Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
BOOZER

Βιβλίο...

Recommended Posts

διάβασα με τη σειρά μου το εκπληκτικό

Paths of Glory του Jeffrey Archer

''Some people have dreams so outrageous that if they were to achieve them, their place in history would be guaranteed. Paths of glory is the story of such a man. But not until you’ve turned the last page of this extraordinary novel will you be able to decide if George Mallory should be added to a list of legends because, if he were, another name would have to be removed.''

από τοτε με τρωει να μάθω αυτό που δεν εχει αποδειχθεί ακόμα: Mallory το 1924 η Hillary το 1953?

δείτε πιθανά σενάρια εδώ : http://www.everestnews.com/mallory2005/mal...ate04112005.htm

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

άσχετο με τα σκιερικά

αλλά μόλις τέλειωσα το

πάρα πολύ καλό

"Χειρόγραφο της Πράγας"

του Παναγιώτη Κουμενίδη (εκδ. Λιβάνη)

αστυνομικό - ιστορικό /μεσαιωνικό μυστήριο

- ταξιδιωτικό (περιγράφει Ρώμη και Πράγα)

ότι πρέπει για το καλοκαίρι (επειδή έχουμε περισσότερο χρόνο)

Πέρυσι διάβασα την Πανάκεια (του ιδίου)

και μου άρεσε εξίσου!

Αυτό σε ταξιδεύει στη Μεσαιωνική Μάλτα...

για όσους αρέσουν τα ταξίδια

δηλαδή όλους μας :)

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Vagabonding

all about taking time off from your normal life — from six weeks, to four months, to two years — to discover and experience the wo

Snow is on my D.N.A.

Vagabonding

all about taking time off from your normal life — from six weeks, to four months, to two years — to discover and experience the wo

Τι μου μιλάς ινγκλέζικα κυρ Κωνσταντίνε;;;

και κόπηκε ξαφνικά το μήνυμα... στα ινγκλέζικα

από τους συντονιστάς ;;;

:):)

Τι μου μιλάς ινγκλέζικα κυρ Κωνσταντίνε;;;

και κόπηκε ξαφνικά το μήνυμα... στα ινγκλέζικα

από τους συντονιστάς ;;;

:lol::lol:

λαθος.

σορρυ

"Vagabonding" is about taking time off from your normal life — from six weeks, to four months, to two years — to discover and experience the world on your own terms

Snow is on my D.N.A.

Έχω παραγγείλει και περιμένω ανυπόμονα το "Ο φίλος από το Μεξικό".

Διαβάζοντας αυτό το review του norad, απλά δεν βλέπω την ώρα να το πάρω στα χέρια μου:

Μόλις ολοκλήρωσα το διάβασμα (sorry, ΡΟΥΦΗΓΜΑ) του βιβλίου του Αποστόλη με τίτλο "Ο φίλος από το Μεξικό".

Το βιβλίο είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ. Σε παίρνει από το χέρι και σε ταξιδεύει στο μυαλό του Apo από την ώρα που χτύπησε μέχρι και την επιστροφή του στην Ελλάδα, καταφέρνοντας να ζωγραφίσει με λέξεις στο μυαλό σου τις εικόνες που αυτός έβλεπε, και συ ξεφυλίζεις την μια σελίδα μετά την άλλη σχεδόν χωρίς ανάσα. Το ταξίδι στην χώρα των θαυμάτων του πρώτου μισού του βιβλίου, που μόνο με LSD τριπάκι μπορεί να παρομοιαστεί, διαδέχεται το ηλεκτροσόκ της πραγματικότητας, που πιθανώς να αποτελεί υλικό για τα ιατρικά βιβλία των επόμενων γενιών.

Διαβάζεται το ίδιο συναρπαστικά από πιλότους όσο και μη πιλότους, ενώ έκπληξη μου προκάλεσε η γραφή του Αποστόλη: Καταφέρνει να είναι περιγραφική αλλά ταυτόχρονα ωμή, λιτή και to the point. Τελειώνοντας το βιβλίο μένεις με μια σκέψη: Πότε θα βγει το επόμενο που θα περιγράφει τις εμπειρίες του από την μέρα που ήρθε στην Ελλάδα και μετά.

Αλέξανδρος

Αγοράστε το από δω: http://www.friendfrommexico.com

:)

Make Parnassos Great Again!

αντε να μας το δανεισεις...

εγω εχω κολλησει με την Τριλογία στο δευτερο βιβλιο καπου στη μέση... και εχω και 4 βιβλιο να περιμενει... χεστα... τα παιδιά σκοτωνουν το διαβασμα αχαχαχαχα

εγώ πάλι το καλοκαίρι διάβασα όλα μα όλα τα βιβλία του Καζαντζάκη :)

Second is the first looser ; )

1) You are on the internet

2) You are visiting Snowclub.gr forums

3) You are reading my signature

5) You didn't noticed that point 4 is missing

6) You just checked for point 4

7) You are smiling

Τελικά δεν άντεξα να περιμένω και το κατέβασα χτες το βράδυ και σε ηλεκτρονική μορφή για το iPhone. Μέσα σε 2 ώρες το είχα τελειώσει και είχα μείνει να κοιτάω αποσβολωμένος της οθόνη του κινητού. :angry:

Οι εντυπώσεις μου εδώ.

Ποσες σελιδες εχει αυτο το βιβλιο που το διαβασες σε 2 ωρες ρε φιλε...

το θελω και εγω να το διαβασω.

Ακόμα δεν το έχω πάρει στα χέρια μου το βιβλίο, θα περάσω από το ταχυδρομείο αύριο να το παραλάβω. Υποθέτω γύρω στις 250. Στο iPhone, βέβαια ήταν πολύ περισσότερες.

Edit: 236 σελίδες, αν καταφέρεις να το αφήσεις κάτω και να μην το διαβάσεις μονορούφι, θα μου κάνει πραγματικά εντύπωση. :rolleyes:

απο τις λίγες φορές που έψαξα να αγοράσω μυθιστόρημά.

κάλο μου φανηκε γρήγορο και με πλοκή χταπόδι

O Γιάννης Γεωργιάδης είναι ένας φιλόδοξος φοιτητής της Νομικής. Έχει τα νιάτα του, την ομορφιά του, μια επικίνδυνη εξυπνάδα, αλλά και τίποτ' άλλο. Ορφανός από μικρός, σπούδασε δουλεύοντας ως εκπαιδευτής σκύλων. Ο Χρίστος Κρεμόπουλος, αντίθετα, ένας από τους γνωστότερους καθηγητές του, έχει κύρος, τραπεζικούς λογαριασμούς και βέβαια υψηλές διασυνδέσεις. Συναντιούνται ένα βράδυ τυχαία στον Λυκαβηττό, βγάζοντας βόλτα τα σκυλιά τους, και η... μάχη αρχίζει. Τι θέλει το πεινασμένο στόμα του νεαρού φοιτητή με τόσο πάθος από τον καθηγητή του; Τα λεφτά του; Τη γυναίκα του; Το γιο του; Τη δουλειά του; Τη ζωή του; Ό,τι κι αν θέλει, το σίγουρο είναι πως έχει αποφασίσει να το πάρει. Θα εισβάλει σαν άγγελος εξολοθρευτής στον κόσμο του ανυποψίαστου καθηγητή και θα τον αλώσει ως γητευτής με τη μέθοδο που εκπαίδευε τα σκυλιά. Το όπλο του, άλλωστε, είναι μια κυνική γνώση γραμμένη στο πετσί του: Δημοκρατία δεν υπάρχει, ούτε στην κοινωνία των σκύλων ούτε στην κοινωνία των ανθρώπων. Μόνο αφεντικά και δούλοι.

Μια ιστορία ζήλιας, πόθου και πάθους, για έναν άνθρωπο που έφτασε μέχρι τα άκρα -και τα ξεπέρασε. Button_wormgrey_01.gif

b153047.jpg

Edited by Pefto_kai_Matheno

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

Τελικά δεν άντεξα να περιμένω και το κατέβασα χτες το βράδυ και σε ηλεκτρονική μορφή για το iPhone. Μέσα σε 2 ώρες το είχα τελειώσει και είχα μείνει να κοιτάω αποσβολωμένος της οθόνη του κινητού. :)

Οι εντυπώσεις μου εδώ.

Το βιβλίο μας άγγιξε και μας συγκίνησε όλους. Για όσους πεθύμησαν να τον ακούσουν (παρέα με τις ατάκες του) υπάρχει η μαγνητοφωνημένη εκπομπή της ΕΡΤ 106.7 στην οποία είναι φιλοξενούμενος.

http://www.friendfrommexico.com/gr/Reviews.aspx

Μας έλειψες και στο βουνό...

(από εδώ)

''Ο φίλος από το Μεξικό'' – το διαβασα αλλα οι συνεχόμενες περιγραφές των παραισθήσεων του Αποστόλη με κούρασαν. θα προτιμούσα μια ρεαλιστική περιγραφή των γεγονότων.

μου αρεσε η αρχη και περισσοτερο το τελος, οπου συγκηνηθηκα πολύ με την επιστροφή του στην Ελλάδα. αυτό που περασε και το ότι καταφερε να κρατηθεί στη ζωη είναι θαύμα πραγματικά

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

μολις τελείωσα (το διαβασα 2 φορες απανωτά) το Into thin air του Jon Krakauer (ο ιδιος εχει γραψει και το επίσης καταπληκτικό Into the wild)

το Into thin air περιγράφει την μεγαλύτερη καταστροφή που εγινε ποτε στο Εβερεστ (10 Μαΐου 1996) οπου χωρίς να εχει συμβει ένα μεγαλο συγκεκριμένο γεγονός όπως π.χ. χιονοστιβάδα αλλα μονο μικρα συνεχόμενα λάθη, εχασαν τη ζωη τους έμπειροι ορειβάτες και πελατες ορειβατικών αποστολών.

ιδίως οσοι ασχολείστε με την ορειβασία/αναρρίχηση θα το βρείτε συναρπαστικό ειμαι σίγουρη

''When Jon Krakauer reached the summit of Mt. Everest in the early afternoon of May 10, 1996, he hadn't slept in fifty-seven hours and was reeling from the brain-altering effects of oxygen depletion. As he turned to begin his long, dangerous descent from 29,028 feet, twenty other climbers were still pushing doggedly toward the top. No one had noticed that the sky had begun to fill with clouds. Six hours later and 3,000 feet lower, in 70-knot winds and blinding snow, Krakauer collapsed in his tent, freezing, hallucinating from exhaustion and hypoxia, but safe. The following morning, he learned that six of his fellow climbers hadn't made it back to their camp and were desperately struggling for their lives. When the storm finally passed, five of them would be dead, and the sixth so horribly frostbitten that his right hand would have to be amputated.

Into Thin Air is the definitive account of the deadliest season in the history of Everest by the acclaimed journalist and author of the bestseller Into the Wild. On assignment for Outside Magazine to report on the growing commercialization of the mountain, Krakauer, an accomplished climber, went to the Himalayas as a client of Rob Hall, the most respected high-altitude guide in the world. A rangy, thirty-five-year-old New Zealander, Hall had summited Everest four times between 1990 and 1995 and had led thirty-nine climbers to the top. Ascending the mountain in close proximity to Hall's team was a guided expedition led by Scott Fischer, a forty-year-old American with legendary strength and drive who had climbed the peak without supplemental oxygen in 1994. But neither Hall nor Fischer survived the rogue storm that struck in May 1996.

Krakauer examines what it is about Everest that has compelled so many people -- including himself -- to throw caution to the wind, ignore the concerns of loved ones, and willingly subject themselves to such risk, hardship, and expense. Written with emotional clarity and supported by his unimpeachable reporting, Krakauer's eyewitness account of what happened on the roof of the world is a singular achievement.''

αντε να μας το δανεισεις...

εγ ω εχω κολλησει με την Τριλογία στο δευτερο βιβλιο καπου στη μέση... και εχω και 4 βιβλιο να περιμενει... χεστα... τα παιδιά σκοτωνουν το διαβασμα αχαχαχαχα

...και τις επισκεψεις....! :rolleyes:

ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο...

μολις τελείωσα (το διαβασα 2 φορες απανωτά) το Into thin air του Jon Krakauer (ο ιδιος εχει γραψει και το επίσης καταπληκτικό Into the wild)

το Into thin air περιγράφει την μεγαλύτερη καταστροφή που εγινε ποτε στο Εβερεστ (10 Μαΐου 1996) οπου χωρίς να εχει συμβει ένα μεγαλο συγκεκριμένο γεγονός όπως π.χ. χιονοστιβάδα αλλα μονο μικρα συνεχόμενα λάθη, εχασαν τη ζωη τους έμπειροι ορειβάτες και πελατες ορειβατικών αποστολών.

ιδίως οσοι ασχολείστε με την ορειβασία/αναρρίχηση θα το βρείτε συναρπαστικό ειμαι σίγουρη

Μόλις το κατέβασα στο iPad μετα πολλών κόπων και βασάνων ελέω GPRS του χωριού. Με το που θα γυρίσω απο την πτήση απόψε, αρχίζω την ανάγνωση. :rolleyes:

Ολγάκι,

αφού διάβασες τον Krakauer, ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να διαβάσεις και τον Anatoli Boukreev και την δική του εκδοχή των γεγονότων,

όπως τα περιγράφει στο δικό του βιβλίο "The Climb" ...

theclimb.jpg

ο Boukreev είναι ο ήρωας μου ...

πρόκειται για ένα φοβερό άνθρωπο ...

είναι αυτός που έσωσε όλη την ομάδα των "σφιχταγκαλιασμένων" στο South Col ...

χάθηκε από χιονοστιβάδα την ημέρα των Χριστουγέννων 97, ανεβαίνοντας χειμώνα την Αναπούρνα,

μόνοι με τον Simone Moro ...

κάθε Χριστούγεννα , όπου και νά' μαι, του ανάβω ένα κεράκι ...

είχα γράψει γι αυτόν, στα post της ανάβασης του Χάρη στο Khan Tengri ...

δες εδώ

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

καταλαβα ότι ο Toli Bukreev επαιξε συμαντικο ρολο στην έκβαση των γεγονότων, αν και αμεσος μετα την έκδοση του άρθρου του Krankauer στο Outside ειχαν αρκετες διαμάχες οσον αφορα τη συμπεριφορά του Ρώσου χέντ γκάϊντ στην καταβαση του από την κορυφή

θελω πολύ να διαβάσω το The climb οσο εχω φρεσκο στη μνήμη το άλλο

http://www.amazon.com/Beside-the-Seaside-ebook/dp/B004SOZ6CG

μόλις το παρέλαβα...καλοκαιρινότατο κι δροσερότατο..!!!!!!

Ν.

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Μόλις τελείωσα το Into thin air του Krakauer. Φανταστική περιγραφή, ένιωσα σαν να μπορούσα να ακούω τον εκκωφαντικο θόρυβο απο τις σκηνές στον θυελλώδη άνεμο του Camp Four. Τα σωματικα και ψυχικα αποθεματα που απαιτούνται για να φτάσεις στην κορυφή και να ξανακατέβεις ζωντανός ειναι ασσύληπτα και η εμπειρία σε σημαδέυει για παντα. Οσοι λενε οτι το Everest ειναι σχετικα ευκολο βουνο, πρέπει να συμβουλευτούν ψυχίατρο.

Δεν μου άρεσε προς το τέλος που εκφυλίζεται σε ένα καυγά με τον Bukreev και τον συγγραφέα του the climb (το οποίο δεν βρίσκω σε ηλεκτρονική μορφή και θα πρέπει να περιμένω το τέλος των διακοπών για να το διαβάσω στην Αθήνα στο χαρτί).

οταν χάνονται ζωες και μπαινει και το ανθρώπινο στοιχείο μεσα σ'αυτα τα λαθη ειναι το λιγοτερο να ξεσπασουν καυγάδες. αλλού θα ακολουθουσαν το λιγοτερο δικαστήρια

πριν ένα μήνα διάβασα το "ΑΝΕΜΩΛΙΑ" του Ι. Ζουργού

ήταν η πρώτη μου γνωριμία με το συγκεκριμένο συγγραφέα αλλά ενθουσιάστηκα-ήδη διαβάζω κι άλλο δικό του και μάλλον θα τον εξαντλήσω

εξαιρετική χρήση του πλούτου της ελληνικής γλώσσας, πολύ ζωντανές περιγραφές, με λίγα λόγια ένα καταπληκτικό βιβλίο (ξεκαθαρίζω ότι δεν έχει να κάνει με βουνά/ορειβασίες/extreme sports κλπ.)

το συστήνω ανεπιφύλακτα κυρίως σε άντρες >35-40 ετών (ξέρω ξέρω...δεν έχουμε πολλούς τέτοιους εδώ μέσα :P:P:P )

του Ισίδωρου Ζουργού

είναι και το βιβλίο που μόλις τελείωσα:

"Στη Σκιά της Πεταλούδας"

το προτείνω ανεπιφύλακτα σ' όλους τους Μακεδόνες

που έχουμε πολλούς εδώ μέσα :P

αλλά και σ' όλους εμάς που δεν είμαστε

απ' τη Μακεδονία αλλά την αγαπάμε ...

:P

πάρα πολύ καλό βιβλίο! γεμάτο δράση και ιστορικά στοιχεία

και περιγραφή μιας Θεσσαλονίκης που οι περισσότεροι

δεν γνώρισαν και μόνο μερικά στοιχεία της θα αναγνωρίσουν τώρα ...