MakisM 3,965 Report post Posted April 2, 2009 ωραίο ακούγεται αυτό, ΠΟΣΟ έχει να βάλουνε και σε μας ένα τέτοιο.. ? Για να δουμε, Βορειος Ειρηνικος ετσι; Δεν θα'ναι 3-4000 μετρα βαθος; Πρεπει να εξαφανισουμε με χωματουργικα ολη τη Δυτικη Ευρωπη... κατσε να πεταχτω μεχρι το Πετρινο να δω αν πινει καφε ο Μπομπολας, κατι ξερει το παληκαρι απο χωματουργικα... Δεν ξερω βεβαια αν θα το παρουν αναποδα οι Γαλλοι... που εχουν και κατι πυρηνικα... θα πρεπει να πεσει μιζα... Για να δουμε, για να δουμε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted April 2, 2009 μια επίσκεψη επιβάλλετε..(οι δυο γιοι σου κανουν σκι απ’ότι θυμάμαι)Κάνουν και μαθαίνουν και γρήγορα τα άτιμα! μαζι με το Μοναχο νομίζω ειναι απο τις πολεις που θα μπορουσα να ζησω ανετα. ειναι η καθαρότερη στον κοσμο Έχω και κει κατι ξαδέρφια. Μάλλον πρέπει να αρχίσω τις επισκέψεις στο σόι Καλά όταν γυρίσετε με το καλό, θα είσαστε για σεμινάρια στους υπόλοιπους Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted April 3, 2009 σημερα ο Guy ειχε ρεπό, μας στείλανε 2 καινούργιους, τον Seb (Sebastian) και τον Wade, και οι δυο απο το γαλλόφωνο Quebec. διαφορετικό στυλ στο σκι (πιο επιθετικό και χωρις πολλες στροφές), πιο νέοι κ όπως καταλαβαίνετε δεν πατήσαμε πιστα καθόλου. συνήθως το πρόγραμμα εχει improvement στο σκι, διάλειμμα για φαγητό και μετα μάθημα για το level: μεταδοτικότητα, snowplough etc..βαρεμάρα δλδ γελάμε καθε πρωϊ οταν μας λενε ''θα κανουμε την 1η κατεβασιά για ζέσταμα'' και πανε ντουγρού κατω, χωρις καμία στροφή με τερμα τα γκαζια . μετα απο αυτο εμεις εχουμε ηδη κουραστεί. σήμερα ηταν η χειρότερη μερα, δεν μπορούσαμε να παρουμε τα ποδια μας (και οι 8 του γκρουπ). εγω άρπαξα ενα κρυολόγημα κ ειμαι να με κλαίνε οι ρέγκες. βασικά ιδρώνεις παρα πολυ στο κατέβασμα και στο λιφτ ξυρίζει – η καλύτερη συνταγή να αρρωστήσει κανεις. το πρωϊ η κατασταση ειχε κάπως ετσι να και ενα half pipe, δεν ξερω αν διακρίνεται ομορφα χρωματακια κατι freestyle contests σε καθε σταθμο εχει και ενα τετοιο και το δυσκολότερο ο Seb εξηγεί πως θα κατεβουμε ''σε ενα κομμάτι'' double black diamond στην αρχή, κατεβήκαμε με side sleeping ενα λουκι τοσο δα ο Δημήτρης στο κατέβασμα εχουμε και βιντεακι, θα ανεβει αργότερα... ειναι η διαδρομή Spanky’s ladder και μετα το Ruby bowl στον χαρτι πανω δεξιά το τοποιο πανέμορφο, ελατακια παντου στην εξώπορτα του σπιτιού μας (όλων βασικα) κρέμεται ενα τέτοιο. Ο Δημήτρης εχει φτασει σε σημειο να καπνίσει μονο 4 τσιγαρα/την ημερα 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted April 3, 2009 ωραίο ξύπνημα... τώρα μπορώ να πάω στην δουλειά μου Kαληνύχτα Whistler Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted April 3, 2009 για σενα Πανο, τον Λουη και τον aera ειναι τελειο το W. α, το βιντεάκη ανεβηκε στο fcbk μονο. δεν μπορουμε να το ανεβασουμε κανονικά. εχει κανεις καμια ιδεα? Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted April 3, 2009 Oλγα, σου εχω μια ερωτηση. Ποσα παρκα βρηκατε και ποσο υπερβολικα ειναι? Γιατι ολο διαβαζω οτι οι αμερικανοι ειναι υπερβολικοι σε παρκα... [νταξ ειστε Καναδα αλλα το ιδιο κανει] Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
peni 21 Report post Posted April 3, 2009 Καλημέρα ή καλησπέρα...(τι ώρα είναι τώρα εκεί?? )? Καλά να περνάτε!!, Είμαι στην δουλειά και βλέπω τις φωτογραφίες και.. ..εεε...δυσκολεύομαι θα έλεγα να ξεκινήσω να εργάζομαι!! !!! Βασικά...........ΔΕΝ ΘΕΛΩΩΩΩ !! Καλή συνέχεια και φέρτε εντυπώσεις και τεχνικές για τους υπόλοιπους στο snowclub !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted April 3, 2009 εγω από όλες τις φωτογραφίες θα κρατήσω κάτι που γράφει η τελευταία: British Columbia, The Best Place on Earth.. Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
arma 9 Report post Posted April 3, 2009 το επίπεδο ειναι υψηλό, εγω ειμαι η αρχάρια του γκρουπ. οι υπόλοιποι ειναι καλύτεροι απο μενα, (πιο επιθετικό και χωρις πολλες στροφές), γελάμε καθε πρωϊ οταν μας λενε ''θα κανουμε την 1η κατεβασιά για ζέσταμα'' και πανε ντουγρού κατω, χωρις καμία στροφή με τερμα τα γκαζια . μετα απο αυτο εμεις εχουμε ηδη κουραστεί. σήμερα ηταν η χειρότερη μερα, δεν μπορούσαμε να παρουμε τα ποδια μας (και οι 8 του γκρουπ). Ολγα μου ,μην μασας !!!!! (ευχομαι) να σας κανει κανενα 15νταρι - 18ταρι (οπως ειναι εδω τωρα) ,να ..................... σουπιασει το συμπαν και να κολλαει , να δεις εσυ τι σκι θα κανουν ολοι αυτοι οι ....... δηθεν "experts" εσυ θα πινεις ηδη τον καφε σου ,οταν αυτοι θα ερχονται ταλαιπωροι και κατα-ιδρωμενοι Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted April 3, 2009 ευκαιρια να κοψει ο τσεγκας το καπνισμα μηπως πρεπει να παω και γω στον καναδα για να σταματησετε μετα να με πρηζετε;;;; :LOL: 1 Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 3, 2009 Πεντε δολλαρια το κερωμα! Κερωστε και τις μποτες σας πριν φυγετε!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted April 3, 2009 θέλοντας και μη θα τα κερώσουμε, αφου ο μαγαζάτορας δεν έφερε ουτε ενα κερί μαζι 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted April 3, 2009 Oλγα, σου εχω μια ερωτηση. Ποσα παρκα βρηκατε και ποσο υπερβολικα ειναι? Γιατι ολο διαβαζω οτι οι αμερικανοι ειναι υπερβολικοι σε παρκα... [νταξ ειστε Καναδα αλλα το ιδιο κανει] ποσα παρκα ειναι Παναγιώτη δεν ξερω, σημερα θα κανουμε λιγο cruising να δουμε καλα το χιονοδρομικό γιατι τις αλλες μερες δεν πολυ προλαβαίνεις να κοιτάξεις αριστερα-δεξιά. (θα σου τα φωτογραφίσω) Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 3, 2009 Παναγιωτη, κανε μου τη χαρη και πες στην κυρια μαμα σου να κρυψει επειγοντως ολα τα μαχαιρια, ψαλιδια, πηρουνια, βελονες και καθε ειδους χαπια. Ακομα και τυχον μπιλιες που παιζουν τα πιτσιρικια. Να κλεισει τα ρολλα στο σπιτι και να παιζει απαλη μοσικη με χαμηλο φωτισμο. Οταν εμφανισθουν οι φωτογραφιες στο φορουμ, για τρεις μερες να σε ταϊζει μονο σουπες και χυλο και να μετραει τα κουταλια της κουζινας, μπας και ακονισεις κανενα για να κοψεις τις φλεβες σου... Δεν σε ειχα για μαζοχιστη... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted April 3, 2009 τα παραλές Μακη..δεν ειναι τοοοοοσο ωραια πια (ειναι ακομα καλυτερα) Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted April 4, 2009 Oλγα, σου εχω μια ερωτηση. Ποσα παρκα βρηκατε και ποσο υπερβολικα ειναι? Γιατι ολο διαβαζω οτι οι αμερικανοι ειναι υπερβολικοι σε παρκα... [νταξ ειστε Καναδα αλλα το ιδιο κανει] ενα βρήκα, το Nintendo Terrain Park & Super Pipe στο Blackcomb (there are for experts only and requires a separate pass and helmet) Παναγιώτη αφιερωμένες εξαιρετικά... Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted April 4, 2009 μερικές σημερινές... θυμίζει λιγο Γεροντόβραχο με τα λούκια του ειπαμε να κανουμε λιγο χαλαρό σκι σημερα αλλα βρεθήκαμε με τα αλλα παιδια του course και ανεβήκαμε παλι στο Blackcomb glacier εχει κανα δυο 2 T-bars εκει πανω που κανουν μεγαλη διαδρομή εχει ωραια θεα απο πανω αλλα και περπάτημα για να φτάσεις οταν φτάνεις κατω και μπαίνεις σε πιστα ερχονται κ οι συμβουλές (εκει πανω που γκρεμοτσακίζεσαι δουλεια σου, σου λεει ) η bite ειναι η καλυτερη πιστα για moguls *το χιονοδρομικό δεν εχει τα άπειρα λιφτ του Trois Vallees, αλλα διαθέτει τεράστιο τερέν για εκτώς και πολλα πολλα λούκια **ωρες ωρες νιώθω οτι ειμαι σε πενταήμερη: η αποψινή διασκέδαση ειναι να παμε στο lodge των άλλων παιδιών και να μαγειρέψουμε pasta. αθάνατη Ελλάδα με την νυχτερινή σου ζωή ... το Σ/Κ αυτο εχουμε το avalanche training και εχει νωρις εγερτήριο αυριο, day packed lunch και δεν συμμαζεύεται. ποιος ξερει τι ωρα θα μας κατεβασουν απο το βουνό εχω παρει βιβλία και θα μας δώσουν και αυτοί βιβλιογραφία οπότε επιστρέφοντας και, σε συνεργασία με παιδια που εχουν γνώσεις επανω στο θεμα (Λουης, makalu κλπ) θα μπορουσε να κανονιστεί ενα σεμιναριο για τα μελη που ενδιαφέρονται. αν και θα μας δώσουν εξοπλισμό, ο Τσέγκας εχει φερει μαζι 2 barryvox, ευκαιρια να δουμε αν δουλεύουν 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
GT200 0 Report post Posted April 4, 2009 (edited) . Edited April 20, 2010 by GT200 Quote SkiShop.GR ΑΓ.ΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 40 (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΘΡΙΟ) ΜΑΡΟΥΣΙ Share this post Link to post Share on other sites
GT200 0 Report post Posted April 4, 2009 α, το βιντεάκη ανεβηκε στο fcbk μονο. δεν μπορουμε να το ανεβασουμε κανονικά. εχει κανεις καμια ιδεα? http://www.vholdr.com/users/tsegas Quote SkiShop.GR ΑΓ.ΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 40 (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΘΡΙΟ) ΜΑΡΟΥΣΙ Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted April 4, 2009 να περνάτε τέλεια και να ευχαριστηθείτε την κάθε νιφάδα χιονιού στο maximum! ...εχω παρει βιβλία και θα μας δώσουν και αυτοί βιβλιογραφία οπότε επιστρέφοντας και, σε συνεργασία με παιδια που εχουν γνώσεις επανω στο θεμα (Λουης, makalu κλπ) θα μπορουσε να κανονιστεί ενα σεμιναριο για τα μελη που ενδιαφέρονται. mostly interesting, ιδιαίτερα αν είναι το σεμινάριο εντός πίστας φυσικά (prob. next year) Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted April 5, 2009 (Καλα τα κατάφερε με τα 3 βιντεάκια πάντως!! ) όπως βλέπεις Παύλο εχουμε μοιράσει τις δουλειές – ο ενας τις φωτο, ο αλλος τα βιντεο. εχει τραβηξει αρκετα, δεν εχουν ανεβει ακομα Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted April 5, 2009 ξεκινήσαμε σήμερα το back country & avalanche training. ειναι συνολικά δυο Σ/Κ, αυτο και το επόμενο, το οποιο περιλαμβάνει και διανυκτέρευση στο χιονι. θα σκάψουμε ο καθενας το σπιτακι του..μπορει εξω να εχει –20C αλλα στο snow cave δεν θα’χει κατω απο –3C (το ελπιζω δλδ ) ειναι εντυπωσιακές οι μικρες λεπτομέρειες που ακουμε: απο αρχές Δεκεμβρίου εως την περασμένη εβδομάδα εδουν χασει τη ζωή τους 23 ατομα σε χιονοστιβάδες εδω, οι 17 απο αυτα με snowmobile. μετα τις φωτογραφιες και τα βιντεο που μας προβάλανε, καταλαβα ποσο σοβαρή ειναι η απόφαση που παιρνει κανεις οταν βγαινει εκτός και δεν εχει τις απαιτούμενες γνώσεις... στα θρανία και στο βουνο ανάλυση χιονοστιβάδων με παραδείγματα προηγούμενων ημερων.δειτε το πανω bowl το Whistler ετσι οπως το αντικρίζουμε απο απέναντι – Blackcomb μαθήματα πηραμε σημερα απο δυο αμερικανούς: τον Jamie (μεγαλωμένος κοντα στην Αστόρια της ΝΥ και με πλούσιο ''καλό'' ελληνικό λεξιλόγιο ) και τον Graham – κατι σαν βοηθός ο Jamie στο κοντινό πλάνο επι τόπου του έργου μας δώσανε εξοπλισμό: transceiver (ω ναι, ηταν barryvox), probe και shovel (αυτο δεν ηταν mammut). στην κορυφή εχει 230 cm χιονι. οπως ελεγα και της μητερας μου, ολη μερα θάβαμε πραγματα και μετα προσπαθούσαμε να τα βρούμε . ξεκινήσαμε ο καθενας μονος του, μετα σε ομαδες κλπ. ειχε πολυ ενδιαφερον αλλα ήμασταν ολοι μερα όρθιοι σε χιονι μεχρι το γόνατο, με πέθανε η μέση μου το σλόγκαν ειναι ''know snow'' – Canadian Avalanche Association Υ.Γ.μας προβάλανε ενα τρομερό βιντεο, αλλα δεν μπορω να θυμηθώ το link στο youtube. θα τους ρωτησω αυριο 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted April 5, 2009 ολγα καλημερα η καλησπερα αναλογα με το τι εχεις εκει που εισαι.τοσες μερες κρατιεμαι και δεν γραφω.δεν παει αλλο ομως...ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ... επιτηδες τα κανεις ολα αυτα τωρα που λιωνουν τα δικα μας χιονια.pleaseeeeee μην μας αναβεις φυτιλιες,κρατα και καμια φωτο για το αρχειο σου.... καλα να περνατε εκει που ειστε παιδια και να μας σκεφτεστε και μας λιγακι που μειναμε πισω και ΖΗΛΕΟΥΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted April 5, 2009 Όλγα (και Δημήτρη που δεν σε ξέρω) !!! ευχαριστώ πολύ για τις φωτό και τα ωραία βίντεο .... να ξέρετε ότι ο κόπος σας (να τα βγάλετε και να τα ανεβάσετε ...) δεν πάει χαμένος .... χαίρομαι πάρα πολύ που τα βλέπω .... και χαίρομαι περισσότερο γιατί μας δείχνετε ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ η προσέγγιση όλων μας στα βουνά .... Όλγα, μην σε στεναχωρεί που κουράζεσαι .... οι αρχαίοι λέγανε: "...χαλεπά τα καλά εστίν όπη έχει μαθείν .." (= τα καλά που ξέρεις είναι όποια έχεις μάθει δύσκολα ...!!!) απάνω του ... δώστε του να καταλάβει ....!!! Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted April 5, 2009 Thnx για τις pics ολγα Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites