vouli 2 Report post Posted November 2, 2007 Κοιτούσα το site, www.snowboard.com, κλικάρω εκεί που λέει resorts και σου βγάζει μία λίστα για να διαλέξεις χώρα! Χαρούμενη που βλέπω ότι υπάρχει και η Ελλάδα μέσα στη λίστα, κλικάρω και βλέπω πως έχω τις εξής ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Καλάβρυτα, Mavrovo, Popova Sapka!!! και άντε τώρα τώρα να τους εξηγήσεις τι είναι Ελλάδα, τι Μακεδονία και γιατί κάπνισε διακόσιες χιλιάδες χρόνια μετά στους γείτονες να πούνε την χώρα τους ΠΓΔΜ. Είναι και αυτές οι μέρες κρίσιμες με το θέμα και συγχύστηκα Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 2, 2007 χαχα...αντε αρχισε παλι εσυ Σωτήρη, για να μη βγαζω εγω φωτογραφιες απο μασες παλι!!!! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted November 2, 2007 Τελικά σύμφωνα με το snowboard.com και το Mavrovo είναι Ελλάδα? Δε λέω θα μπορούσε αφού πράγματι εκει νιώθεις σαν Ελλάδα. Απέχει 2 ώρες από τη Φλώρινα και οι εγκαταστάσεις του είναι ένα πραγματικό resort που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα μας κι ας έχει λίγο παλιά λιφτ. Δυστυχώς εκεί οι άνθρωποι στα χειμερινά σπορ είναι πολύ πιο μπροστά από μας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΟΥΡΑΓΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ (με εξαίρεση την Αλβανία)!!! Υ.Γ. Περισσότερα θα διαβάσετε στο GSR του Δεκεμβρίου οπου θα υπάρχει ρεπορτάζ από την περιοχή. Μavrovo οι πίστες του πριν μια εβδομάδα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted November 2, 2007 Κοιτούσα το site, www.snowboard.com, κλικάρω εκεί που λέει resorts και σου βγάζει μία λίστα για να διαλέξεις χώρα!Καταρχάς βρίσκω πολύ ύποπτο το γεγονός , οτι περιδiαβαίνεις μέσα σε portals με θεματικό ενδιαφερόν το ...snowboard! xmm... Χαρούμενη που βλέπω ότι υπάρχει και η Ελλάδα μέσα στη λίστα, κλικάρω και βλέπω πως έχω τις εξής ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Καλάβρυτα, Mavrovo, Popova Sapka!!! Καλάβρυτα;χαχαχαχαχα Χαθηκαν τόσα άλλα χιονοδρομικά, ω Θεέ μου ! και άντε τώρα τώρα να τους εξηγήσεις τι είναι Ελλάδα, τι Μακεδονία και γιατί κάπνισε διακόσιες χιλιάδες χρόνια μετά στους γείτονες να πούνε την χώρα τους ΠΓΔΜ. Είναι και αυτές οι μέρες κρίσιμες με το θέμα και συγχύστηκα Τι περιμενες απο ένα portal που αφορά σνοουμπορντάδες; τσ τσ τσ ....Ησύχασε be cool όλα έχουν πάρει τον δρομο τους, διασκεδασέ το! Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
vouli 2 Report post Posted November 2, 2007 Κοίτα να δεις, εγώ με το snowboard καμία σχέση, το λέω για να ξεκαθαρίσω την θέση μου απλά έψαχνα διάφορα site για τη δουλειά! Τι να κάνω! Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 2, 2007 Eνας MOD να το βαλει (το thread) στα "χιονοδρομικα εξωτερικου" Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted November 3, 2007 Eχω παει στο Zare Lazarefski ή αλλιώς Mavrovo. Ειναι πολυ ομορφο σκηνικό και συμπαθητικές εγκαταστάσεις. Απο ξενοδοχειακές υποδομές δεν εχει και μεγάλες δυνατότητες αλλά οτι εχει ειναι καλό, απομεινάρια τα περισοτερα απο την κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία. Το διπλο πάντως υπάρχει απο το 1982 που πρωτοπήγα!!! Φετος λεμε να πάμε καμια βολτα κάποιο διήμερο μεταξύ Πισοδερίου - Οχριδας και zare LAzarefski... @Βουλα...Τωρα οι Σκοπιάνοι νομιζουν για το καλο τους θέλουν να λέγονται μακεδόνες? σημ. Αρκετές κατεστραμένες ορθοδοξες εκκλησίες αναζητουν αναστήλωση στην περιοχή... Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted November 5, 2007 Στάθη σαφώς είναι κατάλοιπο της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας, όμως έχει μπει και μια πιο καινουρια διθέσια (10ετίας) όπως επίσης και τα ξενοδοχεία είναι πλήρως ανακαινισμένα. Αξίξει πάντως για ολιγοήμερες διακοπές. Οταν είναι να κάνεις το ταξιδάκι στην περιοχή πάρε με τηλέφωνο να σου κανονίσω έκπτωση. Προσωπικά το χειμώνα θα πάω οποσδήποτε για κανένα 3μερο. Οσον αφορά για το όνομα εκεί άκουσα και μερικές πιο προωθημένες θέσεις από κάποιους μετριοπαθείς. Δηλαδή να κάνουν ένα δημοψήφισμα και να αποφασίσουν εαν θέλουν να ενωθούν με την Ελλάδα!!!! Βλέπεις το μεγάλο τους άγχος είναι το Αλβανικό στοιχείο αλλά και οι εξελίξεις στο Κόσσοβο. Προσωπικά πιστεύω οτι στο τέλος θα ενδώσουν τουλάχιστον στη σύνθετη ονομασία. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted November 5, 2007 Οσον αφορά για το όνομα εκεί άκουσα και μερικές πιο προωθημένες θέσεις από κάποιους μετριοπαθείς. Δηλαδή να κάνουν ένα δημοψήφισμα και να αποφασίσουν εαν θέλουν να ενωθούν με την Ελλάδα!!!! Βλέπεις το μεγάλο τους άγχος είναι το Αλβανικό στοιχείο αλλά και οι εξελίξεις στο Κόσσοβο. Προσωπικά πιστεύω οτι στο τέλος θα ενδώσουν τουλάχιστον στη σύνθετη ονομασία Λέτε να μας "ενώσει" το σκι;Όσο για την ονομασία τα ξανάπαμε, η ονομασία δεν είναι παρά η ταμπέλα. Ελληνικά ούτως ή άλλως ξέρουν.... Για δεν έναν τρόπο που δεν φαντάστηκα για να αποκτήσουμε "σύγχρονα", ή ίσως "πιο σύγχρονα" ΧΚ από αυτά που έχουμε! Και μη χειρότερα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted November 5, 2007 Σωτήρη έγινε. Αντε να το κανονίσουμε να βρεθουμε στο τριήμερο που λες και θα σου 'χω και εκπληξη... Στο λοντζ εχεις ακρη? Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted November 5, 2007 eπειδη μου αρέσουν και εμένα τετοιου είδους εκπλήξεις μπορώ να έρθω? Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted November 5, 2007 eπειδη μου αρέσουν και εμένα τετοιου είδους εκπλήξεις μπορώ να έρθω? Ολοι οι καλοί χωράνε... Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted November 6, 2007 Στάθη, και στο Λοντζ και στο Μπιστρα. Βέβαια μπορεί το Λοντζ να είναι δίπλα στα λιφτ αλλά το Μπίστρα έχει πισίνα, σάουνα και όλες τις σχετικές ανέσεις και απέχει μέτρα από τα λιφτ. Οπότε λέω καλύτερα Μπίστρα (σκέψου οτι χωρίς έκπτωση έχει μόνο 90 ευρώ με όλες τις παροχές δωρεάν). -Nickel έλα κι εσύ να κάνουμε «τρίο». Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 6, 2007 Λέτε να μας "ενώσει" το σκι;χεχε..κατσε να σας χαλασει ο γνωστος σπαστικος την ζαχαρενια Ειδατε το νεο χαρτονομισμα των Σκοπιων!? (λιγο ακομα κ θα εβαζε τον Τερκενλή κατω αριστερα στο σκιτσο! ) Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted November 6, 2007 Κι εγώ νόμιζα οτι θα έρθεις μαζί μας Κωστή... για ΕΔΗΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ, όπως λέει και το χαρτονόμισμα στα αριστερά του. Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 6, 2007 ..τωρα τι να πω!? αφου με ξερεις!!! αν δεν εχει τσιπουρο/α, ΔΕΝ παω πουθενα! Πολιτικοκοινωνικο μηνυμα χωρις χρεωση: ΜΑΓΚΕΣ...εχουμε καταλαβει ποσο συχνα/σοβαρα προκαλουνε οι γειτονες μας (κ μιλαω για ΟΛΟΥΣ τους γειτονες, οχι μονο τους Σκοπιανους!)? Ελπιζω μονο να μην προωθουμε κ τα συμφεροντα τους!!! ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ! (βεβαια απ'την αλλη, επειδη ξεχναμε πανευκολα, [βασικα τα γραφουμε στα @@ μας, εφοσον δεν αγγιζει εμας τους ιδιους] να δειτε πως ολα τα χ/κ τους θα ειναι γεματα ελληνανθρωπους στις Γιορτες..) ..κ μετα λεμε: "Γιατι πατε εκδρομες στις πανακριβες (ιδιες κ καλυτερες τιμες απο Ελλαδα) Αλπεις κ ΟΧΙ στους καλους μας γειτονες (που ετσι οπως πανε, θα γινουν πιο ακριβοι κ απο εμας)!!!" ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
vouli 2 Report post Posted November 6, 2007 Δεν είμαι σοβινίστρια, αλλά όταν βλέπω τέτοιες ηλιθιότητες νευριάζω. Δεν μπορεί να αναφέρεσαι σε μία χώρα και να μην ξέρεις που βρίσκεται και φαντάζομαι ότι δεν είναι το μόνο site που έχει λανθασμένες πληροφορίες, αυτό όμως μένει στην συνείδηση του επισκέπτη της ιστοσελίδας και εάν είναι το ίδιο άσχετος θα θεωρήσει πως όντως το Μαύροβο είναι στην Ελλάδα και ότι η Μακεδονία ανήκει στα Σκόπια. Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted November 6, 2007 Vouli θα συμφωνήσω με αυτά που λες αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα!!! Τόσο το Μάβροβο όσο και το Πόποβα Σάπκα στο συγκεκριμένο site φαίνεται οτι ανήκουν στην Ελλάδα άρα και... η Μακεδονία. Τελικά μια είναι η λύση, εαν πραγματικά αισθάνονται ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ας ενωθούν μαζί μας!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted November 6, 2007 Στα οπλα συντροφοι, παμε να τους κατακτησουμε, να τους λιωσουμε!!!!!!!!!!! Ρε παιδες δεν φταινε ολοι αυτοι που αμφισβητουνε τα συνορα μας, ή τις ονομασιες μας, ή οτι αλλο ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Φταινε ολοι αυτοι οι πολιτικαντζες που ασελγουνε πανω σε αυτο τον τοπο για αυτον τον τοπο!!!!!!! Τοτε ευλογα θα βγουνε οι απο εξω και θα ζητησουνε διαφορα και θα αμφισβητησουνε διαφορα!!!! Οπως ειπε παρα πολυ σωστα ο Κος.Ψωμιαδης σημερα,"αυτο το κρατος δεν εχει μονο εξωτερικους εχθρους εχει και εσωτερικους". Τι λεμε τωρα εμεις και ποιος μας ακουει!!!!???? Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted November 7, 2007 Οχι μόνο ο Ψωμιάδης αλλά και ο μητροπολίτης Ανθιμος, ως άλλος Παλαιών Πατρών Γερμανός!!!! Λοιπόν ας σοβαρευτούμε, νομίζω οτι η πιο λογική λύση είναι αυτή που συζητιέται τώρα, δηλ. η σύνθετη ονομασία. Είναι η μόνη που μπορεί να περάσει (έστω και με πιέσεις) και στους Σκοπιανούς. Αντε να τελειώνουμε με αυτό το αγκάθι γιατί υπάρχουν εκατοντάδες άλλα σημαντικότερα που θα πρέπει να μας απασχολούν! Quote Share this post Link to post Share on other sites
vouli 2 Report post Posted November 7, 2007 Η συζήτηση ξεφεύγει σε πολιτικές προεκτάσεις (δεν εννοώ κομματικές), Το τι μπορεί να λέει ο καθένας είναι δικό του θέμα, ο Ψωμιάδης τα λέει γιατί περνάνε σε ένα μέρος του λαού, δυστυχώς, δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι τα πιστεύει κιόλας. Όσο για τον Άνθιμο, τι να πω, κρίμα γιατί είναι και παπάς και θα έπρεπε να προτρέπει προς την ειρήνη αλλά οξύνει τα πράγματα, εκτός του ότι δεν είναι δουλειά του αυτό το πράγμα, δεν τον εξέλεξε κανείς να κάνει εξωτερική πολιτική, έχουν χάσει τη μπάλα οι παπάδες μου φαίνεται, αν δεν κάνω λάθος άλλος είναι ο ρόλος τους. Τέλος πάντων, θεωρώ ότι μερικά πράγματα γίνονται εσκεμμένα, ξυπνάμε τον πατριωτισμό του λαού, τον αποπροσανατολίζουμε προκειμένου να μην έχουν την προσοχή τους σε άλλα πιο σημαντικά ενδεχομένως πράγματα που θέλουμε να περάσουμε και μετά τους στέλνουμε το λογαριασμό. Πάντα έτσι γινόταν και δυστυχώς θα γίνεται. Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted November 7, 2007 Πολυ σωστα ολα αυτα που γραφεις Βουλιτσα!!!!!Απλα εγω ρωταω το πιο απλο πραγμα?? Φταιω εγω και συ και οι υπολοιποι για ολα τα εξωτερικα προβληματα που εχει η Ελλαδα μας???? (βλεπε κυπριακο,βραχονησιδες,ονομασιες,μειονοτητες,και οτι αλλο μου διαφευγει τωρα). Εαν ναι,τοτε να παμε εμεις να κυβερνησουμε και οι 300 να πανε σπιτια τους,οπως εχω ξαναγραψει και παλαιοτερα!!!!!!!!!! Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted November 7, 2007 Στάθη, φυσικά και φταίμε αφού εμείς τους ψηφίζουμε. Ομως πέραν αυτού (ότι τους ψηφίζουμε δηλαδή) έχουμε κι ένα άλλο ελάττωμα, παρασυρόμαστε εύκολα σαν όχλος. Παράδειγμα στο θέμα μας, το 1992 θα λυνόταν το πρόβλημα των Σκοπίων με σύνθετη ονομασία, τότε δεν θέλαμε, σήμερα... παρακαλάμε!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 7, 2007 Τις απόψεις μου για το "Μακεδονικό" τις είχα εκφράσει σε αυτό το forum παλαιότερα και μάλιστα είχαμε φάει και τα μουστάκια μας εδώ μέσα (βαριέμαι να ψάχνω, ας το βρει κανένας mod <_> Μετά από αρκετά χρόνια θα έπρεπε πλέον να έχει γίνει προφανές ότι μόνο με ρεαλιστικές προσδοκίες και προσγειωμένους στόχους μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Και ρεαλισμός στην περίπτωση των Σκοπίων μπορεί να σημαίνει μόνο αποδοχή εκ μέρους μας μιας σύνθετης ονομασίας. Όταν τα έλεγε ο "γρουσούζης" κάποιοι τον κατηγορούσαν για προδότη, δωσίλογο κλπ και απαιτούσαν το όλα ή τίποτα. Τελικά πήραμε το τίποτα (κοινώς τα @@ μας), αλλά νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι. Α, να μην ξεχάσω, είχαμε και την διοργάνωση συ-γκλο-νι-στι-κών συλλαλητηρίων πρωτοστατούντος του κλήρου. Τρε μπιεν! Στα της εποχής μας τώρα, το να προσπαθούμε να αντιστρέψουμε την οικονομική άνοδο των εχθρικά διακείμενων γειτόνων με εμπάργκο στα χιονοδρομικά τους, θα έχει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα που είχε το εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα τόσα χρόνια, απολύτως κανένα. Το πολύ πολύ να παρατείνουμε για λίγο την οικονομική τους ανέχεια μέχρι να βρεθούν κάποιοι επενδυτές από άλλες χώρες να καρπωθούν τα οφέλη. Θα ήταν μάλλον προτιμότερο να μετατρέψουμε τα Σκόπια σε Ελληνικό "προτεκτοράτο" μέσω της απόλυτης οικονομικής εξάρτησης από την Ελλάδα, απείρως καλύτερο από το να αφήσουμε άλλες χώρες να κυριαρχήσουν στην οικονομία τους. Τέλος, το να αναφέρεται το Μάβροβο ως μέρος της Ελλάδας μάλλον πρέπει να μας χαροποιεί. Το αντίθετο (να αναφερόταν το Καϊμακτσαλάν ως χιονοδρομικό των Σκοπίων λόγου χάριν) είναι αυτό που θα έπρεπε να μας ανησυχεί. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 7, 2007 Λαμπρα, το συμπερασμα λοιπον ειναι' πως πρεπει να ειμαστε ευχαριστημενοι με αυτο (ή τουλαχιστον να μην γκρινιαζουμε κ τοσο!): ..καθως επισης, Σωτήρη, θα προτεινα να αλλαξει το υπαρχον εξωφυλο του επομενου GSR με τον αθλητη μας κ να μπει το Mavrovo, ετσι για να τη φερουμε -για μια ακομα φορα- στους μπαγασιδες με τη διπλωματια μας! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites