Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
kostasbmw

ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Recommended Posts

Από τις δικές μου δε θυμάμαι ονομασία αλλά είναι θυγατρική της goodyear. Είναι βασικά ακριβώς η ίδια κουβέρτα αλλά με άλλο όνομα. Για την ακρίβεια από εκεί που τις πήρα μου τις έβγαλε δίπλα-δίπλα και μου τις έδειξε, 90€ είχε η goodyear, 60-70€ η άλλη. ΟΛΟΙΔΙΕΣ στα ΠΑΝΤΑ με άλλο όνομα. Εννοείται ότι αυτός από μόνος του μου είπε να μην κάνω το λάθος και να πάρω τις goodyear που ήταν και πιο ακριβές αφού πρόκειται για τις ακριβώς ίδιες κουβέρτες.

Υ.Γ fix&gotex πρέπει να είναι η μάρκα.

Edited by fANis
  • Like 1

Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος τα πανιά multigrip; Εντυπώσεις;

ναι εγω. στο προηγουμενο αυτοκινητο, HRV αλλα με χαλια ασφάλτινα λαστιχα τις ειχα χρησιμοποιησει καποιες φορες και ειχαν καλη αποδοση και ουτε ειχα θεμα με φθορα. βεβαια πηγαινα σαν κοτα οταν το χιονι ηταν λιγο σε καποια σημεια. γενικα για τις φορες που χρειαστηκαν εκαναν τη δουλεια τους. για αυτο και με το που πηρα το forester πηρα και ενα ιδιο σετ να υπαρχει. βεβαια δεν μου χρειαστηκαν ακομα :)

ναι εγω. στο προηγουμενο αυτοκινητο, HRV αλλα με χαλια ασφάλτινα λαστιχα τις ειχα χρησιμοποιησει καποιες φορες και ειχαν καλη αποδοση και ουτε ειχα θεμα με φθορα. βεβαια πηγαινα σαν κοτα οταν το χιονι ηταν λιγο σε καποια σημεια. γενικα για τις φορες που χρειαστηκαν εκαναν τη δουλεια τους. για αυτο και με το που πηρα το forester πηρα και ενα ιδιο σετ να υπαρχει. βεβαια δεν μου χρειαστηκαν ακομα :)

Τέλεια τότε ;)

Είχα άλλες στο προηγούμενο και τώρα με την αλλαγή θα πάω σ'αυτές!

Τέλεια τότε ;)

Είχα άλλες στο προηγούμενο και τώρα με την αλλαγή θα πάω σ'αυτές!

εχω την εντυπωση - χωρις να μπορω να επιβεβαιωσω επιστημονικα :) - οτι ολες πανω κατω το ιδιο ειναι σε ποιοτητα. αν προσεξεις την κινηση σε μη χιονισμενο δρομο, σου κραταν καιρο.

βεβαια να τονισω οτι τις χρησιμοποιησα καποιες λιγες φορες αλλα δεν εδειξαν κανενα σημαδι φθορας

εχω την εντυπωση - χωρις να μπορω να επιβεβαιωσω επιστημονικα :) - οτι ολες πανω κατω το ιδιο ειναι σε ποιοτητα. αν προσεξεις την κινηση σε μη χιονισμενο δρομο, σου κραταν καιρο.

βεβαια να τονισω οτι τις χρησιμοποιησα καποιες λιγες φορες αλλα δεν εδειξαν κανενα σημαδι φθορας

68ε τις βρήκα, νομίζω καλά είναι.

68ε τις βρήκα, νομίζω καλά είναι.

και εγω καπου τοσο τις ειχα παρει αλλα βλεπω οτι πλεον ειναι πιο φθηνες. δες στο skroutz ενας τις εχει 37... ενα τηλεφωνακι θα σου λυσει την απορια αν ειναι κραχτης...

και εγω καπου τοσο τις ειχα παρει αλλα βλεπω οτι πλεον ειναι πιο φθηνες. δες στο skroutz ενας τις εχει 37... ενα τηλεφωνακι θα σου λυσει την απορια αν ειναι κραχτης...

50€ μου είπαν τελικά [emoji14]

Ψάχνομαι να αγοράσω επιτέλους αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω-καταλάβω τι είναι καλύτερο ευκολότερο αποτελεσματικότερο;το αμάξι μου έχει μόνιμη τετρα αν αυτο παίζει κάποιο ρόλο.βοηθατε χριστιανοι(και μη)!

Ψάχνομαι να αγοράσω επιτέλους αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω-καταλάβω τι είναι καλύτερο ευκολότερο αποτελεσματικότερο;το αμάξι μου έχει μόνιμη τετρα αν αυτο παίζει κάποιο ρόλο.βοηθατε χριστιανοι(και μη)!

ξεχασα να γράψω για τι πράγμα όμως!!πανια η αλυσίδες είναι το δίλλημα!!πουτ@ν@ αχιονια ΕΣΥ φταις για όλα!!!

μια τετραδα φρεσκα χιονολαστιχα και ενα ζευγαρι αλυσιδες στο πορτ πακγαζ του αυτοκινητου και πας "παντου".

• Like 1

δες αυτη την φωτο με τετρακινηση χωρις αλυσιδες και με καλοκαιρινα λαστιχα. ημουν νεοπας στο θεμα χιονολαστιχου αλλα αλυσιδες ειχα στο πορτ πακγαζ.

ααα δεν ειχα κολλησει ΠΟΥΘΕΝΑ η φωτο απο το πισοδερι.

post-2981-0-62427500-1419869339_thumb.jpg

• Like 1

καταλαβαινω ότι το χιόνολαστιχο είναι εγγύηση το έχω καταλάβει και στην οδήγηση δυο φορές με νοίκιαρικο στην Γερμανία.ομως στο δικό μου δεν βάζω για λόγους οικονομικούς και γιατι δεν ανεβαίνω πολύ συχνά στο βουνό ειδικά αν έχει κωλοκαιρο.το ερώτημα ήταν αλυσίδες η πανιά;thanks anyway!!

η νεα "μοδα" στην Ελλαδα στα λαστιχα ειναι μεταχειρισμενα. λογω κρισης φυσικα. φετος δοκιμασα και εβαλα χειμερινα μεταχειρισμενα με 170 ευρω. πηγα με ενα φιλο που ξερει και τα τσεκαραμε και ειπα να κανω την δοκιμη. θα δειξει. ο λαστιχας μου ειπε οτι γινεται χαμος, δεν προλαβαινουν να ξεφορτωνουν νταλικες απο Γερμανια. και εγω δεν ανεβαινω συχνα οσο παλια δυστυχως αλλα τα χειμερινα ειναι γενικα καλυτερα απο τα καλοκαιρινα για την χειμερινη σεζον και οχι μονο για χιονια.

παντως αν εχεις 4χ4 αυτοκινητο τα πανια ειναι μια χαρα λυση αν μιλαμε για αναβασεις σε χιονοδρομικα. για πιο extreme καταστασεις με πολυ χιονι ή παγο καλυτερα οι αλυσιδες αν εισαι οκ βεβαια με την τοποθετηση που προσωπικα ποτε δεν εμαθα. μιλαω για τις απλες αλυσιδες γιατι υπαρχουν και οι spikes spider που ειναι αλλη ιστορια...

• Like 1

αναμεσα απο τα πανια και τις αλυσιδες να πω οτι τα πανια εχουν καλο κρατημα και δεν κοπαναει το αμαξι αλλα προτιμω αλυσιδες για την ευκολια τοποθετησης... τα πανια οσες φορες τα ειχα βαλει μου εβγαλαν την πιστη (ειναι πολυ σφικτα και ειδικα βρεγμενα κολλανε πανω στο λαστιχο και δεν μπαινουν - βγαινουν) ... τιςαλυσιδες τις βαζω σε 45 δευτερολεπτα ανα λαστιχο.. :P

βεβαια απο το 2010 χρησιμοποιω χιονολαστιχο και ησυχασα...

Edited by StavRos
  • Like 2

Η εμπειρία μου από τα πανιά, όσο τα χρησιμοποιούσα, ήταν εξαιρετική. Συγκεκριμένα τα Autosock, για τα οποία έχω προσωπική άποψη, τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν νομίζω πάντως ότι υπάρχουν συγκλονιστικές διαφορές ανάμεσα στις μάρκες.

Απλά επειδή -θεωρητικά- μπορεί να βρεθείς σε θέση όπου χρειάζεται το λάστιχο να σκάψει για να ξεθαφτεί, δεν είναι καλή ιδέα να έχεις στο αυτοκίνητο ΜΟΝΟ τα πανιά. Εγώ θα έπαιρνα και ένα σετάκι από τις πιο φτηνές αλυσίδες που θα μπορούσα να βρω (€30 από το supermarket) για την 1/1000 που θα τις χρειαστώ.

Κατά τα άλλα, βρίσκω την τοποθέτηση των πανιών στο δικό μου αυτοκίνητο ΠΟΛΥ πιο εύκολη από τις αλυσίδες, ενώ την αφαίρεση ίδιας δυσκολίας με την αφαίρεση των αλυσίδων.

Make Parnassos Great Again!

Αλυσίδες δεν έχω βάλει ποτέ και τρομάζω με αυτά που ακούω.για διάσταση 225 70 16 τι να κοιτάω;

Αλυσίδες δεν έχω βάλει ποτέ και τρομάζω με αυτά που ακούω.για διάσταση 225 70 16 τι να κοιτάω;

Χιονολαστιχο

Με ποια έννοια τρομάζεις; Ότι μπορεί να μην σου παρέχουν αρκετή ασφάλεια, ή με την δυσκολία τοποθέτησης; Γιατί αν είναι το δεύτερο, από την στιγμή που σου αρέσει το χειμερινό βουνό, το οφείλεις στον εαυτό σου και στην οικογένεια σου να μάθεις να τις βάζεις. Ακόμα και αν τελικά χρησιμοποιείς πανιά. Είναι από τα must know του αθλήματος. :)

• Like 5

Make Parnassos Great Again!

Κυριακο η γνωμη μου ειναι οτι σ ενα 4κινητο αυτοκινητο να χρησιμοποιουμε χιονολαστιχα.εαν ομως δεν εχουμε την οικονομικη δυνατοτητα τοτε καλο ειναι να εχουμε αλυσιδες και οχι πανια.επισης 9/10 συμφωνουν οτι θες ενα ζευγαρι αλυσιδες που τις τοποθετεις στους εμπροσθιους τροχους για να εχεις τιμονι.εγω ανηκω στο 1/10 που πιστευει οτι θες και στους 4 τροχους επειδη ετσι αποφευγεται η ζημια του διαφορικου.βεβαια αυτο θα πρεπει να μας το ξεκαθαρισει ενας μηχανικος καλυτερα.

• Like 1

Με ποια έννοια τρομάζεις; Ότι μπορεί να μην σου παρέχουν αρκετή ασφάλεια, ή με την δυσκολία τοποθέτησης; Γιατί αν είναι το δεύτερο, από την στιγμή που σου αρέσει το χειμερινό βουνό, το οφείλεις στον εαυτό σου και στην οικογένεια σου να μάθεις να τις βάζεις. Ακόμα και αν τελικά χρησιμοποιείς πανιά. Είναι από τα must know του αθλήματος. :)

η τοποθέτηση με τρομάζει φιλε Χρήστο ακριβώς!

Κυριακο η γνωμη μου ειναι οτι σ ενα 4κινητο αυτοκινητο να χρησιμοποιουμε χιονολαστιχα.εαν ομως δεν εχουμε την οικονομικη δυνατοτητα τοτε καλο ειναι να εχουμε αλυσιδες και οχι πανια.επισης 9/10 συμφωνουν οτι θες ενα ζευγαρι αλυσιδες που τις τοποθετεις στους εμπροσθιους τροχους για να εχεις τιμονι.εγω ανηκω στο 1/10 που πιστευει οτι θες και στους 4 τροχους επειδη ετσι αποφευγεται η ζημια του διαφορικου.βεβαια αυτο θα πρεπει να μας το ξεκαθαρισει ενας μηχανικος καλυτερα.

billy για χιονολαστιχο το ξεχνάω για διάφορους λόγους αν και καταλαβαίνω ότι είναι σίγουρακι!για αλυσίδα με βλέπω και ελπιζω να μαθω να βάζω άνετα και γρήγορα.

Η "μόδα" με τα πανιά, προέκυψε από την αδυναμία εκ κατασκευής κάποιων αυτοκινήτων να δεχθούν κλασικές αλυσίδες. Ρίξτε μία ματιά στο manual.

Όσων αφορά τα χιονολάστιχα, μία ματιά στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή θα σας βοηθήσει να βρείτε την καταλληλότερη για το αυτοκίνητό σας διάσταση. Πολλές φορές, ειδικά στα αυτοκίνητα με χαμηλοπρόφιλα-φαρδιά λάστιχα, οι διαστάσεις χειμερινών - θερινών ελαστικών δεν συμπίπτουν. Όχι πως θα καεί το γάλα αν βάλετε σε ίδια διάσταση, απλά δεν θα έχουν την μέγιστη δυνατή απόδοση, θα είναι πολύ ακριβότερα και επιπλέον δεν θα παίρνουν κλασικές αλυσίδες, εφόσον το ίδιο συμβαίνει με τα θερινά.

5dcd14a9-a154-4860-a4c3-11dfc614523d_zpsf410110f.jpg