likos33 0 Report post Posted January 13, 2009 ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ....ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ SITE ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΣΤΟ ΘΕΜΑ ''BΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΠΑΠΠΟΥ'' ΤΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ...ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗ ΖΗΤΟΥΣΑ......ΑΛΛΟΙ ΛΕΓΑΝΕ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΩ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΘΕΝ......ΕΓΩ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΤΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ...ΜΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ...ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΩΝ.... ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ........ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ............... ΣΑΠΩς ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΣΤΟ WWW.PETAME.GR ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ..... ΑΣ ΕΛΠΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ Quote Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted January 13, 2009 Αγαπητέ μελλοντικέ snb... κανείς δεν σε ειρωνεύτηκε ποτέ, απλά έτσι "παιχνιδιάρικο" είναι το forum μας, μια που πολλοί έχουν ως δεύτερο χόμπυ (το ΑΑΑ είναι φυσικά η χιονοδρομία) το να γράφουν εδώ και να πειράζουν ο ένας τον άλλο. Η χαρά τους είναι μεγάλη όταν γίνεται αυτό και σε βεβαιώ είναι μέρος την επικοινωνίας μας που έχει πάντα καλή πρόθεση... Σχετικά την βοήθεια που ζήτησες: Σε παραπέμπω με κλειστά τα μάτια στον chrisstem (Χρήστο Σαββόπουλο) ΠΟΛΥ καλό και παλιό δάσκαλο του σκι, ο οποίος έχει επιμεληθεί και ένα ολόκληρο ένθετο περιοδικού με θέμα την χιονοδρομία και φυσικά και το snb! Πιθανόν να μπορεί να σου στείλει το άρθρο που έγραψε για την χιονοσανίδα με την βοήθεια παλιού και έμπειρου δασκάλου snb. Παίρνω το θάρρος να σου πω να του στείλεις και pm αν θες. (θα τα ακούσω αν είναι την Τετάρτη ή και το Σάββατο... ) Πάντως η αλήθεια είναι ότι στο snow club δεν είναι πλειοψηφία οι snowboard-άδες ή σωστότερα στο forum γράφουν πιο σχνά και είναι συνέχεια ενεργοί περισσότεροι skiers... Ίσως όμως πάλι οι καλύτερες συμβουλές δίνονται live Οπότε έλα σε κάποια συνάντηση! Θα γνωρίσεις πολλά από αυτά τα ενδιαφέροντα... πειραχτήρια! Φιλικά Βιβή Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
chrisstem 1,049 Report post Posted January 13, 2009 Αγαπητέ likos33, Κάθε καταχώρηση, αναφορά ή ερώτηση στο forum μας, συχνά γίνεται ευκαιρία ηλεκτρονικού διαλόγου και επικοινωνίας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Η καθοδήγηση ή κάποιες συμβουλές που ενδεχομένως θα λάβεις μέσω αυτού, δεν αποτελούν συμβατική υποχρέωση του συλλόγου μας. Το ύφος των απαντήσεων που έλαβες όπως και το περιεχόμενό τους το οποίο κάνει αναφορά και σχόλια περί ηλικίας, δεν ξεφτυλίζει τίποτα και κανέναν, παρά καθρεφτίζει απόλυτα το ύφος και το περιεχόμενο σε δικές σου αναφορές ¨αρχάριος Παππούς, κλπ". Οι συνομιλητές δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να παίξουν με τη μπάλα που εσύ πέταξες. Ξεπερνώντας τα θερμά και φιλικά καλοσωρίσματα που έλαβες, οι συμβουλές και καθοδηγήσεις ήταν εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες. (Η άποψη να νοικιάσουμε τον τύπο υλικού που χρησιμοποιούμε είναι σαφώς χρήσιμη και για αυτό υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που το τεκμηριώνουν). Η καθοδήγηση που ζητάς θα φτάσει μέχρι ένα τέτοιο περίπου σημείο, δεν θα προχωρήσει σε επιλογή από εμάς της μάρκας και του μοντέλου που θα χρησιμοποιήσεις, απλά γιατί στο σημείο αυτό ξεκινούν τα συμφέροντα των εταιρειών και των καταστημάτων που τις αντιπροσωπεύουν. Θα χαρώ λοιπόν να δώ τα δικά σου posts όπως αυτό της πρώτης σου καταχώρησης με αυτό το χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό, τη μετριοφρωσύνη και τη φιλική διάθεση που ήδη διαθέτεις , και με τα μικρά γράμματα που ζητάει ο σύλλογός μας σε ένδειξη του ότι επικοινωνούμε και δεν κραυγάζουμε, προτείνουμε αλλά δεν επιβάλλουμε, ζητάμε αλλά δεν απαιτούμε. Φιλικότατα, Χρήστος Quote Ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων, είναι η ικανότητα αντιμετώπισής τους (κλεμμένο) Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted January 13, 2009 (edited) αν και ο τιτλος ειναι απο μονος του προκληση για τους "σανιδαδες" του συλλογου... Νοικιασε σανιδα , μαθε τα βασικα και αν θες να συνεχισεις ρωτα για την αγορα . Edited January 13, 2009 by Pefto_kai_Matheno Quote Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
nk10ere 1 Report post Posted January 13, 2009 Μια χαρά είναι οι συμβουλές που σου έδωσαν, μένει να τις ακούσεις. Ο εξοπλισμός που πρέπει να αγοράσεις έχει να κάνει άμεσα με το στυλ που θα ακολουθήσεις και τις ικανότητες που έχεις τώρα και αυτές τις οποίες φιλοδοξείς να έχεις μέχρι ένα χρονικό σημείο που καθορίζεις εσύ. Τουλάχιστον έτσι είναι στο σκι. Ως αρχάριος προφανώς δεν ξέρεις κάτι απ' αυτά και έτσι είναι καλύτερο να μην αγοράσεις κάτι τώρα. Αν σκέφτεσαι να πας πολλές φορές στο βουνό φέτος, στα μισά της σεζον θα θες άλλο εξοπλισμό γιατι η εξέλιξη στην αρχή είναι πολύ γρήγορη. Επίσης αν πάρεις εξοπλισμό τωρα, χάνεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις διαφορετικά πράγματα και αγγιστρώνεσαι σε αυτόν που θα πάρεις. Παίξε με ενοικιαζόμενα και όποιο σου φαίνεται καλό, πάρε χαρτι και μολύβι και σημείωσε όλα τα χαρακτηριστικά του. Του χρόνου αγοράζεις ένα με τα χαρακτηριστικά του καλύτερου που δοκίμασες. Αν θές σώνει και καλά να πάρεις κάτι τώρα, πάρε μπότες. Τουλάχιστον όσον αφορά το σκι, είναι σημαντικότερες και από το πέδιλο. Quote Μπορώ να κάνω τα πάντα εκτός απ' το να αποφασίσω τι να κάνω! Share this post Link to post Share on other sites
Igor 286 Report post Posted January 13, 2009 Καταρχην 1.Μην γραφεις με κεφαλαια γιατι ειναι δυσκολο να διαβαζουμε και ειναι σαν να φωναζεις. Και συνεχιζω 2.Κανεις δεν σου απαντησε ειρωνικα εσυ ησουν αυτος που εκανες πλακα με την ηλικια σου .Αλλωστε οι περισσοτεροι εδω πανω κατω σε αυτη την ηλικια ειμαστε. 3.Οι συμβουλες που σου δωσαμε ηταν πιο σωστες. Δεν υπαρχει λογος να ξοδευτεις για κατι που δεν εχεις δοκιμασει.Τι περισσοτερο ηθελες να ακουσεις. (Το δηθεν που το βρηκες???) 4.Εφοσον εχεις ξαναμπει σε φορουμ θα ξερεις οτι καλο ειναι να ριχνουμε μια ματια μεσα σε ενα φορουμ προτου ανοιξουμε ενα νεο τοπικ.Και στο συγκεκριμενο section το μεγαλυτερο ποσοστο των ποστς που υπαρχουν εχουν να κανουν με το ειμαι νεος και δεν ξερω τι να παρω???????? Οποτε μπορουσες να παρεις ολες τις πληροφοριες που ηθελες. Παρολα αυτα ανοιξες και δευτερο τοπικ... Αυτα , η τελικη επιλογη τωρα ειναι η δικη σου αλλα καλο ειναι να κανουμε μια προσπαθεια να μην κανουμε μπαχαλο ενα φορουμ που καποιοι αντλουμε πληροφοριες... Ευχαριστω. Με εκτιμηση Βασιλης!!!! Quote ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted January 14, 2009 Μια χαρά σου απάντησαν στο 1ο θρεντ (που μολις διαβασα). Γιατι παραπονιεσαι? Πρεπει να νοικιασεις για τις πρωτες φορες εννοειται, καθως το πιο πολυ που θα κανεις τις πρωτες 2-3 μερες στο βουνο, ειναι να πεφτεις τη μια στα γονατα και την αλλη στον πισινο σου! Οταν τσουλας κανονικα, και πιασεις μια ΑΛΦΑ ταχυτητα τοτε αγοραζεις δικια σου σανιδα. Ξεκινα ομως αγοραζοντας μποτες. Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
arma 9 Report post Posted January 14, 2009 αν και wannabe σκιερ και οχι σανιδας , σου απαντω με την σειρα μου διοτι ΑΣ ΕΛΠΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ στα περι "ξεφτυλισμου" ,"ηλικιας" κλπ ,δεν χρειαζεται να αναφερθω ,γιατι 1ον καλυφθηκα απολυτα απο τους συναδελφους παραπανω ,και 2ον θελει να ασχοληθεις λιγο χρονικο διαστημα με το φορουμ για να μπορεσεις να διακρινεις το πνευμα των συν-φορουμιτων. Γιαυτο θα σε συμβουλευα να μην βγαζεις βιαστικα συμπερασματα.......... .....και για να μη σε κουραζω περισσοτερο ,κατι ακομα. Ακολουθα τις συμβουλες των παιδιων και δεν θα χασεις. Δοκιμασε οσο πιο πολλα μοντελα αντεχεις. (αν θελεις να κανεις οπωσδηποτε αγορα τωρα παρε ΜΟΝΟ μποτες). Οταν προχωρησεις αρκετα και νιωσεις ετοιμος για αγορα δικου σου εξοπλισμου ,ξαναρωτα τους Θα ειναι/μαστε ολοι εδω ,να τα ξαναπουμε Quote Share this post Link to post Share on other sites
msketos 0 Report post Posted January 14, 2009 likos33 καταρχήν θα ήταν σωστό να ακολουθείς τις συμβουλές του forum (όπως όλοι μας) και να γράφεις με μικρά 4. Οι συζητήσεις θα πρέπει να γίνονται με ελληνικούς μικρούς χαρακτήρες αφού τακεφαλαία υποδηλώνουν πως κάποιος φωνάζει. Οσον αφορά το θέμα που έθιξες στο προηγούμενο topic σου έδωσαν πολύ σωστές απαντήσεις. βλέπε παρακάτω σωστές συμβουλές από BOOZER: θα σε συμβούλευα να μη βιαστείς και να πειραματιστείς με σανίδια και δέστρες νοικιασμένα φέτος που έχεις και όλο το χρόνο μπροστά σου να δεις τι σε βολεύει και να μην καταστρέψεις με άγαρμπες πτώσεις και γδαρσίματα το νέο σου απόκτημα.Ακόμα όμως κι αν θέλεις διακαώς να αγοράσεις δικό σου σανίδι, νομίζω πως ότι κι αν επιλέξεις το ζητούμενο τις πρώτες φορές είναι να μάθεις στη σωστή στάση του σώματος, φρένα, πορεία δίχως πτώσεις κλπ. Συνεπώς μην αναζητάς κάτι εξειδικευμένο. Σε όλες τις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο τα σανίδια των αρχαρίων που "εκτελούν" τα πάντα σε πίστες... πάνω κάτω τα ίδια είναι. Οι τιμές διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα, γιατί σε πολλές περιπτώσεις πληρώνεις το brand name, το οποίο σε τελική ανάλυση δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι όταν είσαι στο στάδιο της πρώτης επαφής με ένα άθλημα. Επίσης έχεις και την επιλογή στο τέλος της σεζόν να αγοράσεις το σανίδι που διαπίστωσες ότι σε βόλευε όταν το νοίκιαζες κερδίζοντας τα χρήματα ενός καινούριου και όταν είσαι έτοιμος και πιο έμπειρος, να αγοράσεις ένα καινούριο που θα σε βοηθήσει και στην αλλαγή του επιπέδου σου. και από JEEP: Παππου γιατι τοσο αγχος να αγορασεις σανιδα. Πηγαινε αρχικα νοικιασε , ψαξου λιγο, κανε κανα μαθημα ή με δασκαλο ή με φιλο και αν δεις οτι γουσταρεις εδω ειμαστε να βοηθησουμε. Κριμα δεν ειναι να δωσεις λεφτα για κατι που μπορει να καταληξει στην αποθηκη σου????? Απλά απ'όλο το topic έπρεπε να βρείς το ζουμί. Προσωπική μου συμβουλή είναι να πας σε κάποιο χιονοδρομικό, να νοικιάσεις και να κάνεις και 1-2 μαθήματα. Αν πας 5-6 φορές και νοικιάσεις θα δεις τι είναι αυτό που σου αρέσει πιο πολύ. Σ'αρέσει να κάνεις κολπάκια στο χιόνι με το σανίδι? - σ'αρέσει να ανεβαίνεις σε μια πλαγιά και να την κατεβαίνεις γρήγορα? Υπάρχνουν αρκετά πράγματα που πρέπει να έχεις την επαφή μαζί τους πρώτα και μετά να ακούσεις τις περαιτέρω συμβουλές, για να μπορέσεις να τις καταλάβεις κιόλας. Πρέπει να δοκιμάσεις και να καταλήξεις, θες freestyle; , θες freeride; , θες κάτι σε πιο all mountain; (Και εγώ έτσι είχα αρχίσει, νοίκιαζα για έναν χρόνο και τον 2ο πήγα και αγόρασα.) Αν από την άλλη δεν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς παραπάνω και δεν έχεις σκοπό να κάνεις πάνω από 10 φορές, θαρρώ είναι καλύτερα να νοικιάζεις. Επίσης μπορείς να κάνεις και το άλλο. Αφού αποκτήσεις την πρώτη σου επαφή με το άθλημα και δείς ότι τελικά σ'αρέσει και έχεις κάνει 1-2 φορές μπορείς να αγοράσεις μόνο μπότες για αρχή και να νοικιάζεις μόνο σανίδι. Διάβασε τα topics στο Snowboard: Το άθλημα και θα βρείς τις βασικές συμβουλές για μπότες πχ. να μην κολυμπάει το πόδι σου, να μην σηκώνεται η φτέρνα σου όταν είναι δεμένες, τα δάχτυλα του ποδιού σου να ακουμπάνε ίσα ίσα μπροστά και να μην σε χτυπάνε ώστε όταν τις έχεις φορέσει 5-10 φορές και ανοίξουν λιγάκι να μην έχεις πρόβλημα μετά. Επίσης πολύ σημαντικό, τις μπότες μην τις αγοράσεις από το Internet όπως θες, παρά μόνο αν τις ξέρεις και τις έχεις δοκιμάσει. Σε κάθε εταιρία αλλάζει το νούμερο που κάνει για το πόδι σου. Επίσης κάποια μπότα που κάνει σε εσένα με 41 νούμερο παπούτσι μπορεί να μην κάνει σε κάποιον άλλον που φοράει το ίδιο νούμερο παπούτσι λόγω της διαφορετικής "κατασκευής" των ποδιών. Λίγο υπομονή και αρκετό ψάξιμο χρειάζεσαι μέχρι να καταλήξεις στο τι θέλεις πραγματικά να κάνεις και τι πρέπει να αγοράσεις. Αν και μετά από όλα αυτά επιμένεις να αγοράσεις σανίδι, εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε, ειδικά όταν γυρίσουνε και οι υπόλοιποι s/b snowclubήτες από την εκδρομή που γνωρίζουν και περισσότερα πράγματα. Εύχομαι να φτάσεις τον στόχο σου και να εκπλήξεις την σύζυγο σου!!! Φιλικά, msketos Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted January 14, 2009 Μια χαρα σου τα ειπανε τα παιδια. Και στο προηγουμενο τοπικ που ανοιξες και σ' αυτο. Μην αρπαζεσαι με τη μια Εμεις σου ειπαμε τιποτα που κατεταξες ολους οσους ειναι 30+ (οι περισσοτεροι δηλαδη) γερους και γριες; Οχι δα. Ακομα στο ανθος της ηλικιας μας ειμαστε.... Λοιπον αν νομιζεις οτι ολοι μας ξεκινησαμε ski/snowboard απο την κουνια κανεις λαθος ....Η πλειοψηφεια καπου ποιο αργα αρχισε το αθλημα αλλοι στα 20 αλλοι στα 30 και αλλοι στα 40...Μηπως να βαλλουμε κανα poll σε ποια ηλικια αρχισαμε το αθλημα; πλακα θα χε... Ποτε λοιπον δεν ειναι αργα ....Ορεξη και αγαπη για το σπορ και για αυτα που σου προσφερει να εχεις, αυτο θελει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
BOOZER 0 Report post Posted January 14, 2009 Καλησπερα και καλη χιονισμενη χρονια.Αρχαριος και γερος 33 χρονων... βοηθεια στον αρχαριο παππου ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ....ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ SITE ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΣΤΟ ΘΕΜΑ ''BΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΠΑΠΠΟΥ'' ΤΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ...ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗ ΖΗΤΟΥΣΑ...... Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Από την πρώτη σου φράση καταλαβαίνουμε όλοι μέσα από τη δύσκολη ηλεκτρονική επικοινωνία ότι χιουμοριστικά συστήνεις τον εαυτό σου, αναφερόμενος στην ηλικία σου. 3 μέρες μετά καταφέρεσαι με καθόλου ευγενικό τρόπο, γιατί αναφερθήκαμε εμείς σε αυτήν! Με κάθε σεβασμό: αν δεν θέλεις να σε πειράζουνε για τη φαλάκρα σου, μη μιλάς για τα μαλλιά σου. Αναφορικά με το δικό μου σχόλιο συνέχισα σε χιουμοριστικό ύφος αυτό που εσύ ξεκίνησες, για να νιώσεις καλύτερα. likos33 καλώς μας ήρθες!Είσαι μόνο 33 και δεν είναι υποχρεωτικό να σε βλέπουν, μπορούν να κλείσουν τα μάτια τους ή και να γυρίσουν πλευρό τόσο η φίλτατη συζυγός σου, όσο και οι άγνωστοι! Μην ξεχνάς, ότι σε άλλα τόσο χρόνια θα είσαι και έμπειρος σανιδάς και θα απολαμβάνεις εκπτώσεις στις ημερήσιες κάρτες σου. Στα 70 θα κάνουμε τζάμπα! 11/1 λες: θα ηθελα τουλαχιστον να με καθοδηγησει καποιος στο τη μεγεθος σανιδα να ζηταω η να ψαχνω να βρω...η ακομη καλυτερα αν εχει να με προτεινει κατι συγκεκριμενο.....καθε βοηθεια σας θα μου ηταν ανεκτιμητη στο να φτασω στο στοχο μου... 14/1 λες: ΑΛΛΟΙ ΛΕΓΑΝΕ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΩ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΘΕΝ......ΕΓΩ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΤΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ...ΜΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ...ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΩΝ....ΑΣ ΕΛΠΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ Ζητάς λοιπόν να σου πούμε νούμερα συγκεκριμένα και μάρκες που θα ταίριαζαν στο στυλ σου, στο επίπεδό σου, στο σωματότυπό σου. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ αυτό που ζητάς. Θα ήταν άτοπο να σου έλεγα: Το μποτάκι της Hugo Boss Νο46 σου κάνει γιατί έχει φαρδιά γραμμή και μαλακό δέρμα κι εσύ έχεις γεμάτα δάχτυλα - χωρίς να σε έχω δει καν!!! Για έλα και στη θέση αυτού που θέλεις να τον κρίνεις πριν καν προλάβει να σε βοηθήσει... Η μόνη μας βοήθεια είναι οι γενικότερες συμβουλές + μερικά tips από τη δική μας εμπειρία, την όποια έχει ο καθένας. Μπορεί να μην σου απάντησαν όσοι θα περίμενες, αλλά οι περισσότεροι από εμάς, όπως ίσως κι εσύ δεν έχουμε μόνο το φόρουμ στη ζωή μας. Αντιθέτως δεν είδα να διατυπώνεις ούτε μια σου απορία στο προηγούμενο thread πριν ανοίξεις με μένος αυτό. Τα κατάλαβες όλα τέλεια και διέγνωσες ότι δεν σου έκαναν ή πιστεύεις ότι αν σου απαντούσαν και οι 247 σανιδάδες του φόρουμ θα έβγαζες καλύτερα νόημα; Κι επειδή μόνο για μένα μπορώ να μιλήσω, σου παραθέτω όλα τα «δήθεν», όπως ΕΣΥ τα χαρακτήρισες που σου έγραψα και χθες. Στο θέμα μας: Αν και εμμέσως με είπες γιαγιά (κι εγώ στα 30 μου ξεκίνησα) θα σε συμβούλευα να μη βιαστείς και να πειραματιστείς με σανίδια και δέστρες νοικιασμένα φέτος που έχεις και όλο το χρόνο μπροστά σου να δεις τι σε βολεύει και να μην καταστρέψεις με άγαρμπες πτώσεις και γδαρσίματα το νέο σου απόκτημα. Ακόμα όμως κι αν θέλεις διακαώς να αγοράσεις δικό σου σανίδι, νομίζω πως ότι κι αν επιλέξεις το ζητούμενο τις πρώτες φορές είναι να μάθεις στη σωστή στάση του σώματος, φρένα, πορεία δίχως πτώσεις κλπ. Συνεπώς μην αναζητάς κάτι εξειδικευμένο. Σε όλες τις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο τα σανίδια των αρχαρίων που "εκτελούν" τα πάντα σε πίστες... πάνω κάτω τα ίδια είναι. Οι τιμές διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα, γιατί σε πολλές περιπτώσεις πληρώνεις το brand name, το οποίο σε τελική ανάλυση δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι όταν είσαι στο στάδιο της πρώτης επαφής με ένα άθλημα. Επίσης έχεις και την επιλογή στο τέλος της σεζόν να αγοράσεις το σανίδι που διαπίστωσες ότι σε βόλευε όταν το νοίκιαζες κερδίζοντας τα χρήματα ενός καινούριου και όταν είσαι έτοιμος και πιο έμπειρος, να αγοράσεις ένα καινούριο που θα σε βοηθήσει και στην αλλαγή του επιπέδου σου. Μπότες δεν μπορώ να σου προτείνω, γιατί θα ήταν σαν να σου πρότεινα παππούτσι! Εσύ θα πρέπει να δεις τι σε βολεύει καθώς μια ακατάλληλη μπότα είτε για το επίπεδό σου ή για το σωματότυπό σου, ενέχει πολλούς κινδύνους. Να ρίξεις το βάρος σου στην επιλογή της μπότας και στο πόσο καλά μπορεί να σε προστατεύσει από τραυματισμούς στα επίμαχα σημεία, όπως είναι οι αστράγαλοι. Κι επειδή είμαι παθούσα, μην ξεχνάς το κράνος και τη μάσκα (όχι γυαλιά και ειδικά με μεταλλικό σκελετό), το προστατευτικό σόρτς (μπορείς να το προμηθευτείς και από κατάστημα πώλησης ειδών μοτοσυκλετών), επιγονατίδες και προστατευτικά των καρπών. Οι πτώσεις στην αρχή θα είναι αρκετές όπως άρχισες να διαπιστώνεις κι είναι κρίμα να στερηθείς μέρες μάθησης / εξάσκησης, οι οποίες είναι και πολύτιμες... μην ξεχνάς ότι μεγαλώνεις... δεν έχεις καιρό για χάσιμο. Και πάλι καλή σου αρχή και καλώς ήρθες! Υ.Γ.: Διάβασε και ποστ προηγούμενων αρχαρίων, όπου πιο έμπειροι φίλοι τους παρήχαν χρήσιμες αντίστοιχες συμβουλές, θα βοηθηθείς. * Σε καλωσορίσαμε όπως μας συστήθηκες, φιλικά, με ευπρέπεια κάνοντάς σε να νιώσεις άνετα. Δεν σ’ αρέσει, ενώ εσύ το ξεκίνησες. * Σου δώσαμε ένα μπούσουλα να κινηθείς, δεν σου κάνει. * Σε παραπέμψαμε σε άλλα thread άλλων αρχαρίων, απαξιείς, δεν θέλεις να τα δεις. * Απαντήσαμε αυθημερόν σύμφωνα με τις γνώσεις μας. * Κι ενώ διαβεβαιώνεις 3 μέρες πριν ότι «καθε βοηθεια σας θα μου ηταν ανεκτιμητη στο να φτασω στο στοχο μου....» μέσα σε 3 ημέρες μας έχεις ήδη κατηγορήσει ότι ξεφτιλίσαμε το θέμα σου. Η αγένειά σου δεν θα με κάνει να μετανιώσω που σε βοήθησα. Quote Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά. Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει. Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε. Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία. Δ.Χ. Share this post Link to post Share on other sites
spaka 1 Report post Posted January 14, 2009 Πλακα πλακα με το 2ο ποστ και ολο το θεμα που δημιουργηθηκε, τσιμπησε 11 postakia με προτασεις. Εγω φταιω που σας πηγα με το γαντι απο την αρχη... Quote Share this post Link to post Share on other sites
msketos 0 Report post Posted January 14, 2009 Πλακα πλακα με το 2ο ποστ και ολο το θεμα που δημιουργηθηκε, τσιμπησε 11 postakia με προτασεις. Εγω φταιω που σας πηγα με το γαντι απο την αρχη... Μου φαίνεται δημόσιο καταντήσαμε.. Πρέπει να φωνάξεις και να κάνεις φασαρία για να σε εξυπηρετήσουν... ... ή πιστεύεις ότι αν σου απαντούσαν και οι 247 σανιδάδες του φόρουμ θα έβγαζες καλύτερα νόημα; 247????? Σαν μέλος του forum και σαν μέλος του συλλόγου ΑΠΑΙΤΩ από τους υπόλοιπους 144 να ρίξουν μια ψήφο εδώ!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
kakalos 0 Report post Posted January 15, 2009 247????? Σαν μέλος του forum και σαν μέλος του συλλόγου ΑΠΑΙΤΩ από τους υπόλοιπους 144 να ρίξουν μια ψήφο εδώ!!! :LOL: :LOL: ο καθενας με την τρελα του... χεχεχε.. likos33 αν τους ακουσεις θα μαθεις πολλα.. οπως και εγω δεν ειμαι ουτε πολυ καιρο στο forum ουτε ενας τρελος σανιδας, αλλα φροωτιζω να ακουω απο τους ποιο εμπειρους και στη συνεχεια τα κανω πραξη. και για να ειμαι ακομα εδω και να γραφω σημαινει οτι εχουν δικιο σε πολλα εως τωρα, μεχρι να αρχισω να τους αμφισβητω γιατι σιγουρα θα γινω καλυτερος τους.. <--- πλακιτσα Quote Share this post Link to post Share on other sites
PO 0 Report post Posted January 17, 2009 Μετα απο 5-6 χρονια snowboard, μεσα απο αυτο το φορουμ εμαθα πραγματα που δεν μου τα ειπε κανενας δασκαλος και κανενα μαγαζι οταν πηγα να αγορασω εξοπλισμο! Quote Share this post Link to post Share on other sites