Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Odie

Nokian

Recommended Posts

hkpl4tuoteisoev1.jpg

Nokian Hakkapeliitta 4 – grip from the quadrangular stud

The new full-blooded stud tyre, Nokian Hakkapeliitta 4, is proven to be trustworthy in all weather conditions from autumn to spring.

Quadrangular grip

Nokian Hakkapeliitta 4 has changed the design philosophy of studs. The quadrangular stud provides grip in four directions, is durable and remains attached to the tyre. Due to its diamond shape, the stud bites into the road with its sharp end first. This multiple test-winner has been acclaimed for its excellent grip on ice.

Getting there quietly and safely

The wide distribution of studs on the tyre enhances grip and reduces tyre noise. The padding under the stud softens the tyre’s contact with the road, muffles noise and increases the stud’s durability. The wide tread and strengthened steel belts give the tyre stability. The tyre’s arrow-shaped tread pattern and the powerful lateral grooves remove slush from under the tyre.

Strength from canola oil

A significant part of the oil used in the tread blend is environmentally friendly Finnish canola oil, which improves the tyre’s grip in winter and wet conditions as well as its durability.

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Κorn νομίζω ότι αυτά ειναι λάστιχα με καρφιά, δεν απευθήνονται για τις δικές μας χειμερινές συνθήκες αλλά για πιο βόρειες (σκανδιναβία, Καναδάς κτλ.)

Γι αυτο το ανοιξα το θεμα

οταν εβαλα για το Audi Α3 μου εβγακε αυτο το ελαστικο

Τα καρφια απαγορευονται στην Ελλαδα! Δεν νομιζω να το ξερουν οι τροχονομοι η οι δικαστες αλλα...

Δεν νομιζω οτι χρειαζονται τοσο πολυ και κανουν και αρκετη φασαρια στην ξερη ασφαλτο. Παντα φοβομουν τι θα γινει αν υπερθερμανθουν τα καρφια (παντα υπαρχουν ζεστες μερες στην Ελλαδα). Δεν εχω καμμια πληροφορια γι αυτο αλλα παντα ειχα εφιαλτες την ανοιξη στη Νορβηγια οτι μπορει σε ενα ταξιδι με ...ζεστο καιρο (καμμια 15-17 βαθμους το πολυυυ) μην αρχισουν να φευγουν καρφια στον αερα, χτυπωντας πουλια, πεζους ζωα κλπ.

Για τις Ελληνικες συνθηκες μονο το πρωι μιας ανοιξιατικης νυχτας μπορει να τα χρειαστεις στο βουνο.

Τα Nokian ως γνωστον ειναι κορυφαια μαρκα και βγαζει και χωρις καρφια.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Η αλλη επιλογη ηταν αυτη

wtuoteisoni5.jpg

και η τριτη

hkplrsituoteiso2yn2.jpg

Nokian Hakkapeliitta RSi – The safest of Nordic contact tyres

The new tyre for the ‘R’ speed category, Nokian Hakkapeliitta RSi can bravely withstand different road surfaces and changing weather conditions, and has been developed to take advantage of the advanced properties of ABS brakes, traction control systems and electronic stability systems.

Conqueror of the winter

The secret behind Nokian Hakkapeliitta RSi’s appeal is that it has excellent winter properties. The tyre retains its braking and acceleration grip in snow and slush as well as on icy and wet road surfaces. The saw-toothed sipes, which are called brake boosters, form a tight grid that gives more grip surface to the tyre. In acceleration, the tyre’s sturdy centre area ensures continuous grip. The tyre’s behaviour is reliable in sudden situations as well, and the tyre will even correct the driver’s small steering errors.

Quiet with a sense of style

Nokian Hakkapeliitta RSi is the quiet contact tyre at its best. The tyre’s drive-by noise is well below the new EU norms for maximum noise levels. New design techniques have been used to bring out the tyre’s elegance.

Economical and environmentally friendly driving

Nokian Hakkapeliitta RSi has a low rolling resistance, which brings savings to fuel expenses and makes the tyre economical to drive. Nokian Hakkapeliitta RSi is also extremely durable and retains its good properties for a longer period of time. A new type of canola oil compound has been utilised in the manufacture of the tyre, giving the tyre excellent properties in an environmentally friendly way.

Τα Nokian Rsi δεν έρχονται στην χώρα μας.....θεωρούνται πολύ σκληροπυρηνικά για τις δικές μας συνθήκες...Αυτά ηθελα να βάλω και εγώ τον χειμώνα που μας πέρασε αλλά η ελληνική αντιπροσωπεία δεν τα έφερνε. Αν θέλεις Νοκιαν θα κοιτάξεις κάτι σε WR, μοντέλο το οποίο εισάγεται.......

