Jump to content

Firefly

Χρήστης Forum
 • Content Count

  448
 • Joined

 • Last visited

 Content Type 

Profiles

Forums

Calendar

Κατηγορίες Περιεχομένων

Νέα

Ανακοινώσεις - Events

Gallery

Everything posted by Firefly

 1. Δεν το έχω μελετήσει, απλά γενικά φημολογείται ότι κάνει θαύματα στην επούλωση. Επούλωση όμως για έναν σύνδεσμο δε σημαίνει μόνο να δέσει (ας το πούμε έτσι) αλλά και να μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του. Κι αυτό θέλει άσκηση, άσκηση ιδιοδεκτικότητας (αυτό έχει ξανασυζητηθεί νομίζω) και λειτουργικότητα. Κανένα μηχάνημα δε θα σου δώσει τη λειτουργία του συνδέσμου όπως τη θέλεις, ούτε τα χιλιάδες ρεύματα που σου βάζουν ούτε τα laser ούτε τα μαγνητικά πεδία, εκτός από την ίδια τη χρήση του. (Η ταπεινή μου άποψη πάντα )
 2. Θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου θα βρεις μόνο στο ναυτικό νοσοκομείο. Εκτός αν πήρε και κάνα άλλο νοσοκομείο και δεν έχω ενημερωθεί. Γενικά πιστεύεται ότι το υπερβαρικό κάνει θάυματα σε πληγές, ρήξεις κλπ κλπ. Τώρα άν έχεις κάμια άκρη να μπεις.....τυχερός θα σαι!
 3. (μια στο τόσο βρίσκω το δρόμο μετά ξαναχάνομαι!) Τα δάχτυλα που μούδιαζαν ήταν το μικρό και ο παράμεσος μήπως? Το κολλάρο μπορεί να βοηθήσει για λίγο, αλλά δεν είναι λύση. Κι επίσης και τα φάρμακα (αν παίρνεις κάποια) δεν είναι λύση. Πήγαινε στο γιατρό σου, κάνε καμιά ακτινογραφία και καμιά μαγνητική να δεις τι γίνεται με τον αυχένα σου και μετά μπορούμε να μιλήσουμε και για αποκατάσταση. Εγώ δε θα σου έλεγα να μην κάνεις σκι αν αυτό θα σου χαλάσει τη μέρα.....αλλά οποιαδήποτε πτώση ή τράβηγμα στη περιοχή του λαιμού και του αυχένα μπορεί να σου δημιουργήσουν επιπλέον συμπτώματα. Αυτό φυσικά ισχύει για όλους όσους έχουν προβλήματα σπονδυλικής στήλης κυρίως αλλά και γενικώς μυοσκελετικά θέματα και δεν τα αντιμετωπίζουν επαρκώς.
 4. Πριν απ όλα, πρέπει να μάθεις γιατί έχεις αυχενικό σύνδρομο. Φταίει η στάση της σπονδυλικής στήλης, φταίει καποια κήλη ή εκφύλιση δίσκου, φταίει κάποια στένωση ή είναι θέμα μυϊκής τάσης και υπερλειτουργίας. Αν δε ξεκαθαριστούν οι αιτίες δε μπορεί να υπάρχει θεραπεία και δε μπορεί να υπάρχει και απαγόρευση ή οχι. Σίγουρα αν έχεις ζαλάδες και ιλίγγους καλύτερα να μη κάνεις σκι. Επίσης, αν πονάς υπερβολικά καλύτερα να μη ταλαιπωρηθείς και σίγουρα να μην εκτεθείς στο κρύο. Γενικά όταν παθαίνεις κρίση να αποφεύγεις τα πολλά πολλά, σπιτάκι με ζεστά επιθέματα πάνω στον αυχένα, μάλαξη και καθόλου κόπωση. Και μακριά από γραφεία, υπολογιστές κλπ κλπ...
 5. Επειδή έχω κι εγώ θέμα με τα liners και μάλλον θέλου φούρνισμα, αλλά ενώ με το κεικ τα πάω καλά το μποτάκι το φοβάμαι να το ψήσω....σε ποιό κατάστημα μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά? Pro rad? κάποιο λίγο πιο βόρεια? Ευχαριστώ και καλή χρονιά!!!
 6. Η βλαισογωνία είναι στο γόνατο (πρακτικά τα Χ πόδια). Συνήθως συνδυάζεται με πλατυποδία και διάφορες εκφυλίσεις στο γόνατο όπως η χονδροπάθεια πχ. Με την ευθυγράμμιση εννοώ ότι κατ αρχήν πρέπει να δουλεύει όλο το γόνατο περιμετρικά όταν τετνώνεις και λυγίζεις, κι όχι μόνο οι πάνω ή κάτω μυς αλλά κι οι έσω κι έξω (κυρίως έσω κι έξω πλατύς μυς που συνήθως κοιμούνται λιγάκι, ειδικά ο έσω πλατύς βοηθά πολύ σε προβλήματα επιγονατίδας). Και δεύτερον ότι το γόνατο όταν τεντώνει, δεν υπερεκτείνεται δλδ δεν τεντώνει πέρα από τισ 180 (φαίνεται σαν να φεύγει προς τα πίσω) και δεν καμπυλώνει προς τα μέσα ή προς τα έξω. Επίσης, πρέπει να διατηρείται μια ευθεία μεταξύ ισχίου- γόνατος-πέλματος. Όλα αυτά βέβαια δε μπορείς να τα διακρίνεις μόνη σου και φυσικά όχι μέσα στο νερό, αλλά ένας καλός εκπαιδευτής πιλάτες πχ πρέπει να μπορεί να σε διορθώνει.
 7. Κοίτα, σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί. Το πως ξεχωρίζεις τον καλό από τον κακό, έχει να κάνει με πολλά. Στο πιλάτες πχ ένας γνώστης του σώματος (πχ φυσιοθεραπευτής) είναι σαφώς καλύτερος από τον κάθε χορευτή που έκανε ένα σεμινάριο. Επίσης, τι εκπαίδευση έχει κάνει, πάνω σε ποιο σύστημα, που κλπ. Κι έχει να κάνει και το που θα πας. Αν πας σε κάποιο γυμναστήριο για να κάνεις πιλάτες μη περιμένεις το καλύτερο. Πρέπει να πας σε στούντιο με εξειδικευμένους εκπαιδευτές κι εφόσον έχεις και πρόβλημα καλύτερα να είναι και φ/θ. Και βασικά το άτομο αυτό να σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Αν σε ενδιαφέρει η αερόβια άσκηση πιο πολύ, το κολύμπι είναι πολύ καλό όμως πρόσεξε καλά να δουλεύει όλο το γόνατο και να είναι ευθυγραμμίσμενο, γιατί ακόμα και στο κολύμπι εμφανίζονται προβλήματα στο γόνατο παρόλο που δεν έχει βάρος. Σχετικά με το πιλάτες τώρα, όχι δεν ενδείκνυνται μόνο οι ασκήσεις εδάφους. Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα αν κρατάς πάντα τα γόνατα σου ενεργοποιημένα κι ευθυγραμμισμένα. Δηλαδή στο κατοστάρι τα γόνατα δεν κρέμονται αλλά είναι σφιχτά και δυνατά. Στο ριφόρμερ, κανονικά αν βάλεις λίγα ελατήρια και κλείνεις μέχρι τη μέση το καρότσι αργά και με προσοχή εφόσον φυσικά δεν πονάς (ο καθένας είναι δαιφορετικός μη ξεχνιόμαστε!) μπορεί να έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Και μη ξεχνάς ότι το πιλάτες είναι από τις ελάχιστες μεθόδους άσκησης που θα σε βοηθήσει να ευθυγραμμίσεις τα γόνατα σου και να τα δυναμώσεις περιμετρικά κι ισορροπημένα. Το πέλμα σου πως είναι? Έχεις μήπως πλατυποδία?
 8. Σαν φυσικοθεραπεύτρια και pilates instructor, σε συμβουλεύω να αφήσεις όλα τ άλλα και να πας να κάνεις πιλάτες σε στούντιο (αλήθεια γιατί το σταμάτησες?) να δυναμώσεις με ισορροπία, να σταθεροποιήσεις τις αρθρώσεις σου και να αποφορτίσεις τα γόνατα σου.
 9. Πριν τον Εθνικό Κήπο και τις νησίδες, κάψανε και το πάτημα Χαλανδρίου αλλά και τη Ρεματιά....
 10. Σου έδωσε ο γιατρός σου κάποιες οδηγίες? Ήταν αρκετά σαφείς αυτές? Σου έδειξε ασκήσεις για όλο το πόδι? Σου εξήγησε πως να χρησιμοποιείς το νάρθηκα σου? Είσαι ευχαριστημένος από την λειτουργικότητα του ποδιού σου? Επίσης, ο γιατρός σου γνωρίζει τι είναι η φυσιοθεραπεία? Τον ενδιαφέρει πόσο και πως ανοιγοκλείνει το γόνατο σου? Μέτρησε τις μοίρες κάμψης κι έκτασης που έχεις αποκτήσει όλο αυτό το καιρό? Ή μήπως τον νοιάζει αν έχει πιάσει το μόσχευμα μόνο? Με συγχωρείς για την ανάκριση, αλλά ζούμε στο 2007, στο εξωτερικό η φυσιοθεραπεία κάνει παπάδες, κι εδώ οι ορθοπαιδικοί ακόμα να μάθουν τι είναι η φυσιοθεραπεία και να προτείνουν - πόσο μάλλον να επιβάλλουν την εφαρμογή της. Πήγες σε όλους για να καταλήξεις σ αυτό το συμπέρασμα?
 11. Οι ασκήσεις που έχει το σαιτ είναι μια χαρά. Κινησούλες προς όλες τις κατευθύνσεις, κι αν έχεις και κανά λαστιχάκι για λίγο αντίσταση. Ταλαντώσεις στη πλήρη φόρτιση (όταν το πατάς τελείως κ βάζεις και βάρος δλδ) μόνο μετά τις 10 μέρες. Φυσικά και οφελεί ο πάγος και μετά τη 1η μέρα. Ανάλογα τη σοβαρότητα της κατάστασης μπορεί να φτάσεις να κάνεις παγοθεραπεία για 10 μέρες ή και παραπάνω...ή για όλη σου τη ζωή μετά την άσκηση... Το θερμό είναι σαν μια θερμαντική κρέμα (counterpain πχ.) Καλύτερα όμως μια θερμοφόρα ή αυτά τα σακουλακια με το τζελ που ζεσταίνονται μόνα τους. Για 10 λεπτά μαξ και μετά το αφήνεις να επανέλθει, 2-3 φορές τη μέρα. >Το θερμό βοηθά στην επούλωση και στην καλή κυκλοφορία του αίματος, και μαλακώνει του ιστούς ώστε να αρχίσουν να κινητοποιούνται πιο έυκολα.
 12. Αν είναι πρώτου βαθμού (ελαφρύ δηλαδή) μη πάρεις χάπια. Αντιμετώπισε το με παγοθεραπεία για τισ 3 πρώτες μέρες και μετά με ζεστά επιθέματα για τισ επόμενες 5-6. Μέχρι δηλαδή να φύγει το πρήξιμο βάζεις πάγο και το κουνάς τόσο ώστε να μη πονάς, καλύτερα να μη του βάζεις πολύ βάρος στο πάτημα. Μετά, βάζεις ζεστά και το κουνάς όσο μπορείς ας πονάς και λίγο (λίγο όμως!!!) και το πατάς λίγο ακόμα. Μετά της βδομάδα -10 μέρες περίπου θα νιώθεις καλύτερα αλλά να το κουνάς με έλεγχο και να κάνεις κι ασκησούλες. Καλή ανάρρωση!
 13. "Το μήνυμα" - Μάρλο Μόργκαν Ένα οδοιπορικό στην έρημο της αυστραλίας με μια ομάδα ιθαγενών...κάθε φορά που το διαβάζω με στέλνει! (το Αρωμα Nickel είναι πάαααρα πολύ οραίο- δεν έχω δει την ταινία αλλά μου είπαν πως δε συγκρίνονται!)
 14. Κοίτα είναι κάτι πολύ καινούριο, κι όπως όλα τα καινούρια είναι ελπιδοφόρο. Ισως να μην κάνει για όλα, αλλά κάποια μπορεί να τα βοηθάει. Αχρείαστα να είναι, αλλά αν μπορείς καλό είναι να υπάρχουν. [βλαστοκύτταρα είναι πρώιμα κύτταρα, τα οποία εισάγονται με ενέσεις στη περιοχή που πάσχει κι αναπτύσσουν καινούριο ιστό. Πλέον υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν να συλλέξουν τα βλαστοκύτταρα μετά τη γέννα και να καταψύξουν σε περίπτωση ανάγκης του παιδιού ή κάποιου μέλους της οικογένειας -αν φυσικά είναι συμβατά. ]
 15. Καλά η θεραπεία του χιαστού θα είναι το λιγότερο που θα κάνουν τα βλαστοκύτταρα...αυτό βέβαια δε παύει να είναι μια θεραπεία με -προφανώς- μεγάλο κόστος και η οποία θα αργήσει να έρθει Ελλάδα και να εφαρμοστεί σε χιαστούς.... Ανάλογα με τις προτεραιότητες σου μπορείς να περιμένεις μερικά χρονάκια, ή να πας Αμερική να κάνεις την επέμβαση, ή να την κάνεις τώρα με μόσχευμα, να υπομείνεις για μερικές μέρες την κατάσταση και να περάσει το θέμα....
 16. Έτσι περίπου νιώθω για το ανθρώπινο σώμα....η ικανοποίηση από το λίγο καλύτερα που φεύγει ο ασθενής μετά τη θεραπεία. Το μόνο διαφορετικό που θα επέλεγα να κάνω είναι να γίνω Ian Right στη θέση του Ian Right και να ταξιδεύω σ΄όλα το κόσμο με το Lonely Planet!
 17. Δυστυχώς η ανάκτηση πάει πολλά....και πάει και με το gb (πως λέμε με το κιλό ) και αν θα σου τα ανασύρουν κι όλα, κι αν θα σου ανασύρουν κι αυτά που θέλεις (σορυ για το καρδιά-περβολι). Είχα πάθει κι εγώ κάτι τέτοιο, ευτυχώς είχα μόνα καμιά 40αριά γίγα φώτος, εργασίες και μουσική, αλλά ήμουν τυχερή γιατί είχα ένα φίλο προγραμματιστή σε καλή θέση σε γνωστό υπουργείο (μη καρφωνόμαστε) και μου σωσε πάνω από τα μισά και τσάμπα... Τελικά όσα μπακ απ κι αν έχεις αν είναι να τη πάθεις θα τη πάθεις..... Περαστικά σου!
 18. Είσαι σίγουρη ότι θες λεπτομέρειες για το κοινή συναινέση τεμάχιο στη Σαντορίνη?!
 19. Σήμερα λοιπόν είναι του Ιάσωνος...για όσους (όλους? ) δε το ήξεραν! Χρόνια πολλά στον Jey λοιπόν!!!Πολύχρονος και πολύχρωμος!
 20. Έγω μετά από πολλές φιλίες και "φιλίες" με άντρες σε ένα έχω καταλήξει. Υπάρχουν κάποιοι φίλοι που θα είναι πάντα φίλοι γιατί απλά δε θα μπορούσα ποτέ να τους ερωτευτώ αλλά κάνουμε πολύ καλή παρέα (όπως ακριβώς και με τις κολλητές μου δλδ) και υπάρχουν και κάποιοι φίλοι που θα μπορούσαν και να μην είναι μόνο φίλοι γιατί κάπου υποβόσκει ένας ερωτισμός, μέχρι να εκτονωθεί και να δημιουργηθεί κάτι υπέροχο ή να είναι απλά ένα μεγάλο λάθος! Τώρα τα σαικς-μπάντιεζ είναι άλλη υπόθεση! Γενικότερα πάντως όποτε μας συμφέρει υπάρχει φιλία, το γνωστό "μα σε βλέπω σα φίλο δε θέλω να χάσουμε τη φιλία μας"-κοινώς χυλόπιτα. Κι όποτε μας δε μας συμφέρει δεν υπάρχει, "μα υπάρχει έλξη ανάμεσα μας δε μπορούμε να είμαστε φίλοι" -κοινώς σαικς.
 21. Κι εγώ το ήθελαααααα....για ψάξε μήπως βρεις κάνα δέυτερο...τρίτο....
 22. Κατ αρχήν ξαναρώτα το γιατρό σου αν πρόκειται για πλάγιο σύνδεσμο ή πρόσθιο χιαστό, πλάγιος χιαστός δεν υπάρχει κι άρα ανάλογα με το ποια ρήξη έχεις τα δεδομένα αλλάζουν. Αυτό γιατί ο πρόσθιος χιαστός σταθεροποιεί το γόνατο προσθιοπίσθια (δλδ δεν φεύγει η γάμπα προς τα πίσω) ενώ ο έσω πλάγιος (που υποπτεύομαι ότι έχεις λόγω κι έσω μηνίσκου) σταθεροποιεί το γόνατο από τη μέσα πλευρά και πλαγιως (ώστε να μη φεύγει η γάμπα μέσα). Αν λοιπόν έχεις ρήξη του πρόσθιου χιαστού ναι με πολύ καλή και προσεκτική ενδυνάμωση του μυικού συστήματος του γονάτου σου μπορείς να αποφύγεις την επέμβαση, και η άρθρωση να βρει τη χαμένη τησ σταθερότητα μέσω των μυών της περιοχής. Αν πάλι έχει ρήξη έσω πλαγίου η σταθερότητα ακόμα και με γυμναστική είναι πιο δύσκολο να επανακτηθεί και άρα το χειρουργείο θα βοηθούσε πολύ την άρθρωση σου. Η αστάθεια δε που έχεις αποκτήσει και κάνει το γόνατο σου να φεύγει τόσο συχνά (γιατί συχνά είναι....) εκτός του ότι μακροχρόνια μπορεί να σε οδηγήσει στο χειρουργείο για ολική αρθροπλαστική γόνατος, μπορεί να σου δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα στον μηνίσκο σου ή σε άλλους συνδέσμους. Μπορεί να μην αθλείσαι όμως όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας πρέπει να τρέξουμε 10 μέτρα ή να κουβαλήσουμε κάτι ή να ανέβουμε σκάλες ή απλά να σταθούμε όρθιοι. Όλα αυτά τα καθημερινά λοιπόν επιβαρύνουν τις αρθρώσεις και μια ασταθής άρθρωση ειδικά με αδύναμο μυικό σύστημα μπορεί να οδηγηθεί σε μεγαλύτερη ζημιά. Πάρε λοιπόν καμιά γνώμη ακόμη από άλλον γιατρό, ξανασκέψου το και αμα θες το ξανασυζητάμε. Επίσης το χειρουργείο όσο τρομερό κι αν ακούγεται δεν είναι.... Μανουέλα
 23. Κατ αρχήν σήκω , πήγαινε στη κουζίνα, άνοιξε την κατάψυξη και πάρε μερικά παγάκια, βαλτα σε μια πλαστική σακούλα τυλιξέ τη με μια πετσέτα και βάλτα στο σημείο που είναι πρησμένο το πόδι σου για 10 λεπτα (όχι παραπάνω). Μετά ασ'το καμια ώρα κι επανέλαβε. Αύριο το πρωί σήκω και πηγαινε σε γιατρό. Μιας και είσαι του επαγγέλματος και θες να ασχοληθείς και σοβαρά δεν πρέπει με τίποτα να το αμελήσεις. Αν χτύπησες από την έσω μεριά του γόνατος δεν κινδυνεύεις τόσο για χιαστό όσο για έσω πλάγιο σύνδεσμο. Εκτός αν ήταν τόοοοοοσο μεγάλη η δύναμη που στα διάλυσε όλα, αλλά πιστεύω πως αν ήταν τόσο μεγάλη η ζημιά δε θα σηκωνόσουν να περπατήσεις μετά. ΥΣ. Σε ολική ρήξη συνδέσμου δεν υπάρχει έντονος πόνος μετά τον τραυματισμό παρά μόνο εκείνη τη στιγμη.
 24. Καλώς το κι από δω το σνοουμπορτνοκόριτσο! Για τη σανίδα στα είπα παραδίπλα, τυπικά σου είναι μικρή αλλά επειδή είσαι ελαφριά κι αρχάρια θα τα καταφέρεις. Αν μπορείς μόνο ψάξε μάρκα και μοντέλο να είμαστε σίγουροι για τί μιλάμε. Μπότες ψάξε προς Burton, 32, Northwave στα Sex house και Forward (αυτή τη στιγμή ειδικά πρέπει να είναι οι μόνο με στοκ). Δέστρες πάλι στα ίδια μαγαζιά για burton, ride και drake, πάρε κάτι καλό αλλά όχι πολύ σκληρό (πχ. oι stilleto-Burton είναι αξιοπρεπέστατες για το επίπεδο σου και σε καλή τιμή). Αυτά!Καλά ψώνια!
 25. Την τελευταία φορά στο φοργουορντ πάντως μου κόψανε Ε (απο 280- 200Ε) για Ride δέστρες...πολύ καλή τιμή ομολογουμένως....πάντως έχουν μια τάση να αποφεύγουν τις εκτπώσεις. Κι ο αρσενικός που φέρνει τα burton μη νομίζεις όμως, 10 Ε τα πουλάει τα πλαστικά στραπς (ανταλακτικά) όταν σου σπάσει απ'τη δέστρα (όχι και πολύ σπάνιο φαινόμενο.... ) Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Ντίνος που τα χαρίζει στο Sex House.
×
×
 • Create New...