Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Χαίρετε!

Σκέφτομαι φέτος να πάω τη βδομάδα των χριστουγέννων στο Zermatt αφού έχω ακούσει τα καλύτερα για το χωριό και το ΧΚ εν γένει.

Βέβαια θα ήθελα να πάω αργότερα ώστε να αποφύγω και το άγχος του αν έχει έχει η δεν έχει (ικανοποιητικό) χιόνι, όμως δυστυχώς δεν έχω αυτήν τη δυνατότητα διότι η εταιρεία που εργάζομαι κλείνει εκείνη την εβδομάδα.

Έχει πάει κανείες τέτοια περίοδο? Παίζει να φάω καμιά ήττα και να τα δω όλα πράσινα? :P

Επίσης, αν έχετε να προτείνετε κανά καλό μερος για διαμόνη είμαι όλος αυτιά! B)

ευχαριστώ!

Έχει πολύ μεγάλο παγετωνα οπότε πολύ σκι θα κάνεις σίγουρα. Κυρίως απλωτές μπλε ο παγετώνας.

Κατά τα άλλα θεωρείτε από τα πιο snowsure μέρη των Άλπεων λόγω μεγάλης(τεράστιας βασικά) έκτασης πιστών άνω των 2500μέτρων.

Καλή διασκέδαση (θα λιώσεις στο σκι)

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ευχαριστώ ΜΙΚ, να' σαι καλά!

Θα λιώσω στο snowboard B)

Απότι έχω δει υπάρχουν αρκετά πράγματα σχετικά με το Zermatt σε άλλα posts αλλά οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με διαμονή, φαγητό, must see-must do, κλπ είναι ευπρόσδεκτη! :P

χαίρετε!

Θα λιώσεις στο snowboard λοιπόν :rolleyes:

Πάντως ότι καιρό και να κάνει έχουν πάρα πολλά κανόνια και υψόμετρο οπότε για Χριστούγεννα λογικά θα το έχουν ανοίξει όλο το βουνό(και τις ονειρεμένες μαύρες του).

Πρόπερσι αρχές Δεκέμβρη χωρίς ίχνος χιονιού είχαν άσπρίσει τις μισές πίστες μόνο με τεχνητό.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εμείς πήγαμε προς τα τέλη Νοεμβρίου το 2006 στη Cerninia, για κανά 3-4 μέρες. Πρέπει να ήταν και κάποιες πίστες κάτω από τον παγετώνα ανοιχτές. Ήταν αρκετά μεγάλη η περιοχή σκι (σε αντίθεση πχ με τον παγετώνα του καπρούν(καλοκαίρι όμως) που ήταν μια στάλα και τρελοβαρεθήκαμε). Στο χωριό είχε χιόνια και κάτω στο δρόμο, οπότε Δεκέμβρη που θα πας λογικά θα είναι πολύ καλύτερα.

Στο Ζερματ δεν κατεβήκαμε γιατί δε θέλαμε να χάσουμε ώρες από το σκι, αλλά αν δεν κάνω λάθος το χωριό φημίζεται για την πρωτοχρονιά του (δεν τη δείχνει κάθε χρόνο στις ειδήσεις μαζί με άλλες διάσημες πρωτοχρονιές?) οπότε και χριστούγεννα όλο και κάτι ιδιαίτερο θα έχει..

Βέβαια το βουνό έχει πολύ μεγάλο υψόμετρο και καλά είναι να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση. Εγώ έτυχε και ήμουν ψιλοάρρωστη και στην κορυφή σερνόμουν...

Σωστή η Ελένη. Εγω είχα κοιμηθεί Μιλάνο και ανέβηκα στα 3600 απευθείας με αποτέλεσμα σχεδόν λιποθυμία πάνω στο καρεκλάκι. Χαστούκια ο διπλανός και τέτοια :rolleyes:

Αν κοιμηθείς zermatt το προηγούμενο βράδυ δε θα έχεις πρόβλημα αλλά σίγουρα τη πρώτη μέρα στα πολύ ψηλά θα είναι κάπως.

Το zermatt είναι ονειρεμένο σαν χωριό

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

η Cervinia είναι η οικονομική λύση για διαμονή, αλλα δεν συγκρίνεται σε γραφικότητα με το Zermatt.

από τα ομορφότερα βουνα που εχω ski-αρει. δες τον περσινό Απρίλη

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=6809

Edited by Olga

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Εγω είχα κοιμηθεί Μιλάνο και ανέβηκα στα 3600 απευθείας με αποτέλεσμα σχεδόν λιποθυμία πάνω στο καρεκλάκι. Χαστούκια ο διπλανός και τέτοια :rolleyes:

Στην κορυφή έχει μια γόνδολα η οποία πρέπει να σε βγάζει στο πιο ψηλό υψόμετρο και την οποία δεν πήραμε λόγο αρρώστιας. Ο Nikolino που πήγε σε άλλη φάση, μας έλεγε οτι με το που βγαίνανε πέφταν όλοι σαν τα κοτόπουλα.

Αλλά εντάξει μην το τρομοκρατήσουμε κιόλας το παιδί. Δε φημίζομαι και για την αντοχή μου :)

με το που βγαίνανε πέφταν όλοι σαν τα κοτόπουλα

εμεις δεν πέφταμε, απλός για να ανέβουμε καμια 20-αρια σκαλιά μας πήρε μισή ωρα..(απλά δεν σου φτάνει η αναπνοή)

στα 3880 μετρα

post-2098-1219739487_thumb.jpg

Edited by Olga

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

Το ξενοδοχείο κουκλίστικο…με super τιμές… Image Reduced

(144.51K)

35€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό (out of season τιμές).

Δε το πιστεύω!! Είμαι 99,99999% οτι μείναμε στο ίδιο ξενοδοχείο. Το τελευταίο μόνο βράδυ γιατι τις 2 πρώτες βραδιές μείναμε σε ένα άλλο,πολύ ωραίο αλλά λίγο βαρύ, σε κεντρικό πάλι σημείο, με θέα το βουνό (αλλά δε βόλεψε το στρώμα στον αεράκο μας :rolleyes: ....)

Όλγα, είχε μια μικρή αυλή μπροστά για αυτοκίνητα, και λίγα σκαλάκια για να μπεις στη ρεσεψιόν, και τα δωμάτια μέσα ήταν ξύλινα? Πράγματι ήταν φτηνό το θυμάμαι και συμπαθητικό!

Οι καναπέδες πάντως ήταν σίγουρα οι ίδιοι!!!

Όλγα, είχε μια μικρή αυλή μπροστά για αυτοκίνητα, και λίγα σκαλάκια για να μπεις στη ρεσεψιόν, και τα δωμάτια μέσα ήταν ξύλινα?

ακριβώς Ελένη..Meuble Jumeaux το ονομα του ξενοδοχείου...κοίτα να δεις σύμπτωση :rolleyes:

???

3880?? :):rolleyes:

χαχα.. μ'αρέσει που εγώ ήμουν υπερήφανος για τα 3200μ που έφτασα πέρυσι στο Val Thorens :D πρέπει να πλακωθώ στα βάρη.. πλησιάζει ο καιρός! :P

εννοείται βέβαια ότι θα βγάλω το international pass για να πάω και cervinia και να έχω access σε όλοκληρη την περιοχή..

back to work now..... B)

???

Πληρωσαμε για 3κλινο 55ε/ατομο με πρωινο-βραδυνο..στο Rodania και εκτος σαιζον

To Zermatt ειναι παντως απιστευτης ομορφιας χωριο..Και το βουνο ολα τα λεφτα..Αξιζει να παει κανεις..

Αλλα εχετε υπ οψιν οτι τα δικαιωματα απο το βουναλακι τα διατηρει η Ιρα καθως ανοιξε πρωτη τον χορο :rolleyes:

εντάξει Αρη, μια η άλλη είναι… αν βαλεις κ το φαγητό ..ξερεις εγω τρώω σαν πουλάκι :rolleyes:

Έτσι ακριβώς είναι!. Πανέμορφο βουνό και κουκλίστικο το χωριό. Όσο και αν πληρώσετε για τη διαμονή τα αξίζει και δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τα ιταλικά χωριά στην πίσω πλευρά του βουνού.

Το υψόμετρο στην κορυφή είναι εντυπωσιακό και σου δίνει μια μικρή γεύση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν όσοι αποφασίσουν να κατακτήσουν ψηλές κορυφές. Συμβουλή δική μου, ΜΗΝ ανέβετε μετά από φαγητό ή (ακόμα και) ελαφρύ snack. Θα το μετανιώσεετ και θα το θυμάσαι για πολύ καιρό μετά!

Ίσως είναι καλό να βιαστείτε να κάνετε την κράτηση για να έχετε μεγαλύτερη επιλογή καθώς τα Χριστούγεννα μαζεύει πολύ κόσμο. Καλή διασκέδαση.

Και βέβαια μην χάσεις το μουσείο πάγου που είναι στα 3800 και προς την πλευρά της Ιταλίας.Ένα θέαμα που μόνο σκιέρ μπορεί να απολαύσει.Αντε και snowboarder :rolleyes:

post-390-1219767964_thumb.jpg

post-390-1219768041_thumb.jpg

post-390-1219768138_thumb.jpg

post-390-1219768162_thumb.jpg

Ναι Αρη αλλα εχει παρα πολυ κρυο μεσα ακομη και Αυγουστο..Ισως και κατω απο -10c.. Προσωπικα μπηκα με τα ρουχα που εκανα σκι εξω στον ηλιο και βγηκα με τα δαχτυλα των ποδιων μου να μην τα νιωθω..Οι φωτο σου ειναι υπεροχες.Εχω και γω καποιες ,αν μπορεσω θα τις ανεβασω

Αν πατε ποτε εκει(που ειναι must) φροντιστε να εχετε μαζι σας σακκο να αφησετε τις μποτες του σκι και να μπειτε με μποτακια ορειβατικα..

Τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για αυτό το μέρος!!!!

Απίστευτη ομορφιάαααααααααααααααα

....από ψηλά στην γόνδολα....

post-617-1219776192_thumb.jpg

....λίγο πριν τα 3880m

post-617-1219776280_thumb.jpg

...το χωριό

post-617-1219776368_thumb.jpg

post-617-1219776517_thumb.jpg

post-617-1219776648_thumb.jpg

...το μυτικάκι .... :rolleyes:

post-617-1219776739_thumb.jpg

post-617-1219776826_thumb.jpg

....αχχχ δύσκολες λέξεις είπες φίλε μουυυυυ,,,

...επίσης, tip στο Zermatt υπάρχει μία σοκολάτα που δεν υπάρχει πουθενά αλλού..... B):) και την ξέρουν λίγοι!!!

....και φυσικά χρειάζονται εκέι στα ψηλά για να μην αρχίσει το γύρο γύροοο λολ

...αντε και στα δικά μας οι λέφτερες.........

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

η εισοδος στο μουσείο παγου

2800935262_a58f40284c.jpg

Αρη, εχουμε την ιδια φωτο με λιγους μήνες διαφορά :D

2800936296_da5a5b019e.jpg

εσεις τη δοκιμάσατε?

2800936472_40b1391dec_o.jpg

μουσειο παγου ε;

ωραιο!!!!!!!

DALTONS POW ROBBERY.....

Δες και αυτό το τόπικ http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=7086

Εγώ όσον αφορά στο χωριό σπάστηκα λίγο με τα ηλεκτροκίνητα :D

Κατά τα άλλα πολλές πίστες που εμφανίζονται ως μπλε και κόκκινες στο χάρτη είναι στην ουσία ski routes τα οποία κακοποιούνται ανελέητα από τα περάσματα και ειδικά αρχή της σεζόν βγάζουν τερΑΣΤιες πέτρες...

Διάβασε και στο λινκ παραπάνω για περισσότερες λεπτομέρειες

Edited by cadm8

... :D εχεις πάει???

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Αυτό από φέτος την άνοιξη το πρωι πριν φύγω Zermatt2008.jpg