Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
PanosDrivas

Φωτοενημέρωση από το Χ.Κ. Παρνασσού

Recommended Posts

Οι Νοτιες πλαγιες του Παρνασσου, πανω απο την Αραχωβα. Δειτε τα ιχνη χιονοστιβαδων

DSC02293.jpg

http:www.arahova.net

http:www.meteo.gr/stations/arahova

http:www.meteo.gr/stations/parnassos1950

http:www.meteo.gr/stations/parnassos

Περίεργη μέρα η σημερινή. Φτάσαμε στη Φτερόλακκα και απογοητευτήκαμε γιατί ο καιρός ήταν τόσο κλειστός που δεν έβλεπες σχεδόν τίποτα.

Ευτυχώς όμως περάσαμε στα Κελάρια και αποζημιωθήκαμε. Λιακάδα (με αρκετό αέρα όμως) και πολύ καλό χιόνι σε πίστες-αεροδρόμια.

DSC_5487.jpg

DSC_5531.jpg

DSC_5544.jpg

DSC_5552.jpg

Ο Γεροντόβραχος

DSC_5525.jpg

Το σύννεφο επιμένει από την άλλη πλευρά.

DSC_5559.jpg

Η Γκιώνα πάνω από τα σύννεφα

DSC_5529.jpg

Και μια χιονοστιβάδα, μάλλον χτεσινή στον Γεροντόβραχο

DSC_5610.jpg

Στό διπλανό φόρουμ μια σπαρταριστή ιστορία για εναν οδηγό που εδωσε 50 ευρώ σε υπάλληλους του χιονοδρομικού(?) για να τον ξεκολήσουν.

Διαβάστε την πριν κλειδωθει ή σβυστεί πιο πολυ για την απάντηση με ύφος 10 καρδιναλίων που κάνει βέβαια γαργάρα τα 50.

Φανερή πια και η απειλή (σκάστε ή...)

Οι "υπάλληλοι" ήταν σε υπηρεσία εκείνη την ώρα???

Μήπως τους παρακαλούσαν κιόλας ???

Μήπως έπρεπε να φοράνε αλυσίδες από πρίν για να μην κολλήσουμε όλοι ???

...και λίγα τους πήραν !!!

Δέν είναι δύσκολο να έχεις τα απραίτητα μέσα στο αυτοκίνητο για τέτοιες περιπτώσεις!

Η απάντηση του κ.Δρίβα ήταν απολύτως ορθή.Οι δρόμοι δεν είναι του Χ.Κ.Π και δεν είναι υποχρεωμένο να βοηθάει οδηγούς.Τώρα αν υπάρχουν μερικοί "κάφροι" που απαιτούν λεφτά για να βοηθήσουν,δεν ευθύνεται το Χ.Κ.Π.Ένα σκοινί ρυμούλκησης δεν έχει μεγάλο κόστος.Θα έπρεπε όλοι όσοι πάνε στα βουνά να έχουν ένα. Δεν πιάνει χώρο.

Το χιονοδρομικό είναι όμως ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ προς τους πελάτες του νσ φροντίζει να εκχιονίζονται οι δρόμοι !

Σήμερα το πρωί από τις 8:30 μέχρι τις 10:00 το πρωί είμασταν ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ στο ύψος του Βαρκού επειδή κάποιοι καραγκιοζιδες ανέβαιναν χωρίς αλυσίδες και κάποιοι άλλοι έβγαιναν από αριστερά να περάσουν... τη στιγμή που ο δρόμος ήταν αδιάβατος ακόμη και για χιονολάστιχα λόγω του πάγου 3/4 χιλιοστών και των αυτοκινήτων που ήταν σταματημένα διάσπαρτα !!!

Φυσικά μετά τις 11:00 πέρασε το εκχιονιστικό το οποίο έπρεπε να είχε περάσει από τις 7:00 και μετά ο δρόμος δεν ήθελε αλυσίδες για κανέναν.

Καμία ενημέρωση σε όλο αυτό το διάστημα από ΚΑΝΕΝΑΝ !!! ούτε στη διασταύρωση ούτε πουθενά!

Η καλύτερη λύση είχε δοθεί πρίν από 2 χρόνια σε συνεργασία με την αστυνομία οπου μονοδρομούσαν εναλάξ τον δρόμο ανά 5/10 λεπτά και ανεβαίναμε όλοι σφαίρα !

η πιο φθηνή οδική βοήθεια στον Παρνασσό

καλέστε 22340-22694

δεν εχει σχέση με το χκπ.

Αυτό τι είναι πάλι ???

vro,το Χ.Κ.Π και κανένας εργοδότης δεν ελέγχει τους υπαλλήλους του τι κάνουν εκτός εργασίας τους.Ακόμα,μια ανώνυμη καταγγελία σε ένα forum δε σημαίνει τίποτα.Οι θιγόμενοι,έπρεπε να καλέσουν την ΕΛ.ΑΣ και να αναφέρουν το γεγονός αν θεωρούσαν παράνομη τη συναλλαγή.Και στην τελική ανάλυση,ήξεραν ότι αν καλούσαν την οδική βοήθεια θα έπρεπε να εγγραφούν μέλη με αυξημένο κόστος-αν δεν ήταν μέλη φυσικά-και προτίμησαν να δώσουν (αν είναι αλήθεια αυτό) ένα πολύ μικρό ποσό σε κάποιους να τους ρυμουλκήσουν.Γιατί είναι παράνομο να τα πάρουν;Παράνομο θα ήταν αν γινόταν κάτι στους χώρους ευθύνης του Χ.Κ.Π και ζήταγαν έξτρα χρήματα.Αν π.χ ένας χιονοδρόμος τραυματιστεί,έρθουν οι πιστέρ (αν έχουν τελειώσει τον καφέ τους...) και του ζητήσουν έξτρα χρήματα για να τον μεταφέρουν,τότε είναι παράνομο.

Μήπως η ΕΛ.ΑΣ τους έκοβε κλήση που δεν φορούσαν αλυσίδες και εμπόδιζαν την κυκλοφορία ???

πέρσυ το ρατράκ που πήγαινε βελίτσα? το τριθέσιο σκι-ντου στην φτερο¨?

ο κατήφορος ευκολα αρχίζει δύσκολα σταματά...

εξτρα χρήματα ζητάνε εδω και χρόνια( ασφάλιση και τα πληρώνουμε)

φέτος ο κόσμος αντιδρά κουτσα στραβά, για να δούμε...

Αυτο το ξέρεις προσωπικά ?

Διότι από όσο ξέρω το ρατράκ πήγαινε για χαρτογράφιση...

Edited by arvii

Η ΕΤΑ μας ξέσκισε...

όμοροι δήμοι ΑΥΞΗΣΗ 62,5% από 200€ -> 320€ !!!

Αν πουλάω είδη για τυφλούς δεν μπορω να έχω απαίτηση να βλέπουν λίγο.

Ας είναι ο παρνασσος μονο για οδηγάρες...

ΟΔΗΓΩ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΑΓΟ, ΠΑΩ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΚΟΤΑ, ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΔΩ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑ, ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟς ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΓΙΑΤΙ ΞΈΡΩ ΟΤΙ ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΑΤΥΧΗΜΑ ΟΣΟ ΚΑΛΟς ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ.... ΟΔΗΓΑΡΕΣ.

ΚΑΙ μετά οι χαρτογράφοι κατέβηκαν την βελίτσα, χαρτογραφόντας....

είπαμε απο αλλο βουνό οχι απο αλλο πλανήτη.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

πέρσυ το πούλμαν του χιονοδρομικού εφυγε απο τον δρόμο φωρόντας αλυσίδες. Να τους συλλάβουμε και να υποχρεωθουν σε ασκήσεις πάγου στην Λαπονία.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

πέρσυ το πούλμαν του χιονοδρομικού εφυγε απο τον δρόμο φωρόντας αλυσίδες. Να τους συλλάβουμε και να υποχρεωθουν σε ασκήσεις πάγου στην Λαπονία.

Να τα αφησεις αυτα γιατι θα παει η καρτα 45 Ευρω! :rolleyes::blink:

Αν πουλάω είδη για τυφλούς δεν μπορω να έχω απαίτηση να βλέπουν λίγο.

Ας είναι ο παρνασσος μονο για οδηγάρες...

ΟΔΗΓΩ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΑΓΟ, ΠΑΩ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΚΟΤΑ, ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΔΩ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑ, ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟς ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΓΙΑΤΙ ΞΈΡΩ ΟΤΙ ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΑΤΥΧΗΜΑ ΟΣΟ ΚΑΛΟς ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ.... ΟΔΗΓΑΡΕΣ.

ΚΑΙ μετά οι χαρτογράφοι κατέβηκαν την βελίτσα, χαρτογραφόντας....

είπαμε απο αλλο βουνό οχι απο αλλο πλανήτη.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς "οδηγάρα" για να καταλάβει οτι πρέπει να φορέσει αλυσίδες και να ΜΗΝ μποτιλιάρει το σύμπαν προσπερνώντας...

Δυστυχώς αυτή η "ελληνική" νοοτροπία μας έχει οδηγήσει εδώ που είμαστε !!!

Σε ότι αφορά τα σχόλια περι οδήγησης στον Πάγο και γενικότερα σε χειμερινές συνθήκες θα συμφωνήσω απόλυτα. Ειναι το λιγότερο ηλίθιο να κάνει κανεις μαγκιές σε δρόμο με 1000 αυτοκίνητα μη γνωρίζοντας σε ποιά στροφή τελικά θα βρεθείς εκτός δρόμου ή πάνω στον απέναντι.

Σε ότι αφορά τη Βελίτσα ρώτησα εάν έχεις προσωπική άποψη και έαν ναι, να γράψεις ονόματα.

Δεν είναι σωστό να μιλάμε μονίμως με υπονοούμενα.

Οποιος ξέρει οτιδήποτε να το πείς μήπως και αλλάξει κάτι κάποτε !!!

Το οτι μπορεί σε κάποιον να φύγουν οι αλυσίδες (όπως το πούλμαν) δεν σημαίνει οτι φταίει, αλλά σήμερα οι Καραγκιόζηδες που μας μπλόκαραν ΔΕΝ ΦΟΡΑΓΑΝ και δεν είχαν καν αλυσίδες μαζί τους !!!

Ενημερωτικά αναφέρω οτι παρ'ότι φοράω χιονολάστιχα έχω πάντα μαζί μου 2 σετ αλυσίδες φτυάρι, σχοινί ρυμούλκησης κλπ κλπ κλπ...

Edited by arvii

Η ΕΤΑ μας ξέσκισε...

όμοροι δήμοι ΑΥΞΗΣΗ 62,5% από 200€ -> 320€ !!!

Τελικα, με κανατε να παω στο φορουμ 'απεναντι' να διαβασω για να βγαλω ακρη... :lol:

Απ' ο,τι καταλαβα... :lol:

ο παθων φορουσε αλυσιδες, αλλα ηταν 'απειρος' οδηγος και καταφερε να παει στο χαντακι (ουτε ο πρωτος, ουτε ο τελευταιος...).

Το αυτοκινητο που τον εβγαλε ηταν υπηρεσιακο του ΧΚΠ, και μαλλον (με καθε επιφυλαξη) εκανε 'βολτες' πανω κατω το δρομο σε διατεταγμενη υπηρεσια (?).

Ο παθων εμαθε απο καποιον οτι το εν λογω οχημα ηταν πιο κατω, το βρηκε και τους ζητησε βοηθεια.

Αυτοι δεχτηκαν, πηγαν επι τοπου και πριν κουμπωσουν τον γαντζο του ζητησαν 50 Ευρω.

Ο παθων υπεκυψε στον εκβιασμο (γιατι αν ηταν παροχη υπηρεσιων θα κοβαν αποδειξη (αυτο να εβλεπα...) :rolleyes: ) και εσκασε το 50€.

Ο παθων ενημερωσε το ΧΚΠ για τα διαδραματισθεντα.

Ο παθων περιεγραψε τα διαδραματισθεντα στο 'απεναντι' φορουμ, δυστυχως ομως, οχι ολα μαζι (σε συνεχειες...) ζητωντας απο τον Δ/ΧΚΠ εξηγηση.

Ο Δ/ΧΚΠ εδωσε την κατωθι εξηγηση:

post-614-1231740432_thumb.jpg

την οπoια και παραθετω σε quotes για ευκολια:

αγαπητοί φίλοι,

1.ο κάθε οδηγός είναι υπεύθυνος για την εκτίμηση του δρόμου και την οδήγησή του. Θεωρητικά το οδικό δίκτυο εκχιονίζεται και εποπτεύεται από Νομαρχία. Πρακτικά τα εκχιονιστικά του ΧΚΠ φροντίζουν να μένουν ανοικτοί 2 τουλάχιστον δρόμοι πρόσβασης . 2.Η οδική βοήθεια σε "εκτροχιασμένο οδηγό" δεν αποτελεί υποχρέωση του ΧΚΠ και ούτε προβλέπεται έσοδο απο αυτή.Γίνεται όμως αφιλοκερδώς σε μερικές περιπτώσεις για αποσυμφόρηση της ροής αυτοκινήτων. Η οδική βοήθεια κατα κανόνα αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης του κάθε οδηγού με τον κάθε επαγγελματία ή ερασιτέχνη . Αγαπητοί φίλοι, η κατάθεση παρατηρήσεων και αρνητικών σχολίων σε ότι αφορά την λειτουργία του ΧΚΠ είναι θεμιτή και εποικοδομητική γιατι μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι. Ο καθένας μπορεί να κρίνει την πραγματικότητα και να εκφέρει την άποψή του. Λεκτικές επιθέσεις του τύπου για όλα τα στραβά φταίει το ΧΚΠ και το σιχτιρίζω με ευκολία, μπορεί να εκτονώνουν ορισμένους αλλά βλάπτουν την επικοινωνία του χκπ με τους επισκέπτες του.

Τι μου εμεινε απο αυτο;

α) Το ΧΚΠ νομικα δεν εχει καμμια ευθυνη για την 'διασωση' αυτοκινητων που βγηκαν απο το δρομο. Αν το κανει, το κανει για να αποκαταστησει την κυκλοφορια προς/απο χιονοδρομικο.

β) Ο Δ/ΧΚΠ δεν θελει ευκολα 'σιχτιρισματα' προς το ΧΚΠ γιατι βλαπτουν την επικοινωνια με τους πελατες του

Η γνωμη που σχηματισα για το επεισοδιο και ειναι προσωπικη εικασια του γραφοντος...

γ) Τα παληκαρια ηταν με υπηρεσιακο οχημα του ΧΚΠ, εν διατεταγμενη υπηρεσια (πιθανον να ελεγχουν την κατασταση στο δρομο και να ειδοποιησουν το κεντρο αν χρειαστει καποια παρεμβαση στο δρομο προς αποκατασαση...κλπ κλπ).

δ) Τα υπηρεσιακα φορτηγακια που βλεπουμε παντου ανηκουν στην ιδιωτικη εταιρεια που λειτουργει το ΧΚ (ΠΑΝΤΡΑΚ, ΑΚΤΡΑΚ η οπως τη λενε την κοινοπραξια, δεν θυμαμαι, αυτο που για συντομια ολοι αναφερονται σαν ο Ακτωρας) και οχι στην ΕΤΑ ΑΕ.

Οι οδηγοι/επιβατες τους εν διατεταγμενη υπηρεσια ειναι υπαλληλοι της ιδιας εταιρειας και οχι της ΕΤΑ (και κατα συνεπεια ο κ. Δριβας ΔΕΝ ειναι το αμεσο αφεντικο τους).

ε) Οπως ολοι οσοι εχουν ενα γραφειο/θεση στο Ελλαδισταν, τα παληκαρια αποφασισαν να κανουν την επιχειρησουλα τους στο πλαϊ και να ζητησουν 50€ για την 'διασωση', μαυρα λεφτα, χωρις αποδειξη, παρανομα δηλαδη, με 'εργαλεια' που προσφερει ο εργοδοτης τους... :lol:

στ)

Η οδική βοήθεια κατα κανόνα αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης του κάθε οδηγού με τον κάθε επαγγελματία ή ερασιτέχνη .
Αυτο μπορει να ειναι η πραγματικοτητα για καποιους, αλλα ειναι μαλλον αστοχο σαν σχολιο ενος Δ/ΧΚ γιατι εμφανιζεται να δινει καλυψη στα ...επιχειρηματικα παληκαρια και θα το ξαναδουμε φοβαμαι...

Υποθετω οτι ο Δ/ΧΚΠ δεν μπορει να επιπληξει (και γιατι οχι να απολυσει...) τα επιχειρηματικα παληκαρια γιατι ειναι αλλουνου υπαλληλοι και πολυ αμφιβαλλω αν υπαρχει αρθρο στη συμβαση που να προβλεπει κατι τετοιο. (Το Ελληνικο επιχειρηματικο δαιμονιο ειναι ...απροβλεπτο :) ).

Γιατι τοτε πεταχτηκε;

Μαλλον για να προασπιστει την επικοινωνια του ΧΚΠ με τους πελατες του, οπως λεει. Προσωπικα νομιζω οτι μαλλον σε κακο του βγηκε!

Εγω γιατι πεταγομαι; <_<

Γιατι σαν μελος αυτου του φορουμ, θελω να προσφερουμε οσο το δυνατον πληρεστερη εικονα (με ο,τι στοιχεια εχουμε) και οχι να κραζουμε και να χαλαμε την καλη εικονα του φορουμ μας :) . Τα κοντα 150000 ποστ των μελων μας μας κανουν opinion leaders. Ας εχουμε και την ποιοτητα που αρμοζει σε κατι τετοιο.

Γιατι δεν μου αρεσει να κραζουμε, αλλα να συζηταμε τεκμηριωμενα (ο μηχανικος μεσα μου).

Προληπτικα :lol: παρακαλω μην βγει κανεις και αρχισει 'τωρα που κανατε τη συμφωνια για την εκπτωση κανετε την κοτα' κλπ κλπ. Τα εχω ακουσει οταν εχω πει τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη για το ΧΚΚ. Δεν ειμαι τσατσος ουτε του κ. Δριβα, ουτε του κ. Τσεκουρα. Απλα δεν μου αρεσει να τα 'χωνουμε' στον εκαστοτε Δ/ΧΚ για θεματα που ειτε δεν ειναι αρμοδιοι ειτε δεν μπορουν να κανουν τιποτε γι'αυτο.

Υπευθυνος για την καθαριοτητα των τουαλετων στη Βαθεια Λακκα ειναι ο Θοδωρ και οχι ο κ. Τσεκουρας (edit: Δεν υποννοω τιποτε για την καθαριοτητα των τουαλετων του Θοδωρη, απλο παραδειγμα ειναι... ;) Μην του κανω και ζημια του παιδιου...παραπονο γι'αυτο δεν εχω ακουσει...).

Υπευθυνος για το οτι δεν στρωνονται 30 εκ ξερης πουδρας που πεσανε στις 6 το πρωϊ ειναι ο Θεος.

Υπευθυνος για τις τιμες του καφε στο 1950 ειναι ο κ. Παπαργυροπουλος.

Υπευθυνος για τα γραφομενα μου ειμαι εγω. ;) Να εχετε μια καλη και παραγωγικη μερα... :D

Φιλικα

ΜακηςΜ

Για την Κυριακη απλα θα πω το εξης

Μια Ανελπιστα τελεια μερα...

Φτερολακκα ομιχλη και αερας - Κελλαρια ηλιος και χιονι να καρβαρεις με τα φρυδια....

φωτο το απογευμα ...

Κυριοι με το θεμα της οδικης βοηθειας ειστε Off-topic~

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

Ο τιτλος του thread μπορει να ειναι 'Φωτοενημερωση' αλλα ουσιαστικα αφορα ολα τα επικαιρα για το ΧΚΠ. Ειναι και το thread οπου ο Δ/ΧΚΠ και ο χρηστης ΧΚΠ κανουν την ενημερωση τους και απαντουν σε ερωτησεις αν θελησουν να το κανουν (σαν επισημη ενημερωση απο ΧΚΠ).

Αν ηταν μονο για ωραιες φωτογραφιουλες... μπορουσαμε να τις δουμε και στο Photo Gallery και να μην φορτωνουμε τον server μας :rolleyes: .

Φιλικα

ΜακηςΜ

Σαββατο

Χιονι σκληρο το πρωι και η πουδρα παγωμενη με κορνιζες

Επιτελους πρεπει κατι να γινει για την εξοδο του Ηρακλη. Προσωπικα καταφερνα μερικες φορες να κατεβαινω χωρις καθολου σκειτ αλλα θελει μεγαλη προσπαθεια. Καλυτερο στρωσιμο επιβαλλεται

Επιτελους λειτουργει ο Οδυσσεας. Το λιφτακι-κλειδι για οσους βαριουνται την αναμονη στον Ηρακλη. Αλλα ενα καλυτερο στρωσιμο του διαδρομου επιβαλλεται

Προς το μεσημερη οπου η πουδρα μαλακωσε, περασαμε απο Φτερολακα μεσω Σαχαρας. Υπεροχα. Συνεχισαμε με Καμιναδα [3 φορες]. Παναγια μου... Τελειωσα με Συνδετικο-Παρκινγκ, απλα τελεια αν και θελει λιγο ακομα χιονι, στα πιο αποτομα σημεια

Κυριακη

Χιονι σκληρο ολη τη μερα και παγωμενο το πρωι

Με δυσκολια εβγαζες αλματα στα hips γιατι στο τελειωμα κινδυνευες να γραπωσουν οι λαθος ακμες

Αλλα ο Περικλης το πρωι ηταν για hard καταστασεις. Με καλα ακονισμενα μαχαιρια παντα [που δεν ειχα :rolleyes: ]

Ηθελα στο τελος της μερας να ξανακατεβω το Συνδετικο-Παρκινγκ αλλα φοβομουν

Γενικα αδιαφορη μερα

Φτερολακα φαινεται οτι το χιονι διατηρειται σε καλυτερη κατασταση απ οτι στα Κελαρια

Kαι τελος ενα παραπονο. Αφου ηδη απο περσυ βγαζω καρτα ΑΜΕΑ και την πρωτη μερα τους ειχα παει βεβαιωση οτι ειμαι ΑΜΕΑ και φετος με την ιδια καρτα απλα ανανεωνω τα ημερισια, γιατι καποιες φορες επιμενουν να μου ζητανε ταυτοτητα? Το επιθετο μου αναγραφετε πανω στη καρτα

Τι δεν πιστευουν ακομα? Οτι επειδη ανεβαινω συχνα, γινομαι εκματελευτης?

JAPOW!!!

Μερικές φωτογραφίες από το καταπληκτικό Σάββατο 11 Ιανουαρίου 09

Θέλω να πω ότι είχα το ΧΚΠ prive...

Όλοι πίστεψαν το Snow Forecast και δεν ανέβηκαν! Ουρές ελάχιστες και ο αργός Βάκχος σχεδόν άδειος!

Στον Ηρακλή τα γνωστά... βέβαια με το 4πλό να μην φεύγει πάντα γεμάτο με 4 χιονοδρόμους και τους τζαμπατζήδες snb να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους, να περνάνε το γόνατο δίπλα από την δεξιά μπάρα ανάμεσα στο κάγκελο.

Προφανώς και φέτος όσοι έχουμε βγάλει κάρτα είμαστε ηλίθιοι.

Προφανώς και ο υπάλληλος του lift που φώναζε δεν μπορεί να παίξει ξύλο με τον κάθε αληταρά... ούτε να χάσει την δουλειά του.

Προφανώς όμως μπορεί να φτιαχτεί εκείνο το σημείο γιατί ΕΛΕΟΣ! αντί να πληρώνουμε τόσο ακριβή την κάρτα μήπως...

λέω μήπως, να κοιτούσε το ΧΚΠ αυτά τα διαφυγόντα κέρδη;;;;

Είναι κάπως προσβλητικό για τους άλλους πελάτες! Δεν είναι;;; Κύριε Δρίβα;;;

Πάντως για να μην κλείσω με γκρίνια:

Τι λιακάδα ήταν αυτή; Τι τέλειο σκι!

Την Κυριακή η θερμοκρασία δεν παλευόταν αν και με λιακάδα!

Τα λέμε το επόμενο Σ/Κ !!

Και πάλι με λιακάδα!

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Οκ! τελικά κάτι λάθος έκανα! Συγνώμη στο Moderating Team που ελπίζω να το διορθώσει...

Απλά ήθελα να πω μ' αυτές τις ωραίες φωτό στους φίλους χιονοδρόμους: Ευχαριστώ που μου αφήσατε άδειο το ΧΚΠ!

Δεν είχα κάνει καθόλου σκι φέτος...

Βιβ

Υ.Γ. Συγνώμη για το 2πλό προηγούμενο post :rolleyes:

post-2366-1231754759_thumb.jpg

post-2366-1231754906_thumb.jpg

post-2366-1231755234_thumb.jpg

post-2366-1231755290_thumb.jpg

....

Και πάλι με λιακάδα!

Θα μας την εγγυηθειτε προσωπικως; <_<

Απ'το στομα σου και στου Θεου τ'αυτι! :lol::lol: Μπορουμε να εχουμε λιακαδα απο Παρασκευη; :rolleyes: Λεω ν'ανεβω πρωΐ-πρωΐ!

Φιλικα

ΜακηςΜ

...

Υ.Γ. Συγνώμη για το 2πλό προηγούμενο post :rolleyes:

Βαζε εσυ τετοιες ωραιες φωτογραφιες, και θα σου κανουμε πιστωση για τα λαθη! <_<:lol:

The Moderating Team

Κατ' αρχήν ευχαριστώ Μάκη για την διόρθωση του προηγούμενου 2-πλού post!

Κατά δεύτερο... μάλλον οι προσευχές μου "πιάνουν" (βλ. παλαιότερο post και την απάντηση της Ράνιας ...)

Οπότε τώρα θα προσευχηθώ (τι άλλο να κάνω;;;;) για τα εξής:

1) τον καιρό που θέλεις την Παρασεκυή και τον καιρό που θέλω το Σάββατο! ;)

2) αυτές οι "ανηφόρες" ακριβώς πριν από τις μπάρες σε κάθε lift και κυρίως στον Βάκχο, ΜΗΠΩΣ να γίνουν (ως δια μαγείας) κατηφόρες... ώστε να γλιστράμε προς την μπάρα και όχι να πέφτουμε προς τα πίσω πάνω στους άλλους "φίλους χιονοδρόμους" (που μπορεί και να μην μας γουστάρουν !!!) :lol:

Αυτό μήπως θα έπρεπε να το ζητήσω από αλλού και όχι από τον καλό Θεό;;;

3) Αφού δεν χωράμε όλοι στην τηλεκαμπίνα ΑΦΡΟΔΙΤΗ για την επιστροφή και δημιουργείται τεράστια ουρά, ΜΗΠΩΣ να έμπαινε λίγο χιονάκι επάνω στις πέτρες στο τέλος της διαδρομής;;; Για να μην πέσουμε πάλι ο ένας πάνω στον άλλο...

Θα το φροντίσει και αυτό ο καλός Θεός;;;;

Αν θυμηθώ και τίποτε άλλο θα ξαναπροσευχηθώ... ή μήπως είναι απλά πράγματα (2 και 3 όχι ο καιρός!) αυτά που ζητάω;;;;

Φιλικά

Βιβ

Γιατί είχε τόσο λίγο κόσμο το Σάββατο και μάλιστα σε ώρα αιχμής (όπως είδα από το exif των φωτογραφιών,ήταν ώρα 14:30 περίπου);Η οικονομική κρίση ευθύνεται,ή κάτι άλλο;

Η φωτογραφία

http://www.snowclub.gr/forums/uploads/mont...55234_thumb.jpg μου άρεσε πολύ.Στο μενού της μηχανής σου viva_ski θα βρεις μια λειτουργία που αναφέρεται ως EV.Για φωτογραφίες σε χιόνι,καλό είναι να το βάζεις στο +1,5 ή +2 για να βγαίνει το χιόνι πραγματικά άσπρο.Δοκίμασε το και θα δεις διαφορά!

post-614-1231757194_thumb.jpg

Καλο; :lol: Να τ'αφησω; ;);)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Μάκη δεν αρκεί να ανεβάσεις το Exposure ή τα levels.Με αυτό που έκανες,ο ουρανός χάλασε!ήθελε "μάσκα" για να φτιάξεις μόνο το χιόνι και να μην υπερφωτιστεί όλη η φωτό.Με το ev στο +2 μόνο το άσπρο θα έμενα άσπρο,τα άλλα δε θα έπαιρναν τόσο πολύ!

Λέω ότι φταίει το Snow Forecast... έδειχνε και πάλι βαρύ καιρό για το Σάββατο.

Όσο για την οικονομική κρίση τι να πω;;; Δεν θες να ξέρεις πόσο χαμηλόμισθη είμαι και τα μετράω!

Για να καταλάβεις πέρισυ με την ομάδική στο ski bus 25 € και το ski bus 15 € = 40 € + 6,5 το φαγητό μου στο ΧΚΠ έφτανα μετά βίας το 50αρικο... για μια μέρα... ΟΥΦ!

Φέτος που κόψανε τις ομαδικές κάρτες στο ski bus και πήρα μια 10αρα = 5 αργίες ή Σάββατα ή Κυριακές μου έρχεται στα 27€ έκαστη. Δηλαδή αύξηση 2 € για μένα που με νοιάζουν!

Προφανώς γι' αυτό φαίνεται με λυπήθηκε ο καλός Θεός και έστειλε τον Ski FX να 'ναι καλά το παλλικάρι αν και δεν σκοπεύω να εκμεταλλευτώ την καλοσύνη του...

Γι' αυτό δεν πρέπει να ρισκάρω και να έχω ΤΕΛΕΙΟ καιρό ΚΑΘΕ φορά που ανεβαίνω!

Υ.Γ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ SP για τις συμβουλές ! Θα το ψάξω στην Olympus.

Μάκη δεν αρκεί να ανεβάσεις το Exposure ή τα levels.Με αυτό που έκανες,ο ουρανός χάλασε!ήθελε "μάσκα" για να φτιάξεις μόνο το χιόνι και να μην υπερφωτιστεί όλη η φωτό.Με το ev στο +2 μόνο το άσπρο θα έμενα άσπρο,τα άλλα δε θα έπαιρναν τόσο πολύ!

Μπορω να το κανω κι αυτο αλλα βαριεμαι (αλλο προγραμμα).

Δυσκολος πελατης εισαι βρε Σταθη! ;) Απαιτητικος! :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Όλοι πίστεψαν το Snow Forecast και δεν ανέβηκαν!

:lol:;) ;) :(:P

Επίτηδες το κάνεις?

Ξερεις πως πόνεσε? ;)

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Το σκι έχει ένα κοινό με το χρηματιστήριο. Όταν πάς να αποφύγεις το κακό, χάνεις και το καλό. Πρέπει τελικά να είσαι πάντα εκεί. (στο μέτρο βέβαια που μπορείς).

Ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων,

είναι η ικανότητα αντιμετώπισής τους

(κλεμμένο)

Δευτέρα 12-01-2009

ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά ,διαστήματα ηλιοφάνειας , άνεμοι Ν , θερμοκρασία -2 οC. Αναμένεται το ερχόμενο διήμερο βροχή χαμηλά (κάτω 1750μ) χιόνι ψηλά (άνω 1950μ), ισχυρός Ν άνεμος .

Από Παρασκευή, Σάββατο αναμένεται λιακάδα με βοριαδάκι. Από Δευτέρα 19/01/2009 πιθανόν νέα χιονόπτωση

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ -ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ -ΠΙΣΤΕΣ

Ετοιμότητα όλων των αναβατήρων (13/13 +4 baby) και όλων των πιστών.

Καθημερινή λειτουργία (καιρού επιτρέποντος) Φτερόλακας, συνδετικού ,Δία, Ηρακλή.

Οι πρόσφατες χιονοπτώσεις «γέμισαν» επαρκώς και τα απότομα Ηρακλή, Οδυσσέα, Ερμή, Ηνίοχου, Άρτεμη, Σαχάρα.

Με συνθήκες καλής ορατότητας εάν θέλετε κάτι διαφορετικό, προτείνουμε να δοκιμάσετε τον ΔΙΑ και μετά μέσω Άρτεμης - Σαχάρα να επισκεφτείτε Φτερόλακα.

Για τους μη χιονοδρόμους λειτουργούν για βόλτα οι αναβατήρες ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΕΡΜΗ,ΗΝΙΟΧΟΣ,ΗΡΑ, καθώς επίσης και 4 baby lift για όσους θα ήθελαν να κάνουν τα πρώτα τους χιονοδρομικά βήματα

Έναρξη λειτουργίας ΧΚΠ ώρα 08.00 (Σ,Κ, αργίες) και 09.00 (καθημερινές), Τελευταία άνοδος αναβατήρα χιονοδρόμων ώρα 16.00, Τελευταία κάθοδος τηλεκαμπίνας Αφροδίτης ώρα 17.00

Προετοιμασία Νυκτερινού το ερχόμενο σαββατόβραδο στη Φτερόλακα την 17/01/2009

ΔΡΟΜΟΙ

Όλοι οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί,δεν χρειάζονται αλυσίδες . Οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι ΠΑΝΤΑ με αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες (καιρός, τιμές, κατάσταση πιστών, λειτουργία αναβατήρων) μπορείτε να επικοινωνείτε 24 ώρες/24ωρο στα τηλέφωνα 22...,22694,22695,22689, 29021,29032,22373,22339 και 22340 22700 ,

στο 800 11 00 300

για καταφύγιο Φτερόλακα , 22340 22315 ,

για καταφύγιο κελλάρια 1950- ενοικιάσεις συντήρηση ski snb, 2234 29021,

για ski bus Αράχωβα Κελλάρια 22670 31630

για ski bus Αθήνα ΧΚΠ 210 5781880 , 6936645853

για παράδοση μαθημάτων χιονοδρομίας 6979911400

για οδική βοήθεια 22340 23166 , 22670..., 226...

Για τους φίλους μας που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο υπάρχει η δυνατότητα να ενημερώνονται για τις τρέχουσες συνθήκες του ΧΚΠ (μήνυμα διεύθυνσης, φωτογραφία ημέρας, live web-cams και μετεωρολογικά στοιχεία) στην ιστοσελίδα μας www.parnassos-ski.gr.

Επικοινωνία email address : infoxkp@etasa.gr

Για σαφή για έγκαιρη πληροφόρησή σας σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες στο ΧΚΠ βλέπετε κάμερες: Φτερόλακκα από την πίστα 6, στα 1800 μέτρα εδώ από Κελάρια 1950 εδώ και στη βάση του Περικλή εδώ τρέχοντα μετεωρολογικά στοιχεία από κορυφή ΗΡΑΚΛΗ εδώ

Τηλ. 22340 22700

Website: http://www.parnassos-ski.gr/

e-mail: pdrivas@etasa.gr

:( :( :( :( :(

Επίτηδες το κάνεις?

Ξερεις πως πόνεσε? :(

Ζητώ ειλικρινά και ταπεινά συγνώμη και συμφωνώ απολύτως με τν chrisstem... ;)

Κατά τύχη και εγώ ανέβηκα και το έχω ρίξει στα θρησκευτικά!

CU στο Flo την Τετάρτη;

Βιβ :rolleyes: