Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
MakisM

Οικονομική (και όχι μόνο) κρίση

Recommended Posts

Οχι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβαίνουν ολα αυτά στο δημόσιο. Είναι ολα προπαγάνδα

9-2-05020.jpg

Μου θυμήζει την περίπτωση των stage , που θέλανε μονιμοποιηση οι εποχιακοί του ΟΑΕΔ ! και πείραν τελικά τα...

Πάντως εδώ που τα λέμε το σύστημα έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μας παγιδεύει όλους μέσα στον ίδιο λάκο, δηλαδή αντε και πριν μερικά χρόνια είχαμε μια αφορμή (δικτατορία , στέρηση ελευθεριών κτλ κτλ ) , σήμερα τι έχουμε δηλαδή σαν αφορμή για να βγούμε στους δρόμους; Οι απο πάνω για παράδειγμα που θέλουν να κρατήσουν την δουλειά τους δρουν αντικοινωνικά από την ώρα που έπιασαν την δουλειά αυτή με ρουσφέτη , και ειναι κωμικό να βγαινουν στους δρόμους. Θα πάρουν ομως και αυτοί τα ...

Από την άλλη μου φαίνεται οτι ήρθε ο καιρός και για πιο "ουσιαστική αντιπολιτευση" ! Ποιος ξέρει τι θα μας βγάλουνε σε κανα 6 μηνο Plus .

Πω πω το ίδιο έργο συνέχεια.....

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Κρίμα ρε παιδάκι μου και τόσα χρόνια νομίζαμε ότι γινόντουσαν κανονικά οι προσλήψεις.

Αλήθεια όμως αφού δεν θα τους ξαναπροσλάβουν δεν θα λυθεί το πρόβλημα; Μπα....

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231073106

και όλη αυτή η προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα δεν θα έχει αποτέλεσμα. Δεν θα μπορούμε να δανειστούμε ; Μπα

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231073119

Η κρίση έχει πολλά αρνητικά (ανεργία, φτώχια, καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων, ξεπούλημα κ.α.) και ένα θετικό (μείωση υδροκεφαλισμού του δημοσίου).

Δυστυχώς όλη η συζήτηση γίνεται για το δεύτερο και χάνουμε το δάσος.

Αλλά ναι ξέχασα η απεργία (η κάθε απεργία ισοπεδωτικά) είναι ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ για αυτή την περίοδο που περνάμε, ενώ όλα τα πρώτα είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ.

Το κράτος είναι κοντά στην χρεωκοπία και πιθανότατα δεν θα την αποφύγει (μπορεί στην τελική να το ονομάσουν διαφορετικά), η κοινωνία όμως έχει ήδη πρακτικά χρεοκοπήσει και η μόνη της λύση είναι να διαμαρτυρηθεί, να εναντιωθεί, διότι ακόμα και αν δεν το κάνει στα πλαίσια της Ψευτοαντικοινωνικότητας των απεργιών θα είναι πάλι χαμένη.

Η κρίση έχει πολλά αρνητικά (ανεργία, φτώχια, καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων, ξεπούλημα κ.α.) και ένα θετικό (μείωση υδροκεφαλισμού του δημοσίου).

Δυστυχώς όλη η συζήτηση γίνεται για το δεύτερο και χάνουμε το δάσος.

..στον ιδιωτικό τομέα παίζει περισσότερη αξιοκρατεία ίσως, αλλά εκεί πρέπει να εισαι πραγματικά ο πιο ικανός ώστε να αντέξεις τον βιασμό ,και να μάθεις στο τέλος οσο πιο καλά γινεται αυτήν την "Τέχνη". Είναι για κάποιο περίεργο λόγο θεμιτό να μας πηδάνε εκεί και να πηδάμε εμείς αργότερα (όσοι αντέξουν ), ενώ στο δημόσιο είναι δεδομένο οτι οι εργαζόμενοι είναι τεμπέληδες και κομματοσκυλα. Χμ,... κάτι δεν μου κάθεται καλά σε όλο αυτό. Μα τι διάβολο τελικά να κάνω , να μην πάρω εκείνο το τηλέφωνο ή να στηθώ στα 4 για μια πιο ήσυχη συνείδηση...

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

... η κοινωνία όμως έχει ήδη πρακτικά χρεοκοπήσει και η μόνη της λύση είναι να διαμαρτυρηθεί, να εναντιωθεί ...

η μόνη της λύση, Φώτη, είναι ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ...

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Ναι στο δουλέψει - όχι με νταβατζήδες όμως!!!!

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Πάνο να δουλέψει ως σκυλί; χωρίς ανταπόκριση; μειώνοντας την αξιοπρέπεια του; ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΕΤΣΙ.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν θα εξαρτηθεί από την δουλειά του. Μάλιστα είναι σχεδόν σίγουρο (πρέπει να γίνει θαύμα για το αντίθετο) ότι θα την φάει (την τρώει).

...ρε παιδιά σύμφωνοι να δουλέψει - αλλά τι γίνεται με τον κόσμο που δεν έχει στον ήλιο μοίρα; ΠΩΣ ;

Σημερα , ακόμα και αν δουλεύεις δεν μπορείς να είσαι αυτόνομος άνθρωπος, δηλαδή δεν γίνεται με 600 -700 ευρώ. Είναι πολύ δύσκολο πράμα , πραγματικά ειναι μαρτύριο/κόλαση ! Τι θα κάνουν λοιπον αυτοί ή εμείς ; δεν θα τα βροντίξουν κάποια στιγμή οταν βρεθοούν αντιμέτωποι με τα οριά τους;

Η λύση υπάρχει και η φύση την ξέρει καλύτερα , σε αυτό θα συμφωνήσω και επειδή οι κοινωνικές ισορροπίες έχουν γείρει κατα πολύ δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα , πολύ το άγχος , πολύ μεγάλη η στεναχώρια. Αυτό σε δύο πράγματα οδηγεί , ή επιθετικότητα ή κατάθλιψη.

Στο σκαι πριν αναφέρθηκε για ακόμα καμια 15.000 απολύσεις και έχει και συνέχεια - θα μου πεις , " ωραία ΚΑι ΤΙ προτίνεις εσύ δηλαδή; " ...σκατά ΔΕΝ ξέρω..πολύ κλισε δεν ακουγεται το "Υπομονή και δουλειά να ειναι και οτι να ναι ;" Φαύλος κύκλος ...πως παγιδευτήκαμε έτσι... :lol:

οσο πολυπλοκη και εαν εχουμε κανει τη ζωη μας η αγορά βασίζεται σε ενα μόνο πράγμα στην προσφορά και τη ζήτηση... ολα τα αλλα ειναι φούσκες...

σιγα σιγα θα εναρμονιστει η αγορά μας σε αυτό...

η Ελλάδα δεν παράγει, στο μεγαλυτερο ποσοστό καταναλωνει αγαθά εισαγώμενα... μοιραία η αγοραστική δύναμη μειώνεται, καθυστερησε με δανεικα λεφτά που πηγαν σε λάθος τομέα.

Η συρικνωση της αγοραστικής δύναμης θα επιταχυνθει απο την ανεργία και την ανέχεια που θα επιφερει αυτό... αργότερα οταν φαγωθουν και τα ετοιμα που εχουμε καβαντζα... τοτε τα προσφερόμενα αγαθά θα αρχισουν να διορθώνουν τη τιμή

μεχρι τότε θα ματώσουμε και θα ματώσουμε πολύ γιατι μας αξίζει... 30 χρόνια κουνάγαμε σημαιακια στο σύνταγμα στο Λευκο Πυργο στο πεδιον του αρεως και κοιτάγαμε μέχρι που φτανει το χέρι μας...

τότε αυτό που έγραψε ο Πάνος ειναι η μονη διεξοδος...

στους περιπου 2000 εργαζομενους που εχουν οι πελάτες μου ζήτημα αν οι 500 ειναι Ελληνες.

...δεν ξέρω πόσοι είναι αυτοί που ΔΕΝ δουλεύουν στο χώρο ειδικευσής τους , δεν είναι λίγοι όμως.. και δεν μου λέτε δηλαδής , ένας πτυχιούχος ( ίσως και με μεταπτυχιακά) είναι εύκολο να πιάσει δουλειά ασχετη με το αντικειμενό του και να ξεκινήσει με 600 ευρώ στα 30-35 του !!!!!! Ωραία , και μάλιστα να δουλέψει στην ΦΑΜΠΡΙΚΑ !!! Σάμπως θα μας τρελάνετε....

Και όμως είναι πολλοί αυτοί Χρήστο μου.

9-2-05020.jpg

είναι πολλοί , αυτό λέω , άλλοι δουλεύουν έχοντας ανοχές (και χαμηλή αυτοεκτίμηση ) και άλλοι δεν την παλεύουν με τίποτα . Πάντως όσοι το κάνουν δεν έχουν φύγει ακόμα από τα σπιτια τους , μενουν ακόμα με τους γονείς στα 40 τους κουβαλώντας ένα κάρο νευρώσεις...

Άραγε αυτός ο άσχετος (ψαρομάλης μεγαλούτσικος ,μέλος του club,δεν θυμάμαι τό user name )που ισχυριζόταν την ανυπαρξία ορυκτού πλούτου στό Ελληνικό υπέδαφος,παρακολοθεί τίς τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τό θέμα? Εργαζόταν μάλιστα ,όπως έλεγε, και σε εταιρεία άνάλογη.

δεν ισχυριζοταν ανυπαρξια,ειπε οτι εχει η ελλαδα αλλα ειναι ασυμφορο να βγει απο τοσο μεγαλο βαθος.

δεν ισχυριζοταν ανυπαρξια,ειπε οτι εχει η ελλαδα αλλα ειναι ασυμφορο να βγει απο τοσο μεγαλο βαθος.

..τώρα όμως τά πράγματα αλλάζουν ξαφνικά, και αρχίζουν να γίνονται ....συμφέροντα τά ασύμφορα, έτσι μαγικά..

Καλά, απ' την στιγμή που τα ακούσαμε στην τηλεόραση, μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσουν να μπαίνουν σημαντικά ποσά στα ταμεία του κράτους και γίνουμε όλοι πλούσιοι... κάτι μου λέει ότι θα μεσολαβήσει καιρός πολύς! Μην αφήσεις την κανονική σου δουλειά ακόμα.

Make Parnassos Great Again!

Ο ασχετος εδω ειμαι και παρακολουθω τα παντα... ;) Δεν ειπα οτι υπαρχουν η δεν υπαρχουν. Για την λεκανη του Ηροδοτου ειπα οτι πρωτον, δεν ξερουμε, γιατι δεν εχουν γινει σεισμικες μελετες με συγχρονη τεχνολογια, και δευτερον, οτι η σημερινη τεχνολογια δεν μπορει να παραγει αεριο απο τα βαθη της λεκανης.

Στο Αιγαιο, αν... τα βρουμε με τους Τουρκους, αν... γινουν οι τρισδιαστατες σεισμικες μελετες, αν... βρουν πιθανα σημεια συγκεντρωσης υδρογονανθρακων, αν... βρεθουν επενδυτες που να θελουν να παρουν το ρισκο, αν... τρυπησουν, αν... βρουνε υδρογονανθρακες, αν... ειναι εκμεταλλευσιμοι, αν... βρεθουν επενδυτες να υπογραψουν συμβαση εκμεταλλευσης, αν... βρεθουνε τραπεζες να τους δανεισουν, αν... χτιστουν οι υποδομες παραγωγης... τοτε, καποιοι θα τρωνε με χρυσα κουταλια! ;)

Στο Ιονιο, που δεν υπαρχουν Τουρκοι απο τα πριν το 1800, πετρελαιο ακομα δεν παραγεται... ;)

Επισης ειπα, οτι απο την στιγμη που θα βρεθει εκμεταλλευσιμο κοιτασμα μεχρι τη στιγμη της παραγωγης οτι μεσολαβουν καποιες δεκαετιες. Τωρα... αν αρχισουν τις προσληψεις νωριτερα...τρεχατε! :P

Απο την εποχη που δεν ημουν μεγαλος και ψαρομαλης και ασχετος... Παιδαρος ομως... :lol:

post-614-1294215535_thumb.jpg

Exxon Santa Ynez Unit. Εγκατασταση της Harmony Platform το 89 σε 1100 ποδια περιπου βαθος

Απο την εποχη που δεν ημουν μεγαλος και ψαρομαλης και ασχετος... Παιδαρος ομως... :lol:

post-614-1294215535_thumb.jpg

Exxon Santa Ynez Unit. Εγκατασταση της Harmony Platform το 89 σε 1100 ποδια περιπου βαθος

Βρε Μακη εσυ γκρεμισες τον πυργο που ειναι πισω σου στην πλατφορμα; :P

Ο...πυργος ειναι Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ!! (Exxon Harmony) δυο μερες πριν τον καταποντισμο και την εγκατασταση της (στο ορθιο) στα 1100 ποδια βαθος!

Στην φωτο, ειναι ακομα στην μαουνα μεταφορας (απο την Κορεα... Hyundai).

H φωτο εχει τραβηχτει απο το υδρογραφικο σκαφος που εκανε συνεχως μετρησεις ταχυτητος ρευματων (και ειχα και εγω το τσαρδι μου...). Ωραιες εποχες! :)

Στο Ιονιο, που δεν υπαρχουν Τουρκοι απο τα πριν το 1800, πετρελαιο ακομα δεν παραγεται... :huh:

Οι τελευταιες ερευνες εγιναν το 1998-2001 αν θυμαμαι καλα?Νομιζω 3 ξενες εταιρειες ειχαν παρει αδειες και εψαχναν στο Ιονιο,γυρω απο την Πελοποννησο και στην Ηπειρο?

Η μια λεγοταν Triton η' καπως ετσι νομιζω?

Οι τελευταιες ερευνες εγιναν το 1998-2001 αν θυμαμαι καλα?Νομιζω 3 ξενες εταιρειες ειχαν παρει αδειες και εψαχναν στο Ιονιο,γυρω απο την Πελοποννησο και στην Ηπειρο?

Η μια λεγοταν Triton η' καπως ετσι νομιζω?

Ναι καπου εκει... Εγω ηξερα την Enterprise Oil μεσαιου μεγεθους εταιρεια που τρυπησε 5 πηγαδια (ξερα). Δουλευε μια γνωστη μου γεωλογος εκει. Αυτοι πηγαν σπιτι τους και αυτη στον Βαρδινογιαννη. :huh:

Μάκη γράφεις ανοησίες :huh: πετρέλαιο και αέριο έχουμε τόσο πολύ που φτάνει και για τα δισεγγονά μας. Δεν γίνεται η Ελλαδάρα μας να μην είναι πρωτη και σε αυτο τον τομεα

9-2-05020.jpg

Ναι ρε παιδια... δεν αντιλεγω... :lol: Απλα παιρνει καμμια 20αρια χρονια απο τη στιγμη που θα το βρουμε, μεχρι να... γινουμε σείχηδες και να φτυσουμε την τροϊκα και τους υπολοιπους που μας εχουν γινει στενος κορσες και να τρωμε με χρυσα κουταλια... οπως μας αξιζει δηλαδη... :huh:

Μάκη γράφεις ανοησίες :P πετρέλαιο και αέριο έχουμε τόσο πολύ που φτάνει και για τα δισεγγονά μας. Δεν γίνεται η Ελλαδάρα μας να μην είναι πρωτη και σε αυτο τον τομεα

Για πετρελαιο δεν ξερω,δεν ειμαι σιγουρος αλλα για αεριο,ναι εχουμε μπολικο.Ειδικα αυτο που βγαινει απο τα οπισθια μας,πρεπει να ειμαστε Nr1 :P

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...