Εγώ έβαλα τελικά τα Goodyear Ultragrip 7 και έμεινα πάρα μα πάαααααααραα πολύ ευχαριστημένος.

Αν επιμένεις πάντως να θέλεις να βάλεις κάτι της κατηγορίας του RSI ρίξε μία ματιά στο Pirelli Carving, αυτό απ'οσο γνωρίζω εισάγεται στην Ελλάδα......

Τα καρφιά θα τα συζητούσαμε εάν μέναμε Καναδά, Αλάσκα, Σιβηρία, Νορβηγία, Φιλανδία κ.τ.λ. για Ελλάδα είναι παντελώς μα παντελώς άχρηστα.........

Φιλικά

Σπύρος ;)

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Κorn νομίζω ότι αυτά ειναι λάστιχα με καρφιά, δεν απευθήνονται για τις δικές μας χειμερινές συνθήκες αλλά για πιο βόρειες (σκανδιναβία, Καναδάς κτλ.)

Οποιοδήποτε από αυτά τα λάστιχα ενδέχεται να έχει υποδοχές για καρφιά, δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να βάλει κι όλας. Τα δικά μου τα Ηakappellitta έχουν και αυτά υποδοχές για καρφιά αλλά δεν χρειάζονται κατά την γνώμη μου στην Ελλάδα.

Πάντως τα καρφιά μπορούνε να μπούνε ανά πάσα ώρα και στιγμή (όχι βέβαια με σφυρί από τον καθένα μας ;) )

Η αλλη επιλογη ηταν αυτη

wtuoteisoni5.jpg

Το έβαλα Κορνήλιε φέτος για πρώτη φορά σε πισωκούνα και αν και δεν πάτησε και πολύ χιόνι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος -στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους- (ακούς Makalu???) ακόμα και σε στεγνή άσφαλτο, πράγμα το οποίο μου απέδειξε ότι οι άνθρωποι (ΝΟΚΙΑΝ) είναι κορυφή πλέων σε αυτά που φτιάχνουν.

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

Εγώ πάλι αδυνατώ να παρακολουθήσω! Το αμάξι θα το έχεις τον Ιούλιο και ξεκινάς να δεις χιονολάστιχο πριν πάρεις το αμάξι και ένα εξάμηνο πριν τα φορέσεις;;; ;)

Θα έχουν βγεί άλλα ως τότε...

Άσε που σε βλέπω τζακάκι και λουκάνικα το Νοέμβριο... ;):D:D

και δεν ανησυχώ, απλώς θέλω να με ενημερώσεις έγκαιρα αν θα παρακολουθήσεις εκείνα τα μαθήματα snowboard, γιατί το στοίχημα το έχασες από τώρα! Ετοιμάζομαι για telemark!!! :D

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία.

Δ.Χ.

Περι χειμερινού ελαστικού μια και έβαλα φέτος το σετάκι.

GISLAVED NORD FROST

Τρένο λέμε.

2 φορές βέβαια όλες και όλες τα χρειάστηκα εφέτος αλλά δεν κατάλαβαν τίποτε-και οι 2 σε πάγο-.

Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα

porfirio εχω βρει ακρη να φερω τα λαστιχα εδω αναλογα τα μοντελο αλλα ειναι ετοιμοπαραδοτα και αλλα μπορει να κανουν μεχρι και τρεις μηνες απ οτι μου ειπε ο λαστιχας μου.

Για τα Νοκιαν παντα .

wtuoteisoni5.jpg

Ποια ειναι αυτα elgreco κ σε τι δεικτες ταχυτητων βγαινουν ? ;)

Τα δικα μου oταν ακομα ηταν καινουργια! Τωρα εχουν γινει ψηλοslick! (πανε καλα σε Audi Korn! ;) )

06022611361sm9.jpg

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Εγώ πάλι αδυνατώ να παρακολουθήσω! Το αμάξι θα το έχεις τον Ιούλιο και ξεκινάς να δεις χιονολάστιχο πριν πάρεις το αμάξι και ένα εξάμηνο πριν τα φορέσεις;;; ;)

Θα έχουν βγεί άλλα ως τότε...

