Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
strassenmeister

Ηρθα...

Recommended Posts

Χαιρετω ολα τα μελη του forum. Χθες ειχα τη πρωτη μου εμπειρια με snowboard στον Παρνασο. Eιμαι 28 χρονων,μαλλον λιγο μεγαλος για οποιοδηποτε αθλημα αλλα γενικως τα καταφερνω στα αθληματα και ελπιζω πως αυτο θα με βοηθησει. Πηρα δασκαλο να μου δειξει τα βασικα και εμαθα τουλαχιστον λιγο να κατεβαινω με πλατη στο βουνο και με προσωπο στο βουνο. Η αληθεια ειναι πως ξεθεωθηκα κυριως γιατι ημουν πολυ σφιγμενος και γιατι ανεβαινα με τα ποδια τη διαδρομη που κατεβαινα. Εφαγα πολλες τουμπες ειναι η αληθεια. Οταν εβλεπα πως επιταχυνα τα εχανα λιγο και δε μπορουσα να γυρισω το σανιδι ευκολα. Προσπαθω παντα να διαβασω στο διαδικτυο πριν παω να μαθω οτιδηποτε και να δω κανα βιντεακι στο Youtube αλλα αυτη τη φορα πηγα εντελως απροετοιμαστος. Μετα το μαθημα που εκανα,εκατσα για ενα καφεδακι και πηγα μια βολτα με lift με τη κοπελα μου αλλα μετα συνεχισα τη προσπαθεια. Η αληθεια ειναι πως αρχισα να βελτιωνομαι και χρησιμοποιουσα και μυτες και φτερνες οσο μπορουσα. Το προβλημα μου ηταν πως δε πηγαινα εγω τη σανιδα οπου ηθελα αλλα απλα τη κρατουσα στη διαδρομη που εκεινη ηθελε να παει. :lol: Ειμαι πολυ υπομονετικος και επιμονος. Ελπιζω οι συνθηκες να μου επιτρεψουν να ασχοληθω αρκετα και ευχομαι μεσα απο αυτο το φορουμ (που κατα τυχη βρηκα ψαχνοντας για το snowboard στην Ελλαδα) να σας πω για τη βελτιωση μου.

Καλη σας μερα!

Υ.Γ. Οταν εβλεπα πως κατεβαιναν αλλα παιδια το βουνο με επιανε τρομερη απογοητευση αλλα επειδη εχω ζησει σε αλλες ασχολιες το πως ειναι να βελτιωνεσαι, ξερω πως με υπομονη και επιμονη θα τα καταφερω...

καλως μας ηρθες και καλη διαμονη στο φορουμ

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

καλως ηρθες

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Γειά σου,

Ξεκινάς με σωστό mindset, οπότε εισαι σε καλό δρομο για να χαράξεις επιτυχημένη πορεία στον κόσμο της

χιονόταβλας :lol:

Μην απογοητεύεσαι με τα πεσίματα, αλλα πρόσεχε τον εαυτό σου και την υγεία σου. Μη ξεχνάς οτι ενα πέσιμο

επειδή πηρες θάρρος απότομα, μπορεί να σου κοστίσει κάποιες χαμένες μέρες snowboard επειδή θα πονάς.

Εφόσον απο την 1η φορά, καταφερες να τσουλας heelside και toeside, ξεκίνα σε καποιο καιρό να ενώνεις τις

στροφές στις 2 ακμές.

Μάθε καλό έλεγχο της ακμής (δηλαδη εξασφάλισε το σίγουρο και ασφαλές φρενάρισμα, πριν τις σιγουρες στροφες)

και μετα ξεκινα να ενωνεις στροφες, χωρις να φοβάσαι την ωρα που θα επιταχυνεις οταν η μυτη σου βρεθει να κοιτα

το fall line. Αν εχεις εξασκησει τα φρενα σου, οσο και να επιταχυνεις, θα σταματας μετα.

Τελος, να εισαι χαλαρός πανω στη σανιδα, οχι κουτσουρο, για να απορροφάς τους κραδασμους της ξυσμενης πιστας.

no friends on a powder day

Σας ευχαριστω για το καλωσορισμα ολους!

Η αληθεια ειναι οτι με τα πεσιματα αυτα καθ'αυτα δεν εχω προβλημα κανενα,εχω συνηθισει απο διαφορα αθληματα να πεφτω και ξερω να φυλαγομαι. Επισης γυμναζομαι αρκετα και αντεχω,αν και το οτι εχω δυναμη αρκετη με κανει να ειμαι πολυ σφιγμενος και να νομιζω πως θα γυριζω τη σανιδα με δυναμη και οχι με τεχνικη.Σιγα σιγα θα μαθω,που θα παει...με τα φρενα εχω ενα θεματακι,οχι πως δε σταματαω,απλα πεφτω αν εχω παρει πολυ φορα. Ενταξει,3 ωρες εκανα,αλιμονο αν την πηγαινα τη σανιδα. (ασχετο: το fall line τι ειναι?)

... Eιμαι 28 χρονων,μαλλον λιγο μεγαλος για οποιοδηποτε αθλημα ...

... Μη ξεχνάς οτι ενα πέσιμο

επειδή πηρες θάρρος απότομα, μπορεί να σου κοστίσει ...

Μεγαλε να σου θυμισω την κλασσικη παροιμια...'ο γερος ειτε απο πεσιμο θα παει η απο χ...σιμο' :rolleyes::angry::(

Προσεχε για να'χεις...

Ακου τους εμπειρους στο φορουμ, ισως θα ηταν καλη ιδεα να παρεις κανενα μαθηματακι στην αρχη, ελα σε καμμια συναντηση να γνωριστεις με τους σανιδαδες (και τις σανιδουδες) μας, να εχεις και παρεα και συμβουλες στο βουνο... ;)

Καλως ορισες στο φορουμ μας :)

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Απο μενα δεν εχεις να μαθεις τιποτα, κανω σκι... ;) (κατα καποιο τροπο τελος παντων...) :D

Maki,σ'ευχαριστω για το καλωσορισμα. Πηρα ενα μαθηματακι για πρωτη φορα αλλα παρακολουθοντας εδω το βιντεο που εχουν ανεβασει τα παιδια εμαθα πολυ περισσοτερα. Η αληθεια ειναι πως σε μια γεματη απο κοσμο πιστα και τον δασκαλο να εχει πολλα μαθηματα σερι ειναι δυσκολο να κανεις κατι καλο,παρολα αυτα δεν εχω παραπονο. Τη μεγαλυτερη προοδο νομιζω πως την εκανα οταν παλεψα μονος μου ακολουθοντας αυτα που μου ειπε ο δασκαλος. Οσο για τα πεσιματα πραγματικα δε με πολυνοιαζουν αν και ελπιζω να μην εχω κανα σοβαρο..

Καλωσόρισες και από εμένα. Είμαι κι εγώ εντελώς μα εντελώς νέο μέλος στο forum και χαίρομαι να βλέπω και άλλους να έρχονται. Όσα τράβηξες εσύ με το snowboard τράβηξα κι εγώ με το ski. Κι εμένα τα πέδιλα με οδηγούσαν κατά κει που ήθελαν αυτά αλλά τουλάχιστον κατάφερνα να κρατήσω μια σταθερή πορεία και να σταματώ. Αν και αγκαλιάστηκα και με ένα κύριο που ήταν το ίδιο άσχετος με μένα. Και όλα αυτά το προηγούμενο ΣΚ. Κι αν μιλάς εσύ για ηλικία εμείς τι να πούμε. Φέτος μπαίνω αισίως στα 40 και τώρα μου ήρθε να μάθω ski. Ευτυχώς δηλαδή που κάνω κολύμβηση και ορειβασία το καλοκαίρι αλλιώς τώρα δε θα μπορούσα ούτε να μαζέψω τα πόδια μου. :blink:

καλως ηρθες φιλε... βλεπω οτι εκανα καλο ποδαρικο στο forum και γραφονται πολλα μελη και κυριως σανιδαδες :P

Η αληθεια ειναι οτι η πρωτη φορα παντα ποναει. Αυτο λεω σε οποιον θελει να αρχισει το snb. και αν δεν πονεσεις δεν θα μαθεις. ομως συνιστω παντα την προσοχη σας, γιατι ο ενθουσιασμος μιας καταβασης μπορει να προβει μοιραια. Εγω ακομα να κανω μια σοβαρη καταβαση εδω και 1 μηνα μετα απο τραυματισμο στο γονατο. ευτυχως αποτι προεκειψε θα γινει οπως παλια σαν να μην εγινε τιποτα.

εκανες την καλυτερη δουλεια προσλαμβανοντας δασκαλο. θα σου συνιστουσα και αν κανω καποιο λαθος ας με διορθωσει καποιος εμπειρος να συνεχισεις για καποιο διαστημα μονος σου ωστε να εμπεδωσεις αυτα που εμαθες και μετα να ξανακανεις με δασκαλο για να σου διορθωσει τυχον λαθη τεχνικης αλλα και να σου δειξει περισσοτερα αποτι θα ξερεις.

δεν θα γραψω περισσοτερα, αν και εχω ορεξη, γιατι κουρασα.

ΥΓ: η χιονοδρομια θελει ορεξη και αρρωστια. και με αυτα τα 2 θα εχεις ραγδαια βελτιωση, με επακολουθο περισσοτερη αρρωστια για το αθλημα :blink:

... Κι αν μιλάς εσύ για ηλικία εμείς τι να πούμε. Φέτος μπαίνω αισίως στα 40 και τώρα μου ήρθε να μάθω ski...

Τι να πεις;... :) Οτι καλα που δεν σου κατεβηκε η ιδεα στα 48!!!....οπως καποιου που ξερω... :rolleyes:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Και παλι ευχαριστω για οσα γραφετε ολοι και που ασχολειστε με τη περιπτωση μου :rolleyes:

Κι εγω ευτυχως κανω χρονια βαρη και ποδηλασια και παιζω μπαλα και μπασκετ πολυ συχνα οποτε το σωμα μου ειναι σε καλη κατασταση. Βλεποντας το Video για το snowboard πιστευω κι εγω πως θα δοκιμασω μονος μου μερικα πραγματα. Επισης εχω κατι φιλαρακια που ασχολουνται και θα παω μαζι τουσ να μου δειξουν κι αυτοι. Αργοτερα αναλογα του πως παω και τι θα μου πουν οι εμπειροτεροι θα ξανακανω μαθημα με δασκαλο. Παντως η ηλικια (μεχρι ενος οριου) δε παιζει τρομερο ρολο αν εχει διαθεση και δεν καθεσαι ολη μερα στον καναπε σου. :)

....Παντως η ηλικια (μεχρι ενος οριου) δε παιζει τρομερο ρολο αν εχει διαθεση και δεν καθεσαι ολη μερα στον καναπε σου. ;)

Τελικα αυτο θα ειναι το μυστικο! :o Εγω δεν καθομαι ποτε στον καναπε μου! :rolleyes:

Παντα ξαπλωτος και κοιμαμαι ακουγοντας Eurosport! :):);)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Εγω δεν καθομαι ποτε στον καναπε μου! :rolleyes:

Παντα ξαπλωτος και κοιμαμαι ακουγοντας Eurosport! :):);)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Οι καναπέδες είναι για να καθόμαστε τελικά? c010.gif

Και μου το 'λεγε η γυναίκα μου....δεν είναι για να ξαπλώνεις αλλά δεν την πίστευα :o;)

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Οι καναπέδες είναι για να καθόμαστε τελικά? c010.gif

Και μου το 'λεγε η γυναίκα μου....δεν είναι για να ξαπλώνεις αλλά δεν την πίστευα :);)

Τα ιδια μου ελεγε και η δικη μου, αλλα μετα παρατηρησα οτι ηταν παντα ξαπλωτη στον εν λογω καναπε (εχουμε δυο...) οποτε καταλαβα... :o

Do as I say, don't do as I do! :):rolleyes:

Φιλικα

ΜακηςΜ

καλως ηρθες φιλε... βλεπω οτι εκανα καλο ποδαρικο στο forum και γραφονται πολλα μελη και κυριως σανιδαδες ....

Και αυτό το λες καλό ποδαρικό; :lol: :LOL: :P

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Για να μην ανο9ιγω κι αλλο θεμα θα ηθελα να ρωτησω κατι εδω. Ειμαι 1,81 και 84 κιλα περιπου. Φοραω 43-44 νουμερο παπουτσι. Τι μεγεθος πρεπει να ειναι η σανιδα μου? Απο ενα υπολογισμο που εκανα σε ενα site στο διαδικτυο μου βγαζει 157...θα ειναι οκ?

ενας προχειρος τροπος να το δεις ειναι απο δω -----------> http://www.snow24.de/online-shop/boardfinder/http://www.snowboardlengthcalculator.com/

ενας αλλος τροπος ειναι αμα δει κανεις εμπειρος το topic να σου πει αυτος..

ελπιζω να σε βοηθησα καπως

καλως μας ηρθες στο φορουμ και στο αθλημα.

Youtube Video ->

εδω θα δεις οτι δεμ εισαι ο μονος που τρωει τουμπες οποτε σε περιμενω να ερθεις στην παρεα μας καποια στιγμη για να μην νοιωθεις μοναξια στο κατεβασμα με την πλατη. :lol:

Εχω 'αγορασει' ολο το μεσαιο λουκι του Αιολου με την πλατη και το κεφαλι προς τα κατω... :lol::lol::lol:

Εκεινη την εποχη δεν υπηρχε YouTube :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

τωρα υπαρχει μακη και ο tzim δεν εχασε ευκαιρια να με βγαλει στο κλαρι. :lol: :LOL: