Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Velissarios

Rossi 1 zenith(2004-2005) vs Atomic metron 9(2007-2007)

Recommended Posts

Έχοντας στην κατοχή μου το Rossi 1 zenith (1.70 Radius 16m)για 3 χρόνια και χρησιμοποιόντας το για περισσότερες από 40 φορές είχα μείνει κυριολεκτικά απογοητευμένος τόσο από την πρόοδό μου όσο και από την συμπεριφορά του εν λόγω πεδιλου. Το ...μπόι μου 1.78 και τα κιλά μου 81.Όσο σκληρά και να πάλευα δεν κατάφερνα να το λυγίσω αρκετά και πέρα από αυτό ποτέ μα ποτέ το συγκεκριμένο πέδιλο δεν μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη για να πλαγιάσω περισσότερο.Το έδωσα για τέστ σε εμπειρότερους και καλύτερους σκιέρ από μένα και η εικόνα που παρουσίαζαν ήταν το ίδιο απογοητευτική.

Αποφάσισα να αλλάξω αγοράζοντας το Atomic Metron 9(1.64 Radius 12,5m) και πραγματικά δεν το πίστευα.Ευκολότερο λύγισμα, απίστευτο χάραγμα στο χιόνι,απολαυστικό carve και επιτέλους αξιοπρεπές πλάγιασμα του σώματος.Το σημαντικότερο, εμπιστοσύνη στο συνδιασμό σκιέρ και πέδιλου.Με βαθύ sidecut γωνιάζει εύκολα και σε προκαλεί να δοκιμάσεις τα όριά σου.Πραγματικά όπως είχε πει και ο Nickel καρβάρει και σταματημένο.Να σημειώσω οτι η Atomic τόνιζε οτι αν το πέδιλο προορίζεται περισσότερο για πίστα καλύτερα να αγοραστεί σε λίγο μικρότερο μήκος από το κανονικό.

Μήπως κάποιος έχει εμπειρία από τα δύο πέδιλα για να δώσει περισσότερες πληροφορίες;

Μήπως τελικά η επιλογή πεδιλου είναι δυσκολότερη υπόθεση από όσο πιστεύουμε οι περισσότεροι;

Στον τίτλο το atomic είναι 2006 2007 αλλά δεν ξέρω να το αλλάξω :lol:

Αρη το 1.64 είναι ιδανικό για το υψος σου, η Ατομικ λεει για πιο κοντο αν θες να παιξεις με μικροτερης ακτινας στροφες. Ναι θα ηταν πιο παιχνιδιαρικοσε μια καλοστρωμενη πιστα αλλα θα ειχες ασταθεια σε "υψηλες" ταχυτητες και θα ηταν πιο δυσκολο στα σουπο/ανακατεμενα χιονακια (που εχουμε αρκετες μερες το χρονο στην Ελλαδα) και φυσικα στο εκτος πιστας το 1.58 ειναι κοντό εκ των πραγματων.

Όντως Πάνο την Τρίτη ο Παρνασσός ήταν στρωμένος σαν χαλί και το πέδιλο είχε απίστευτη σταθερότητα.Τώρα σε χωράφι θα το κοιτάξω και βλέπουμε :lol:

To κακό είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει τα atomic και οπότε ίσως δεν ξέρω και τι σου λέω. Έχε όμως υποψην σου ότι συγκρίνεις δυό πεδιλα με διαφορετική ακτίνα στροφής και επίσης με διαφορετικό ύψος. Από την άλλη μεριά παίζει πολύ ρόλο ο τρόπος με το οποίο επιθυμείς να κατεβαίνεις τα πατημένα terrain. Είναι λογικό δηλαδή να σου φαίνεται απίστευτο :lol: το πεδιλο αν σου αρέσουν οι μικρότερης ακτίνας στροφές ή αν είσαι λάτρης του τεχνικού σλαλομ ξέρω γω ..

Επισης το ζητούμενο δεν είναι να πλαγιαζεις για λόγους αξιποπρέπειας , αλλά για λόγους αναγκαιότητας, ξέρεις ..δεν είναι πάντα λειτουργικό να έχεις υπερβολική γωνιώδη θέση ή να θες να τείνεις προς τα εκέι. Αλλά ησύχασε καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. . :lol:

Όπως και να έχει εφόσον σου ταιριάζουν περισσότερο τα atomic εννοήται ότι θα πρέπει να το σκέφτεσαι..

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ ατομικ ή τα metron?

Η αλήθεια είναι ότι με τις πίστες που έχουμε γενικά οι Έλληνες κάνουν πιο επιθετικά σκί απ'οτι οι άλλοι ευρωπαίοι... γι'αυτο και τα βρισκούμε λίγο μπαστούνια στην αρχη όταν βρεθουμε σε χιονοδρομικά πεδία με πολλά χιλιόμετρα και παμε να κανουμε touring με το ρυθμό που κατεβαίνουμε τα 500 μέτρα πίστας που συνηθως συναντούμε στα χιονοδρομικά μας.

Έχε όμως υποψην σου ότι συγκρίνεις δυό πεδιλα με διαφορετική ακτίνα στροφής και επίσης με διαφορετικό ύψος. Από την άλλη μεριά παίζει πολύ ρόλο ο τρόπος με το οποίο επιθυμείς να κατεβαίνεις τα πατημένα terrain. Είναι λογικό δηλαδή να σου φαίνεται απίστευτο :lol: το πεδιλο αν σου αρέσουν οι μικρότερης ακτίνας στροφές ή αν είσαι λάτρης του τεχνικού σλαλομ ξέρω γω ..

Ακριβώς.Δεν πίστευα οτι η διαφορά των 6 πόντων θα ήταν άξια συζήτησης.Στην πράξη δυστυχώς αποδείχθηκε ...τεράστια.Νομίζω ότι αν το rossi ήταν 5 πόντους μεγαλύτερο θα πήγαινα μόνο....ευθεία :lol:

Και για να το λυγίζω θα έπρεπε να το βάλω σε μέγγενη. :P

Επειδή θα έχεις δοκιμάσει το rossi έχεις μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για τη συμπεριφορά του;

Επισης το ζητούμενο δεν είναι να πλαγιαζεις για λόγους αξιποπρέπειας , αλλά για λόγους αναγκαιότητας, ξέρεις ..δεν είναι πάντα λειτουργικό να έχεις υπερβολική γωνιώδη θέση ή να θες να τείνεις προς τα εκέι.

Αυτό...τίποτα άλλο... :lol:

Όταν απαιτούμε από το σκι να καρβάρει χωρίς να έχουμε φτάσει την επιθυμητή ταχύτητα καρβαρίσματος που έχει, το κάθε σκι, τότε δεν μπορούμε να το κρίνουμε... :)

Προφανώς χρειαζόσουν ένα σκι να καρβάρει και να στρίβει γενικά με μικρότερες ταχύτητες και μάλλον το βρήκες.

Καλές βόλτες... :lol:

Όταν απαιτούμε από το σκι να καρβάρει χωρίς να έχουμε φτάσει την επιθυμητή ταχύτητα καρβαρίσματος που έχει, το κάθε σκι, τότε δεν μπορούμε να το κρίνουμε... :)

Προφανώς χρειαζόσουν ένα σκι να καρβάρει και να στρίβει γενικά με μικρότερες ταχύτητες και μάλλον το βρήκες.

Καλές βόλτες... :lol:

Θεωρώ οτι το να αναπτύξω ταχύτητα είναι εύκολο αλλά δεν αισθάνομαι ασφάλεια ούτε για μένα αλλά και ούτε για τους γύρω μου πηγαίνοντας ...μπούνια.

Τέλος πάντων προτιμώ να πηγαίνω αργά γιατί ...βιάζομαι :lol:

Ευχαριστώ Louis για τις ευχές.

Χμμμμ, Rossi Z και Αtomic Metron......ενδιαφέρον αγώνας μεταξύ των 2 best sellers της Ευρώπης...

Αρη το Ζ1 το πήρες πολύ ψηλό....170 σκέφτομαι να τα χτυπήσω εγώ, τώρα Ζ5 Ζ9 θα είναι αυτό δεν ξέρω, που έχω ύψος 183 για :) κιλά.....

Τα Ζ1 στρίβουν για πλάκα άρκεί να τα πάρεις στο σωστό ύψος....

Εάν σκεφτείς μάλιστα ότι η αντιστοιχία του Μετρον 9 είναι to Z9 στην σειρά της ROSSI, το Ζ1 θεωρητικά τουλάχιστον είναι πιο μαλακό.....

Πάντως εγώ που δοκίμασα πέρυσι στο Καμαικ, και το Z5 και το Ζ9 στο 170, στρίβαν και παραστρίβαν, μάλιστα το άτιμο το 9άρι σε προκαλούσε/παρακαλούσε να το πάς όλο και ποιο γρήγορα μιάς και τα γκάζια απ' ότι κατάλαβα είναι το ψωμοτύρι του....

Φιλικά

Σπύρος

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Καλησπερα σε ολους ..μιας και μιλατε για rossi z1 & atomic ...ειχα το rp70 της rossignol ...και ειμαι σε διλημμα ..να το αλλαξω μου εχουν πει για το dynamic i-perform 2.2 το εχει δοκιμασει κανεις ..?Ειναι σιγουρα τελειως διαφορετικο πεδιλο απο αυτο που εχω ..απλα με αυτο που εχω δεν μπορω να δω παραπανω βελτιωση ..!Αν καποιος μπορει να με βοηθησει...!Ευχαριστω πολυ ..!

...ειχα το rp70 της rossignol

Μηπως ειχες το RPΜ 70 ?

Αν ναι, το πεδιλο αυτο ηταν το entry level της σειρας.

Δεν γνωριζω το επιπεδο σου, αλλα λαμβανοντας υπ' οψην

οτι το πεδιλο ειναι του 2004 και βγαλε, το επιπεδο σου λογικα

εχει βελτιωθει απο τοτε και καπου πρεπει να το εχεις τερματισει.

Δεν ξερω τιποτα για το αλλο πεδιλο που σου προτειναν.

Δοκιμασε και αλλα πεδιλα με καθε ευκαιρια για να δεις πιο και τι

σου ταιριαζει περισσοτερο.

Ενα ειναι σιγουρο, οτι το νεο πεδιλο θα σταθει αφορμη για

την βελτιωση σου.

Kαποια αναλογη εμπειρια με του Αρη ειχα και εγω.

Τολμησα και πηρα πεδιλο πανω απο τις δυνατοτητες μου.

Αλλα αυτο με πεισμωσε και τελικα

καθε φορα που κανω σκι το ευχαριστιεμαι και περισσοτερο.

Περισσοτερη δυναμη, μεγαλυτερη αυτοπεποιθηση

και πολυ χαρα.

Το κακο ειναι οτι μαλλον το ενα πεδιλο απο τα Allstarακια μου

παρεδωσε πνευμα. Ειμαι ηδη σε αναζητηση νεου, με πιο

Allaround χαρακτηρα, αλλα δεν ξερω αν θα μου βγει και

παλι αγοραζωντας κατι πιο πανω απο τις δυνατοτητες μου.

Τεσπα, η ουσια ειναι να το "ΦΧΑΡΙΣΤΙΟΜΑΤΣΕ"