Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
markgr

Νεος στο αθλημα ζηταει αποψεις

Recommended Posts

Γεια σε ολους, εκανα φετος για πρωτη φορα σκι νοικιαζοντας εξοπλισμο, μεχρι τωρα οχι πως εχω μαθει καλα αλλα λεω να παρο δικο μου εξοπλισμο, εχω κανει μονο 2 φορες σκι, εψαξα λιγο τα μοντελα και λιγο απο εμπειρους φιλους και καταλιξαμε αναμεσα στα rossignol actys 200 actys 300 zenith 1, μου ειπαν ομως οτι με τα ζενιθ θα δυσκολευτο παρα πολυ γιατι ειμαι ουσιαστικα αρχαριος, απεχω απο το χιονοδρομικο περιποθ 45λεπτα και θα ειμαι κοντα σε αυτο 4 χρονια ακομα οσο ειμαι φοιτητης δηλαδη γιατι ειμαι νησιωτης. Ποια θα μου προτεινατε εσεις απο αυτα τα μοντελα?

Αξιζει να δοσω λευτα να παρο κατι καλυτερο οπως τα ζενιθ και να δυσκολευτο πολυ να μαθω ή και τα actys 300 πχ θα μου ειναι οκ για 4 χρονια γιατι δεν σκευτομαι να ξαναπαρω εξοπλισμο προς το παρον ποτε ειδικα οταν θα παω και στο νησι μου.

Ξεχασα να πω ειμαι 1.77 και 90κιλα αυτο αλλαζει ανα περιοδους αλλα το χειμωνα ειμαι εκει γυρω.

Μην πάρεις τα actys ,δεν λένε σαν σκι , κατα την αποψή μου είναι για κατανάλωση και μόνο , ειδικα αν σε ενδιαφέρει το σκι και εισαι μολις 45 λεπτά απο το κέντρο -πράγμα που σημαίνει οτι μπορείς να πηγαίνεις συχνά και να κάνεις πολύ σκι- πηγαινε στα zenith αν πάρεις rossignol ή αντιστοιχα πάρε ένα μεσαίας κατηγορίας πεδίλο άλλης εταιρίας.

Παντως το Ζ1 δεν είναι απαιτητικό πεδιλο όπως και να έχει , αν αναλογιστώ και το σωματικό σου βάρος ( 90 κιλά ) δεν θα έχεις προβλημα κανένα... αντίθετα θα σε "ανεβάσει" πολύ.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Σε ενα καταστημα που πηγα να ρωτησω ο υπευθηνος μου ειπε να μην το σκευτομαι καν για τα ζενιθ και οπως μου ειπε ηταν και δασκαλος του σκι, απο την αλλη του ειπα οτι σκοπευω να παρω μια φορα σκι και δεν θα τα αλλαξω και μου εκανε εντυπωση που δεν προσπαθησε να μου πουλησει τα ζενιθ αλλα μου ειπε σχεδον απαγορευτικα οχι.

Ευχαριστω και για την βοηθεια φιντελιο

Υπερβολές , αν πραγματκά σου αρέσει και θες να πηγαίνεις για σκι συχνά μιας και είσαι κοντά δεν προκειται η αγορά σου για τα ζενιθ να παει χαμένη. Ισα ίσα , απο την στιγμή που θες μονο μια φορά να πάρεις , πάρε ένα "καλό" μοντέλο μια και καλή. Το actys δεν είναι για την πειρπτωσή σου κατα πάσα πιθανότητα και το λέω αυτο για τους εξείς λόγους: Είσαι νέος (φοιτητής) ακα μπορείς να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση κατακόρυφα , αν θες. Είσαι 90 κιλά , ανήκεις στην "βαριά"κατηγορία χιονοδρομων οπερ που σημαίνει οτι βελτιώνοντας την τεχνική σου οι δυνάμεις που θα ασκεις με το σωματικό σου βάρος και μόνο , ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα σε ένα πιο "σκληρό" πέδιλο συνάμα με καλύτερο rebound ( είναι ελαστικό και ταυτόχρονα αντιδρά δυναμικά στον rider - μην ρωτήσεις περισσότερα τώρα για αυτο ). Θα πηγαίνεις συχνά αρα θα βελτιωθείς σχετικά γρήγορα (θετικισμος :) ). Τέλος θες ένα πεδιλο που όχι μόνο θα μπορείς να ανταποκρίθεις σε αυτό σαν αρχάριος , αλλά και που θα έχεις την δυνατότητα να βελτιωθείς περισσότερο πάνω σε αυτο αργότερα. Ο εξοπλισμός πρεπει να ανταποκρίνεται στο "τώρα" αλλα να έχει και την δυνατότητα και για το "μετά". Το ζενιθ 1 είναι ένα τέτοιο πεδιλο , το actys είναι για άλλη κατηγορία χιονοδρόμων. Εν κατακλειδι , κάνε φέτος με καλά σκι ενοικίου και βλέπεις στο τέλος της σαιζόν ή του χρόνου για ένα καλύτερο μοντέλο απο τα actys. Έστω αυτο ... cheers !

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Για να μεινω φετος στα σκι ενοικιου ας πουμε μου ειναι αδυνατον δεν μπορω να εξηγησω το λογο αλλα πρεπει να παρω φετος δικα μου ας πουμε οτι εχω καποιο κερδος αν τα παρω φετος. Τελος παντον σε ευχαριστω και παλι, μαλλον για τα ζενιθ θα κοιταξω να δω αν θα απαντησει και κανεις αλλος με τη γνωμη του, εχω ακομα 10 μερες μεχρι να κατεβω αθηνα να τα παρω :)

rossignol Ζenith1

atomic metron7

fischer rx6

K2 Apache ranger

συμφωνώ με τον Fidelio για τα actys...

τσίμπα τα πέδιλα από το lidl head c220 με 160€. Είναι απίστευτα για τα λεφτά τους.....

Skill: intermediate

Terrain: groomed slopes

Style: intermediate skiing technique

Speed: medium

Length: 142 / 149 / 156 / 163 / 170 / 177

Radius: r = 15.3 m / 170

Sidecut: 114/68/98

και στο τέλος τα κρατάς για τις μέρες με πέτρες.

Εγώ που τα πήρα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

Πoια μεσογείων...βολο ειμαι εγω :Ρ

z7shysterical.gifz7shysterical.gifz7shysterical.gif

Πoια μεσογείων...βολο ειμαι εγω :Ρ

Ρε φοιτητή στην πατρίδα δεν μας το είπες :lol:

Έλα ΣΚ στην πίτα μας να πάρεις face to face απόψεις και να σου δώδουμε και κανένα να δοκιμάσεις γιατί αν νοικιάζεις από Βόλο ή Πήλιο ......................... :lol:

Έλα και μίλα μου να σου πώ που και πώς στο Βόλο ! :lol:

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

Εννοις στο χιονοδρομικο στα χανια, ε?

Εκεί θα είμαστε όλο το ΣΚ και μην ανησυχείς δεν πρόκειται να μην μας γνωρίσεις (τόση φασαρία που θα κάνουμε :lol::lol:

(Έχε και 30 € πρόχειρα να γραφτείς μέλος στο Σύλλογο να δεις γλέντια που θα ζήσεις :lol: )

Εξεταστικη τωρα δεν εχει σκι....θα ανεβω πια μαλλον το πρωτο σκ του φλεβαρι αν και το πιθανοτερο ειναι να κατεβω αθηνα για εξοπλισμο πρωτα :lol:

να γραφτεις και μέλος να παρεις και κομμάτι μπας και σου κατσει το φλουρι και παρεις και τα μετρον :rolleyes:

Λετε να μου πεσει το φλουρι? Ειμαι τοσο καντεμης που εχει να μου πεσει απο το δημοτικο.....

Στο θεμα μας τωρα μπορω να επιλεξω οποιαδηποτε μαρκα σκι εχει ο κλαουδατος αν θυμαμαι καλα εχει salomon k rossignol ξερει κανεις αν εχει και αλλες μαρκες? Νομιζω εχει και head?

rossi εχει σίγουρα! τωρα για head είδα να πουλάνε στο μαγαζί στα Καλάβρυτα για Αθήνα δεν ξέρω..

Τώρα όσο αυτό για τα lidl.. αμα έχεις τζάκι στο Βόλο μια χαρα θα σε βολέψουν! :rolleyes:<_<

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Τώρα όσο αυτό για τα lidl.. αμα έχεις τζάκι στο Βόλο μια χαρα θα σε βολέψουν! :D;)

Τα παραλες 'ρεστη... ;) Το παληκαρι ειναι καινουριος στο αθλημα και τα HEAD δεν ειναι και για το τζακι. Η σχεση τιμης αποδοσης ειναι αχτυπητη (αν τα βρει στο Lidl). Δεν χρειαζεται κανεις σκι των 500+ Ε για να μαθει. Απλα δεν ξερω αν τα συγκεκριμενα HEAD ειναι για αρχαριους η για προχωρημενους (για τους δευτερους μου φαινεται οτι τα δινει η εταιρεια).

Και μεταξυ μας τωρα, τα Κ2 τα εγδαρες στην αρχη του χρονου;

Στενοχωρηθηκες;

Θα τραβαγες το ιδιο ζορι αν ειχες HEAD εκεινη τη μερα;

Μαλλον οχι;

Θα μου εφερνες τα HEAD να πειραματιστουμε σε επισκευη βασης; :P Θες να μου φερεις τα Κ2; :):P:P

Φιλικα

ΜακηςΜ

Μάκη έχεις απόλυτο δίκιο για τα πέδιλα του Lidl.

Αν και δεν θα τα αγόραζα προσωπικά ποτέ θα τα συνιστούσα σίγουρα σαν φθηνή λύση σε έναν αρχάριο που δεν ξέρει αν θα συνεχίσει το σπορ!

Μην είμαστε εντελώς αρνητικοί, ας καταλάβουμε και τις ανάγκες των άλλων.

Ο φίλος παραπάνω το λέει ξεκάθαρα "εκανα φετος για πρωτη φορα σκι νοικιαζοντας εξοπλισμο" και "θα ειμαι κοντα σε αυτο 4 χρονια ακομα οσο ειμαι φοιτητης δηλαδη γιατι ειμαι νησιωτης" :)

Και μεταξυ μας τωρα, τα Κ2 τα εγδαρες στην αρχη του χρονου;

Στενοχωρηθηκες;

Θα τραβαγες το ιδιο ζορι αν ειχες HEAD εκεινη τη μερα;

Μαλλον οχι;

Θα μου εφερνες τα HEAD να πειραματιστουμε σε επισκευη βασης; smile.gif Θες να μου φερεις τα Κ2; rolleyes.gif laugh.gif laugh.gif

Μάκη έχεις απόλυτο δίκιο! :) φυσικά και στενοχωρήθηκα όταν τα πρωτοέγδαρα αλλά το ήξερα ότι θα γινόταν και αυτό..και είπα οκ όποιος παίζει με τη φωτια μπορεί και να καεί :P

Αλλά επειδή ο φίλος markgr όπως σωστα λέει και o elgreco θα μείνει για τα επόμενα 4 χρόνια κοντά στο χ/κ και μετα ίσως να μην ξανακάνει σκι γιατί δεν ξέρει αν θα το συνεχίσει καλύτερα δε θα ηταν να συνεχίσει να νοικιάζει πέδιλα και καθώς εξελίσσεται να νοικιάζει ακόμη καλύτερα πέδιλα που θα τον βοηθούν, παρά να αγοράσει αυτά από το lidl και να κάνει 4 χρόνια με τα ίδια?

Γιατί αφού είναι 40 λεπτά απο το χ/κ σίγουρα θα έχει πολλές περισσότερες ωρες για προπόνηση άρα η πιθανότητα στα 4 χρόνια να ανεβάσει το επίπεδό του κατακόρυφα (εάν του αρέσει φυσικά) δεν αυξάνεται αρκετά? :P

Φιλικα

Ορέστης

Σωστα! αλλα αφου σωνει και καλα θελει να παρει σκι; Και φτηνα;

Τελος παντων...τα Κ2 ενταξει; :)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ναι μια χαρά :) ! Τα πήγα και για κέρωμα μετα και το τριημερο της Πρωτοχρονιας..τωρα πάλι τον Απρίλη μη κακομάθουν κιόλας :P

Παίδες επειδή είμαι από Βόλο να σας πληροφορήσω ότι η αγορά του Βόλου δεν προσφέρεται για να νοικιάσεις εξοπλισμό που θα βοηθήσει στην εξέλιξή σου :P ειδικά αν δεν έχεις γνωστούς ................................

Ο εξοπλισμός που νοικιάζεται εκεί γύρω είναι για εμάς που ζούμε εκτός περιφέρειας και δει στην (κ@λο)πρωτεύουσα για να τον κρεμάσεις στο τζάκι ειδικά αν πας κοντά στο ΧΚ που σου λένε οι εκεί "μάστορες" "ήρθε μέχρι εδώ οπότε θα πάρει ότι του δώσω".

Αυτά.....................η τελική απόφαση δική σου markgr :)

Τελικα κατελειξα σε zenith1 μιας και απο τα αλλα που μου ειπατε δεν υπαρχουν στον κλαουδατο και δυστυχως δεν μπορω να παρο απο αλλου σκι, τωρα σειρα εχουν οι μποτες και τηελο κατι φθηνο αρχικα, σκευτομουν για τη σειρα rossignol exalt x8 ή χ6 κανεις που να ξερει να βοηθησει? για να δοσω 330 στα σκι τις μποτες αλλα 150 το που, μπατον και καμια φορμιτσα για αρχη γυρω στα 550 καλα ειναι νομιζω.