Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
gvaf72

ΝΕΑ ΠΕΔΙΛΑ

Recommended Posts

HELP!!!!

Ειμαι σκιερ μετριου επιπέδου ,τωρα εμαθα carving,εχω τα rossignol z1 και θελω να τα αλλαξω γιατι μου φαινονται πολυ μαλακα.

το υψος μου ειναι 1.72 και ειμαι 77 κιλα.κανω σκι μονο σε πιστα και εχω δει τα παρακατω πεδιλα αλλα δεν ξερω πια να διαλεξω.

την γνωμη σας λοιπον

salomon x-wing 8

salomon tornado

salomon equipe 24 z10

rossignol z 6.5

θελω ενα πεδιλο που να ειναι ξεκουραστο και να μην το αλλαξω στα επομενα 5 -6 χρονια.

ευχαριστω

Ειμαι σκιερ μετριου επιπέδου ,τωρα εμαθα carving,εχω τα rossignol z1 και θελω να τα αλλαξω γιατι μου φαινονται πολυ μαλακα.

Τρως τούμπες επειδή ανέπτυξες ταχύτητα και είναι ασταθή, καρβαρουν και παίζουν με ταλαντώσεις ή και τα δύο?

Στα πέδιλα που ανέφερες δεν βλέπω ιδιαίτερα ξεκούραστα πέδιλα χωρίς να έχω φορέσει τα rossi 6.5

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τρως τούμπες επειδή ανέπτυξες ταχύτητα και είναι ασταθή, καρβαρουν και παίζουν με ταλαντώσεις ή και τα δύο?

και τα δυο..αλλα κυριως θελω ενα πεδιλο που να μην χρειαζεται τοσο ενεργεια για να σταματησει, με λιγοτερες ταλαντωσεις.

βασικα δοκιμασα σε ενα σκι τεστ κατι πεδιλα τις kastle και μου αρεσε που ηταν πιο σκληρο πεδιλο,εστριβε ευκολα, σταθερο σε ταχυτητα και σε οργωμενη πιστα,και μου φανηκε οτι σταματουσα με λιγοτερη πιεση στα ποδια παρα την μεγαλυτερη ταχυτητα..αλλα και τα 900 ευρω που κοστιζαν με ..ετσουξαν!

Ακτίνα 14-16 ένα καλό φτηνό πέδιλο θα βρεις. Μην περιοριστείς σε salomon γιατί φέτος είναι buyers market στα πέδιλα.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ακτίνα 14-16 ένα καλό φτηνό πέδιλο θα βρεις. Μην περιοριστείς σε salomon γιατί φέτος είναι buyers market στα πέδιλα.

τι ειναι buyers market?

εκτως απο τα παραπανω πεδιλα ξερεις κανενα αλλο σε αλλη μαρκα?

Έχουν στρεσαριστεί τα μαγαζιά από την κακή αρχή της σεζόν και έχουν εξαιρετικές τιμές

Πέδιλα έχω πολλά να προτίνω αν θες ανέβασε ένα βίντεο με εσένα να κάνεις σκι ή τα λέμε στο βουνό.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Από προσωπική εμπειρία σε Salomon, καλύτερα μην τα επιλέξεις! Άμα πετύχεις και καμία περίεργη δέστρα τότε τα έπιασες τα λεφτά σου πόσο μάλλον άμα πάθει και τίποτα!

Θα σου πρότεινα μάρκες Fisher , Rossignol χωρίς οι άλλες να έχουν κάποιο πρόβλημα ! Απλά γούστο δικό μου ... Γενικά ψάξε ... Πήγαινε σε μαγαζιά, ψάξε στο net

Από μένα ρίξε μια ματιά και στο Rossignol Z10

Edited by Evagelos

σε

και
το βιδεακι φοραω τα Ζ6 τα περσινα

αν κανεις ιδιο σκι περιπου με μενα παρε τα Ζ6.5 ειναι πολυ καλα!

αν οχι παρε Ζ3 και εισαι κομπλε

θα διαφωνησω με τον Βαγγελα πιο πανω για το Ζ10 ειδικα το φετινο που ειναι μια μιξη απο Ζ10 περσινο μαζι με Ζ11 και Ζ15 δλδ ακομα σκληροτερο απο περσι

ανα κανεις βημα και παρεις πεδιλο πανω απο το επιπεδο στο οποιο βρισκεσαι θα μεινεις εκει που εισαι τωρα να το θυμασαι

παρε το Ζ3 αν εισαι μετριος για να μαθεις σκι και να θυμασαι οτι αν τρεμουν τα φτυαρια σου στην ταχυτητα με το 3αρι σημαινει οτι δεν στριβεις σωστα το σκι

αυτο σε ποσοστο πανω απο :lol:% το υπολοιπο 20 ειναι επειδη ειναι μαλακο το πεδιλο

για ψαξου λιγο :angry:

DALTONS POW ROBBERY.....

HELP!!!!

το υψος μου ειναι 1.72 και ειμαι 77 κιλα.κανω σκι μονο σε πιστα και εχω δει τα παρακατω πεδιλα αλλα δεν ξερω πια να διαλεξω.

την γνωμη σας λοιπον

salomon x-wing 8

salomon tornado

salomon equipe 24 z10

rossignol z 6.5

θελω ενα πεδιλο που να ειναι ξεκουραστο και να μην το αλλαξω στα επομενα 5 -6 χρονια.

ευχαριστω

Δεν γραφω συχνα αλλα προκειμενου να βοηθησω αν μπορω (πιστευω οτι μπορω) θα σου προτεινω κατι που αν το παρεις (ανεξαρτητα αν αλλοι ισως θα σου πουν διαφορετικα), δεν θα το μετανοιωσεις...

ATOMIC METRON 9 ή 7.

Ναι ειδα ότι κάνεις σκι εντος πίστας αλλά πίστεψέ με είναι απίστευτα στριφτερά, σου εμπνέουν εμπιστοσύνη στη στροφή (αφού ξεκίνησες όπως λες να κάνεις carving) οδηγώντας σε στο επόμενο level και-γιατί όχι- και σε κάποιες πρωτοκατεβασιές σε πούδρες που είναι όλα τα λεφτά...

Με λίγα λόγια τα κάνουν όλα και συμφέρουν!!!

ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΑ KLIPS ΣΤΙΣ ΜΠΟΤΕΣ ΠΡΙΝ...ΤΣΟΥΛΗΣΟΥΜΕ!!!

Α ναι το ξέχασα..

Πριν αγοράσεις οτιδήποτε πήγαινε κάπου και νοικιασέ το.. Όταν λοιπόν τα νοικιάσεις - πίστεψέ με - η αγορά τους είναι... μονόδρομος...

Εγώ έχω τα ATOMIC METRON 11 B5C. Είναι απίστευτα!!! Με έχουν πάει σε απίστευτες πλαγιές κάθε κλήσης, εντός ή εκτός πίστας, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό...

ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΑ KLIPS ΣΤΙΣ ΜΠΟΤΕΣ ΠΡΙΝ...ΤΣΟΥΛΗΣΟΥΜΕ!!!

Δεν γραφω συχνα αλλα προκειμενου να βοηθησω αν μπορω (πιστευω οτι μπορω) θα σου προτεινω κατι που αν το παρεις (ανεξαρτητα αν αλλοι ισως θα σου πουν διαφορετικα), δεν θα το μετανοιωσεις...

ATOMIC METRON 9 ή 7.

Ναι ειδα ότι κάνεις σκι εντος πίστας αλλά πίστεψέ με είναι απίστευτα στριφτερά, σου εμπνέουν εμπιστοσύνη στη στροφή (αφού ξεκίνησες όπως λες να κάνεις carving) οδηγώντας σε στο επόμενο level και-γιατί όχι- και σε κάποιες πρωτοκατεβασιές σε πούδρες που είναι όλα τα λεφτά...

Με λίγα λόγια τα κάνουν όλα και συμφέρουν!!!

Σαν ευτυχης ιδιοκτητης Atomic Metron 9 (και εγω και η γυναικα μου) προσυπογραφω τα ανωτερω, τα κανουν ολα και συμφερουν! :angry:

δεν νομιζω να υπαρχει ακομα η σειρα metron

μονο μεταχειρησμενα η ξεχασμενα σε κανενα στοκ θα βρεις

γενικα εκτος απο το 11B5 κανενα ατομικ δεν με εχει ενθουσιασει αποσα εχω φορεσει δεν ξερω γιατι ...

ισως ειναι επειδη δεν εχω ιδεα απο σκι :blink:<_<

DALTONS POW ROBBERY.....

Να γραψω κ' εγω τον πονο μου...

Θα 'θελα καποια στιγμη να διαβασω στο φορουμ μας

οτι καποιος εχει να πει και κατι κακο για τα πεδιλα που καβαλαει...

Εξαιρεση στο παραπανω εχω μονο μια που θυμαμαι, του Fidelio,

που ειχε θαψει καποτε τα Βandit, ασχετως αν τα φοραει ακομα κ΄ σημερα... νομιζω :blink:

Που θελω να το παω...

Ολοι εμεις που ειμαστε, μεσες ακρες, μεσεου επιπεδου, αλλα μεχρι εκει...

και σιγουρα οχι επαγγελματιες, ουτε δοκιμαζουμε στην σαιζον καμμια 10ρια ζευγαρια πεδιλα

ετσι ωστε να εχουμε μια πιο ολοκληρομενη αποψη,

βρισκουμαι τα πεδιλα μας ΠΑΝΤΑ ιδανικα,

και τα προτεινουμε και στους αλλους.

Σιγουρα δεν το κανουμε για κακο,

αλλα ειναι καπως ολη αυτη η κατασταση...

Οποιος θελει πραγματικα να βοηθησει, γραφοντας ενα review για τα πεδιλα του,

θα πρεπει να γραφει συγχρονως το υψος των σκι που εχει, σε αναλογια με το βαρος / υψος του,

σε τι πιστες / κλισεις κανει συνήθως, τι χιονια συναντα, πιο το ειδος σκι κανει (μικρες / μεγαλες στροφες, ταχυτητα κ.α.)

και ακομα και με τι μποτες / σκληροτητα κανει.

Ναι, σιγα μην κατσω να γραψω ολοκληρο ραπορτο θα μου πειτε...

αλλα δυστυχως καπως ετσι ειναι τα πραγματα...

Για αυτο, σε οσους αναζητουν γνωμες, ας εχουν καταληξει τουλαχιστον σε 4-5 ζευγαρια,

ας δοκιμασουν / νοικιασουν / δανειστουν πεδιλα,

κ' απο εκει κ΄ περα ας λαβουν υπ΄ οψην

και τις γνωμες των αλλων.

Διαβαστε και στο διαδικτιο reviews,

αν και ακομα και εκει παιζονται οικονομικα συμφεροντα,

αλλα ενταξει... δεν μπορει να βγαζουν και το ασπρο μαυρο...

Στις μερες μας δεν υπαρχουν "κακα" πεδιλα.

Ισως πεδιλα με ιδιαιτερα χαρακτηριστικα... ΝΑΙ.

Με τις εκπτωσεις - προσφορες που παιζουν αυτον τον καιρο,

κανεις δεν αγοραζει πεδιλα, και τα παντρευεται...

Δεν σου κανουν...

τα αγοραζεις φθηνα...

τα ξαναπουλας φθηνα!!!

Δοκιμαστε λοιπον οσα περισσοτερα μπορειτε

και ακουστε τα ποδια σας.

Υ.Γ: Καποια στιγμη ευχομαι τα Ελληνικα καταστηματα

να σεβαστουν περισσοτερο τους πελατες τους,

και να κανουν πιο συχνα ski tests για ολους.

<_<

σε
και

θα διαφωνησω με τον Βαγγελα πιο πανω για το Ζ10 ειδικα το φετινο που ειναι μια μιξη απο Ζ10 περσινο μαζι με Ζ11 και Ζ15 δλδ ακομα σκληροτερο απο περσι

ανα κανεις βημα και παρεις πεδιλο πανω απο το επιπεδο στο οποιο βρισκεσαι θα μεινεις εκει που εισαι τωρα να το θυμασαι

παρε το Ζ3 αν εισαι μετριος για να μαθεις σκι και να θυμασαι οτι αν τρεμουν τα φτυαρια σου στην ταχυτητα με το 3αρι σημαινει οτι δεν στριβεις σωστα το σκι

αυτο σε ποσοστο πανω απο :lol:% το υπολοιπο 20 ειναι επειδη ειναι μαλακο το πεδιλο

για ψαξου λιγο <_<

Έχεις δίκιο Χρήστο! Έμεινα στο ότι θέλει σκληρό πέδιλο και όχι στο ότι είναι και μέτριος! :blink: Μάλιστα σκεφτόμουν να του πρότεινα και κανένα Radical race ! Βασικά το καλύτερο είναι ski test! ...Όπως αυτά που είχες δοκιμάσει! Από τη στιγμη μάλιστα που σου άρεσαν γιατί δεν τα παίρνεις? Δεν πιστεύω να έχουν 900ευρώ! Κάπου μπορείς να τα βρείς σε λογική τιμή! Ψάξε στο ίντερνετ πχ για κανένα περσινό μοντέλο! Βασικά ποιό ήταν το μοντέλο? Ψάξε στο google να το βρείς να μας το πείς!

Edited by Evagelos

σε
και

αυτο σε ποσοστο πανω απο B)% το υπολοιπο 20 ειναι επειδη ειναι μαλακο το πεδιλο

για ψαξου λιγο :)

Φιλε skimad τα βιντεακια σου ειναι πολυ κατατοπιστηκα και σε ευχαριστω γιατι δεν εχω βιντεακι με εμενα.

οσον αφορα το πρωτο βιντεο κανω κατεβασιες σαν τα δυο τελευταια παιδια αλλα οχι τοσο γρηγορες.θες το πεδιλο οτι δεν ειναι τοσο γρηγορο?θες οτι ειναι μαλακο?θες οτι δεν ειμαι και τοσο γυμνασμενος?δεν ξερω. παντος το στιλ ειναι σχεδον ιδιο.

οσον αφορα το δευτερο βιντεο κανεις 2 κατεβασιες.την πρωτη την κανω αλλα οχι για πολλα μετρα γιατι χανω τον συντονισμο μου αλλα το θεωρω ευκολο για μενα.

οσον αφορα την δευτερη κατεβασια ναι την κανω οπως εσυ.

το Σαββατο δοκιμασα τα Ζ 6,5.

Οι εντυπωσεις μου ειναι οι εξης.καταρχην τα δοκιμασα στο πηλιο σε ολες τις πιστες ,στο 1,62υψος πεδιλου.

τα πεδιλα ειναι τρενο.πανε οπου τα πας, σταθερα,στιβαρα,σε οργωμενη πιστα δεν μασσανε και στριβουν πολυ ευκολα.

εκεινο που με προβληματησε ειναι οτι ανεπτησαν πολυ γρηγορα ταχυτητες.οχι πολυ ευκολα..αμεσως μολις καρβαρα !!! ταχυτητες που εγω δεν ημουν συνηθισμενος με αποτελεσμα να ειμαι συνεχεια χαμηλα για το κεντρο βαρους.

επισεις κατι αλλο που μου εκανε εντοιπωση ειναι οτι ειναι πιο βαρια απο το Ζ1 που εχω.

οσον αφορα τις κατεβασιες με κλειστες ,κοφτες στροφες δεν ειχα κανενα προβλημα γιατι εστριβαν πολυ ευκολα.εκτως βεβαια απο την ταχυτητα..

δυστηχως τα πεδιλα δεν ειχα την ευκαιρια να τα εχω ολη την ημερα ( μου τα δανεισε ο κυριος που νοικιαζει πεδιλα στο σαλε για 2-3 κατεβασιες ,χωρις χρεωση,και τον ευχαριστω πολυ γιαυτο) και δεν ξερω αν στο τελος της ημερας θα με κουραζαν ή οχι. 350 ευρω με δεστρες ειναι καλα για το Ζ6,2?

τωρα οσον αφορα τα Ζ3 αν τα βρω θα τα δοκιμασω.

Τωρα ομως κυκλοφορουν τα Ζ 2,5...τι διαφορα εχουν απο τα Ζ3 ? μαλλον πιο μαλακα.

αλλα τα Ζ 2,5 να εχουν τοσο μεγαλη διαφορα απο τα Ζ1? 270 ευρω με δεστρα ειναι πολλα?

Ζ3 Ξερεις που μπορω να βρω να αγορασω αν τελικα τα δοκιμασω και μου κανουν? τι τιμη ειναι καλη για τα Ζ3?

ευχαριστω και παλι για την βοηθεια.

Edited by gvaf72

Έχεις δίκιο Χρήστο! Έμεινα στο ότι θέλει σκληρό πέδιλο και όχι στο ότι είναι και μέτριος! :) Μάλιστα σκεφτόμουν να του πρότεινα και κανένα Radical race ! Βασικά το καλύτερο είναι ski test! ...Όπως αυτά που είχες δοκιμάσει! Από τη στιγμη μάλιστα που σου άρεσαν γιατί δεν τα παίρνεις? Δεν πιστεύω να έχουν 900ευρώ! Κάπου μπορείς να τα βρείς σε λογική τιμή! Ψάξε στο ίντερνετ πχ για κανένα περσινό μοντέλο! Βασικά ποιό ήταν το μοντέλο? Ψάξε στο google να το βρείς να μας το πείς!

evagele σε ευχαριστω και εσενα και ολους οσους απαντησαν στο topik .τα πεδιλα τα βρηκα στο site tiς kastle ειναι τα ΜΧ 78. ΕΙΝΑΙ 60-40 και κοστιζουν 850ευρω.δεν τα δινω με τιποτα ! αν τα βρεις κανα 400 τα πηρα.!

το επομενο ΣΚ θα δοκιμασω το ΑΤΟΜΙΚ

σε ευχαριστω παντος

τα πεδιλα ανεπτυσαν ταχυτητα γιατι πολυ απλα δεν τα (εχεις)ακομα <_<

βρες ενα Ζ3 απο 300-350 ευρω φετινο και παρτο

αυτο το πεδιλακι θα το αλλαξεις σε τουλαχιστον δυο χρονιες

αν γραψεις και κανα βιντεακι ριχτο να σε δουμε αλλιως ελα να μας βρεις το τριημερο στον παρνασσο :blink:

DALTONS POW ROBBERY.....

α και κατι αλλο

το Ζ2.5 δεν υπαρχει στην σελιδα της rossi νομιζω ειναι το ιδιο σκι με το 3 και βγαινει για τα intersport

χωρις να ειμαι σιγουρος ομως...

DALTONS POW ROBBERY.....