Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

πολυ ομορφες φωτογραφιες, μας θυμισες τα προπερσινα :)

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Αρη, μπορεις να ανεβάσεις πολλες φωτο μαζι στο ιδιο ποστ. αντε, με το σταγονόμετρο μας εχεις :D

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Αρη, μπορεις να ανεβάσεις πολλες φωτο μαζι στο ιδιο ποστ. αντε, με το σταγονόμετρο μας εχεις :D

Ελπίζω του χρόνου να είμαι πιο γρήγορος στο...ανέβασμα φωτογραφιών. :yes Μόλις στήσω τα βιντεάκια μου θα επανέλθω.Να περνάμε όλοι καλά.

Και να μην ξεχάσω την μαγική επιστροφή στο Garmish patencierchen ή κάπως έτσιp1080890rb.jpgp1080886l.jpgp1080883b.jpgp1080872o.jpgp1080878.jpg

• Like 3

'νταξ.. τις βαρεσαμε τις ενεσεις μεσημεριατικα.... :D:notfair:

• Like 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Guest afrodite

Mας αρρωστησες...ελεος. Τι μου θυμησες... την προπέρσινη εκδρομη του συλλογου. Μακράν η καλύτερη....

Αχ και τώρα πρέπει να πάω για δουλεια;;;;;;;;;;;περιμένουμε και άλλες!!!

αυτά είναι χαλιά και όχι τα δικά μας με τη ραφή στη μέση...αντε μην παραπονιέμαι πάλι

-κάνουμε ωραία πηδηματάκια πάντως με τη ραφή... :innocent:

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Κατεβαίνοντας το τούνελ στο Ortisei με κατεύθυνση την alpe di siusi

ΑΧΧΧΧΧ τι μας θύμισες....!!!!!!!!!!

μπράβο και του χρόνου!!!!!!

Ν.

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Μετά από μια χιονοδρομική εβδομάδα στη Selva επιστρέψαμε στην πατρίδα.Εντυπώσεις ανάμικτες.

Στα αρνητικά:Χιόνι ελάχιστο σε σχέση με Παρνασσό π.χ. Υψηλότατες για την εποχή θερμοκρασίες της τάξης των +5 C.Σαν αποτέλεσμα το χιόνι μετά τις 12.00 ήταν από επικίνδυνο ως ...πλάτσα πλούτσα.Μην μιλήσει κανείς για εκτός γιατί θα χρησιμοποιήσει τα πέδιλα για ...δρεπάνι να κόβει χόρτα.Νυχτερινή ζωή (δεν πήγα για αυτό και ούτε γουστάρω τα μπαράκια αλλά το αναφέρω σαν πληροφόρηση) ανύπαρκτη.Στο Άγιο Όρος θα είχε καλύτερο apres.Κυριολεκτικά.

Στα θετικά: Πολύ εντυπωσιακες εικόνες από τα γύρω βουνά που καμμιά κάμερα δεν μπορεί να αποτυπώσει, πίστες για όλα τα γούστα αλλά ο intermediate σκιέρ (βλέπε κόκκινες) έκανε πάρτυ.Πολύ καλή σύνδεση με τα χωριά St Cristina Ortisei.Μπορείς να τα επισκευτείς σκιάροντας.Η sella ronda προορισμός που δεν πρέπει να χαθεί από κανένα που επισκέπτεται την περιοχή.Η περιοχή της Araba μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και η θέα από Marmolada με λιφτ στα 3265m. μοναδική.

Φωτογραφίες θα ανέβαζα αλλά περιμένω να ξεθυμώσω. :veryangry:

Έτσι και αλλιώς με το θεό δεν μπορείς να τα βάλεις.

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες!

Πάντως σου έκατσε η ζεστή εβδομάδα και καθώς δεν έχει και ιδιαίτερα μεγάλα υψόμετρα..... Τελικά κάθε χρόνο κάνει ανάλογη εκνευριστική "ζεστή κακοκαιρία" και αν δεν έχεις κατάλληλα υψόμετρα έχεις θέμα. Φαντάζομαι στην Μαρμελάδα θα ήταν καλά και δεν εννοώ μόνο την θέα.

Πάντως και από το προηγούμενο μου μήνυμα μου θα είχες δει ότι δεν είχε και πάρα πολύ χιόνι και από τότε δεν έριξε και πολλά πράγματα. Ειδικά οι πλαγιές που έβλεπε ο ήλιος, φαίνονται με πολύ χορταράκι...

Άντε του χρόνου πάλι, λίγο νωρίτερα χρονικά, γιατί τον Μάρτιο παίρνεις τα ρίσκα σου.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Πάντως σου έκατσε η ζεστή εβδομάδα και καθώς δεν έχει και ιδιαίτερα μεγάλα υψόμετρα..... Τελικά κάθε χρόνο κάνει ανάλογη εκνευριστική "ζεστή κακοκαιρία" και αν δεν έχεις κατάλληλα υψόμετρα έχεις θέμα. Φαντάζομαι στην Μαρμελάδα θα ήταν καλά και δεν εννοώ μόνο την θέα.

Πάντως και από το προηγούμενο μου μήνυμα μου θα είχες δει ότι δεν είχε και πάρα πολύ χιόνι και από τότε δεν έριξε και πολλά πράγματα. Ειδικά οι πλαγιές που έβλεπε ο ήλιος, φαίνονται με πολύ χορταράκι...

Άντε του χρόνου πάλι, λίγο νωρίτερα χρονικά, γιατί τον Μάρτιο παίρνεις τα ρίσκα σου.

H Μαρμελάδα ήταν κορυφαία από πλευράς ποιότητας χιονιού αλλά επειδή την ίδια ιδέα με εμένα θα είχαν και όσοι σκιάριζαν σε αυτό το μέρος (δηλαδή στις ζεστές μέρες να πάνε Μαρμελάδα για καλύτερα) το απέφυγα.Να τονίσω οτι από στα 1450μ η αναμονή ήταν 24 λεπτά περίπου για να φτάσεις στα 3265 μια φυσιολογική μέρα.

Πάντως μου είχε καρφωθεί στο μυαλό ένα ποστ που είχες κάνει παλαιότερα για val gardena και χαμηλά υψόμετρα αλλά δεν φαντάστηκα οτι θα είχαν τέτοιο θέμα με τα χιόνια.Οι δυτικές Άλπεις βούλιαξαν από χιόνι και η val μετράει ...πόντους.Σκέψου οτι στο site τους έβαλαν ανακοίνωση για τους 10 νέους πόντους χιονιού που έπεσαν προχτές.

Μου φαίνεται οτι του χρόνου θα σκιάρουμε Ιανουάριο.

Edited by Velissarios

H Μαρμελάδα ήταν κορυφαία από πλευράς ποιότητας χιονιού αλλά επειδή την ίδια ιδέα με εμένα θα είχαν και όσοι σκιάριζαν σε αυτό το μέρος (δηλαδή στις ζεστές μέρες να πάνε Μαρμελάδα για καλύτερα) το απέφυγα.Να τονίσω οτι από στα 1450μ η αναμονή ήταν 24 λεπτά περίπου για να φτάσεις στα 3265 μια φυσιολογική μέρα.

Πάντως μου είχε καρφωθεί στο μυαλό ένα ποστ που είχες κάνει παλαιότερα για val gardena και χαμηλά υψόμετρα αλλά δεν φαντάστηκα οτι θα είχαν τέτοιο θέμα με τα χιόνια.Οι δυτικές Άλπεις βούλιαξαν από χιόνι και η val μετράει ...πόντους.Σκέψου οτι στο site τους έβαλαν ανακοίνωση για τους 10 νέους πόντους χιονιού που έπεσαν προχτές.

Μου φαίνεται οτι του χρόνου θα σκιάρουμε Ιανουάριο.

Κάθε νέα χιονόπτωση είναι σημαντική. Διότι ακόμα και αν έχει 2 μέτρα χιόνι (όπως λίγο πιο πάνω στην Αυστρία), αν κάνει ζέστη (όπως έκανε και σε εσένα) η ποιότητα του χιονιού θα είναι από κακή έως επικίνδυνη. Και γι'αυτό ακόμα και με πολύ χιόνι χρησιμοποιούν το τεχνητό κάποιες φορές. Έτσι σε αυτές τις συνθήκες, μία φρεσκαδούρα θα είναι πάρα πολύ καλή.

Κάθε φορά σε ακραίες συνθήκες, μπορεί να λες "έχει την τάδε ψηλή κορυφή", η οποία όταν είναι μία και μοναδική θα σε πεθάνει η πολυκοσμία και η ουρά. Άσε που μέχρι να φτάσεις στην αφετηρία της....

όσο για τα χαμηλά υψόμετρα, πολλές φορές αν βλέπεις μόνο την στατιστική παίρνεις λάθος εικόνα. Πας μία φορά, σου κάθεται καλός καιρός και νομίζεις ότι όλον τον χρόνο είναι αντίστοιχα καλά. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την ανάποδη. Μόνο που αν δεις τα στατισικά των τελευταίων ετών, αντίστοιχες "ανάποδες" συμβαίνουν ΚΑΘΕ χρόνο, άρα δεν αποτελούν τόσο εξαιρετική απόκλιση από τον κανόνα.

Συνολικά όμως, σαν περιοχή είναι πανέμορφη, είναι μία περιοχή που αξίζει να την επισκεφτείς, αν πετύχεις καλές συνθήκες (και προσοχή στην εποχή να μην έχει πολύ κόσμο) θα κάνεις φανταστικό σκι. Όμως από αυτά που είδα, μία μέση εβδομάδα, ο μέσος όρος του σκι που θα κάνεις, υπολείπεται από άλλα χιονοδρομικά των Άλπεων, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι καλά.

Edited by mil

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Έλεγξα το ski pass και μου έβγαλε 213 χιλιόμετρα.Περίμενα λίγο καλύτερα αλλά μάλλον θα φταίνε οι μπύρες. :cheers:

• Like 1

Και τι υψομετρική διαφορά;

Δηλαδή στο site βάζεις την κάρτα σου και σου δίνει τι έκανες;

Και τι υψομετρική διαφορά;

Δηλαδή στο site βάζεις την κάρτα σου και σου δίνει τι έκανες;

Δες εδωhttp://utilizzo.dolomitisuperski.com/jsp/applet_/findTransit.jsp?ccode=en-EN

Στην πρώτη γραμμή βάλε τους αριθμούς 96 και 71946( οι αριθμοί της κάρτας μου).Μετά πάτα check και θα δεις τα πάντα.Ακόμα και αριθμο και όνομα λιφτ ανά μέρα.

• Like 1