Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
royale

Καιρός Νοεμβρίου

Recommended Posts

Μιχάλης φίλε

Πόσο % δίνεις να είναι έτοιμος από χιόνι Περικλής τη Τρίτη για σκι σκεπτόμενος ότι με τα νέα χωματουργικά με κάνα 30ποντο άνοιξε? (Όποιος θέλει απαντάει)

Για τον αίολο?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Wow! :huh:

Ξέρω 'γω, σχεδόν μηδέν θα έλεγα! Μακάρι ωστόσο να με διαψεύσει ο καιρός παταγωδώς! :unsure:

Προς το παρόν οι θερμοκρασίες φαίνεται ότι θα είναι ένα κλικ πάνω απο το μηδέν, οπότε είναι δυστυχώς πολύ πιθανό να δούμε χιονόνερο. Εγώ αν ρίξει μια βάση τέτοια που να επιτρέψει στα ρατράκ να βγούνε για πρώτη βόλτα και οι θερμοκρασίες τις αμέσως επόμενες μέρες μείνουν σε επίπεδα που θα επιτρέψει την παραμονή της βάσης, θα είμαι υπέρ-ευχαριστημένος.

Συμφωνώ ότι η λιθοτριψία μειώνει δραματικά την απαιτούμενη ποσότητα χιονιού, αλλά πρέπει να πατηθεί ρε συ κιόλας! Και τα 30cm φρέσκου καταλήγουν συνήθως σε 8-10cm πατημένου, που δε νομίζω ότι μας φτάνουν...

Παρεμπιπτόντως, εγώ λέγομαι Νίκος.

The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...

Χωρις παρεξηγηση να θυμισω πως ο μηνας εχει 9...εεε,συγνωμη 11!!!

μην βιαζομαστε...

τα όνειρα είναι δωρεάν Αντρέα :unsure:

Niko αν έχει χιόνι δεν θα χρειαστεί πάτημα, για ορειβατικό σκεφτεται ο ΜΙΚ μάλλον...

Wow! :o

Ξέρω 'γω, σχεδόν μηδέν θα έλεγα! Μακάρι ωστόσο να με διαψεύσει ο καιρός παταγωδώς! :)

;) (Διαφωνώ)

Nickel γενικά ο κόσμος έχει διαφορετική άποψη από εμάς από πόσο χιόνι χρειάζεται να περνάς καλά :P Οι πέτρες είναι challenge :rolleyes:

Tην άλλη Τρίτη όμως...?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

η αλήθεια είναι ότι οι πέτρες είναι πρόκληση για να κάνεις καλό σκι. :rolleyes:

αντι για πορτες θα εχουμε πετρες :rolleyes:

DALTONS POW ROBBERY.....

Εκπληκτικό πραγματικά πως εξαφανίστηκε ένας "κλειδωμένος" υετός για τρια run χτες. Και αξίσου απολαυστική η απόγνωση που εκφράστηκε σε άλλο forum.

Κλείδωσε ο υετός ψάχνουμε θερμοκρασίες και ελπίζουμε.

Όλα τα βουνά θα φάνε το νεράκι τους αρκετό από αυτό σε μορφή χιονιού σε ψηλά έως πολύ ψηλά υψόμετρα. Δυο κακοκαιρίες ουσιαστικά "σύσφιξη" το ΣΚ και "ψυχρό" τη Δευτέρα-Τρίτη οπότε ελπίζουμε σε καταιγιδοφαινόμενα. Πολύ πιθανό απλά να έχουμε ένα βρεγμένο Παρνασσό με τη Λιάκουρα άσπρη ίσως και λίιιγο πιο κάτω.

Βασιλίτσα Άσπρη, το Καιμάκ προς το παρών χιόνι αλλά λίγο.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

untitled-1.jpg

Εδω δεν υπαρχει λευκη γραμμη. Η μπλε η παχια γραμμη τι ειναι? Η γκρι, μεσος ορος?

http:www.arahova.net

http:www.meteo.gr/stations/arahova

http:www.meteo.gr/stations/parnassos1950

http:www.meteo.gr/stations/parnassos

Το γκρί είναι ο μέσος όρος των ενδεχομένων, σωστά.

Το μπλέ είναι το control run. Είναι -πολύ χοντρικά- οι ίδιοι υπολογισμοί που γίνονται για το πράσινο κορδόνι, αλλά με μικρότερη ανάλυση στο μοντέλο. Το πράσινο κορδόνι βγαίνει με ανάλυση μισής μοίρας, ενώ το μπλε με ανάλυση μίας μοίρας. Είναι πιο χοντρό το grid του χάρτη δηλαδή στην περίπτωσή του.

The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...

Με σοβαρές ελπίδες πια για βάση σε αρκετά χιονοδρομικά της χώρας.

Όπως περίμενα κατέβασαν λίγο τις θερμοκρασίες τα run στο ψυχρό. Λες να....?

Και φυσικά πάμε για το μεγάλο πανυγήρι στις 25 του μηνός οπού λές να ...?

Βρε λες?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΞΕΝΥΧΤΙ

ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μιχο,κρεμωμαστε πλεον ολοι απο τα χειλη σου,κανονισε λοιπον!!!! :P

ΥΓ.Ας παει το παλιαμπελο και ας βγω ΛΑΘΟΣ στο μετρημα,ρε παιδες!! :)

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Μιχο,κρεμωμαστε πλεον ολοι απο τα χειλη σου,κανονισε λοιπον!!!! :angry:

ΥΓ.Ας παει το παλιαμπελο και ας βγω ΛΑΘΟΣ στο μετρημα,ρε παιδες!! :mellow:

Στάθη, θες να ξεκινήσουμε τώρα να μετράμε αντίστροφα................?

Δεν είναι τπτ......λίγα νουμεράκια θα σου στείλω πάλι.........! :lol::blink::unsure:

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Μιχο,κρεμωμαστε πλεον ολοι απο τα χειλη σου,κανονισε λοιπον!!!! :mellow:

Να κανονίσω δε μπορώ εκτός αν έχεις 5.000.000 τόνους πάγου να μου δανείσεις :unsure:

Άρι, royale, stefoxe?

Η ερώτηση ξαναείναι πόσο πιθανότητες να έχει ο Περικλής επαρκή χιονοκάλυψη μέχρι την Τρίτη (άντε Τετάρτη)?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Δεν είναι τπτ......λίγα νουμεράκια θα σου στείλω πάλι.........! :angry::unsure::mellow:

Μην αρχιζεις παλι βρε γαλιαντρα!!!! :P:P

Μονο που το διαβασα κουραστηκα κιολας!!!!!! :blink::lol:

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Αυτές οι θερμοκρασίες με προβληματίζουν το ΣΚ... Μην πάει όλος ο υετός στράφι σε χιονόνερο.

Γιατί για την Τρίτη, που δείχνει -προς το παρόν- ότι θα ξανακάνει "ντού", έχει θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Αλλά το ΣΚ...εξακολουθούν και μένουν γύρω στο +1.5/+2...

Μιχάλη, αν ρωτάς για πετροσκί... μπορεί και να σε φτιάξει :blink:

Αυτό το... μπουγιουρντί που φαίνεται την παραπάνω εβδομάδα (για 24), μπορεί να το "κλειδώσει" κάποιος παρακαλώ; Ας μπουν οι υπογραφές από τους υπεύθυνους, μας κάνει! ;)

Δεν είναι τπτ......λίγα νουμεράκια θα σου στείλω πάλι.........! ;):blink:;)

Ωχ.... τον έσκισες τώρα.... :lol::lol::lol:

Μεσιέ Μικ... μπορούμε να δούμε πιο RUN είδατε το πρωι και ετοιμάζεστε για ξενύχτι σήμερα... και ορειβατικό μεσοβδόμαδα....?

Όχι τίποτις άλλο θα είμαι ... απέναντι το ΣΚ... και δίνει αρκετό υετό ... Να κανονίσω καμιά βολτίτσα Νεραιδόραχη...? ;)

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

Μεσιέ Μικ... μπορούμε να δούμε πιο RUN είδατε το πρωι και ετοιμάζεστε για ξενύχτι σήμερα... και ορειβατικό μεσοβδόμαδα....?

Euro. Εσύ δε κάνει σκι με τίποτα την επόμενη βδομάδα. Από Λιάκουρα και Βορειότερα ;)

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Mπράβο ρε... έτσι... καλή καρδιά... :blink::lol::lol:

Πόσο κάνει ένα RUN σε αυτόν τον μάταιο τούτο κυβερνοχιονοφορουμίτικο κόσμο....? ;)

1956280u02tpdods5.gif

το αλλο σκ τεο θα ασπρισει το ματι σου μαλλον

τουτο οχι

εχε το νου σου χαλανδριωτη ισχυρες παρουσιες θα ειναι στο καλαβρυτο αυτο το σκ ;):blink:

δε λεω ποιος

DALTONS POW ROBBERY.....

Αυτές οι θερμοκρασίες με προβληματίζουν το ΣΚ... Μην πάει όλος ο υετός στράφι σε χιονόνερο.

Γιατί για την Τρίτη, που δείχνει -προς το παρόν- ότι θα ξανακάνει "ντού", έχει θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Αλλά το ΣΚ...εξακολουθούν και μένουν γύρω στο +1.5/+2...

1. Μιχάλη, αν ρωτάς για πετροσκί... μπορεί και να σε φτιάξει :blink:

2. Αυτό το... μπουγιουρντί που φαίνεται την παραπάνω εβδομάδα (για 24), μπορεί να το "κλειδώσει" κάποιος παρακαλώ; Ας μπουν οι υπογραφές από τους υπεύθυνους, μας κάνει! ;)

1. Άστα αυτά και λέγε πιθανότητες? Βασίλο? Καιμάκ? Πισοδέρι? Ανέβηκαν λιγάκι τα ποσοστά τους?΄Βάση θα έχουν νομίζω συμφωνούμε

2. Σε άλλο forum για αυτό το μπουγιουρντί έχουν γραφτεί 27 σελίδες. Μπορείς να πεις τίποτα παραπάνω απότο ότι "η τάση είναι για πολύ ωραία πράγματα και ότι έχει πιθανότητες να τα ανοίξει τα χκ"? Να πούμε 60%-70% πόσο λές?

Υ.Γ. 2120 -2230 στο ψυχρό ένα nimbus πάνω από βάση 5 πόντους

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Teo εσύ με αυτό θα κάνεις σκι καταυλακιώτικο

Βρείτε τις διαφορές

OPENING_PARTY_EURO.bmp

OPENING_PARTY_GFS.bmp

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

1. Άστα αυτά και λέγε πιθανότητες? Βασίλο? Καιμάκ? Πισοδέρι? Ανέβηκαν λιγάκι τα ποσοστά τους?΄Βάση θα έχουν νομίζω συμφωνούμε

2. Σε άλλο forum για αυτό το μπουγιουρντί έχουν γραφτεί 27 σελίδες. Μπορείς να πεις τίποτα παραπάνω απότο ότι "η τάση είναι για πολύ ωραία πράγματα και ότι έχει πιθανότητες να τα ανοίξει τα χκ"? Να πούμε 60%-70% πόσο λές?

Υ.Γ. 2120 -2230 στο ψυχρό ένα nimbus πάνω από βάση 5 πόντους

1. Καταρχήν, ειλικρινά δεν ξέρω για τα Βόρεια χιονοδρομικά. Δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ πως ακριβώς τα επηρεάζουν τα συστήματα, γι αυτό και αποφεύγω να πάρω θέση. Θερμοκρασιακά προφανώς είναι σε αρκετά καλύτερη μοίρα από Παρνασσό. Για την κουβέντα, ναι, πιστεύω ότι βάση θα αποκτήσουν λογικά. Μακάρι να την κρατήσουν κιόλας.

2. Σε άλλο forum είναι απίστευτα εκνευριστικοί και παρόλο που έχω τελειώσει Φυσικό με κατεύθυνση Φυσική Ατμόσφαιρας και τώρα τελειώνω το master μου στη Μετεωρολογία, δεν γράφω σχεδόν ποτέ στην ενότητα του καιρού τους. Νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα και δεν δέχονται κουβέντα. Εγώ λέω συνήθως τη γνώμη μου αλλά δεν είμαι σχεδόν ποτέ κάθετος. Ε, αυτό που γίνεται εκεί δεν παλεύεται...

Αν επιμένεις να μιλήσουμε με πιθανότητες, θα σου πω το εξής, όπως ακριβώς το είχα συζητήσει και με τον Ζιακόπουλο: Οι καλύτερες μέθοδοι πρόγνωσης αυτή τη στιγμή έχουν μια προγνωσιμότητα της τάξεως του 90% για την επόμενη μέρα. Από εκεί και έπειτα, πατάνε πάνω στη δική τους πρόγνωση για να βγάλουν της μεθεπόμενης, πάνω στη "δική τους" μεθεπόμενη για την τρίτη μέρα, κοκ. Σήμερα έχουμε Πέμπτη. Για Παρασκευή έχουμε -πολύ χοντρικά- 90% πιθανότητες να πέσουμε μέσα. Απο τώρα για την Παρασκευή, έχουμε 90%*90%=81%. Απο τώρα για το Σάββατο, 81%*90%=73%. Απο τώρα για την Κυριακή 73%*90%=65%. Απο τώρα για Δευτέρα, 65%*90%=59%. Και για Τρίτη, 53%....

Μετά την πέμπτη κατά σειρά μέρα, πέφτουμε κοντά στο 50%... Αυτό με άλλα λόγια είναι κορώνα-γράμματα! Ok, μπορεί να βασίζεται κάπου και να έχει μια λογική αλληλουχία η πρόγνωση και να μη μας κατέβηκε ξαφνικά απο το κεφάλι μας, αλλά δεν παύει να βασίζεται σε πολλές -πλέον- παραδοχές ("αν γίνει το ένα, και αν γινει το άλλο, και αν, αν αν... τότε θα συμβεί αυτό που σου λέω") και έχει 50% πιθανότητες να πέσει έξω. Γι αυτό και θεωρώ τελείως αντιεπιστημονικό οτιδήποτε έχει να κάνει με πάνω απο 5-7 ημέρες πρόγνωση. Πόσο μάλλον να πούμε 70% απο τώρα για τις 24 του μήνα...

Απο εκεί κι εκεί, είναι σίγουρα πολύ θετικό που το Ευρωπαϊκό και το Αμερικάνικο συμφωνούν, και, ασχέτως επιστημονικών ή μη μεθόδων, δεν μπορώ να μην έχω πεταλούδες στην κοιλιά μου μόνο και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να κάτσει αυτό! Τέλος, εμένα με φοβίζει κάτι άλλο: Είναι έτοιμοι; Και δεν το λέω από γενική και απροσδιόριστη καχυποψία, αλλά μαθαίνω για μερικά χιονοδρομικά ότι θέλουν δρόμο ακόμη μέχρι να οργανωθούν... Και πολύ φοβάμαι μην κάτσει ο καιρός, αλλά αρχίζουμε να σιχτιρίζουμε τους υπεύθυνους...

εχε το νου σου χαλανδριωτη ισχυρες παρουσιες θα ειναι στο καλαβρυτο αυτο το σκ :P :P

δε λεω ποιος

Να πηγαίνω τοίχο τοίχο ρε...? :lol::lol::lol:

Μεσιε Μικ... Το Ευρωπαικό μου κάνει πιο πολύ μιας και δίνει το 1000αρι με κέντρο το χαμηλό που είναι δυτικά της Πελοποννήσου... αλλά που με παραξενεύει... είναι αυτό το Η εκεί στην Ρουμανία... που παρόλλο που έχει μπλεδιάσει ο τόπος ... με φοβίζει ιδιαίτερα...

Από την άλλη το GFS είναι πιο ξεκάθαροως προς το σύστημα... αλλά μου πέφτει πολύ βόρεια ρε παιδί μου... :P Μιλάμε για κανονικό αεροχείμαρο ... σωστά..? Το βρήκα...? Κερδίζω κατιτίς...? :P

1956280u02tpdods5.gif