Vauaria 0 Report post Posted November 10, 2009 Ήθελα να ρωτήσω. Εμβολιάστηκε κανέις για τη γρίπη? επειδή πολλά ακούγονται δεν έχω πάρει ακόμα απόφαση. Αξίζει να το κάνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο? ή το αφήνεις και οτι είναι να γίνει θα γίνει? Μήπώς κάποιος έχει καμιά εμπειρία εμβολιασμού? δηλαδή το έκανε? Quote Ηράκλειο Αττικής!!!!!!! Τάδε έφη........ Βαυαρία!!!!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 10, 2009 τα τελευταια 6 χρονια μια φορα ετυχε να κανω το εμβολιο και ειναι η μοναδικη φορα που αρρωστησα αστο καλυτερα για τις ευπαθεις ομαδες ηλικιωμενοι παιδια.. Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Vauaria 0 Report post Posted November 10, 2009 και οι καπνιστές? ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες? Εγώ προσωπικά το αναβω το τσιγάρο. Σε αυτή την περίπτωση τι παίζει? Quote Ηράκλειο Αττικής!!!!!!! Τάδε έφη........ Βαυαρία!!!!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 228 Report post Posted November 10, 2009 Ήθελα να ρωτήσω. Εμβολιάστηκε κανέις για τη γρίπη? Τώρα,πλάκα κάνεις!Το μπελά μας νομίζεις ψάχνουμε να βρούμε; Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
crash 0 Report post Posted November 10, 2009 Το έκανα φέτος για πρώτη φορά επειδή έχω μωρό και αρρώστησα μετά από 2 μερες Quote Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted November 10, 2009 Εγώ αλλά έχω κάτι παρενέργειες ... Ψ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Slider 6 Report post Posted November 10, 2009 μπα.... μάλλον την περνάω τώρα.... τρελός πονόλαιμος λέμε........ Quote Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted November 10, 2009 ...Εγώ φοβάμαι λιγάκι....! Με προβληματίζει αρκετά ο πολύ σύντομος χρόνος παρασκευής του εμβολίου αλλά και η αποτελεσματικότητά του.Δεν μπορεί όταν όλα τα εμβόλια θέλουν τουλάχιστον 1 χρόνο παρασκευής και δοκιμασίας , αυτό να είναι έτοιμο σε χρόνο dt. Πως επιταχύνθηκε τόσο γρήγορα η διαδικασία....?! 1.Ή είναι όλα ένα καλό κόλπο για να πλουτίσει καμία φαρμακευτική (ή να μειωθεί το έλλειμμα της χώρας) ,οπότε δεν το κάνω 2.Ή κάποιοι θέλουν να γίνουμε τα πειραματόζωά τους, οπότε δεν το κάνω 3.Νομίζω ότι αν δεν το κάνω, έχω περισσότερες πιθανότητες να μην πάθω και τπτ.Αλλά και να πάθω, καλύτερα να πάω από την γρίπη παρά από αυτό που θα έκανα για να σωθώ από την γρίπη(το εμβόλιο εννοώ) 4.Δεν το κάνω....! Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted November 10, 2009 περαστικά σου Βασίλη! με τόσα που έχουν ακουστεί για το συγκεκριμένο εμβόλιο, εγώ δεν. εναλλακτικά, για 3η ή 4η χρονιά ξεκίνησα και φέτος bronchovaxom, κάτι σαν εμβόλιο. μήπως όμως καλύτερα να το συζητάει ο καθένας με τον παθολόγο του για ευνόητους λόγους?? Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted November 10, 2009 (edited) περαστικά σου Βασίλη! με τόσα που έχουν ακουστεί για το συγκεκριμένο εμβόλιο, εγώ δεν. εναλλακτικά, για 3η ή 4η χρονιά ξεκίνησα και φέτος bronchovaxom, κάτι σαν εμβόλιο. μήπως όμως καλύτερα να το συζητάει ο καθένας με τον παθολόγο του για ευνόητους λόγους?? ο father ειναι παθολογος. παιρνω broncho vaxom εδω και 3 περιπου χρονια και εχω δει τεραστια διαφορα. γενικα εχω ευαισθησια στα κρυωματα, ιωσεις γριπης και με αυτη την αγωγη σε συνδυασμο με καλυτερη διατροφη (φρουτα, βιταμινες, κυριως C) και προστασια λαιμου και κεφαλιου εχω γλιτωσει πολλα και εχω κανει το χειμωνα φιλο μου εμβολιο δεν κανω ομως Edited November 10, 2009 by clouseau Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 10, 2009 Το έκανα φέτος για πρώτη φορά επειδή έχω μωρό και αρρώστησα μετά από 2 μερες δεν ειμαι γιατρος αλλα απ'οτι ξερω ειναι λογικο να αρρωστησεις λιγο μετα τον εμβολιασμο γιατι πολυ απλα το ιδιο το εμβολιο ειναι ιος παιρνεις τον ιο μεσα σου και αποκτας αντισωματα σε αυτον γιαυτο και αρρωστησες εγω οταν το εκανα δεν αρρωστησα αρρωστησα ομως μετα απο δυο μηνες ειμαι καπνιστης αυτο vauaria δεν παιζει κανενα ρολο Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted November 10, 2009 Το συγκεκριμένο εμβόλιο συνιστάται να το κάνουν μόνον τα μικρά παιδιά, μέχρι 2-3 ετών κι οι γιατροί που έρχονται σε επαφή με τον ιό λόγω του επαγγέλματός τους. Οι ηλικιωμένοι ούτως ή άλλως έκαναν το εμβόλιο της κοινής γρίπης. Οι γνώμες των γιατρών διχάζονται ακόμη και για αυτούς, αν πρέπει να το κάνουν ή όχι! Η αδερφή μου είναι γιατρός και στο μικρό μου ανιψάκι (2 ετών) δεν είναι ακόμη σίγουρη ότι θα το κάνει. Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted November 11, 2009 Να ρωτήσω κάτι; broncho vaxom τι ακριβώς είναι; όσοι το εχετε πάρει το πήρατε προληπτικά ή αφότου κολλήσατε για θεραπεία; Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted November 11, 2009 Να ρωτήσω κάτι; broncho vaxom τι ακριβώς είναι; όσοι το εχετε πάρει το πήρατε προληπτικά ή αφότου κολλήσατε για θεραπεία; ειναι προληπτικη αγωγη. οπως λεει και πανω στο κουτι ειναι ανοσοβιοθεραπεια των λοιμωξεων του αναπνευστικου συστηματος. ειναι 30 χαπακια. παιρνεις 10 καθε μηνα για 3 μηνες ξεκινοντας απο την ιδια ημερομηνια καθε μηνα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted November 11, 2009 Θέλει συνταγή γιατρού ή πας στο φαρμακείο και το αγοράζεις;Έχω ένα πρόβλημα με τις ιώσεις!!!! Εγώ πάντως έκανα όπως και κάθε χρόνο το κλασικό αντιγριπικό εμβόλιο.Από τις 10 ιώσεις περνάω τις 8 ελαφρά και τις 2 με μέτρια συμπτώματα.Είμαι πολύ επιφυλακτικός στο νέο εμβόλιο και δεν νομίζω να το κάνω.Και δεν είναι θέμα αν σου εμφανιστεί παρενέργεια σε 1-2 μέρες μετά,αλλά τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην υγεία κάποιου ακόμα και 1 χρόνο μετά. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted November 11, 2009 Ρε παιδιά παίζει ρόλο η ηλικία μου που περνάω (ζήτημα) 2 ιώσεις τον χρόνο;; Ή ειναι θέμα ανθρώπου; Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted November 11, 2009 Ρε παιδιά παίζει ρόλο η ηλικία μου που περνάω (ζήτημα) 2 ιώσεις τον χρόνο;; Ή ειναι θέμα ανθρώπου; Όρέστη η ηλικία παίζει ρόλο, τα μωρά και οι πολύ ηλικιωμένοι είναι πιό ευαίσθητοι... Όμως τα 19 - 20 χρόνια σου είναι η καλύτερη ηλικία για να ΜΗΝ είσαι ευαίσθητος σε ιώσεις κλπ, εκτός αν κάνεις κακές παρέες και εκτίθεσαι πολύ !! Πρακτικές & πολύ αποτελεσματικές συμβουλές αντί εμβολίων, κλπ χημικών: 1) Να κάνετε πολλά μπάνια στη θάλασσα το καλοκαίρι, ξεκινώντας από όσο πιό νωρίς γίνεται και σταματώντας όσο πιό αργά γίνεται (οι χειμερινοί κολυμβητές ΔΕΝ παθαίνουν τόσες ιώσεις και καθόλου κρυώματα)! 2) Να τρώτε καλά σε ποιότητα και ποσότητα τροφές φρέσκες, λαχανικά + φρούτα + κρέας + ψάρι. Αν νιώθετε κάπως κουρασμένοι και ευάλωτοι, πάρτε κανένα συμπλήρωμα σε βιταμίνες C, σύμπλεγμα Β, Ε, 3) Να αθλήστε όσο το δυνατόν περισσότερο κι όσο το δυνατόν σε ανοιχτούς χώρους. 4) Να κοιμάστε αρκετά 5) Να αποφεύγεται άγχος, στρες, κλειστούς χώρους όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος, 6) Να αερίζετε το σπίτι σας / δωμάτιό σας καθημερινά, ειδικά τις ώρες με ηλιοφάνεια 7) Και τέλος, να αποφεύγετε τις κακές παρέες, όπως έγραψα και παραπάνω Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted November 11, 2009 Θέλει συνταγή γιατρού ή πας στο φαρμακείο και το αγοράζεις;Έχω ένα πρόβλημα με τις ιώσεις!!!!Εγώ πάντως έκανα όπως και κάθε χρόνο το κλασικό αντιγριπικό εμβόλιο.Από τις 10 ιώσεις περνάω τις 8 ελαφρά και τις 2 με μέτρια συμπτώματα.Είμαι πολύ επιφυλακτικός στο νέο εμβόλιο και δεν νομίζω να το κάνω.Και δεν είναι θέμα αν σου εμφανιστεί παρενέργεια σε 1-2 μέρες μετά,αλλά τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην υγεία κάποιου ακόμα και 1 χρόνο μετά. το δινουνε και ετσι νομιζω απλα ειναι καπως ακριβο (30-40ε) οποτε αν μπορεις να το γραψεις ακομα καλυτερα. σιγουρα παντως το αποτελεσμα που εχει σε μενα δεν ανταλλασεται με 30-40 ευρω! το καλο βεβαια ειναι να συνδυαζεις οσο το δυνατο αυτη την αγωγη με καλη διατροφη, φρουτα με βιταμινη C και εξτρα πολυβιταμινες αν εχεις ευαισθησια και κολας ευκολα. και επισης σκουφο και κασκολ απαραιτητα ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Αννα 57 Report post Posted November 11, 2009 Ούτε κι εγώ έχω εμβολιαστεί. Και δε με βλέπω να το κάνω. Αν είναι να την περάσω, ας την περάσω τη γρίπη, και πάμε παρακάτω (παρακάτω. Όχι στον Κάτω Κόσμο!)! Χμ, μοιραία λόγια μου φαίνονται. Ρε λες να είναι από τα τελευταία μου; Quote *καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση* Share this post Link to post Share on other sites
LeoP 0 Report post Posted November 11, 2009 Δεν το έκανα και δε θα το κάνω (μάλλον) με τη λογική πρώτον ότι η γρίπη αυτή δεν είναι περισσότερο θανατηφόρος από την κοινή γρίπη και δεύτερον ότι το εμβόλιο είναι καινούργιο και όχι και τόσο δοκιμασμένο. Από κει και πέρα καλό είναι όποιος το σκέφτεται να ρωτήσει το γιατρό του γιατί κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και να μην στηρίζεται στα λεγόμενα ή τα γραφόμενα μη ειδικών. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted November 11, 2009 Δεν το έκανα και δε θα το κάνω (μάλλον) με τη λογική πρώτον ότι η γρίπη αυτή δεν είναι περισσότερο θανατηφόρος από την κοινή γρίπη και δεύτερον ότι το εμβόλιο είναι καινούργιο και όχι και τόσο δοκιμασμένο. Από κει και πέρα καλό είναι όποιος το σκέφτεται να ρωτήσει το γιατρό του γιατί κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και να μην στηρίζεται στα λεγόμενα ή τα γραφόμενα μη ειδικών. Νομίζω πως το ποσοστό θνησιμότητας της "νεας γρίπης" ειναι μεγαλύτερο απο αυτό της κοινής εποχιακής γρίπης..Γι'αυτο ( εξάλλου γίνεται και ο όλος σαματας.. Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted November 11, 2009 Νομίζω πως το ποσοστό θνησιμότητας της "νεας γρίπης" ειναι μεγαλύτερο απο αυτό της κοινής εποχιακής γρίπης..Γι'αυτο ( εξάλλου γίνεται και ο όλος σαματας.. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ισχύει Ορέστη. Τα θύματα ετησίος της "κοινής" γρίπης είναι μισό εκατομύριο! Πηγή: Time Magazine June 11, 2009 More info εδώ posts 188 & 189 Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted November 11, 2009 Ο ιός της νέας γρίπης αντέχει στον αέρα 8 ώρες, από ό,τι με ενημέρωσε γιατρός χθες, χρόνος εντυπωσιακός αν σκεφτεί κανείς πως οι υπόλοιποι γνωστοί ιοι έχουν διαρκεια ζωής το πολύ μερικά λεπτά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted November 11, 2009 Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 στο Θέατρο Κολεγίου Αθηνών έχει το 29ο παιδιατρικό σεμινάριο η Β’ Παιδιατρική πανεπιστημιακή του Αγλαϊα Κυριακού.Το πρώτο θέμα παρουσίασης είναι: Η πανδημία της γρίπης Η1Ν1 • Επιφυλάξεις και προβληματισμοί των γονέων για την ασφάλεια και αναγκαιότητα των εμβολιασμών • Τα νεώτερα εμβόλια λύνουν ή αποτελούν μέρος του προβλήματος; Αν το παρακολουθήσει η σύζυγος (και δεν έρθει στους αγώνες Τάε κβον ντο των παιδιών ) και υπάρχουν νέα, θα ενημερώσω Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted November 13, 2009 Οι πρώτοι νεκροί από το εμβόλιο γι ατη νέα γρίπη http://www.promitheasblog.com/2009/10/sos-h1n1.html Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites