C 370 Report post Posted August 22, 2009 Από αριστερά βλέπετε το κομμάτι από Βαρνάβα προς Καπανδριτι (έχει κάτι εστίες και από πίσω η κοκκινίλα είναι το Γραμματικό), ευθεία Καπανδρίτι, οι φωτιές είναι πίσω από τον Αγιο Στέφανο και φτάνουν μέχρι ψηλά στην Πεντέλη (το σύννεφο είναι περίπου και κορυφογραμμή), όλο δεξιά η Εθνική Οδός και στην άκρη της φωτό ξεκινάει η Δροσοπηγή και μετά η Πάρνηθα ... C. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted August 22, 2009 Θλιβερή κατάσταση για μια ακόμη φορά Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted August 23, 2009 Ντροπή και αίσχος για ακόμη μια φορά. Γιατί ρε γμτ τέτοια καταστροφή πάλι....? Για να χτίσει πάλι κάποιος μια βίλα ή για να πέσει η κυβέρνηση πρέπει να καταστραφεί όλη η Αθήνα και ότι πράσινο είχε μείνει...? Αξίζει να κινδυνεύουν τόσοι άνθρωποι και να καταστρέφονται τα σπίτια τους για να χτίσουν κάποιοι άλλοι...? Ωραία τα κατάφεραν πάλι όλοι τους.....! Και αφού πλέον δεν θα μπορούν να ποτίζουν τα δεντράκια ας ποτίζουν τα τούβλα μπας και γίνουν ουρανοξύστες....έτσι για να γουστάρουν....! Αι σηχτηρι... Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted August 24, 2009 Χρήστος Γιανναράς το 2007: «Οι εμπρηστές είναι απειλή για τη συλλογικότητα, ακόμη και την πιο συμβατικά συγκροτημένη, απειλή ζούγκλας: Ο άνθρωπος ο ανίκανος να σχετίζεται, να μοιράζεται, να κοινωνεί, ο κτηνωδώς ατομοκεντρικός και υποταγμένος στα ορμέμφυτα ανέραστος άνθρωπος, λειτουργεί σαν καταλύτης μεταλλαγών, εκθηριώνει τη συνύπαρξη, πνίγει την ανάσα των συνανθρώπων του ? σωστός εμπρηστής. Και η αντίσταση στους εμπρηστές, αντίσταση στη ζούγκλα και στην απανθρωπία, είναι πρόβλημα πολιτικό, όχι πρόβλημα ηθικοπαιδαγωγίας». Και πρότεινε τη λύση, προβλέποντας τα χειρότερα: «Αν δεν αστυνομευθεί κάθε σπιθαμή δασικής και πρώην δασικής (τώρα πυρπολημένης) έκτασης, η ασφυξία στις μεγαλουπόλεις θα μετριέται με νεκρούς σε ραγδαία συνεχώς υπεραύξηση. Αν δεν ελέγχεται με κοινωνικούς θεσμούς η κτηνώδης απληστία και κερδοσκοπία, ο βασανισμός του βίου θα είναι σωστή αναπηρία, καταθλιπτική καταδίκη.» http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../07/2007_233619 Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted August 24, 2009 Είμαστε μια βορειοαμερικανική χώρα, αλλά θέλουμε και να μοιάζουμε με βορειοαμερικανική χώρα, χωρίς δέντρα χωρίς πράσινο, μόνο έρημος και πέτρες. Σαν το Σουδάν. Δε λέω άμα βάψουμε και τα σπίτια λευκά ίσως μοιάζει με κυκλαδίτικο νησί ο Διόνυσος και ο Αγ. Στέφανος. Είμαστε όλοι συνένοχοι, από τον εμπρηστή και τα ρεντικολα που μα κυβερνούν, μέχρι τον μελλοντικό ιδιοκτήτη βίλας που θα γίνει πάνω στις στάχτες. Από εμένα και εσένα που ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση και που η αισθητική μας δημιούργησε αυτό το τερατούργημα που λέγεται Αθήνα. Quote www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
arcas 1 Report post Posted August 24, 2009 Εγώ πάλι δεν ανησυχώ καθόλου. Με 20.000 αγροφύλακες έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Κάτι πήρε το αυτί μου, ότι πριν τις εκλογές ίσως πάρουν άλλους τόσους. Δεν χρειαζόμαστε κανένα πυροσβεστικό αεροπλάνο, καμμία πρόσληψη στην Πυροσβεστική. Όλα λειτουργούν τέλεια. Σε μία-δύο βδομάδες το πολύ, θα τα έχουμε ξεχάσει όλα. Θα ασχολούμαστε με άλλα προβλήματα πιο σοβαρά, όπως η καταβολή του προστίμου για τους ημιυπαίθριους,.. για το αν θα αγοράσει κανένα παίκτη ο Ολυμπιακός, αν θα παίξει μπάλα ο Σισέ... Όλα καλά, να ήμαστε υπερήφανοι για αυτούς που μας κυβερνούν..Εξάλλου εμείς τους έχουμε διαλέξει. Καλό χειμώνα..... Ααα στην Αρκαδία δεν είχαμε φέτος φωτιές, ίσως γιατί εκεί δεν υπάρχει ζήτηση για οικόπεδα-φιλέτα μέσα στα δάση. Φιλικά ένα μέλος από την Αρκαδία. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted August 24, 2009 Είμαστε όλοι συνένοχοι, από τον εμπρηστή και τα ρεντικολα που μα κυβερνούν, μέχρι τον μελλοντικό ιδιοκτήτη βίλας που θα γίνει πάνω στις στάχτες. Από εμένα και εσένα που ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση και που η αισθητική μας δημιούργησε αυτό το τερατούργημα που λέγεται Αθήνα. Το τερατούργημα που λέγεται Αθήνα είναι και δημιούργημα του Εθνάρχη με την περίφημη αντιπαροχή.Α, και κάτι ακόμα.Δεν ανέχομαι αυτήν την κατάσταση και χτες ήμουν στα καμένα για να προσφέρω ότι μπορούσα.Αυτό που κατάλαβα είναι οτι όταν θυμώνει η φύση ο άνθρωπος είναι μικρός, πολύ μικρός.Ανίκανος να την αντιμετωπίσει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted August 24, 2009 Χτες εμαθα οτι στους Θρακομακεδονες(πρόποδες της Πάρνηθας) αναψαν 2 εστίες, αλλα τις πρόλαβαν. Στην περιοχή αυτή οι κατοικοι κάνουν εντατικές περιπολίες όλο το 24ωρο. Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted August 24, 2009 Στην βραδυνή φωτό τα βλέπετε όλα να καίγονται στο ίδιο μέρος !!! και σε αυτή βλέπετε το μοναδικό κομμάτι γης (ένα μπεζ ορθογώνιο που ξεχωρίζει ανάμεσα στη μαυρίλα) που ΔΕΝ κάηκε απέναντι (4-5 xlm) από το σπίτι μου ... Τιμή Καθαρισμού 4 στρέμματων από αγριόχορτα = 120 euro (2 μεροκάμματα με μεσηνέζα) Αξία ? C! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted August 25, 2009 (link) Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
AggelosP 7 Report post Posted August 25, 2009 Συγχαρητήρια για την αναδημοσίευση του άρθρου. Σε χώρες πιο οργανωμένες απο την δική μας (σπάνιο) συμβαίνουν και τα παρακάτω: http://www.reuters.com/article/rbssUtiliti...635565720090627 Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted August 25, 2009 Η ουσία είναι πως πρέπει επιτέλους να τσιμεντώσουμε όλα τα δάση. Να πετάμε τα σκουπίδια χωρίς κίνδυνο πυρκαγιάς βρε αδελφέ. Να απολύσουμε και όλους τους πυροσβέστες, δασοφύλακες, αγροφύλακες, δεσμοφύλακες, φαροφύλακες κ.α. και να του κάνουμε οικοδόμους. Να γεμίσουμε μεζονέτες. Επειδή θα είναι και πολλές θα αλλάζουμε συχνά σπίτια μεταξύ μας, έτσι ώστε να αλλάζουμε παραστάσεις. Έμαθα ότι τα πεύκα παίρνουν μόνα τους φωτιά και δεν χρειάζεται να κουραζόμαστε. Προφανώς την φωτιά δεν την ανακάλυψε ο Προμηθέας. Την ανακάλυψαν τα πεύκα!!!!!!!! Λιγότερα δέντρα, λιγότερα πετούμενα να κουτσουλάνε το αμάξι μου και του χαλάνε το χρώμα. Όπου υπάρχει άνθρωπος υπάρχει και καταστροφή. Δεν είναι τεχνητή, φυσική είναι. Ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης, έχει φτιαχτεί για να την αλλάζει. Είναι κάτι σαν καρκίνος, ο καρκίνος των πρωτευόντων (χαχαχαχα). Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted August 25, 2009 Στην βραδυνή φωτό τα βλέπετε όλα να καίγονται στο ίδιο μέρος !!!και σε αυτή βλέπετε το μοναδικό κομμάτι γης (ένα μπεζ ορθογώνιο που ξεχωρίζει ανάμεσα στη μαυρίλα) που ΔΕΝ κάηκε απέναντι (4-5 xlm) από το σπίτι μου ... Τιμή Καθαρισμού 4 στρέμματων από αγριόχορτα = 120 euro (2 μεροκάμματα με μεσηνέζα) Αξία ? C! Το θέμα δεν είναι τα λεφτά.Το θέμα είναι ποιος θα καθαρίσει τα χωράφια.Αν μπει κάποιος γείτονας,μπορεί να του κάνει και μήνυση κάποιος κακεντρεχής.Ο ιδιοκτήτης σου λέει "ούτε 1€ δεν δίνω,τι θα μου κάψει;".Άσε που πολλές περιοχές ακόμα και αν δεν έχουν δένδρα -έχουν δάσος από σπίτια όμως-εδώ και 50 χρόνια θεωρούνται δασικές περιοχές,και κινδυνεύεις να φας μήνυση από το δασαρχείο.Το κράτος δεν πρόκειται να τα διαθέσει αυτά τα χρήματα.Εδώ ο άλλος δεν είχε νοικιάσει ελικόπτερα επειδή...έβρεχε.Τι λέμε τώρα; Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted August 25, 2009 όσα γράφονται στο blog είναι οι γνωστές βλακείες που γίνονται επικίνδυνες όταν αναπαράγονται από άσχετους και παίρνουν και δημοσιότητα ... όλα αυτά που λένε δεν έχουν ίχνος επιστημονικού ερείσματος ... χρησιμοποιούν αναπόδεικτες θεωρίες, "επιστημονίζουσα" γλώσσα και έτσι από στόμα σε στόμα παίρνουν το βάπτισμα της επιστήμης .... και βέβαια στο Ελλάντα, βρίσκονται πάντα οι διάφοροι γελοίοι μαιντανοί που τρέχουν να επικυρώσουν τις βλακείες, συνταξιούχοι αποτυχημένοι καθηγητές πανεπιστημίου, οι οποίοι ενδιαφέρονται πιο πολύ να βρίσκονται στην επικαιρότητα (= όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη ...) και με τους οποίους όλη η επιστημονική κοινότητα γελάει .... αντισταθείτε στην ΒΛΑΚΕΙΑ .... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted August 25, 2009 (edited) Προσωπικα θεωρω οτι η σωστη κατασβεση μιας φωτιας απαιτει σωστη γνωση του αναγλυφου της περιοχης η οποια ''τυλιγεται'' στις φλογες.Δεν ειναι αποτελεσματικο να πηγαινεις για πυροσβεση σε ενα μερος χωρις να ξερεις τι αναγλυφο-ιδιαιτεροτητες παρουσιαζει και τι δασικοι δρομοι υπαρχουν.Χανεις πολυτιμο χρονο και παραλληλα κινδυνευεις.Αυτο που απαιτειται ειναι σωστη οργανωση,εκπαιδευση και γνωση του χωρου.Αμα λειτουργουμε με συνθηκες ''παμε απο εδω...οχι μαλλον απο εκει πρεπει να βγαζει'' καηκαμε. Το ιδιο ισχυει και για τους εθελοντες.Δεν ειναι λογικο να ασχολειται καποιος με εθελοντικη δασοπροστασια-δασοπυροσβεση (π.χ. στην Παρνηθα) και να μην εχει κατσει πρωτα να μαθει τα βασικα χαρακτηριστικα και τοπονυμια του βουνου.Οταν βλεπεις σε μια πλαγια ενα ''καντιλακι'' και χρειαζεται να περασουν 15 λεπτα για να καταλαβεις (με τη βοηθεια του χαρτη) που ειναι το σημειο και μετα να βρεις τις συντεταγμενες...καηκαμε. Παραλληλα με τα παραπανω,η οποια κοινωνικη ευαισθητοποιηση μας δεν ωφελει να αναλωνεται σε forums,παραθυρα και blogs,αλλα πρεπει να γινεται πραξη.Για παραδειγμα,μια απλη βολτα μας με το αυτοκινητο στο βουνο προσφερει ευχαριστηση και ειναι ταυτοχρονα ατυπη περιπολια. Οποιος ενδιαφερεται να δραστηριοποιηθει στην Αττικη τσεκαρει τα παρακατω sites: www.edasa.gr www.ofd.gr Edited August 25, 2009 by JohNi Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted August 25, 2009 όσα γράφονται στο blog είναι οι γνωστές βλακείες... Μην είσαι δογματικός, Πάνο. Δεν είναι η μόνη πηγή που λέει ότι η μάχη με κάθε φωτιά οδηγεί μαθηματικά στην ήττα, ή ότι ορισμένα δάση είναι φτιαγμένα από την φύση... για να καίγονται. Αν δεν βαριέστε, διαβάστε και τις 10 σελίδες από ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του National Geographic πάνω στο θέμα μας. Είναι άκρως διαφωτιστικό. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted August 25, 2009 Αναλύσεις αναλύσεων χωρίς ουσιαστικά να λέμε το προφανές. Αν δεν υπήρχε άνθρωπος εκεί, φωτιά δεν θα έπαιρνε κανένα δάσος, εκτός και αν έπεφτε κανένας κομήτης ή γινόταν έκρηξη στο Πεντελικό ηφαίστειο ή προσγειωνόταν Α.Τ.Ι.Α. ή τα τσακμακόπευκα έπαιζαν ξυλίκι στη γειτονιά και μετά άναβαν φωτιές του Αι Γιαννιού για να πηδάνε από επάνω. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted August 25, 2009 Η Χαλκιδική πέρσι (ή μήπως πρόπερσι) κάηκε από... κεραυνό. Edit: Τώρα που το θυμήθηκα, και πριν από 15 χρόνια όταν κόντεψαν να καούν τα Καμπιά, η Αμφιθέα και όλα τα γύρω χωριά εκτός από το δικό μου (καθαρή τύχη λόγω ανέμων), πάλι από κεραυνό είχε ξεκινήσει. Και αυτό το είχα δει να αρχίζει live από το χαγιάτι μου. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted August 25, 2009 Σαν λαός έχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ ότι μας αξίζει. Αν κρυφοκοιτάξουμε λίγο τις αμαρτίες μας όλοι λίγο πολύ έχουμε συντελέσει σε αυτό το χάλι. Μένει να το παραδεχτούμε για να αρχίσουμε να αλλάζουμε ... C. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted August 25, 2009 Μην είσαι δογματικός, Πάνο. κάθε άλλο Χρήστο ! μήπως γνωρίζεις (τε) τον αριθμό των στρεμμάτων που κάηκαν στην Ελλάδα το 1929, το 1939, το 1949, το 1959, το 1969, το 1979, το 1989, το 1999 και το 2009 ; ε λοιπόν, αν και όλες αυτές τις χρονιές πέσανε κεραυνοί, θα εκπλαγείτε όταν δείτε ότι η έκταση γης που κάηκε έχει συνεχώς αύξουσα τιμή όσο προχωραμε στα χρόνια και αστικοποιούμε το περιβάλλον ..... ένα είναι το σίγουρο πάντως ... ότι η καμμένη γη έρχεται πολύ πιο εύκολα (= πολύ πιο σίγουρα θα έλεγε κάποιος ...) εκεί όπου υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα ... οι θεωρίες περί οικοσυστημάτων που κουβαλούν την φωτιά εγγενώς, δεν έχουν εφαρμογή στις ανθρώπινες κοινωνίες ... εδώ οι παράμετροι είναι διαφορετικές .... πιθανώς να μπορεί να εφαρμοσθεί (και να εξηγεί τις φωτιές) στα δάση του Αμαζονίου ... αλλά όχι την φωτιά που θα πιάσει την επόμενη 10ετία στο δάσος του Χελμού κάτω από το Αυγό .... η φωτιά στον Χελμό θα πιάσει επειδή πέρασε ένας δρόμος που ανεβαίνει στην κορφή του βουνού και τωρα όλα τα 4Χ4 φτάνουν εκεί και επειδή έχει αρχίσει και χτίζεται η σάρα και η μάρα από μεζονέτες μέσα στο δάσος !!!! όπως μπορείς να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασιν .... όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε .... Μην είσαι δογματικός, Πάνο. Δεν είναι η μόνη πηγή που λέει ότι ορισμένα δάση είναι φτιαγμένα από την φύση... για να καίγονται. τον Μάργαρη τον είχα καθηγητή στο Βιολογικό ... (έκανα και απ' αυτό ...) θα μου επιτρέψεις να σου πω κατ' ιδίαν την άποψη μου ... δεν είναι τυχαίο πάντως που συνεχώς οι απόψεις του είναι ΜΟΝΙΜΩΣ προκλητικές και αιρετικές .... και βέβαια δεν χαίρουν καμμιάς εκτίμησης από την επιστημονική κοινότητα .... τωρα το γιατί και πως είναι Δντης του Ελληνικού National Geographic .... ε αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο ... αλλά δεν είναι σώνει και καλά προσόν ή τεκμήριο φερέγγυας επιστημονικής άποψης .... χαίρε ! Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted August 25, 2009 Δεν το ήξερα καν ότι είναι διευθυντής του Ελληνικού NG. Το άρθρο πάντως είναι από το Αμερικανικό περιοδικό και οι αιρετικές αυτές απόψεις έχουν εκφραστεί από ανθρώπους στην αντίπερα όχθη της λιμνούλας. Δεν είμαι ειδικός και δεν ξέρω. Πολλά από αυτά που διαβάζω όμως μου φαίνονται απολύτως λογικά. Χαίρε Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted August 25, 2009 Χαίρε τι να χαρώ; που έχει μαυρίσει η ψυχή μου ..... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted August 25, 2009 Το έχω ξαναγράψει... αλλού. Μεγάλωσα θεωρώντας τα δάση ως ένα ζωντανό μέλος της οικογένειας μου. Και ένα ένα πεθαίνουν... Ίσως ο κύκλος της ζωής να είναι το ίδιο αμείλικτος με τα δάση, όπως και με τους ανθρώπους. Αυτό όμως δεν μικραίνει τον πόνο της απώλειας ενός δικού μας. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted August 26, 2009 Επιτέλους απαλλαγήκαμε από την πράσινη μάστιγα που ονομάζεται Δάσος. Απαλλαγήκαμε από αυτά τα πεύκα που εδώ και χρόνια μας εκνεύριζαν με το ενοχλητικό ρετσίνι που λερώνει τα ρούχα μας κολλάει στα μαλλιά... και τις χιλιάδες πευκοβελόνες που καταστρέφουν το καταπράσινο γκαζόν μας. Θα καταφέρουμε επιτέλους να χτίσουμε ένα δρόμο της προκοπής και δεν θα γρατζουνάμε κάθε τόσο την Καγιέν ούτε θα τρέχουμε κάθε λίγο για καινούριες αναρτήσεις. Ίσως ανέβει λίγο η θερμοκρασία αλλά τα Air condition να ναι καλά. Μπορεί να αδειάσουν οι υδάτινοι αποταμιευτήρες αλλά έτσι κι αλλιώς έχουμε σταματήσει εδώ και καιρό να πίνουμε νερό από τη βρύση. Θα εξαφανιστούν σίγουρα όλα τα ενοχλητικά πουλιά που μας κουτσουλάνε τα αυτοκίνητα και μας χαλάει το χρώμα, θα εξαφανιστούν και τα ελάφια και λαγοί και οι αλεπούδες που έτσι κι αλλιώς δεν τα βλέπαμε και ποτέ. Θα χτιστούν νέα σπίτια, θα ανοιχτούν νέοι δρόμοι νέα Mall νέα cinema complex με 150 αίθουσες, και η οικονομία επιτέλους θα αρχίσει και πάλι να κινείται. Η Αθήνα θα γίνει πιο μεγάλη και πιο σύγχρονη, σαν τη Νεα Υόρκη και το Τόκυο. Το μόνο που με προβληματίζει τον τελευταίο καιρό είναι που θα βρεθούν τα 8 εκ. άνθρωποι που προβλέπει το τελευταίο πολεοδομικό σχέδιο.. αλλά για αυτό έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Κάτι θα σκεφτεί Quote www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted August 26, 2009 Αυτά που αναφέρεις, μου θυμίζουν έναν παλιό σατιρικό δίσκο του Χάρρυ Κλύνν, που σε κάποιο σημείο τραγουδούσε το παρακάτω σχετικά με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος: "Δώστε μου μόλυνση και πάρτε τη ζωή μου, ραδιενέργεια ποτίστε το κορμί μου, κόψτε τα δένδρα που μου κρύβουν τα ντουβάρια, φτιάξτε χαβούζες τσιμινιέρες και νταμάρια". Quote Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites