Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

ναι εχει χιονοδρομικα και στη Φινλανδια......

yllas.png

IMGP2375.jpg

IMGP2378.jpg

IMGP2384.jpg

IMGP2389.jpg

IMGP2393.jpg

IMGP2398.jpg

IMGP2410.jpg

IMGP2559.jpg

IMGP2570.jpg

IMGP2576.jpg

IMGP2577.jpg

IMGP2578.jpg

IMGP2581.jpg

IMGP2604.jpg

IMGP2608.jpg

IMGP2611.jpg

IMGP2616.jpg

IMGP2617.jpg

IMGP2618.jpg

IMGP2623.jpg

IMGP2628.jpg

IMGP2631.jpg

IMGP2889.jpg

IMGP2005.jpg

IMGP2892.jpg

IMGP2006.jpg

IMGP2163.jpg

ειναι φανταστικα αρκει να παει καποιος τελη φλεβαρη-αρχες μαρτη για να εχει και λιγο φως+να ειναι ανοιχτο ολο το χιονοδρομικο κεντρο.επισης εχει 7 ημερες καρτα σε 4 χιονοδρομικα με 150ε,την οποια δεν μου δωσαν λογω οτι τα 2 απο τα 4 ηταν κλειστα λογω οτι ηταν νωρις.

εγω πηγα τελη νοεμβρη-αρχες δεκεμβρη και ο ηλιος αρχιζει να βγαινει στις 10 και σκοταδι παλι στις 15.00,βεβαια ισα ισα που φτανει το επιπεδο του οριζοντα,οχι οτι παει και ψηλα.

τη διαμονη την βρηκα απο το ιντερνετ,στοιχισε 50ε/ημερα(πιο κατω εχω και το σπιτι σε φωτογραφια).7-8 λεπτα περιπου απο το χιονοδρομικο αυτο.

http://www.yllas.fi/contentparser.asp?dept...mp;showmodul=78

οι δρομοι ειναι απο το νοεμβρη με παγο και χιονια κατω αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα μιας και ολα τα αυτοκινητα εχουν χιονολαστιχα.

η ενοικιαση αυτοκινητου ειχε 360ε για 10 μερες και οι ανθρωποι περα απο την αμεση πληρωμη μεσω νετ δε ζητησαν τιποτα,ουτε διπλωμα ουτε ταυτοτητα ουτε πιστωτικη(Toyota Yaris),δε θυμαμαι την εταιρια ενοικιασης,αλλα νομιζω απο τη sixt.

IMGP2273-1.jpg

IMGP2642.jpg

pizza-bar

IMGP2707.jpg

IMGP2522.jpg

οπως εδω βλεπουμε αδεσποτα σκυλια,εκει βλεπουμε αδεσποτους ταρανδους

IMGP2539.jpg

IMGP2152.jpg

IMGP2135.jpg

IMGP2099.jpg

IMGP2071.jpg

IMGP1984.jpg

IMGP2110-1.jpg

IMGP2201-1.jpg

IMGP2273.jpg

IMGP2324.jpg

IMGP2320.jpg

IMGP2315.jpg

IMGP2334.jpg

IMGP2354.jpg

IMGP2280.jpg

IMGP2832.jpg

και τελευταια μερα μια βολτα στο Ελσινκι

IMGP2949.jpg

α και μη ξεχασω,τα εισητιρια 15 μερες πριν την πτηση στοιχισαν περιπου 640ε Αθηνα-Βουδαπεστη-Ελσινκι-Κιτιλα και αντιστροφα

τολμηστε το πραγματικα αξιζει γιατι ειναι πολυ μακρυα,πολυ μυστηρια και ειναι κατι που δεν υπαρχει στη γειτονια μας

φιλικα Γιωργος

rafting.png mountain-podilato.png anarrixisi.png pezoporia.png gpx-kml-downloads.png

Γιώργο σε ευχαριστουμε παρα πολυ που μοιράστηκες τις πληροφοριες μαζί μας! :lol: Νομίζω ειναι μια πρόταση για εναν προορισμο που έλειπε απο το forum μας!

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Ήμουν εκεί για 5 μέρες το Δεκέμβρη του 2000 (ή 2001??? ...είχε ακόμα Φινλανδικά Μάρκα πάντως...)

Έμεινα στο Akaslombolo, σ' αυτο το σπιτάκι μέσα στο δάσος, ανάμεσα στο κέντρο του χωριού και το χιονοδρομικό.

post-1320-1254294493_thumb.jpg

Δυστυχώς δεν πέτυχα τόσο φρέσκο χιονάκι όσο στις φωτό και με θερμοκρασίες από -35 μέχρι -16 το τερραίν στο χιονοδρομικό ήταν σκληρό σαν πέτρα και το κρύο απίστευτο :lol:

Αυτό δεν εμπόδιζε, θυμάμαι, αρκετά προσχολικής ηλικίας Εγγλεζόπουλα, οικογενειών που είχαν έρθει για Χριστουγεννιάτικες διακοπές, να λαμβάνουν μαθήματα σκί!!!

Επίσης είχαν κανονίσει οι Εγγλέζοι τουρίστες και εμφανίστηκε βράδυ στο κέντρο του χωριού "κανονικός" Αη-Βασίλης με τεράστιο ξύλινο έλκηθρο που το έσερναν κάμποσοι τάρανδοι και μοίρασε δώρα στα Εγγλεζάκια, τα οποία φυσικά είχαν πάθει υστερία!!!!! Ωραία εικόνα...

Αυτή η θέα του ήλιου από την κορυφή του Yllas, συνεχώς χαμηλά στον ορίζοντα κι αυτό το απόκοσμο φως μου έχουν μείνει αξέχαστα!!

Αυτό και ακόμη περισσότερο το Βόρειο Σέλλας! Συγκλονιστικό θέαμα!!!!! Έτυχε να το παρατηρήσεις???????????

O Βlades φαινεται οτι ηταν τυχερός και ειχε φρεσκαδουρες...

Ωραίο ταξίδι... πολυ ομορφες φωτογραφίες.

Άσχετο στο thread για τη Φινλανδία, αλλά ακόμη δεν έχω υλικό για να ανοίξω ξεχωριστό τόπικ και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να βρω, αλλά:

σε μία παρέα που βρέθηκα πριν κάτι μέρες, γνώρισα κάτι σκιέρ, οι οποίοι ορκίζονταν ότι στο Λίβανο έχει απίστευτα χιονοδρομικά, σαν Αυστρία, πολύ οργανωμένα, με καινούργιο εξοπλισμό, πολλά χλμ πιστών, υποδομές, κλπ, κλπ...σε πολύ χαμηλό κόστος!! Τα παιδιά έδειχναν να ξέρουν σκι κι ασχολούνται πολλά χρόνια... Λέτε να αξίζει;;;

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Δες εδώ Γιώτα

http://www.skileb.com/ski-resort/farayamzaar/

Έχει 5-6 χκ αλλά το mzaar ξεχωρίζει με "banskoειδής" επενδύσεις και τουρισμό.

Μια χώρα πιο ζεστή από την Ελλάδα, με πιο μικρά βουνά από την Ελλάδα, πολύ πιο ασταθής από την Ελλάδα έφταξε σωστό χκ με απλά βηματάκια.

blades ευχαριστούμε sunset ski all day long!!!

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Thanx Mikalis!!

Ναι, είναι απίστευτο & λυπηρό μαζί!!

Έχουμε την πιό όμορφη χώρα στον κόσμο κι έχουμε καταφέρει να είμαστε ουραγοί σε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με υποδομές..

Είναι κι επίκαιρο το θέμα καθώς πλησιάζουμε σε εκλογές..

Ευχαριστούμε blades για τις όμορφες φωτό!!

μεσα σε αυτο το site θα βρειτε οτι χρειαζεστε για να πατε εκει

http://www.yllas.fi/?deptid=8951

παιδια και εγω περιμενα με την webcam στην οθονη και τις αναφορες απο το χιονοδρομικο για να χιονισει,οταν ειδα χιονια κλπ κλπ στους δρομους εκλεισα τικετς,αλλιως ειναι ρισκο να πας τοσο νωρις.αν και το site του ΧΚ εχει opening day σταθερη καθε χρονο

ειπαμε το καλυτερο ειναι να παει καποιος μαρτη :lol:

rafting.png mountain-podilato.png anarrixisi.png pezoporia.png gpx-kml-downloads.png

α επισης να πω οτι αγαπανε πολυ τα παζαρια στη διαμονη οποτε μη διαστασετε καθολου.......

Από κόστος τί λέει; Γιατί να πάει κανείς Φινλανδία σε σχέση με Αυστρία ή Ιταλία; Δεν έχει πολύ πολύ πολύ κρύο για να το ευχαριστηθεί η μεσογειακή μας σωματοδομή & mentality;;; :lol:

10 μερες τα παντα ολα μεσα,εξοπλισμοι μαζι στο αεροπλανο,ενοικιαση αυτοκινητου,σπιτι,αεροπορικα(κλεισμενα τελευταια στιγμη ομως),καρτες λιφτ,εξοδοι,διατροφη=2000

αμα δεις οτι το αεροπορικο ειχε 640 περιπου ενω αμα κλειστει πιο οικονομικο απο πιο νωρις τοτε μειωνεται κι αλλο το κοστος.ισως παει 1700 και αμα βγαλεις και την ενοικιαση αυτοκινητου(εχει skibus :lol: )τοτε παει 1300 10 days all in.

(αποψη μου ειναι οποιος το δοκιμασει να δοκιμασει εκει που εμεινα,πιο οικονομικα 7' μακρυα απο τις πιστες δεν υπαρχει)στην αρχη μου ειχε πει αλλη τιμη βασικα αλλα το παζαρεψαμε απο το ιντερνετ και εφτασε στα 50/ημερα,για οσα ατομα ε......οχι το ατομο)

αυτα

Όταν γεράσω και το σκι γίνει τουρισμός και λίγο τσούλημα, μπορεί να πάω κι εγώ αν ζω με το καλό...

Μεχρι τότε θα κυνηγάω το ανάγλυφο, τις υψομετρικές διαφορές και την άγρια ομορφιά βουνών σαν τις Άλπεις...

Τα χρόνια περνάνε γρήγορα και όσο και ατμοσφαιρικά και όμορφα να αισθάνεσαι σε τέτοια μέρη, χάνεις χρόνο (από τον ήδη περιορισμένο), από τα άγρια βουνά και τις προκλήσεις.

Σαν σκι κατάβασης τα χιονοδρομικά της Φινλανδίας και το τερέν δεν λένε τίποτα, ενώ η γειτονική Νορβηγία έχει φοβερό σκι σε φιορδ και πραγματικό ανάγλυφο.

Γιατί να πάω Φινλανδία για σκι και όχι Νορβηγία;

Ιδού το ερώτημα...

Κοιτα αδελφέ μου... αν θέλεις να αλλάξεις ηπειρο και δεν θα είναι Αλάσκα ο προορισμος...

θα πάμε εκεί...

trail_large.jpg

Πιστεψε με θα σου αρέσει :)

μετα αν δεν πάμε πάλι Αλάσκα θα πάμε Hokkaido...

Μετά θα πάμε στάνταρ Αλάσκα...

τώρα αν ζουμε ακόμα θα πάμε Καυκασο και Ανδεις ,Γη του πυρος κλπ... το πολυ πολυ θα παρακαλαμε τα παιδιά μας να μας πάρουν μαζί.

Τώρα ρε Πάνο γιατί με πληγώνεις?

Ξέρεις τι είναι χειρότερο από το να μην πας?

Να πας καλοκαίρι...θα το ξεπεράσω όμως :lol:;):lol:

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Πρέπει να ξεκινήσουμε τις οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς........

Που σε πάω αγάπη μου, τι θυσίες κάνω για σένα...

Του νότιου ημισφαιρίου φυσικά... 8)8)

Χάρτης πιστών που γράφει "suicidal". 8)

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

φρεσκα ψαριααααα

C1454402131425.jpg

akaslompolo-2.jpg

aurinko-2.jpg

halli-2.jpg

huippu.jpg

park-2.jpg

pumppaamo-2.jpg

saaga-2.jpg

webcam-2.jpg

yllas_00001-1.jpg

Edited by blades

Τώρα ρε Πάνο γιατί με πληγώνεις?

Ξέρεις τι είναι χειρότερο από το να μην πας?

Να πας καλοκαίρι...θα το ξεπεράσω όμως :):P :P

Πρέπει να ξεκινήσουμε τις οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς........

Που σε πάω αγάπη μου, τι θυσίες κάνω για σένα...

Του νότιου ημισφαιρίου φυσικά... :angry::angry:

χμ....εκεί θα είναι καλοκαίρι, γι' αυτό λέω θα το ξεπεράσω. :D

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

δειτε εδω πως φαινεται απο ψηλα(περιπου 4/12/08),το υψομετρο της πολης δε ξεπερνα τα 50-100μ