StavRos 1,194 Report post Posted January 20, 2014 για αυτο λενε ''ΟΧΙ σκουπιδια , ΟΧΙ πλαστικα στις θαλασσες και ακτες'' 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted January 20, 2014 Αυτο σίγουρα ισχύει αλλα πρέπει να είναι και κάτι άλλο σίγουρα... Στο avantis(ναυάγιο στην Αίγινα)που είναι περίπου 10-15 χρόνων, υπάρχει μηχανή της οποίας τα λάστιχα μέσα σε αυτο το διάστημα έχουν σχεδόν λιώσει... Δλδ δε μπορεί στη μια περίπτωση να είναι σε σχεδόν τέλεια κατάσταση κ στην άλλη να έχουν γίνει ρετάλια .... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 20, 2014 Τα νερά δεν είναι ποτέ παντού ίδια. Λόγω επαγγέλματος μπορώ να σου αναφέρω μια περίπτωση ξύλινου ναυαγίου στα νερά της Βαλτικής όπου ξύλινο σκαρί έχει διατηρηθεί εξαιρετικά καλά (πλοίο Vasa) για περισσότερα από 300 χρόνια, κυρίως λόγω χαμηλής αλατότητας και χαμηλου βακτηριακού φόρτου λόγω θερμοκρασίας. Αυτό στα νερά της Μεσογείου μάλλον δεν θα χε καμμιά ελπίδα. Όταν μιλάμε δε για συνθετικά υλικά το τοπίο γίνεται ακόμα πιο θολό. 2 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted January 20, 2014 Εντάξει μεσιε Πανος, αλλα εδω μιλάμε για απόσταση ναυαγίων ....... Μιας Στυγας δρόμος...... Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 20, 2014 Δε λέω πως αυτή είναι σώνει και καλά η εξήγηση. Και επίσης, σε ό,τι αφορά τα συνθετικά υλικά που μπορεί φαινομενικά να μοιάζουν (λάστιχα) στη πράξη να διαφέρουν τόσο σε σύσταση που να δικαιολογείται η διαφορετική αντοχή τους σε παρόμοιες συνθήκες. Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
speleoste 347 Report post Posted March 3, 2014 Η πρώτη βουτιά της Άνοιξης.... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted March 26, 2014 Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Φθιωτιδος Ποσειδων, τη Κυριακη 6 Απριλίου διοργανώνει υποβρύχιο καθαρισμό στην ευρύτερη περιοχή Ραχων Φθιωτιδος.οποιος θέλει κ μπορεί καλοδεχουμενος... Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted April 7, 2014 Τη Κυριακη 6 Απριλίου ο Σύλλογος Αυτοδυτών Φθιωτιδος ΠΟΣΕΙΔΩΝ ,στα πλαίσια του Lets do it και σε συνεργασία με τη τοπική κοινότητα Ραχων , πραγματοποίησε υποβρύχιο καθαρισμό. Του λάστιχου του κάγκελο γινόταν , εντός κ εκτος του λιμανιού κ δώσαμε ραντεβού για τα υπόλοιπα, μέσα στο καλοκαίρι.. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted April 7, 2014 Για την ώρα δείτε εδω και ακολουθούν και αλλα Πηγή: http://stilida.com/periballon/oikologia/lets-raxes-photo-video/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted April 7, 2014 Έτσι για μπαίνουμε στο κλίμα... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted April 7, 2014 ασε τα βιντεο μα τις καταδυσεις ,που εγω δεν προλαβαινω να κανω παρτε το τραινο και βουρ για τις εκλογες ..διαφορετικα σας φορτώνει απο την διαδρομη ο μιλ οπως θα ερχετε 1 Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 7, 2014 Τα λάστιχα απο τις μηχανές πρόσεξα αρχικά ,αλλα κ διάβασα στη συνέχεια,δεν εχουν πάθει σχεδον τίποτα...πως ειναι δυνατον; Αυτο σίγουρα ισχύει αλλα πρέπει να είναι και κάτι άλλο σίγουρα... Στο avantis(ναυάγιο στην Αίγινα)που είναι περίπου 10-15 χρόνων, υπάρχει μηχανή της οποίας τα λάστιχα μέσα σε αυτο το διάστημα έχουν σχεδόν λιώσει... Δλδ δε μπορεί στη μια περίπτωση να είναι σε σχεδόν τέλεια κατάσταση κ στην άλλη να έχουν γίνει ρετάλια .... Η πιο σημαντικη (πιθανα) διαφορα ειναι οτι τα λαστιχα των Norton του WWII ειναι απο καουτσουκ με λιγες προσμιξεις, ενω το πιο μοντερνο ναυαγιο εχει μοντερνα λαστιχα που εχουν-δεν εχουν 10% φυσικο καουτσουκ. Υποθετω οτι τα μοντερνα ελαστικα διασπωνται πιο ευκολα... απο τα παλια... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted June 2, 2014 Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Φθιωτιδος Ποσειδων, τη Κυριακη 8 Ιουνίου διοργανώνει υποβρύχιο καθαρισμό στην ευρύτερη περιοχή Σκάλας Αταλάντης Φθιωτιδος.οποιος θέλει κ μπορεί καλοδεχουμενος....... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted June 18, 2014 Νομίζω πως κάτι καταφέραμε να ξεσηκώσουμε απο το βυθό παλι... 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted June 19, 2014 Έλεος.....είμαστε τραγικοί και αδιόρθωτοι... Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted June 19, 2014 Υπήρχαν βάρκες κ καΐκια ακομα ,που ομως είχαν τόση λάσπη , ώστε ηταν αδύνατο να μπορέσουμε να τις σηκώσουμε...γενικά η Σκάλα Αταλαντης εχει αρκετή σαβούρα στο λιμάνι της... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted June 19, 2014 Μπράβο σε εσάς πάντως για τη θέλησή σας και το κουράγιο σας! 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted September 7, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=faNDIk2YnYU 3 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
elias 230 Report post Posted September 7, 2014 Την επόμενη εβδομάδα έχω σχολείο για το πρώτο επίπεδο στην ελεύθερη κατάδυση και στην άπνοια και θα έχω να σας πω τις πρώτες εντυπώσεις!!! 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blue hunter 1,147 Report post Posted September 7, 2014 Ποσο καιρο ασχολεισαι με spearfishin ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
elias 230 Report post Posted September 8, 2014 Φίλε μου είμαι πολύ καινούριος , μόλις 2 μήνες και έχω κολλήσει άσχημα. Έχω ασχοληθεί στην εφηβεία,δεν πρόλαβα να εξελιχθώ όμως γιατί κάποιος αλήτης μου έκλεψε τα πράγματα και έτσι τα παράτησα. Πριν 2 μήνες μπήκα σ' ένα μαγαζί για να αγοράσω βατραχοπέδιλα γιατί ήθελα να δουλέψω τους τετρακέφαλους και κόλλησα ,πήρα και μια μάσκα,αναπνευστήρα και να οι πρώτες βουτιές.Μετά από λίγες μέρες να και το ψαρεντούφεκο και ένα μικρό μαχαίρι.Επειδή δεν έχω κανένα δικό μου να δείξει και γιατί θεωρώ ότι η ασφάλεια πάνω απ' όλα θα κάνω αυτό το σχολείο και βλέπω πως θα συνεχίσω. Φυσικά έχω πολλές απορίες και πολλά θέματα που πρέπει να δώ,οπότε κάθε βοήθεια , συμβουλή, πάντα δεκτή και πάνω απ' όλα σεβαστή! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted September 8, 2014 Η μοναδικη συμβουλή που θα σου δώσω! Κράτα τον εξοπλισμό σου, όσο πιο λιτό γίνεται! Καλές βουτιές! 1 Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
Blue hunter 1,147 Report post Posted September 8, 2014 Κανεις πολυ σωστη κινηση οσον αφορα το σχολειο.Θα μαθεις πολυ γρηγορα να βουτας βαθια με τακτικη και ασφαλεια πανω απ ολα.Σου εκανα την ερωτηση για τυχον μακροχρονη ενασχολιση, οποτε να ζητουσες με τη μια 2ο η και 3ο επιπεδο ξοδευοντας λιγοτερα - μπαινοντας στην ουσια ταχυτερα μιας και δε θα σε χαρκτηριζα πιτσιρικο.Απ την αλλη σε βλεπω πολυ ζεστο και ειμαι σιγουρος οτι θα τα πας πολυ καλα ,βλεπε΄΄ μεγαλυτερη ηλικια περισοτερο μυαλο περισοτερη υπομονη,τα δυο βασικα στοιχεια της ελευθ.καταδυσης.Φιλε μου αυτο που διαλεξες να κανεις μοιαζει λιγο με το SKI,δε σε βοηθα κατι μηχανικο, αντι για πεδιλα ski εχεις πεδιλα θαλασσας.Δεν ακους θορυβους (εκτος καποιας εξωλεμβιας που θα περασει πολυ κοντα σου εαν δε χρησιμοπ.σημαδουρα) 1ο καμπανακι για να κανουμε και λιγο πλακιτσα.Οταν περασεις στην αρνητικη (περιπου μετα τα 6-7m) κλεινοντας οπως λεμε το διακοπτη ολων μας σχεδον των λειτουργειων θα νιωσεις κατι σα να αιωρησε στο κενο.Ολα μετα θα ερθουν σιγα-σιγα μονα τους.Συγνωμη αν σε κουρασα αλλα ασχολουμε μ αυτο το πραμα...απο 15 χρονων,εγινα πολυ γρηγορα 51 και ευτυχως που ξεφυτρωσε τι SKI στα 45 μου και το παρατησα το χειμωνα.Παντως αυτο που καταλαβα ειναι οτι αυτα τα δυο εχουν πολυ στενη σχεση.Το ενα βοηθα το αλλο.Μου δινουν πολυ καλη φυσικη κατασταση (αν εξαιρεσουμε καποια ανενεργα χρον.διαστηματα) λιγο ποδηλατο-τρεξιμο συμπληρωνουν καποια κενα.Εχω φορτωσει πριν λιγο την πραματια μου στο αυτοκινητο,γιατι αυριο το εγερτηριο λεει 5 ΠΜ και η μερα υποσχετε πολλα.Οποτε μπορεσεις ανηφορισε προς τα δω,εχω τη θαλασσα στα 20-25 λεπτα της ωρας και το PAMPOROVO στις δυομυση ωρες. ΣΗΜ.Δεν ειμαι επαγγελματιας και δεν εχω πουλησει ποτε ψαρια.Περιμενω νεα σου,αποριες η οτι αλλο χρειαστεις μη διστασεις.Πολλους-πολλους μπλε και ασπρους χαιρετισμους. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
elias 230 Report post Posted September 9, 2014 Ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνεις γιατί κάθε αρχή και δύσκολη,επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά στο σύλλογο για το καλωσόρισμα και στην συνάντηση στην Αθήνα! Θέλω πολλά να ρωτήσω αλλά το αφήνω για μετά τη σχολή που οι ερωτήσεις μου θα είναι πιο εύστοχες.Όσο για την σημαδούρα μείνε ήσυχος,πρώτη-πρώτη στη λίστα μου.Ευχαριστώ και για την πρόσκληση δύστυχος οι υποχρεώσεις αυτό τον καιρό είναι βουνό, αλλά στην πρώτη ευκαιρία θα χαρώ πολύ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted September 17, 2014 Η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο: http://youtube.com/watch?v=vAMlgyGqhAw (http://sploid.gizmod...dium=socialflow) 8 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites