Dim 4,703 Report post Posted September 4, 2012 Πάντως δοκιμαστικά μπήκα να νοικιάσω αυτοκινητο , μέσω της autoeurope για 16-23 μαρτίου 2013 και μου έβγαλε Renault Clio από Μιλάνο 127Ε Fiat Panda από Μόναχο 207Ε Η διαφορά μεγάλη για μία ώρα οδήγηση παραπάνω, Τσέκαρε πάντως και τις τιμές βενζίνης. Ιταλία είναι κοντά 1,95!!!!!!!!! Γερμανία δεν ξέρω. Στο viamichelin.com μπορείς, αφού μάθεις την τιμή της βενζίνης σε κάθε χώρα, να σου υπολογίσει και την κατανάλωση με τη μέση επιτρεπόμενη ωριαία ταχύτητα! Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted September 5, 2012 ναι αλλα στα 127 ειναι ολα μεσα οσα εινια στα 207? ουτως ή αλλως κανα 50αρι ευρω ειναι τα χιονολαστιχα. Απο εκει και περα μηπως ειναι τιποτα φοροι κλπ Η βενζινη στην γερμανια εινια καπου στο 1.66 ως 1.70 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted September 5, 2012 Όλα. Αλλά Ιταλία δεν έχει χιονολαστιχα καρδιά μου! Διόδια ήταν από Μαλπένσα, νομίζω περίπου 40Ε, δε θυμάμαι, αλλά το viamichelin τα έχει. δεν ξέρω για διόδια στη Γερμανία! Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
koukos 362 Report post Posted September 5, 2012 Όλα. Αλλά Ιταλία δεν έχει χιονολαστιχα καρδιά μου! Διόδια ήταν από Μαλπένσα, νομίζω περίπου 40Ε, δε θυμάμαι, αλλά το viamichelin τα έχει. δεν ξέρω για διόδια στη Γερμανία! Στη Γερμανία δεν έχει διόδια,στην Αυστρία πληρώνεις βινιέτα για μιά βδομάδα περίπου 8 ευρώ. Τα 40 ευρώ διόδια είναι υποθέτω πάνε-έλα; Quote Share this post Link to post Share on other sites
gianis50 1,869 Report post Posted September 5, 2012 Στη Γερμανία δεν έχει διόδια,στην Αυστρία πληρώνεις βινιέτα για μιά βδομάδα περίπου 8 ευρώ. Τα 40 ευρώ διόδια είναι υποθέτω πάνε-έλα; Υπολογισε και 8ε περιπου ανα διαδρομη το περασμα στην ευρωγεφυρα απο Αυστρια -Ιταλια(δεν περιλαμβανετε στην βινιετα των 8ε) 1 Quote μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted September 5, 2012 Την περίπτωση καθυστερήσεων σε Μιλάνο την σκεφτήκατε; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted September 6, 2012 καλα μην μιλαμε για καθυστερησεις γιατι στην Γερμανια αυτες τις μερες γινεται το ελα να δεις... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted September 6, 2012 Όχι, να μιλάμε. Γιατί εκτός από τις καθυστερήσεις σε αεροδρόμια, υπάρχουν και στους δρόμους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted September 6, 2012 ααα...αυτο εννοεις. Εγω στην Αυστρια-Γερμανια δεν εχω πετυχει ποτε μποτιλιαρισμα αλλα εχω ακουσει (εδω μεσα κιολας) διαφορα.... ειναι αναλογα με τις ωρες και τις μερες ισως ομως οχι οπως Ιταλια Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
giannis_ch 352 Report post Posted October 11, 2012 (edited) Καλησπερα, εχω κανει request offer σε 3 apartments για Μαρτιο, στην περιοχη της Val Gardena απο την προηγουμενη Τεταρτη, αλλα δεν εχω λαβει απαντηση απο κανενα. Στα 2 το εκανα μεσω της σελιδας του καθε apartment και στο 3ο μεσω της επισημης σελιδας της Val Gardena, γιατι δεν ειχε δικη του σελιδα. Τους εστειλα και e-mail το Σαββατο, αλλα ουτε σε αυτο εχουν απαντησει. Λετε να ειναι τυχαιο ή ειναι πολυ νωρις για αυτους εκει στην Ιταλια? Edited October 11, 2012 by giannis_ch Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted October 11, 2012 Τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σου τον τσέκαρες; Μερικές φορές τα μηνύματα πηγαίνουν κατά λάθος στο junk folder. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
giannis_ch 352 Report post Posted October 11, 2012 Ναι τον τσεκαρω παντα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted October 12, 2012 μπορει να εινια και νωρις γιατι γενικα δεν νομιζω να μην απαντανε. Στο κατω κατω λεφτα θα τους αφησεις Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
giannis_ch 352 Report post Posted October 12, 2012 Και μενα μου εκανε εντυπωση, αν σκεφτεις οτι στη Γαλλια, παρα πολλα ειναι ηδη κλεισμενα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
oddin 24 Report post Posted October 14, 2012 Εγώ πάντως που έκανα αίτηση για προσφορές απο τον τέλος Αυγούστου για Ιανουάριο,μου ήρθαν πάρα πολλές με αποτέλεσμα να κλείσω απο Σεπτέμβριο. Quote Scripta Manent Γερναει αυτος που αρχιζει να ζει μονο με αναμνησεις...... Share this post Link to post Share on other sites
giannis_ch 352 Report post Posted October 15, 2012 Εκανες αιτηση σε συγκεκριμενα ξενοδοχεια ή εκει που δηλωνεις τις απαιτησεις σου και σου στελνουν προσφορες τα διαφορα ξενοδοχεια? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted October 15, 2012 Εκανες αιτηση σε συγκεκριμενα ξενοδοχεια ή εκει που δηλωνεις τις απαιτησεις σου και σου στελνουν προσφορες τα διαφορα ξενοδοχεια? Είτε καλώς, είτε κακώς, τώρα είναι σχετικά αργά για κρατήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων. Οι περισσότερες (και καλύτερες ποιοτικά και οικονομικά) πανσιόν, έχεουν ήδη κλειστεί, ενώ συχνά έχουν τακτικούς πελάτες που πηγαίνουν κάθε χρόνο και στην πραγματικότητα κλείνουν τα δωμάτια από την προηγούμενη σεζόν. Δυστυχώς πολλές φορές λαμβάνουν διάφορα requests και όταν είναι κλείσμένοι τα αφήνουν αναπάντητα. Καλύτερα να στείλεις request στο γραφείο τουρισμού και από εκεί θα σου απαντήσουν κάποιοι που έχουν διαθεσιμότητα. Πάντως αν είναι να πας προς το τέλος Μαρτίου, να προσέξεις την διαμονή σου, προσπαθώντας να κλείσεις κάπου σε μεγαλύτερα υψόμετρα (πχ Arabba). Γενικά η περιοχή είναι πανέμορφη, όμως αναλόγως του καιρού, έχουν τύχει και αρκετά προβλήματα επάρκειας χιονιού. Πέρσι, λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω πνιγόντουσαν σε μέτρα χιονιού και στην Val Gardena μετά βίας έριξε 20 ποντάκια για να σώσει τα προσχήματα για την περίοδο των Χριστουγέννων. Συνήθως η περίοδος που πας είναι σίγουρη, όμως όσο πιο αργά πηγαίνεις, τόσο έχεις περισσότερες πιθανότητες για ζεστό και ανεπιθύμητο καιρό. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted October 16, 2012 Καλησπερα, εχω κανει request offer σε 3 apartments για Μαρτιο, στην περιοχη της Val Gardena απο την προηγουμενη Τεταρτη, αλλα δεν εχω λαβει απαντηση απο κανενα. Στα 2 το εκανα μεσω της σελιδας του καθε apartment και στο 3ο μεσω της επισημης σελιδας της Val Gardena, γιατι δεν ειχε δικη του σελιδα. Τους εστειλα και e-mail το Σαββατο, αλλα ουτε σε αυτο εχουν απαντησει. Λετε να ειναι τυχαιο ή ειναι πολυ νωρις για αυτους εκει στην Ιταλια? Θα πρότεινα να το ξανασκεφτείς τη Val Gardena.Η πανωλεθρία που έπαθα πέρσι (τέλη Φεβρουαρίου) με θερμοκρασίες +4 κλπ διέγραψαν για πάντα τους Δολομίτες από τους χιονοδρομικούς μου προορισμούς. Με απλά λόγια μην φοβάσαι το αν υπάρχει χιόνι αλλα αν έχει θετικές θερμοκρασίες το σκι θα σταματάει λίγο μετά τις 11.00 Με τον καιρό βέβαια δεν κάνεις συμφωνίες αλλά μια φορά το χρόνο βγαίνεις εξωτερικό. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
oddin 24 Report post Posted October 16, 2012 Εκανες αιτηση σε συγκεκριμενα ξενοδοχεια ή εκει που δηλωνεις τις απαιτησεις σου και σου στελνουν προσφορες τα διαφορα ξενοδοχεια? Eκανα αίτηση στο site της περιοχής,και μου έστειλαν σχεδόν κατευθείαν αρκετά Ξενοδοχεία-Appartments. 1 Quote Scripta Manent Γερναει αυτος που αρχιζει να ζει μονο με αναμνησεις...... Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted October 16, 2012 Θα πρότεινα να το ξανασκεφτείς τη Val Gardena.Η πανωλεθρία που έπαθα πέρσι (τέλη Φεβρουαρίου) με θερμοκρασίες +4 κλπ διέγραψαν για πάντα τους Δολομίτες από τους χιονοδρομικούς μου προορισμούς. Με απλά λόγια μην φοβάσαι το αν υπάρχει χιόνι αλλα αν έχει θετικές θερμοκρασίες το σκι θα σταματάει λίγο μετά τις 11.00 Με τον καιρό βέβαια δεν κάνεις συμφωνίες αλλά μια φορά το χρόνο βγαίνεις εξωτερικό. επεσες στην περιπτωση. Μην διαγραφεις την περιοχη για αυτο. Εγω πχ οταν ημουνε ειχα πετυχει κατι -19 το πρωι στο αμαξι. Δεν ξερω ποσο θα ηταν πανω στο βουνο. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
giannis_ch 352 Report post Posted October 16, 2012 Eκανα αίτηση στο site της περιοχής,και μου έστειλαν σχεδόν κατευθείαν αρκετά Ξενοδοχεία-Appartments. Το προβλημα ειναι οτι ψαχνω Appartments πολυ κοντα στο κεντρικο lift της Selva Gardena για 6 ατομα και απ'οσο εχω ψαξει, μονο τα 3 στα οποια εχω κανει request υπαρχουν. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted October 16, 2012 Θα πρότεινα να το ξανασκεφτείς τη Val Gardena.Η πανωλεθρία που έπαθα πέρσι (τέλη Φεβρουαρίου) με θερμοκρασίες +4 κλπ διέγραψαν για πάντα τους Δολομίτες από τους χιονοδρομικούς μου προορισμούς. Με απλά λόγια μην φοβάσαι το αν υπάρχει χιόνι αλλα αν έχει θετικές θερμοκρασίες το σκι θα σταματάει λίγο μετά τις 11.00 Με τον καιρό βέβαια δεν κάνεις συμφωνίες αλλά μια φορά το χρόνο βγαίνεις εξωτερικό. Βέβαια είναι βαριά κουβέντα αυτή. ΟΜΩΣ είναι αυτό που ισχυρίζομαι εδώ και πολλά πολλά χρόνια σε όσους δίνω "συμβουλές" (αν θεωρείται ότι δίνω συμβουλές). Παρόλα αυτά, η Val Gardena, έχει καλυτερα υψόμετρα από πολλά άλλα χιονοδρομικά που αναφέρονται εδώ τόσο συχνά. Επίσης οι Δολομίτες έχουν ΕΝΤΕΛΛΩΣ διαφορετικό καιρό από λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω. Μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές να παρατηρήσω στην Αυστρία να γίνεται χαμός από χιόνι και οι Δολομίτες να έχουν πρασινάδες. Υπάρχουν και λιγότερες περιπτώσεις που συμβαίνει το αντίθετο. Εγώ τις Δολολίτες δεν τις διαγράφω από την λίστα προορισμών μου, όμως είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ υπερτιμημένες για αυτό που προσφέρουν μιλώντας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από χιονοδρομικής άποψης, ενώ παράλληλα είναι ιδαίτερα συχνό το φαινόμενο λίγο χιλιόμετρα βορειότερα να βρεις αισθητά καλύτερες χιονοδρομικές συνθήκες (πάλι μιλάμε αποκλειστικά από χιονοδρομικής άποψης). Είναι από τα μέρη που αν την πατήσεις, την πάτησες χωρίς εναλλακτική. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted October 16, 2012 επεσες στην περιπτωση. Μην διαγραφεις την περιοχη για αυτο. Εγω πχ οταν ημουνε ειχα πετυχει κατι -19 το πρωι στο αμαξι. Δεν ξερω ποσο θα ηταν πανω στο βουνο. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές ανάλογες περιπτώσεις. Επίσης, στην κοιλάδα, που δεν την βλέπει ο ήλιος, είναι πολύ συνηθισμένο τον χειμώνα να υπάρχουν αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες από το βουνό, που το βλέπει ο ήλιος. Δεν είναι κανόνας βέβαια. Το ίδιο συμβαίνει σε περιπτώσεις ομίχλης που κολλάει στην κοιλάδα, ενώ το βουνό είναι στον ήλιο πάνω από την υγρασία της κοιλάδας. Έτσι μου έχει συμβεί (περιοχή Kitzbuhel, δηλαδή ανάλογα με Zell, Saalbach) η κοιλάδα να μην βλέπει ήλιο, να έχει παγωνιά που κάθεται στα δέντρα και τα βλέπεις κρυσταλωμένα και στο βουνό ζέστη, με το χιόνι να έχει μέρα με την μέρα αισθητά περισσότερα προβλήματα. Βέβαια, ως περιοχή είναι πανέμορφη, όμως την περιόδο των γιορτών νομίζω ότι για τον χαμό που γίνεται εκεί, το κόστος παραείναι μεγάλο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted October 16, 2012 Το προβλημα ειναι οτι ψαχνω Appartments πολυ κοντα στο κεντρικο lift της Selva Gardena για 6 ατομα και απ'οσο εχω ψαξει, μονο τα 3 στα οποια εχω κανει request υπαρχουν. Η Selva έχει 2 βαγόνια, ένα προς την κάθε κατεύθυνση της Sella Ronda. Επίσης έχει και αρκετά πιατάκια και ένα καρεκλάκι, που επίσης μπορείς να χρησιμοποιείς για ski in/out. Εναλλακτικά, θα μπορούσες να μείνεις σε St.Christina που σε οδηγεί επίσης στην ίδια περιοχή για σκι. Εκεί τα πάρκιγκ κοντά στο λιφτ είναι πληρωτικά (υπαίθρια και μη φυλασσόμενα, εγώ πάρκαρα σε χώμα, ούτε καν άσφαλτος), οπότε αν είσαι κοντά σε στάση λεωφορείου το πράγμα αντιμετωπίζεται. Quote Share this post Link to post Share on other sites
oddin 24 Report post Posted October 16, 2012 Το προβλημα ειναι οτι ψαχνω Appartments πολυ κοντα στο κεντρικο lift της Selva Gardena για 6 ατομα και απ'οσο εχω ψαξει, μονο τα 3 στα οποια εχω κανει request υπαρχουν. Appartment και δίπλα στις πίστες/lifts είναι λίγο σπάνιος συνδιασμός πόσο μάλλον μεγάλο Appartment. Quote Scripta Manent Γερναει αυτος που αρχιζει να ζει μονο με αναμνησεις...... Share this post Link to post Share on other sites