Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
7ψυχος_gtsap

Παρακράτηση (?) -- απώλεια εξοπλισμού

Recommended Posts

gtsap λόγω επαγγέλματος, κι απ' όσο θυμάμαι (γιατί έχω χρόνια που δεν δουλεύω πια στο check-in) ΝΑΙ υπάρχει έξτρα χρέωση για τα πέδιλα του σκί και ΝΑΙ έχει να κάνει με την ειδική ασφάλεια για περίπτωση ζημιάς ή απώλειας.

Δηλαδή αν καταστραφούν ή χαθούν κατά τη μεταφορά, εφ' όσον υπάρχει το ειδικό slip της πληρωμής που γράφει ότι πρόκειται για πέδιλα σκί, ο "παθών" αποζημιώνεται με την πραγματική αξια του εξοπλισμού.

Αν δεν έχει πληρωθεί αυτό, η αποζημίωση σε περίπτωση απώλειας, ειναι με βάση το βάρος... κάποτε ήταν 20 δολλάρια το κιλό αν θυμάμαι καλά... μηδαμινό ποσό για σκί....

Δεν ξέρω γιατί δεν σας χρέωσαν φεύγοντας απο την Αθήνα.

Το ότι όμως χάθηκαν... αυτό είναι δάκτυλος της Alitalia...

Είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ εταιρεία που έχει την ικανότητα να χάνει τις ίδιες αποσκευές ΚΑΙ στην αναχώρηση ΚΑΙ στην επιστροφή !!!! (το έπαθε ο ανηψιός μου πηγαίνοντας για σκί στην Αυστρία)

Αθήνα - Μόναχο και Μόναχο - Αθήνα

η Star Alliance = Lufthansa + Aegean + άλλες ... πιθανόν και Swiss

δεν μας χρέωσε τίποτα ποτέ.

Η ΟΑ μας χρέωσε μόνο από επιστροφή από Μόναχο μας θυμήθηκαν και μας χρέωσαν 50 €. (Δεν υπήρχε θέμα υπέρβαρου!)

Το περιστατικό στο αεροδρόμιο του Μονάχου μοιάζε μ' αυτά που περιγράφετε πιο πάνω.

Σε άσχετο ταξίδι προς Ρώμη, η Alitalia μας άφησε 4 ΩΡΕΣ να περιμένουμε τις βαλίτσες μας (χωρίς υπέρβαρο) !!!!

Νομίζαμε ότι τις είχαμε χάσει... για πάντα. Είχαν μπερδέψει τους ιμάντες. Βγήκαν μαζί με υπερατλαντική πτήση...

Αυτά συμβαίνουν συχνά και σε τεχνικούς και στελέχη της εταιρείας μας που επισκέπτονται εργοστάσια ή εκθέσεις (στην Ιταλία).

Άρα νομίζω πως το ατυχές γεγονός (Παρακράτηση (?) -- απώλεια εξοπλισμού)

είναι μάλλον ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της αεροπορικής, πρόβλημα οργάνωσης κλπ.

ΟΚ! θα μου πείτε ότι υποστηρίζω ανοιχτά τον Γερμανόφωνο χώρο.

Σε πολλά αεροδρόμια της Γερμανίας όμως ΔΕΝ πλήρωσα υπέρβαρο (έως και 8 κιλά !! μια φορά χ 5ευρώ το κιλό...)

με την καλή διάθεση της υπαλλήλου.

Σημείωση: Δεν έβαζα ποτέ βιβλία στην βαλίτσα και τις μπότες του σκι τις πέρνω μαζί μου στο αεροπλάνο (με κασκόλ σκουφιά και άλλα μέσα)

Η γνωστή χειραποσκευή δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 8 κιλά και να "χωράει" στο ειδικό "κουτί" που υπάρχει πριν κάθε check in!

Καλό ταξίδι!

και ελπίζω ο χαμένος εξοπλισμός να βρέθηκε σώος!

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Και μια και μιλάμε για αποσκευές, να καυτηριάσω για ακόμα μια φορά την τραγική κατάσταση στο αεροδρόμιο της Γενεύης αναφορικά με την παραλαβή των σκι. Μιλάμε για εντελώς τριτοκοσμικές καταστάσεις. Γυρνάς στον Βενιζέλο και νιώθεις Ευρωπαίος. :)

Make Parnassos Great Again!

21 Dec 2008:

Lufthansa

ATH - FRA - GVA :

φτάνουμε Γενεύη και μας λείπουν 3 βαλίτσες, 4 ζευγάρια μπότες, και 5 ζευγάρια σκί..........

σπαταλάμε καμιά ώρα στο αντίστοιχο Lost&Found office του αεροδρομίου της Γενεύης, περιμένοντας την μοναδική υπάλληλο να εξυπηρετησει 423 αγανακτησμένους σκιέρ, τα δηλώνουμε και φεύγουμε για Chamonix.. Την επομένη, βολτάρουμε διότι δεν έχουμε ούτε κάλτσα να βάλουμε (χανουμε μια μέρα σκί)...Τουλάχιστον, το απόγευμα μας περίμεναν όλα μας τα πράγματα στο δωμάτιο μας στο Chamonix.

29 Dec 2008:

Lufthansa

GVA - FRA - ATH :

με επιπλέον 2 βαλίτσες, ακόμα 2 ζευγάρια μπότες, άλλη μια μεγάλη θήκη με 3 ζευγάρια σκί, 3 paintings στο χέρι και πολλά πολλά ακόμα, κάνουμε check in, δίνουμε αποσκευές, περνάμε από τον έλεγχο, σπαταλούμε 3245 ώρες διότι πρέπει να ανοιχτούν όλα, φτάνουμε στο gate, καθόμαστε κανένα τέταρτο, ώσπου να δούμε στην ωραιότατη plasma Philips, ''flight cancelled''.......φτού κι από την αρχή.....

Ηθικό Δίδαγμα;

...great things are done when men and mountains meet....

Ηθικό Δίδαγμα;

ένας Καλαβρυτινός δεν ταξιδεύει ΠΟΤΕ με Luftwaffe

κάθεται Χριστουγεννιάτικα στην πατρίδα του και πάει για σκι στο χωριό του .....

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

____________0003.wmv

Ναι ξέρω το χιούμορ περνάει κρίση

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Στην Ολυμπιακή όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα κάτι

τι να βρεις ρε Κωστή;

στην Ολυμπιακή, έτσι όπως πάει, σε λίγο θα μας βάζουν να κάνουμε πεντάλ οι επιβάτες, για να γυρνάν οι έλικες ..... :)

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Εγώ κύριοι δηλώνω ευθαρσώς ότι μετά την φετινή μου εξαιρετική εμπειρία με Lufthansa, δεν ξαναπετάω με ΚΑΜΙΑ άλλη εταιρία για Άλπεις. Και πολύ περισσότερη με την κωλο-Swiss, που πέρυσι απο Γενεύη μας ζήτησε 800 ευρώ υπέρβαρο για τα set snowboard!!!! Αν είναι να πάω Ελβετία, μέχρι που προτιμώ να οδηγήσω μέχρι αυτή απο το Μόναχο απο το να ξαναπετάξω με Swiss.

Φέτος ΟΥΤΕ Ελλάδα ζύγισαν τη θήκη των snowboard ΟΥΤΕ στο Μόναχο. ΟΥΤΕ σε εμένα και την κοπέλα μου ΟΥΤΕ στο φιλικό ζευγάρι που ήμασταν μαζί. Πράγμα απολύτως λογικό για μια εταιρία που λέει "ένα σετ κατ' άτομο δωρεάν". Και που δε θυμάται (Swiss, γκχ, γκχ, Swiss) στην πορεία ότι "ναι μεν, αλλά" και "μέχρι 11 κιλά", και "έχετε και μια κάλτσα μέσα, άρα είναι κανονική αποσκευή άρα 10 ευρώ ανά κιλό". Και που φυσικά δε χρεώνει 50ρια αβέρτα όπως η Aegean. 99 ευρώ εισιτήριο μαζί με φόρους και check in με χαμόγελο και χωρίς μανούρες. Άντε για να τελειώνουμε με τους ηλίθιους των αεροπορικών που ζητάνε όσα τους λείπουν...

Edited by royale

The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...

Εγω θελω να κανω μια αλλη ερωτηση.

Υπαρχει περιπτωση οπως πετανε τα πραγματα να σπασουνε κατι???

Και αν ναι σε αποζημιωνουν??

Θα εχω την σανιδα σε τσαντα αλλα δεν εχει τοσο χοντρη επενδυση για να σε προστατευει απο τετοια χτυπηματα.

Εχει κανεις αναλογες εμπειριες???

ΑΚΑ as JEEP!!!

Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

στο La Tania ο Σωτήρης7 είδε την μια δεστρα σπασμένη, συμπληρωσε κατι χαρτια στο ξενοδοχείο απο εκει και μετα χλωμό το βλέπω...

παρε ναυλον με φυσαλιδες και τυλιξε τα οσο πιο καλά μπορείς...

στο La Tania ο Σωτήρης7 είδε την μια δεστρα σπασμένη, συμπληρωσε κατι χαρτια στο ξενοδοχείο απο εκει και μετα χλωμό το βλέπω...

παρε ναυλον με φυσαλιδες και τυλιξε τα οσο πιο καλά μπορείς...

και ειχε φαει πριν και το κρυο της αρκουδας με το Ορεστη στο αεροδρομιο της γενευης για να φυλανε τα σκι μας

DALTONS POW ROBBERY.....

Όχι τίποτα άλλο, αλλά δουλεύαμε και την Γιώτα που τα είχε φασκιώσει στο bubble wrap. Να που χρειάζεται! :unsure:

1) Υπάρχει και το εξής κόλπο που το κάνω πάντα όταν μεταφέρονται τα πολύτιμα σκιάκια μου αεροπορικώς: βάζω μέσα στον σάκο, τα διάφορα ρούχα του σκι που είναι μαλακά ώστε να προσφέρουν "απαλή" προστασία :P , βλ. γάντια, κάλτσες, σαλοπέτα, fleece, σκουφάκια, κλπ.

2) Τα συμπεράσματά μου από όσες φορές έχω ταξιδέψει, αλλά και τα όσα γράφετε είναι τα εξής:

Υπάρχει όντως κανονισμός / σύσταση της ΙΑΤΑ να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη κι επομένως χρέωση για τη μεταφορά αθλητικού εξοπλισμού (μου το είχαν πεί πρώτη φορά στον κισέ στο Μόναχο στην επιστροφή μας από την εκδρομή του συλλόγου στο Καπρούν που ως τότε ταμίας έκανα την οδηγό :P ) που ΟΜΩΣ προφανώς η κάθε εταιρία κι ο κάθε εκπρόσωπός της ερμηνεύει διαφορετικά και τελικά, έγκειται στην διάθεση του κάθε υπευθύνου αν θα πέσει η χρέωση ή όχι. Έτσι:

- όταν πάμε γκρουπ δεν μας χρεώνουν,

- στην Aegean και την ΟΑ βρίσκουμε πάντα κάποιον γνωστό και δεν μας χρεώνουν,

- στην Swiss + Lufthansa δεν μας χρεώνουν όταν τους λέμε πόσο μας αρέσει στα χιονοδρομικά μας κι όποτε πάμε, δηλαδή συχνότατα, δεν μας χρεώνουν ποτέ!

Το σίγουρο είναι:

Ότι με Alitalia, ειδικά στις transit πτήσεις, οι αποσκευές σας θα πάνε μέσω Ζιμπάμπουε, επομένως αν είναι σκι, θα πρέπει ούτως ή άλλως να νοικιάσετε από εκεί!!! :lol:

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

τι να βρεις ρε Κωστή;

στην Ολυμπιακή, έτσι όπως πάει, σε λίγο θα μας βάζουν να κάνουμε πεντάλ οι επιβάτες, για να γυρνάν οι έλικες ..... :)

νεα δεδομενα...

...απο Ολυμπιακη... μου ειπανε οτι πλεον ο εξοπλισμος χρεωνεται 35 ευρω ανα διαδρομη, δηλαδη 70 ευρω καπελο στο εισιτηριο!!! επισης το υπερβαρο (ανω των 20 κιλων ανα ατομο) θα χρεωνεται 5 ευρω για το καθε επιπλεον κιλο!!! ξεφτιλα!!!

Ε είναι απλό. Προτιμάμε αεροπορικές που δεν μας χρεώνουν επιπλέον. Ο μόνος που θα χάσει η Ολυμπιακή θα είναι. Και αυτή τη φορά τουλάχιστον δεν θα πληρώνουμε εμείς την χασούρα.

Make Parnassos Great Again!

εξεταστε ατις ασφαλιστικες καλυψεις του εισητηριου γενικα αλλα και για τις αποσκευες πριν πεταξτε γιατι τα πολυ φτηνα

καμμια φορα δεν καλυπτουν τιποτα

μαθαινεις πολλα πραγματα οταν διαβαζεις του ορους με τους οποιους σε μεταφερουν

αλλα θα μου πειτε αυτα ειναι ψιλα γραμματα ποιος καθεται να ασχοληθει

εμεις εχουμε κλεισει για Μιλανο εδω και 1 μηνα περιπου. τοτε δεν υπηρχε χρεωση για τον εξοπλισμο. για την ακριβεια δεν υπηρχε προβλεψη... οποτε κλεισαμε με την εταιρια που βολευε περισσοτερο...

τωρα η "νεα Ολυμπιακη" οριζει αλλους ορους... κανονικα δεν θα επρεπε να τους εφαρμοζει απο την ημερομηνια που ξεκινανε τα νεα μετρα? εμεις που εχουμε κλεισει απο πριν τι φταιμε?

εμεις εχουμε κλεισει για Μιλανο εδω και 1 μηνα περιπου. τοτε δεν υπηρχε χρεωση για τον εξοπλισμο. για την ακριβεια δεν υπηρχε προβλεψη... οποτε κλεισαμε με την εταιρια που βολευε περισσοτερο...

τωρα η "νεα Ολυμπιακη" οριζει αλλους ορους... κανονικα δεν θα επρεπε να τους εφαρμοζει απο την ημερομηνια που ξεκινανε τα νεα μετρα? εμεις που εχουμε κλεισει απο πριν τι φταιμε?

Αγαπητέ clouseau

έχεις δίκιο αλλά που να το βρεις ???

Το πρόβλημά που περιγράφεις είναι νομίζω ο λόγος που η '"νέα" εταιρία ανακοίνωσε ότι μπορείς να πάρεις πίσω στο ακέραιο όλα τα χρήματά σου για εισιτήρια αγορασμένα πριν την 1-10-09. Η γνώμη μου είναι να το κάνεις και να ξανακλείσεις εισιτήριο.

Φιλικά

gtsap

YΓ1. 35 Εuro είναι κοντά στον μέσο όρο. Τόσο χαρατσώνουν οι περισσότερες αεροπορικές για τα ski.

ΥΓ2. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω πόσο χρεώνουν τα ski οι εταιρίες χαμηλού (ΑΡΧΙΚΟΥ) κόστους και ληστρικής-προκλητικής (ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ) συμπεριφοράς.

Αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου ότι η χρήση τουαλέτας σύντομα θα χρεώνεται 10-15 Εuro για τους κανονικούς επιβάτες και περίπου το διπλάσιο για τους ηλικιωμένους :) (ΤΟΥΣ ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ) τότε δεν τολμώ να σκεφτώ πόσο θα χρεώνουν για τα ski.

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

τι να σου πω. ειμαστε 15 ατομα παρεα! δεν ειναι και πολυ ευκολο να αλλαξουμε ολοι εισιτηρια... θα ριξω μια ματια ομως να δω τι παιζει. ειναι και Μιλανο ο προορισμος και δεν υπαρχουν και τοσες πολλες επιλογες για απευθειας πτησεις σε μη κουλες ωρες.

fyi- η easyjet χρεωνει το σετ σκι 50 ευρω πηγαινε-ελα αλλα εκει ειμαι σιγουρος οτι ανοιγουνε τις θηκες να δουν μηπως εχεις βαλει μεσα 2 σετ...

Έχουμε πληρώσει το 50άρικο μόνο στο "έλα"... στο "πήγαινε" μάλλον το είχαν ξεχάσει)

Όταν ρωτήσαμε πως γίνεται να το χρεώνοουν μόνο από Μόναχο προς Αθήνα

ούτε η υπάλληλος της Aegean , ούτε ο προϊστάμενός της (που μίλαγε Ελληνικά με την προφορά κάποιου που μεγάλωσε στη Γερμανία)

ήξεραν να απαντήσουν... κανονικά μας είπαν ότι μετά το 2004 τόσο χρεώνεται

ο κάθε αθλητικός εξοπλισμός που είναι ειδική αποσκευή...

αλλά στον σάκκο είχε 2 ζευγάρια σκι

δεν τον άνοιξαν... ίσως και να φοβήθηκαν...

και είναι παράξενο γιατί η Lufthansa, που είναι συνέταιρος της Aegean, δεν χρεώνει επιπλέον

και φυσικά δεν χρεώνει και η Swiss (το επιβεβαιώνει η Μυρτώ) και δεν νομίζω να χρεώνει και η Austrian

Σημ.: Ο Αριστοτέλης, όχι ο Arma, ο νεότερος :)

έχει πάθει ζημιά στα σκι του, του έσπασαν τη δέστρα, ευτυχώς στον γυρισμό από το ταξίδι.

Αποζημιώθηκε βέβαια, αλλά τι θα είχε συμβεί αν αυτό είχε συμβεί στο πήγαινε;

Ρωτήστε τον στην επόμενη συνάντηση, γιατί δεν θυμάμαι με ποια αεροπορική!

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

λοιπον μπηκα στο site της ΟΑ και γραφει το παρακατω. δεν ξερω αν τελικα ειναι διαφορετικο απο αυτο που σας μετεφερα πριν ή οχι. εσεις πως το ερμηνευετε?

Η Olympic Air, με γνώμονα την διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση των επιβατών της, απλοποίησε την μεταφορά αθλητικού εξοπλισμού. Συγκεκριμένα, αθλητικός εξοπλισμός οποιουδήποτε τύπου συνυπολογίζεται στις αποσκευές. Αν το συνολικό βάρος αποσκευών και αθλητικού εξοπλισμού υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια δωρεάν βάρους αποσκευών ανά επιβάτη, τότε ο εξοπλισμός έχει χρέωση μεταφοράς 35€ για κάθε 20 κιλά για κάθε πτήση.

Παιδια με την Alitalia αντιμετοπισα και εγω προβλημα σε πτηση της Ολυμπιακης αλλα οχι με σκι!!

Ερχομουν περσυ απο ΗΠΑ και αλλαζα αεροπλανο στο Λονδινο!

Αν η πτηση ειναι εκτος ΕΕ εχεις διαφορετικά ορια στα κιλα!!

Στο Λας Βεγκας λοιπον δεν πληρωδα τιποτα και στο Λονδινο η Ιταλιδα μου ελεγε να πληρωσω 15 λιρες το κιλο!! το πληρωνω μετα απο μια μικρη μαχη γιατι ημουν πτωμα κλπ κλπ!!

Ερχομαι Ελλαδα και επικοινωνισα με την Ολυμπιακη και εφοσον μου ειπαν οτι εχει επαναληθφει αυτο απο την Alitalia μου εστειλαν μια επιταγουλα πισω με ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσο!!

απλα keep in mind!

Φιλικα

Θανος

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

λοιπον μπηκα στο site της ΟΑ και γραφει το παρακατω. δεν ξερω αν τελικα ειναι διαφορετικο απο αυτο που σας μετεφερα πριν ή οχι. εσεις πως το ερμηνευετε?

Η Olympic Air, με γνώμονα την διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση των επιβατών της, απλοποίησε την μεταφορά αθλητικού εξοπλισμού. Συγκεκριμένα, αθλητικός εξοπλισμός οποιουδήποτε τύπου συνυπολογίζεται στις αποσκευές. Αν το συνολικό βάρος αποσκευών και αθλητικού εξοπλισμού υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια δωρεάν βάρους αποσκευών ανά επιβάτη, τότε ο εξοπλισμός έχει χρέωση μεταφοράς 35€ για κάθε 20 κιλά για κάθε πτήση.

Στην πράξη είναι ένα και το αυτό διότι είναι πολύ δύσκολο μια αποσκευή + ski + μπότες να είναι αθροιστικά κάτω από το επιτρεπόμενο βάρος (το οποίο ποικίλει από εταιρία σε εταιρία, στην ΟΑ είναι 20 Κιλά).

Με προβληματίζει επίσης η διατύπωση " ... έχει χρέωση μεταφοράς 35€ για κάθε 20 κιλά για κάθε πτήση."

Δηλαδή αν πηγαίνω ΑΘήνα-Ζυρίχη-Γενεύη και πίσω (αυτό είναι υποθετικό γιατί για ελβετία δεν πετάει το νέο αφεντικό), πόσες είναι οι πτήσεις (δηλ. πόσα 35άρια θα πληρώσω? )

ΥΓ. Ο υπεύθυνος βάρδιας στα counter της εταιρίας είναι ο πιό κατάλληλος για να σου απαντήσει.

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

ΥΓ. Ο υπεύθυνος βάρδιας στα counter της εταιρίας είναι ο πιό κατάλληλος για να σου απαντήσει.

ετσι εμαθα για το 35αρι αφου μια φιλη απο την παρεα βρεθηκε στο αεροδρομιο και ρωτησε... αλλα ειπα να μπω και στο site να δω τι ακριβως λεει