madskier 2,767 Report post Posted March 19, 2013 Αν και θα το γράψω στο αναλογο τόπικ,πολυ μου άρεσε το χαμόγελο των παιδιών του Αποστόλη(herman),Δήμητρας και Βασίλη(..η απειλή) όταν σκιάραμε μαζί την περιφερειακή.Οπως έγραψε και η Βιβή,πραγματικά η χιονοδρομία είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορέι να κάνεις στο παιδί σου. Μακριά από την αποχαύνωση του χαζοκουτιού και μόνο μέσα στη φύση.Κρατάω στο μυαλό τα χαμόγελα τους όπως και της κόρης του Λεωνίδα(leonidastria). Δυστυχώς χαμόγελο Στρατούλη δεν πέτυχα,όλο στα απάτητα πήγαινε;;;;;;;; 4 Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted March 20, 2013 καλά πιο χαρούμενο σκι απ' αυτό που κάνεις με τα πιτσιρίκια δεν υπάρχει! :) πραγματικά πέρασα υπέροχα με τη Δήμητρα του Herman και τον άπιαστο Βασιλάκη που δεν πιάνεται με τίποταααααααααααααα! αλλά! όσο κι αν αγάπησα το Πισοδέρι ... όσο κι αν αισθάνθηκα σαν το σπίτι μου και δεν μπορώ παρά να λέω συνέχεια ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... δεν μπορώ να μην το πω: τα 10 € για το παιδί στις 2 το μεσημέρι :( είναι κάτι παραπάνω από απαράδεκτη τιμή!! εκεί πραγματικά χαλάστηκα και λυπήθηκα το χιονοδρομικό ΔΕΝ πρέπει να δείχνει τέτοιο πρόσωπο!!! τέτοια ώρα ας πλήρωναν μόνο οι ενήλικες!!!! μου έκανε πάρα πολύ κακή εντύπωση αυτό :( λυπάμαι :( Αγαπητό Πισοδέρι τα πάρα πολύ αργά και ενίοτε σπασμένα καρεκλάκια δεν με πείραξαν τόσο πολύ... εμείς να μαστε καλά που έχουμε μάθει να ανεχόμαστε σχεδόν τα πάντα... αλλά το παιδί 10 ευρώ;;;; στη Βόρεια Ελλάδα με τα τόσα χιονοδρομικά που κανονικά θα πρεπε να είναι υποχρεωτικό να ασχολείται το κάθε παιδί με μια δραστηριότητα στο βουνό και στη φύση!!! ΚΡΙΜΑ! το μόνο αρνητικό σ' αυτό το ονειρεμένο 5θήμερο 5 Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted March 21, 2013 Σωστα η ηλικια 2,5 -3,5 ειναι η σημαντικοτερη περιοδος και θα πρεπει να ειναι η πιο απολαυστικη και διασκεδαστικη για το παιδι. Χωρις κουραση και πιεση.Γελαμε και παιζουμε. Επισης γινομαστε και εμεις παιδια και χαριζουμε τη μερα εξολοκληρου στα μικρα μας αγγελουδια. Απαραιτητη προυποθεση καλος καιρος με μεγαλες θερμοκρασιες. Υποψην να μην προηγειται χιονοπτωση την προηγουμενη μερα διοτι βλεποντας το υπολοιπο κοπαδι να ηχειται στις πλαγιες υπαρχει περιπτωση να φατε τα μπατον σας. http://www.youtube.com/watch?v=ABkokylR_eU Η Μαριαννουλα μας τον περσινο Μαρτιο στα Κελλαρια. Μας χαρισε πολλες ωρες ευτυχιας. :heart: 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
eleni 343 Report post Posted March 21, 2013 8 Quote Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted March 21, 2013 καλά αυτό το παιχνίδι που περνάνε κάτω από τα πόδια σας τέλειο....πολύ γέλιο έριξα!!!! Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
BlackSmith 129 Report post Posted March 22, 2013 Ο δικός μου ο Στρατούλης είναι μόλις 15 μηνών. Βλέποντας τα δικά σας βίντεο ζω για τη στιγμή που θα ανεβαίνουμε όλοι μαζί στο βουνό. 8 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted March 22, 2013 Μετά από 3 χρόνια σκι με τη μαμά και τον μπαμπά, φέτος η μικρή (6+) ανέβηκε στον Παρνασσό με τη σχολή του ΕΟΣ Αχαρνών. Και στη κυριολεξία άλλαξε ολόκληρη η αντιμετώπισή της για το σκι. Μα να μη διαμαρτυρηθεί ούτε μια φορά; Να μη πει "χιονίζει", "δε βλέπω τη μύτη μου", "βρέχει", "είμαι κουρασμένη", "κρυώνω", "βαριέμαι", "πεινάω", "με πονάει ο κώλος μου", κλπ κλπ. Μια γκρίνια τέλος πάντων για το καλό. Να μουρμουρίσει που ξύπναγε κάθε Σάββατο στις πέντε παρά. ΤΙΠΟΤΑ. Και επιτέλους έμαθε και σκι. Συμπέρασμα: τα παιδιά θέλουν παιδιά. Υπάρχουν κι άλλες σχολές (Μηλιάς, ΕΟΣ Αθηνών, κλπ) και προτείνω ανεπιφύλακτα την εγγραφή σε κάποια από αυτές, για όσους θέλουν να βάλουν τα πιτσιρίκια τους στο σκι. 9 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vakiklos 424 Report post Posted March 22, 2013 (edited) Ζήλεψα τον MakisM αλλά δεν έχω βίντεο. 2007 2013 στον ΕΟΣ Αχαρνών και τα δικά μου. Edited March 22, 2013 by vakiklos 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
eleni 343 Report post Posted March 24, 2013 και η ομάδα πετάει... snowclub juniors freeride team εν δράση!! σε εκτός πίστας διαδρομές... σε φρύδια.. σε half pipe σε πόρτες... σε δέντρα... με καλή παρέα (dolomitis & υιος)... ένα ωραίο κλείσιμο της σεζόν για το Χ.Κ.Σελίου!! 16 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 25, 2013 τον προηγούμενο μηνα εχω κανει κάποιες κουβεντες για την δημιουργία μιας Ακαδημιας σκι για τα παιδια του συλλογου. ειναι ενα αρκετα καλο προτζεκτ αλλα θελει καλη οργανωση για να δουλεψει σε 2-3 χκ της Ελλαδας με καλους δασκαλους. δεν ειναι κατι ανταγωνιστικό προς τους ΕΟΣ, αλλα κατι αντίστοιχα επαγγελματικό και σε μικρότερη κλίμακα (ας το πουμε πιο οικογενειακό). ειναι σε πρώιμο στάδιο αλλα απο την επομενη σεζον μπορει να ξεκινήσει. λεπτομέρειες για τον Παρνασσό σύντομα 14 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted March 25, 2013 Μπράβο Ολγα, εξαιρετική ιδεα! Κάποια στιγμή είχαμε κουβεντιάσει στο ΔΣ μήπως παραγγέλναμε αυτά τα φανελάκια που φοράνε οι αθλητές πάνω από τα ρούχα τους, με το σήμα του συλλόγου ώστε οι μικροί μας φίλοι να εντοπίζονται εύκολα και όποιος τους βλέπει να έχει το νου του. Πιστεύω πως και διαφήμιση θα ήταν και θα αύξανε την ασφάλεια των πιτσιρίκων. 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pettakos 18 Report post Posted March 25, 2013 Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους. Και εγω τη βρισκω πολυ καλη ιδεα, καθοτι ανεβαιναμε με τον ΕΟΣ Αχαρνων φετος με την 10χρονη κορη μου, η οποια εχει σημειωσει σημαντικα βηματα προοδου.Βεβαια και ο μπαμπας της, αν και αρχαριος, εχει συνεπαρθει με το αθλημα. Αυτο το τριημερο λογω υποχρεωσεων, δεν ειχαμε την δυνατοτητα για σκι. Παρακολουθω την προσπαθεια σας μεσα απο αυτες τις σελιδες, και οφειλω να ομολογησω οτι ειναι εξαιρετικη.Πιστευω οτι θα εχουμε την δυνατοτητα να γνωριστουμε.Φιλικα, Ανδρεας 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 25, 2013 ναι Ρανια, και αυτο καλο ειναι να γινει μεσα στο καλοκαρι να ειναι ετοιμα για το χειμωνα ισως θα ηταν καλο να εγραφαν εδω οι γονεις για τα παιδια τους - ηλικια και επιπεδο στυο σκι (εαν εχουν ξαναδικιμασει κλπ) 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 25, 2013 Πέρα από καλό σκι να τους μαθαίνουν να είναι σωστοί χιονοδρόμοι. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted March 26, 2013 Πέρα από καλό σκι να τους μαθαίνουν να είναι σωστοί χιονοδρόμοι. Βλέπουν τους μεγάλους και παραδειγματίζονται. Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι; 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
carver 19 Report post Posted March 26, 2013 ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου αρεσει παρα πολυ η ιδεα παιδικης παρεας , γιατι ως γνωστον τα παιδια θελουν παιδια. Ειναι πολυ σημαντικο το θεμα του δασκαλου κυριως στο πως προσεγκιζει τα παιδια ωστε να γινει οικειοςμε αυτα.Εχοντας δυο παιδια 7&10 ετων εφαγα πολυ ασχετιλα μεχρι να βρω ,μεσω φιλου εναν καλο αλλα και φιλικο δασκαλο. θα ηθελα να συμμετεχω σε αυτη την ομαδα τηρουμενων των δυσκολιων ( βλεπε δουλεια ,χρονος , αλλες αθλητικες δραστηριοτητες και βεβαια χρημα) Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 26, 2013 Βλέπουν τους μεγάλους και παραδειγματίζονται. Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι; Όχι απλά έτσι...και παραπάνω: Οι περισσότερες ομάδες πάντως απαρτίζονται όμως από καφράκια που και εντός πίστας και στις ουρές στα λιφτάκια το παίζουν ταλιμπάν. Οι ευθύνες βρίσκονται στους γονείς και στους προπονητές. Προσωπικά δεν θα διστάσω κάποια στιγμή να εναπωθέσω το...ειδικό μου βάρος σε 2 προπονητές που έχω σταμπάρει να ενισχύουν και επιβραβεύουν αυτές τις συμπεριφορές. Δεν ξέρω ονόματα, αλλά και οι 2 ανήκουν σε ομάδες ορειβατικού (ο ένας φοράει κιτρινομπλέ στολή) αλλά επίσης δεν θυμάμαι από ποιόν. Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν σκοπεύω να το αφήσω να περάσει έτσι... Quote Share this post Link to post Share on other sites
vakiklos 424 Report post Posted March 26, 2013 (edited) Μερικές ιδέες μετά από πολλά χρόνια σε ΕΟΣ και 2 παιδιά που βλέπουν με τελείως διαφορετικό τρόπο το σκι. Η μεγάλη στα 11 έχει αγωνιστικό προσανατολισμό. θέλει αθλητική ομάδα που κάνει εντατική προπόνηση με στόχο την καλύτερη παρουσία σε αγώνες. Η μικρή από την άλλη στα 9 θέλει βόλτα στο βουνό. Το περιβάλλον του ΕΟΣ με τις συνεχής ασκήσεις την κουράζει. Αν μπορούσε παρέα με άλλα παιδιά και έναν έμπειρο εκπαιδευτή να κάνει σκι με έμφαση στο παιχνίδι και την εξερεύνηση του βουνού σε πιο χαλαρό περιβάλλον χωρίς πολλές ασκήσεις θα ήταν πολύ καλύτερα και θα μάθαινε και αυτό που την ενδιαφέρει, τουριστικό σκι και όχι πως να περνάει πόρτες. Σε αυτό ο σύλλογος νομίζω μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό από τους ΕΟΣ χωρίς να είναι ανταγωνιστικός προς αυτούς. Στην διάθεσή σας αν χρειάζεστε βοήθεια. Edited March 26, 2013 by vakiklos 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted March 26, 2013 Αλήθεια οι ακαδημίες των ΕΟΣ εχουν ομάδες για ορειβατικό σκι με νεαρους αθλητές; Όσους βλέπω στα χιονοδρομικά ασχολούνται μόνο με το αλπικό σκι... Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 27, 2013 στην Ελλαδα απ'οσο ξερω οχι Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted March 27, 2013 Αλήθεια οι ακαδημίες των ΕΟΣ εχουν ομάδες για ορειβατικό σκι με νεαρους αθλητές; Όσους βλέπω στα χιονοδρομικά ασχολούνται μόνο με το αλπικό σκι... Στη Μακεδονία τα πιτσιρίκια κάνουν langlauf με τους συλλόγους. Σχολή ορειβατικού σκι όμως όχι, γιατί προυποθέτει γνώσεις ορειβασίας. Ορειβατικό σκι δεν είναι μόνο βάζω τις φώκιες και περπατάω. Τι θα γίνει αν χρειαστεί να φορτωθούν τα σκι και να φορέσουν τα κραμπον, ή αν πρέπει να προσανατολιστούν μέσαα στο whiteout και τις δολίνες; Αν μιλάμε βέβαια για μια απλή guided εξόρμηση, τότε ναι, αυτό γίνεται. Αρκετά χρόνια πριν είχα ακολουθήσει τον Μηλιά όταν κατέβασε στη Βελίτσα ένα πούλμαν πιτσιρίκια. Μεγάλη πλάκα, η σκατολογία πήγαινε σύννεφο. Έμαθα ένα σωρό καινούργιες λέξεις. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 27, 2013 η σκατολογία πήγαινε σύννεφο. Έμαθα ένα σωρό καινούργιες λέξεις. :D γραψε καμια καινουργια εκφραση να μαθουμε και εμεις 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted March 27, 2013 Στη Μακεδονία τα πιτσιρίκια κάνουν langlauf με τους συλλόγους. Σχολή ορειβατικού σκι όμως όχι, γιατί προυποθέτει γνώσεις ορειβασίας. Ορειβατικό σκι δεν είναι μόνο βάζω τις φώκιες και περπατάω. Τι θα γίνει αν χρειαστεί να φορτωθούν τα σκι και να φορέσουν τα κραμπον, ή αν πρέπει να προσανατολιστούν μέσαα στο whiteout και τις δολίνες; Αν μιλάμε βέβαια για μια απλή guided εξόρμηση, τότε ναι, αυτό γίνεται. Αρκετά χρόνια πριν είχα ακολουθήσει τον Μηλιά όταν κατέβασε στη Βελίτσα ένα πούλμαν πιτσιρίκια. Μεγάλη πλάκα, η σκατολογία πήγαινε σύννεφο. Έμαθα ένα σωρό καινούργιες λέξεις. Σωστα, το έγραψα λάθος. Το XC εννούσα το lang lauf ski. Το βουνό προϋποθέτει γνώσεις και εμπειρία... Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
herman 1,011 Report post Posted December 30, 2013 Ξεκίνησε η σεζόν και ξανά πολλά πιτσιρίκια στις πίστες. Τα παιδιά δεν είναι χαζά είναι μικρά, καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από ότι νομίζουμε. Το πρώτο που καταλαβαίνουν είναι ο φόβος μας. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που είχα τον γιο μου στην καρέκλα στο Σέλι. Είχα το χέρι μου στην ασφάλεια ακριβώς μπροστά του, προσπαθούσα να κρύψω το άγχος μου και τον φόβο μου. Αποτυχημένα, γιατί γύρισε και μου είπε "μπαμπά μην φοβάσαι, να κρατιέσαι όπως εγώ, να μην κουνιέσαι και δεν θα πέσεις". Ορισμένοι λένε ότι τα παιδιά δεν έχουν την αίσθηση του φόβου και για αυτό τον λόγο μαθαίνουν να κάνουν σκι πιο γρήγορα. Η αλήθεια είναι ότι το σκι είναι ένα παιχνίδι ισορροπίας, όταν κάνουμε σκι το σώμα μας βρίσκεται σε θέσεις ισορροπίας διαφορετικές από τις συνηθισμένες (της καθημερινότητας). Ένα παιδί που κινείται στον χώρο μερικά χρόνια μπορεί πολύ πιο γρήγορα από έναν ενήλικα να μάθει και να τοποθετεί το σώμα του σωστά και να κάνει σκι. Πρέπει να έχουμε υπομονή με τα παιδιά, μπορεί να τα βλέπουμε να μην τα καταφέρνουν και να απογοητευόμαστε. Όπως απότομα ξεκινούν να περπατάνε το ίδιο ξαφνικά θα ξεκινήσουν να κάνουν στροφές. Πρέπει να είμαστε ελαστικοί με τα λάθη τους αλλά αυστηροί σε θέματα ασφάλειας. Όταν κινδυνεύσει η σωματική τους ακεραιότητα γιατί απλά δεν πρόσεξαν, καλό είναι να μην να λέμε το γνωστό "σου το είπα", αλλά να τονίζουμε ότι είναι μεγάλη χαζομάρα μια απροσεξία τους να τους στερήσει πολλά. Τα επιβραβεύουμε ακόμα και εαν αυτό που κατάφεραν δεν είναι στην πραγματικότητα κάτι φοβερό, για αυτά όμως το άλμα μερικών εκατοστών, μια πετυχημένη στροφή είναι μεγάλα κατορθώματα. Κάθε φορά προσπαθούμε να τους δείχνουμε και να διορθώνουμε ένα λάθος στον τρόπο που κάνουν σκι και όχι όλα μαζί. Διαφορετικά τα μπερδεύουμε και τους μειώνουμε την αυτοπεποίθηση. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό, αλλά έχουν αρκετά κοινά όπως η γκρίνια, η βαρεμάρα, η αντίδραση, η κούραση. Καλό είναι να βάζουμε στόχους, επίπεδα εξέλιξης έτσι ώστε να κρατάμε αμείωτο το ενδιαφέρον τους. Καλές καταβάσεις να έχουν τα καμάρια μας για να περνάμε όλοι καλά (γονείς και παιδιά). 15 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑποστολοπουλοςΑ 26 Report post Posted January 27, 2014 Ορισμένοι λένε ότι τα παιδιά δεν έχουν την αίσθηση του φόβου και για αυτό τον λόγο μαθαίνουν να κάνουν σκι πιο γρήγορα. αίσθηση του φόβου έχουν και παραέχουν. αίσθηση του κινδύνου δεν έχουν μέχρι τα 11 χρόνια τους περίπου. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites