Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Ήμουν μικρός και γέρασα και δεν είδα αλλαγή.

Σε λίγα χρόνια, θα είναι επιτυχία για εμένα ακόμα και αν μπορώ να στέκομαι στα σκι μου όρθιος.

Πόσο πρέπει να περιμένω ακόμα;

Γι'αυτό και φέτος και του χρόνου, και ούτω καθ'εξής, μένουμε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ για σκι. Για όποιον (χιονοδρόμο) σέβεται τον εαυτό του.

Καλή τους τύχη.

ποσο δικιο εχεις. μακαρι ομως να ειχαν ολοι την δυνατοτητα - οικονομικη και χρονου- και ολοι στο εξωτερικο

Ήμουν μικρός και γέρασα και δεν είδα αλλαγή.

Σε λίγα χρόνια, θα είναι επιτυχία για εμένα ακόμα και αν μπορώ να στέκομαι στα σκι μου όρθιος.

Πόσο πρέπει να περιμένω ακόμα;

Γι'αυτό και φέτος και του χρόνου, και ούτω καθ'εξής, μένουμε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ για σκι. Για όποιον (χιονοδρόμο) σέβεται τον εαυτό του.

Καλή τους τύχη.

+1000

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

μακαρι ομως να ειχαν ολοι την δυνατοτητα - οικονομικη και χρονου- και ολοι στο εξωτερικο

Δυνατοτητα χρονου.Νομιζω οτι ολοι εχουν ,οταν προκειται να κανουν πραγματα που αγαπουν .

Π.χ μια εβδομαδα απο τις 4-5 που δικαιουμεθα αδεια να την προγραμματισουμε τον χειμωνα.

Δυνατοτητα οικονομικη. Νομιζω οτι δεν υπαρχει οτι σημαντικη διαφορα για να μην πω οτι τηρουμενων των αναλογιων μπορει να ειναι και φθηνοτερα.

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να ΜΗΝ αγωνιζεται κανεις για βελτιωση των ορων και των συνθηκων των δικων μας Χ.Κ.

Αλλα οπως και ο mill ,και εγω ημουν νεος και γερασα ,προσδοκοντας κατι καλλιτερο απο τα Χ.Κ της πατριδας μας.Βοηθαμε με το να δινουμε ισχυ και δυναμη στον ΕΣΤΟΥΧ να πιεσει προς αυτη την κατευθυνση τους αρμοδιους.Αλλα οπως και να το κανουμε ειμαι στη φαση "Δευτε λαβετε τελευταιον ασπασμον" :P οποτε........ΑΛΠΕΙΣ.(συγνωμη για το" προσωπικο",ειναι κατι σαν εξομολογιση-εξιλεωση :):lol: .

Συγνωμη για το εκτος θεματος.

φαινομαι μονο σαν επισκεπτης,ενω θα επρεπε να εμφανιζομαι ως μελος.

Οχι τιποτα αλλο ,αλλα για να υπαρχει ταυτιση λογων και εργων :)

Δυνατοτητα χρονου.Νομιζω οτι ολοι εχουν ,οταν προκειται να κανουν πραγματα που αγαπουν .

Π.χ μια εβδομαδα απο τις 4-5 που δικαιουμεθα αδεια να την προγραμματισουμε τον χειμωνα.

Δυνατοτητα οικονομικη. Νομιζω οτι δεν υπαρχει οτι σημαντικη διαφορα για να μην πω οτι τηρουμενων των αναλογιων μπορει να ειναι και φθηνοτερα.

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να ΜΗΝ αγωνιζεται κανεις για βελτιωση των ορων και των συνθηκων των δικων μας Χ.Κ.

Αλλα οπως και ο mill ,και εγω ημουν νεος και γερασα ,προσδοκοντας κατι καλλιτερο απο τα Χ.Κ της πατριδας μας.Βοηθαμε με το να δινουμε ισχυ και δυναμη στον ΕΣΤΟΥΧ να πιεσει προς αυτη την κατευθυνση τους αρμοδιους.Αλλα οπως και να το κανουμε ειμαι στη φαση "Δευτε λαβετε τελευταιον ασπασμον" :P οποτε........ΑΛΠΕΙΣ.(συγνωμη για το" προσωπικο",ειναι κατι σαν εξομολογιση-εξιλεωση :):lol: .

δυστυχως δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα, τουλαχιστο για αρκετους απο εμας που δουλευουμε σε εταιριες.

Χρονος: απο τις 20 ημερες που εχουμε τις 3 βδομαδες μας τις τρωνε το καλοκαιρι αναγκαστικα. σου λεει κλεινει η εταιρια, παρε την αδεια σου. αρα μενουν 5-6 εργασιμες (αναλογα αν ο 15Αυγουστος πεσει καθημερινη ή οχι). μετα τα κεφαλια μεσα. οποτε τις αλλες ημερες συνηθως τις κολλας τα χριστουγεννα ή το πασχα για να γινει ενα καλο σερι συνεχομενων ημερων... 'η τις παιρνεις καμια Δευτερα ή Παρασκευή να κάνεις κανά 3ημερο να ξελαμπικαρεις.

Οικονομικο: συμφωνοι αν πας σε low season μπορει να πας μια εβδομαδα στις Αλπεις και να ειναι τα ιδια ή και λιγο λιγοτερα ή λιγο παραπανω απο το να πας μια βδομαδα σε ελληνικο ΧΚ. αλλα για high season που πιθανο να υπαρχει διαθεσιμη αδεια, σιγουρα θα ειναι ακριβοτερα. αλλα το θεμα ειναι αλλο. πες οτι καταφερες και πηγες 1 βδομαδα στις αλπεις, μετα τι? ειναι αρκετο αν εισαι φαν του σκι, snb? φυσικα οχι. οσο και ανωτερη να ειναι η εμπειρια στο εξωτερικο, με αυτα τα δεδομενα δεν ειναι αρκετη οποτε επιστρεφεις εδω στην μπανανια και αναγκαστικα θα πας στα ελληνικα ΧΚ.

προφανως τα παραπανω δεν ισχυουν για ολους, υπαρχουν πιθανο καποιοι πιο τυχεροι. αλλα πιστευω οτι το παραπανω σεναριο αφορα αρκετους...δυστυχως :P

Καλή τους τύχη.

+1000

Aπλά θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου στο να γράφονται τέτοιες προτάσεις και να επικροτούνται στο forum του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας. Από τη στιγμή που έχουμε Δημοκρατία φυσικά και μπορείς να γράψεις αυτό που θες Αλέξη αλλά θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ριζικά και να υποστηρίξω την άποψή μου.

Καταρχάς η διακοπές εβδομάδας σε Ελληνικό Χιονοδρομικό είναι περίπου το ένα τρίτο σε κόστος από Αλπικό και θα στο τεκμηριώσω σε 15-20ημέρες.

Από εκεί και πέρα βαρέθηκα να διαβάζω και να ξαναδιαβάζω 5 χρόνια τα ίδια και τα ίδια.

Τα Ελληνικά χκ είναι χάλια. ΟΚ συμφωνώ

Για να κάνεις καλό σκι πρέπει να πας Άλπεις. ΟΚ συμφωνώ(με την πρόσθεση ότι μερικές φορές με λίγη τύχη τύχη κάνουμε και εκπληκτικό σκι στην Ελλάδα).

Μας κλέβουνε σε τιμές. ΟΚ συμφωνώ (με την πρόσθεση ότι μας κλέβουνε μόνο τα σκ)

Και ερωτώ: Τοσες φορές τα έχουμε πει μεταξύ μας. Γιατι ρε αδέρφια δε μπορούμε να τα πούμε και παραέξω ΤΩΡΑ?

Πόσες χιλιάδες λέξεις έχεις γράψει ρε Αλέξη 5 χρόνια που σε διαβάζω για το ίδιο πράγμα? Γράψε 200 τεκμηριωμένες και ζήτα από τον Ελληνικό Σύλλογο Τουριστικής Χιονοδρομίας να τις προωθήσει ΤΩΡΑ

Τα ίδια πράγματα λέμε τα λέμε τα λέμε τα λέμε και συμφωνούμε όλοι. Βαρέθηκα να τα διαβάζω. Θέλω παρέμβαση ΤΩΡΑ

Δέχομαι και ενστερνίζομαι τα γραφόμενά σου Αλέξη και αν θες τα προσυπογράφω και εγώ μόνο όμως να έχεις πρώτα κάνει παρέμβαση. Αυτή τη στιγμή τέτοιες κουβέντες μόνο κακό κάνουν στη χιονοδρομία στην Ελλάδα. Στείλε πρώτα τα παράπονά και τις προτάσεις σου (ΣΤΧ + μέλη) σε όλους τους αρμόδιους και μετά κράξε τα Ελληνικά Χιονοδρομικά όσο θες.

Παρουσιάζουμε μια υπέροχη εικόνα σαν σύλλογος που κράζει τα Ελληνικά χιονοδρομικά χωρίς να έχει πει σε κανέναν μια πρόταση για το πως μπορούν να γίνουν καλύτερα (τουλάχιστον θεσμικά), οργανώνουμε εκδρομές στις Άλπεις εποχή που τα Ελληνικά χκ είναι στο full season και προτείνουμε σε όσους μας διαβάζουν να "μείνουμε εξωτερικό" επικροτόντας

ΕΓΏ ΤΙ ΚΑΝΩ?

Εβδομάδα διακοπές στον Παρνασσό ονειρεμένες και πάμφθηνες 2002,2003, 2006(δύο εβδομάδες) ,2007,2008 και να με έχει καλά ο θεός και 2009. Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλοι.

Και φυσικά πάω και Άλπεις και φυσικά προτείνω να πάει όποιος θέλει να δει πανέμορφα βουνά. Και φυσικά ψήφισα η εκδρομ΄του συλλόγου ναγίνεται σε παγετώνα εποχή που δεν έχουν (λογικά) τα Ελληνικά χιόνι. Και φυσικά δεν πάω ούτε Βουλγαρία ούτε "Νεα Βόρεια Γενικά τριγύρω απέξω Μακγκούχουαψουεδονία"

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ποσο δικιο εχεις. μακαρι ομως να ειχαν ολοι την δυνατοτητα - οικονομικη και χρονου- και ολοι στο εξωτερικο

Αν δεν πας σε top προορισμό, ή αν πας Αυστρία, 5-6 ημέρες έξω δεν στοιχίζουν πολύ παραπάνω από 5-6 αυθημερόν εδώ. Και αν δεις το τι σου προσφέρεται στην μία και στην άλλη περίπτωση, το value for money, είναι ασυγκρίτως φτηνότερο έξω. Ρώτα τον Γιάννη50, μία βδομαδούλα έξω, μπορεί να κοστίσει πολύ λιγότερο από 900€, ειδικά μέσα στον Ιανουάριο, όταν δεν υπάρχει στην Ελλάδα ιδιαίτερη πίεση (κατά κανόνα) με τις άδειες.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Aπλά θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου στο να γράφονται τέτοιες προτάσεις και να επικροτούνται στο forum του Ελληνικού ............................

Όση δυσαρέσκεια και αν νοιώθεις, εγώ θα λέω τα ίδια και τα ίδια, όσο βλέπω αυτά που βλέπω στην Ελλάδα. Και δεν αναφέρομαι σε πράγματα που οφείλονται σε λόγους ανωτέρας βίας. Η υπομονή μου εξαντλήθηκε.

Ο σύλλογος έχει δει και βουλευτές και υπουργούς (όσους δηλαδή ενδιαφέρθηκαν) και αρμοδίους και αναρμοδίους και μιλάει με ΧΚ.... Στους γνώστες της χιονοδρομίας, τα προβλήματα είναι γνωστά και δεν περιμένει κανείς την επιφοίτηση από εμένα, ούτε τις δικές μου "πρωτότυπες ιδέες" που κανείς άλλος δεν έχει σκεφτεί.

Και στην Ελλάδα έχω κάνει αποσπασματικά εξαιρετικά σκι. Στην Ελλάδα όμως τα πάντα είναι στάσιμα. Μας έχουν γραμμένους, όπως άλλωστε μας αντιμετωπίζουν σε όλες της πτυχές της καθημερινότητας μας. Αφού δεν έχουν λοιπόν πρόθεση να κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει, ας αντιδράσουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθ'ένας. Εγώ τους αγνοώ και αυτό προτείνω σε όλους. Εχω βαρεθεί να προσπαθώ να βοηθήσω κάποιον παρά την θέληση του. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η λειτουργία του ΧΚΠ τα τελευταία 2-3 χρόνια, όχι γιατί έχει αλλάξει κάτι σπουδαίο στον εξοπλισμό του, απλώς διαπιστώνεις μεγαλύτερη αποδοτικότητα στην όποια προσπάθεια γίνεται εκεί. Τώρα αν θεωρείς κράξιμο ότι στην Ν.Ελλάδα υπάρχει 1 αποσυμπλεκόμενο (που αντιστοιχεί σε πληθυσμό άνω των 5 εκ.), ότι το τελευταίο καινούριο λιφτ τοποθετήθηκε πριν ... 15 χρόνια, ότι υπάρχει χιόνι αλλά δεν υπαρχουν λιφτ....., τότε πες το όπως θέλεις.

ΕΓΩ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΩΣ ΠΕΛΑΤΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ (ΕΠΙΕΙΚΕΣΤΑΤΑ).

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Ναι καλέ μεταφερτε τα

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Αν δεν πας σε top προορισμό, ή αν πας Αυστρία, 5-6 ημέρες έξω δεν στοιχίζουν πολύ παραπάνω από 5-6 αυθημερόν εδώ. Και αν δεις το τι σου προσφέρεται στην μία και στην άλλη περίπτωση, το value for money, είναι ασυγκρίτως φτηνότερο έξω. Ρώτα τον Γιάννη50, μία βδομαδούλα έξω, μπορεί να κοστίσει πολύ λιγότερο από 900€, ειδικά μέσα στον Ιανουάριο, όταν δεν υπάρχει στην Ελλάδα ιδιαίτερη πίεση (κατά κανόνα) με τις άδειες.

σε αυτο δεν διαφωνω και το ειπα και παραπανω. δεν υπαρχει καμια συγκριση Ελλαδας με Αλπεις και αυτο δικαιολογει απολυτα το να ειναι και πιο ακριβα. αξίζει 100%. ομως και πες οτι καταφερνεις μια εβδομαδα αδεια σε low season (ωστε να ειναι και σχετικα φθηνα) και πας. σου αρκουν εσενα 5-6 ημερες για μια ολοκληρη σεζον? οσο καλες και να ειναι αυτες? προφανως οχι.

σου αρκουν εσενα 5-6 ημερες για μια ολοκληρη σεζον? οσο καλες και να ειναι αυτες? προφανως οχι.

Προφανως σαν ημερολογιακες μερες δεν αρκουν.Αν υπολογισεις ομως την χρονικη διαρκεια που κανεις σκι (εκτος της ωρας αναμονης στις αφετηριες των λιφτ)θα διαπιστωσεις οτι 4 σαββατοκυριακοα στον παρνασσο ειναι 3 μερες σκι στις Αλπεις.Αυτο συμβαινει γιατι υπαρχουν οι υποδομες που αναπτυσονται σωστα

και οι αναμονες εκει ειναι ελαχιστες.

σου αρκουν εσενα 5-6 ημερες για μια ολοκληρη σεζον? οσο καλες και να ειναι αυτες? προφανως οχι.

Προφανως σαν ημερολογιακες μερες δεν αρκουν.Αν υπολογισεις ομως την χρονικη διαρκεια που κανεις σκι (εκτος της ωρας αναμονης στις αφετηριες των λιφτ)θα διαπιστωσεις οτι 4 σαββατοκυριακοα στον παρνασσο ειναι 3 μερες σκι στις Αλπεις.Αυτο συμβαινει γιατι υπαρχουν οι υποδομες που αναπτυσονται σωστα

και οι αναμονες εκει ειναι ελαχιστες.

ειναι πως το βλεπει κανεις. θεωρω υπερβολικη την εκτιμιση σου. δηάδη 16 φορες στον παρνασσο ειναι 3 στις αλπεις? αν και δεν ειναι συγκρισιμα τα μεγεθη δεν συμφωνω.

προσωπικα οσο και τελεια να περασω σε μια χιονοβδομαδα μετα θα γυρισω και θα θελω και αλλο. οποτε που καταληγουμε?

παντως και παρνασσο αν πας καθημερινη δεν ειχει ουρες. και μπορεις να διαλεξεις τις καθημερινες γνωριζοντας την ποιοτητα χιονιου κλπ.

καταληγοντας πιστευω οτι ο συνδυασμος εξωτερικου και εσωτερικου ειναι ο ιδανικοτερος. θεμα value for money δεν τιθεται ακομα και αν συγκρινουμε ελληνικα ΧΚ με το Μπανσκο. ομως ειναι θεμα του καθενος πως αντιλαμβανεται τις αναγκες του και με βαση τις δυνατοτητες του (χρονικες και οικονομικες) αποφασιζει.

π.χ. προσωπικα πιστευω οτι στο τελος της σεζον πιο πολυ θα εχω ευχαριστηθει που νοικιασα ενα σπιτι στον παρνασσο και που θα μπορω να πηγαινω συνεχεια, απο το να εδινα τα ιδια για 1 βδομαδα στις αλπεις. φυσικα αν προκυψει και ενα εξωτερικο δεν θα πουμε οχι ;)

π.χ. προσωπικα πιστευω οτι στο τελος της σεζον πιο πολυ θα εχω ευχαριστηθει που νοικιασα ενα σπιτι στον παρνασσο και που θα μπορω να πηγαινω συνεχεια, απο το να εδινα τα ιδια για 1 βδομαδα στις αλπεις. φυσικα αν προκυψει και ενα εξωτερικο δεν θα πουμε οχι ;)

Ξέρεις πολλά σπίτια στον Παρνασσό, όπου το ενοίκιο για 1 σεζόν, μαζί με όλα τα έξοδα (ρεύμα, φαγητό...) θα σου κάστιζαν 1.000€, όσο δηλαδή κοστίζει 1 εβδομάδα στις Άλπεις (φαγητό, κάρτα σκι, μεταφορικά, να σου φέρνουν έτοιμο πρωινό, να σου καθαρίζουν το δωμάτιο...);

θεωρω υπερβολικη την εκτιμιση σου. δηάδη 16 φορες στον παρνασσο ειναι 3 στις αλπεις

εννοω 8 φορες οχι 16

καταληγοντας πιστευω οτι ο συνδυασμος εξωτερικου και εσωτερικου ειναι ο ιδανικοτερος. θεμα value for money δεν τιθεται ακομα και αν συγκρινουμε ελληνικα ΧΚ με το Μπανσκο. ομως ειναι θεμα του καθενος πως αντιλαμβανεται τις αναγκες του και με βαση τις δυνατοτητες του (χρονικες και οικονομικες) αποφασιζει.

Συμφωνω απολυτα.Ισως προεβαλλα περισσοτερο την οικονομικη διασταση και υποτιμησα την χρονικη σου δυνατοτητα.Απο κεκτημενη ταχυτητα ;) (συνταξιουχος γαρ) :D

μιλαμε ειμαι ασσος στην αριθμητικη ;)

τελος παντων. φετος διαλεξα την ποσοτητα απο την ποιοτητα. και επειδη στο τελος κανουμε ταμειο, εδω θα ειμαστε στο τελος της σεζον να το συζητησουμε.

παντως φιλε mil πιστευω οτι το κοστος για ολοκληρη τη σεζον θα μου βγει αρκετα φθηνα σε σχεση παντα με τις φορες που θα τσουλισουμε... π.χ. το σπιτι ειναι 2000ε για 5 μηνες και το μοιραζομαστε 4 ατομα.

Προσωπικα μιλωντας παντα, θα'λεγα οτι ολοι εμεις οι ''μικρο-μεσαιοι'' snowboarders&skiers που ζουμε Αθηνα περναμε την χειμερινη περιοδο μεταξυ Παρνασσου,Καλαβρυτων,Καρπενησιου 2ημερα η αυθημερον(χαμηλο κοστος),ισως και καμια Βασιλιτσα ενιοτε,καμια βδομαδα Βουλγαρια και οι τυχεροι ισως και Γαλλο-Ιταλο-Αυστριακο-Ελβετικες Αλπεις!!Δυστυχως τα Ελληνικα χιονοδρομικα διωχνουν με την ακριβεια και το μικρο μεγεθος τους,την ανοργανωσια,τους επισκεπτες τους....Προσωπικα αν εμενα Θεσσαλονικη δεν θα μ'εβλεπαν ποτε τα Ελληνικα βουνα!

When I will die rolling down a mountain at high risk speed...You will know I died smiling...

Να πω και εγώ με τη σειρά μου, τη δικιά μου άποψη.

Πέρυσι πήγα για Ski στο Bansko, την περίοδο των Χριστουγέννων.Ομολογώ ότι ήταν πολύ καλή εμπειρία.Όμορφα τοπία, μεγάλες πίστες.Λογικές τιμές.

Γυρνώντας από Βουλγαρία, επειδή το πάθος για ski είχε φουντώσει, αποφάσισα 2-3 μέρες μετά,να κάνω Πρωτοχρονιά στον Παρνασσό. Δυστυχώς το μετάνιωσα πικρά..Η τιμή 30 ευρώ, αν και σχεδόν όλα τα lift ήταν κλειστά λόγω ομίχλης και αέρα.

Τα lift σκουριασμένα, καμία σχέση με τα υπερσύγχρονα στο Bansko. Γενικά έπαθα πολυτισμικό σοκ.Εγκαταστάσεις τραγικές. Ένιωθα να με πιάνουν κορόιδο στη χώρα μου.

Αργότερα όμως πήγα Καιμακτσαλάν και επιτέλους ένιωσα ότι και στην Ελλάδα έχουμε ωραία χιονοδρομικά, φθηνά, χωρίς ουρές στα Lift..Πέρασα φανταστικά.Τι να πει κανείς για τον Π. Άγιο Αθανάσιο.Τέλεια.

Επίσης πολύ καλά πέρασα και στα Καλαβρυτα όσες φορές πήγα...

Γενικά δεν πρέπει να τα μαυρίζουμε όλα.. έχουμε και εμείς ωραία βουνά.

Όσον αφορά τον πανικό τις Κυριακές, φταίμε όλοι μας, αφού ορμάμε στα χιονοδρομικά μόνο αυτή τη μέρα, τι περιμένουμε???

τελικά είναι τι θελεις περισσότερο απο το όλο πακέτο ... γι'αυτο και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε :)

δηλ. Αυτός που θέλει ποικιλία στο χιονοδρομικό τερρεν θα προτιμήσει πχ τον Παρνασσό απο το Καιμακ.

Αυτός που θέλει να κάνει εκτός πιστας αναμεσα απο Δεντρα θα προτιμήσει την Βασιλιτσα παρολο της ηπιες κλίσεις...κλπ κλπ

όλα έχουν τα υπερ τους και τα κατά τους... Στο Μπανσκο νιώθεις λίγο πιο ανασφαλής, το χωριό (δε ξερω αν ειναι ακομα) είναι ενα απέραντο εργοταξιο,λασπη και ασχημο γενικα.

για να βρεις ανθρωπο να συννενοηθεις στα αγγλικα είναι κάτι σαν τζοκερ (αυτο σίγουρα φτιαχνει με γρηγορους ρυθμους) , έχεις μεγάλο ρίσκο σε εξοδο σου το βράδυ να δεις κανα λογαριασμο με 40 κιλά λουλουδια πρωτο τραπεζι στον Ρεμο και πρεπει να πας για 3ημερο για να ευχαριστηθεις το ταξιδι (αν εισαι μακρυα)

Αλλά πάνω απο την παρακμή υπάρχει ένα στολίδι και αν ξυπνας νωρις για σκι δεν θα συναντησεις και ουρες στην γόνδολα.

Τα δικά μας χιονοδρομικά δυσκολα θα φτάσουν το Μπανσκο στο άμεσο μέλλον.

αν τυχόν είχε γίνει το μπανσκο στην ελλάδα έτσι οπως έγινε θα είχε γίνει μεγα σκανδαλο στoν τυπο... :P

Μήπως θα έπρεπε το forum να περιέχει και μια κατηγορία περί Προώθησης Χιονοδρομίας; Ιδέες εμπεριστατωμένες και μη.

Το μόνιμο παράπονο των ελλήνων που ασχολούνται με το σπόρ είναι οι υποδομές και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται(σε σχέση πάντα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

Αναγκαίο κακό να αναγκάζονται να βγαίνουν εκτός για να πάρουν τα μέγιστα. Συμφωνώ ότι αυτή η κίνηση δεν καλυτερεύει την κατάσταση εντός, αλλά από την άλλη, τους δικαιολογεί η δυσπιστία, αυτή που έχει ο καθένας μέσα του προς στο κράτος, η οποία δημιουργεί "απότομες προσγειώσεις" σε πολλά "θέλω" ή "θα ήθελα". θα συμφωνούσαμε όλοι μας σε αυτό πιστεύω. "Σιγά μην γίνει το ένα" "Σιγά μην φτιάξουν το άλλο" κλπ

Τί έχουμε εδώ; Τί θέλουμε εδώ; Τί χρειάζεται;

Σχεδόν το 50% του πληθυσμού είναι συγκεντρωμένο στην πρωτεύουσα. Ένα 30%(σχεδόν) βρίσκεται πάνω από Αθήνα και Πελοπόνησσο, το υπόλοιπο κατοικεί στα νησιά.

Οι νησιώτες είναι εκτός θέματος.

Το 30% όλο και έχει κοντά του ένα χιονοδρομικό κέντρο, έστω ένα βουνό το οποίο από τη μέση και κάτω είναι χρώματος καφέ ή/και πράσινο ΚΑΙ από τη μέση και πάνω είναι άσπρο τους χειμώνες. Άρα αυτό το 30% ξέρει.

Στον αντίποδα, το 50%... τί ξέρει; Ξέρει, έχει συνδυάσει, έχει μεγαλώσει με αυτό! Με ποιό;

Διακοπές=Θάλασσα-Νησιά

και επίσης έχει μεγαλώσει με αυτό:

Σκι=Baseball-Cricket-Golf-Ice Hockey klp(EXOTIC SPORTS)

Δεν υπάρχει ενημέρωση. Γεννήθηκα με έμφυτη την λατρεία για βουνά, χειμώνα κι όλα τα σχετικά. Αν δεν ήταν ο κολλητός μου, ίσως ποτέ να μην είχα αντιληφθεί το "παράδοξο", να κάνω σκι στα βουνά της χώρας μου.

Χρειάζεται ενημέρωση, κι όπως ανέφερα παραπάνω, κι εγώ δεν βασίζομε στο κράτος, δεν βασιζόμαστε για στοιχειώδη πράγματα, βλ. υγεία, παιδεία κλπ, θα βασιστούμε πάνω του για το θέμα Χιονοδρομία; Ας το ξεχάσουμε.

Αυτό το "θηρίο" θα ασχοληθεί μόνο όταν θα δει φως, όταν θα το δει σαν μια επένδυση 101% safe, όταν θα του πας ευρώ, βλ. τον φίλο/η σου, την παρέα σου που θα τους πάρεις για πρώτη φορά πάνω και που πολύ πιθανόν θα τους κάνεις μόνιμους πελάτες.

Ενημέρωση κι όταν εξαιτίας της θα ρέει το ευρώ σαν τα ποτάμια τον βουνών, τότε θα ασχοληθούν πραγματικά.

Προσοχή, ο ήλιος και τα σκι βαράνε στο κεφάλι!

Θα ήθελα άπλά να κάνω το κοινωνικό μου σχόλιο στα παραπάνω....

όσο ο παρνασσός και το κάθε Ελληνικό χκ. είναι σε αυτό το χάλι... και έξω θα πηγαίνω high season, και στους βούλγαρους πιθανά να τα ακουμπάω.

Και κάθε όταν ανεβάινω σε ελληνικό βουνό το κάνω με την γνώση ότι μου πιάνουν τον κ.... και το δέχομαι και το αποδέχομαι για να είμαι με την παρέα.

Όυτε μόκο δέχομαι όμως να κάνω αν δεν έχω εγώ την λύση...σιγά δηλαδή να πρέπει να κάνω εγώ μελέτη και πρόταση σε κάθε υπουργό για ανάπτυξη...

..και αυτοί τι σκ@τά θα κάνουν ?

θα λέω και θα ξαναλέω, και θα δυσφημίζω τα ελληνικά χιονοδρομικά γιατί δεν αξίζουν διαφήμισης.

Όπως θα έκανα και κάνω με κάθε άλλη υπηρεσία που πληρώσα με το παραπάνω και δεν απολάμβανα τα ανάλογα.

Όπως πρέπει να κάνει ο κάθε καταναλωτής, Να κράζει όσους χρεώνουν χωρίς να παρέχουν, και να τους αποφέυγει όσο το δυνατόν περισσότερο!

Ενημέρωση κι όταν εξαιτίας της θα ρέει το ευρώ σαν τα ποτάμια τον βουνών, τότε θα ασχοληθούν πραγματικά.

η μικρή μου εμπειρία στις bussiness στην Ελλάδα λέει ότι είναι αχάριστοι σε όλους τους τομείς... και όσο χρήμα και να έρθει σε χκ το βλέπω αδύνατο να δείς κανούργιο lift.

Άντε κανένα μεταχειρισμένο σχετικά καλή κατάσταση απο το Basnko....

Ψηεερς

Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