Jump to content

ALCATRAZ

Χρήστης Forum
 • Content Count

  2,827
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  95

 Content Type 

Profiles

Forums

Calendar

Κατηγορίες Περιεχομένων

Νέα

Ανακοινώσεις - Events

Gallery

Everything posted by ALCATRAZ

 1. Συμφωνώ απόλυτα. Είναι αυτό που θέλω να πράξω και για τα παιδιά μου. Ειδικά τώρα που ξεφεύγουμε από το βασικό στάδιο εκμάθησης (η μεγάλη). Απλά, όπως προανέφερα, στα Καλάβρυτα είμαστε λίγο (πολύ...) πίσω (και) σε αυτό το θέμα.
 2. Αν δε σε ενδιαφέρει η αγωνιστική εκδοχή - εξέλιξη (Ε.Ο.Σ.) και είναι μικρός ο γιος σου, ψάξε για τους Σκίουρους. Τα μαθήματα σε group μπορεί να μην είναι τόσο αποδοτικά όσο τα ατομικά, αλλά τα παιδιά το διασκεδάζουν περισσότερο.
 3. Δε χρειάζεται να κάνω "διαφήμιση" κάποιου συγκεκριμένου καταστήματος, αλλά νομίζω ότι όλα μπορούν να σου δώσουν. Ακόμα και deal για αγορά set και αντικατάσταση του κάθε χρόνου με σχετικό αντίτιμο μπορεί να γίνει. Δε ξέρω αν είστε σε κάποια Ακαδημία -χωλαίνει λίγο αυτό το θέμα στα Καλάβρυτα-, που ίσως να έχουν τέτοια δυνατότητα, ετήσια ενοικίαση.
 4. Το έφαγε η ανακαίνιση...
 5. Απ΄ όσα γνωρίζω (;) κανένας υφιστάμενος αναβατήρας του χιονοδρομικού δεν μπορεί να μπει σε νέα χάραξη ή να χρησιμοποιηθεί ως μεταχειρισμένος σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό χιονοδρομικό. "Χτυπάνε" οι ηλικίες τους βάση των ευρωπαϊκών κανονισμών και δεν παίρνουν έγκριση. Κάτι που σημαίνει ότι, όοοοοοοταν με το καλό ξηλωθεί η «Στύγα» (πολύ παλιός αναβατήρας, που ΄το χιονοδρομικό τον είχε εγκαταστήσει μεταχειρισμένο) και ο «Αχιλλέας» (αναβατήρας του '87) πάνε, λογικά, για σκραπ. Το ίδιο ισχύει και για την άγκυρα (ίδιας χρονολογίας με τον Αχιλλέα). Άρα, ξεχνάμε το «παίρνω από εδώ τον "Χ" παλιό αναβατήρα και τον βάζο εκεί». Αν θυμάστε, το ίδιο μας είχε πει και ο Άγριος (ο Διευθυντής του Χ.Κ.Κ.) στη διαδικτυακή συζήτηση που είχαμε κάνει πέρσι, σε σχετική ερώτηση για τον αν θα μπορούσε να "εκμεταλλευτεί" σε νέα χάραξη (της «Ειρήνης») η άγκυρα. Κάπου στο forum μας (σε topic για τον υπό εξυχρονισμό του Χ.Κ.Π.) υπήρχε και ο ευρωπαϊκός κανονισμός σε pdf που δεν επέτρεπε την τοποθέτηση των παλιών αναβατήρων του σε κάποια άλλη τοποθεσία ή χιονοδρομικό. Γιατί, δυστυχώς, ο Λεωνίδας πριν τις Δημοτικές εκλογές τάχθηκε ανοιχτά -και με την ιδιότητά του, ως Διευθυντής του Χ.Κ.Κ.- υπέρ του τέως Δημάρχου. Αυτή η θέση του προεξοφλούσε το τί θα γινόταν σε περίπτωση που κέρδιζε τις εκλογές ο Παπαδόπουλος, όπως και έγινε. Τουλάχιστον υπήρξε κάποια βασική συνεργασία τους πρώτους μήνες της Δημαρχίας του Παπαδόπουλου μαζί του, αλλά και με τον Λαζουρά, που επίσπευσε τις διαδικασίες με τη γκρεμισμένη Στύγα. Πάλι καλά να λέμε... Ski πότε θα κάνω να δω...
 6. Εντυπωσιακή είναι η άγνοια κινδύνου όλων αυτών με τα αδέσποτα σανίδια... Σήμερα ζήλεψα όλους όσους μπόρεσαν και ήταν πάνω. Που θα πάει, θα κάνουν κλικ και οι δικές μας δέστρες... Αύριο έχει νυχτερινό (με αναβατήρα Δάφνη) και με event στο φωταγωγημένο snowpark.
 7. Googlαρε "ski knee brace". Πριν χρόνια ψαχνόμουν κι εγώ, στο forum του Συλλόγου μας, για κάτι αντίστοιχο. Υπάρχουν προϊόντα, εκεί έξω..., που ίσως να κάνουν για την περίπτωση σου. Προτεραιότητα, όμως, σε γυμναστική και καλή φυσική κατάσταση. Αν υπάρχει πρόβλημα με το γόνατο σου, ρωτάς πρώτα από όλα τον γιατρό σου. Για το τι μπορείς και τι δεν πρέπει να κάνεις και αν ένα τέτοιο προϊόν ενδείκνυται για την περίπτωση σου.
 8. Η "Στύγα 1" για τους παλιούς, "Ινώ" για τους νεότερους, η πρώην μαύρη πίστα στους πυλώνες έχει καταργηθεί. Για να πατιόταν σωστά χρειαζότανε να γίνουν πολλά χωματουργικά. Προσωπική μου άποψη καλύτερα έτσι. Η "Φοίβη", η νέα μαύρη πίστα, λόγω προσανατολισμού δε πιάνει εύκολα τη ποσότητα του χιονιού που χρειάζεται για να πατηθεί. Συνήθως "ξεκλείδωνε" ως διαδρομή (από τότε που δεν ήταν καν πίστα) ~στα μέσα της σαιζόν. Υπάρχουν και άλλα τέτοια πεδία στο βουνό, που θέλουν περισσότερες χιονοπτώσεις για να είναι "χιονοδρομίσημα", π.χ. ο "Χάρος". Στα άλλα νέα του χιονοδρομικού, δεκτή έγινε η ένσταση της Doppelmayr, με ό,τι συνεπάγεται αυτή στην εξέλιξη της διαδικασίας... Σχετικά με το θέμα, δείτε εδώ την άποψη του Ε. Βαζαίου (μέλος του Δ.Σ. του Χ.Κ.Κ.). Τα τελευταία νέα λένε για απόσυρση του Διεθνούς Διαγωνισμού και τροποποίησή του. Να δούμε πόσο πίσω θα πάει το έργο με αυτές τις εξελίξεις. Αν και πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα θα βγει σε καλό, για όλους μας.
 9. Τί 'χες Στύγα; Τί είχα πάντα... Σε αναμονή επίσημης ανακοίνωσης. Υ.Γ.: Καλά Χριστούγεννα, υγεία & ευτυχία σε όλους.
 10. Όσο ασφαλείς είναι και άλλα εκτεθειμένα σημεία του χιονοδρομικού. Υπάρχουν τρόποι να γίνουν και ασφαλέστερα. Διάθεση υπάρχει; Αυτή η ανασφάλεια κρατάει τα χιονοδρομικά μας πίσω, ιδιαίτερα των Καλαβρύτων, λόγω και του ιστορικού με τον συγχωρεμένο τον Ίκαρο. Το ποιος θα πατάει, ποιος θα τους μαζεύει κ.λπ. έχω βαρεθεί να τα ακούω. Μιλάμε για μια υπέροχη περιφερειακή διαδρομή, που θα απασχολούσε αρκετά λεπτά τους χιονοδρόμους που την ακολουθούσαν, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση πιστών & αναβατήρων.
 11. 2 χρόνια (αν δε κάνω λάθος) που ήταν πάνω οι Αυστριακοί, για να "δείξουν" πως δουλεύει το σύστημα, δε καταφέρανε να εκπαιδεύσουν προσωπικό; Ποιο προσωπικό θα μου πεις... Και αν τελικά είναι τόσο μεγάλο ρίσκο αυτή η λειτουργία, γιατί επιλέχθηκε η λύση combi;
 12. Εμμμ.... διόρθωση! Άλλαξε ο τιμοκατάλογος, προς το ακριβότερο 😐. Σ/Κ 28€. Αργίες 18€. Δείτε το νέο τιμοκατάλογο στο site.
 13. Στο διαγωνισμό προβλέπεται και μια 4θέσια καρέκλα (απλή) προς αντικατάσταση της άγκυρας. Η επιστροφή της θα είναι πιο αριστερά από την υφιστάμενη. Δείτε, αν υπάρχει, τη σχετική ενημέρωση / συζήτηση που είχε γίνει με τους υπεύθυνους του χιονοδρομικού και μέλη του συλλόγου μας. Αν έχει κάποιος το link ας το ποστάρει.
 14. Βγήκε επίσημη ανακοίνωση Έναρξη λειτουργίας χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων για χιονοδρομική περίοδο 2021 – 2022 Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου 2021 - 2022 η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 18/12! Έως την Παρασκευή 17/12 θα ενημερώσουμε για την κατάσταση λειτουργίας πιστών & αναβατήρων. Μείνετε συντονισμένοι και προετοιμαστείτε για τον πιο extreme χειμώνα! Άντε και καλή σαιζόν! 🙂
 15. Η Dopplemayr, η οποία κατέθεσε και την ένσταση ακύρωσης του διαγωνισμού, δε κατέβηκε καν στο διαγωνισμό. Υποστηρίζει ότι ο διεθνής διαγωνισμός ήταν “φωτογραφικός“ υπερ ανταγωνιστικής εταιρείας. Διαβάστε σχετικά παρακάτω, από kalavrytanews.com https://www.kalavrytanews.com/2021/12/n-doppelmayr.html?m=1 και εδώ, από flamis.gr https://flamis.gr/amp/poies-einai-oi-polyethnikes-poy-dinoyn-machi-gia/
 16. Ανεβάζω και το φετινό τιμοκατάλογο, ως φωτογραφία. Ελπίζουμε να μας χρειαστεί... Έχει ανακοινωθεί νέος τιμοκατάλογος. Ο παραπάνω δεν ισχύει.
 17. 13/12 σήμερα. Δε μπορούμε να ξεχάσουμε, δε πρέπει να ξεχάσουμε.
 18. Καιρός είναι να ανοίξουμε, με αισιοδοξία, το topic της νέας σαιζόν, αφήνοντας πίσω το προηγούμενο του 2019-20 και (2020-21 που ποτέ δεν ήρθε, τον covid μας μέσα). Άλλωστε, και το ίδιο το χιονοδρομικό ανήγγειλε χθες την έναρξη της νέας σαιζόν και μιας νέας εποχής γενικότερα. Αξίζει να μπείτε και να διαβάσετε το σχετικό newsletter. Παράλληλα ανακοινώθηκαν προωθητικές ενέργειες (στα πλαίσια της Black Friday -sic-) για ετήσιες & 3ήμερες κάρτες. Περισσότερα εδώ
 19. Νταξ, άλλα επίπεδα πρόσφυσης... Τρυπήματα, swap bindings και π@π@ριές... Διαβάστε σχετικά και εδώ. Υ.Γ.: έστω και καθυστερημένα... καλό μήνα. ?
 20. Του δώσαν' και κατάλαβε. Οι φώκιες από το τάισμα έχουν γίνει αρκούδες... Το βουνό στα καλύτερά του. Ας ελπίσουμε ότι θα μας επιτρέψουν οι καταστάσεις έστω και μια επίσκεψη, ας είναι και το Μάη.
 21. ... θα σου πάρει και τα σώβρακα... Καλοτσούλητο ✌️?
 22. Εναποθέτω (sic) τα μπατόν μου πάνω στα τρυφερά μπουτάκια, τα δικά μου και του / της διπλανού /νής μου, και δε πάνε πουθενά. Αχ, πόσο μου έλειψε το γκουπ της ασφάλειας πάνω στη κρανούμπα μου...
 23. Δεν έχω διαβάσει το σχετικό φεκ, αλλά υποθέτω ότι θα χρειάζεται ενεργό Δελτίο Αθλητή, θεωρημένη από την ομοσπονδία. Άμα ξαφνικά προκύψει ότι μέσα Φλεβάρη η ομοσπονδία βγάζει αβέρτα κάρτες... Το μεγάλο αβαντάζ που σου δίνει είναι και η μετακίνηση εκτός νομού. Θα αρκούσε να είχα έστω κι ένα ανήλικο τέκνο με Δελτίο Αθλητή... Απ' όσα γνωρίζω, η λειτουργία στο Χ.Κ.Κ. θα περιοριστεί σε συγκεκριμένους αναβατήρες & πίστες. Θετική εξέλιξη για τους αθλητές. Ελπίζω να τηρηθούν τα προσχήματα. Αν και φοβάμαι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, που είτε θα αυστηροποιήσουν αυτή τη λειτουργία ή θα γίνουν και άλλα τέτοια ανοίγματα.
 24. Δώσε περισσότερες πληροφορίες. Που κινήθηκες; Υψόμετρο; Πως το βρήκες το χιόνι μετά από τόσες ημέρες; Πάρνηθα δεν άφηναν να περάσεις με αυτοκίνητο από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω; Ποδαράτο άφηναν; Πρέπει να είναι υπέροχα στη Πάρνηθα, ακόμα και μετά από τόσες μέρες, αρκεί να μη φάει βροχή. Ήθελα να ανέβω, αλλά το παρεάκι είχε καεί από τα συνεχόμενα touring στον Υμηττό... Πρέπει να ήταν πρώτη φορά στην Αττική, που βγήκαν τόσοι χιονοδρόμοι για ξεχαρμάνιασμα, σε δρόμους, πλατείες, πάρκα, λόφους και φυσικά στα βουνά μας. Αυτό που θα κρατήσω είναι η viral φωτογραφία από το jibbing στου Φιλοπάππου, με φόντο την Ακρόπολη... Αχ, πάω να πνίξω τη χαρμάνα μου στο πετάλι...
 25. Κοριτσάκια σωστά, που ο "πούδραμαν" με στοργή και υπομονή εκπαίδευσε...
×
×
 • Create New...