Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
makistop

armada alpha 1

Recommended Posts

Γνώμες ? Τα έχει δοκιμάσει κάποιος?

Η τιμή που βρήκα Καστοριά είναι 585€ (περίπου ίδια με conrad, 550€).

Συνυπολογίζοντας μια μικρή έκπτωση και μεταφορικά θα μου βγουν και ποιο φθηνά.

Αλλά αξίζουν?

post-1471-1227818816_thumb.jpg

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Ανέστη (αν θυμάμαι καλά), αν καταλήξω θα στηρίξω την τοπική αγορά της περιοχής μου.

Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει δραματικά μεγάλη διαφορά στην τιμή καθώς και εδώ θα έχω καλή έκπτωση λόγω γνωριμίας κλπ.

thx anyway για την πληροφορία.

Το θέμα είναι αν κάποιος με περισσότερη εμπειρία από εμένα, έχει κάνει τεστ ή έχει βρει review για να μου πει μια έγκυρη άποψη....

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Λοιπόν με έβαλες σε σκέψεις, το σκί έχει "ιδιαιτερο" (επαναστατικο το λεει η armada) sidecut 94-111-81-100-85 φαρδαινει πίσω απο το φτυαρι στενευει μεχρι την μεση,φαρδαινει παλι και στενευει στην ουρά. Κανείς δεν το έχει δοκιμάσει γιατί ειναι καινουριο στην Armada και πήρα τηλέφωνο τον εισαγωγέα να μιλήσω μαζί του.

Το σκι δεν έχει καμία σχεση με το ARG και JJ που εχουν την ιδια τεχνολογια (reverse camber, extended φτυαρια και ουρές) είναι πολύ πιο ευκολο και ουσιαστικά είναι η πιο πιστιαρικη εκδοση των armada :lol:.

Οι ουρες και τα φτυαρια είναι "τραβηγμενα" και ουσιαστικά στην πίστα θα κάνεις με sidecut 111-81-100 (στο 1.70cm) και θα συμπεριφέρεται σαν πιο κοντό σκι, στο εκτός πίστας θα είναι σιγουρα τέλειο. Και είναι αρκετά μαλακό για πάρκο,πίστα

Τα παιδιά μου είπαν ότι είναι ήδη best seller στο εξωτερικό και θα το έχουν και για demo στην Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα τους σκι.

Για την τιμή που ρώτησα ,δεν μου έδωσε μου είπε να το πάρεις απο την Καστοριά. :(

γνώμη μου είναι αν έχεις επίπεδο για all around σκι (intermediate) τότε αγορασέ το, θα διασκεδάσεις.

υγ. είναι ένα σκι που θέλω να δοκιμάσω οπωσδήποτε φέτος.

αν ειχα και ηχο στο pc καλα θα ηταν

λολ - δεν ξέρεις να διαβάζεις την γλώσσα των χειλιών ;

το λέει στο τέλος ... it's really ment for the park (για αυτό έχει το περίεργο side cut) ,τώρα βέβαια τι ξέρει αυτός , είναι άλλο καπέλο.

Εγώ πάντως δεν θα το έπαιρνα , πρώτον γιατί δεν πάω σε παρκο , δεύτερον γιατί δεν το έχω δοκιμάσει, τρίτον γιατί υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις απο τα armada για all-mountain ή all-around. :blink:

Edited by Fidelio

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Εγώ πάντως δεν θα το έπαιρνα , πρώτον γιατί δεν πάω σε παρκο , δεύτερον γιατί δεν το έχω δοκιμάσει, τρίτον γιατί υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις απο τα armada για all-mountain ή all-around. :blink:

Για πες. Όχι ότι ψάχνομαι για σκι, κουβέντα να γίνεται. :lol:

Make Parnassos Great Again!

Λοιπόν με έβαλες σε σκέψεις, το σκί έχει "ιδιαιτερο" (επαναστατικο το λεει η armada) sidecut 94-111-81-100-85 φαρδαινει πίσω απο το φτυαρι στενευει μεχρι την μεση,φαρδαινει παλι και στενευει στην ουρά. Κανείς δεν το έχει δοκιμάσει γιατί ειναι καινουριο στην Armada και πήρα τηλέφωνο τον εισαγωγέα να μιλήσω μαζί του.

Το σκι δεν έχει καμία σχεση με το ARG και JJ που εχουν την ιδια τεχνολογια (reverse camber, extended φτυαρια και ουρές) είναι πολύ πιο ευκολο και ουσιαστικά είναι η πιο πιστιαρικη εκδοση των armada :blink:.

Οι ουρες και τα φτυαρια είναι "τραβηγμενα" και ουσιαστικά στην πίστα θα κάνεις με sidecut 111-81-100 (στο 1.70cm) και θα συμπεριφέρεται σαν πιο κοντό σκι, στο εκτός πίστας θα είναι σιγουρα τέλειο. Και είναι αρκετά μαλακό για πάρκο,πίστα

Τα παιδιά μου είπαν ότι είναι ήδη best seller στο εξωτερικό και θα το έχουν και για demo στην Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα τους σκι.

Για την τιμή που ρώτησα ,δεν μου έδωσε μου είπε να το πάρεις απο την Καστοριά. :lol:

γνώμη μου είναι αν έχεις επίπεδο για all around σκι (intermediate) τότε αγορασέ το, θα διασκεδάσεις.

υγ. είναι ένα σκι που θέλω να δοκιμάσω οπωσδήποτε φέτος.

θα το δοκιμασεις,θα το δοκιμασεις....

και εγω θα ηθελα

Στον Λαππα ομως μην το δωσεις :blink::lol::(:lol:

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

θα το δοκιμασεις,θα το δοκιμασεις....

σου ήρθαν?

αντε να πέσει και το χιόνι γιατι έχει αργήσει η παραγγελία που του κάναμε...

σου ήρθαν?

αντε να πέσει και το χιόνι γιατι έχει αργήσει η παραγγελία που του κάναμε...

ναι

ωρες ωρες μου αρέσουν οι μονολεκτικές απαντήσεις :angry:

kai plz τα demo ski σου να μην είναι όλα για το δικό σου ύψος :P:lol: έχουμε και εμεις ψυχή :unsure:

ωρες ωρες μου αρέσουν οι μονολεκτικές απαντήσεις :angry:

kai plz τα demo ski σου να μην είναι όλα για το δικό σου ύψος :P:lol: έχουμε και εμεις ψυχή :unsure:

πιστα 165

freeride 178-185

Big mountain 190.

με αυτα κανω,με αυτα θα κανεις κ συ...(κ κοιτα που θα ξεκινησει πανηγυρι παλι για το μηκος-κ οχι υψος- των σκι κ αν παιζει ρολο το υψος του αναβατη κλπ,κλπ)

....καλα που ξενιτευομαι....

Για πες. Όχι ότι ψάχνομαι για σκι, κουβέντα να γίνεται. <_<

'νταξει , εγώ δεν θα το έπαιρνα αυτό το σκι - γιατί να πάρω ένα κομμάτι που προορίζεται για pipe και το παρκο; Αφου δεν πατάω εκεί μέσα ! Αν στο κάτω κάτω , θα είχα ένα Α κόλλημα με την armada και για all-around συνθήκες θα έπαιρνα AYTO :

http://www.armadaskis.com/product/skis/t_hall.php

..με βάση την κοινή λογική: Απο ότι διαβάζω , θα υπάρχουν και demos , ε οκ δεν θα έλεγα οχι να τα δοκιμάσω , αλλά γουρούνι στο σακί ΔΕΝ αγοράζω (άσε που δεν υπάρχει φράγκο :angry: ) . και επειδή εγώ μια ζωή έκανα με salomon ή rossignol θα έκανα το εξής λογικό , θα πήγαινα στα αντίστοιχα portals θα διάβαζα τα specifications και θα έπαιρνα αυτό που μου προτείνει ο κατασκευαστής , και πάντα με βάση τις ανάγκες μου.

υπάρχει άλλος τρόπος; :angry:

η φάση είναι οτι η armada το δινει καλύτερο για πίστα το alpha apo to t hall...

o αλλος τρόπος είναι να κάνεις demo οσο πιο πολλά μπορεις <_< η σαλομον φτιαχνει και σκί? :angry:

η φάση είναι οτι η armada το δινει καλύτερο για πίστα το alpha apo to t hall...

α , ναι ; το ένα είναι 8/10 και το άλλο είναι 9/10 , ... :angry:

βέβαια το να πάρω ενα σκι το οποίο μπροστά έχει ένα shovel με φετίχ διαθέσεις σχεδιαστικά (προφανώς έχει την χρήση του στο pipe ) θα ήταν αρκετά βλακώδες εκ μέρους μου...

o αλλος τρόπος είναι να κάνεις demo οσο πιο πολλά μπορεις <_< η σαλομον φτιαχνει και σκί? :angry:

Προφανώς και είναι το demo , ξέρεις εσύ στην ελλάδα να γίνονται demo;

Αυτό με την salomon δεν ξέρω απο που έχει βγεί , το ξέρω οτι δεν θα πάρω σοβαρή απάντηση :P , αλλά μηπως μπορείς να μου πεις τι έχουν αυτά τα πέδιλα;

α , ναι ; το ένα είναι 8/10 και το άλλο είναι 9/10 , ... <_<

βέβαια το να πάρω ενα σκι το οποίο μπροστά έχει ένα shovel με φετίχ διαθέσεις σχεδιαστικά (προφανώς έχει την χρήση του στο pipe ) θα ήταν αρκετά βλακώδες εκ μέρους μου...

Το φτυάρι αυτό δεν έχει χρήση μόνο στο pipe, αλλά γενικά στις προσγειώσεις από άλματα...

Δίνει μήκος στο σκι, άρα και σταθερότητα, ενώ η μεταβλητή του γεωμετρία επιτρέπει στο σκι να γράφει μικρά τόξα στροφών.

Το rocker (ανασηκωμένη μύτη και ουρά), το βοηθάει στην πλευστότητα στα μαλακά και στο πιβοτάρισμα.

Είναι δηλαδή ένα σκι που προσπαθεί να συγκεράσει πολλά πράγματα, ας του δώσουμε μια ευκαιρία.

Τώρα πόσοι θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, αλλά ένα σκι που είναι εύκολο παντού, είναι γενικά χρήσιμο σε πολλούς, ανεξαρτήτως δυνατοτήτων.

Οι ίδιες αμφισβητήσεις έγιναν πριν από χρόνια με το pocket rocket της Salomon, που πρωτοξεκίνησε ένα νέο σχήμα και σάρωσε για χρόνια σε πωλήσεις (εμένα στο στομάχι μου κάθονταν αλλά αυτό πουλούσε και εκπαίδευε πολλούς σε πάρκο και εκτός πίστας)...

Η σωστή επιλογή ενός μοντέλου απο έναν αγοραστή δεν εξαρτάται παρά απο ένα και μόνο ΠΡΑΓΜΑ :

Ικανοποιεί ή όχι τις ανάγκες του ;

Μένει μόνο να σκεφτεί ο topic starter και να κρίνει , αν το παραπάνω πέδιλο θα τον εξυπηρετήσει ως προς του παράγοντες που μόλις ανέφερες και τους οποίους υπαινίσσεται ο κατασκευαστής. Εχει στην διάθεσή του ένα βίντεο που εμφανώς αναφέρει ο άνθρωπος οτι είναι προορισμένο για ΤΟ ΠΑΡΚΟ, όπως επίσης και το portal της armada για να διαβάσει τα χαρακτηριστικά του.

Ελπίζω σε αυτό να συμφωνούμε, ΟΛΟΙ . Ελπίζω.....

Προφανώς και είναι το demo , ξέρεις εσύ στην ελλάδα να γίνονται demo;

Ναι , με αρκετά καλή ποικιλία σε σκι. :P

Αυτό με την salomon δεν ξέρω απο που έχει βγεί , το ξέρω οτι δεν θα πάρω σοβαρή απάντηση tongue.gif , αλλά μηπως μπορείς να μου πεις τι έχουν αυτά τα πέδιλα;

Βασικά η salomon εξαγοράστηκε απο την adidas η οποία ντύνει τον Παναθηναικό, άρα είναι σαν να λες σε ενα βάζελο να πάρει vodafone :P 80 :angry: γι'αυτον ακριβώς τον λόγο φέτος έδωσα όλα τα atomic μου που εξαγοράστηκαν και αυτα απο την adidas 80 όχι για να δείς ότι ο λογος μου είναι πολύ σοβαρός.

Μια χαρά σκι είναι ...

Ικανοποιεί ή όχι τις ανάγκες του ;

όταν το σκι είναι μέσα στο "επιπεδό" σου τότε είναι πολύ πιθανό να σου δημιούργησει ευχάριστα νέες "ανάγκες" και νέες προοπτικές στο πως βλέπεις το άθλημα. Κάποια στιγμή πρέπει να πειραματιστείς με τους εξοπλισμούς είναι μεσα στην διασκέδαση και αυτό.

Ναι , με αρκετά καλή ποικιλία σε σκι. :P

Κοινοποιησέτα τότε ή οποίος άλλος απο τους εμπόρους που μετέχουν στο φόρα.

Μην μου πεις μόνο για μια φορά το χρόνο, ή για τους περαστικούς dealers .. :P

Μια χαρά σκι είναι ...

A ! 80 , ξέρεις για δυο χρόνια είχα το σκι τεστ της salomon ... οπότε τότε είχα δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και για ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΑΙΖΟΝ!

και βέβαια μια χαρά σκι είναι...

όταν το σκι είναι μέσα στο "επιπεδό" σου τότε είναι πολύ πιθανό να σου δημιούργησει ευχάριστα νέες "ανάγκες" και νέες προοπτικές στο πως βλέπεις το άθλημα. Κάποια στιγμή πρέπει να πειραματιστείς με τους εξοπλισμούς είναι μεσα στην διασκέδαση και αυτό.

Θα το έχω υπόψην μου.

Τελικά το προτείνεις ή όχι το μοντελάκι στον makistop ?

Κανόνισε τώρα να μου αρχίσεις θεωρείς marketing** - 80 ,βέβαια πως να απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα από την στιγμή που ο άνθρωπος δεν μας είπε τι σκι θέλει να κάνει. (φαντάζομαι όχι μέσα σε half pipe )

**περι marketing 80 ...άσε που παίζει να ξέρω τις δικές σου ανάγκες καλύτερα απο σένα τον ίδιο! :angry::P

Edited by Fidelio

...άσε που παίζει να ξέρω τις δικές σου ανάγκες καλύτερα απο σένα τον ίδιο! :P 80

Ρε σεις!! :P Η Κατερινα γραφει σαν Fidelio??? :angry:

κανει και καλυτερο σκι απο τον ακατονομαστο...z7shysterical.gif

Koίτα ο Μακιστοπ είναι περιπου 35 χρονών και μένει Καστοριά... λογικά κάνει κάποια χρόνια σκι και έρχεται να ρωτήσει για συγκεκριμένο σκι σε εταιρεία που ο πολύς ο κόσμος δεν την ξέρει...άρα έχει ψαχτεί/ρωτήσει και σκέφτεται να κάνει κάτι διαφορετικό απ'οτι συνηθως, υποθέτω ότι είναι τουλάχιστον μέσου επιπέδου σκιέρ και θεωρητικά πάντα το συγκεκριμένο φαίνεται να είναι ένα μέσου επιπέδου σκι τουλάχιστον... το park/pipe μου λέει ότι είναι σχετικά μαλακό και το sidecut δείχνει ότι είναι με μεγάλη ακτίνα στροφής άρα ευκολο (απο ένα επίπεδο χιονοδρόμου και πάνω φυσικά) για εκτός πίστας... στην πίστα θα εμπιστευτώ την εταιρεία που θεωρεί ότι στρίβει με τον "τρόπο του" :)

έχει τον δικό του "νεωτερισμό" αλλά δεν με φοβίζει, εγώ θα το έπαιρνα στη θέση του έστω και μια χρονιά... για να κυκλοφορεί πάει να πεί ότι μπορείς να κάνεις σκι μαζί του τι διάολο...μπορεί ότι έχει να σου δώσει σαν σκι τελικά να είναι δύσκολο να το πάρεις αλλα u never know οπως λέει και ο Λουης μπορεί να είναι "αποκάλυψη" :angry:

Στα έξτρα βάζω ότι κάνει στο Πισοδέρι και έχουν καλύτερα χιόνια απο τα δικά μας.

Δεν δίνω σημάσια στο marketing, πέρσι όταν δοκίμαζα το grizzl της Volkl κοιταγα το μηχανισμό και γέλαγα στη πίστα όμως έμεινα έκπληκτος απο την αποδοσή και την διαφορά που είχε όταν άλλαζες σκληρότητες... Λογο marketing βλεπεις εταιριες ολα τους τα σκι να ειναι freeride/freestyle(armada,scott,k2) ολα να είναι το λιγότερο intermediate (nordica.com) τι να πω αυτοι κάνουν την δουλειά τους και εμείς τη δική μας :) άσε που στην τελική μου αρέσει να πειραματίζομαι...

οι δικές μου ανάγκες χμ... είναι ότι πιο απλό υπάρχει... θέλω να κάνω με τον ίδιο τρόπο σκι με ότι "πέδιλο" και αν φοράω σε ότι τερραίν το βάλω, μπορεί να μην το καταφέρνω πάντα αλλά όλο και κάτι θετικό μένει απο την προσπάθεια <_<

Θα το έχω υπόψην μου

πηγαινε για όλους :unsure:

για τα demo θα σας ενημερώσω για πια μαγαζιά θα προσφέρουν και φέτος...

για τα demo θα σας ενημερώσω για πια μαγαζιά θα προσφέρουν και φέτος...

Φέτος, όχι "και" φέτος.

Πέρσι το Demo ήταν μόνο Πέμπτη Παρασκευή και όταν έφτασε το Σαββατοκύριακο που θα μπορούσαμε να τα δοκιμάσουμε, σηκώθηκαν και έφυγαν. :)

Make Parnassos Great Again!