Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
kostasbmw

ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Recommended Posts

Χρήστο πήρα εγώ πέρσι τις k-summit είναι πολύ καλές και πολύ εύκολες στη τοποθέτηση αλλά φέτος έβαλα χιονολάστιχα και κάθονται στο κουτί τους...

Το αυτοκίνητο είναι insignia 2.0 turbo 4x4 μπροστά που είχα τις αλυσίδες ήταν απλά οκ και η ουρά απο πίσω χόρευε για μια ώρα πέρσι στα πηγάδια με το πολύ χιόνι που είχε κλείσει ο δρόμος με τα λεοφορία...

Μαμά διαστάσεις 245/45 - 18

Για τα χιονολάστιχα δεν χρειάζεστε να σου πω...

• Like 1

Νταξ και με τις κοινές αλυσίδες στα προσθιοκίνητα η ουρά έχει τάσεις αποκόλλησης (έχω σώσει αρκετά παραλίγο τέτ α κε με το Bora -και έχω χάσει ένα! :P )

Ευχαριστώ πολύ!

BTW, θα σε ρωτούσα αν τις πουλάς (εφόσον κάνουν και για την δική μου διάσταση), αλλά προφανώς πρέπει να έχεις και αλυσίδες στο αυτοκίνητο για παν ενδεχόμενο.

Make Parnassos Great Again!

Αν κάνεις τη μαλ@κία που έκανα και δώσεις τόσα λεφτά για αλυσίδες μετά λυπάσαι να τις πουλήσεις :)

Και όπως είπες πρέπει να έχω και αλυσίδες.

Οι δικές μου είναι οι Κ44 και παίζει ρόλο το τι μπουλόνι έχει το αυτοκίνητο, στη δικιά μου περίπτωση 22 νομίζω.

Όλο μαζί Κ44 fix22

Το συγκεκριμένο επίσης έχει το καλό ότι είναι εντυπωσιακά εύκολο στην τοποθέτηση/αφαίρεση και έχω βάσιμες ελπίδες ότι το ίδιο μέγεθος κάνει τόσο για τους κινητήριους πίσω (255/35/18), αλλά και για τους μπροστινούς τροχούς (225/40/118), οπότε σε μια γλιστερή κάθοδο από το χιονοδρομικό μπορεί κανείς να τις βάλει μπροστά.

Eμένα θα μου επιτρέψεις να επιμείνω ότι στα πισωκίνητα οι αλυσίδες απλά ΔΕΝ βγαίνουν από πίσω. Εάν για κάποιο λόγο υπάρχει τάση να φεύγουν οι μούρες τότε βάζεις κάτι και μπροστά. Δηλαδή σε γλιστερή κάθοδο, θα αφήσεις 255/35/18 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ λάστιχό να πατάει στον πάγο ;;;;;; Να δώ με το πρώτο τσίμπημα φρένου πώς θα μαζέψεις τους κώλους !!!!!!!!!!!! ρεεεεεεε μην τα λέτε αυτά στο forum, τα διαβάζει και κόσμος που δεν ανεβαίνει συνέχεια στο βουνό.......

Τεσπα η γνώμη μου είναι ότι το να ανέβεις με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο βουνό με περίεργες συνθήκες ΔΕΝ είναι και η καλύτερη ιδέα. Στο κάτω κάτω της γραφής το Bora από μπαταρία έμεινε, που θα μπορούσε να το πάθει οποιοδήποτε αυτοκίνητο, δεν κόπηκε στα δύο.))))

Φιλικά

Σπύρος

• Like 1

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Έχεις δίκιο. Θα μπορούσα βέβαια αν δω ότι τα πράγματα ζορίζουν στην κατάβαση να βάλω τον γρύλο και να περάσω πανιά μπροστά, αλλά τώρα πλέον μπαίνω στην φάση που προσπαθώ να κάνω πατέντες που κοροϊδεύω στους άλλους.

Έχεις δίκιο. Θα μπορούσα βέβαια αν δω ότι τα πράγματα ζορίζουν στην κατάβαση να βάλω τον γρύλο και να περάσω πανιά μπροστά, αλλά τώρα πλέον μπαίνω στην φάση που προσπαθώ να κάνω πατέντες που κοροϊδεύω στους άλλους.

Γιατι βαζεις γρυλλό; Δεν γίνεται να τα φορεσεις στα 3/4 της ροδας και μετα να το τσουλησεις 20-30 ποντους για να φορεσεις και το θυπολοιπο όπους κανουμε και στις αλυσιδες;

Χρήστο μπορώ να σου δανείζω το αυτοκίνητό μου με τις αλυσίδες του με τα σωστά ανταλλάγματα πάντα!!

• Like 1

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Χμμ κ@υλ..εεε ωραιο ειναι!!! Δεν μας εβαλες και μια απο μπροστα ομως!

Εαν βρεις ποτε τα χρηματα να βαλεις χιονολαστιχα πολυ θα θελα να δω πως παει στα χιονια!!!

Παντως δικιο εχουν οι περισσοτεροι που σε προτρεπουν να μην το εχεις για να πηγαινεις για ski.

Εαν βρεις ποτε τα χρηματα να βαλεις χιονολαστιχα πολυ θα θελα να δω πως παει στα χιονια!!!

Εξαρτάται πόσην ώρα πάτησες το ESP off...... :happy2::diablo:

post-7-0-13051900-1359472865.jpg

325i του 2008, M-Pack.

Για τρακτερ καλο ειναι........ :P

Παρε κανενα AUDI Quatrro .......... :thumbup:

• Like 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Για τρακτερ καλο ειναι........ :P

Παρε κανενα AUDI Quatrro .......... :thumbup:

Τσ, τσ, τσ....το ίδιο παίρνεις απλά προσθέτεις δύο γράμματα....xd

Χμμ κ@υλ..εεε ωραιο ειναι!!! Δεν μας εβαλες και μια απο μπροστα ομως!

39119_456287561653_4674927_n.jpg

Η πλάκα είναι ότι έχω ήδη ένα ακόμα σετ ζάντες ολόιδιες της BMW, αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω το χιλιάρικο+ για χιονολάστιχα. Άσε που αμφιβάλλω αν θα ήταν αποτελεσματικά σε λάστιχο 255/35/18

Επειδη εχω το ιδιο αυτοκινητο και περυσι λογω καταστασεων το ειχα κανει και αυτοκινητο για σκι μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι ανεβηκα απο αμφικλεια με αρκετο χιονι χωρις να αναγκαστω να βαλω πανια, γενικα εχει πολυ καλη συμπεριφορα ακομη κ με τετοια λαστιχα. Οταν χρειαστηκε απλα αναθεματιζα την ωρα.. Φετος εψαξα οτιδηποτε και οπουδηποτε για να βρω κατι που να με βολευει αλλα δυστυχως η ευτυχως μονο τα χιονολαστιχα μπορουν να μας σωσουν.. Περσι ανεβαινα απο αμφικλεια πεφτω σε παγο και σταματαω να βαλω κουβερτες.. ε το τι ακολουθησε δν το πιστευει νους.. Βαζω κουβερτες μετα απο τρελη ταλαιπωρια και δν ξεκινουσε καν το αμαξι. Βγαζω πατακια και τα τοποθετω απο κατω απο τους τροχους για να αυξησω την τριβη.. αμ δε... τπτ, απλα δεν γουσταρε να ξεκινησει.. απο πισω ουρα να με βριζει... δανειζομαι απο παιδι κ δευτερο ζευγαρι πατακια και επιτελους ξεκιναει.. με φτανει μεχρι την διασταυρωση για φερολακα και κοβονται!!!! παπαλα... σταματαω και επειδη ητρελα δν παει αλλου εκτος απο εμας ανεβαινω για σκι με το παιδι που μου ειχε δανεισει τα πατακια του και το αφηνω το αμαξι στην ακρη... Η επιστροφη προς Λαμια αστα να πανε.. αναγκαστηκα να ακυρωσω 2 ωρες μαθημα γτ απλα κατεβαινα μονο με 1η και χειροφρενο..

Αρα μονο χιονολαστιχα...

• Like 1

παρε μια τετραδα (χειμερινα)νανκανγκ κορεατικα και θα με θυμηθεις 240 ευρωπουλα για 17αρες ζαντες εδωσα

μετσοπουλος θεσ/κη

3η σαιζον τα εχω και πανε μια χαρα για τη συγκεκριμενη δουλεια

• Like 2

εμενα 320. Χρηστο εκεινη την ημερα ηταν ολο το οδοστρωμα παγωμενο, δεν πιστευω οτι θα με εσωνε ακομη και καποιο με κινηση μπροστα. Στα Καλαβρυτα ομως περσι αποκριες με εβγαλε ασπροπροσωπο ακομη και οταν εβαζε τρελο χιονι στο βουνο.

• Like 1

παρε μια τετραδα (χειμερινα)νανκανγκ κορεατικα και θα με θυμηθεις 240 ευρωπουλα για 17αρες ζαντες εδωσα

μετσοπουλος θεσ/κη

3η σαιζον τα εχω και πανε μια χαρα για τη συγκεκριμενη δουλεια

Κώστα, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Πρέπει να είναι:

1. run flat
  2. με δείκτη ταχύτητας V ή W
  3. 255/35/18 και 225/40/18 (γιατί αυτές είναι οι ζάντες που ήδη έχω)

Φοβάμαι ότι το κόστος ανεβαίνει συγκλονιστικά, ανεξαρτήτως αν τα λάστιχα είναι Nokian Hakkapeliitta, ή Γκάγκναμ στάηλ. :P

• Like 2

Επειδη εχω το ιδιο αυτοκινητο και περυσι λογω καταστασεων το ειχα κανει και αυτοκινητο για σκι μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι ανεβηκα απο αμφικλεια με αρκετο χιονι χωρις να αναγκαστω να βαλω πανια, γενικα εχει πολυ καλη συμπεριφορα ακομη κ με τετοια λαστιχα. Οταν χρειαστηκε απλα αναθεματιζα την ωρα.. Φετος εψαξα οτιδηποτε και οπουδηποτε για να βρω κατι που να με βολευει αλλα δυστυχως η ευτυχως μονο τα χιονολαστιχα μπορουν να μας σωσουν.. Περσι ανεβαινα απο αμφικλεια πεφτω σε παγο και σταματαω να βαλω κουβερτες.. ε το τι ακολουθησε δν το πιστευει νους.. Βαζω κουβερτες μετα απο τρελη ταλαιπωρια και δν ξεκινουσε καν το αμαξι. Βγαζω πατακια και τα τοποθετω απο κατω απο τους τροχους για να αυξησω την τριβη.. αμ δε... τπτ, απλα δεν γουσταρε να ξεκινησει.. απο πισω ουρα να με βριζει... δανειζομαι απο παιδι κ δευτερο ζευγαρι πατακια και επιτελους ξεκιναει.. με φτανει μεχρι την διασταυρωση για φερολακα και κοβονται!!!! παπαλα... σταματαω και επειδη ητρελα δν παει αλλου εκτος απο εμας ανεβαινω για σκι με το παιδι που μου ειχε δανεισει τα πατακια του και το αφηνω το αμαξι στην ακρη... Η επιστροφη προς Λαμια αστα να πανε.. αναγκαστηκα να ακυρωσω 2 ωρες μαθημα γτ απλα κατεβαινα μονο με 1η και χειροφρενο..

Αρα μονο χιονολαστιχα...

Γειά στο στόμα σου.....γιατί να έχω πάντα δίκιο σε αυτά τα θέματα;;;;;; )))))))))

Τόσο το 320 όσο και το 325 βγαίνουν σε 225/45/17 μαμά......

Τα Spikes τα είχα παλιά και δεν έμεινα ευχαριστημένος. Σε αυτό που παρέθεσα τώρα μου αρέσει ότι δεν χρειάζεται να έχεις κάνει κάτι από πριν (να έχεις τοποθετήσει δίσκο πάνω στη ζάντα κλπ. Όλο το σύστημα κουμπώνει εκείνη τη στιγμή.

Χρήστο είχα αυτές παλιά (μεταχειρισμένες τις είχα πάρει γιατί ήταν πανάκριβες) και η εμπειρία μου ήταν ... δυσάρεστη. Ήταν 16/2/2008 και η μέρα στον Χελμό άρχισε ηλιόλουστη αλλά στη διάρκεια άρχισε να ρίχνει ... πατσαβούρια! Θυμάμαι την τελευταία κατεβασιά της ημέρας στη Στύγα με 10 πόντους φρέσκο μέσα στην πίστα που το είχε ρίξει την τελευταία 1,5 ώρα! Πάμε να φύγουμε λοιπόν για Αθήνα με το κλείσιμο, κατεβαίνουμε Καλάβρυτα και εκεί βλέπουμε αστυνομία ... δεν αφήνουν κανέναν να κατέβει προς Διακοπτό γιατί έχουν διπλώσει 2 λεωφορεία και έχει διακοπεί η κίνηση και περιμένουν να έρθει ρυμουλκό από Διακοπτό. Salut moi le platan λοιπόν, αποφασίζουμε να πάμε από Χαλανδρίτσα-Πάτρα-Αθήνα (μιλάμε για κύκλο όχι αστεία) αλλιώς για τις επόμενες 3-4 ώρες θα έπρεπε απλά να περιμένουμε Καλάβρυτα.

Με τις εν λόγω αλυσίδες λοιπόν επί τροχών ξεκινάμε από τους επαρχιακούς δρόμους για το μεγάαααααλο ταξίδι. Θερμοκρασίες σε όλη τη διαδρομή -4 με -8, τα πάντα χιονισμένα-παγωμένα μέχρι λίγο πριν την Χαλανδρίτσα. Καμιά 10αρια χιλιόμετρα πριν τη Χαλανδρίτσα αρχίζει να ανάβει το ESP, κάτι δεν πάει καλά. Σταματάμε με τον αδερφό μου, τί να δούμε .. είχαμε χάσει τη μια αλυσίδα! Θυμάμαι χαρακτηριστικά εκείνη τη στιγμή προσπάθησα να περπατήσω λίγο προς τα πίσω μήπως και τη βρω αλλά είχε τόσο πάγο στο δρόμο που δεν μπορούσα να σταθώ πουθενά. Μέσα λοιπόν, πάτερ ημών να μας βοηθήσει ο Ύψιστος να μη σκάσουμε σε καμιά χαράδρα και σιγά σιγά τα καταφέραμε και φτάσαμε Χαλανδρίτσα ...

Ίσως να μην τις είχα βάλει εγώ καλά .. ίσως ήταν τα πολλά χιλιόμετρα με αλυσίδες εκείνη τη μέρα, πάντως κάθε φορά που βλέπω κάποιον να τις φοράει, δε με πείθουν για την εφαρμογή και σταθερότητά τους.

• Like 3

Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης

Πάνω ήταν και ο Λάππας τότε )))). Μαζί είμασταν στο δικό μου το τότε bmw 316 , με 185/65/ 15 Goodyear Ultragrip 7 (μεγάλη η χάρη τους). Πρέπει να ήμουνα από τα τελευταία αυτοκίνητα που περάσανε το μπλόκο που ανέφερες , και αυτό με πατέντα, χώθηκα από το παρκινγκ που υπήρχε δίπλα στον δρόμο. Το άλλο αυτοκίνητο της παρέας μας δεν πρόλαβε να περάσει , και έκανε αυτόν τον κύκλο που έκανες και εσύ ((((.

Μάλιστα κόλλησα μια φορά γιατί με σταματήσανε σε ανηφόρα, και εκεί μίλησε το φτυάρι και η πατέντα. Εκείνη την ημέρα με αυτά που είδα στον δρόμο τα λάστιχα βγάλανε 10 φορές τα χρήματά τούς. Αμάξια με αλυσίδες να διπλώνουνε, διάφορα αυτοκίνητα παρατημένα δεξιά και αριστερά του δρόμου και θαμμένα στο χιόνι. Μιλάμε για πολύ τζέρτζελο.

Φιλικά

​ Σπύρος

• Like 2

Πάνω ήταν και ο Λάππας τότε )))). Μαζί είμασταν στο δικό μου το τότε bmw 316 , με 185/65/ 15 Goodyear Ultragrip 7 (μεγάλη η χάρη τους). Πρέπει να ήμουνα από τα τελευταία αυτοκίνητα που περάσανε το μπλόκο που ανέφερες , και αυτό με πατέντα, χώθηκα από το παρκινγκ που υπήρχε δίπλα στον δρόμο. Το άλλο αυτοκίνητο της παρέας μας δεν πρόλαβε να περάσει , και έκανε αυτόν τον κύκλο που έκανες και εσύ ((((.

Μάλιστα κόλλησα μια φορά γιατί με σταματήσανε σε ανηφόρα, και εκεί μίλησε το φτυάρι και η πατέντα. Εκείνη την ημέρα με αυτά που είδα στον δρόμο τα λάστιχα βγάλανε 10 φορές τα χρήματά τούς. Αμάξια με αλυσίδες να διπλώνουνε, διάφορα αυτοκίνητα παρατημένα δεξιά και αριστερά του δρόμου και θαμμένα στο χιόνι. Μιλάμε για πολύ τζέρτζελο.

Φιλικά

​ Σπύρος

Νομίζω ήταν τότε που πήδηξες μέσα στο αυτοκίνητο από το παράθυρο!!!

Αξέχαστες στιγμές! (όπως και το συκώτι που φάγαμε σε μία ταβέρνα το βράδυ που φτάσαμε επιτέλους Αίγιο!) :thumbup:

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Οχι από το παράθυρο, απλά άνοιξα την πόρτα και πήδηξα μέσα όταν το αυτοκίνητο ήταν όντως εν κινήση, για να μην σταματήσει ο οδηγός και ξανακολήσουμε.