Kyriakoschar 6,029 Report post Posted March 29, 2016 στα γρήγορα βρήκα αυτόν 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blue hunter 1,147 Report post Posted March 30, 2016 Μια χαρα ειναι ο χαρτης.Για τα βουνα της Βουλγαριας μιλαμε και ειναι ακριβως ετσι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowfire 1,292 Report post Posted March 31, 2016 παιδια για το καταφυγιο με τη λιμνη στο μαρκουτζικ απο το 3 πας;και γυρνάς με σκι η με ποδια;Δεν την έχω πετύχει ποτέ ανοιχτη Quote Share this post Link to post Share on other sites
hakem 682 Report post Posted March 31, 2016 παιδια για το καταφυγιο με τη λιμνη στο μαρκουτζικ απο το 3 πας;και γυρνάς με σκι η με ποδια;Δεν την έχω πετύχει ποτέ ανοιχτη θα μπορούσες να πας και με τα σκι οριακά και λίγο ίσως περπάτημα, και θα γυρίσεις επίσης με περπάτημα και λίγο σκι. Δεν έχω πάει ποτέ μέχρι το καταφύγιο, πάντα έστριβα λίγο νωρίτερα για να μπορέσω να γυρίσω τσουλώντας. Νομίζω ότι δεν είναι ανοιχτά το χειμώνα. Από την 3 όμως μπορείς να φτάσεις πολύ κοντά για να δεις το τοπίο από ψηλά, αλλά και τις κατεβασιές που δημιουργουνται από πίσω. Πολλοί από την κορυφή της 3, αντί να τσουλήσουν ξεκινούν να περπατάνε κορυφογραμμή που είναι σχεδόν ισιάδι έτσι ώστε να πέσουν στο ακόμα ποιό πίσω που βουνό και από εκεί πρέπει να φτάνεις άνετα στο καταφύγιο. Τα καταφύγια, μιας και έχει και ψηλότερα στις παραπάνω λίμνες, είναι στο μονοπάτι (Musala pathway) για πεζοπορία που σε φτάνει μέχρι τον μετεωρολογικό σταθμό στην κορυφή μουσάλα. Χειμώνα και καλοκαίρι θα δεις πολλούς πεζοπόρους να ανεβαίνουν και ακόμα περισσότερους με ορειβατικά! Την 3 την ανοίγουν σπάνια για τον φόβο χιονοστιβάδων. Είναι πράγματι ελάχιστες οι φορές που την ανοίγουν και είναι τύχη να την πετύχεις. Μετά από πάνω από πενταετία που πηγαίνω συνέχεια, πρώτη φορά το συνάντησα ανοιχτό πέρυσι και φέτος που άνοιξε πρώτη φορά την Κυριακή! Σε περίπτωση νέας χιονόπτωση την ξανακλείνουν μέχρι να εκτιμήσουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χιονοστιβάδας ... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowfire 1,292 Report post Posted March 31, 2016 πράγματι σε μέρα με άπνοια κ ανοιχτό καιρό πρέπει να είναι πανέμορφα εχω πάει τρεις φορές κ μόνο μια πέτυχα την καρέκλα μόνο ανοιχτη και πάλι με ομίχλη.Κ τρελαίνομαι πραγματικά γιατί βαράω κ χιλιόμετρα από Πατρα!Μπήκα street view εχει ολη την διαδρομή το μονοπάτι καλοκαίρι κ το πήγα βήμα βήμα από τα καταφύγια μέχρι την πίστα.Φαντάζομαι με καλό καιρό χειμώνα το σημείο θα είναι το απόλυτο χαμόγελο ευχαρίστησης,ηρεμίας κ ξεκούρασης με κονιακακι απ'το τσιγκινο.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted March 31, 2016 παιδια για το καταφυγιο με τη λιμνη στο μαρκουτζικ απο το 3 πας;και γυρνάς με σκι η με ποδια;Δεν την έχω πετύχει ποτέ ανοιχτηΠας ανετα με τα σκι απο την 3 με αρκετη τραβερσα στην αρχη, ιωακειμ νομιζω οτι ειναι ανοιχτο συνεχεια και το χειμωνα, εχει πολυ ευκολη προσβαση απο το μουαλα pathway, οποτε φευγεις και απο εκει τσουλωντας, προς τα κατω. Καλη ενναλακτικη για ησυχο τσαγακι και θεα κορυφη. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
hakem 682 Report post Posted March 31, 2016 Πας ανετα με τα σκι απο την 3 με αρκετη τραβερσα στην αρχη, ιωακειμ νομιζω οτι ειναι ανοιχτο συνεχεια και το χειμωνα, εχει πολυ ευκολη προσβαση απο το μουαλα pathway, οποτε φευγεις και απο εκει τσουλωντας, προς τα κατω. Καλη ενναλακτικη για ησυχο τσαγακι και θεα κορυφη. Πριν πενταετίας που είχα ρωτήσει μου είχαν πει ότι δούλευε μόνο το καλοκαίρι όσο αφορά την διαμονή, ίσως δουλεύει κάτι σαν καφέ την ημέρα για στάση όσων ανεβαίνουν. Πράγματι νομίζω ότι φτάνεις άνετα με τα σκι αλλά για την επιστροφή δεν ξέρω, έτσι όπως το έβλεπα έχει ένα ισιάδι μέχρι που να βγεις στην κατηφόρα του musala pathway. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted March 31, 2016 Εχω μεινει αρχες Δεκεμβρη με πρωτο χιονι κ κλειστο χκ....ιδιωτης το εχει, και σε συνδυασμο με την βουνισια παιδεια των βουλγαρων, νιζω δεν θα κλεινει καθολου. Ισιαδι δεν θυμαμαι καθολου, βαλαμε πεδιλα καταιβενοντας απο κορυφη και τσουλισαμε κατευθειαν, 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
hakem 682 Report post Posted March 31, 2016 Αυτό που μου είχαν πει επίσης για το λόγο που δεν το λειτουργούν τον χειμώνα, χωρίς να γνωρίζω εάν ισχύει και πότε έχει συμβεί, είναι ότι στο παρελθόν είχε καταπλακωθεί από χιονοστιβάδα ... κάτι που το θεωρώ πολύ λογικό με τις ποσότητες χιονιού που βάζει εκεί και τις κλίσεις που έχουν οι πλαγιές γύρω από το καταφύγιο. Έχεις ακούσει τίποτα μιας και έχεις μείνει στο παρελθόν? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites