Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
makalu

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ...ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Recommended Posts

Είναι χαρακτηριστικό όλων των digicam της Canon. Για κάποιο λόγο που μόνο αυτοί καταλαβαίνουν έχουν βάλει αυτά τα ηλίθια όρια στον χρόνο λήψης video. Αν μειώσεις την ποιότητα λήψης στα 320 χ 240, θα έχεις όριο τριών λεπτών, εκτός βέβαια αν τελειώσει η κάρτα σου πρώτα.

Προσωπικά, βρίσκω ότι τα 3 λεπτά αρκούν για να καταγράψει κανείς μια κατάβαση με σκι, αλλά με εκνευρίζει αφάνταστα το ότι δεν μπορείς να αλλάξεις το ζουμ και την φωτομέτρηση κατά την διάρκεια της λήψης.

Make Parnassos Great Again!

Οι τελευταίες ixus δεν έχουν κανένα περιορισμό στον χρόνο...

Η μόνη φωτογραφική που επιτρέπει zoom κατα την διάρκεια της εγγραφής είναι η S1 IS (η οποια έχει το καλύτερο video που υπάρχει σε φωτογραφικές)

Οι τελευταίες ixus δεν έχουν κανένα περιορισμό στον χρόνο...

Η μόνη φωτογραφική που επιτρέπει zoom κατα την διάρκεια της εγγραφής είναι η S1 IS (η οποια έχει το καλύτερο video που υπάρχει σε φωτογραφικές)

Α... και η RICOH Caplio R1 επιτρέπει ζούμ κατα τη βιντεοσκόπηση..! :wink:

2 FAST 4 U

ΠΟΥΔΡΑ, ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ..!

εγώ ακόμα περιμένω να μου στείλεις samples απο την εν λόγω φωτογραφική, μιας και τα samples που δίνουν στο site τους είναι απαράδεκτα απο φωτογραφική ποιότητα...

Καλησπεριζω τους ειδικους και περιμενω γρηγορα βοηθεια-απαντηση γιατι ειμαι σε σοβαρο μπερδεμα-διλημα...Μετα απο πολυ "ψαξιμο" κετεληξα στις Nikon Coolpix 5900, Sony Cybershot DSC-W5 and Canon PowerShot A610. Οποιος γνωριζει κατι περιμενω την γνωμη του μεταξυ των τρειων και μια διευκρινηση-> Η καρτα μνημης επηρεαζει σοβαρα την "ταχυτητα" της μηχανης? Καλο και βαρυ χειμωνα να εχουμε...

Η Canon A610 έχει 4x zoom ενώ οι άλλες δύο 3x. Έχει άριστη φωτογραφική ποιότητα και την καλύτερη ποιότητα video που θα βρείς σε ψηφιακή φωτογραφική. Επίσης σε αφήνει σε αφήνει να τραβάς video μέχρι να γεμίσει η κάρτα (όπως και οι άλλες δύο, το αναφέρω γιατί το προηγούμενο μοντέλο δε σε άφηνε). Η LCD της γυρίζει σε δύο άξονες: πολύ σημαντικό άμα τραβάς φωτογραφίες σε περίεργα σημεία αλλά και επειδή όταν την "μαζέψεις", η lcd καλύπτεται απο χτυπήματα (πολύ σημαντικό άμα την παίρνεις όταν πάς για σκι). Τέλος, έχει manual mode (μπορείς να θέσεις shutter speed και aperture) κάτι που δεν έχουν οι άλλες δύο.

Α ναί, την A610 σου προτείνω, αν δεν το πήρες χαμπάρι :roll:

νεος αισθητηρας απο τη canon

αναμενονται ραγδαιες εξελιξεις

οποιος αναμενει θα αμειφθει

Τελικά δεν είμαι σίγουρος αν η A610 δεν θα έχει περιορισμό στην διάρκεια video... άλλα αυτή την εντύπωση πήρα απο το site της canon...

kostasbmw, έχεις περισσότερες πληροφορίες; Κάποιο link?

Η Bronica μας τελείωσε εδώ και καιρό. Μετά ήρθε η σειρά της Contax, τώρα πάει και η Minolta.

http://www.dpreview.com/news/0601/06011901...aminoltaout.asp

Σε λίγα χρόνια μου φαίνεται ότι στα φωτογραφικά θα παίζουν μόνο Nikon, Canon και... Sony :blink:

Και Pentax. Eγώ πήρα την δική μου Pentax Optio Wpi κάτω από 300€. Χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, μικρή compact είναι, βγάζει μια χαρα φωτό (6Μp). Το καλύτερο όμως είναι ότι είναι αδιάβροχη μέχρι και στο 1,5m κάτω απο το νερό. Δηλαδή άφοβη χρήση στο χιόνι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

Πήρα πριν από ένα μήνα την casio exilim z750 στα 7 mpx [compact]. Λίγο θορυβώδες το auto focus, αδύναμο φλας, πολύ καλή διάρκεια ζωής απ τις μπαταρίες, καλό mpg4 βίντεο.

http://www.dpreview.com/reviews/casioz750

Χωρίς να έχω εμπειρία είμαι ικανοποιημένος. Με 150Ε ακόμα έπαιρνα την canon ixus70, αλλά μου φάνηκε υπερβολή, αρκέστηκα σε μια γρήγορη 1gb καρτούλα.

vae victis

http://www.luminous-landscape.com/reviews/...ital-view.shtml

Επιτέλους! Έφτασε η ώρα που θα μπορούμε να απολαύσουμε την απόλυτη φωτογραφική ποιότητα σε ένα μικρό και φορητό πακέτο ( :P ) που χωράει άνετα στην τσέπη του μπουφάν μας.

Συγνώμη Χρήστο αλλά τί ακριβώς μπουφάν είπες ότι έχεις??

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

Προσωπικα αποκτησα μεσω του αδερφου που του τη δανειστικα και σιγα μη του τη γυρισω πισω μια Olympus Digital 600 (weatherproof metal body)

6megapixel , τραβαει βιντεο (640χ480) οσο χωρο εχεις στη καρτα σου και μπορεις να κανεις zoom οταν τραβας(!).

+ το multiburst 10 φωτογραφιες πολυ γρηγορες στη μεγιστη αναλυση ενω εχει και δυνατοτητα να τραβας σε αλλο προγραμμα συνεχομενες οσες θελεις με πιο αργο ρυθμο και να της κανεις save στο τελος..

-Δεν ειναι δικη μου :P

Το πλην της μηχανης αυτης Nickel ειναι οτι δεν εχει ηχο το video σε αντιθεση

με την 500 και την 800.

Tex

Αυτό τον καιρό έχω φάει τρελό κόλλημα με το τελευταίο μωρό της Leica, την Μ8

silverm8.jpg

Παρόλο που η μηχανή σε αυτές τις πρώτες μέρες της ζωής της έχει κάποια προβλήματα τα οποία αναμένεται να λυθούν σύντομα από το εργοστάσιο στο Solms (colour banding και magenta cast σε ορισμένα μαύρα λόγω υπερβολικά λεπτού υπέρυθρου φίλτρου), δεν παύει να είναι ένα κομμάτι πόθου. Οι φάκελοι που δίνει είναι καταπληκτικοί και εκμεταλλεύονται πλήρως τα θρυλικά κρύσταλλα Leica. Το μόνο ουσιαστικό και δυστυχώς άλυτο πρόβλημα με firmware fix είναι η τιμή της. Το αισθησιακό της σώμα στοιχίζει 4,200 Ευρώ και ο φακός που για την ώρα με ενδιαφέρει στοιχίζει άλλα 1600 περίπου. :rolleyes:

Κάθε ντίβα έχει τις παραξενιές της. Στην περίπτωση της Μ8 ότι δεν υπάρχουν καθόλου zoom φακοί. Η Μ8, όπως όλες οι Μ πριν από αυτή, είναι τηλεμετρική και όχι (d)SLR. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα και οι φακοί είναι σημαντικά μικρότερα από ένα σύστημα Canon, Nikon, ή ακόμα και από την ίδια την Leica-R που έχω εγώ. Μπορεί ένας καλο/κακόμαθημένος στους zoom φακούς φωτογράφος όπως ο γράφων να συνηθίσει να δουλεύει με ένα 35mm equivalent prime; Ο καιρός θα δείξει. Για την ώρα έχω αρχίσει αιματηρές οικονομίες και ρίχνω άφθονο λίπασμα στα Ευρώδεντρα που έχουμε στο μποστάνι των Βούνων.

σε τι βαθμους μειον αντεχει χρηστο?? λολ

παντως εχουν βγει πολλα κομπακτ μηχανακια και με καλους αισθητηρες

ακουσα οτι cannon απο service ψιλοχαλασε η συνταγη

Η καινούργια μόδα με μηχανές με εναλλασσόμενους φακούς απαλλαγμένες όμως από το περίπλοκο, βαρύ και ογκώδες σύστημα καθρεπτών των Digital Single Lens Reflex έχει ένα καινούργιο μέλος, την Sony NEX-5. Απίστευτα μικρή, αν αναλογιστούμε ότι φοράει αισθητήρα ίδιου μεγέθους με την Canon EOS 500D, στις φωτογραφίες δείχνει σαν υποσημείωση πίσω από τον standard φακό της.

http://www.imaging-resource.com/PRODS/NEX5/NEX5A.HTM

ZCOMPT2I-FRONT-S.JPG

ZCOMPT2I-TOP-S.JPG

Κρίμα που δεν μπορούν να μικρύνουν και οι φακοί.

sohotfujifilmx100mixeso.jpg

(link)

Η Νέα compact της Fuji. Μεγάλος αισθητήρας, παραδοσιακά χειριστήρια. Που υπογράφω;

καλα κατσε να βγει η τιμη(κανα 1000αρι την κοβω)και τα ξαναλεμε ;)

elan primetime 33.jpg

Και εγώ. Αλλά σε σχέση με τις 8 χήνες που ζητάει η Leica για την M9 με τον 35άρη Summicron, η Fuji θα είναι η ευκαιρία της χρονιάς! :P

Εεετσι...Η leica ειναι κατι σαν την apple στα κινητα... ;):D:P

elan primetime 33.jpg

Αγόρασα το καλοκαίρι την Olumpus Tough 6020 (14mp). 250 €

Αντέχει σε κατάδυση στα 5 μ. (δεν πάω και πιο κάτω). Οι υποβρύχιες φωτογραφίες ήταν όμορφες και το υποβρύχιο video καθαρό.

Επίσης, αντέχει στους -10 για να μην ταλαιπωρούμαι άλλο με γονατισμένες μπαταρίες στο βουνό.

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.