Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
kostasbmw

ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Recommended Posts

Έλα ρε! Πέρασαν 5 χρόνια από εκείνη την επική εκδρομή;

Σσσσσσσσσσσσσσ! Πριν 5 χρόνια εμείς είμασταν στο λύκειο!!!

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Sweet Jesus! :shock:

Καλά, με τέτοιες τιμές στα εγχώρια μαγαζιά αν τελικά το τολμήσω, θα παίξει ebay.

Θα πω κατι τωρα κι αμα θες κοροιδεψε το,ορμωμενος απο το οτι δεν θελεις να βαζεις γρυλο και να ταλαιπωρησαι.Υπηρχε παλια ενας γρυλος μπαλονι που συνδεοταν στην εξατμιση του αυτοκινητου .Αυτο υπο τις παρουσες συνθηκες (χιονι) ειναι οτι πρεπει! χωρις να υπαρχει αναγκη σε συγκεκριμενο σημειο τοποθετησης,και πολυ ελαφρυ.Θυμαμαι υπηρχε σε διαφορα μεγεθη μεχρι και για φορτηγο και φουσκωνε πολυ γρηγορα και φαινοταν πολυ στιβαρο.

http://www.thisiswhy...owered-car-jack

http://www.nierle.co...ft_3000_kg.html

http://www.fastcodes...ke-tire-changes

http://www.hansen-st...r-jack-Air-Jack

http://www.amazon.co.uk/CONRAD-30178-Inflatable-Car-Jack/dp/B000NI4QZO

Edited by leonidastria

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Το τελευταίο ήταν τόσο φθηνό που πήγα να το αγοράσω επί τόπου. Έλα όμως που δεν το στέλνουν στην Ελλάδα... :(

Εν τω μεταξύ, στο Ebay ζητούν κάτι εξωφρενικές τιμές (€54 για shipping! :on2long: )

Make Parnassos Great Again!

...

Πάνω ήταν και ο Λάππας τότε )))).

Μαζί είμασταν στο δικό μου το τότε bmw 316 , με 185/65/ 15 Goodyear Ultragrip 7 (μεγάλη η χάρη τους)...

...

Βρήκα το post του Λάππα από την... 5ήμερη!!!

...

Φτάσαμε στα Καλάβρυτα κατά τις 9:30 το Σάββατο χωρίς αλυσίδες.

Ο αποχιονισμός του δρόμου τέλειος. Ο καιρός ήταν γενικά ανοιχτός με σύντομα κλεισίματα που δεν ενοχλούσαν...

...

Φεύγουμε από το χιονοδρομικό αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει αλυσίδες σε όσα αυτοκίνητα της παρέας δεν είναι εφοδιασμένα με χιονολάστιχα.

Τρώμε το πρώτο μισάωρο κόλλημα στον δρόμο για τα Καλάβρυτα όπου έχει κλείσει ο δρόμος από διπλωμένα αυτοκίνητα.

Στα Καλάβρυτα υπάρχει αστυνομικός που (ορθώς) υποχρεώνει όλα τα οχήματα να βάλουν αλυσίδες.

Αγωνιζόμαστε με τον Porfirio να του εξηγήσουμε ότι τα χιονολάστιχα είναι αντιολισθητικό σύστημα

και τελικά μας αφήνει να περάσουμε αφού πρώτα μας προειδοποιεί ότι ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ χειρότερος

από αυτόν του χιονοδρομικού. Σε λίγο, ανακαλύπτουμε ότι έχει απόλυτο δίκιο.

Αφού ουσιαστικά κολλήσαμε σε μια ανηφόρα κοντά στο Μέγα Σπήλαιο και καταφέραμε να ξεκινήσουμε μόνο μετά από φτυάρισμα του δρόμου μπροστά από τα λάστιχα,

συνεχίζουμε να οδηγούμε εν μέσω χιονοθύελλας, μέχρι που φτάνουμε σε σημείο όπου υπάρχουν ακινητοποιημένα αυτοκίνητα μπροστά μας, κοντά στο Άνω Διακοπτό.

Η ουρά είναι περίπου 1,5 χιλιόμετρο και μαθαίνουμε ότι έχουν διπλώσει πούλμαν και γίνονται προσπάθειες να ανοίξει ο δρόμος.

Μετά από αναμονή περίπου 1-1,5 ώρας ο δρόμος ανοίγει και συνεχίζουμε, αν και με ρυθμούς χελώνας

λόγω της ολισθηρότητας -σε μερικά σημεία ακόμα και τα χιονολάστιχα δεν είχαν πρόσφυση.

Τελικά φτάνουμε στην ΝΕΟ Πατρών Κορίνθου χωρίς να αναγκαστούμε να βάλουμε τα πανιά, ή αλυσίδες

(ευτυχώς γιατί στο BMW του Porfirio, όπως και στο δικό μου αυτό μπορεί να γίνει μόνο με γρύλο)

και βλέπουμε τηλεοπτικά συνεργεία να περιμένουν για δηλώσεις πανικού και απόγνωσης ώστε να μπορέσουν να τις βγάλουν στον αέρα.

Τους αγνοούμε επιδεικτικά και συνεχίζουμε μέχρι το Αίγιο όπου και λιώνουμε στο φαγητό σε ταβέρνα με φανταστική κουζίνα.

Η υπό φυσιολογικές συνθήκες 40άλεπτη διαδρομή μας είχε πάρει 3,5 ώρες και ήμασταν σχετικά τυχεροί.

Ο Άλκης, ο Λεωνίδας και ο Γιώργος που είχαν καθυστερήσει, αναγκάστηκαν από την τροχαία να γυρίσουν πίσω

και να βγουν -στην Πάτρα- από άλλο δρόμο. Για αυτούς η 40άλεπτη διαδρομή μέχρι το Αίγιο κράτησε 8 ώρες. :blink:

Την Κυριακή, η παρέα χωρίστηκε. Πάτσιος και Leo έφυγαν μονορούφι για την Αθήνα, Porfirio και Γιώτα πήγαν στα Καλάβρυτα

και ύστερα στο χιονοδρομικό για καφέ, ενώ οι υπόλοιποι -γνωρίζοντας ότι το Χ.Κ.Κ. θα παρέμενε κλειστό- πήγαμε στην παραλία Αιγίου για πρωινό.

Επιστρέψαμε στην Αθήνα νωρίς το απογευματάκι αφού είχαμε προσπεράσει άπειρες νταλίκες στην Εθνική Οδό (sic)

και επιλέξαμε να πάμε μέσω Αττικής Οδού στα διόδια της οποίας μας (δεν πληρώσαμε) μας πληροφόρησαν ότι από τον κόμβο Κηφισίας

και μετά ο δρόμος ήταν κλειστός. Εν μέσω χιονοθύελλας, και με διαστήματα white-out,

βγήκαμε στο ποτάμι και από εκεί στο χιονισμένο Ελληνικό στις 7 μετά από στάση για περιποιημένη μακαρονάδα στο σπίτι του Άλκη.

Ήταν μια εκδρομή πολύ ξεχωριστή. Συνάντησα φίλους που είχα να δω καιρό, κάναμε πολύ και πολύ καλό σκι,

αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα δύσκολες (και ορισμένες στιγμές επικίνδυνες) συνθήκες στους δρόμους,

είχαμε πολύ καλή παρέα σε μεγάλα κέφια και όρεξη για περιπέτεια, απολαύσαμε πολύ ζεστή φιλοξενία σε ένα υπέροχο σπίτι (ευχαριστούμε για όλα, Βασίλη :) ),

καταβροχθίσαμε πάρα πολύ καλό φαγητό και γυρίσαμε με ανεξίτηλες εικόνες από καταπληκτικά όμορφα τοπία και με την υπόσχεση άφθονης φρέσκιας πούδρας

για όσους τυχερούς μπορέσουν να ανέβουν τις ερχόμενες μέρες. :)

...

Εκείνο το ΣΚ δύσκολα το ξεχνά κανείς,

απ όσους ήταν στο χ.κ.Καλαβρύτων.

Ανέσυρα ωραίες μνήμες για όλους βλέπω ... χαίρομαι!!

• Like 1

Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης

Τι λες ρε Γιώργο, που το ξετρύπωσες αυτό ρε θηρίο ))))). Μάλιστα την Κυριακή που επιστρέψαμε έγινε της τρελής στην Αθήνα με την έντονη χιονόπτωση, και θυμάμαι ότι είχα πάει για σκι στους ......Θρακομακεδόνες )))))))))

• Like 1

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Οχι από το παράθυρο, απλά άνοιξα την πόρτα και πήδηξα μέσα όταν το αυτοκίνητο ήταν όντως εν κινήση, για να μην σταματήσει ο οδηγός και ξανακολήσουμε.

Αυτό το κάναμε 4 άτομα φέτος στην Ιταλία, αλλά ανάποδα. Κατεβήκαμε εν κινήσει (ο πρώτος, αν και καλός μάστορας έπεσε, γιατί πήδηξε με μέτωπο προς τα πίσω) με σκοπό να σπρώξουμε το βαν για να μην κολλήσει. Πράγμα που καταφέραμε, και η ανταμοιβή μας ήταν 1.5ΚΜ ποδαρόδρομος στην ανηφόρα με στομάχια γεμάτα πίτσες.

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Για πρακτικότητα και ταχύτητα τοποθέτησης ούτε λόγος. ...

• Like 1

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

pio ευκολα αλλαζεις ροδα με ηδη περασμενο κατι τυπου αλυσιδας ! χαχαχα

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

απο τότε που βγηκαν οι <καλτσες> οι αλυσιδες σκουριαζουν στο πορτ-μπαγκαζ...

τελευταια φορα τις εβαλα καλοκαιρι για λασπες.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Με τις καλτσες ομως εχεις θεμα οταν πεφτεις σε κομματι χωρις χιονι.διορθωσε εαν κανω λαθος.

σίγουρα, το σκισιμο ειναι σχεδον σιγουρο, ειδικα αν εχει χαλικάκια, που πάντα εχει.

οταν εχω τετρακινητο τις βάζω για το κατεβασμα.

σε πάγο ειναι ανεπαρκείς, αλλά και οι αλυσίδες δεν ειναι και πολυ καλύτερες, απο το τίποτα ομως...

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Εχω γλιστρησει και με αλυσιδες και με κουκουλες. Τα τελευταια πέντε χρονια χρησιμοποιω μονο κουκουλες. Μια χαρα ειναι και δεν έχουν πάθει ζημια. Αν δεν εχεις χαμηλό θόλο όπως εγώ τις βάζεις και τις βγαζεις πολυ γρηγορα. Φυσικό είναι στην άσφαλτο να καίγονται πάνω από 20-30 χαω οποτε θελει προσεκτική οδήγηση.

send from my mobile device, using tapatalk.

1162895.jpg

Οι "κάλτσες" είναι ότι καλύτερο φτιάχτηκε για το αυτοκίνητο, μετά τα χιονολάστιχα.

Απλά, για καλό και για κακό, πρέπει να έχεις στο αμάξι και ένα ζευγάρι από τις πιο φτηνές αλυσίδες που μπορείς να βρεις και ένα πτυσσόμενο φτυάρι. Αν θαφτείς στο χιόνι (το έχω πάθει χάνοντας στροφή μέσα σε πυκνή ομίχλη), οι κάλτσες ίσως δεν αρκούν για να "σκάψουν" και να σε βγάλουν.

Με τις καλτσες ομως εχεις θεμα οταν πεφτεις σε κομματι χωρις χιονι.διορθωσε εαν κανω λαθος.

Κάνεις λάθος! :P

Απλά, όπως είπαν τα παιδιά από πάνω, δεν πρέπει να ξεπερνάς κάποια ταχύτητα (γύρω στα 40 χλμ/ώρα) γιατί θα τις φθείρεις. Και εννοείται ότι δεν θα κάνεις 20 χιλιόμετρα στο στεγνό με τις κάλτσες φορεμένες, όπως δεν θα έκανες και με τις αλυσίδες. Απλά επειδή αυτά δεν κοπανάνε και δεν τρέμουν, υπάρχει περίπτωση να ξεχαστείς, ή να βαρεθείς να τις βγάλεις.

• Like 5

Make Parnassos Great Again!

Αλυσίδες καλό είναι να έχουμε πάντα μαζι μας. Από όταν άρχισα να χρησιμοποιω χειμερινα απλά τις κουβαλάω μαζι μου ως διακόσμιτικές, αλλά όταν θα γίνει καμιά στραβη θα είναι εκεί να με ξελασπωσουν:-):-):-)

Από κουβερτες δεν εχω προσωπική εμπειρια, αλλα τις χρησιμοποιεί παρα πολύς κόσμος με επιτυχία. Ο μεσιε Λάππας απ'ότι θυμάμαι έπινε νερό στό όνομα τους αλλά μετα αλλαξοπιστησε και ήρθε και αυτός στον σωστό δρόμο των χειμερινών:-):-):-):-):-)

• Like 1

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Να πω κι εγώ την προσωπική μου άποψη...

Αλυσίδες δεν έχω φορέσει ποτέ αφού πήρα κουβέρτες πριν 4 χρόνια και πραγματικά ακόμα και τώρα αν τις δείτε δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε αν έχουν χρησιμοποιηθεί ή όχι. Πάντα τις έβαζα όταν έβρισκα χιόνι που "κολλούσα" και πάντα μόλις έβλεπα ότι ο δρόμος καθάριζε και δεν είχα θέμα τις έβγαζα. Δεν έλεγα δηλαδή "αααα εντάξει μωρέ λίγο ακόμα να το ρισκάρω μήπως κολλήσω παρακάτω". Μου έτυχε στο Καϊμάκ να τις βάλω-βγάλω 3 φορές. Με λίγα λόγια για μένα στο χιόνι κάνουν άψογη δουλειά ή τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία αλλά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή διότι σε στεγνό πρέπει να τις βγάζεις. Επίσης πάντα μετά τη χρήση τις έπλενα με νερό και τις κρεμούσα έξω να στεγνώσουν.

• Like 3

Κυριάκο αυτές φοράω εγώ:

post-3226-0-70499200-1416309530.jpg

Μάρκα δε θυμάμαι, θα το κοιτάξω και θα σε στείλω Pm.

• Like 1

1162895.jpg