Άσε που σε βλέπω τζακάκι και λουκάνικα το Νοέμβριο... ;):D:D

και δεν ανησυχώ, απλώς θέλω να με ενημερώσεις έγκαιρα αν θα παρακολουθήσεις εκείνα τα μαθήματα snowboard, γιατί το στοίχημα το έχασες από τώρα! Ετοιμάζομαι για telemark!!! :D

Βοοζερακο οταν σε δω να κατεβαινεις τον Αιολο την επομενη θα με δεις με σανιδα

το εχουμε πει και εγω και ο Χρηστος

Φίλε Korn, απ'ότι βλέπω στο avatar σου μένεις Χαλκίδα και καλό θα ήταν να λάβεις υπόψη τις παρακάτω τρείς παραμέτρους όταν θα έρθει η ώρα και η στιγμή να αγοράσεις χειμερινά:

Πρώτον θα ταξιδεύεις αρκετά, οπότε το 90% των χλμ θα γίνονται σε αυτοκινητόδρομο, όπου εκεί οι συνθήκες είναι βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα....ελάχιστες φορές θα βρείς πάγο ή χιόνι (ιδίως αν ο χειμώνας είναι σαν τον τελευταίο)...Αυτό σημαίνει να μην κοιτάζεις αποκλειστικά και μόνο τις επιδόσεις του κάθε ελαστικού στο χιόνι και στον πάγο, αλλά να δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα στην συμπεριφορά στο στεγνό και στο βρεγμένο...Αυτό στο λέω γιατί τα πολύ σκληροπυρηνικά παγοχιονολάστιχα, ενώ έχουν εξαιρετικές επιδόσεις σε πάγο και χιόνι, μας τα χαλάνε λίγο στο στεγνό και στο βρεγμένο....

Δεύτερον, το αυτοκίνητο που θα πάρεις απ΄ότι βλέπω είναι το Α3, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και στην βασική του έκδοση των 1600cc σου δίνει την δυνατότητα να κινηθείς στον αυτοκινητόδρομο σβέλτα με αρκετά υψηλές ταχύτητες, οπότε να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και στον συντελεστή ταχύτητας του κάθε ελαστικού. στην θέση σου δεν θα έπαιρνα χειμερινά με δείκτη μικρότερο του Τ ( έως 190 χλμ)...

Αν βέβαια συζητάμε για κανά quattro ;) τότε τα δεδομένα αλλάζουν, και εκεί και αν πρέπει να δώσεις την απαιτούμενη βαρύτητα στις "εντός αυτοκινητοδρόμου " συνθήκες.....

Τρίτον, η Χαλκίδα δεν φημίζεται ούτε για τον βαρύ χειμώνα της, ούτε για τις χαμηλές της θερμοκρασίες, αντιθέτως μπορεί να έχεις αρκετή βροχή. Μην ξεχάσεις επίσης να λάβεις υπόψη σου εάν θα το μετακινείς το τουτού κάθε μέρα η θα το έχεις για καμιά βραδυνή βόλτα και φυσικά για τρελές βουνίσιες αποδράσεις.....

Τα δικά μου μετά απο 7.000χλμ με το 90% στον αυτοκινητόδρομο δεν έχουν παρουσιάσει κανένα απολύτως σημάδι κόπωσης, όσο για τις επιδόσεις τους στο παγοχιονισμένο.......χι,χι,χι :D .

Φιλικά

Σπύρος ;)

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Σέυχαριστω Σπυρο η χρηση που θα κανω θα ειναι Χαλκιδα-Παρνασσο & Χαλκιδα - Αθηνα. Οσο για την δευτερη διαδρομη, οσο μπορω λιγοτερο με αυτο το αμαξι.

Περι χειμερινού ελαστικού μια και έβαλα φέτος το σετάκι.

GISLAVED NORD FROST

Τρένο λέμε.

2 φορές βέβαια όλες και όλες τα χρειάστηκα εφέτος αλλά δεν κατάλαβαν τίποτε-και οι 2 σε πάγο-.

Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα

Πολύ χειμωνιάτικα για Θεσσαλονίκη (τα κοιτούσα και γω, ονειρευόμουνα παγωμένους/χιονισμένους δρόμους :wacko::lol: ).

Πρέπει να μένεις τουλάχιστον Φλώρινα, Καστοριά.

Board.jpg

Έχω ένα σετ ζαντολάστιχα με τα χειμερινά. Συνήθως βάζω κάποιο λάστιχο που δεν θα φθείρεται πολύ γρήγορα στο στεγνό π.χ. ultra grip. Υπάρχουν και επιδόσεων χειμερινά - ο Αντρέας (hunter) μου είπε ότι τα GW3 δεν τον ικανοποιούν σε επιδόσεις, αλλά αυτός βάζει σλικ και μπαίνει κάθε τόσο στη πίστα. :rolleyes:

Είχα τα καλύτερα, Nokian Hakkapeliitta 1 (νομίζω ελάχιστα καλύτερα από τα Nord Frost πιο πάνω) και πραγματικά είναι απίστευτα στο χιόνι αλλά ξεφτιλίζονται στο στεγνό δρόμο - εκτός αν πηγαίνεις πολύ σιγά. Αυτά που έχω τώρα είναι pirelli (snowcontrol κάτι), δεν είναι άσχημα αλλά όταν ο δρόμος είναι βρεμένος και πατάς το γκάζι σφυρίζουν <_<:blink::lol: Αν δεν πατάς γκάζι είναι ήσυχα. Κατά τα άλλα ευχαριστημένος, φθείρονται σχεδόν όσο τα ultra grip 6 (κι αυτά καλά αλλά όχι επιδόσεων).

Για να μην αλλάζεις λάστιχα, μπορείς να βρεις ΙΣΙΕΣ μεταχειρισμένες σιδερένιες ζάντες (με πλαστικά τάσια) από €60 (η τετράδα :lol: ). Αν ψάχνεις για λάστιχα και το τρέχεις στις στροφές, κοίταξε και τα Dunlop (M3).

Board.jpg

Έχω τα Michelin Alpin 2.

Προτίμησα αυτά γιατί είδα ότι ήταν Best Seller στους ταξιτζήδες στην Φλώρινα.

Τα πήρα το 2005 και τα δοκίμασα πολλές φορές και σε πολύ χιόνι χωρίς κανένα πρόβλημα. Ειδικά στους δρόμους της Βουλγαρίας που δεν καθαρίζονται ποτέ, έδιναν πολύ μεγάλη σιγουριά και υψηλές ταχύτητες σε δρόμους με πλήρη χιονοκάλυψη.

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι πάνε πολύ καλά και στην άσφαλτο (στεγνό ή βρεγμένο) όπου πρακτικά δεν καταλαβαίνεις διαφορά. Διαφορά στο όριο σίγουρα υπάρχει. Την άνοιξη βέβαια τα βγάζω οπότε δεν μπορώ να πω πως συμπεριφέρονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξει κανείς είναι το φρενάρισμα στο στεγνό όπου όσα χιονολάστιχα είδα σε αυτοκίνητα φίλων δίνουν πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις ακινητοποίησης και ο θόρυβος κύλισης που σε κάποια είναι ενοχλητικός.

Παιδια, οι δρομοι που δεν καθαριζονται ποτε ειναι το ονειρο του χιονολαστιχου! :P Κατι ξερουν οι Νορβηγοι που αφηνουν 5-10 ποντους χιονι να παγωσει, ΠΟΤΕ το εκχιονιστικο εκει δεν ξυνει μεχρι την ασφαλτο! Ετσι και τα λαστιχα με τα καρφια δεν διαλυουν την ασφαλτο :blink: και η σκονη απο την φθορα δεν παει στα πνευμονια τους :lol: και τα χιονολαστιχα χωρις καρφια κανουν αυτο που ειναι σχεδιασμενα να κανουν :P:D . Ο χιονοκαλυμμενος δρομος ειναι παιχνιδακι!

Η λυδια λιθος του καλου χιονολαστιχου ειναι ο παγος και δη το μαυρο verglas! Αυτο εμεις το βλεπουμε την ανοιξη στον Παρνασσο (αλλα και ολα τα αλλα βουνα) οταν η θερμοκρασια την ημερα παει ανω του μηδενος (η ακομα και λιγο κατω αλλα με ηλιο), λιωνει το χιονι και μουσκευει το δρομο. Μολις πεσει ο ηλιος και πεσει η θερμοκρασια κατω απο το μηδεν, παγωνει το νερακι και γνεται μαυρος παγος (black ice, verglas).

Οποτε καθως γυριζεις ο καλος σου το βραδυ απο το ταβερνακι, η καθως πηγαινεις το πρωι της Κυριακης για σκι...πατας στο "νερο", (ειναι μαυρος παγος) και φευγεις αδιαβαστος. Ενα καλο (Haakapelitta) χιονολαστιχο παγου μπορει να το σωσει :P αν δεν κανεις καγκουριες :lol: . Αυτα που πουλανε στην Νορβηγια και δεν τα φερνουν εδω, ολα λιγο πολυ πανε στον παγο. Εδω... :P

Παντως τα Ultragrip 6 εχουν περασει απο τετοια με λιγα παρατραγουδα, αλλα το φαινομενο το ξερω καλα και ξερω και που πιθανον να το συναντησω και πηγαινω συντηρητικα.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Τελικα αποφασισα να βαλω αυτα

θα τα παραγγειλω τον Ιουλιο και θα τα εχω τελος Οκτωβριου

rsiai1.jpg

Ειναι τα Nokian Haakapelitta rsi

Ουφ! Τώρα μου 'φυγε ένα βάρος!!! :)

Όλο το σαββατοκύριακο το σκεφτόμουν :)

Δε σε κάνω πλάκα :mellow::mellow::blink:

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία.

Δ.Χ.