speed machine 13 Report post Posted February 26, 2010 (edited) ----------------------------------------------- Edited January 7, 2013 by speed machine Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 26, 2010 (edited) Αν δεν κανω λαθος, τα πεδιλα που εχεις βαλει στο ματι ειναι twin tip. Αντιθετως τα K2 Shuksan που εχεις μεχρι τωρα, εχουν πιο ορειβατικο χαρακτηρα. Ποιες ειναι οι προτιμισεις σου? Τα θελεις περισσοτερο για διασχισεις, πορειες, ή σε ενδιαφερει περισσοτερο το θεμα της καταβασης. Σε περιπτωση που σε ενδιαφερει περισσοτερο το θεμα της καταβασης, εχω ενα ζευγαρι V?lkl karma σε 1.77, με καρφωμενη πανω τους την Marker Duke (large) Αν και δεν το εχω πολυσκεφτει για να τα βγαλω στο σφυρι, μιας και καθονται το περισσοτερο καιρο, αν σε ενδιαφερουν το συζηταμε... Edited February 26, 2010 by ALCATRAZ Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
speed machine 13 Report post Posted February 27, 2010 Καλημέρα ALCATRAZ! Σ' ευχαριστώ για την συμβουλή σου. Θέλωι ένα ελαφρύ και πιο φαρδύ πέδιλο από αυτό που μου προτείνεις. Όπως γράφω οι αναβάσεις μου διαρκούν συνήθως 2 ώρες και μερικές φορές περισσότερο Μ΄ ενδιαφέρει βέβαια το πέδιλο να συμπεριφέρεται καλά και στην κατάβαση κυρίως σε φρέσκα χιόνια. Με το twin tip όπως ειναι το salomon, πως θα συμπεριφέρεται στα φρέσκα χιόνια;Τι διαφορά θα έχει στην κατάβαση με αυτό που έχω τώρα; Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted February 27, 2010 Κοίτα κι αυτό. Το σκέφτομαι κι εγώ, γιατί είναι ελαφρύ, με λογική τιμή, αλλά και με καλά χαρακτηριστικά κατάβασης και ίσια ουρά, για να καρφώνεται στο χιόνι, στοιχείο απαραίτητο κατά τη γνώμη μου, στο ορειβατικό σκι... Οι διαστάσεις του είναι νομίζω πολύ καλές για όλες τις συνθήκες... Υπάρχουν κι άλλες καλές επιλογές, σε περσινά σκι, όπως το Volkl Polarbear με διαστάσεις 130-94-113. Γενικά υπάρχουν σε αρκετές μάρκες, καλά σκι, αλλά κοίτα να είναι λογικής τιμής και με ίσια ουρά... Μπορεί να σε βοηθήσουν και όσοι έχουν μαγαζιά με σκι εδώ μέσα. Ας γράψουν τις προτάσεις τους και επιλέγεις... Quote Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted February 27, 2010 Γιατί ίσια ουρά ? C? Quote Share this post Link to post Share on other sites
speed machine 13 Report post Posted February 27, 2010 Louis έχουμε τις ίδιες προτημήσεις. Γιατί μεταξύ αυτών των τριών σκι έψαχνα κι εγώ. Νομίζω πως το salomon πρέπει να έχει ένα πιο ευρύ φάσμα συμπεριφοράς. Θα περιμένω λίγες ημέρες ακόμη γιατί το sport-conrad βγάζει προσφορές από ski τεστ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
SPR 1 Report post Posted February 28, 2010 Γιατί ίσια ουρά ? C? FLAT TAILS All of our Adventure skis come with flat tails because they add tremendous utility to a backcountry ski. By allowing you to easily plunge the tails into firm snow, you can build anchors, stake out your tent, or merely secure your skis while retrieving something from your pack, none of which is possible with twin tips or kick tails. Quote Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted March 2, 2010 πήρα αυτά τελικά http://www.sport-conrad.com/index.asp?disp...art_nr=70605209 με μια http://www.sport-conrad.com/includes/view/...art_nr=72603704 C. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 2, 2010 (edited) C με τι φώκιες τα συνδύασες? Πήρες μήπως και τα κραμπον τους? Άντε & καλές αναβάσεις! Edited March 2, 2010 by ALCATRAZ Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted March 2, 2010 Tks A skins πήρα αυτά http://www.sport-conrad.com/index.asp?lang...art_nr=79405421 και ζήτησα να μου τα τριμάρει στα σκι. Κραμπόν δεν πήρα ακόμα C! Quote Share this post Link to post Share on other sites
JIMNIUS 0 Report post Posted December 14, 2010 γεια σας!! Μετά απο κάποιες ατυχίες, κατάφερα τελικά να είμαι σε θέση να δοκιμάσω το ορειβατικο σκι φέτος καθ' ότι κάνω σκί χρόνια και περπατάω στο βουνό επίσης πολύ συχνά. Πιστεύω οτι το ορειβατικό σκι είναι πρώτα ορειβασία και μετά σκι (εννοώντας τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζεται κυρίως απο πλευρά εξοπλισμού). Παρ' όλα αυτά, και με δεδομένες τις περισσότερες επιλογές πού έχουμε πλέον σήμερα λόγω τεχνολογίας, θα ήθελα να δώσω βάρος, κάνοντας ορειβατικό σκι, κυρίως στο ''σκί'', με την έννοια της κατάβασης. Με δεδομένο τον προσανατολισμό της κατάβασης και με σαφή την υποχώρηση που θα κάνω σε βάρος που θα κουβαλάω, θα ήθελα την γνώμη σας για το εξής set: πέδιλα: K2 BackUp (124/82/105) δέστρες: Fritschi Diamir Eagle μπότες: Dynafit Zzero 4C TF Ευχαριστώ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted December 16, 2010 Μια χαρά είναι... Θα μπορούσες να πάρεις και Dynafit δέστρες, για ακόμα χαμηλότερο βάρος, χωρίς να έχεις λειτουργικά θέματα. Σε ευκολία χρήσης και ασφάλεια οι Fritschi είναι πολύ καλές, απλά είναι λίγο βαρύτερες και η μπότα κάθεται πιο ψηλά σε σχέση με τις Dynafit... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
speed machine 13 Report post Posted January 7, 2013 Γεια σας παιδιά ξανά και καλή χιονοδρομική χρονιά σε όλους. Θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή ενός πέδιλου για ορειβατικό σκι. Το ύψος μου είναι 178, το βάρος μου 82 κιλά και το επίπεδό μου είναι μεσαίο στο ορειβατικό / εκτός πίστα σκι. Οι αναβάσεις μου διαρκούν συνήθως 3 ώρες με σακίδιο βάρους 8 κιλών. Κοιτάζω για το K2 COOMBACK με δέστρα Diamir Freeride Pro. Σημειωτέων δε πως από τη μέτρηση ενός φίλου στο wayback 181 πέδιλό του, το ύψος ήταν κατά 1,5 cm πιο ψηλό. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη αν υπάρχει αυτή η διαφορά ύψους και στο coomback καθώς και το πρόσθετο βάρος του σακιδίου μου, ποιο ύψος σκι θα ήταν το κατάλληλο για εμένα; το 174 ή το 181; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted January 7, 2013 1.81 4 Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted January 7, 2013 Κοιτάζω για το K2 COOMBACK με δέστρα Diamir Freeride Pro. καλη επιλογη Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
speed machine 13 Report post Posted January 7, 2013 Σε 181 πιστεύω κι εγώ πως θα είμαι πιο άνετος σε ανοιχτό πεδίο,αλλά σε στενά λούκια και σε δασοσκεπής πλαγιές μήπως θα έχω καλύτερο έλεγχο στο 174; Ακόμη θα υπάρχει και κάποια υπολογίσιμη διαφορά βάρους; (σημ. βάρος πέδιλου και δέστρας σε 174, 2.8kgr, οριακό για ορειβατικό σκι). Απ' ότι έχω δει σε video πρέπει να τα ισοπεδώνουν όλα στο πέρασμά τους και να μένουν κολλημένα στο έδαφος χωρίς να αναπηδούν και να τρεμοπαίζουν. Πέρα από τα reviews που διαβάζουμε στο διαδίκτυο και σαν περυσινός νικητής στην κατηγορία του, από το ALPIN MAGAZINE, αν τα έχει δοκιμάσει κανείς σας θα ήθελα,αν είναι δυνατόν, μια σύντομη περιγραφή από πρώτο χέρι. Σας ευχαριστώ και πάλι! Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted January 8, 2013 Τα φοραμε εδω και δυο χρονια ρε φιλε, παρτα και μην ρωτας ουτε να τα ψαξεις πολυ λεμε. Το πεδιλο ειναι απιστευτο σε ολες τις συνθηκες, παρτο ομως σε 1.81, μην κανεις το λαθος και το παρεις μικροτερο.... Χτυπατω με κλειστα ματια. ΥΓ. Οι περισσοτεροι οδηγοι βουνου στις αλπεις, αυτο εχουνε. Γιατι κοιτας μονο το βαρος των σκι και δεν κοιτας και το βαρος απο το σακιδιο σου και αυτα που θα κουβαλας..... Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
speed machine 13 Report post Posted January 8, 2013 Σ' ευχαριστώ φίλε μου! Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted January 8, 2013 Δύο παρατηρήσεις. Η πρώτη για αυτό που λές εδώ: Απ' ότι έχω δει σε video πρέπει να τα ισοπεδώνουν όλα στο πέρασμά τους και να μένουν κολλημένα στο έδαφος χωρίς να αναπηδούν και να τρεμοπαίζουν. Το coomback δεν έχει μέταλο και ως εκ τούτου είναι κάπως μαλακό σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα της Κ2 που έχουν μέταλο, πχ το Hardside (το οποίο είναι όντως οδοστρωτήρας). Η δεύτερη: 1.81 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Φιλικά 7Ψ 1 Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites