Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
clouseau

Λαστιχα για SUV

Recommended Posts

ειμαι για αλλαγη ελαστικων στο HRV. τωρα το αυτοκινητο φοραει Pirelli Scorpion STR 205/70/15. πρεπει να ειναι λιγο μεγαλυτερα απο την αρχικη εργοστασιακη διασταση. εγω τους εχω κανει γυρω στα 30.000 χιλιομετρα αλλα δεν ξερω ποσο εχουν συνολο γιατι πηρα το αυτοκινητο μεταχειρισμενο.

η χρηση που κανω ειναι κυριως ασφαλτο (πολη καθημερινα - εθνικη) αλλα αρκετα Σ/Κ ελπιζω να ανεβαινω ΧΚΠ. αρα εκτος ασφαλτου με ενδιαφερει και η καλη αποδοση στο χιονι/ παγο. Μάλλον ειναι υπερβολη να παω σε χιονολαστιχα για αυτο και στο ψαξιμο κοιταζω κατι σε all terain 50-50. οι επιλογες προς το παρον ειναι

Pirelli Scorpion ATR

Cooper Discoverer ATR

Bridgestone Dueler 694

Yokohama Geolandar G012 A/T-S

τα παραπανω All Terrain ειναι θεωρητικα 50-50 αλλα εχουν ασφαλτινο προσανατολισμο και ειναι στην ουσια ποιο πολυ 60-40 ή 70-30. εχω ριξει αρκετο διαβασμα/ ψαξιμο και μαλλον καταληγω στα Yokohama γιατι απο οτι λενε εκτος των καλων επιδοσεων εκτος και τον χαμηλο θορυβο, εχουν και σημαντικα μεγαλυτερη ζωη απο τα υπολοιπα.

γνωμες? ευχαριστω

η γνωμη μου ειναι να μη βαλεις 50-50..πολυς θόρυβος και καταναλωση...προτιμησε highway Μ+S...ή χιονολάστιχα (ετσι θα εχεις και φρεναρισμα και κρατημα στη στροφή)

αν όμως επιμενεις προτεινω BF goodrich

χιονολαστιχα ειναι λιγο υπερβολη γιατι μετα τον Απριλιο αν δεν τα βγαλω θα καταστραφουν σε 1 χρονο... αν τα βγαλω θα πρεπει να αγορασω και αλλη τετραδα γιατι τα τωρινα θελουν αλλαγμα.

τωρα για τα αλλα απο οτι λενε ο θορυβος & καταλανωση ειναι ελαχιστα αυξημενα σε σχεση με τα STR και θα ρισκαρα πιστευω ωστε να εχω καλυτερη συμπεριφορα στο χιονι. οπως ειπα στην ουσια αυτα που αναφερω δεν ειναι 50-50. αν δεις και το πελμα

g012.jpg

για τα bf goodrich θα το κοιταξω. thanks

Edited by clouseau

Yokohama! :D

Και αλυσιδες και ιμαντα για να σε τραβηξω... :rolleyes:

Αν δεν εχεις αλυσιδες... δεν σε τραβαω! Για τιμωρια!! :ph34r:

Φιλικα

ΜακηςΜ

BF Goodrich είναι το μονο πραγματικό 50-50 αλλα ειναι υπερβολικό για σένα κ για το αμάξι που θες να το φορέσεις.

Yokohama Νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή για σενα.

Εχω δοκιμάσει 3 σετ σε 3 διαφορετικά αμάξια κ έμεινα ευχαριστημένος σε όλες τις συνθήκες. Ειδικά στο χιόνι που σε νοιάζει εσένα.

Μόνο που στις στροφές αμα τα πιέσεις λίγο σκούζουν...........Μικρό το κακό. Νομίζεις οτι πας με τα διπλάσια χλμ απο αυτα που πας. :rolleyes::ph34r:

Αλλη "χωματίνο-ασφάλτινη" καλή επιλογή είναι τα KUMHO.

Pirelli Scorpion ATR (της πλάκας)

Cooper Discoverer ATR (σκληρά λάστιχα)

Bridgestone Dueler 694 (στα επίπεδα του γιοκοχάμα αλλα στα 2 χρόνια αλλαγή.)

Ολα ειναι περιπου στο 70-30χωμα...

Edited by VaL

Ανήκω παντού και πουθενά

Seriusly Playful

BF Goodrich είναι το μονο πραγματικό 50-50 αλλα ειναι υπερβολικό για σένα κ για το αμάξι που θες να το φορέσεις.

Yokohama Νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή για σενα.

Εχω δοκιμάσει 3 σετ σε 3 διαφορετικά αμάξια κ έμεινα ευχαριστημένος σε όλες τις συνθήκες. Ειδικά στο χιόνι που σε νοιάζει εσένα.

Μόνο που στις στροφές αμα τα πιέσεις λίγο σκούζουν...........Μικρό το κακό. Νομίζεις οτι πας με τα διπλάσια χλμ απο αυτα που πας. :rolleyes::ph34r:

Αλλη "χωματίνο-ασφάλτινη" καλή επιλογή είναι τα KUMHO.

Pirelli Scorpion ATR (της πλάκας)

Cooper Discoverer ATR (σκληρά λάστιχα)

Bridgestone Dueler 694 (στα επίπεδα του γιοκοχάμα αλλα στα 2 χρόνια αλλαγή.)

Ολα ειναι περιπου στο 70-30χωμα...

Α κ καλή σας χρονιά. Ειναι το πρότο ποστ του έτους....(ας είναι καλα το Notification που μου έκανε)

Ανήκω παντού και πουθενά

Seriusly Playful

ευχαριστω για τις απαντησεις!

οντως το BF Goodrich ειναι για ποιο αγριες καταστασεις ενω τα αλλα με ποιο ασφαλτινο προσανατολισμο.

Μακη γιατι το λες αυτο και με μπερδευεις? αυτα τα Yokohama δεν εχουν σχεση με τις μουφες που φορανε τα Forrester μαμα αν εννοεις αυτο. επισης παντα εχω στο πορτ παγκαζ και ενα ζευγαρι χιονοκαλτσες. αρα ειμαι καλυμμενος εε? με τραβας!

Στο Pinin τα τελευταία 4 χρονια φοράμε τα dueler 694 και έχουμε μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι! :P;)

Βεβαια σε αυτό που λέει ο VaL έχει ένα δίκιο αλλα εγώ θα το έλεγα 2+. Πέρυσι όλο το χειμωνα ανεβοκατέβαινα για σκι με τα 694 που έκλειναν 2 και κατι χρόνια περίπου (τα αλλάξαμε πριν 3 μήνες) είχαν πολυ καλή απόδοση!

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Μακη γιατι το λες αυτο και με μπερδευεις? αυτα τα Yokohama δεν εχουν σχεση με τις μουφες που φορανε τα Forrester μαμα αν εννοεις αυτο.

Όντως, μπερδεύει το χιούμορ του Μάκη. Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις τι θέλει να πει, θα σου πω μόνο ότι τα Yokohama έχουν ένα υποκοριστικό (κάτι σαν nickname ας πούμε):

ΥokoGlistra

Φιλικά

gtsap

ΥΓ1. Τα συγκεκριμένα ΥokoGlistra θα σου τα πρότεινα μόνο αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα (πάνω από 20-25 Κ το χρόνο).

ΥΓ2. Σε αυτό όμως το επίπεδο χρήσης, σαφώς συμφέρουν τα 2 σετ (100% ασφάλτινο και χιονολάστιχο -- θα σου βρει καλό ο Μάκης για να μην σε τραβάει :P )

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

κοιτα αυτο το nickname εγω το ξερω για αλλο brand... Glisrtrelli... ;)

γενικα εχω διαβασει μονο καλα λογια για το συγκεκριμενο Yokohama και οντως με το HRV κανω καμια 20Κ τον χρονο (ζωη να εχει :P ) αλλα το χειμερινο το απερριψα για να μην μπω στην διαδικασια να αγοραζω 2 σετ ελαστικων. τοσο απο αποψη κοστους οσο και για την μανουρα του βαλε-βγαλε. ασε που και το κατσαβραχο μας θα το παμε το καλοκαιρι οποτε γιατι να το διαλυσουμε το ασφαλτινο?

Εγω, οταν με το καλο λιωσουν τα Yokoglistra G900S που κληρονομησα απο τη μαμα :P θα βαλω τα Yokohama ATS η τα Yokohama A012 (η καπως ετσι, δεν μου'ρχεται τωρα και βαριεμαι να ψαχνω νυχτιατικα). Εσυ βαλε ο,τι θελεις... :P

Το χειμωνα θα φοραω χιονολαστιχα και θα σε τραβηξω απο το χαντακι, αν εισαι καλος γειτονας και δεν ροχαλιζεις (πολυ) :lol::lol::P

Η Yokohama φτιαχνει τα καλυτερα (Yokohamata) και τα χειροτερα λαστιχα (Yokohamimena) για SUV/SAV. Απ' ολα εχει ο μπαξες... ;)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Εγω, οταν με το καλο λιωσουν τα Yokoglistra G900S που κληρονομησα απο τη μαμα :P θα βαλω τα Yokohama ATS η τα Yokohama A012 (η καπως ετσι, δεν μου'ρχεται τωρα και βαριεμαι να ψαχνω νυχτιατικα). Εσυ βαλε ο,τι θελεις... :P

Το χειμωνα θα φοραω χιονολαστιχα και θα σε τραβηξω απο το χαντακι, αν εισαι καλος γειτονας και δεν ροχαλιζεις (πολυ) :lol::lol::P

Η Yokohama φτιαχνει τα καλυτερα (Yokohamata) και τα χειροτερα λαστιχα (Yokohamimena) για SUV/SAV. Απ' ολα εχει ο μπαξες... ;)

Φιλικα

ΜακηςΜ

OK! αυτα που ψαχνεις ειναι αυτα που αναφερω παραπανω Yokohama Geolandar G012 A/T-S

(το ροχαλιτο ειναι αρχοντια :P )

Η Yokohama φτιαχνει τα καλυτερα (Yokohamata) και τα χειροτερα λαστιχα (Yokohamimena) για SUV/SAV. Απ' ολα εχει ο μπαξες...

:lol: :LOL: :P:P :P :D :D

(το ροχαλητό είναι αρχοντιά :P )

;)

Make Parnassos Great Again!

(το ροχαλιτο ειναι αρχοντια ;) )

:lol::lol::P

Επιασε! Στημενο ητανε! :P

They don't call us the Boomer Generation for nothin' :P

Εγω ειμαι baby Boomer αλλα η κυρα μου ειναι Mother Boomer :D (the Mother of all Boomers :P ).

Εχουμε περισση αρχοντια στο ΜακηςΜεϊκο...

Φιλικα

ΜακηςΜ

Χαιρετω μετα απο 4-5 χρονακια απουσιας... <_<

Λοιπόν, στο θέμα μας , θα ήθελα να βάλω άλλο ένα ελαστικό στην λιστα μιας και το φοράω τον τελευταίο χρόνο σε αντικατάσταση του Bridgestone Dueler. Ο λόγος περί του TOYO AT open country.

Χαρακτηριστικά του ο "ασφάλτινος" προσανατολισμός του ,με οτι θετικό αυτό συνεπάγεται στο κράτημα και την ποιότητα κύλισης

και οι επιδόσεις του στο χιόνι σαν M+S ελαστικό που είναι. (ιδίως συγκριτικά με το dueler).

Στα αρνητικά , συγκριτικά με το deuller, το toyo είναι λιγότερο ανθεκτικό στην καταπόνηση και φθορά στην εκτός δρόμου χρήση , οχι τόσο σε ένα χωματόδρομο, αλλά περισσότερο όταν η αναλογία χώμα - πέτρα γέρνει προς το δεύτερο συστατικό.

Και σίγουρα υστερεί σε "χωμάτινη χάραξη" και τα πλενεκτήματα της, τα οποία εγώ προσωπικά δεν χρειάζομαι, εφ'όσων απολαμβάνω αυξημένες ικανότητες και δυνατότητες στο χιόνι.

Β16Α rulezzzz

Θα διαφωνήσω ως προς το ΤΟΥΟ.

Στο Outback, με την αγορά αντικατέστησα το Yokohamimena με Michelin Synchrone και, όταν έφθασε το πλήρωμα του χρόνου (κι επειδή Synchrone δεν υπήρχαν), ένα από τα λίγα που βρήκα στη νωστή σουμπαρίσια διάσταση ήταν το Open Country.

Το ήσυχο (σε θόρυβο και κύλιση) αυτοκίνητο, μετετράπη άμεσα σε θυρυβώδες και τραχύ. Στη βροχή το ABS έγινε πιο ευαίσθητο, ενώ άρχισε να γλυστράει στις στροφές - συμπεριφορές που δεν υπήρχαν με τα Synchrone.

Το λάστιχο δεν έχει ασφάλτινο προορισμό, αλλά είναι αρκετά σκληρό και πολύ πιο χωμάτινο από πολλά άλλα. Αυτό είναι λογικό, αφού είναι σκληρό. Αποτέλεσμα είναι ότι, ενώ στη λάσπη και στην πέτρα τα πάει καλά, όπως και στο μπόλικο φρέσκο χιόνι, στον πάγο, πολύ λογικά, γλυστράει.

Η Ανάσταση έρχεται όταν έρθει η ώρα για τα χιονολάστιχα. Μπορεί τα ΝΟΚΙΑΝ WR2 να μην είναι τα πιο άγρια χιονολάστιχα (άλλωστε, θέλω και το δείκτη Η), αλλά το αυτοκίνητο μεταμορφώνεται: ήσυχο, τρένο στη βροχή και με μεγάλα περιθώρια ασφάλειας στο χιόνι.

Επομένως, την Παρασκευή έχουμε αλλαγή ζαντολάστιχων (4 άσχημες ζάντες από Forester turbo του 2004-5 που κανείς δεν ήθελε), αλυσίδες και κουβέρτες, φτυάρι (όχι δεν έχω σάκκο με άμμο).

Με αυτά και 1450 κιλά, συνεχόμενο 4Χ4 και αρκετή σύνεση, μου επιτρέπεις Μάκη να ανέβω (και με κοντές να κατέβω);

p2140065u.jpg

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

Τα Michelin είχαν προηγηθεί της τοποθέτησης των Bridgestone Dueller, οπότε έχω προσωπική άποψη και για αυτά. Για κάποιο λόγο δεν τα είχα συμπαθήσει τα Michelin.... μάλλον γιατι δεν είχαν εκτός δρόμου επιδόσεις (οχι οτι με ενδιαφέρουν) ,γιατί στο χιόνι , ειλικρινά τα θεώρησα απαράδεκτα! και γιατί αφού ήταν κακά σε αυτούς τους τομείς δεν ήταν καθαρά ασφάλτινα να πώ οτι κάνουν κάτι και το κάνουν καλα... ναι, είχαν ανώτερη ποιότητα κύλισης, αλλά από κράτημα έπρεπε να είναι καλύτερα, αφού ο προσανατολισμός τους ήταν ασφάλτινος....

Περί ορέξεως ..... Τα λάστιχα πάντως είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό θέμα "προσωπικού" γούστου.

Και δεν θα διαφωνήσω για τον χαρακτηρισμό στη σύγκριση των toyo με τα Michelin, αλλά εγώ τα συνέκρινα με τα bridgestone dueller, ένα μακράν πιο χωμάτινο λάστιχο από τα michelin kai ta toyo.

Να συμπληρώσω οτι τα λάστιχα που προαναφέρω φορέθηκαν σε Rav4 1ης και 2ης γενιάς.

Υ.Γ. Το scooby της οικογένειας (wrx sti MY '08) φόρεσε για πρώτη φορά χιονολάστιχα πριν από 3 εβδομάδες (μου διαφεύγει πιο λάστιχο έβαλε) και ανυπομονώ να δω τι θα κάνει διότι το 245 είναι πολύ φαρδύ για το χιόνι ακόμα και αν το πέλμα είναι κατάλληλο....

Edited by best-ever

Β16Α rulezzzz

...

Η Ανάσταση έρχεται όταν έρθει η ώρα για τα χιονολάστιχα. Μπορεί τα ΝΟΚΙΑΝ WR2 να μην είναι τα πιο άγρια χιονολάστιχα (άλλωστε, θέλω και το δείκτη Η), αλλά το αυτοκίνητο μεταμορφώνεται: ήσυχο, τρένο στη βροχή και με μεγάλα περιθώρια ασφάλειας στο χιόνι.

Επομένως, την Παρασκευή έχουμε αλλαγή ζαντολάστιχων (4 άσχημες ζάντες από Forester turbo του 2004-5 που κανείς δεν ήθελε), αλυσίδες και κουβέρτες, φτυάρι (όχι δεν έχω σάκκο με άμμο).

Με αυτά και 1450 κιλά, συνεχόμενο 4Χ4 και αρκετή σύνεση, μου επιτρέπεις Μάκη να ανέβω (και με κοντές να κατέβω);

:D:lol::lol:

Γιατι; Τροχονομος ειμαι; :)

Σακκο με αμμο μπορεις να βρεις σε πολυ κομψη συσκευασια σε ολα τα σουπερμαρκετ στο τμημα που πουλαει ειδη για γατια. ;) Ιμαντα ρυμουλκησης μπορεις να βρεις στην ΠΕΔΜΑ καθως και ναυτικα κλειδια...

Εμενα μ'αρεσουν οι ζαντες του turbo, τις φοραω στα καλοκαιρινα μου, αν θελεις ασχημια, να δεις τις ζαντες του 07 ατμοσφαιρικου Forester.

Με τα Nokian WRG2 εχεις εμπειρια; Τα φοραγες περσι; Εχω ακουσει αμφιλεγομενα σχολια...

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Και γω Ανασταση κανω οταν βγαζω τα G900S :D

Τον ξέχασα τον ιμάντα (αυτός είναι χειμώνα-καλοκαίρι μέσα).

Τα ΝΟΚΙΑΝ τα φορούσα και πέρσι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος (και από ημέρες όπου όλοι γλυστρούσαν πάνω) - όμως δεν έχω εμπειρία από άλλα χειμερινά για συγκρίσεις.

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

προσωπικα κατεληξα στα Yokohama αλλα δυστυχως εχει ελλειψη :lol:

ενας μου ειπε σε καμια 20αρια μερες αλλοι 2 μου ειπανε μεσα στην αλλη εβδομαδα. οποτε τουλαχιστο αυτο το σ/κ με τα glistrelli θα ανεβω. (τη βλεπω τη δουλεια τη ρημουλκιση δεν την γλιτωνω :P )

Πιθανοτατα να ανεβω και γω γειτονα, με δυο φιλες που θα μεινουν στο Σχολαρχειο... Οι σχαρες μου παιρνουν εξι (πεντε διαπιστωμενα) ζευγαρια σκι. Μπορουμε να σας ανεβασουμε και σας...

Φιλικα

ΜακηςΜ

θενκς αλλα ενταξει δεν θα εχω προβλημα να ανεβω. εχω και τις χιονοκαλτσες οι οποιες κανουν πολυ καλη δουλεια αν χρειαστει. και εγω ψηνω και αλλους να ανεβουν να μεινουν Σχολαρχειο. θα τους το γεμισουμε το μαγαζι απο το πουθενα μου φαινεται :lol:

μπηκανε τα λαστιχακια. αντε να δουμε τι ψαρια πιανουν γιατι την Κυριακη τα παλια δεν ανεβαιναν καλα και εβαλα τις χιονοκαλτσες.

http://crm.bmw.ca/com/en/dashboard/winterT...d/swfPopup.aspx

τι κανουν περισσοτερο τα χειμερινα

χειμερινα εναντι all season

και ενα μεταξυ χειμερινων αλλ σεασον και καλοκαιρινων

Edited by kostasbmw