snowcat 3 Report post Posted October 16, 2009 Το ΔΣ!! Προσωπικά συμφωνώ με αυτή την απόφαση για τους εξής λόγους: 1) φέτος η εκδρομή βγαίνει ούτως ή άλλως φθηνότερη από ότι η περσινή, χωρίς να θυσιάζουμε κάτι από τις προδιαγραφές μας και κυρίως 2) η διαφορά των 1-2 δωρεάν δωματίων διαιρεμένη με τα 60 άτομα, είναι ζήτημα αν θα έβγαζε διαφορά 5 - 10 € ανά άτομο, δηλ αμελητέα, ενώ για το ταμείο του Συλλόγου είναι ένα συμπαθητικό ποσό! Και τώρα μισήστε με! εσένα?? ποτέ ...αλλά μιας και το ανέφερες: 1. ποιές είναι οι προδιαγραφές?? (η ερώτηση είναι ρητορική), γιατί έχω την αίσθηση ο,τι κάθε χρόνο αλλάζουν (π.χ. πέρσυ το κοντέρ δεν έπεφτε κάτω από τα 600χλμ πίστες και το ξενοδ. να έχει και μια πισίνα-έστω κολυμπήθρα, φέτος άλλαξε το σενάριο, του χρόνου who knows?? ... άρα δε μπορούμε να συγκρίνουμε τιμές με διαφορετικά δεδομένα νομίζω) 2. με τα περσυνά δεδομένα 2 θα ήταν τα free=930+930=1860Eur/60ατόμων=31Εur ->όχι 5-10 που υπολόγισες. προσωπικά θα πρότινα τέτοια λεπτά θέματα να ανακοινώνονται πριν περάσουν από τη σκέψη μερικών εκνευριστικών που τα γράφουν και σε ποστ σα δε ντρέπονται ΟΚ η προθεσμια, μιας και οντως ανακοινωθηκε αργα η εκδρομη, αλλα το κουλο νομιζω ειναι οι οροι ακυρωτικων και ιδιως αυτο: απλά ό,τι καταθέτεις στο deadline του δεν το παίρνεις πίσω σε περίπτωση ακύρωσης (έτσι το κατάλαβα εγώ τουλ) Φιλικά και με διάθεση να βελτιωθούν κάποια πράγματα όσο είναι αυτό δυνατό (αν νομίζετε ο,τι όλα είναι τέλεια τότε simply ignore) Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted October 16, 2009 Η τέλεια εκδρομή ... απλώς δεν υπάρχει! Διαφορετικά κριτήρια, διαφορετικές επιλογές. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted October 16, 2009 εσένα?? ποτέ ...αλλά μιας και το ανέφερες: 1. ποιές είναι οι προδιαγραφές?? (η ερώτηση είναι ρητορική), γιατί έχω την αίσθηση ο,τι κάθε χρόνο αλλάζουν (π.χ. πέρσυ το κοντέρ δεν έπεφτε κάτω από τα 600χλμ πίστες και το ξενοδ. να έχει και μια πισίνα-έστω κολυμπήθρα, φέτος άλλαξε το σενάριο, του χρόνου who knows?? ... άρα δε μπορούμε να συγκρίνουμε τιμές με διαφορετικά δεδομένα νομίζω) 2. με τα περσυνά δεδομένα 2 θα ήταν τα free=930+930=1860Eur/60ατόμων=31Εur ->όχι 5-10 που υπολόγισες. προσωπικά θα πρότινα τέτοια λεπτά θέματα να ανακοινώνονται πριν περάσουν από τη σκέψη μερικών εκνευριστικών που τα γράφουν και σε ποστ σα δε ντρέπονται απλά ό,τι καταθέτεις στο deadline του δεν το παίρνεις πίσω σε περίπτωση ακύρωσης (έτσι το κατάλαβα εγώ τουλ) Φιλικά και με διάθεση να βελτιωθούν κάποια πράγματα όσο είναι αυτό δυνατό (αν νομίζετε ο,τι όλα είναι τέλεια τότε simply ignore) Αν θυμαμαι καλα,περσυ ηταν 3 τα free οποτε με 60 ατομα συμετοχη φετος,θα ειχαμε 46,5 ευρω εκπτωση ο καθενας.,... Quote Share this post Link to post Share on other sites
NINA 8 Report post Posted October 16, 2009 (edited) και φετος το κερδος του καθενος θα ηταν 26,50€. και τι εγινε ? τα 1860€ στο ταμειο του συλλογου ομως δεν ειναι και αμελητεα ποσοτητα. τελος παντων, κουβεντα να γινεται (ρητορικη παντα) Edited October 16, 2009 by NINA Quote Κέρκυρα, Κέρκυρα με το ποντικονήσι... Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted October 16, 2009 1. ποιές είναι οι προδιαγραφές?? (η ερώτηση είναι ρητορική), γιατί έχω την αίσθηση ο,τι κάθε χρόνο αλλάζουν (π.