Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
panpanou

FLIGHT SIMULATOR ....!!!

Recommended Posts

τόσα ξενύχτια πετώντας ... ;) τόσο διάβασμα... (τι θεωρία πτήσης, τι αεροναυτιλίες, τι μετεωρολογίες, τι radiocommunications, τι FAR/ΑΙΜ ... ),

τόσες λαχτάρες στις προσγειώσεις .... :blink: , τόσες καταιγίδες και ξαφνικές θύελλες μπροστά μας, επικίνδυνες βλάβες,

τόσοι αμείλικτοι, αυστηροί, αγέλαστοι εκπαιδευτές (που μιλούσαν ακαταλαβίστικα αμερικάνικα ... B) )

και δεν ανέχονταν το παραμικρό λάθος ....

όλ' αυτά όμως είναι παρελθόν .....

μετά την αγωνία των εξετάσεων ... (απογείωση και προσγείωση από/σε άγνωστα αεροδρόμια, :rolleyes:

με σχέδια πτήσης που έχεις λίγο χρόνο να μελετήσεις, και ελάχιστες ανοχές παρέκκλισης :unsure: )

η χαρά της επιτυχίας .... :D:huh:

πτυχιούχος πιά ... :D

και στα μικρά ....

FS22.jpg

αλλά και στα μεγάλα ....

FS11.jpg

... σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας :D:D:D

μπορείτε όποτε θέλετε να περάσετε για μια βόλτα με το personal Jumbo μου 747-200 ...

LGAV1.jpg

(εδώ το κατεβάζω στον Βενιζέλο ....) :D:huh:

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

:D:D:D Ειχα ασχοληθει το '97 πετωντας το Cessna. Εκει κολλησα με τη ραδιοναυτιλια :wub: και αλωνιζα ολη την Αμερικη απο ραδιοφαρο σε ραδιοφαρο με touch and go σε ενα σωρο γνωστα και αγνωστα αεροδρομια...Το καλυτερο που εκανα ποτε ειναι να το προσγειωσω στο αεροπλανοφορο εξω απο το San Francisco. :rolleyes: Μετα αλλαξα PC, το προγραμμα δεν δουλευε σωστα και δεν το ξαναπιασα :(

Συγχαρητηρια! Και διπλωμα ελικοπτερου!

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Εχεις παρει χειριστηρια η με joystick?

Mπράβο φίλε και για όσους δεν ξέρουν θέλει απίστευτη υπομονή. Πάντα το ξεκίναγα και κατέληγα να κάνω σφήνες με το extra 300 ανάμεσα στους ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη :rolleyes:

Για πες gadjets κλπ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

H πανω ειναι τα Κελλαρια κ ο Γεροντας απο την κορφη του Ηρακλή?

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

H πανω ειναι τα Κελλαρια κ ο Γεροντας απο την κορφη του Ηρακλή?

και η κάτω είναι η Βελιτσα (στο πιο πράσινο) :P

Ο πιλότος δεν χρειάζεται συστάσεις, έτσι ΜΙΚ;

Να μη το αφήνεις να βουτάει τόσο το αλεξίπτωτο :P

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

επειδη καποτε ημουνα κολλημενος με τον αερομοντελισμο ειχα δει 2 τυπους ελβετια να σηκωνου ενα β 52 με ανοιγμα φτερων 2,75

επισης ειχα δει εναν τυπα με ενα ελικοπτερο ο οποιος ελεγαν ηταν ο μονος που μπορουσε να κανει λοοπ με ελικοπτερο μοντελο αλλα και με απατσι (δεν το συζηταμε οτι το ποιο δυσκολο μηχανημα ειναι το ελικοπτερο καμμια σχεση το αεροπλανο)

κανενα στιμουλειτορ τελευταιο εχει κανεις να το δοκιμασω σε βιστα?

Να μη το αφήνεις να βουτάει τόσο το αλεξίπτωτο :P

Ηταν speedflying (χωρις σκι) :P

Κostasbmw αν εννοείς simulator για τηλεκατευθυνόμενα ένα από τα καλύτερα είναι το Aerofly

κανενα στιμουλειτορ τελευταιο εχει κανεις να το δοκιμασω σε βιστα?
έχω το Real Flight G3 (με free upgrade στο 3.5 μέσω internet) αλλά δεν ξέρω αν παίζει σε vista (γενικώς τα vista --> svista)

φτιαξε ενα dvd οταν εχεις ευκαιρια και σε καοπια συναντηση το παιρνω

ιασωνα

ευχ εκ των προτερων

... για όποιον πάντως ενδιαφέρεται για το άθλημα, υπάρχουν διαθέσιμες (.... σιγά μη κάνουμε φτωχότερο τον Bill ... :D ) όλες οι εκδόσεις ...

(μέχρι και η FS Χ (=την οποία δεν θα σας συνιστούσα διότι έχει τρομακτικές απαιτήσεις και δεν προσφέρει τίποτα επιπλέον ... )

όπως επίσης και πολύ υποστηρικτικό υλικό (χάρτες Jeppesen για Ευρώπη, Β.Αμερική,

airway manuals, χάρτες approach ελληνικών αεροδρομίων, manuals, κλπ ....)

Just PM me !...

Στην δική μου περίπτωση, η μαγεία του παιχνιδιού είναι η ραδιοναυτιλία (UR right MakisM !) και η μετεωρολογία.

Μαθαίνεις τρομερά πράγματα διαβάζοντας

για το FS, τα οποία τα βρίσκεις μπροστά σου σε ότι και αν κάνεις ....

Αν δε τρέχεις το πρόγραμμα σε real mode, η εξομοίωση είναι το κάτι άλλο .... 2-3 φίλοι μου πιλότοι το τρέχουν για εξάσκηση σε approaches ή missed approaches ....

(τις προάλλες φεύγαμε από Ισλανδία με κακό καιρό και πάγο και το αεροπλάνο (ένα 737) για να σηκωθεί ήθελε de-ice (=αποπαγοποίηση ) στα φτερά ...... :o )

άμα μπεις στα βαθιά και μπλέξεις και με το φόρτωμα του αεροπλάνου (βάρος, δεξαμενές καυσίμων, κλπ, τότε άντε γεια, θα σε βρουν την άνοιξη ....)

τώρα την έχω βρεί με υπερατλαντικές πτήσεις ..... Μόντρεαλ, Νέα Υόρκη και Βανκούβερ, έφτασα μέχρι το Calgary .....

άμα είσαι στο internet μπορείς να έχεις και υπηρεσίες ..... ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ... από άλλους τρελλούς που παίζουν ... εξομοίωση air traffic control ..... (=άστα να πάνε δηλαδή ... :D:) )

επίσης πετάμε το C130 Hercules βαμμένο με τα χρώματα της Ελληνικής Αεροπορίας .... (μαγεία ....)

και .....

τώρα πέφτει εκπαίδευση σε απονηώσεις και προσνηώσεις .... και οφείλω να ομολογήσω ότι οι τύποι που τις κάνουν είναι ΟΙ μάγκες .... 8)

εδώ μπορείτε να με δείτε την προηγούμενη εβδομάδα ...... :):P:D

(στο 2:37 χαιρετάω τον φίλο μου τον Χρήστο Λάππα, που πέταγε εκεί τριγύρω ..... (Χρήστο sorry για το turbulence ...!!!) :P:D

εδώ προσγείωση της Ολυμπιακής στο Βανκούβερ ... (λίγο κοντός ε; ... :P )

OLYMPIClandingatCYVR.jpg

εδώ στο Calgary ...

Calgarylanding2.jpg

και εδώ touch down με το C130 ....

C130touchdown.jpg

dropdown.gif

Sion (LSGS) - Zermatt - Raron (LSMN) Με Baron 58 (και το διαβατήριο στο στόμα)

Μια από τις αγαπημένες μου διαδρομές στο Flight Simulator. :o

Απογείωση από Sion και αμέσως μετά στροφή δεξιά και είσοδος στη χαράδρα που οδηγεί στο Evolene και στη κοιλάδα Herens

fsimew9.jpg

fsim01iy2.jpg

fsim02zp0.jpg

Ακολουθώντας το ανάγλυφο του εδάφους και σχετικά κοντά σε αυτό. (αλλιώς δεν έχει ενδιαφέρον :D )

fsim03ff8.jpg

Η άνοδος συνεχίζεται και η ταχύτητα έχει αρχίσει να μειώνεται αισθητά

fsim04tk2.jpg

Ο στόχος στο βάθος

fsim05yv0.jpg

Aνεβαίνοντας στον παγετώνα Ferpecle. Αρχίζουν τα ζόρια.

fsim06nq5.jpg

Flaps down για βοηθήσουν την κατάσταση. Μπροστά από το Dent Blanche (4357μ)

fsim07zd0.jpg

Λίγο πριν το αεροπλάνο πέσει σε απώλεια στήριξης. Περνάει-δεν περνάει! :)

fsim08bm8.jpg

fsim09bd9.jpg

Πέρασε αυτή τη φορά. :)

fsim10pe6.jpg

Βαθιές ανάσες και πάμε για Zermatt

fsim11ug6.jpg

fsim12ui8.jpg

Με φόντο το Matterhorn

fsim13ws0.jpg

Κατεβαίνοντας την κοιλαδα του Zermatt

fsim14gf3.jpg

fsim15rs6.jpg

fsim16ej2.jpg

Προσγείωση στο Raron

fsim17an4.jpg

Ο χάρτης της διαδρομής

fsim18xh3.jpg

Υ.Γ.1 panpanou δεν έπρεπε να ανοίξεις θέμα για το Flight Simulator 8)

Y.Γ.2 Απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει εγκατεστημένο το Switzerland Professional Scenery

Υ.Γ.3 Μην δοκιμάσετε με μικρότερο αεροπλάνο. Δεν περνάει με τίποτα! :P

ρε συ eolos δεξιά κάτω βλέπω τον makalu και τον Hippo να σκιάρουνε πάνω από τον παγετώνα .... 8):o:D

fsim10pe6.jpg

dropdown.gif

:blink::blink: Πω πω...αν το ξαναρχισω θα με χωρισει η γυναικα μου...ηδη πιστευει οτι ασχολουμαι πολλες ωρες με το κ..μηχανημα (PC)... :rolleyes: H τεχνολογια ομως εχει προοδευσει δραματικα :) το βιντεακι ηταν καταπληκτικο!

Εχεις χειρηστηριο; (Πηδαλιο/πενταλ;) Ejection seat? :P

Φιλικα

ΜακηςΜ

αχχ... :rolleyes: παιδακια, θα μ'αφησετε να παιξω λιγο με την τοπογραφια/αναγνωριση των βουνοκορφων! (μπας κ περασω τον panpanou στο traveler IQ challenge, που μ'εχει ξεσκισει! :blink: )

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

ρε συ eolos δεξιά κάτω βλέπω τον makalu και τον Hippo να σκιάρουνε πάνω από τον παγετώνα .... ;):D:D

fsim10pe6.jpg

ρε Panpanou να φέρω και εγώ το αεροπλανάκι μου να παίξουμε...... :);):(

Αν και περασε ενας χρονος απο την τελαιυταια απαντηση σε αυτο το post το ξαναεπαναφερω γιατι θελω μια βοηθεια.

Παιδες εχω φαει φοβερο κολλημα το τελαιυταιο 3μηνο με το FSX Deluxe. Εχω γυρισει ολη την Ελλαδα σχεδον και τωρα ηθελα να περασω σε λιγο παραπανω φαση. Κατεβασα το Traffic X. Το εχει δουλεψει κανεις? Βλεπω στο ιντερνετ πολλη ωραιες καταστασεις στα αεροδρομια με κινηση αλλα εγω εφαγα ξενερα. Δεν υπαρχει ουτε ιπταμενο πουλι στον ουρανο.

Help plz αν το εχει δουλεψει κανεις με Traffic. Διαβαζω στο forum του προμηθευτη και αναφερει σε ενα σημειο οτι υπαρχει μεσα στις ρυθμισεις μια μπαρα που απο κει αυξανεις ή μειωνεις την κινηση. Εγω στο fsx deluxe δε μπορω να βρω κατι τετοιο.

Θα σκασω αν δε το βαλω...

c8tik90a367oj0eo0qyc.gif

Αν και περασε ενας χρονος απο την τελαιυταια απαντηση σε αυτο το post το ξαναεπαναφερω γιατι θελω μια βοηθεια.

Παιδες εχω φαει φοβερο κολλημα το τελαιυταιο 3μηνο με το FSX Deluxe. Εχω γυρισει ολη την Ελλαδα σχεδον και τωρα ηθελα να περασω σε λιγο παραπανω φαση. Κατεβασα το Traffic X. Το εχει δουλεψει κανεις? Βλεπω στο ιντερνετ πολλη ωραιες καταστασεις στα αεροδρομια με κινηση αλλα εγω εφαγα ξενερα. Δεν υπαρχει ουτε ιπταμενο πουλι στον ουρανο.

Help plz αν το εχει δουλεψει κανεις με Traffic. Διαβαζω στο forum του προμηθευτη και αναφερει σε ενα σημειο οτι υπαρχει μεσα στις ρυθμισεις μια μπαρα που απο κει αυξανεις ή μειωνεις την κινηση. Εγω στο fsx deluxe δε μπορω να βρω κατι τετοιο.

Θα σκασω αν δε το βαλω...

To δουλέυω κανονικά σε FSX me to add-on adrenaline. Η εγκατάσταση δεν είναι τελείως αυτόματη, αφού περαστούν τα αρχεία χρειάζεται να κάνεις 1-2 ρυθμίσεις. Αν ακολουθήσεις τις αναλυτικές οδηγίες δεν νομίζω πως θα συναντήσεις πρόβλημα. Αυτό που είχα πάθει εγώ τον πρώτο καιρό ήταν ότι δεν άκουγα κίνηση απο άλλα αεροσκάφη. Δοκίμασε να πετάξεις για κανα 20λεπτο , κάποιες φορές σαν να καθυυστερούν να φορτώσουν οι υπόλοιπες virtual πτήσεις.

Εγω για να καταλάβω αν είχε εγκατασταθεί σωστό το mytraffic x έκανα το εξής: Επέλεγα ένα πολυσύχναστο αεροδρόμιο (πχ LHR) και επιλογή εκίνησης απο κάποιο gate. Αν το addon έχει εγκατασταθεί κανονικά θα πρέπει τα δίπλανα αεροσκάφη που είναι παρκαρισμένα να είναι κάποιας γνωστής αεροπορικής εταιρείας, πιθανότατα της British Airways.Μετά είναι θέμα χρόνο να τους ακούσεις και να τους δείς. Επίσης, στο settings υπάρχει όντως επιλογή για AI Traffic. Βάλτο στο 20-30% αν έχεις δυνατό μηχάνημα.

Άντε και καλές πτήσεις

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

Νικο ευχαριστω για την απαντηση. Εγω εχω το traffic 2005 και αφου δεν δουλεψε σε μενα κατεβασα και το mytraffic X το οποιο να πω την αληθεια μου φανηκε λιγο πιο απλο πιο προσιτο.. Ποιο FS δουλευεις εσυ? Εγω οπως εγραψα πιο πανω εχω το FSX Deluxe και πουθενα στα options δεν εχω βρει το AI traffic που λες. Αυτο προειπαρχει ή μπαινει μετα την εγκατασταση του Mytraffic? Αν μπορεις σε παρακαλω μπορεις να περιγραψεις που ακριβως ειναι λιγο πιο συγκεκριμενα?

Παντως τωρα εχω κανει unistall το fsx και θα τα ξαναπερασω ολα απο τη αρχη μπας και υπηρχει καποιο προβλημα στο fsx.cfg αρχειο. Εχω φαει ολο το ιντερνετ ρε γμτ και βλεπω οτι μονο εγω αντιμετωπιζω το προβλημα που αντιμετωπιζω και τρελαινομαι. Μαλλον κατι εχω κανει τελειως στραβα.

FSX_DeluxeT.jpg

41GW44WE8DL._SL500_AA280_.jpg

Traffic-2005.jpg

c8tik90a367oj0eo0qyc.gif

Επειδη δεν θα ειμαι στο pc μου μεχρι αυριο δεν μπορω να σου πολλα πραγματα τωρα. Κανε install το fsx και μετα περνα τα service packs. Μετα πέρασε το mytrafficX και λογικα θα παιξει.

Για το AI traffic δες στα graphic options. Άυριο θα σου πω ακριβως που βρίσκεται

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

Τωρα σε λιγο περναω το fsx. Το traffic που λες στα graghic options το εχω δει αλλα νομιζω οτι αυτο ειναι καθαρα για θεμα γραφικων και ποση λεπτομερια θα βλεπω στο διπλανο αεροσκαφος. Εγω το Traffic που καταλαβα και σου λεω ειναι για να ρυθμιζεις την ποσοτητα τις κινησης που θα υπαρχει στα αεροδρομια. Κανω λαθος?

Θα φανει μεχρι το βραδυ.

c8tik90a367oj0eo0qyc.gif