Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Jey

Τούμπα Νο 3258

Recommended Posts

η στα γαλλικα που δεν ξερω le toube καλα τα εγραψα λολ

DALTONS POW ROBBERY.....

+1

Κωνσταντίνε... Υπομονή..... :(:(:(

Πάντως εδώ που τα λέμε αυτή η συγκεκριμένη... τούμπα....

4-1.jpg

όλα τα λεφτά... Αυτό το "σπάσιμο" στο δεξί πόδι... :lol::lol::lol: φοβερή προσγείωση.... :lol::lol::P

φιλε τεο στη συγκεκριμενη τουμπα εγω ειμαι ! :D:D:D:lol::lol:

IPB Image

IPB Image

φιλε τεο στη συγκεκριμενη τουμπα εγω ειμαι ! :D:D:lol::lol::lol:

Εξαίρετη χορευτική κίνηση..Ζεμπεκιές κλπ κατέχουμε?? :lol:

Φιλικά,

Δημήτρης

ΥΓ: Αλήθεια τι έφταιξε στον Ιάσωνα..?Αφου το βάρος ήταν όλο μπροστά.. :D

Πέραν την πλάκας θα προσέθετα να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή αν όχι αποφυγή τέτοιων καταστάσεων. Αν παρατηρήσετε την καταπόνηση που δέχονται τα γόνατα κατά την πτώση είναι υπεραρκετή για ζημία. Ήδη αυτή τη στιγμή είμαι με νάρθηκα και πατερίτσες και χαμένη σεζόν φυσικά, από μια πτώση μου εντελώς χαζή με ελάχιστη ταχύτητα, σχεδόν σταματημένος (όχι τούμπα, φρέναρα). Οι τούμπες είναι πολύ επικίνδυνες αν δείτε το video της Κλειούς παρατηρήστε τις βίαιες κινήσεις των γονάτων. Τέτοιες ενέργειες, εκτός του πολύ καλού επιπέδου που πρέπει να έχει κατακτήσει ο σκιέρ απαιτούν και πολύ καλά γυμνασμένο σώμα.

Για όσους αρέσουν τα πηδήματα :D

(εγώ δεν ξέρω)

όσο πιο κατηφορικό είναι το μέρος που γίνεται η προσγείωση, τόσο καλύτερα.

όσο πιο επίπεδο, τόσο χειρότερα (τραντάζεσαι πολύ).

Board.jpg

Κleio...... απίστευτή..... φιγούρα.... :D:D:D Πως λέγεται στο freestyle.... strifto podi kleios...? :lol::lol::lol:

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

Κleio...... απίστευτή..... φιγούρα.... 80 :blink::blink: Πως λέγεται στο freestyle.... strifto podi kleios...? :blink::huh::lol:

ή κινηση ζειμπεκικο που ειπε και ενας φιλος παραπανω !! :lol::lol::lol::o

IPB Image

IPB Image

Αλήθεια τι έφταιξε στον Ιάσωνα..?Αφου το βάρος ήταν όλο μπροστά..

To βάρος βγήκε πολύ μπροστά και η ρυθμιση στο 5 που έχει συνηθως ο Ιασονας δε αντεξε να τον κρατησει. και ξεκουμπωσε το πισω μερος της δεστρας.

Λίγο δεν είναι το 5;

Εγω συνήθως σε σκληρά χιόνια παίζω μεταξύ 8-10 και σε απάτητα στο 8

9-2-05020.jpg

5.75 για την ακρίβεια... (1.72, 65 kg, και γενικά προτιμώ τη σαβούρδα από το χιαστό)

μάλλον φταίει οτι το άλμα είχε πολύ απότομη έξοδο και με φρέναρε στο κάτω μέρος του σώματος, οπότε στον αέρα το πάνω μέρος ήρθε πιό μπροστά απ'όσο έπρεπε..

sorry κιόλας αλλά δεν θέλω καν να σκέφτομαι οτι θα κατεβαίνω π.χ την 6 παγωμένη , θα φάω σαβούρα και να μείνω χωρίς σκί στα πόδια μου. Που θα σταματήσω και με πόσα χιλιόμετρα;Προτιμώ να φάω γόνατο σε αυτή την περίπτωση ;)

Κάνω σκι απο 3 ετών δηλαδή περίπου 34 χρόνια και δεν εχω στραμπουλίξει ούτε ενα δαχτυλάκι. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στο που ρυθμίζουμε τις δέστρες μας με βάση το βάρος που εχουμε αλλά και το σκι που κάνουμε και που το κανουμε. Αυτή τη συνταγή εχω ακολουθήσει και δεν εχω πάθει τίποτα μέχρι τώρα (ελπίζω να μην τα διαβάζουν αυτά το παιδάκι απο το Αργος και ο Καλαματιανός 80 ).

9-2-05020.jpg

υ.γ2 :Κοίταξες κάτω,κοίτα λίγο πιο μπροστά 80

Αυτό δεν είναι άλμα,είναι καρούμπαλο = μικρό κι απότομο => μπαίνεις με φόρα και "σκοντάφτεις" =

= δεν προλαβαίνεις να θέσεις το σώμα σου στη σωστή στάση για την απογείωση => καταδικασμένος σε άσχημη προσγείωση.

Από εκεί και πέρα η κλίση του landing,εεε δεν είναι κι αυτό που λέμε ιδανικό.Τις προάλλες έφαγα ένα περιποιημένο faceplant "στρουθοκαμήλου" -σαν frontflip ένα πράγμα- στην Καλλιόπη,ακριβώς επειδή προσγειώθηκα σε flat landing με το βάρος μου περισσότερο μπροστά από ότι οι συνθήκες απαιτούσαν.Αποτέλεσμα να χωθούν τα tips των πεδίλων και πάρε τη σαβούρδα (!!!!!),ευτυχώς σε πουδρί ;)

Κατά την ταπεινή -και πονεμένη μου- γνώμη,τα αυτοσχέδια καρούμπαλα δεν κάνουν για άλματα με φόρα,κάνουν για popάκια με λίγη φόρα και μικρή ταχύτητα για να βγουν κάποια τεχνικά tricks,πάντως όχι για πιάσεις αέρα.

Όοοοταν φτιαχτεί το έρμο το snowpark,θα μπορεί κανείς να δοκιμάσει σε σωστά και ασφαλή άλματα,δηλαδή με μελετημένη ράμπα,απόσταση,προσγείωση.

Και μην θεωρείτε τα άλματα τίποτα extreme και ποζεριές απαραίτητα.Πιστεύω είναι κάτι,που ο ολοκληρωμένος χιονοδρόμος πρέπει να κατέχει τα βασικά του.Π.χ σε απάτητες διαδρομές οφείλεις να γνωρίζεις πως αντιμετωπίζεις ένα άλμα ή ένα drop,όχι για να εντυπωσιάσεις ντε και καλά,αλλά για να ξεπεράσεις μια ενδεχομένως δύσκολη κατάσταση ή τέλοσπάντων να μην αιφνιδιαστείς αν σου λάχει στην πορεία να πιάσεις αέρα.

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Η ρύθμιση της δέστρας σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι δίκοπο μαχαίρι??

Τι εννοώ:

Αν την έχεις αρκετα πάνω κινδυνεύεις να μην ανοίξει σ'ένα λάθος πάτημα για διάφορους λόγους(φτού μακριά),ποδομπλέξιον κοινώς με άσχημες συνέπειες,αλλα κ αν την έχεις χαλαρότερα να ανοίξει σε τέτοιες περιπτώσεις όπως του βίντεο,ή κάπου που έχεις αρκετή ταχύτητα κ ασκείς μεγάλες πιέσεις..

Δεν υπάρχει χρυση τομή στη δέστρα γτ δεν είναι πάντα ίδιες οι πιέσεις που εφαρμόζονται σε κάθε παρόμοια κίνησή σου(απ'οσο ξέρω ο αδαής),ούτε κ μπορείς να αλλάζεις πριν απο ενα αλμα κλπ..So,τι προτιμάτε εσείς(πως εχετε τις δέστρες σας)?Πιθανό επερχόμενο ποδομπλέξιον η σαβουρδέισον?

ΥΓ: Mods,αν το κρίνετε οφ τόπικ ανοίξτε τόπικ "Ρύθμιση δέστρας αναλογα με προτιμήσεις" η κάτι τέτοιο κ ρίχτε το μέσα :P

Φιλικά,

Δημήτρης

Αυτό το θέμα γενικά, νομίζω ότι ανήκει στο σκι και όχι στα άσχετα... :P

Για την ιστορία τώρα, κάποιος που κάνει δυναμικό σκι (με ταχύτητες, άλματα κλπ) και είναι 65 κιλά και άνω πρέπει να έχει τις δέστρες του τουλάχιστον στο 7,5 με 8.

Ειδικά εκτός πίστας σε βαριά χιόνια τα σκι φεύγουν για πλάκα, αν είναι χαμηλά οι δέστρες... ;)

Υπαρχει θεμα στην ενοτητα χιονοδρομια και ασφαλεια,...αλλα τωρα βιαζομαι!

Ενας απο τους σημαντικοτερους παραγοντες ειναι το μεγεθος της μποτας. Εγω με τα 347 μμ με καμμια κυβερνηση δεν φτανω στο 8 και ας ειχα 65 κιλα :P και επιπεδο ghamatos expert ;)

Φιλικα

ΜακηςΜ