χ. πέρσυ το κοντέρ δεν έπεφτε κάτω από τα 600χλμ πίστες και το ξενοδ. να έχει και μια πισίνα-έστω κολυμπήθρα, φέτος άλλαξε το σενάριο, του χρόνου who knows?? ... άρα δε μπορούμε να συγκρίνουμε τιμές με διαφορετικά δεδομένα νομίζω) 2. με τα περσυνά δεδομένα 2 θα ήταν τα free=930+930=1860Eur/60ατόμων=31Εur ->όχι 5-10 που υπολόγισες. προσωπικά θα πρότινα τέτοια λεπτά θέματα να ανακοινώνονται πριν περάσουν από τη σκέψη μερικών εκνευριστικών που τα γράφουν και σε ποστ σα δε ντρέπονται 1. Μία standard προδιαγραφή είναι πχ το να μένουμε σε ξενοδοχείο όλοι μαζί, άλλη, το να μην βγάζουμε εισιτήρια ένας -ένας μόνος του που το δοκιμάσαμε στο Καπρούν κι έγινε το μπάχαλο με πολλά παράπονα, άλλη, το πακέτο να περιλαμβάνει ski pass + ημιδιατροφή, το ΧΚ να έχει υψόμετρο για όσο το δυνατόν σίγουρη χιονοκάλυψη, να έχουμε πολλά χλμ πίστες - δεν νομίζω ποτέ να είχαμε βάλει προδιαγραφή τα 600 χλμ- αν ναι, δεν το θυμάμαι! 2. Νομίζω ότι τα free δεν αφορούν στο full πακέτο, δηλ με το σκι pass + αεροπορικά! Τρελό μου φαίνεται να μας έδιναν free αεροπορικά! Νομίζω τα free αφορούν στο κόστος της διαμονής που όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ χαμηλότερο από τα 930 € ανά άτομο! Όποιος το γνωρίζει με βεβαιότητα ας μας το διευκρινίσει γιατί εγώ μιλάω από εμπειρία μου από παλαιότερες εκδρομές, αν θυμάμαι καλά! Ντρέπομαι - ντρέπομαι και κοκκινίζω κιόλας, αφού λέω να ντύσω επιτέλους το Avatar μου!!! Έπιασε και κρύο!!! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted October 16, 2009 παιδια τα 600 χιλιομετρα των πιστων στις κοιλαδες απλα δεν υπαρχουν αλλου στον πλανητη αλλο συμπλεγμα χιονοδρομικων που ειναι το dolomiti superski και αλλο συμπλεγμα πιστων-λιφτ στηην γαλλια οποτε μην παιρνετε τις κοιλαδες σαν μετρο συγκρισης με το που θα γινει η επομενη εκδρομη η μεθεπομενη κτλ κτλ η τιμη η περσινη ηταν σπεσιαλ σε συγκριση με οικονομικη εκδρομη που εκανε φιλος μου μετα απο μας του κοστισε 900 ευρω και καθε πρωι εκαναν καποια χιλ με το αυτοκινητο για να παρουν μια τηλεκαμπινα που θα τους πηγαινε στο χιονοδρομικο ασε που ετρωγαν στο σπιτι που εμεναν ψωνιζοντας απο super market καλα για πισινα δεν το συζηταω ουτε στον υπνο τους.... εγω θεωρω οτι τα 930 για το μερος που θα πατε ειναι μια παρα πολυ καλη τιμη για τον συγκεκριμενο προορισμο μιας και ειναι αν οχι ο κορυφαιος απο τους καλυτερους στην ιταλια Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted October 16, 2009 Το χρονικό διάστημα εξόφλησης ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ!!! Ρε παιδιά μας σφάζετε, οι καιροι είναι δύσκολοι!! Το ξέρω οτι δεν υπάρχει περιθωριο λόγω οτι ανακοινώθηκε πολύ αργά η εκδρομή, αλλα............ Συμφωνώ απόλυτα με την peni.. Ήμαρτον δεν μπορουν όλοι να αποφάσίζουν για μια εκδρομή 900++ euro (2 ++ γιατι τα εξοδα μιας εκδρομής δεν ειναι μόνο ότι θα δώσουμε τωρα.. ) μέσα σε 6 μέρες...(Ουσιαστικα 4 διαθέσιμες για εξόφληση). Έχουμε καταντήσει οι "που..ιερόδουλες" του κάθε ταξιδιωτικου πρακτορείου.. Μετα συγχωρήσεως.. εγώ προσωπικά δεν θα καταβάλλω το ποσο που απαιτείται μέχρι τις 20/10..αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε το ονομά μου απο τη λίστα και να μπει ενα απο των παιδιών στη λίστα αναμονής. Η τέλεια εκδρομή ... απλώς δεν υπάρχει! σωστό ειδικά όταν αποτελείται απο έναν τέτοιο μεγάλο αριθμο συμμετοχών.. Απολύτως Φιλικά Al_Foutzin (και χωρίς να θέλω να θίξω ή να προσβάλω κανεναν και ειδικότερα τα παιδιά της ομάδας εκδρομων που γνωρίζω ποσο μεγάλη προσπάθεια καταβάλουν!) Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted October 16, 2009 από Αθήνα 1) Γιωτα Τσιμογιάννη (Yota) (προκαταβολή 1 οκ -ευτυχώς έχει λογ/σμό Eurobank ) 2) Όλγα Κοτσίνα (olga) 3) Καρυστηναιος Δημητρης (jimkarys) 4) Κώστας Τσίμπας (kosttis) 5) Νικολετα Μπελλου (no doubt) 6) Tίμος Ηλιόπουλος (appoplanitarxis) 7) Πένυ Συρίγου (Peni) Βασιλης Περλερος (vperle) 9) Πωλινα Ζερβογιαννη 10) Κωσταντης Περλερος 11) Γιωργος Περλερος 12) Χρήστος Λάππας 13) Ηλίας Κόκκινος 14) Δήμητρα Αποστολοπούλου 15) Κωνσταντινιδης Αχιλλεας 16) Nανά Δρόσου (nanad) 17) Ρούλα Ταρίνα 18) Στόϊκα Μανουέλα Μαρίνα 19) Βιβή Χρυσοχόου (προκαταβολή 1 οκ) 20) Σεφέρογλου Ορέστης (Al_Foutzin) 21) Στέλιος Προεστάκης (Master Chief) 22) Σάκης Παπαθανασίου 23) Αριστείδης Παπαθανασίου 24) Κωνσταντίνα Παπαθανασίου 25) Βαρβάρα Χαλιώτου (Barbie) 26) Ζάρρας Χρήστος 27) Κανάκη Καλομοίρα 28) Ζάρρας Δημήτριος 29) Ζάρρας Ιωάννης 30) Βασίλης Βλαχάκης 31) Μονοπολις Γερασιμος (MakisM) 32) Monopolis Jennifer 33) Monopolis Christopher 34) Κωστής Βομπίρης 35) Άννα Κουνάδη (Αννα) 36) Αφροδιτη Κερακη (Afrodite) 37) Μιχόπουλος Ανδρέας (MAC) 38) Κυριάκου Τάσος (snowspirit) 39) Μιχάλης Ζιώτης (ΜΙΚ) 40) Αλέξανδρος Κάππης (alexk) 41) Δημήτρης Αβανίδης (ava) 42)Παντελοπουλος Νικος (lalakis) 43) Θανάσης Μανιάς 44) Θεοδωρόπουλος Γιάννης (skiflox) 45)Ζαχάρη Δέσποινα (κυρία skiflox) 46) Παναγιώτης Σακούλης 47) Νίκος Κορκολής 48) Μαμάς Γιάννης (ski snowman) 49) Μερλόπουλος Δημήτρης (mimis) από Θεσσαλονίκη 50) Δαμιανός Μουσουλίδης 51) Δέσποινα Παπαδημητρίου 52) Ζώτου Φένια 53) Παναγιώτου Πέτρος 54) Τσιούτσιος Ανδρέας (austriakos) 55) Παππούς Γεώργιος (koumparos) 56) Στεφανιδης Ηλιας (palmer) 57) Μηδιατη Χρυσουλα (xrysa) 58) Μελετιάδης Αλέξανδρος (meletiadis) 59) Δημήτρης Κοτρώνης (ICEMAN) 60) Mιχαηλιδης Βασιλειος (bilipont) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snowflake 9 Report post Posted October 16, 2009 Παιδιά μου, κάθε εκδρομή είναι διαφορετική κ κάθε ξενοδοχείο έχει τους δικούς του κανόνες. Αλλα ξενοδοχεία δίνουν free κ άλλα όχι ακόμα κ αν είναι χειρότερο η καλύτερο απο το περσινό. Απο εκεί κ μετά το αν θα πάνε στα μέλη ή το ταμείο είναι καθαρά κ μόνο απόφαση του εκάστοτε ΔΣ. Κάποιες χρονιές πήγαν στα μέλη κ κάποιες οχι. Απο εκεί κ μετά για το χρονικό διάστημα της εξόφλησης εκδρομής, όλοι ξέραμε οτι θα πάμε. Οσοι το ξέραμε. Επίσης ξέραμε οτι έχει αργήσει απόφαση αρα αναμενόμενο ήταν η προκ/λες να πρέπει να μπουν πιο μαζεμένα. Δεν λέω οτι είναι απλό αλλά είναι κάτι που το ξέραμε. Εφόσον είμαστε σε αναμονή. Όσο για αυτό που λες Γρήγορη έχεις δίκιο αλλά αυτό γινόταν γιατί η πτήση σας δεν είχε ενδιάμεσο σταθμό. Αυτά Quote The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport Share this post Link to post Share on other sites
estenough 97 Report post Posted October 17, 2009 ωραία και καλά όλα αυτά που λέτε, αλλά είναι λίγο άδικο τα free να μπαίνουν στο ταμείο του συλλόγου. έτσι έμμεσα υποχρεώνονται οι συμμετέχοντες να κάνουν και μία δώρεά του χ,ψ ποσού. μην ξεχνάμε οτι αν δεν υπήρχαν αυτά τα ατομα για την εκδρομή του εξωτερικού ούτε τα free θα υπήρχαν, άρα ούτε λεφτά στο ταμείο... αν τα χρειάζεται τόσο πολύ ο σύλλογος αυτά τα λεφτά, τότε ας ζητήσει απο τα 200+ οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του (βάζω αυτον τον αριθμό γιατί πέρσυ τόσα ήταν... φέτος δεν ξέρω) να δώσουν έξτρα 10€ ο καθένας... να δούμε και πόσοι είναι αυτοί που όντως θέλουν να βοηθήσουν τον σύλλογο και όχι απλά να λέγονται μέλη... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted October 17, 2009 ωραία και καλά όλα αυτά που λέτε, αλλά είναι λίγο άδικο τα free να μπαίνουν στο ταμείο του συλλόγου. έτσι έμμεσα υποχρεώνονται οι συμμετέχοντες να κάνουν και μία δώρεά του χ,ψ ποσού. μην ξεχνάμε οτι αν δεν υπήρχαν αυτά τα ατομα για την εκδρομή του εξωτερικού ούτε τα free θα υπήρχαν, άρα ούτε λεφτά στο ταμείο... Ηλία δεν το καταλαβαίνω αυτό το σκεπτικό... Αν δεν υπήρχε ο σύλλογος, δεν θα μαζεύονταν τόσα μέλη και φυσικά δεν θα υπήρχαν καθόλου free... Το άδικο που είναι; Με ποιά λογική υποχρεώνονται έμμεσα τα μέλη να κάνουν μία δωρεά; Δωρεά από τί; Από τα χρήματα που ΔΕΝ τους ανήκουν; Η εκδρομή είναι του συλλόγου, όσα μέλη θέλουν συμμετέχουν, δεν συμμετέχει κανείς υποχρεωτικά. Η εκδρομή είναι ένα προϊόν και ανά άτομο κοστίζει 930 ευρώπουλα πηγαίνοντας με το σύλλογο. Αν αντικειμενικά στον καθένα από εμάς στοίχιζε 1000 αν πήγαινε ανεξάρτητα με την παρέα του, ΜΑΚΑΡΙ για το σύλλογο να είχε κόστος 500 € ανά άτομο και να μας την τιμολογήσαν 930 κι η διαφορά να πήγαινε στο ταμείο!! Όποιος από εμάς πιστεύει ότι θα βρει το ίδιο προϊόν βλ. εκδρομή με τις ίδιες παροχές σε χαμηλότερη τιμή από τα 930 €, δεν τον εμποδίζει κανείς να κλείσει μόνος του με την παρέα του! Κι ας έρθει στο ίδιο μέρος την ίδια περίοδο να έχει κι όλο το σύλλογο παρέα στο σκι...δεν το απαγορεύει κανείς! Να πω και κάτι πιό extreme? Θα μπορούσε ο σύλλογος να διοργανώνει εκδρομές ΑΚΡΙΒΩΣ για να έχει ένα έσοδο από τα χρήματα που συγκεντρώνει! Όπως πχ κάναμε τους σχολικούς χορούς! Δεν χρεώναμε ένα εισιτήριο πχ 10 € ανά άτομο, το μαγαζί μας κρατούσε τα 8 και τα 2 € ανά άτομο πήγαιναν στο ταμείο; Ας μή δημιουργούμε θέματα από το τίποτα. Δεν είναι καινούριο ότι ο σύλλογος χρειάζεται χρήματα! Αυτά τα χρήματα αμέσως ή εμμέσως, ως όφελος, σε εμάς και σε όλους τους χιονοδρόμους θα επιστρέψουν. Η εκδρομή αυτή για 930 € είναι πολύ καλά τιμολογημένη. Αυτό το αποδεικνύει η τεράστια πρόθεση συμμετοχής που εκδηλώθηκε. Αν τώρα αντί για 930 €, κόστιζε 900€ δεν θα έκανε διαφορά σε κανένα μας - μην αναλωνόμαστε στο αυτονόητο... Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted October 17, 2009 Ακριβώς όπως τα είπε η Γιώτα είναι τα πράγματα και δε χρειάζεται παραπάνω συζήτηση εδώ στο forum. Οι απαραίτητες διευκρινίσεις έχουν δοθεί και με το παραπάνω. Αν παρά ταύτα τίθενται για κάποιους "υπαρξιακά ζητήματα", ας περιμένουν τη Γενική Συνέλευση για να τα θέσουν. Quote Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted October 17, 2009 Επιτρεψτε μου ,μια παρεμβαση που αφορα την τιμολογηση καθε τουριστικου πακετου. Ο μεγαλος αριθμος συμμετοχων ειναι παραγοντας που συντελει στην καλυτερη δυνατη διαπραγματευση .Εκτιμω,οτι επιτευχθηκε το καλυτερο δυνατο. Η ισχυρη διαπραγματευτικη ικανοτητα του Τour Operator αλλα και του Snowclub την καθοριζει ο παραγων ΧΡΟΝΟΣ =ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ. 70 ΑΤΟΜΑ/ που κλεινουν Συγκεκριμενο Προορισμο/ Μαιο-Ιουνιο/προαγοραζοντας η δεσμευοντας αερομεταφορα/διαμονη/διατροφη/υπηρεσιες <<δινουν>> ανασα στους παροχους υπηρεσιων. Εarly Booking σημαινει καλες υπηρεσιες στις καλυτερες τιμες. Ο καταναλωτης που προσδιοριζει ΕΓΚΑΙΡΑ,ΕΓΚΥΡΑ,ΥΠΕΥΘΥΝΑ τα θελω του,αγοραζει σωστα και εχει χρονικο περιθωριο να βελτιωσει <<στα σημεια >> τις υπηρεσιες που συνθετουν το πακετο του. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΣΑΦΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ/ΣΑΦΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΙΝΙΜUM ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΤΟΜΩΝ/ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ: ΜΑΙΟΣ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted October 17, 2009 Θάνο, αυτό που γράφεις ειναι σωστό ως σκεπτικό αλλα πρακτικά δεν μπορεί να λάβει χώρα για τον απλό λόγο πως το Μάιο δεν μπορεί κανένα ξενοδοχείο να σου δώσει τιμές και να κάνει κράτηση. Κάθε χρόνο τον Ιούνιο ξεκινάει η αναζήτηση και πριν τον Ιούλιο (φέτος Αυγουστο λάβαμε προσφορές) δεν απαντάει κανείς. Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν έχουν καν ορίσει τις τιμές τους για την επόμενη χρονιά. Ενα πρακτορείο μου ειπε φέτος ότι αεροπορικά εισιτήρια για τα Χριστούγεννα ειχε ζητήσει από τον Φλεβάρη και αρχές Οκτώβρη ακόμα δεν τους ειχαν δώσει διαθεσιμότητα. Στη διοργάνωση μιας εκδρομής για τόσο πολύ κόσμο, είτε αν την κάνει κανείς μόνος του είτε μέσω πρακτορείου, υπεισέρχονται παράγοντες που ακόμα και έναν άνθρωπο που έχει οργανώσει και παει πολλές εκδρομές ατομικά τον αφήνουν έκπληκτο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted October 17, 2009 Κάθε παρέμβασή σας Θάνο και λοιποί, είναι όχι απλά δεκτή αλλά επιθυμητή. Σκοπός μας πρέπει να είναι η επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας για τον σύλλογο και τα μέλη του. Το πλάνο που περιγράφεις είναι ρεαλιστικό και μάλλον όπως δείχνει και η εμπειρία των προηγούμενων ετών, δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια εκδρομή 60-70 ατόμων που έχει άλλες απιτήσεις από μια εκδρομή για 20 άτομα. Ειδικά φέτος, αντιμετωπίσθηκε ένα σοβαρότατο πρόβλημα με τις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες λόγω των εκλογών δεν απαντούσαν στα αιτήματα τα δικά μας και των γραφείων. Είχαν άλλον νταλκά....Τέλος πάντων. Για το θέμα των free τώρα. Ως ΔΣ μας προβλημάτισε καθώς και οι δύο απόψεις έχουν λογική και βάση. Από τη μία, τα μέλη μέσω της συμμετοχής τους κερδίζουν τα free. Από την άλλη, η διοργάνωση από τον σύλλογο είναι αυτή που βοηθά στην υλοποίηση μια εκδρομής με μαζική συμμετοχή. Κρίναμε λοιπόν φέτος, ότι και ενόψει της συμμετοχής μας στην Φιλοξένεια που απαιτεί ένα σεβαστό ποσό από το ταμείο μας, είναι ποιο ωφέλιμο για τον σύλλογο, τα free να πάνε στο ταμείο του συλλόγου. Εύρωστο ταμείο σημαίνει ότι μπορούμε ως σύλλογος να οργανώσουμε δράσεις και εκδηλώσεις για την επίτευξη των στόχων μας. Αν δεν είχαμε το απαιτούμενο ποσό δεν θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε στην έκθεση. Αν δεν αφήσουμε εύρωστο ταμείο και για το επόμενο ΔΣ, θα υπονομεύσουμε το έργο που θα θέλουν να προσφέρουν στον σύλλογο και αυτό θα κάνει ζημιά στον ίδιο τον σύλλογο. Αν λέγαμε ότι θέλουμε έκτακτη εισφορά 50Ε από τον καθένα για να πάμε στην έκθεση, πραγματικά πιστεύετε ότι θα τα καταταφέρναμε ? Εκτιμούμε ότι η διαφορά των 30-40 ευρώ ανά άτομο δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την συμμετοχή σας στην εκδρομή, χωρίς να εννοούμε ότι δεν είναι επιθυμητή. Δεν θα πω ότι ούτως ή άλλως η εκδρομή είναι ποιο φθηνή από πέρυσι για να μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Θα πω μόνο ότι την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης είχαμε 50 συμμετοχές. Αυτό για μένα σημαίνει ότι η εκδρομή έχει καθιερωθεί ως θεσμός του συλλόγου και ως τέτοιος αντιμετωπίζεται από όλους. Τα μέλη έχουν την πρόθεση να συμμετάσχουν μαζικά σε μια σημαντική εκδήλωση του συλλόγου και δεν αποτελεί κριτήριο η διαφορά των 30 ευρώ. Όπως είπε και ο Δαμιανός, στη Γ.Σ. μπορούμε να συζητήσουμε όποιο θέμα ή πρόταση κρίνετε απαραίτητο και ωφέλιμο. Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted October 17, 2009 Θάνο, αυτό που γράφεις ειναι σωστό ως σκεπτικό αλλα πρακτικά δεν μπορεί να λάβει χώρα για τον απλό λόγο πως το Μάιο δεν μπορεί κανένα ξενοδοχείο να σου δώσει τιμές και να κάνει κράτηση. Κάθε χρόνο τον Ιούνιο ξεκινάει η αναζήτηση και πριν τον Ιούλιο (φέτος Αυγουστο λάβαμε προσφορές) δεν απαντάει κανείς. Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν έχουν καν ορίσει τις τιμές τους για την επόμενη χρονιά. Ενα πρακτορείο μου ειπε φέτος ότι αεροπορικά εισιτήρια για τα Χριστούγεννα ειχε ζητήσει από τον Φλεβάρη και αρχές Οκτώβρη ακόμα δεν τους ειχαν δώσει διαθεσιμότητα.Στη διοργάνωση μιας εκδρομής για τόσο πολύ κόσμο, είτε αν την κάνει κανείς μόνος του είτε μέσω πρακτορείου, υπεισέρχονται παράγοντες που ακόμα και έναν άνθρωπο που έχει οργανώσει και παει πολλές εκδρομές ατομικά τον αφήνουν έκπληκτο. Α. Δεν κανω παρεμβαση και κριτικη στο χειρισμο.ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΛΑ/ΣΩΣΤΑ. β. Με αυτο τον τροπο αγοραζει τις διακοπες της η Ευρωπη. Προαπαιτουμενα ειναι 1. ο υπευθυνος καταναλωτης στον προγραμματισμο. 2. η προκαθορισμενη περιοδος αδειων. 3. η μαζικοτητα και.... 4.η πολιτικη του ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ/ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ στο.. αν απευθυνονται σε μαζικο η οχι τουρισμο. οσοι επιλεγουν επιχειρηματικα τον μαζικο τουρισμο δινουν και μεγαλα ποσοστα κερδους και στους tour operators . 5.τελος οι διαθεσιμοτητες ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ και ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ... σε σοβαρα κρατη.Ειναι τα ιδια που αγοραζουν ΕΛΛΑΔΑ σε τιμε ς που οι ελληνες απλα τις ονειρευονται Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted October 17, 2009 Θάνα δεν εξέλαβα το μήνυμά σου ως μομφή, αλίμονο. Σου έγραψα επίσης πως συμφωνώ απολύτως με το σκεπτικό αλλά πρακτικά ειτε ζητήσεις διαθεσιμότητα το Μάιο είτε τον Ιούλιο ειναι το ίδιο πράγμα. Σιγουρα "the sooner the better"! Quote Share this post Link to post Share on other sites
estenough 97 Report post Posted October 17, 2009 το σκεπτικό μου είναι πως αν δεν πηγαίναμε 60 άτομα αλλά 30 στην εκδρομή, τότε θα πέρναμε 1 free άρα και λιγότερα έσοδα προς τον σύλλογο. αν επίσης έλεγαν οτι θα πάνε 10 άτομα, προφανώς δεν θα υπήρχε κανένα free, άρα και καθόλου έσοδα προς τον σύλλογο. το ερώτημα μου είναι γιατί να συνεισφέρουν προς το καλό του συλλόγου μόνο αυτοί που θα πάνε στην εκδρομή. αν θέλει ο σύλλογος να πει και και να ξεκαθαρίσει οτι όσοι θέλουν να συμετέχουν σε εκδηλώσεις - εκδρομές θα πρέπει να γνωρίζουν οτι το χ,ψ ποσό απο το συνολικό ποσό θα είναι προς όφελος του συλλόγου. δεν με πειράζει η απόφαση αυτή, αλλά με πειράζει ο χρόνος και ο τρόπος που έγινε γνωστή.... αν είχα πρόβλημα με οτιδήποτε θα είχα ήδη βγάλει το όνομα μου απο την λίστα και αν αυτό ήταν οικονομικό δεν θα είχα έρθει ούτε πέρσυ όυτε προπερσυ στην εκδρομή του εξωτερικού. τώρα όσο αφορά το αν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε να μαζέψουμε χρήματα για τα έξοδα της φιλοξένεια με έκτακτη εισφορά, σίγουρα δεν θα μπορούσαμε, αλλά για αυτό ο σύλλογος πρέπει να βρεί άλλους τρόπους σίγουρους και ίσους προς όλους. ένας προυπολογισμός δεν θα έκανε κακό για το τι πρέπει να έχουμε για του χρόνου και ας μην το χρειαστούμε στο τέλος και όχι να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να καλύψουμε τις τρύπες που δημιουργούνται καθημερινά. p.s. όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε και το ύφος με το οποίο μιλάω... όσοι δεν με γνωρίζετε μην νομίζετε οτι κάνω επίθεση αυτή την στιγμή... τις απόψεις μου λέω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted October 17, 2009 Hλία, απολύτως σεβαστή η άποψή σου. Κάθε χρόνο το ΔΣ αποφασίζει πού θα πάνε τα χρήματα. Φετος έκρινε σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν εκει. Μπορούμε να το συζητήσουμε στην προσεχή ΓΣ ώστε οι επόμενες διοικήσεις να μην παίρνουν την απόφαση κατά βούληση. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snowflake 9 Report post Posted October 17, 2009 Εγώ πάντως πιστεύω ότι ο σύλλογος δεν πρέπει να ξανά οργανώσει εκδρομή εξωτερικού. και δεν το λέω για πλάκα!!! Γινόμαστε μύλος κάθε φορά. Quote The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 17, 2009 Όπως γράφτηκε και παραπάνω πάντα στην οργάνωση και υλοποίηση μιας εκδρομής θα υπάρχουν διαφωνίες. Καλές οι επισημάνσεις και ας τις έχει υπόψιν η ομάδα εργασίας αλλά δεν νομίζω ότι έχει νόημα να στεναχωριέται κανένας. Οργάνωσαν κουράστηκαν αποφάσισαν και όταν μας αρέσει πάμε. Αν δεν μας αρέσει δεν πάμε. Και πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις του ΔΣ αφού θεώρησαν ότι αυτό είναι καλύτερο τελείωσε. Όλοι οι σύλλογοι κοιτάνε από εκδηλώσεις και εκδρομές (για τις οποίες κάποιοι ίδρωσαν) να ωφελούν το ταμείο τους κατά την κρίση τους. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted October 17, 2009 Λοιπόν... με σκοπό να ξεκαθαριστεί το τοπίο ως προς τα free: 1. θα πρότινα να μη μπει άλλος/η στη διαδικασία να υπολογίζει τί και πόσο και γιατί και πώς (αυτά που έγραψα ισχύουν αριθμητικά με βάση την περσυνή πολιτική του πρακτορείου) 2. τα 31Eur δε νομίζω ο,τι κάνουν τη διαφορά σε κανένα από τους συμμετέχοντες-όλοι συμφωνούμε πιστεύω 3. το ΔΣ εκλέξαμε για να αποφασίζει τί και πώς, συνεπώς αν υπάρχει κάποια διαφωνία μπορεί να συζητηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση και "συμπληρωματικά" υπάρχει και η ΓΣ του Μαίου, βλ. ψήφος σε όσους εμπιστευόμαστε την κρίση τους για το καλύτερο του συλλόγου γενικότερα. 4. γιατί λοιπόν όλος ο "πανικός" (όπως θα χαρακτήριζαν μερικοί)?? γιατί είναι ένα λεπτό θέμα και τα λεπτά θέματα καλό είναι να χειρίζονται και ανάλογα, βλ. να είχε βγει μια ανακοίνωση που να εξηγούσε την περίπτωση (εγώ αυτό ήθελα και θα χαρώ να το δω να γίνεται από δω και πέρα ) ... δεν με πειράζει η απόφαση αυτή, αλλά με πειράζει ο χρόνος και ο τρόπος που έγινε γνωστή.... άρα δεν είμαι μόνο εγώ η "περίεργη" Όπως γράφτηκε και παραπάνω πάντα στην οργάνωση και υλοποίηση μιας εκδρομής θα υπάρχουν διαφωνίες. Καλές οι επισημάνσεις και ας τις έχει υπόψιν η ομάδα εργασίας αλλά δεν νομίζω ότι έχει νόημα να στεναχωριέται κανένας. Οργάνωσαν κουράστηκαν αποφάσισαν και όταν μας αρέσει πάμε. Αν δεν μας αρέσει δεν πάμε. Συμφωνώ απόλυτα, προσωπικά και να μη μου "αρέσει", αν πάει η παρέα μου πάω κι εγώ (μια φορά το χρόνο έχω την ευκαιρία να κοιμάμαι ακούγοντας το ροχαλητό της συγκατοίκου μου:-Ρ) θεωρώ ο,τι το έχουμε καλύψει όλοι το θέμα κι ας λήξει εδώ Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted October 17, 2009 Όπως γράφτηκε και παραπάνω πάντα στην οργάνωση και υλοποίηση μιας εκδρομής θα υπάρχουν διαφωνίες. Καλές οι επισημάνσεις και ας τις έχει υπόψιν η ομάδα εργασίας αλλά δεν νομίζω ότι έχει νόημα να στεναχωριέται κανένας. Οργάνωσαν κουράστηκαν αποφάσισαν και όταν μας αρέσει πάμε.Αν δεν μας αρέσει δεν πάμε. Και πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις του ΔΣ αφού θεώρησαν ότι αυτό είναι καλύτερο τελείωσε. Όλοι οι σύλλογοι κοιτάνε από εκδηλώσεις και εκδρομές (για τις οποίες κάποιοι ίδρωσαν) να ωφελούν το ταμείο τους κατά την κρίση τους. +1 και κυρίως: η εκδρομή βγήκε σε εκπληκτική τιμή, (με 800 € περίπου είχα πάει το Πάσχα του 07 στο Kirchberg -Αυστρία σε απλό, απλούστατο δωμάτιο) ΝΑΙ το ξέραμε και περιμέναμε πότε θα έβγαινε η ανακοίνωση για τις προκαταβολές... (άρα λογικά θα είχαμε κάνει τα κουμάντα μας) Η ομάδες εργασίας κουράζονται γι' αυτό το θέμα και έχουν και άλλες δουλειές να κάνουν - δεν είναι τουριστικό γραφείο ο σύλλογος! Την τέλεια εκδρομή των ονείρων μας μπορούμε να την οργανώσουμε ... μόνοι μας ;;!! Κατανόηση και θα έλεγα ΚΑΙ επιβράβευση από τη μεριά μας δεν θα έβλαπτε... Το Δ.Σ. εργάζεται για τον Σύλλογο που θέλουμε, εκεί είμασταν στη Γ.Σ. και το ψηφίσαμε και μας άρεσε ΠΟΛΥ (αν θυμάμαι...) νομίζω πάντως πως η "τελειότητα" της εκδρομής εξαρτάται κατά πολύ από τη διάθεσή μας, αν ξεκινήσουμε με γκρίνια και παράπονα... το Δ.Σ. άλλωστε ... θα καθαρίσει και πάλι πολύ φιλικά! Βιβή Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
minas 5 Report post Posted October 18, 2009 Εκδρομή στη Selva, Val Gardena - Dolomiti Super Ski, 19-26 Δεκεμβρίου 2009. Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας διοργανώνει για τα μέλη του και τις οικογένειές τους, εκδρομή στην Ιταλία, στην περιοχή Dolomiti-Super Ski με διαμονή στη Val Gardena, στο χωριό Selva από 19 έως 26 Δεκεμβρίου 2009. Η σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος και με δεδομένο ότι προηγούνται τα μέλη και οι οικογένειές τους, είναι η εξής: Από Αθήνα 1) Γιωτα Τσιμογιάννη (Yota) 2) Όλγα Κοτσίνα (olga) 3) Καρυστηναιος Δημητρης (jimkarys) 4) Κώστας Τσίμπας (kosttis) 5) Νικολετα Μπελλου (no doubt) 6) Tίμος Ηλιόπουλος (appoplanitarxis) 7) Πένυ Συρίγου (Peni) Βασιλης Περλερος (vperle) 9) Πωλινα Ζερβογιαννη 10) Κωσταντης Περλερος 11) Γιωργος Περλερος 12) Χρήστος Λάππας 13) Ηλίας Κόκκινος 14) Δήμητρα Αποστολοπούλου 15) Κωνσταντινιδης Αχιλλεας 16) Nανά Δρόσου (nanad) 17) Ρούλα Ταρίνα 18) Στόϊκα Μανουέλα Μαρίνα 19) Βιβή Χρυσοχόου 20) Σεφέρογλου Ορέστης (Al_Foutzin) 21) Στέλιος Προεστάκης (Master Chief) 22) Σάκης Παπαθανασίου 23) Αριστείδης Παπαθανασίου 24) Κωνσταντίνα Παπαθανασίου 25) Βαρβάρα Χαλιώτου (Barbie) 26) Ζάρρας Χρήστος 27) Κανάκη Καλομοίρα 28) Ζάρρας Δημήτριος 29) Ζάρρας Ιωάννης 30) Βασίλης Βλαχάκης 31) Μονοπολις Γερασιμος (MakisM) 32) Monopolis Jennifer 33) Monopolis Christopher 34) Κωστής Βομπίρης 35) Άννα Κουνάδη (Αννα) 36) Αφροδιτη Κερακη (Afrodite) 37) Μιχόπουλος Ανδρέας (MAC) 38) Δεληγιώργης Αλέξανδρος (oddin) 39) Σωτήρχου Κωνσταντίνα (konstantina) 40) Δεληγιάννης Βασίλης (Arcas) 41) Κυριάκου Τάσος (snowspirit) 42) Κώστας Κρόμπας (kostakiskal) 43) Μιχάλης Ζιώτης (ΜΙΚ) 44) Αλέξανδρος Κάππης (alexk) 45) Δημήτρης Αβανίδης (ava) 46) Παντελοπουλος Νικος (lalakis) 47) Θανάσης Μανιάς 48) Θεοδωρόπουλος Γιάννης (skiflox) 49) Ζαχάρη Δέσποινα (κυρία skiflox) 50) Μαμάς Γιάννης (ski snowman) 51) Μερλόπουλος Δημήτρης (mimis) από Θεσσαλονίκη 52) Δαμιανός Μουσουλίδης 53) Δέσποινα Παπαδημητρίου 54) Ζώτου Φένια 55) Παναγιώτου Πέτρος 56) Τσιούτσιος Ανδρέας (austriakos) 57) Παππούς Γεώργιος (koumparos) 58) Στεφανιδης Ηλιας (palmer) 59) Μηδιατη Χρυσουλα (xrysa) 60) Μελετιάδης Αλέξανδρος (meletiadis) Σε περίπτωση που κάποιοι από τους ανωτέρω δεν συμμετάσχουν τελικά ή μας δοθεί επιπλέον διαθεσιμότητα από το ξενοδοχείο, θα τηρηθεί η κάτωθι σειρά προτεραιότητας 61) Γιωργος Πατσιος 62)Δημήτρης Κοτρώνης (ICEMAN) 63) Mιχαηλιδης Βασιλειος (bilipont) 64) Γιωργος Λευκαδιτης (giorgosL) 65) Θωμάς Τσελίφης (tomasts) 66) Μαρία Καρολίνα Θανοπούλου 67) Δημήτρης Τσελίφης 68) Σεβαστός Στράτος (Albedo) 69) Βασίλης Κάρρας (vkarras) 70)Mιχαηλιδης Βασιλειος (bilipont) 71) Κωστας Κανδηλιωτης (moonsoda) 72) Μηνάς Παλιατσάρας (minas) ??? Εάν υπάρξουν τελικά κενές θέσεις, θα καλουφθούν από του κάτωθι, αφού πρώτα εγγραφούν ως μέλη στον σύλλογο 73) Δανιηλ Πανταζης 74)) Ζαλωνης Μιχαλης 75)) Ανδρονίκη Αντωνιάδου 76) Παναγιώτης Σακούλης 77) Νίκος Κορκολής 78) Γιαννης Λιμας 79)Κεφαλιδης Αρης )Αλεξανδρα Παση 81)Αλεξανδρος Πελλας 82) Ζερμπουλης Αβδημιωτης 83) Μαρτινα Σημβουλιδη 84) Μαρια Αγγελη 85) Μηνάς Παλιατσάρας (minas)??? Καλημέρα σε όλους! Δεν ξέρω γιατί υπάρχουν τα ερωτηματικά μετά από το όνομά μου, ωστόσο να είστε σίγουροι ότι έχω εγγραφεί σαν μέλος του snowclub από το Γενάρη του 2009 νομίζω, άσχετα με το ότι δεν έχω ακόμα πρόσβαση στη σελίδα μελών :-) (μπορεί σας παρακαλώ κάποιος από το Δ.Σ. να το φροντίσει αυτό?) Σας ευχαριστώ πολύ! Φιλικά, Μηνάς Παλιατσάρας (minas) Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted October 18, 2009 Μηνά όλες οι συνδρομές έχει καθιερωθεί να ανανεώνονται από 1 Σεπτ., για λεπτομέριες δες εδώ Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites