sotogiannop 82 Report post Posted May 10, 2009 Πραγματικά Μάκη το σκι τεστ πρέπει να γίνεται Μάρτη γιατί και το χιόνι έχει ποιότητα αλλά και ο κόσμος είναι πολύς (άρα μεγαλύετρη διαφήμιση για τις εταιρείες). Το ΧΚΠ γενικά είναι λίγο άτολμο σε τέτοιoυ είδους event, αφού και πέρσι του είχε προταθεί να γίνει το τεστ αλλά δεν έγινε τελικά. Θυμηθείτε πόσο καλά οργανωμένα ήταν τα ανάλογα σκι τεστ στο ταπεινό Καϊμάκ το 2005, 2006 και 2007. Όμως όπως και να το κάνουμε για τους εμπόρους ο Παρνασσός, λόγω της μεγάλης αγοραστικής του δύναμης, είναι το ιδανικότερο ΧΚ για να γίνονται τέτοιου είδους event. Πιστεύω ότι αφού έγινε η αρχή, του χρόνου θα γίνει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σκι τεστ στον Παρνασσό και βέβαια στην κατάλληλη εποχή. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted May 10, 2009 Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσεις μια καλή χρονιά είναι ένα ΣΚ σαν και αυτό που πέρασε με αρκετό και καλό χιόνι για την εποχή, με καλή παρέα και μερικά σκι που δεν εχεις ξαναφορέσει για δοκιμή. Ουσιαστικά δοκίμασα 7-8 ζευγάρια για 6 απο αυτά μπορώ να γράψω μιας και οι συνθήκες κάτι σου έδιναν να καταλάβεις. Την πρώτη μέρα δοκίμασα το Ατομικ D2,Salomon AeroX,Nordica SL pro και Dynamic Vr27s και την Κυριακή έκανα μια εκτεταμένη δοκιμή στο Nordica Spitfire pro ,ολίγον απο Salomon Xwing και ξανά το Atomic D2. Με την σειρά δοκιμής για σήμερα έχει το... Atomic Double Deck VarioCut82 Ουσιαστικά το συγκεκριμένο ήταν και ο λόγος που δεν ήθελα να χάσω αυτό το σκι τεστ. Ο Περικλής/Sirios το έφερε απο την Νάουσα άρα θα ήταν κρίμα να μην ανέβω, δύσκολα μπορείς να το βρεις σε ενοικιαση στο εξωτερικό και ακόμα δυσκολότερα να το βρεις για δοκιμή στην Ελλάδα μιας και η αρχική του τιμή ξεπερνάει τα 1000€ Ύψος δοκιμής 172cm. Sidecut: 121,5 - 82 - 109,5 Radius 17,5μ - 11,5μ Όλοι έχουμε σκεφτεί να μπορούσε ένα σκι να άλλαζε sidecut αναλογα με το σκι που θέλεις να κάνεις και αυτο ουσιαστικά προσπάθησε να υλοποιησει η Atomic. Έφτιαξε ένα σκι με 82mm μέση που είναι πολυ καλό για εκτός πίστας χιονια και εντος πίστας μαλακά χιόνια και σούπες, στο 172cm μήκος έχει ακτίνα στροφής 17,5 μέτρα που ειναι πολύ λογικό αλλά... ...To ski χωρίζετε σε 2 decks. το Κάτω (που ακουμπάει στο χιόνι) είναι σκισμένο στα 2 (στο μεγαλύτερο μέρος του, όχι κάτω απο την δεστρα) και ενωμένο με μια (ανθεκτική) μεμβράνη (η κοκκινη στη φωτό) επάνω του είναι βιδωμένο ενα deck, που εμοιαζε με carbon(?) για να συγκρατεί και να μοιράζει την πιεση... με το που πάταγες και εβαζες το σκι στην στροφή η μεμβράνη άφηνε το φτυαρι και την ουρά να "χωρίσουν" μέχρι κάποια χιλιοστά και το σκι μεταμορφωνοταν σε κάτι απο σλάλομ. Ο Στόχος είναι να μπορεί και ο απλά καλός μέσος σκιερ να βγάλει το ιδιο ευκολα και μικρές και μεγάλες στροφές με το ίδιο σκι και να πάει και σε όλα τα ειδους χιονια(κάτι που ένας έμπειρος το κάνει και χωρίς την καινοτομία της Atomic). Αυτό που είδα εγώ στης αρκετές κατεβασιές που το δοκιμασα και σε σκληρό χιονι και σε μαλακό και σε extreme σουπα τα μεσημερια κατεβαινοντας στο 1950 είναι οτι η καινοτομία πραγματικά δουλευει. Δεν είναι η πρώτη φορά που μπορούσα να καρβάρω φαρδύ πέδιλο σε πίστα (και αρκετα φαρδύτερα) αλλά κανένα δεν μπορούσα να το κάνω με τόσο χαμηλή ταχύτητα όσο αυτό. Το σκι είναι ελαφρύ με αρκετά μαλακό φτυαρι και ουρά...αλλά το πανω deck απο ενα σημειο και μετά το "εσφιγγε" προοδευτικα.... Με το που ξεκίναγες την στροφή και το έβαζες στην ακμή το μαλακό φτυάρι σε έβαζε γρήγορα μεσα στην στροφή και όσο το πλάγιαζες τόσο φάρδαινε το φτυαρι και τόσο σε κάρφωνε κάτω... Όσο το συνήθιζα μπορούσα να το εκμεταλλευτώ καλύτερα σε όλες τις στροφές, μαθαίνοντας το rebound του μπορούσες να το λειτουργησεις ακμή ακμή απίστευτα γρήγορα και θυμόσουν ότι είναι 82mm μέση οταν περίμενες στην ουρά του λιφτ. Σίγουρα το σκι πρέπει να περάσεις λιγο καιρό μαζί του για να συνηθίσεις τον χαρακτήρα του και να καταλαβεις τι μπορει και πως μπορει να κάνει καποια πραγματα και πως οχι, πρώτα απ'ολα της πρώτες μέρες θα φάς της τουμπες της χρονιάς γιατί κολλάς και κοιτας τα φτυαρια που ανοιγοκλείνουν (πάνω απο 10 μέτρησα την πρωτη μερα γι'αυτο τον λόγο). Το φτυάρι ωραία ανοιγοκλείνει όταν πρέπει αλλά όταν δεν πρέπει πχ χάσει λίγο προσφυση το πόδι που πατάς (ελαττωθεί η πίεση γιατι δεν κρατησε το σουποχιονο) τότε το σκι "μαζευει" και ξεσέρνεις ακομα χειρότερα, αν είσαι και στο όριο και κλεισει και το φτυαρι και η ουρά τότε φευγεις φέτα με συνοπτικές διαδικασίες. Αν το παρακάνεις στο γώνιασμα και το παρακάνεις στην πίεση στην αρχή της στροφής το σκι στρεβλωνε παραπανω απο οσο πρεπει και εσπρωχνε αποτομα το κορμί μπροστά. Aν δεν γωνιασεις σωστά και παραλληλα το μέσα πόδι και στηρίζεσαι μονο στο εξω/κατω πόδι τοτε το εξω έχει φαρδυνει και είναι πχ 11.5m radius και το μέσα πόδι στρίβει με 17.5μ... χμ... αυτο δεν χρειαζεται να κανεις σκι για να καταλαβεις οτι δεν ειναι πολύ καλό... το μέσα έχει την τάση να κατεβει και το εξω να ανεβει... λογικά θα πέσεις πριν συναντηθούν ή θα χάσεις αρκετή ταχύτητα...αν και έχεις χρόνο να το διορθώσεις. Όταν πας με τα νερά του , ρολλαρεις και τα 2 ποδια σωστά,πατας και το μέσα απο την αρχή της στροφής και δεν το εκβιάσεις μπορείς να κάνεις απο κλειστό σλαλομ σε μια "ρατρακιά" μέχρι extreme carving. O καλός μέσος θα ευχαριστηθεί ένα "ευκολο" σκι, οι με καλή τεχνική θα το εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Μακάρι να τύχει να το δοκιμάσω και σε πιο χειμωνιατικα χιονια εντός/εκτός. ενδιαφέρων διασκεδαστικό. Αλλά με 1000+ ευρώ παίρνω ένα hard core σκι πίστας και ενα καλό πουδροπέδιλο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted May 11, 2009 Mια που μιλάμε για το σκι τεστ, τα σκι που μου έκαναν άριστη εντύπωση για το επίπεδό μου (απλά καλός σκιέρ, όχι πολύ καλός ούτε expert), ήταν τα Nordica Hot Rod Nitrus 1,70. Μου τα πρότεινε ωστε να τα δοκιμάσω ο Βασίλης Μπαλντούμης και τα φόραγα για μια ώρα, δεν ήθελα να τα αποχωριστώ! Πραγματικά καταπληκτικό πέδιλο! Σωτηρη,πραγματικα σε εχω συνηθισει να κρατας πηρουνια και μαχαιρια με κατι κοψιδια να.....με το συμπαθιο.......... Τωρα με τα σκι που κρατας,χανεις πολυ στην φωτογραφια ρε φιλε.............................. Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted May 11, 2009 ... ήταν τα Nordica Hot Rod Nitrus 1,70. Μου τα πρότεινε ωστε να τα δοκιμάσω ο Βασίλης Μπαλντούμης και τα φόραγα για μια ώρα, δεν ήθελα να τα αποχωριστώ! Πραγματικά καταπληκτικό πέδιλο! ... τα Nordica Hot Rod Nitrous να με περιμενουν στη γωνια. (Μου ειχε σφυριξει ο Θανος Φλωρος να τα δοκιμασω και δεν θα χασω... ). Γι' αυτο τα εψαχνα ολο το πρωϊ και δεν τα εβρισκα... τα ειχες ξεμοναχιασει εσυ πουλακι μου! Quote Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted May 11, 2009 Στάθη για φαντάσου αντι για τα σκι να 'χα καμμιά σούβλα με αρνί υπό μάλης? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted May 11, 2009 Salomon Aero X υψος δοκιμής 170cm sidecut 115-69-98 Radius 16,1m Yψηλού επιπέδου καρβοπέδιλο,- Διαβήτης για μεσαίες στροφές, - Απόλυτη GS αισθηση για κοινούς θνητούς. Οποιο θέλετε απο τα 3 κομμάτια αυτά το χαρακτηρίζει απόλυτα. Σφιχτό σκι γενικά, όχι υπερβολές , ισορροπημένο το νιώθεις πολυ προοδευτικό και σου δημιουργεί τρομερή αίσθηση ασφάλειας/σταθερότητας. Με τα δεδομένα χιονια και κλίση πίστας το θεωρώ απο τα καλύτερα cruise σκι που έχω δοκιμάσει. (To ski για να πας σε ένα μεγαλο χιονοδρομικό των Αλπεων και να βγάλεις 50ωρες σκι με γρήγορους ρυθμους και ξεκουραστα) Θελει ταχύτητα και εχει απαίτηση απο τεχνική για να λειτουργήσει σωστά. Ο Καλός αθλητικός μέσος+ χιονοδρόμος θα αναγκαστεί να δουλεψει μαζι και να γινει καλύτερος σκιερ. Ο Προχωρημένος εχει εργαλείο διασκέδασης. Τιμή κοντα στα 700€+ υγ. Το σκι το έφερε ο Περικλής/Sirios απο το http://www.skimarket.gr (να΄ναι καλά διαμαντάκια είναι ότι κατεβάζει.) Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted May 11, 2009 Κeep posting παιδιά είναι πολύ χρήσιμα. Είχα μια δουλειά στα 2600 και Παρνασσό δεν έφτανα να σας δω με τίποτα Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted May 11, 2009 Dynamic Vr 27 S Ύψος δοκιμής 165cm Sidecut: 124,1 / 65 / 104 Radius 11,5μ Το VR27 χαράζει ότι στροφή θέλεις με οτι ταχύτητα θέλεις. Ο Ρυθμός που κινείται είναι πραγματικά καταιγιστικός. Μπορεί να σου βγάλει ολη σου την τεχνική στα πρώτα μέτρα αλλά αν σε πιάσει "αδιαβαστο" θα σε παρκάρει. Το rebound του είναι σαφώς πιο προβλέψιμο απο τα "αγωνιστικά" Fischer RC4 ,Αtomic SL12 και πολύ πιο ευκολο να το ελέγξεις. Η ακμή δεν έχανε με τίποτα και πραγματικά πυροβολούσε.Συνεχόμενες εναλλαγές απο 3 δυναμικές μικρές στροφές σε 2 μεσαίες , 3 μικρές, 2 μεσαιες... τοποθετουσες παταγες και η ανταπόκριση ήταν τόσο άμεση που εκτός απο την καλή σου τεχνική αν δεν είσαι αθλητικός/fit σε εσκαγε. To πιο "ευκολοδήγητο" της κατηγορίας αλλά απαιτεί πολυ καλή τεχνική και αρκετά γυμνασμένο αναβάτη. Η τιμή είναι γύρω στα 500€ και κάτω + την έκπτωση που θα έχει απο την επέτειο των 50χρονων της Dynamic το κάνει ένα απο τα καλύτερα best value σκι που έχω δοκιμάσει! Άριστο! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted May 11, 2009 Nordica Dobermann Pro SL Yψος δοκιμής 170cm Sidecut: 120-67-103 radius: 14m Όλα στραβά σε αυτο το τέστ... Το σκι ήταν το ιδιόκτητο του Στέργιου Πάππου στο οποίο δεν πρεπει να ήταν καθόλου ευγενικός ολη την χρονιά, ο πάτος ήταν γυαλοχαρτο, σκαμμένο και ακέρωτο... Η ώρα είχε πάει 12 και , το χιονι ήταν στο μεγαλύτερο κομμάτι της πίστας βαθιά σουπα και σκαμμένο , το σκί είχε και μήκος 170cm που απο μόνο του το κάνει ακόμα πιο απαιτητικό σε ταχύτητα απο το "συνηθες" 165cm... Το ειχε παρει και ο Τιμος πριν και δεν εστριψε ουτε μια κοιμηθηκε το σκι κατεβαινοντας. Οι στροφές που μπορούσες να βγάλεις συμπέρασμα ήταν λίγες και ακομα πιο λίγες αυτές που είχες έστω μια αξιολογη ταχύτητα για να δουλέψει λιγο σωστα το υλικο. Στης λίγες καλές στροφές το σκι δεν κουνιόταν καθόλου και ολοκλήρωνε την στροφή με χειρουργική ακριβεια... άνετα χωρούσε αρκετά πάνω απο την διπλάσια ταχύτητα που είχα. Αλλά το ότι μπορούσες να το στρίψεις τόσο χαλαρά ειναι μονο θετικό. Οταν έφτανες την σουπα εκει φερόταν σαν σκληρό αγωνιστοτουριστικό σκι, σε κοπάναγε σαν χταπόδι. το έκανα μόνο 2 κατεβασιές μιας και ήταν χαμένος χρόνος και δικός μου και του σκι. Προφανώς είναι φτιαγμένο για πολύ σκληρή πίστα και υψηλές ταχύτητες και δεν χωράει ειδικά το 1.70 χτυπητά κενά στην τεχνική σου. ελπίζω να το δοκιμάσω σε κανονικό χιόνι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted May 11, 2009 Μακη μην ανυσηχεις δεν τον ξερω τον ανθρωπο, εξαλου δεν ανεβαινει στο βουνο και στο βουνο και στο forum δεν παρουσιαζομαι ως επισκεπτης . ειμαι μελος [του συλλογου]και μαθαινω. η επιθυμια του moderator ειναι σεβαστη . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted May 11, 2009 Όλα καλά μου φάνηκαν χτες. ηταν ομως το μονο που το πηγες και ειχες ενα χαμογελο μεχρι τ'αφτια Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted May 11, 2009 Niνα o Snowhow κατα κόσμον Θανος Φλώρος εισάγει σκληρό εξοπλισμό της Nordica. θάνο επειδή πολύ δεν ξέρουν ποιος είσαι , που δουλευες πριν και επειδή αρκετοί είναι πολύ καιρό εδω μέσα και εχουν διαβάσει για όλα τα "brands" μέσα στο φόρουμ μην περιμένεις να καταλάβουν ευκολα τι εννοείς. Στην τελική αυτοί που μπορούσαν να δώσουν το παρών σε ένα "καλεσμα" προ 2 ημερών είναι οι διαμένοντες στην Αράχωβα πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται στην δευτερη εβδομάδα του Μαιου. Και εσύ αν δεν είχες τον Στέργιο με τον Βασίλη να ανεβάσουν κάποια nordica δεν θα τα είχαμε αφου δεν κατάφερες να παρεβρεθείς, άρα μην είσαι αυστηρός. Πανο,ολες οι εταιριες εχουν εκπροσωπο η εδρα στην Αραχωβα.Αρα, το προιον μπορουσε να βρισκεται ON PISTE,και προσφερομενο για δοκιμη σε ενα κοινο που κατα τεκμηριο αγαπαει και ΕΠΕΝΔΥΕΙ στο σκι. οταν ζητας τη στηριξη αυτου του κοινου το χειμωνα[...και την εχεις],δεν μπορεις να την αρνεισαι η να την αποφευγεις τον ΜΑΙΟ. Οι φιλοι και οι καταναλωτες ειναι ετησιας διαρκειας και δεν υποκεινται σε εποχικο ενδιαφερον. η Nordica εκπροσωπηθηκε και ηταν παρουσα οταν και οπως της ζητηθηκε. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted May 11, 2009 ηταν ομως το μονο που το πηγες και ειχες ενα χαμογελο μεχρι τ'αφτια Πράγματι, φέτος δεν είχα ξαναχαμογελάσει στο βουνό! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted May 11, 2009 Πανο,ολες οι εταιριες εχουν εκπροσωπο η εδρα στην Αραχωβα.Αρα, το προιον μπορουσε να βρισκεται ON PISTE,και προσφερομενο για δοκιμη σε ενα κοινο που κατα τεκμηριο αγαπαει και ΕΠΕΝΔΥΕΙ στο σκι. οταν ζητας τη στηριξη αυτου του κοινου το χειμωνα[...και την εχεις],δεν μπορεις να την αρνεισαι η να την αποφευγεις τον ΜΑΙΟ. Οι φιλοι και οι καταναλωτες ειναι ετησιας διαρκειας και δεν υποκεινται σε εποχικο ενδιαφερον. η Nordica εκπροσωπηθηκε και ηταν παρουσα οταν και οπως της ζητηθηκε. Θάνο (snowhow) και Πάνο (Nickel): Απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω όσες εταιρείες προλάβαμε (με τον Βέρνερ) να καλέσουμε ήρθαν, πλην μιας... ονόματα δε λέμε (θέλω να ελπίζω οτι τα όσα άκουσα περί παρεξηγήσεως είναι επιστημονική φαντασία). Λοιπόν, κάθε αρχή και δύσκολη και λέω αρχή γιατί τώρα συνειδητοποιούν στο ΧΚΠ πόσο σημαντικό είναι για τα δρώμενα της ελληνικής χιονοδρομίας το ετήσιο σκι τεστ. Θέλω να πιστεύω οτι του χρόνου θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια και θα την οργανώσουν τόσο επαγγελματικά, όσο της αξίζει. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted May 12, 2009 Την Κυριακή είπα να συνδυάσω σκι με ψάξιμο για σκι και έτσι βρέθηκα Μάη μήνα να κάνω πίστα, πράγμα που είναι πολύ πολύ σπάνιο για μένα, καθώς αυτή την εποχή κάνω συνήθως ορειβατικό σκι. Το σκι τεστ με κράτησε στις πίστες μέχρι 12:30μμ. Έκανα συνολικά 4,5 ώρες πίστα δηλαδή μιλάμε για ποσότητα όση δεν έχω κάνει τα τελευταία 5 χρόνια... Πήρα λοιπόν στην αρχή τα Stockli Cross Pro σε 170cm μήκος και με διαστάσεις 120-70-99 και ακτίνα στροφής 15,6μ , νομίζω αυτό είναι το μοντέλο, ας με διορθώσει ο Πάνος, όπου κάνω λάθος, καθώς τα σκι πίστας δεν είναι η ειδικότητα μου. Κάτι ο ένας μήνας που είχα να κάνω σκι, κάτι η πρώτη φορά που έκανα σκι με τόσο κοντά και παραβολικά, στην αρχή μου φάνηκε κοντό και έψαχνα τα πόδια μου και τις ουρές παραπάνω απ' όσο χρειάζονται αυτού του είδους τα σκι. Μετά από τρεις καταβάσεις έστρωσα και άρχισα να καταλαβαίνω τι θέλουν τα σκι. Πολύ σταθερά σε όλες τις ταχύτητες, ακόμα και στην ευθεία δεν είχαν πρόβλημα παρότι δεν ήταν στις ακμές, που είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν. Ισορροπημένο σκληρό σκι, με πολύ καλό rebound και άψογη απορρόφηση κραδασμών. Το σκληρό μπροστινό μέρος, θέλει πίεση στην είσοδο της στροφής, αλλά σε ανταμείβει, με εκπληκτική σταθερότητα. Το χιόνι ήταν σκληρό και σφιχτό, αλλά όχι πολύ παγωμένο, θα ήθελα να το δοκίμαζα και σε απόλυτα παγωμένο τερέν, αλλά η άποψη μου είναι πολύ θετική. Για κάποιον με καλή τεχνική και με επιθετικό στυλ, μπορεί να γίνει το καθημερινό του σκι , καθώς δεν έχει όρια σε ταχύτητα και στροφές, ότι του δίνεις το παίρνεις πίσω, αλλά μπορεί να κουράσει τον πιο ντελικάτο σκιέρ, λόγω σκληρότητας. Μετά πήρα τα Nordica Spitfire pro 170cm πάλι και με διαστάσεις 122-70-105 και ακτίνα στροφής στα 14μ περίπου. Πιο μαλακό σκι, αμέσως κατάλαβα ότι στρίβει πιο εύκολα και λόγω 2 χιλιοστών μεγαλύτερης κουτάλας και λόγω φλεξ. Στο κέντρο το σκι είναι αρκετά άκαμπτο και απορροφά επίσης πολύ καλά τους κραδασμούς, έχει καλό και δυνατό rebound, αλλά όχι εξωφρενικό, ώστε να σε εκτοξεύει από στροφή σε στροφή, πράγμα που το κάνει πολύ φιλικό στη χρήση , αλλά ταυτόχρονα και διασκεδαστικό και πολύ ξεκούραστο για σκι όλη την ημέρα σε όλα τα είδη στροφών. Σε σχέση με το Stockli είναι γενικά πιο μαλακό, πιο εύστροφο και λίγο πιο παιχνιδιάρικο, χωρίς να υστερεί σε απόσβεση κραδασμών. Το βάλσιμο στη στροφή ήταν πολύ γρήγορο, ακριβές, αλλά ταυτόχρονα γλυκό, μου φάνηκε ότι τα έκανα σκι για χρόνια, μετά από μερικές καταβάσεις. Στον Βάκχο το δοκίμασα σε πιο ανοιχτές στροφές με μεγάλη ταχύτητα και η εμπιστοσύνη στο κράτημα, στο μεγάλο γώνιασμα και στην σταθερότητα ήταν εκεί. Πολύ καλό σκι για προχωρημένο μέσο, μέχρι expert χιονοδρόμο. Τέλος δοκίμασα την καινούργια τεχνολογία της μεταβλητής γεωμετρίας της Atomic, το Atomic Double Deck VarioCut82, που περιγράφει ο Nickel. Στην αρχή μου φάνηκε αργό στη στροφή, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, κανονικά θα έπρεπε να το πάρω πρώτο πρώτο για να το εκτιμήσω καλύτερα. Πάντως το σκι καρβάρει κανονικά, έστω και λίγο καθυστερημένα σε σχέση με τα άλλα, είναι πολύ σταθερό και δεν δείχνει το φάρδος του στη μέση, καθώς ένα φύλο κάρμπον του δίνει πολύ καλή ακαμψία στο κέντρο, αλλά ένοιωσα κάθε παραμόρφωση της κουτάλας και της ουράς, το οποίο δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε σαν ιδέα, αλλά δεν το έκανα αρκετά και πιστεύω σε μικτές συνθήκες με πούδρες, πίστα, ακόμα και bumps να είναι πολύ καλύτερο. Θα ήθελα να ήταν πιο φαρδύ μπροστά, γύρω στο 125 θα ήταν πιο ευχάριστο στο turn in, αλλά πάλι μπορεί να έχανε σε άλλες συνθήκες. Πρέπει να το ξαναδοκιμάσω σε χειμερινές συνθήκες για να βγάλω συμπέρασμα, αλλά γενικά είναι καλό σκι, χωρίς τη ακρίβεια των προηγούμενων. Νομίζω ότι συγχωρεί και πιο πολλά λάθη, άρα κάνει από μέσο χιονοδρόμο και πάνω κατά τη γνώμη μου. Τέλος δοκίμασα και το Rossignol 9s WC 2010, του φίλου Ηλία και πραγματικά συγκινήθηκα από την ακρίβεια, το φοβερά ισορροπημένο rebound και το εκπληκτικό κράτημα. Αν υπάρχει ανάλογο με τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι η F1. Πρώτη φορά ένοιωσα τις ακμές σε όλο τους το μήκος και το turn in ήταν εκπληκτικό. Απόλυτα ισορροπημένο στο φλεξ μπρος πίσω και πολύ άκαμπτο στη στρέψη, σε αφήνει να γεμίζεις τα αυτιά με χιόνι... Πιο απόλυτα από τα προηγούμενα, πρέπει να είσαι πάντα σωστά πάνω τους και σε ανταμείβουν με πρωτόγνωρες αισθήσεις, τουλάχιστον για μένα, που πρώτη φορά δοκίμασα κάρβινγκ αγωνιστικά σκι και μπορώ να πω ότι μου άρεσαν όλα πολύ, το καθένα με το χαρακτήρα του. Το συγκεκριμένο θα το ήθελα 170 και όχι 165, όπως του Ηλία, ώστε να κάνω και πιο μεγάλες στροφές με μεγαλύτερη ακόμα ταχύτητα και γιατί όχι να το βάλω και λίγο εκτός πίστας στο ανοιξιάτικο χιόνι, η στα σκληρά χειμωνιάτικα. Ελπίζω του χρόνου να έχουμε σκι τεστ το χειμώνα για να απολαύσουμε σε όλες τις συνθήκες τα σκι και να έχουμε και φατ σκι για τεστ στο στοιχείο τους... Γενικά έμεινα ενθουσιασμένος... Quote Share this post Link to post Share on other sites