Jump to content

ΜΙΚ

Μέλος ΕΣΤΟΥΧ
 • Content Count

  14,038
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  254

 Content Type 

Profiles

Forums

Calendar

Κατηγορίες Περιεχομένων

Νέα

Ανακοινώσεις - Events

Gallery

Everything posted by ΜΙΚ

 1. Οικογένεια 4μελή (+γιαγια)/ρουχισμό/εξοπλισμό/μαθηματα για Άλπεις φίλε γλύτωσα. Παρηγγειλα snowmobile silver lining που λέμε και βαράμε κεφάλι τοίχο ταυτόχρονα
 2. Ωραία κακοκαιρία πάει να σχηματιστεί, δύσκολα γεμίζει χιονοδρομικά μόνη της, θα χρειαστεί και άλλη. Οι θερμοκρασίες είναι πράγματι οριακές ειδικά στις αρχές της. Νομίζω ότι τα τελειώματα θα βρουν αρκετά χιονοδρομικά με μια καλή στρωσούλα αλλά μην απορήσετε αν το Πήλιο κάνει για σκι (και βαράμε το κεφάλι μας στον τοιχο με τον κορονοιό).
 3. Με 1000 άτομα και 17/17 στον Παρνασσό δεν συνωστίζεται ο κόσμος. Στα Καλάβρυτα 500 με 7/7 επίσης. Μην κάνετε προβλέψεις φέτος, μπορεί και να κάνουμε και φανταστικό και πολύ σκι αλλά καλού κακού ταίστε τις φώκιες. Ε δε μπορεί μια φώκια θα τη βγάλουμε να πατήσει χιόνι που θα πάει.
 4. Aπλά μια υπενθύμιση όπως λέω παραπάνω να συζητήσουμε ένα βραδάκι για τα χάλια και τα λάθη των Ελληνικών Χιονοδρομικών με όσους μπορούν
 5. Tρίτη θα αρχίσουμε να έχουμε εικόνα. αχαχαχαχα. ευτυχώς δεν κέρωσες. Ταίστε τις φώκιεεεεεεες
 6. Aναφερόμουν στα εγκλήματα των Ελληνικών Χιονοδρομικών προ κορονοιού και το ότι ο Σύλλογος δεν τολμάει καν να τους τα πει ακόμα και αν είναι μπροστά σε διοικήσεις τους. Μήπως να συζητούσαμε λίγο και αυτό?
 7. Και γκαβός να είμαι δεν έχει σημασία γιατί η κακοκαιρία δεν θα ρίξει σχεδόν τίποτα. Στην αλλαγή του μήνα η επόμενη αλλά πρόγνωση θα υπάρχει σε 3-4 μέρες.
 8. Τα έφαγε τα κλασσικά του βορινά χιόνια ο Παρνασσός και η πλάκα είναι ότι θα φάει κι άλλα βορινά από βδομάδα. Γενικά με Βορινά θέλει μπόλικες κακοκαιρίες για να έχει στρώση που να μπορεί να δωθεί για σκι. Νοτιάρα κακοκαιρία βλέπω αμυδρά στον ορίζοντα πρώτη Δεκέμβρη να γεμίσει το βουνό αλλά δεν θα απέκλεια με λίγη τύχη αυτές οι 2,5 βορινές και αν βοηθήσει και άλλη μια να φτάνει για σκι στα Κελλάρια σύντομα. Με πολύ λίγο διάβασμα και χωρίς να φαντάζομαι κανένας να περιμένει να ρίχνω σοβαρές και χρονοβόρες αναλύσεις στον καιρό, να χαμε να λέγαμε.
 9. Κάντε και άλλη μια ρε παιδιά, πλάκα έχει. Αν τελειώσετε με τη γευσιγνωσία θα έλεγα να γίνει μια με θέμα: "Προβλήματα Ελληνικών Χιονοδρομικών, στο υποθετικό σενάριο που μας επιτραπεί το σκι κάποια στιγμή πως μπορεί ο Σύλλογος να δράσει για την επίλυσή τους"
 10. Mόνο αν έχεις ολόσωστη τεχνική, είσαι πολύ δυνατός στα πόδια και πας γενικά γκάζια. Ευέλικτο δεν θα είναι απλά θα είναι ισοπεδωτικό. Αφού θες για δευτερο σετ διαφωνώ με τον Λάππα πάρε ότι πιο φαρδύ βρεις και μην τα κάνεις (σχεδόν) καθολου πίστα. Ακόμα και με τα 90 θα ξεχάσεις και το σκι που ξέρεις (ακριβώς όπως το ξέχασε ο Λάππας). Γινε ειλικρινείς με τον εαυτό σου πόσο καλό τεχνικά και δυναμικό σκι κάνεις. Αν πάρεις πολύ σκληρό πέδιλο μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστο το σκι. Αν τα πατάς είναι απόλαυση φυσικά. Όλες οι εταιρίες γράφουν πόσο δύσκολο είναι κάθε πέδιλο. Τέλος θα έλεγα να σκεφτείς και το πόσο κουρασμένος θα είσαι στο τέλος της μέρας. Πρώτη κατάβαση αέρινο πουδρεξ προσωπικά πιστεύω και εγώ και ο Λάππας πάμε όλα τα πέδιλα γκάζια. Στην 20η και αφού έχουμε φάει και 2-3 με μάπα χιόνια κουρασμένοι δύσκολο, πιο πολύ φοβόμαστε για κάνα χιαστό. Το all day γιουπιγιάγια είναι πολύ σημαντικό για ένα πέδιλο. Αλλά ο Λάππας all day δύσκολο φέτος. Θα μου πεις εσύ θα κάνεις? έλα μου ντε Σορρυ παιδιά δε κρατιέμαι σβήστε τα Λαππα
 11. Φέτος αν γίνει σκι θα γίνει με προκρατημένες θέσεις/κάρτες ανά μέρα και μέγιστο όριο θέσεων. Καλάβρυτα μάλλον 500.
 12. O εμποδισμός Ω ανοίγει μόνο το Πήλιο και ρίχνει και λίγα χιόνια σε ΠαρνασσοΚαλάβρυτα. Με πολύ ιδιαίτερες συνθήκες τρώνε και 3-5 Ελατοχωρια χιόνια. Γενικά θα έλεγα να μην περιμένετε μέχρι τις 20 του μήνα τίποτα το σπουδαίο αλλά δεν θα μου κάνει εντύπωση το Πήλιο να έχει μπόλικο χιόνι, αν και τέτοια εποχή είναι δύσκολο να συνεργαστούν και οι θερμοκρασίες. ΠαρνασσόΚαλάβρυτα είναι πιθανό να φάνε τις πρώτες στρώσεις. Συνεχίζει ο Νοέμβρης με φουλ Βοριάδες και δροσούλες. Θα χιονίσει στα βουνά φέτος, δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα τι χειμώνα θα κάνει.
 13. Φέτος το ηθικό δίδαγμα είναι μη κάνεις σχέδια. Σε 1,5 μήνα πολλά μπορεί να αλλάξουν και να κάνουμε μια χαρά σκι. Όπως και στον καιρό δεν μπορεί να υπάρξει πρόγνωση για τόσο μακρυά. Μπορεί και να χιονίσει πολύ, μπορεί και να έχει ραδίκια. Μπορεί οποιοσδήποτε λογικός νομοθέτης μας να αποφασίσει ότι να ανέβω με την οικογένειά μου (ή μόνος μου) με το αμάξι σε ένα χιονοδρομικό που θα κόψει πχ max 500 κάρτες είναι κάτι που θα αυξήσει 0% τη μετάδοση του κορονοπράματος. Μπορεί και να αποφασίσουν ότι τέρμα τα βουνά. Θετική σκέψη, σουρεάλ είναι η κατάσταση που ζούμε, υγεία να έχουμε και μην κάνετε σχέδια. Θα χιονίσει στα βουνά φέτος
 14. Εννοείται ότι υπάρχει μεγάλη σύνδεση αλλά γενικά ισχύει για όσους αγαπούν το βουνό. Ένα μεγάλο ποσοστό αναρριχητών/ορειβατών/περιπατητών/ποδηλάτων/σκιερ κλπκλπ που γουστάρουν βουνό θέλουν να πετάξουν και πολλοί από αυτούς πετάνε. Μάλιστα πάει και ανάποδα, ελάχιστοι που κάνουν παραπέντε δεν κάνουν και κάτι άλλο στο βουνό
 15. Noμίζω ότι το μάθημα που μας έδωσε το 2020 είναι "μην κάνεις προβλέψεις". Αν σου έλεγα τον Γενάρη ότι τον Οκτώβρη θα ζούσες αυτά που ζεις (ειδικά εσύ) θα έπεφτες κάτω από τα γέλια. Επίσης το χιονοδρομικό διαχρονικά μας έχει μάθει "μην κάνεις προβλέψεις". Άρα δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν κάνεις σούπερ σκι φέτος με ένα τροχόσπιτο ski bum να κυνηγάς της πούδρα ξέγνοιαστος μποεμ τύπος με λεφτά και χωρίς υποχρεώσεις. Παρόλα αυτά νιώθω υποχρεωμένος να γράψω και εδώ ότι (όπως έχω ενημερώσει το ΔΣ γραπτά προφορικά και φυσικά πρέπει να συζητηθεί στην ΓΣ μιας και το νυν ΔΣ επέλεξε να μην κάνει τίποτα εκτός από τα να χαμογελάει παρέα με τη διεύθυνση του ΧΚΠ) ότι τα μηνύματα από την διοίκηση του ΧΚΠ είναι πολύ άσχημα, τα θέματα ασφαλείας δεν θα διορθωθούν κλπ κλπ. Η εικόνα που έχω σχηματίσει είναι ότι θα πάμε περίπου σαν τα περσινά (κλειστά καθημερινές Βακχος ή Ηρακλής, Διας, Οδυσσέας, 7!!), ρατράκ κλάφτα χαράλαμπε, ετοιμότητα μετά από χιονόπτωση μηδενική, πιστερ χωρίς εμπειρία κλπκλπ. Φυσικά προλαβαίνει να διορθωθούν όλα αυτά αλλά τους 18 προηγούμενους Οκτώβριους η καλή ή κακή εικόνα του Οκτώβρη ήταν και η καλή ή κακή λειτουργία της σεζόν.
 16. O περιορισμός των ατόμων είναι κάτι που μπορεί και πρέπει να γίνει και θεωρώ ότι με το διαδύκτιο μπορεί να κλείνεις ηλεκτρονικά και μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των ατόμων να κλείνει. Το πρόβλημα είναι όπως δουλεύει αυτός ο Παρνασσός, αν έχουν εκδώσει χ εισητήρια γιατί νομίζαν ότι θα δουλεύει όλο και πάμε πάνω και δουλεύουν μόνο Αίολος Περικλής τι κάνουμε? Μην ξεχνάμε την σημασία του να ανοίξουν και το πάνω σαλέ 2250 στην αποφυγή συνωστισμού. Φυσικά πάνω από όλα πρέπει να δουλεύουν όσα λιφτ έχει και όχι όπως δούλευε μέχρι πέρσι. Σουρεάλ έτος το 2020, σουρεάλ σκι θα κάνουμε τη σεζόν 20-21. Ειδικά ο Λάππας.
 17. Nιάου νιάου Κλειστό το Πήλιο φέτος?
 18. Δυστυχώς λίγοι. Και για αυτό γράφω ότι αν κάνεις με φαρδυά πιστομέρες θα ξεχάσεις και το σκι που ξέρεις. Ωραία τα γράφει και το προτείνω σε όλους. Πιστοπέδιλα για τις κοινές μέρες να απολαύσουμε πίστα και να μάθουμε σκι και τις μέρες που έχει πουδρέξ 90+ μέση. Ακόμα και για αυτές τις μέρες όσο μπορούμε μαζί και τα πιστιάρικα στο βουνό για να μη πάει χαμένη η μέρα αν δεν υπάρχει τίποτα σε φρεσκο
 19. Προφανώς θα πρέπει να κάνουμε πολύ υπομονή ακόμα για να μάθουμε τι και πως. Καταρχάς αυτή τη στιγμή γράφετε για πρώτη φορά η μέθοδος "χιονοδρομικά κέντρα με Covid" παγκοσμίως, oι Αυστραλοί και οι Χιλιανοί κάνουν τα πειραματόζωα τώρα. Οπότε πρώτα θα γράψουν οι Άλπεις τις διαδικασίες, τις οποίες θα εφαρμόσουν (ελπίζουμε) και τα Ελληνικά Χιονοδρομικά, φυσικά ανάλογα με τα κέφια του Τσιόδρα και του Covid. Για τον Παρνασσό και για τα άλλα Ελληνικά χκ όπως φωνάζουμε χρόνια θα έπρεπε να είναι απόλυτη προτεραιότητα η τόνωση των καθημερινών και φυσικά να λειτουργούν όλα τα λιφτ κάθε μέρα, αμέσως μετά την λήξη της κακοκαιρίας με γρήγορα ξεπαγώματα. ο Covid το κάνει πια και θέμα ασφάλειας, σκεφτείτε πόσους συνωστισμούς είχαμε κάθε μέρα που ξεπαγώνανε τα μισά λιφτ και κάθε καθημερινή με λιακάδα που δούλευε μόνο ο Βάκχος. Γενικά νομίζω εμείς που είμαστε αρρωστημένοι με το σκι θα πάμε καθημερινές. Για Άλπεις χλωμό μας βλέπω οπότε αμέσως να οι 5 μέρες άδεια που έφαγες στις Άλπεις. Επίσης είναι πιθανό Σαββατοκύριακα με λιακάδα να μην πάμε από φόβο συνωστισμού. Παρανοική εποχή ζούμε, μερικά παρανοικά μέτρα θα ήταν πχ max 2.000 κρατήσεις εισητηρίων για τα σκ/αργίες, 2 στον Ηρακλή, 3 στον Βάκχο, μόνο ίδιας οικογένειας ή που ήρθαν με κοινό αμάξι στις καμπίνες και πιάσε το αυγό και κούρευτο. Το σαλέ χλωμό το βλέπω... Κορωνοιού και Τσιόδρα επιτρέπωντος ελπίζω το ΧΚΠ φέτος να βάλει μυαλό και να ανοίγει όλα τα λιφτ κάθε μέρα και γρήγορα.
 20. Aχ κούκλος ο Παρνασσούλης, μπράβο μας έφτιαξες. Καλό χειμώνα να έχουμε 140 και σήμερα μερούλες είναι θα περάασουν. Συγνώμη πάντως αν θα πιστωθούν σε άνθρωπο που εν γνώσει του είχε: αφήσει το χιόνι να χαθεί, καμιά 30ρια χοντρά θέματα ασφαλείας, δούλευε λιφτ με 150χλμ αέρα και έκλεινε λιφτ με 80, είχε κλειστά τα πιο βασικά λιφτ καθημερινές με λιακάδα και ανοιχτά με τρισάθλιο καιρό, έγραψε χοντρά ψέματα στους πελάτες στην επίσημη ιστοσελίδα, δεν έκανε καμία από τις 10 βασικές ενέργειες που κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου κλπκλπ...πάμε για μια ακόμα καταστροφική χρονιά. Αλήθεια επιμένει ακόμα ότι ο Παρνασσός είχε άριστο πάτημα πιστών τόσα χρόνια που πάταγαν ενάμιση ρατράκ, ενώ ξαφνικά έβαλε φωτογραφία να πατάνε 4 πλάι πλάι και είδαμε άριστο πάτημα ξαφνικά μια μέρα φέτος? Παναγιώτη τις ξέρεις τις παρατηρήσεις μου, αν απάντησαν έστω σε μια γράψτο πλιζ. Να φανταστώ ο Σύλλογος ακόμα δεν έχει κάνει ούτε τη συνάντηση που είχε υποσχεθεί από τον Γενάρη με τα ΕΤΑΔ, ούτε έχει αναφέρει κουβέντα για τα θέματα ασφαλείας που έχω θέσει γραπτά, ούτε έχει μεταφέρει κάποιες από τις παρατηρήσεις των πελατών στην διοίκηση και διεύθυνση του ΧΚΠ?
 21. Σε ένα τουριστικό πλανήτη που βγάζουν απίθανα λεφτα, με απίθανη πληρότητα και εκατομμύρια επισκεπτες τα εξής κουφά: Σαφάρι στην ερημο Βόλτες στη λίμνη του (Κόμο, Αχενζεε) Ανέβασμα σε ηφαίστιο Να δουν τις φάλαινες Όλα τα περίεργα αρχαία (από μεγάλο τείχος, Πυραμίδες, Ακρόπολη μέχρι κάτι πέτρες στη μικρονησία) Χιονοδρομικά των 20-50χλμ και Άλπεις και Νορβηγία και Νέα Ζηλανδία και Αργεντινή χειμώνα καλοκαίρι Ντουμπάι να βλέπουν ουρανοξύστες Βόλτες σε όμορφες πόλεις με γλυκούλες γύρω περιοχές (Εδιμβούργο, Πράγα, Βουδαπέστη, Βαρσοβία, Βαρκελώνη) κλπκλπ Και πολλά άλλα καλοστημένα τουριστικά προιόντα... Δεν μπορώ να καταλάβω πως έχουμε καταφέρει να μην υπάρχει ο χειμερινός και ορεινός μας τουρισμός σε κανένα χάρτη κανενός στο εξωτερικό αλλά και σε ελάχιστους Έλληνες. Εχω γράψει πολλές φορές ότι ο Παρνασσός με λιφτ και ξενοδοχεία από λιβάδι ή Ζεμενό ή οροπέδιο και σκι των 50χλμ με Σαχάρα 2 και 3, Όμορφες Λάκκες και δέντρα, με τεχνητό και μέσα και προσωπικό να δουλεύει φουλ κάθε μέρα, με σωστή διαφήμιση Δελφών κλπ μπορεί να γεμίσει κόσμο. Από τους 500 Έλληνες επισκέπτες καθημερινές να ανέβει στους 2.000-3.000 και από τους 3 ξένους επισκέπτες καθημερινές να ανέβει στους 1.000. Τριήμερο, τετραήμερο ότι θέλετε πάντως όχι μόνο Σαββατοκύριακο με λιακάδα. Γενικά πιστεύω είναι πολύ εύκολο ο ορεινός τουρισμός από λιγότερο από 1% των ημερών άδειας των Ελλήνων να ανέβει αρκετά. Το ίδιο ισχύει και για τις μέρες άδειας εκτός Ιουλίου-Αυγούστου που από λιγότερο από 1% μπορεί και πρέπει να ανέβει αρκετά. Και τα δύο παραπάνω με διαφήμιση, τήρηση και ενθάρρυνση του νόμου για άδειες (μην ξεχνάμε απαγορεύεται θεωρητικά ο εργαζόμενος να παίρνει άδεια μόνο Αύγουστο) αλλά και κάποια νομοθετική ρύθμιση για αργίες σχολείων έστω 3 μέρες μέσα στο χειμώνα ανά περιοχή της χώρας μπορούν να εκτοξεύσουν τα δύο παραπάνω νούμερα. Τέλος με σωστή διαφήμιση πιστεύω οι ξένοι σε έναν Παρνασσό με τους Δελφούς από κάτω ski in ski out θα έρθουν. Τριήμερο, τετραήμερο θα έρθουν και θα περάσουν και πολύ πολύ καλά. Δεν θα έρθουν εκατομμύρια. Χίλοι όμως θα έρθουν γιατί η αγορά των "κουφών και διαφορετικών διακοπών με κάποια δράση και αρχαία και και και" είναι τεράστια. Κορωνοιού επιτρέποντος...
 22. http://euanmearns.com/how-much-more-electricity-do-we-need-to-go-to-100-electric-vehicles/ Σωστός στα άλλα που λες αλλά το νούμερο για την παραγωγή είναι λάθος. 30-40% είναι η αύξηση. Το θέμα ζωής των μπαταριών είναι ήδη σε μεγάλο βαθμό λυμμένο. Τεράστιο πρόβλημα το περιβαλλοντικό στην παραγωγή και ανακύκλωσή τους όπως λες σωστά. Μην ξεχνάμε το όφελος να συνδεθούν πολλά αμάξια με το δίκτυο. Αλλάζει εντελώς την εικόνα κόστους ηλεκτρικού προς τα κάτω. Θα παράγουμε φτηνά ρεύμα όποτε θέλουμε και θα το γυρνάνε πίσω όποτε χρειάζεται. Τεράστια ευκολία για ένα ηλεκτρικό σύστημα. Μπορεί πχ ένα 30% των αυτοκινήτων όταν κάθονται (προφανώς το αμάξι σας δεν σας πάει βόλτες 24 ώρες τη μέρα) να αλλάξουν την εικόνα του ηλεκτρικού συστήματος. Πράγματι το 2030 ίσως διαβάζουμε αυτά που λέγαμε το 2020 και θα γελάμε. Λογικά στις πόλεις το ποσό των ηλεκτρικό θα είναι πολύ μεγάλο και θα υπάρχουν οχήματα για εκτός πόλης. Μπορεί και όχι...
 23. Έχεις δίκιο, έχεις δίκιο και έχεις δίκιο. Όμως σιγά σιγά το ανέκδοτο είναι λιγότερο αστείο. Οι μπαταρίες έχουν κάνει τεράστια άλματα προόδου. Οικονομία, αξιοπιστία, διάρκεια και ταχύτητα φόρτισης έχουν βελτιωθεί και θα βελτιωθούν και άλλο. Πίστεψέ με φορτιστές πουλιούνται συνέχεια και σιγά σιγά θα τους βλέπεις παντού. Προσωπικά με πολύ χαρά πήρα υβριδικό και είμαι stand by για το πρώτο ηλεκτρικό που θα μου αρέσει. Φυσικά το οικονομικό είναι θέμα αλλά όπως πουλήθηκαν χιλιάδες καινούργια ιχ τα προηγούμενα χρόνια έτσι θα πουληθούν και ηλεκτρικά. Ίσως το σκι είναι από τα λίγα που θα αργήσει να μπορεί να μας ικανοποιήσει ένα ηλεκτρικό μιας και ΠαρνασσοΚαλάβρυτα είναι πολύ οριακά από Αθήνα με ηλεκτρικό. Και οι μπαταρίες θα βελτιώνονται και οι φορτιστές θα υπάρχουν σιγά σιγά. Να δούμε 1000 φορτιστές στο πάρκινγκ του ΧΚΠ δυσκολο βέβαια... Νομίζω σε πολύ λίγα χρόνια το Αθήνα ΧΚΠ και πίσω θα είναι στην αυτονομία των περισσότερων ηλεκτρικών εφικτότατο, σήμερα πράγματι είναι οριακό. Για όσους θέλουν Αθήνα Καρπενήσι και πίσω θα αργήσουν. Όπως έχω καταγράψει τις μετακινήσεις μου με 300 χλμ αυτονομία με καλύπτει παντού εκτός από το σκι και πιθανότατα θα πάρω. Όπως είναι τα πράγματα σήμερα χοντρικά αντί για golf ή bmw 5 με βενζίνη παίρνεις polo ή bmw 3 ηλεκτρικό δεν μοιάζει και άσχημα. Όπως θερμαίνει και μια σόμπα...
 24. Όλες οι παρακάτω είναι μισές μέρες μιας και το άλλο μισό baby sitting στο σαλέ. Ξεκίνημα Χριστούγεννα "κλειστό χιονοδρομικό δεν έχει χιόνι" Παρνασσό παγοπίστα. Μετά χιόνισε και μέχρι των Φώτων έγραψα 8 μέρες με επικές πούδρες για 100 μέτρα μετά από 8 χλμ τραβέρσα μιας και το χιονοδρομικό είχε αποφασίσει να υπολειτουργήσει. 7 Flaine, 6 πιστομέρες, 1 πουδρομέρα (τελευταία μέρα), 1 μέρα speedflying μετά την πίστα. Όλα λιακάδα αλλά με παλιά "αξιοπρεπή" χιόνια Άλλες 9 Παρνασσό μετά, νομίζω 2 ή 3 τις έλεγες πουδροκαταστάσεις αλλά μια μόνο ήταν καλή. 6 πιστομέρες, νομίζω οι 4 άξιζαν πολύ οι άλλες ήταν μάπα. Έκανε σκι η κόρη μου, ένα μπριζολάκι 1950 από πάνω μέχρι κάτω με δάσκαλο αρκούδο από τους πράσινους. Κουβάλαγα παιδικά πέδιλα 17 φορές στο 1950, τα φόρεσε 3. H πιο όμορφη χρονιά σκι της ζωής μου.
×
×
 • Create New...