Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Η Selva έχει 2 βαγόνια, ένα προς την κάθε κατεύθυνση της Sella Ronda. Επίσης έχει και αρκετά πιατάκια και ένα καρεκλάκι, που επίσης μπορείς να χρησιμοποιείς για ski in/out.

Εναλλακτικά, θα μπορούσες να μείνεις σε St.Christina που σε οδηγεί επίσης στην ίδια περιοχή για σκι. Εκεί τα πάρκιγκ κοντά στο λιφτ είναι πληρωτικά (υπαίθρια και μη φυλασσόμενα, εγώ πάρκαρα σε χώμα, ούτε καν άσφαλτος), οπότε αν είσαι κοντά σε στάση λεωφορείου το πράγμα αντιμετωπίζεται.

Και εγώ τελικά St. Cristina έκλεισα :)

• Like 1

Scripta Manent

Γερναει αυτος που αρχιζει να ζει μονο με αναμνησεις......

Για φέτος;

Εγώ την πρώτη χρονιά έκλεισα σε Selva, όχι κοντά στο κέντρο. Είχα αυτοκίνητο (δεν έψαξα αν υπήρχαν λεωφορεία) και οδηγούσα κάτι περισσότερο από χιλιόμετρο για το βαγονάκι που πάει Corvara.

Την επόμενη χρονιά έκλεισα σε έναν μικρό οικισμό μεταξύ Ortisei και St.Cristina που ανήκει όμως στην St Cristina. Θα έλεγα ότι με βόλεψε, αν και με εκνεύρισε το πληρωτικό πάρκιγκ στο βαγόνι, ειδικά όταν η κάρτα είναι τόσο ακριβή και όταν δεν σου παρέχει τίποτα απολύτως πέραν του ότι παρκάρεις 100 μέτρα από το βαγόνι.

Σε γενικές γραμμές και τις 2 φορές πλήρωσα (σε σχέση με Αυστρία) αρκετά ακριβότερα (~50%), για χειρότερες υπηρεσίες.

Edited by mil

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Για φέτος;

Εγώ την πρώτη χρονιά έκλεισα σε Selva, όχι κοντά στο κέντρο. Είχα αυτοκίνητο (δεν έψαξα αν υπήρχαν λεωφορεία) και οδηγούσα κάτι περισσότερο από χιλιόμετρο για το βαγονάκι που πάει Corvara.

Την επόμενη χρονιά έκλεισα σε έναν μικρό οικισμό μεταξύ Ortisei και St.Cristina που ανήκει όμως στην St Cristina. Θα έλεγα ότι με βόλεψε, αν και με εκνεύρισε το πληρωτικό πάρκιγκ στο βαγόνι, ειδικά όταν η κάρτα είναι τόσο ακριβή και όταν δεν σου παρέχει τίποτα απολύτως πέραν του ότι παρκάρεις 100 μέτρα από το βαγόνι.

Σε γενικές γραμμές και τις 2 φορές πλήρωσα (σε σχέση με Αυστρία) αρκετά ακριβότερα (~50%), για χειρότερες υπηρεσίες.

Nαι για φέτος.

Στο κέντρο Της St.Cristina σε ξενοδοχείο 20m (λέει) απο τα Lift.

Επειδή θα είμαστε 6 άτομα λέμε για ένα vito να νοικιάσουμε απο Μόναχο που έχουμε κλείσει τα εισητήρια.

Είδα οτι έχει και πουλμαν απευθείας απο Μόναχο για Val Gardena με 100€.

Ελπίζω να μην έχεις δίκιο για τις υπηρεσίες :P

Σε φοβάμαι όμως γιατί και για το ischgl που μου είχες δώσει πληροφορίες σε όλα ήσουν σωστός.

Φοβερή η θέα που έβλεπες!

Scripta Manent

Nαι για φέτος.

Στο κέντρο Της St.Cristina σε ξενοδοχείο 20m (λέει) απο τα Lift.

Επειδή θα είμαστε 6 άτομα λέμε για ένα vito να νοικιάσουμε απο Μόναχο που έχουμε κλείσει τα εισητήρια.

Είδα οτι έχει και πουλμαν απευθείας απο Μόναχο για Val Gardena με 100€.

Ελπίζω να μην έχεις δίκιο για τις υπηρεσίες :P

Σε φοβάμαι όμως γιατί και για το ischgl που μου είχες δώσει πληροφορίες σε όλα ήσουν σωστός.

Φοβερή η θέα που έβλεπες!

Αν νοικιάσετε αυτοκίνητο μην ξεχάσεις να πληρώσετε στην Αυστρία την βινιέτα. Μου έτυχε έλεγχος αμέσως μετά τα σύνορα, για να πιάσουν όσους πάνε Ιταλία και προσπαθούν να περάσουν δίχως να πληρώσουν τα διόδια των 8 ευρώ.

Επειδή για βόλτα το βράδυ είναι ωραίο και το Ortisei και η Selva, θα πρότεινα καλύτερα να έχετε αυτοκίνητο για περισσότερη ανεξαρτησία. Δεν νομίζω ότι θα σας κοστίσει υπερβολικά ακριβότερα. Και όσο περνάει ο καιρός οι τιμές όλο και θα ανεβαίνουν. Δες ναι την πιθανότητα για 2 μικρά αυτοκίνητα (αναλόγως του κόστους του Vito).

Επίσης τσέκαρε την δυνατότητα να παρκάρεις στο ξενοδοχείο που θα μένεις. Λογικά θα μπορείς να παρκάρεις εκεί, αλλά καλύτερα να μην έχεις εκπλήξεις.

Από την τελευταία μας κατεβασιά στην St.Christina, όπως βλέπεις εξαντλήσαμε τα όρια επιμίκυνσης του χιονοδρομικού ωραρίου.

post-398-0-98029600-1350391954_thumb.jpg

post-398-0-10530300-1350392043_thumb.jpg

Αλλά και στην Selva, κάναμε απόσβεση της κάρτας. Επιστρέφοντας από Alta Badia, από τον γύρο της Sella:

post-398-0-44713100-1350393001_thumb.jpg

post-398-0-73909700-1350393102_thumb.jpg

post-398-0-79568900-1350393216_thumb.jpg

post-398-0-66858200-1350393303_thumb.jpg

post-398-0-92905600-1350393388_thumb.jpg

Αλλά και το Ortisei αξίζει σίγουρα την βόλτα:

post-398-0-78808200-1350392174_thumb.jpg

post-398-0-48055000-1350392271_thumb.jpg

post-398-0-00596800-1350392639_thumb.jpg

post-398-0-61194100-1350392777_thumb.jpg

• Like 11

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Φανταστικές φωτογραφίες!Μακάρι να μας κάνει σωστό καιρό.

Το Vito μας έρχετε παρα πολύ οικονομικά.

Και για το Parking chekarismeno είναι οκ για parking.

Σε ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες!

Scripta Manent

Θα συμφωνήσω για τον καιρό. Πέρσι Απρίλιο (1 - 8/4) ξεκίνησα με κάυσωνα (+10) και με σκι αξιοπρεπές μόνο μέχρι τις 11:00, δίπλα στο χλοερό γρασίδι όπου έβοσκαν προβατάκια και γαϊδουράκια και τελείωσα με ατελείωτες χιονοπτώσεις με φρέσκο χίονι κοντά 50 εκ!!!!!. Το ίδιο έπαθα και σε Cervinia. Το φοβερό βεβαια είναι πως ποτέ την επόμενη μέρα το πρωί δεν είχε πάγο, αλλά το πάτημα και η ποιότητα του χιονιού μέχρι φυσικά να αρχίσει να γίνεται σούπα ήταν πολύ καλή. προφανώς, όλο το βράδυ βάζαν τα κανόνια και πατούσαν ταυτόχρονα. Πάντως πιστεύω πως για αρχές μαρτίου θα είσαι καλά. Άλλωστε τα καφεδάκια, το κράσι και το φαγητό στην Ιταλία δεν παίζονται!

• Like 1

carpe diem

Για φέτος;

50% ?? τοσο πολυ ρε συ?

εγω τρεις φορες πηγα, και μπορω να πω οτι οι τιμες ηταν στα ιδια επιπεδα με Αυστρια. Βεβαια δεν εψαξα κοντα στα λιφτ κλπ...Εκανα καπου 10 λεπτα καθε μερα με το αμαξι για να παω στα λιφτ.

Παντως πιστευω οτι οσο ομορφη και αν ειναι η Val Gardena ειναι πολυ υπερτιμημενη...

Για Cortina δεν το συζηταω....

Η καλυτερη μου ηταν στην Μoena παντως...πιστευω οτι εκει εκανα το καλυτερο σκι που εχω κανει ως τωρα στο εξωτερικο. Με βολεψαν και οι πιστες, τα λιφτ, ο καιρος ηταν ιδανικος....οντως βεβαια για μεσα μαρτιου το χιονι στα χαμηλα μετα τις 12.00 σουπιαζε λιγο αλλα οχι κατι τοσο ενοχλητικο.

Υ.Γ. παντως την Αυστρια δεν την αλλαζω με τιποτα....

Snow is on my D.N.A.

Guest afrodite

Mεγάλη ζημιά.

Το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό.. love love love.

Oπως και να έχει, η Βαλ Γαρδένια είναι μαγεία ειδικά αν πας Χριστούγεννα. Αν εισαι τυχερός και πέσεις και σε καλο καιρό (δηλαδή να εχει μολις χιονίσει) νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε παραμύθι. Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε.

Δυστυχώς η εποχη αυτη είναι ρίσκο από πλευράς χιονοκάλυψης. Σ' εκεινη την εκδρομή του snowclub απλά μας έκατσε το λαχείο. Δύο βδομάδες πριν εβλεπα χορτάρια και λουλούδια (που λεει ο λογος) στις webcams....εκει να δεις άγχος. Και μια βδομάδα πριν παμε αρχισε το παρτυ. Εκει πήγε η καρδιά μας στη θέση της, Δε θα πηγαίναμε να μαζέψουμε μαργαρίτες τελικά. Τα βρήκαμε ολα έτοιμα κι οπως πρέπει. Χιονισμένα, φρεσκοχιονισμένα. Βεβαια στις τελευταίες μέρες της διαμονής μας έριξε βροχή ακόμα και χαλάζι, αλλά δε πειραζει. Ειχαμε χορτάσει. Καλά περάσαμε ακόμα και με το χαλαζι. Αν και αυτο πραγματικά πόναγε!

Καλα να περάσεις, θετικές σκέψεις κι ολα θα πάνε καλα.

• Like 1

50% ?? τοσο πολυ ρε συ?

Εκεί που πάω οικογενειακώς Αυστρία, πληρώνω για 2 δωμάτια 115 με πρωινό, για το αντίστοιχο διάστημα σε Val, 180 και ήταν χειρότερο. Την προηγούμενη φορά, περί 25 Ιανουαρίου (χαμηλή σεζόν) 40 ευρώ το άτομο, με πρωινό κακό και δωμάτιο μέτριο.

Φαγητό οικογενειακό στις πίστες σε Αυστρία περίπου 30 ευρώ, σε val 45-50.

Φαγητό σε Αυστρία 60-75, σε val 75-90.

Για την κάρτα σκι... άστα καλύτερα.

καλημερα, εχω παει 3 συνεχομενες φορες selva val gardena και εχω μεινει και τρεις φορες εδω www.garnimiara.com. ski in-ski out ακριβως δίπλα στο champinoi (περναει μπροστα απο τα παραθυρα) μια απο τις βασικοτερς καμπινες, εννοειτε πανω στην sellaronda, 3' περπατημα για να παρεις καρεκλακι να πας απο την αλλη πλευρα της κοιλαδας...και 2' περπατημα απο το κεντρο. νομιζω οτι ειναι το ιδανικο, δεν μετακινεις αυτοκινητο και ειναι ολα στα ποδια σου. εκει γυρω εχει και αλλα ξενοδοχειακια κια πιο φθηνα και πιο ακριβα που πληρουν τις παραπανω προυποθεσεις.

εχω παει 2 φορες τελη μαρτιου και μια φορα τελη ιανουαριου.

και τις τρεις φορες εχω κανει ολες τισ μερες με ηλιοφανεια...απλα τον ιανουαριο ειχε -24 οC στις αρχες ...οταν ειχε - 12 το θεωρησαμε ζεστη.

Μαρτιο εγγυημενα -3 με +2...χιονι μια χαρα αμα εισαι πρωινος τυπος.

για οποιεδηποτε πληροφοριες θα χαρω να δωσω...

μου κανει εντύπωση, γιατί πάντα ήταν πολύ τυπικοί. πάντως ο δρόμος ο οποιος βρίσκεται το ξενοδοχείο, είναι ο πιο βολικός και σίγουρα με τα περισσότερα skiin-skiout ξενοδοχεία. εννοειτε οτι υπάρχουν και πιο φθηνά, και στην selva, και αν πάς στη st christin ¨η στο ortisei ακομή πιο φθηνά. απλά εκεί δεν παίζει skiin-skiout και ουτε είναι πάνω στην sellaronda.

αυγουστιατικα με ψιλοκαυσωνα και γω κολλημενος να βγαζω τα ματακια μου ψαχνοντας την καλυτερη δυνατη επιλογη για το φετινο μας ski-trip!απλα τελειο!!αλλα βοηθεια παντα ευπροσδεκτη απο φιλους που εχουν επισκευθει αυτο το μερος που πρεπει να ειναι ψιλοαχανες σωστα?εχει καποιος εμπειρια απο το castelrotto?εχω βρει ξενοδοχειο μαματο σε τιμη σοκ!τοσο που να με προβληματιζει οτι κατι παιζει!για παμε...!

και εγώ την ίδια απορία έχω...

τι παίζει με το castelroto?

γιατί είναι τόσο φτηνά σε σχέση με τα αλλα χωρια (ortisei, selva, christina) ενώ και αυτό είναι χωριο διπλα σε lift που σε συνδέει με τις πιστες τις val gardena άρα και τις sella ronta?

μήπως έχει μείνει κάποιος και μπορεί να μας διαφωτίσει?

Edited by Χρήστος Λάππας
μετατροπή στα Ελληνικά

και εγώ την ίδια απορία έχω...

τι παίζει με το castelroto?

γιατί είναι τόσο φτηνά σε σχέση με τα αλλα χωρια (ortisei, selva, christina) ενώ και αυτό είναι χωριο διπλα σε lift που σε συνδέει με τις πιστες τις val gardena άρα και τις sella ronta?

μήπως έχει μείνει κάποιος και μπορεί να μας διαφωτίσει?

φιλε jimako μετα απο πολυ μα πολυ ψαξιμο κατεληξα οτι ειναι φθηνο σε σχεση με τα υπολοιπα χωρια που αναφερεις γιατι πολυ απλα δεν συνδεεται με lift με εκεινα αρα και με την περιφημη sella ronda.ειναι πιο κοντα στο alpe di suisy αλλα νομιζω οτι παιζει κωλοδρομος και ψιλοταλαιπωρια.μακαρι να ποσταρε καποιος που γνωριζει καλυτερα.

φιλε jimako μετα απο πολυ μα πολυ ψαξιμο κατεληξα οτι ειναι φθηνο σε σχεση με τα υπολοιπα χωρια που αναφερεις γιατι πολυ απλα δεν συνδεεται με lift με εκεινα αρα και με την περιφημη sella ronda.ειναι πιο κοντα στο alpe di suisy αλλα νομιζω οτι παιζει κωλοδρομος και ψιλοταλαιπωρια.μακαρι να ποσταρε καποιος που γνωριζει καλυτερα.

ναι αλλα βλεπω στο ski map τις val gargena οτι απο alpe di suisy μπορεις να βγεις ortisei. Αρα και sella ronda.

Μηπως κανω λαθος?

το castelroto απο το λιφτ alpe di suisy ειναι 5 λεπτα 3.6 klm με το αυτοκινητο

φιλε δεν ξερω.μακαρι να εχεις δικιο και να ειναι οπως τα λες.απλα εγω μπαινοντας στο viamichelin μου εβγαζε αλλα οταν υπολογιζε την αποσταση castelrotto-siussi.παντως αν το κανεις τελικα το ταξιδι για εκει γραψε μας μετα τι παιζει!

ναι αλλα βλεπω στο ski map τις val gargena οτι απο alpe di suisy μπορεις να βγεις ortisei. Αρα και sella ronda.

Μηπως κανω λαθος?

το castelroto απο το λιφτ alpe di suisy ειναι 5 λεπτα 3.6 klm με το αυτοκινητο

Από Ortisei ΔΕΝ έχεις πρόσβαση στη Sella Ronda. Πρέπει να πας με λεωφορείο ή αν έχεις αυτοκίνητο στη Selva. Το λεωφορείο σε πάει φυσικά στο lift που σου δίνει την πρόσβαση, αλλά προσοχή στα δρομολόγια!

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Από Ortisei ΔΕΝ έχεις πρόσβαση στη Sella Ronda. Πρέπει να πας με λεωφορείο ή αν έχεις αυτοκίνητο στη Selva. Το λεωφορείο σε πάει φυσικά στο lift που σου δίνει την πρόσβαση, αλλά προσοχή στα δρομολόγια!

Με προβληματισες...

Κοιτωντας τον χαρτη της Val gardena ειδα οτι αν ανεβεις στο χιονοδρομικο απο Ortisei και πας στην βαση του λιφτ saltria 65 εχει ενα ski road που σε οδηγει στο lift Monte pana 23 που ουσιαστικα ανηκει στην st cristina και απο κει συνδιαζοντας καποια lift μπορεις να πας μεχρι selva και να συνεχισεις για sella ronda.

Βεβαια σιγουρα αν οντως μπορεις να πας ετσι απο ortisei στην selva, θα κανεις πολυ περισσοτερη ωρα αποτι να πας απο τον δρομο με το αυτοκινητο. Αλλα το ερωτημα ειναι αν εχεις την δυνατοτητα να το κανεις χιονοδρομοντας, η οχι.

Με προβληματισες...

Κοιτωντας τον χαρτη της Val gardena ειδα οτι αν ανεβεις στο χιονοδρομικο απο Ortisei και πας στην βαση του λιφτ saltria 65 εχει ενα ski road που σε οδηγει στο lift Monte pana 23 που ουσιαστικα ανηκει στην st cristina και απο κει συνδιαζοντας καποια lift μπορεις να πας μεχρι selva και να συνεχισεις για sella ronda.

Βεβαια σιγουρα αν οντως μπορεις να πας ετσι απο ortisei στην selva, θα κανεις πολυ περισσοτερη ωρα αποτι να πας απο τον δρομο με το αυτοκινητο. Αλλα το ερωτημα ειναι αν εχεις την δυνατοτητα να το κανεις χιονοδρομοντας, η οχι.

Αυτό το πράγμα που λες, δεν είναι διαδρομή με σκι. Αναφέρεται για cross country (langlauf). Υποθέτω ότι θα υπάρχει και κάποιος δρόμος για να το κάνεις και με ταξί. Επί πληρωμή φυσικά.

Το Ortisei, πρακτικά ΔΕΝ συνδέεται με την Sella Ronda. Θεωρητικά, αν πάρεις το τρενάκι, κλπ, κλπ, θα συνδεθεί. Αλλά το να κάνεις 1 ώρα διαδρομές (ειδικά από Seiseralm) χωρίς σκι και άλλη μία ώρα διαδρομές με σκι για να πας και άλλο τόσο να γυρίσεις, δεν αξίζει. Θα φας την ημέρα σου στο πήγαινε-έλα. Αν υπάρχει η δυνατότητα να πας την παραπάνω διαδρομή που ανέφερες πλξρώνοντας ταξί, θα είναι καλύτερα. Ή παίρνεις το λεωφορείο για να πας στην αφετηρία του Saslong και ξεμπερδευεις.

Αυτό το πράγμα που λες, δεν είναι διαδρομή με σκι. Αναφέρεται για cross country (langlauf). Υποθέτω ότι θα υπάρχει και κάποιος δρόμος για να το κάνεις και με ταξί. Επί πληρωμή φυσικά.

Το Ortisei, πρακτικά ΔΕΝ συνδέεται με την Sella Ronda. Θεωρητικά, αν πάρεις το τρενάκι, κλπ, κλπ, θα συνδεθεί. Αλλά το να κάνεις 1 ώρα διαδρομές (ειδικά από Seiseralm) χωρίς σκι και άλλη μία ώρα διαδρομές με σκι για να πας και άλλο τόσο να γυρίσεις, δεν αξίζει. Θα φας την ημέρα σου στο πήγαινε-έλα. Αν υπάρχει η δυνατότητα να πας την παραπάνω διαδρομή που ανέφερες πλξρώνοντας ταξί, θα είναι καλύτερα. Ή παίρνεις το λεωφορείο για να πας στην αφετηρία του Saslong και ξεμπερδευεις.

το καλυτερο ειναι να παει isghl που τα εχει ολα!!σωστα αλεξη?
  • Like 1