Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
BOOZER

Βιβλίο...

Recommended Posts

...κι όμως!!!!

Το βιβλίο "Το Άρωμα" το είχα διαβάσει όταν ήμουν Γυμνάσιο, το έργο το είδα πριν κανένα μήνα και ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

Διάβασε το και πες μας το σχόλιο σου...

στο θέμα μας...

Έχω ένα βιβλίο στο κομοδίνο μου από πέρσι το καλοκαίρι και δεν έχω μπορέσει να το τελειώσω. Ονομάζεται Βερόνικα, δεν θυμάμαι καν ποιανού είναι αλλά με βλέπω να αγοράζω κανένα καινούργιο.

Πείτε καμιά πρόταση, όχι πολύ βαρύ, να με ταξιδέψει μακρυά.. :blink:

Φιλικά

Νανά

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

νταξ έβαλα λίγο και απο τον Αρκτικό κύκλο :blink:

Ακριβώς!Μπέρδεψες τον Αρκτικό κύκλο με το Ψηφιακό οχυρό το οποίο αναφέρεται σ΄έναν υπερυπολογιστή, τον TRANSILTR,ο οποίος παρακολουθεί τα πάντα στον πλανήτη και........

Πάντως, θα συμφωνήσω με τον monsieur Λάππα, ότι ο Βrown έχει πολύ καλή πέννα,κρίνοντας άλλα βιβλία του,ILLUMINATI......

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

:blink::P

Εγώ πάλι στην παραλία διαβάζω αποκλειστικά "Men's Health"... .....

Εγώ πάλι,γιατί δεν μπορώ να συγκεντρωθώ και να προσηλώσω τα μάτια μου,σε κάποιο βιβλίο ή περιοδικό,ούτε καν σ΄εφημερίδα,όταν βρίσκομαι σε παραλία;

...αντε και διαβασα ενα βιβλιο τι θα καταλαβω;το βαριεμαι οσο τιποτε αλλο
Skimad, εμείς είμαστε αλλουνού παππά «Βαγγέλι». Ξέρεις τι ωραίο πράγμα είναι, να παίρνεις τους δρόμους πρωί-πρωί για τα βουνά και να μην αφήνεις συκιά για συκιά, χωρίς να δοκιμάζεις τις λιχουδιές της; Και μετά να σκας και μιά βουτιά όπως είσαι κατάκοπος και τίγκα στον ιδρώτα; Kαι 10 η ώρα είσαι σπίτι τρως και ένα περιποιημένο πρωινό αφού κάνεις ένα ντουζάκι και μετά ξαπλώνεις στον ίσκιο και χαιδεύεις την κοιλίτσα σου για να χωνέψει. Ε! αυτή την ώρα, πάει και λίγο διάβασμα...ότι νάναι αρκεί να το κάνεις κέφι.

Έχω ένα βιβλίο στο κομοδίνο μου από πέρσι το καλοκαίρι και δεν έχω μπορέσει να το τελειώσω. Ονομάζεται Βερόνικα, δεν θυμάμαι καν ποιανού είναι αλλά με βλέπω να αγοράζω κανένα καινούργιο.

Πείτε καμιά πρόταση, όχι πολύ βαρύ, να με ταξιδέψει μακρυά.. :lol:

Φιλικά

Νανά

Το Βερόνικα το είχα διαβάσει το προηγούμενο φθινόπωρο. Δεν μου άφησε βαθιά νοήματα αλλά σίγουρα όπως κάθε βιβλίο, είναι ξεχωριστό από μόνο του! Θα σου πρότεινα το ακόλουθο, γιατί εγώ τώρα πια δεν μπορώ να κουβαλάω μαζί μου είδη με γυναικο-ειδείς τίτλους (Escada, Estee, απιστίες, γλυκουλίτσες κλπ) έχω τελωνειακό έλεγχο πριν από κάθε εκδρομή :rolleyes:

4369545.jpg

Ένας γάμος, μια απιστία, ένας δυνατός έρωτας και πολλά μπερδέματα. Όταν μια γυναίκα αγαπάει έναν άντρα, έχει πολλές ελπίδες να ζήσει ένα Happy End. Όταν όμως μια γυναίκα αγαπάει έναν άντρα και είναι ερωτευμένη με έναν άλλο; Ε, τότε... τα πράγματα σκουραίνουν, για να μην πω μαυρίζουν εντελώς! Επειδή όμως η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή, διαβάστε αυτό το βιβλίο χωρίς καμία ενοχή! Μπορεί η πρωταγωνίστρια να γεύτηκε τον... απαγορευμένο καρπό και... να πέρασε καλά, αλλά βασανίστηκε! Εμείς που θα το διαβάσουμε, θα αμαρτήσουμε μόνο... πνευματικά!

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία.

Δ.Χ.

Σ' ευχαριστώ πολύ Άννα!!!

...λέω να σε ακούσω... :)

Φιλικά

Νανά

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Διάβασα τις προάλλες ενα καταπληκτικό βιβλίο, το οποίο πιστεύω οτι δ εν πρέπει να λείπει απο καμία βιβλιοθήκη.Διαβάζοντας το (και τα δύο φύλα) νομίζω οτι μπορούμε να καταλάβουμε πολλά.Είναι το βιβλίο της Σύλβιας Κατούντα : Οι κόρες της Πανδώρας :οι απαρχές του ευρωπαικού μισογυνισμού'' απο τ ις εκδόσεις Καστανιώτη.Ιδιάιτερα οι γυναίκες του φορουμ θα το εκτιμήσουν δ εόντως (και οι άντρες θα το ευχαριστηθούν πολύ :blink: ).

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

παιδια παιζει και ενα αλλο το οποιο εγω παντως δεν διαθετω

τι καλυτερο απο το να εχεις ενα κινητο απο κεινα με το ιντερνετ η ενα laptop στις διακοπες ασυρματο ιντερνετ και να διαβαζεις τις σελιδες του SNOW CLUB!!! :(;);):wub::lol::) και να λες και στους συμφορουμιτες πως τα περνας κανοντας τους ζηλιες :huh::ph34r:_^ :blink::o

DALTONS POW ROBBERY.....

Για καλό οφθαλμίατρο στείλε pm :o

Ενα βιβλίο που μου αρέσει να διαβάζω κάθε καλοκαίρι στην παραλία και δεν το έχω βαρεθεί ακόμη είναι το

"Τρεις άντρες σε μια βάρκα, χώρια ο σκύλος" του Jerom Jerom

Το έχει διαβάσει κανείς?

Επίσης το "Τρεις άντρες με ποδήλατο" του ιδίου. Πρωτοπόρος για την εποχή του... :blink:

Εμένα με βλέπω με "Πελοποννησιακό πόλεμο" το καλοκαιράκι. (Μπας και υπογραφεί καμμιά συνθήκη επί των ημερών μου)

IPB Image

τα ημερολόγια του Λορεντζάτου, από απανωτά ταξίδια δύο φίλων, με ένα μικρό ιστιοφόρο στο Αιγαίο,

(τότε που το φως δεν είχε κρυφτεί πίσω από τις ταμπέλες "we serve english breakfast" ) ......

zisimos.jpg

αφηγήσεις από επικές αναβάσεις στις μεγάλες κορφές των Άλπεων από έναν αληθινά μεγάλο (και σεμνό) ορειβάτη ....

(στα πλαίσια του παραθαλάσσιου armchair mountaineering !!!) :D

bonati.jpg

για να μην ξεχνιόμαστε προς τα που (πρέπει να) πηγαίνουμε .....

elitis.jpg

διότι ΔΕΝ νοείται άντρας που δεν ξέρει να κάνει καλούς κόμπους ...!!! :D

(το βιβλίο διαβάζεται στην παραλία ασορτί με σχοινάκι ...)

knots.jpg

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

1. ''Το 13ο κρανίο’’ του Οδυσσέα Γκρεϊ (ξανά! :) )...για όσους αγαπούν την ιστιοπλοϊα και την αρχαιολογική έρευνα post-2098-1182428012_thumb.jpg

((Σελίδες: 508 - Εκδόσεις Ενάλιος---Αιγαίο. Σε κάποιο νησάκι του Αρχιπελάγους βυθισμένο αιώνες στον γαλανό του κόρφο, κρύβεται ένα παράξενο και μοναδικό αντικείμενο. Ένας αρχαιολογικός θησαυρός που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας, συνδέοντας την αιρετική σέκτα των Εσσαίων με το τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών... Ο Έλληνας καπετάνιος που έχει αναλάβει να μεταφέρει τους Αμερικανούς πελάτες του στο μικροσκοπικό νησί των Κυκλάδων, γίνεται δέσμιος της μοιραίας γοητείας της αινιγματικής Κιμ, μιας Αμερικανοασιάτισσας ερευνήτριας, που τον κάνει κοινωνό ενός θανάσιμου μυστικού που μόνο εκείνη γνωρίζει. Τι ακριβώς είναι το μυστηριώδες Γκράαλ ή Ιερό Δισκοπότηρο για το οποίο ερίζουν τόσους αιώνες οι ερευνητές; Πώς μπόρεσε η Κιμ να αποκρυπτογραφήσει το περίφημο χειρόγραφο Βόινιχ, το κλειδί που θα οδηγήσει στην υποβρύχια κρύπτη όπου βρίσκεται το μοναδικό αυτό αντικείμενο για το οποίο χύθηκε τόσο αθώο αίμα επί μία σχεδόν χιλιετία; Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που μιλά για τον θησαυρό των Ναϊτών που βρέθηκε κρυμμένος στο Αιγαίο…))

Ευχαριστώ Όλγα, είμαι περίπου σελ. 400 μέσα σε 3 μέρες , για ώρες νόμιζα ότι ετοιμαζόμουν για απόπλου και εγώ μαζί τους.

το κακό είναι οτι το βιβλίο δε διαβάζεται, καταπίνεται στη κυριολεξία άρα δε θα μας φτάσει για τον Αύγουστο.

Ευχαριστώ Όλγα, είμαι περίπου σελ. 400 μέσα σε 3 μέρες , για ώρες νόμιζα ότι ετοιμαζόμουν για απόπλου και εγώ μαζί τους.

το κακό είναι οτι το βιβλίο δε διαβάζεται, καταπίνεται στη κυριολεξία άρα δε θα μας φτάσει για τον Αύγουστο.

Πάνο χαίρομαι που σου αρέσει…εγώ το (ξανά)διαβάζω κάθε καλοκαίρι. Όπως καταλαβαίνεις είναι γραμμένο αρκετά χρόνια πριν, υπάρχουν οι δραχμές ακόμα (το '91 αν θυμάμαι καλά) και είναι αληθινή ιστορία με κάποια δόση υπερβολής όσον αφορά τον θησαυρό και κάποιους φόνους. Το ''Οδυσσέας Γκρεϊ'' είναι βεβαίως ψευδώνυμο, αλλά ο συγγραφέας επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 20 χρόνια στη Βραζιλία, είναι γύρο στα 55, ζει στην Κόρινθο και ένας συνάδελφος μου μηχανικός του χτίζει το σπίτι…το βιβλίο μου ήταν δώρο του συγγραφέα :).

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Καλημέρα,

για τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν θα αποχωρίζομαι τα παρακάτω

Greek Waters Pilot Rod Henkel

ΕΛΛΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ του Ν. Ηλία

Στη τσάντα θα ρίξω και το Ζαχίρ που εδώ και καιρό δεν αξιωθεί να αρχίσω.

Εύχομαι σε όλους καλό απόπλου, ασφαλή πλου και κατάπλου στο μέρος όπου θα πραγματοποιηθούν όλα σας τα καλοκαιρινά όνειρα.

Φιλικά πάντα

Χρίστος

...

Παίδες έχει καταφέρει κανείς να διαβάσει τον Οδυσσέα του Τζέιμς Τζόις;

Το έχω παλέψει αρκετές φορές και παρόλο που έχω διαβάσει τόνους βιβλία αυτό δεν το καταφέρνω με τίποτα... Αχτι το έχω!

Ράνια

Εύχομαι σε όλους καλό απόπλου, ασφαλή πλου και κατάπλου στο μέρος όπου θα πραγματοποιηθούν όλα σας τα καλοκαιρινά όνειρα.

Φιλικά πάντα

Χρίστος

Σ'ευχαριστούμε Χρίστο :P μόλις γυρίσαμε! ...για να τα μαζέψουμε να ξαναμολήσουμε κάβους φυσικά! ;)

Προ ολιγόλεπτης έκπληξης βρέθηκα... όταν στο κομοδίνο των γονιών μου βρήκα αυτό το βιβλίο!

b73155.jpg

Το διάβασα και δε χρειάζεται καν να σας πω που είχα ξανακούσει τους διαλόγους!!! ;)

"Μέσα στη σιωπή και την ασφάλεια της μήτρας, ο άνθρωπος που θα γεννηθεί υφαίνει το νήμα της μελλοντικής του μνήμης..." Κάπως έτσι αρχίζει η ιστορία κάθε ανθρώπου.

Thanks mummy! :) αλλά η Λιμενομία είναι πακέτο και προτίμησα το παραπάνω!!! :o

Αναμένω την παραλαβή αυτών:

b115840.jpg

Όταν ακούει το "Norwegian Wood" των Beatles, ο Tόρου Bατανάμπε θυμάται την πρώτη του αγάπη, τη Nαόκο, το κορίτσι του καλύτερού του φίλου. Ήταν το αγαπημένο της. Αμέσως μεταφέρεται σχεδόν είκοσι χρόνια πίσω, στην εποχή που ήταν φοιτητής στο Tόκιο, χαμένος σ' έναν κόσμο πάθους, περιστασιακού σεξ, απώλειας, επιθυμιών και ταραγμένων σχέσεων, στην εποχή που εισέβαλε στη ζωή του μια αυθόρμητη γυναίκα, η Mιντόρι, κι αυτός έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στο μέλλον και στο παρελθόν.

b120846.jpg

(είναι ξεκαρδιστική η αρχή ...τουλάχιστον!!!)

Δώρο της πάντα πεινασμένης φιλίας των παιδικών μου χρόνων...

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Δ.Χ.

ξεκινησα να το κοιταω στο βιβλιοπωλειο και μου αρεσε ..

ετσι και αλλιως το θεμα Ψυχολογια-Ιατρικη-Θρησκεια ειναι ενδιαφερον για εμενα.

2000364069.jpg

YALOM D. IRVIN

Η "Μάνα και το νόημα της ζωής" είναι το δεύτερο βιβλίο αφηγημάτων του Ίρβιν Γιάλομ, μετά τον "Δήμιο του έρωτα". Με τολμηρή ειλικρίνεια ο ψυχίατρος-συγγραφέας ζωντανεύει εδώ, στο πιο προσωπικό από τα βιβλία του, τους περιορισμούς και τα λάθη του, τις φαντασιώσεις του, τις αμφιβολίες και τους πειραματισμούς του, και μέσα από αυτά τη διαδρομή προς την κατανόηση, τη μάθηση και τέλος τη διδαχή.

α ξεχασα ο τυπος που το εγραψε ειναι "γκουρου" της ψυχολογιας..

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

Pefto kai matheno -> Όταν έκλαψε ο Νίτσε για lite reading και Θρησκεία και Ψυχιατρική για πιο δύσκολες ώρες ...

τα φετινά δικά μου είναι

για lite πήρα το Σμήνος

Νάνοι του Πίντερ

Ερωτικές ιστορίες καθημερινής τρέλας και τα 2 βιβλία με ποιήματα του Μπουκόφσκι

Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου - Marquez

Άνθρωποι και ποντίκια - Σταϊνμπεκ

Καλοκαιρινό Ταξίδι - Καπότε

Φάλαινα -Gadenne

Complete Πτήσεις και Ισοβίτη του Αρκά ...

Καλές διακοπές !

C.

Complete Πτήσεις
Η επόμενη βιβλιοθήκη που θα σκαλίσω, θα είναι της Jeppesen!!! ;)

Δ.Χ.

Η επόμενη βιβλιοθήκη που θα σκαλίσω, θα είναι της Jeppesen!!!
αν του σπουργίτη Jr η χάρη έχει φτάσει και ως εκεί τι να πω ...

C.

αν του σπουργίτη Jr η χάρη έχει φτάσει και ως εκεί τι να πω...
Τι ακριβώς εννοείς; ;)

Δ.Χ.

Τι ακριβώς εννοείς; ;)

Δεν κατάλαβα τη σχέση μεταξύ Αρκά και jeppensen .

C.

Ανέκαθεν μου άρεσαν τα παραδοσιακά βιβλιοπωλεία, με τα χειροποίητα ράφια και τα ξύλινα πατώματα που τρίζουν, αυτά με τις ντάνες των σκονισμένων παλαιών και νέων εκδόσεων, με τους γερασμένους συνήθως βιβλιοπώλες που σα σφουγγάρι γνώσης θυμούνται τίτλους, υποθέσεις, εκδότες, αυτούς που σε αφήνουν άναυδο και μόνο στη σκέψη της φράσης "αγαπώ τη δουλειά μου" που με τόση ευκολία λέμε σήμερα...

Για ορισμένους ανθρώπους η δουλειά τους είναι η ίδια τους η ζωή. Ποιος λοιπόν δεν αγαπά τη ζωή του;

Ένα τέτοιο βιβλιοπωλείο επισκέφθηκα το Σάββατο στα σοκάκια προς το κάστρο του Μολύβου.

Μέσα στα ανήλιαγα από τη σκιά των σαλκιμιών, πλακόστρωτα στενά

DSC03167.jpg

Και κοντά στο παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών, το βιβλιοπωλείο του Καρακατσάνη

DSC03169.jpg

Προμηθεύτηκα το βιβλίο "Ζω από περιέργεια" του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του δικού μας προέδρου...

Ήξερα πως θα τον ξαναδώ και πέθαινα να ακούσω, όλα τα off the record των συνεντεύξεων που περιέχονται στο βιβλίο του αυτό και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την αφιέρωση.

DSC03295.jpg

Δ.Χ.

Πήρα και γώ μαζί μου,με σκοπό να διαβάσω φυσικά, το <<Μικρή ιστορία περί των πάντων>>,Εχω έλθει στο νησί από το Σάββατο και ακόμα δεν το έχω ανοίξει.Αν στην Αθήνα δεν είχα μιά φορά χρόνο,εδώ δεν έχω δέκα.Μέ βλέπω,όπως το πήρα,να το φέρω πίσω.Και ποιός ξέρει,περισσότερες πιθανότητες βλέπω να έχω στη μεγαλούπολη για να το ξεφυλλίσω,απ΄ότι εδώ!!!

Πήρα και γώ μαζί μου,με σκοπό να διαβάσω φυσικά, το <<Μικρή ιστορία περί των πάντων>>,Εχω έλθει στο νησί από το Σάββατο και ακόμα δεν το έχω ανοίξει.Αν στην Αθήνα δεν είχα μιά φορά χρόνο,εδώ δεν έχω δέκα.

Δημήτρη το πρόβλημα δεν είναι η Σύρος, ούτε η Αθήνα, ούτε ο ελεύθερος χρόνος σου! Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να κάτσεις 5 λεπτά, χωρίς να φτιάχνεις κάτι! :unsure:

Δ.Χ.