Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Έτσι στο άσχετο έκανα έναν πολύ απλό συλλογισμό που αφορά την μη υποστήριξη των επιχειρηματιών στο χκπ.

Είναι γνωστό ότι λόγω της ύπαρξης του χκ, η γύρω περιοχή έχει γνωρίσει τρομερή αναβάθμιση ιδίως στην οικονομία των τοπικών επιχειρηματιών. Είναι γνωστό ότι στο εξωτερικό, μια τέτοια συνύπαρξη είναι μια σχέση σεβασμού και αναγνώρισης από επιχειρηματίες προς το κοντινό τους χκ και ως εκ τούτου ανταποδίδουν με ένα ποσοστό των κερδών τους. Και τούμπαλιν λοιπόν, ένας νέος κύκλος ευημέριας και για τις δυο πλευρές ξαναρχίζει με κερδισμένους και τους δύο.

Ο συλλογισμός-ερώτησή(ρητορική ΠΑΝΤΑ) μου ήταν η εξής:

Το χκπ(ή βάλτε οποιοδήποτε άλλο ελληνικό χκ) εφόσον αποδεδειγμένα μπορεί να θεωρηθεί ευεργέτης της τοπικής κοινωνίας και που δυστυχώς δεν υποστηρίζεται για αυτό, γιατί δεν λειτουργεί εκβιαστικά; Θα μπορούσε να είχε στην ιδιοκτησία του ξενοδοχειακές μονάδες ικανές να "αρπάξουν" μεγάλο μέρος από την πελατεία των τοπικών(αχάριστων θα έλεγα) επιχειρηματιών. Θα πείτε είναι ολόκληρη γραφειοκρατία να ξεπεραστεί για να χτιστούν εκεί επάνω ξενοδοχεία. Συμφωνώ. Υπάρχει όμως κάτι άλλο που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το χκ για να "χτυπήσει" εκβιαστικά κι αυτό θα ήταν η σίτηση(βάζω μέσα καφέδες-ποτά) μέσω των σαλέ. Θα μπορούσε να ρίξει τις τιμές λοιπόν τόσο έτσι ώστε μεγάλο μέρος των χιονοδρόμων-επισκεπτών του χκ να θεωρούσε άκρως δελεαστικό να γευματίσει-πιεί καφέ στα σαλέ του. Και θα μπορούσε να κάνει αυτό μέχρι ο ξεροκέφαλος επιχειρηματίας ζήσει την εμπειρία του τι σημαίνει να εξαρτάσαι από το χκ και πόσο πραγματικά ΘΕΛΕΙΣ την υγειή υπάρξη του έτσι ώστε να κρατάς υγείη και την δική σου επιχείρηση!

Αντ' αυτού όμως το χκ(τουλάχιστον του Παρνασσού που ξέρω), είναι ένα "φαρμακείο" στις τιμές των σαλέ του.

Κάθομαι και λέω, μήπως όλοι τελικά την πάρτυ τους κοιτάνε; Αγαπητέ αναγνώστη αυτό θα πεις σαν απάντηση. Ότι ναι αυτό συμβαίνει.

Πόσο παραπάνω useless thread(για μια ακόμη φορά συζητώντας για οικονομικά γύρω από ένα χκ) θα μπορούσε να ήταν το παρών;

Προσοχή, ο ήλιος και τα σκι βαράνε στο κεφάλι!

σχόλιο του υιού μου 7 1/2 ετών εχτές.

"Μπαμπά , πώς έχουν λεφτά να φτιάχουν τέτοιο σαλέ και δεν έχουν να πάρουν ένα λιφτ ? "

C.

Telxinas αναφερεσαι σε 'επιχειρηματιες' που ηταν βοσκοι και γιναν ξενοδοχοι/ταβερνιαρηδες/μεγαλοοικοπεδουχοι... :rolleyes:

Οι ανθρωποι δεν μπορουν να δουν περα απο τη μυτη τους. Εδω προσπαθουμε να τους εξηγησουμε οτι αν αναπτυχθει τουρισμος εβδομαδος θα μεγαλωσει ο τζιρος τους και να βαλουν ενα φορο στην περιοχη υπερ του χιονοδρομικου (που στην τελικη εμεις θα τον πληρωσουμε, οχι αυτοι και η βλαχοκουτοπονηρια τους δεν τους αφηνει να το εμπεδωσουν.

Νομιζουν οτι οι μ@λακες οι Αθηναιοι/Θεσσαλονικεις πανε για τις χαρες τους και οτι θα πηγαινουν στη χειμερινη Μυκονο/Χαλκιδικη/Θασο εσαει γιατι αυτοι ειναι προικισμενοι μαγκες και τα παιρνουνε.

Με την Αραχωβα φισκα Χριστουγεννα/Πρωτοχρονια ειναι μαγκες. Απο Απριλη και μετα γκρινια, αλλα ουτε το φορο δεν συζητανε γιατι 2 € στο λογαριασμο της ταβερνας (100€) θα τους χαλασει την μπιζνα και αν ειναι διατεθειμενος να τον πληρωσει ο Αθηναιος καλυτερα να το βαλουν στην τσεπη τους. :huh:

Αλλα τελικα, γιατι να το δωσω το διευρο υπερ του χιονοδρομικου; Αυτοι θα φουσκωσουν τις τιμες τους με το ετσι θελω και εμεις σαν καλοι ομηροι θα τα σκασουμε. :P

Φιλικα

ΜακηςΜ

Πολύ μεγάλες κουβέντες που μπορούμε να μιλάμε για ώρες όπως και έχει γίνει επαναλελημένα στο forum όπως ανέφερε και ο Μάκης.

Στου κουφού την πόρτα..............πάρε την πόρτα και φύγε.

Άντε να εξηγήσεις το θέμα στον Πηλιωρήτη που σου λέει ..........."ρε δε πα να κλείσει το ΧΚ" ή στον παραΠαρνάσσιο που σου απαντάει κάτι ανάλογο.

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

Πολύ μεγάλες κουβέντες που μπορούμε να μιλάμε για ώρες όπως και έχει γίνει επαναλελημένα στο forum όπως ανέφερε και ο Μάκης.

Στου κουφολύ την πόρτα..............πάρε την πόρτα και φύγε.

Άντε να εξηγήσεις το θέμα στον Πηλιωρήτη που σου λέει ..........."ρε δε πα να κλείσει το ΧΚ" ή στον παραΠαρνάσσιο που σου απαντάει κάτι ανάλογο.

1. Η ΕΤΑ,ειναι αυτη που απο ιδρυσεως της ανελαβε να εκχωρησει[παραχωρηση μακροχρονιας εκμεταλλευσης] την περιουσια του ΕΟΤ σε μεγαλους επιχειρηματιες [πλαζ,καζινο,ιαματικες πηγες,χιονοδρομικα,ξενια]οπου οι τιμολογησεις ειναι υψηλες για τον τελικο καταναλωτη. Οι τοπικοι πλυθησμοι << εναρμονιζουν>> τις τιμες τους με τον τονο που δινουν οι ισχυροι οικονομικοι παραγοντες . Το γεγονος οτι οι τοπικοι πληθυσμοι ειναι διαχρονικα ομηροι κυβερνητικων η επιχειρηματικων σχηματων που αποφασιζουν για το ειδος,τον τροπο και το κοστος της αναπτυξης, πρεπει να αξιολογηθει .Οι επιχειρηματιες εχουν ταυτοτητα,κατοικια και τοπο καταγωγης ΑΣΧΕΤΟ με την αραχωβα. 2 ΤΟ οτι οι Αραχωβιτες-μη εμποροι-νοιωθουν ξενοι και καταναλωτικα αδυναμοι στον τοπο τους ,δεν το λαμβανει υποψη του ο εγκυρος Μακης.Σιγουρα οι πατριωτες μου,επιδοθηκαν σε υπερτιμησεις, σε υπερβολες που οδηγει η τουριστικη διαφθορα αλλα τα προτυπα τους φορουν γραβατα και ειναι γεννημα /θρεμμα sic περιοχων.Τις τιμες,τα ηθη και την αισθητικησυμπεριφορα κολωνακιου/ψυχικου/ γλυφαδας τις διαμορφωσαν οι επιχειρηματιες με εμπορικη δραστηριοτητα στο trendy τριγωνο.3 η Αραχωβα ,υποδεχτηκε σε πετρινο παραδοσιακο οικισμο και στο αχτιστο ΛΙΒΑΔΙ τους αποικους της.Το σημερινο της προσωπο ειναι εκτρωματικη διασταυρωση sic society με βλαχοσυπεριφορα και ορεσειβιων με δηθεν sic ριζες.

Snowhow δεν μιλάμε για τις υψηλές τιμές των υπηρεσιών-προϊόντων των τοπικών επιχειρηματιών, αλλά για το ρημάδι 2%. Useless anyway!

Snowhow δεν μιλάμε για τις υψηλές τιμές των υπηρεσιών-προϊόντων των τοπικών επιχειρηματιών, αλλά για το ρημάδι 2%. Useless anyway!

συμφωνουμε σε ολα. τα σχολια και οι παρατηρησεις ειναι βασιμες.απλα δες ολη τη σκακιερα.το 2% το δινεις σε συντεταγμενο οργανωσιακα,διοικητικα οργανισμο προκειμενου να το αξιοποιησει σε συμφωνημενες ενεργειες και νεες υποδομες.οι επιχειρηματιες εχουν συνολικα επενδυσει και αναπτυξει σε υποδομες και υπηρεσιες ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ποσα σε σχεσημε το ΧΚΠ. με πληρη συγχηση για την εκταση των δοικητικων,αναπτυξιακων και διαχειριστικων ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ !!!! ποιος ειναι αυτος που νομιμοποιειται να 1.εισπραξει 2.να διαχειριστει 3.να ελεχγθει για α.το κυρος β.τη νομιμοτητα γ.και την ουσια τωνπραξεων του. μηπως 1.ετα? 2 ο δ/ντης χκπ?3. η κοινοπραξια εκμεταλλευσης του χκπ?

Με τα λίγα οικονομικά που μπορεί η γκλάβα μου να κατεβάσει, νομίζω ότι αυτά που γράφεις δεν θα μπορούσαν γραφτούν αν δεν μιλάγαμε για ύπαρξη ενός χιονοδρομικού στην περιοχή. Θέλουνε δεν θέλουνε είναι το ήμισυ του παντός. Αν κλείσει, η όλη περιοχή εκεί θα είναι απλά μια άγνωστη κουκίδα στον χάρτη της Ελλάδας ανάμεσα στις τόσες χιλιάδες!

Ποιός είναι αυτός που νομιμοποιείται ρωτάς; Μα για να κάνεις τέτοια ερώτηση θα πρέπει να έχεις δεχθεί ότι η ανάπτυξη της περιοχής δεν οφείλεται στο χκ. Άπαξ και πιστέυεις όμως το ακριβώς αντίθετο, τότε μιλάμε για αχαριστία(μην το παίρνεις προσωπικά μιας και δεν ξέρω κάτι για σένα). Θα μπορούσανε να κάνουν bypass όλες τις επιλογές που έγραψες, που για μένα είναι ψεύτικα άλλοθι στο μυαλουδάκι τους, και να δίνανε αυτό το 2% όχι λόγο νόμων και συμφωνιών, αλλά λόγω ένδειξης καλής θελήσεως.

Αλλά τι λέω, έτσι; Μιλάω για συναισθήματα τώρα ο άμοιρος... Στην Ελλάδα όλοι θέλουμε το προσωπικό μας μάθημα για να γίνουμε καλύτεροι.

H άποψη μου είναι ότι το σύστημα είναι αλληλένδετο και πρεπει να λειτουργεί ως ένα. Χιονοδρομικό κέντρο,διάφοροι επαγγελματίες χειμερινού τουρισμού, παρελκόμενοι επαγγελματίες,δημοι/νομαρχίες/κρατος.

Χωρίς ΧΚΠ τότε οι επαγγελματίες θα εκαναν επαγγελματα που κάνουν σε άλλα χωριά και τα παιδιά τους θα έκαναν εσωτερικη μεταναστευση για ενα βιωσιμο αυριο και ολα θα ηταν δυσκολοτερα...

χωρις τους διαφορους επαγγελματίες να υποστηρίζουν/προσφερουν της υπηρεσιες τους στο χειμερινο τουρισμό τοτε το χιονοδρομικο θα ηταν μίζερο με ελάχιστους πελάτες! (αν δεν εχεις να φας,να αγορασεις/ντυθεις/εξοπλιστεις,να κοιμηθείς ε δεν θα πας παρα μια δυο φορες... (βλ. Κοζουφ, οταν οργανωθεί θα γίνεται το αδιαχώρητο)

το κράτος/δημοι/νομαρχίες έχουν έσοδα σεβαστά έσοδα και πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή.

το πρόβλημα ξεκινάει ότι η πολιτεία δεν παίρνει χαμπαρι,δεν ασχολείται ούτε παίρνει το πολιτικό κόστος που μπορεί να χρειαστεί για να βρεθεί εκ των εσω οικονομικη στηριξη στο ΧΚ γιατί δεν βλέπει ουτε καν τους λόγους.

Οι επαγγελματίες επι το πλείστον είναι κοντοφθαλμοι και οι περισσότεροι είναι και περασμένης ηλικίας, ελπιζω οτι τα παιδιά που ασχολούνται στις "οικογενειακές επιχειρησεις" πλεον ή θα ασχοληθουν στο εγγυς μελλον με το καλύτερο μορφωτικό τους επιπεδο και την σαφώς καλύτερη χιονοδρομική τους γνώση και ενημερωση να προσπαθήσουν πανω σε αυτό το μοντέλο που θα τους εγγυθεί την βιωσιμότητά τους μακρυπροθεσμα και οχι στην αρπαχτή του τώρα.

Το πιο ριζοσπαστικό μέτρο θα ήταν να κλείσει το χιονοδρομικό για 2 χρόνια... και τότε όλα θα ήταν ευκολα και για να παρθεί η απόφαση,ποιος θα τα μαζευει,ποιος θα τα αποδιδει ,ποιος θα τα διαχειριζεται.

Ειπα και γω να συλλογιστω λιγακι και ρωταω το εξης,μηπως εχει κατι το ιντερνετ απο την Βοιωτια και πανω εως την Θρακη,μηπως ρε παιδια συμβαινει κατι τις και

δεν το εχουμε καταλαβει,αν ειναι να καλεσουμε καποιον να αποκαταστησει την βλαβη,λεω εγω τωρα!!!

Αυτη την στιγμη οπως και αρκετες φορες τις τελευταιες μερες ,μεσα στο φορουμ αν εξαιρεσης την Ελενη,τον μακηστοπ,τον σαλτοΒαγγελη,οι αλλοι που

ειναι,οεο???? :)

Ρε τι παθατε οι απο πανω,αποκαλυφθειτε ρε,1 και σημερα εμεινε,εκτος και αν αρχισατε να κοιμαστε για να εχετε δυναμεις για Γαλλια!!!!!Λεω τωρα εγω.............. :P

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Ειπα και γω να συλλογιστω λιγακι και ρωταω το εξης,μηπως εχει κατι το ιντερνετ απο την Βοιωτια και πανω εως την Θρακη,μηπως ρε παιδια συμβαινει κατι τις και

δεν το εχουμε καταλαβει,αν ειναι να καλεσουμε καποιον να αποκαταστησει την βλαβη,λεω εγω τωρα!!!

Αυτη την στιγμη οπως και αρκετες φορες τις τελευταιες μερες ,μεσα στο φορουμ αν εξαιρεσης την Ελενη,τον μακηστοπ,τον σαλτοΒαγγελη,οι αλλοι που

ειναι,οεο???? :)

Ρε τι παθατε οι απο πανω,αποκαλυφθειτε ρε,1 και σημερα εμεινε,εκτος και αν αρχισατε να κοιμαστε για να εχετε δυναμεις για Γαλλια!!!!!Λεω τωρα εγω.............. :lol:

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ''παγωνιά'' απ' ότι αντιλαμβάνομαι :P

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Συμφωνω μαζι σας, αν και κατοικος Αραχωβας, ομως για να υπαρχει αντιλογος ας πουμε και την αποψη των ξενοδοχων, ιδιοκτητων καταστηματων κλπ.

Ο,τι η Αραχωβα, ναι μεν γευεται τα καλα του χιονοδρομικου, ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ συνολικα στο κρατος 6,5 εκατομμυρια ευρω, ανα ετος, απο ΦΠΑ, αντικειμενικες αξιες, μεταβιβασεις γης κλπ.

Οποτε η πολιτεια, ισχυριζονται οι επαγγελματιες, μονο παιρνει απο την Αραχωβα, χωρις να δινει τιποτα ανταποδοτικα.(Ελλειψη υποδομων, μη χρηματοδοτηση περιφερειακου παρακαμπτηριου δρομου κλπ)

Επομενως η ευθυνη για την περαιτερω αξιοποιηση του ΧΚΠ ανηκει αποκλειστικα στο κρατος.

Λενε λοιπον οι επαγγελματιες, "πληρωνουμε εξαιτιας του ΧΚΠ, και ορθως, στο κρατος πολλα λεφτα, οχι ομως και για το ΧΚΠ, καθεαυτο" οταν η πολιτεια δεν εχει δωσει ουτε ενα ευρω, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, για την αναπτυξη της γυρω περιοχης( οδικο δικτυο, υποδομες κλπ)

http:www.arahova.net

http:www.meteo.gr/stations/arahova

http:www.meteo.gr/stations/parnassos1950

http:www.meteo.gr/stations/parnassos

Συμφωνω μαζι σας, αν και κατοικος Αραχωβας, ομως για να υπαρχει αντιλογος ας πουμε και την αποψη των ξενοδοχων, ιδιοκτητων καταστηματων κλπ.

Ο,τι η Αραχωβα, ναι μεν γευεται τα καλα του χιονοδρομικου, ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ συνολικα στο κρατος 6,5 εκατομμυρια ευρω, ανα ετος, απο ΦΠΑ, αντικειμενικες αξιες, μεταβιβασεις γης κλπ.

Οποτε η πολιτεια, ισχυριζονται οι επαγγελματιες, μονο παιρνει απο την Αραχωβα, χωρις να δινει τιποτα ανταποδοτικα.(Ελλειψη υποδομων, μη χρηματοδοτηση περιφερειακου παρακαμπτηριου δρομου κλπ)

Επομενως η ευθυνη για την περαιτερω αξιοποιηση του ΧΚΠ ανηκει αποκλειστικα στο κρατος.

Λενε λοιπον οι επαγγελματιες, "πληρωνουμε εξαιτιας του ΧΚΠ, και ορθως, στο κρατος πολλα λεφτα, οχι ομως και για το ΧΚΠ, καθεαυτο" οταν η πολιτεια δεν εχει δωσει ουτε ενα ευρω, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, για την αναπτυξη της γυρω περιοχης( οδικο δικτυο, υποδομες κλπ)

διαφωνω καθετα στο σημειο που λες "πληρωνει η αραχωβα......μεταβιβασεις γης κλπ."σε ποιο μερος της ελλαδας θα πας και δεν θα πληρωσεις ΦΠΑ?απο ποιο μερος δεν παιρνουν αντικειμενικες αξιες?πιεσε κανεις να μεταβιβασουν την γη τους?

οι επαγγελματιες οχι μονο στην αραχωβα αλλα παντου μονο οτι δινουν ξερουν να λενε.το ποσα βγαζουν ομως δεν τα λενε.αν το χιονοδρομικο κλεισει για μια σεζον οχι παραπανω θα καταλαβουν ολοι την αξια του.φταιει το κρατος και το πιστευουμε ολοι μας αλλα φταιει και η αισχροκερδια και πλεονεξια του ελληνα.

αυτα γινονται και αλλου οχι μονο στην αραχωβα-ΧΚΠ,απλα εκει εχει παραξεφυγει λιγο το θεμα με τις τιμες.ενδεικτικα θα σου πω οτι για μια εβδομαδα στην αραχωβα μου ζητησαν 110 ευρω το δωματιο ενω στον παλαιο αγιο αθανασιο ;) για τις ιδιες υπηρεσιες παντα.τι παραπανω εχει να μου προσφερει η αραχωβα απο τον παλαιο αγιο αθανασιο?μονο οτι ειναι πιο κοντα.τπτ αλλο.

διαφωνω καθετα στο σημειο που λες "πληρωνει η αραχωβα......μεταβιβασεις γης κλπ."σε ποιο μερος της ελλαδας θα πας και δεν θα πληρωσεις ΦΠΑ?απο ποιο μερος δεν παιρνουν αντικειμενικες αξιες?πιεσε κανεις να μεταβιβασουν την γη τους?

οι επαγγελματιες οχι μονο στην αραχωβα αλλα παντου μονο οτι δινουν ξερουν να λενε.το ποσα βγαζουν ομως δεν τα λενε.αν το χιονοδρομικο κλεισει για μια σεζον οχι παραπανω θα καταλαβουν ολοι την αξια του.φταιει το κρατος και το πιστευουμε ολοι μας αλλα φταιει και η αισχροκερδια και πλεονεξια του ελληνα.

αυτα γινονται και αλλου οχι μονο στην αραχωβα-ΧΚΠ,απλα εκει εχει παραξεφυγει λιγο το θεμα με τις τιμες.ενδεικτικα θα σου πω οτι για μια εβδομαδα στην αραχωβα μου ζητησαν 110 ευρω το δωματιο ενω στον παλαιο αγιο αθανασιο :D για τις ιδιες υπηρεσιες παντα.τι παραπανω εχει να μου προσφερει η αραχωβα απο τον παλαιο αγιο αθανασιο?μονο οτι ειναι πιο κοντα.τπτ αλλο.

Ναι! Αυτό προσφέρει η Αράχωβα... δυστυχώς το "κοντά" στην Αθήνα, όπου μένει η μισή Ελλάδα :P !

Προσφέρει το ότι "ως δια μαγείας" η Αράχωβα αναφέρεται μια φορά την εβδομάδα το Star στις "ειδήσεις" του :D:)

(ξέρω, ξέρω, όλοι είμασε και πολύ cult και δεν βλέπουμε "ειδήσεις" του Star).

Τα ρεπορταζ, αν δεν δείχνουν ΧΚΠ, περιγράφουν αναλυτικά την νυχτερινή ζωή στην Μύκονο του Χειμώνα -όπως την λένε... B)

Δηλαδή αν πας Αράχωβα γίνεσαι clebrity βρε παιδί μου. Στην νοοτροπία του κόσμου που δεν κάνει σκι.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι πολλοί φίλοι που βλέπουν τις φωτογραφίες μου στο FB μου λένε:

"Πας Αράχωβα για σκι;" η απάντησή μου είναι: "πάω Παρνασσό για σκι, γιατί στην Αράχωβα πας βασικά για καφέ, φαΐ, ύπνο... δεν έχει ΧΚ..." :P

Για να δεις τι γίνεται στην Βόρειο Ελλάδα μόνο στην ΕΤ3 μπορείς και ομολογώ ότι έχει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!

π.χ. τα Χριστούγεννα και τα Φώτα είχε πολλά ενδιαφέροντα για διαφορετικά έθιμα των γιορτών που δεν τα ήξερα.

Σαφώς και τα βόρεια Χιονοδρομικά καταλαμβάνουν κάποιο τηλεοπτικό χρόνο στην ΕΤ3.

Απλά τα άλλα κανάλια έχουν, άλλα συμφέροντα...

Και σ' αυτό το αλισβερίσι (που κοστίζει όσο να 'ναι... -πολλοί είναι στην ουρά γι ανα "φάνε"),

εμείς πρέπει να πληρώνουμε την πλαστή γκλαμουριά που έχουν δημιουργήσει για την Αράχωβα

ΠΟΛΥ πιο ακριβά :P

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Ναι! Αυτό προσφέρει η Αράχωβα... δυστυχώς το "κοντά" στην Αθήνα, όπου μένει η μισή Ελλάδα :) !

Προσφέρει το ότι "ως δια μαγείας" η Αράχωβα αναφέρεται μια φορά την εβδομάδα το Star στις "ειδήσεις" του :P:D

(ξέρω, ξέρω, όλοι είμασε και πολύ cult και δεν βλέπουμε "ειδήσεις" του Star).

Νομιζω οτι αναφερεσαι πολυ απαξιωτικα για την Αραχωβα. Δεν εχουμε αναγκη κανενος ειδους star. Η Αραχωβα, δεν εγινε γνωστη μονο εξαιτιας του χιονοδρομικου. Σαφως υπηρξε η πολλαπλασιαστικη της δυναμη, αλλα ηταν διασημη και εξαιτιας των Δελφων, ενω στο παρελθον παρηγαγε και ξακουστα παραδοσιακα προϊοντα, τσιπουρο, κρασι κλπ.

Επισης η Αραχωβα εχει και ιστορικες αναφορες με την ξακουστη περιφημη Μαχη εναντιον των Τουρκαλβανων, "η σημαντικοτερα της Επαναστασεως" αναφερει ο Χ Τρικουπης και την Πανελληνια τριημερη Εθνικοθρησκευτικη γιορτη "Το Πανηγυρακι". Εκατονταδες χιλιαδες τουριστες την εχουν επισκεφθει και το καλοκαιρι, λογω των Δελφων.

Η Αραχωβα λοιπον ναι μεν στηριζεται απο το χιονοδρομικο, αλλα ειχε και εχει και αλλες αναφορες.

"Από τας διασημοτέρας κώμας της Ελλάδος" αναφέρει ο Τζον Λενον σε επισκεψη του στην Αραχωβα στα 1961.

Πολλες προσωπικοτητες της Ευρωπης, αρχηγοι κρατων, κλπ εχουν παρελασει απο την Αραχωβα και πριν τη δημιουργια του χιονοδρομικου.

Αυτη ειναι η Αραχωβα, ενας τοπος οπου συνυπαρχει ο αλπικος δυναμισμος με την ιστορια την παραδοση και την προοδο.

Η Αραχωβα ηταν και ειναι ενα ΚΟΜΒΙΚΟ σημειο αναφορας.

Και να ειστε σιγουροι, οτι και πριν το χιονοδρομικο, η Αραχωβα ειχε υψηλο βιοτικο εισοδημα.

Σαφως με το χιονοδρομικο, υπηρξε η στροφη στην "τουριστικη μονοκαλλιεργεια", δεν αντιλεγω, αλλα η ΑΡΑΧΩΒΑ ηταν οντως, απο τις σημαντικοτερες κωμες της Ελλαδας, οπως αναφερει ο Τζον Λενον.

Στη συνημμενη φωτο. Το συγκροτημα "Beatles" και ο Τζον Λενον, με τους Αραχωβιτες οργανοπαιχτες, στην Αραχωβα.

_________________________.bmp

Νομιζω οτι αναφερεσαι πολυ απαξιωτικα για την Αραχωβα. Δεν εχουμε αναγκη κανενος ειδους star. Η Αραχωβα, δεν εγινε γνωστη μονο εξαιτιας του χιονοδρομικου. Σαφως υπηρξε η πολλαπλασιαστικη της δυναμη, αλλα ηταν διασημη και εξαιτιας των Δελφων, ενω στο παρελθον παρηγαγε και ξακουστα παραδοσιακα προϊοντα, τσιπουρο, κρασι κλπ.

Επισης η Αραχωβα εχει και ιστορικες αναφορες με την ξακουστη περιφημη Μαχη εναντιον των Τουρκαλβανων, "η σημαντικοτερα της Επαναστασεως" αναφερει ο Χ Τρικουπης και την Πανελληνια τριημερη Εθνικοθρησκευτικη γιορτη "Το Πανηγυρακι". Εκατονταδες χιλιαδες τουριστες την εχουν επισκεφθει και το καλοκαιρι, λογω των Δελφων.

Η Αραχωβα λοιπον ναι μεν στηριζεται απο το χιονοδρομικο, αλλα ειχε και εχει και αλλες αναφορες.

"Από τας διασημοτέρας κώμας της Ελλάδος" αναφέρει ο Τζον Λενον σε επισκεψη του στην Αραχωβα στα 1961.

Πολλες προσωπικοτητες της Ευρωπης, αρχηγοι κρατων, κλπ εχουν παρελασει απο την Αραχωβα και πριν τη δημιουργια του χιονοδρομικου.

Συγνώμη, αλλά δεν απαξιώνω κανένα από τα ιστορικά γεγονότα της πατρίδας μας,

ούτε και τα πολιτιστικά γεγονότα που τα γιορτάζουν και μας τα θυμίζουν!!!

Καθόλου, καθόλου δεν εννοούσα κάτι τέτοιο και νομίζω ότι ήμουν απολύτως ξεκάθαρη.

Επίσης δεν απαξιώνω του Αραχωβίτες γενικά, γιατί και σπίτι τους έχω φάει και διακρίνονται για την φιλοξενεία τους (όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες).

Όμως πραγματικά αυτό που γίνεται τώρα καμία σχέση -και σε συζήτηση που είχα με Αραχωβίτες συμφωνούσαν απολύτως-

έχει εντελώς ξεφύγει από το μέτρο. Σ΄ αυτό τον βασικό ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ και δεν νομίζω να διαφωνείς και εσύ.

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να δεχτώ να πηγαίνω ακόμα και στο πιο ιστορικό μέρος της Ελλάδας και να είναι οι τιμές σε αυτό το επίπεδο!!!

ΕΛΕΟΣ ! Να αρχίσω να ξαναλέω τα ίδια και τα ίδια για χιλιοστή φορά ότι:

οι τιμές στα χιονοδρομικά της Αυστρίας και της Ελβετίας είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ φθηνότερες,

το οποίο σε συνδυασμό με τις παρεχόμενες υπηρεσίες (μην αρχίσουμε να συγκρίνουμε τα ασύγκριτα τώρα...)

δημιουργούν σε εμάς εδώ την αίσθηση της απόλυτης κοροϊδίας!! Μην αναρωτιέστε λοιπόν γιατί ο κόσμος πάει αλλού!

Θεούς του κάναμε τους Βούλγαρους!! Το ξέρετε αυτό φαντάζομαι... Τι γινόταν τα Χριστούγεννα εν μέσω "κρίσης".

Υπάρχει η έννοια του best value for money. Να πληρώσουμε, αλλά τι και πόσο;;;

Αυτού του είδους η ανάπτυξη ελπίζω να το καταλάβετε σύντομα ΔΕΝ είναι αειφόρος... είναι σκέτη καταστροφή!!!

Χιλιοειπωμένα πράγματα λέω και απορώ πως τα ξανασυζητάμε!

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Να συμφωνησω σε γενικες γραμμες, αλλα το κακο με τις τιμες ειναι γενικο. Ενταξει, να δεχτω οτι ενας λογος ειναι η κοντινη αποσταση με την Αθηνα. Ομως δες επι παραδειγματι τι συμβαινει με τα ελληνικα νησια και ποσο φθηνοτερες ειναι οι διακοπες στα παραλια της Τουρκιας.

Τελος παντων ειναι μεγαλο το θεμα και δεν αφορα μονο στην Αραχωβα