Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα και από μένα !!!!

Μπορεί να πει κανένας που έχει πάει και στα δύο τα υπέρ και τα κατά μεταξύ Bansko vs Borovetc !!! πχ.πιο εύκολη πρόσβαση, μεγαλύτερες πίστες, καλοπατημένες, βαθμός δυσκολίας βουνού (πολλές πράσινες,μπλε, κόκκινες, μαύρες,?), πιο φθηνό ακόμα, καλύτερο χωριό, καλύτερο φαΐ, πιο έντονη νυχτερινή ζωή, λιγότερος κόσμος, λιγότεροι Αγγλοι, λιγότεροι SBντάδες, πολιτισμός και συμπεριφορά ντόπιων, κλπ !!!

Τεσπα, έχω πάει Bansko και σκέφτομαι και εγώ για Borovetc και θα ήθελα να ακούσω λίγο κριτικές !!!

Εγω περσι μονο δεν πηγα για σκι ( πηγα για ορειβατικο ) στο Borovets και μπορω πλεον να σου πω οτι εχει 4 αποσυμλεκομενα, απλα η γονδολα του ειναι πιο παλια αλλα και εκει και στο Μπανσκο αν δεν πας νωρις θα περιμενεις...πολυ 8) Για μενα Σε πιστες υπερτερει ελαφρως το Μπανσκο, σαν resort συνολικα το μποροβετς, στη θεση σου θα πηγαινα Μποροβετς για να το δω και αυτο γιατι μικοδιαφορες εχουν μονο.

Προσωπική γνώμη φυσικά, το Μπάνσκο είναι 10 φορές καλύτερο. Τα λίφτ(στο Μπάνσκο) έχουν αναμονή περίπου 10 λεπτά, στο Μπόροβετσ στο χιονοδρομικό που είναι ψυλότερα έχει πάρα πολύ κόσμο και δεν συγκρίνονται οι πίστες του με αυτες ΄του Μπανσκο, η γόνδολα σε γιορτές αν πάς αργά έχει πολύ περίμενε και στα δύο. Για φαγητό δεν το συζητάω καθόλου Μπάνσκο και πάλι Μπάνσκο. Νυχτερινή ζωή και πάλι Μπάνσκο. Αν όμως δεν έχεις πάει μπορείς να τα συνδιάσεις και τα δύο. Μπορείς να πάς κάποιες μέρες Μπόροβετσ και απο εκεί με λεωφορείο να φύγεις για Μπάνσκο. Απο το χωριό Σαμοκοβό έχει λεωφορεία για Μπλαγκόεβγκραντ και απο εκεί λεωφορείο Μπάνσκο σε 1 ώρα. Δεν σου προτείνω πάντως να μένεις εκτός Μποροβετσ, έχει πολλα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στο χιονοδρομικο δίπλα στις πίστες, εαν μένεις στο Σαμοκοβο είναι μακρυα, δεν ΄θα σου το προτεινα. Πάντως το Μπάνσκο είναι πίο φθηνό.

Καλησπέρα και από μένα !!!!

Μπορεί να πει κανένας που έχει πάει και στα δύο τα υπέρ και τα κατά μεταξύ Bansko vs Borovetc !!! πχ.πιο εύκολη πρόσβαση, μεγαλύτερες πίστες, καλοπατημένες, βαθμός δυσκολίας βουνού (πολλές πράσινες,μπλε, κόκκινες, μαύρες,?), πιο φθηνό ακόμα, καλύτερο χωριό, καλύτερο φαΐ, πιο έντονη νυχτερινή ζωή, λιγότερος κόσμος, λιγότεροι Αγγλοι, λιγότεροι SBντάδες, πολιτισμός και συμπεριφορά ντόπιων, κλπ !!!

Τεσπα, έχω πάει Bansko και σκέφτομαι και εγώ για Borovetc και θα ήθελα να ακούσω λίγο κριτικές !!!

Να πας και θα περάσεις πολύ καλά

1. Δρόμος καλός και άνετος

2.Πίστες 10 κοκκινες 5 μαύρες 2 πράσινες και μπλέ

3. Πολλά BARάκια φαγάδικα μαγαζιά με ρούχα (ολα απομίμηση) πολύ ποτό

4.Πολλά HOTEL π.χ Rila Hotel Ice angels Hotel (πάνω στη πίστα παραλία χιονού)

5. www.bulgaria.com Ο Κ

Ρε συ Μελέτη δεν πας προς δύση μεριά να βρεις την υγειά σου, με τα ίδια λεφτά (ίσως και λιγότερα) και να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο; Λεω εγω τωρα.... 8)

πεστε μου και μενα που ειναι με λιγοτερα λεφτα προς τα δυτικα να παω να βρω την υγεια μου.

πεστε μου και μενα που ειναι με λιγοτερα λεφτα προς τα δυτικα να παω να βρω την υγεια μου.

Αμα πας δυτικά πυρετός θα σ,ερθει

Ρε συ Μελέτη δεν πας προς δύση μεριά να βρεις την υγειά σου, με τα ίδια λεφτά (ίσως και λιγότερα) και να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο; Λεω εγω τωρα.... :rolleyes:

Ράνια μου !!!! Από πέρυσι που ανέβηκα Bansko κατάλαβα, ότι η μόνη επιλογή που έχεις για "τριήμερα" είναι η Βουλγαρία 100% και βαρούσα το κεφάλι μου, που δεν το έκανα τόσα χρόνια !!! Λίγο καθυστερημένα, αλλά ανακάλυψα ότι το μέγεθος του βουνού και οι παροχές τους σε σχέση με την τιμή είναι μακράν αλλού !!! Σαφώς τώρα για παραπάνω μέρες θα σκεφτόμουν κάτι προς Άλπεις !!!

meleski.gifΌτι δεν μας σκοτώνει… μας κάνει πιο δυνατούς !!!

m9xe5oa0.jpg vs atomicsl9nk1.jpg

Επειδή ξέρω ότι μένεις Αθήνα το ειπα Μελέτη. Η εντελώς προσωπική μου γνώμη είναι οτι από Αθήνα δεν αξίζει να κάνεις τέτοιο ταξίδι για τριήμερο. Από βόρεια Ελλάδα είναι αλλο. Συν ένα σωρό άλλα μειονεκτήματα που μπορώ να σου πω από κοντά. Πάντως στις διακοπές εβδομάδας η Βουλγαρία έχει γίνει συναγωνίστρια των Αλπεων στις τιμές.

Επειδή ξέρω ότι μένεις Αθήνα το ειπα Μελέτη. Η εντελώς προσωπική μου γνώμη είναι οτι από Αθήνα δεν αξίζει να κάνεις τέτοιο ταξίδι για τριήμερο. Από βόρεια Ελλάδα είναι αλλο. Συν ένα σωρό άλλα μειονεκτήματα που μπορώ να σου πω από κοντά. Πάντως στις διακοπές εβδομάδας η Βουλγαρία έχει γίνει συναγωνίστρια των Αλπεων στις τιμές.

+1

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Πάντως στις διακοπές εβδομάδας η Βουλγαρία έχει γίνει συναγωνίστρια των Αλπεων στις τιμές.

Ενταξει Ρανια ακριβηνε η Βουλγαρια (αν και απο περισυ ειδικα στο Μπανσκο, οι τιμες εχουν παγωσει αν οχι πεσει - καλα να παθουν, να μην χτιζανε ανεξελεγκτα) αλλα οχι και σαν αλπεις........

και καλο ειναι να παψουν καποια στιγμη οι συγκρισεις αλπικων-βουλγαρικων και ελληνικων χκ. Τα δικα μας αν προσπαθησουμε πολυ μπορει να γινουν μετα απο χρονια και καιρους σαν τα βουλγαρικα , τα βουλγαρικα σαν των αλπεων απλα δεν γινεται να γινουν!

Δεν αμφισβητώ καθόλου αυτά που λες !!! Η λογική που τα έγραψα είναι σε σχέση με τα τριήμερα στην Αράχωβα ή στα Καλάβρυτα !!! Και εννοείτε ότι δεν μιλάω κιόλας για περιόδους αργιών γιατί παρόμοιες καταστάσεις και χειρότερες συναντάς και στο bansko και πιθανόν και στο borovetc!!! Εγώ μιλούσα στο να κλέψεις μια απλή παρασκευή από την δουλειά σου για να κάνεις δύο με τρεις μέρες καθαρό σκι σε ένα σαφώς μεγαλύτερο βουνό από τα Ελληνικά δεδομένα, απολαμβάνοντας πολυτέλειες 5άστερων ξενοδοχείων, όπως και το έζησα!! Τώρα για τα τριήμερα αργιών εννοείτε ότι πηγαίνω όποτε μπορώ στις εκδρομές του συλλόγου σε Ελληνικά ΧΚ λόγο της καλής παρέας και μόνο !!! Και όπως έγραψα και παραπάνω ότι, αν μπορώ να έχω πάνω από 5 μέρες σίγουρα θα πήγαινα Αλπεις ( λογικά Αυστρία) !!!

Και τώρα πληροφοριακά αυτό: Φορτώνω αυτοκίνητο στο τραίνο Πέμπτη, 10 ώρα το βράδυ, κοιμάμαι μέχρι τις 6:30 το πρωί όπου έχω φτάσει Θεσ/νικη και σε 2,5 ώρες είμαι στην "πίστα και κατεβαίνω" και ξεκινάω ταξίδι επιστροφής την Κυριακή το μεσημέρι, μετά από 3μερες σκι !!! Δεν νομίζω ότι ήταν πολύ ταλαιπωρία και ότι δεν άξιζε !!!!

meleski.gifΌτι δεν μας σκοτώνει… μας κάνει πιο δυνατούς !!!

m9xe5oa0.jpg vs atomicsl9nk1.jpg

Καμία αντίρρηση. Κανε και μια ασφάλεια ζωής για καλό και για κακό :)

Το γνωρίζω ότι μαλλον εκνευριστική έχω γίνει με τις αντιρρήσεις μου για τη Βουλγαρία αλλά επειδή ειμαι παθούσα και μάλιστα πολλάκις εχω λόγο που τα λέω. Εχω κάνει εκπληκτικό σκι αλλά δεν παυει να ειναι Βουλγαρία. Προτιμώ να παθω ατύχημα χτύπα ξύλο στο Λαϊλιά παρά στο Μπάνσκο.

Δεν αμφισβητώ καθόλου αυτά που λες !!! Η λογική που τα έγραψα είναι σε σχέση με τα τριήμερα στην Αράχωβα ή στα Καλάβρυτα !!! Και εννοείτε ότι δεν μιλάω κιόλας για περιόδους αργιών γιατί παρόμοιες καταστάσεις και χειρότερες συναντάς και στο bansko και πιθανόν και στο borovetc!!! Εγώ μιλούσα στο να κλέψεις μια απλή παρασκευή από την δουλειά σου για να κάνεις δύο με τρεις μέρες καθαρό σκι σε ένα σαφώς μεγαλύτερο βουνό από τα Ελληνικά δεδομένα, απολαμβάνοντας πολυτέλειες 5άστερων ξενοδοχείων, όπως και το έζησα!! Τώρα για τα τριήμερα αργιών εννοείτε ότι πηγαίνω όποτε μπορώ στις εκδρομές του συλλόγου σε Ελληνικά ΧΚ λόγο της καλής παρέας και μόνο !!! Και όπως έγραψα και παραπάνω ότι, αν μπορώ να έχω πάνω από 5 μέρες σίγουρα θα πήγαινα Αλπεις ( λογικά Αυστρία) !!!

Και τώρα πληροφοριακά αυτό: Φορτώνω αυτοκίνητο στο τραίνο Πέμπτη, 10 ώρα το βράδυ, κοιμάμαι μέχρι τις 6:30 το πρωί όπου έχω φτάσει Θεσ/νικη και σε 2,5 ώρες είμαι στην "πίστα και κατεβαίνω" και ξεκινάω ταξίδι επιστροφής την Κυριακή το μεσημέρι, μετά από 3μερες σκι !!! Δεν νομίζω ότι ήταν πολύ ταλαιπωρία και ότι δεν άξιζε !!!!

Δυστυχώς, για τριήμερο δεν βολεύει η Ελλάδα. Αν δεις ότι υπάρχουν πτήσεις φτηνότερες των 100€ για Μόναχο και μοιραστείς με 1 ή 2 φίλους σου αυτοκίνητο και δωμάτιο, τότε το κόστος σου ίσως να είναι φτηνότερο από το αντίστοιχο τριήμερο στην Ελλάδα. Επίσης οι πτήσεις φεύγουν Αθήνα μέχρι 07.00 το πρωί και επιστρέφουν από Μόναχο 19.45, άρα προλαβαίνεις σκι και την πρώτη και την τελευταία ημέρα. Επίσης χρονικά, το ταξίδι είναι μικρότερο απ'ότι να πας Βασιλίτσα.

Και αν πάς με τον gianis50 1 εβδομάδα για σκι, αντί 3 ΣΚ σε Ελλάδα, ίσως σου κοστίσει τα μισά χρήματα από τα 3 Ελληνικά ΣΚ και θα κάνεις το σκι που θα έκανες αν πήγαινες κάθε ΣΚ στα δικά μας ΧΚ.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Καλησπερα στα μελη . Ειμαι καινουργιος στο forum και θα ηθελα καποιες πληροφοριες γιατι σκοπευω να κλεισω 5-10 Ιανουριου για Borovets . Καταρχην απο Προμαχωνα πόση ώρα είναι ?Υπάρχει ασφάλεια στο οδικό δικτυο? Οι προβλεψεις για χιόνο τι λένε , έχει χιονίσει ? Γνωρίζετε για το hotel Samokov , είναι καλό όπως δείχνει στο internet? Από τιμές?

Το Βοrovets απο τον Προμαχώνα να το υπολογίζεις περίπου 2.30 με 3 ώρες, ανάλογα με την κίνηση και ειδικά μετά τη Dupnica. Ο δρόμος στη Βουλγαρία είναι καλός απο πλευράς οδοστρώματος, αλλά στα περισσότερα σημεία του στενός. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας. Σε συμβουλεύω να τηρείς τα όρια ταχύτητας και να έχεις τα φώτα σου ΠΑΝΤΑ αναμμένα. Μη ξεχάσεις κατά την είσοδο στη Βουλγαρία να πληρώσεις τα "τέλη κυκλοφορίας" που είναι 5 ευρώ. Το ξενοδοχείο Samokov είναι καλό και μεγάλο, βρίσκεται δε απέναντι απο τη γόνδολα. Είναι παλιό όμως.

Όσο για το χιόνι, η ερώτηση σου δεν είναι δυνατόν να έχει απάντηση. Οι θερμοκρασίες λογικά θα είναι καλές, αλλά το χιονοδρομικό δε διαθέτει κανόνια για να γεμίσει τις πίστες σε περίπτωση που δεν υπάρχουν χιονοπτώσεις. Μόνο το Bansko μπορεί να εγγυηθεί χιονοκάλυψη.

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

Το Βοrovets απο τον Προμαχώνα να το υπολογίζεις περίπου 2.30 με 3 ώρες, ανάλογα με την κίνηση και ειδικά μετά τη Dupnica. Ο δρόμος στη Βουλγαρία είναι καλός απο πλευράς οδοστρώματος, αλλά στα περισσότερα σημεία του στενός. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας. Σε συμβουλεύω να τηρείς τα όρια ταχύτητας και να έχεις τα φώτα σου ΠΑΝΤΑ αναμμένα. Μη ξεχάσεις κατά την είσοδο στη Βουλγαρία να πληρώσεις τα "τέλη κυκλοφορίας" που είναι 5 ευρώ. Το ξενοδοχείο Samokov είναι καλό και μεγάλο, βρίσκεται δε απέναντι απο τη γόνδολα. Είναι παλιό όμως.

Όσο για το χιόνι, η ερώτηση σου δεν είναι δυνατόν να έχει απάντηση. Οι θερμοκρασίες λογικά θα είναι καλές, αλλά το χιονοδρομικό δε διαθέτει κανόνια για να γεμίσει τις πίστες σε περίπτωση που δεν υπάρχουν χιονοπτώσεις. Μόνο το Bansko μπορεί να εγγυηθεί χιονοκάλυψη.

Thx a lot πάντως !

...μηπως ποτε ανοιγει??? :rolleyes:

. . .mountains. . .where life is much more than life. . .

23/12 με 28/12 κάναμε μια εκδρομή στο Borovets της Βουλγαρίας ψάχνοντας για το πολυπόθητο χιόνι. Προσωπικά ήμουν αρνητικός για το ταξίδι γιατί το ΧΚ είχε ελάχιστο χιόνι αλλά είπαμε να το ρισκάρουμε με την ελπίδα ότι θα τσουλήσουμε κάπως και σε σχέση με το τίποτα (εδώ) είναι σίγουρα καλύτερα.

Τελικά τσουλήσαμε σχετικά αξιοπρεπώς σε ποσότητα (τα πόδια μας λιώσανε) αλλά από ποιότητα το ο βαθμός πάει κάτω από την βάση. Συγκεκριμένα τις ημέρες αυτές λειτούργησαν 3 κόκκινες πίστες σε διαφορετικά σημεία του βουνού και άρα χωρίς σύνδεση μεταξύ τους. Η μια στο 4θέσιο καρεκλάκι μπροστά από το ξενοδοχείο Rila και οι άλλες 2 στο 4θεσιο καρεκλάκι Yastrebetz. Σημειωτέων ότι το χιόνι σε αυτές ήταν κυρίως τεχνητό και σε αρκετά σημεία οριακό δεδομένου ότι τις τελευταίες μέρες η θερμοκρασία είχε σημαντική άνοδο (~ +5 εως +7 βαθμούς) οπότε ακόμα και τα κανόνια δεν λειτουργούσαν. Έτσι την πρώτη ημέρα την ξοδέψαμε στην πίστα Martinovi Baraki 2 (μπροστά στο Rila) και τις υπόλοιπες 3 στο Yastrebetz που είναι πολύ καλύτερο και σαν διαδρομή (ήταν ανοιχτές οι πίστες Yastrebetz 3 & Popangelov) και από άποψη χιονιού αφού φτάνει σε ψηλότερο υψόμετρο. Μάλιστα την Κυριακή 26/12 βρήκαμε και λίγο φρέσκο χιονάκι από μια σύντομη χιονόπτωση από το προηγούμενο βράδυ που έκαναν την συγκεκριμένη ημέρα την καλύτερη της εκδρομής από άποψη ποιότητας χιονιού αφού τις υπόλοιπες ημέρες το χιόνι ήταν είτε σούπα, είτε πάγος είτε και τα 2! Ειδικά την Δευτέρα χιόνιζε όλη την ημέρα με αποτέλεσμα οι πίστες να έχουν βουναλάκια μαλακού χιονιού, flat παγωμένο χιόνι και βουναλάκια από κροκάλες από το μάλλον κακό πάτημα των πιστών. Τέλος, να πω ότι οι συγκεκριμένες πίστες δεν είχαν τόσο ενδιαφέρον για σανίδι λόγω έλλειψης σημείων για παιχνίδι, ενώ οι κόκκινες πίστες ήταν αρκετά δύσκολες σε αρκετά σημεία και σε συνδυασμό με την ποιότητα του χιονιού σε περιόριζαν μόνο σε freeride. Επίσης σε κάποια σημεία ειδικά προς την βάση του lift δεν τσουλάει και πρέπει να λύσεις πόδι και να πάς με skate μέχρι την βάση.

Χιονοδρομικό

Δυστυχώς λόγω έλλειψης χιονιού δεν είδαμε και πολλά οπότε δεν μπορώ να κρίνω. Σαν βουνό είναι πάντως πάρα πολύ όμορφο και από όσο είδα ομορφότερο από το Μπάνσκο. Από ουρές μηδέν οποιαδήποτε ώρα. Υποθέτω ότι κάποιοι τελικά ακύρωσαν την εκδρομή τους λόγω έλλειψης χιονιού αλλά και πάλι με δυο μόνο καρεκλάκια ανοιχτά θα περίμενε κανείς να έχει ουρές. Αλλά τίποτα.

Χωριό (που λέει ο λόγος!)

Έχω απορία αν το καλοκαίρι κυκλοφορεί κανείς εκεί. Πρέπει να είναι χωριό φάντασμα την θερινή περίοδο. Το μέρος είναι γεμάτο Άγγλους! Κάτι αντίστοιχο με Χερσόνησο/ Μάλια! Γεμάτο μαγαζιά τύπου pub (αλλά κακής ποιότητας σε σχέση με τις κλασικές Αγγλικές pub) και φυσικά γεμάτο κολ, εεε adult clubs

Φαγητό

Χάλια φαγητό γενικά. Δυστυχώς και στο ξενοδοχείο που κατά τα άλλα ήταν καλό. Κάποιοι την πάτησαν σε κάτι ταβέρνες που τους πήγε γύρω στα 40ευρω το άτομο. Φυσικά θέλει προσοχή στο τι σου πασάρουνε γιατί κοιτάνε να στα πάρουνε. Γενικά θέλει καλή έρευνα για να φας αξιοπρεπώς. Το πιο safe είναι μακαρονάδες και πίτσες στο ξενοδοχείο…

Ξενοδοχείο

Μείναμε στο Lion με 60 ευρω την βραδιά με πρωινό και όλες τις άλλες κλασικές παροχές. Η κράτηση έγινε στις 10/12 και μπορούσαμε μέχρι και 1 μέρα πριν να ακυρώσουμε χωρίς καμία επιβάρυνση. Το πρωινό ήταν οκ αλλά το φαγητό του μπουφέ και της ταβέρνας κάτω του μετρίου. Οπότε μακαρονάδα και πίτσα. Σαν ξενοδοχείο πάντως καλό. Κάπως μακριά από το κέντρο όμως (περίπου 10 λεπτά με τα πόδια) αλλά έχει 2 mini bus κάθε 20 λεπτά που σε πάνε στην γόνδολα. Σε ωραία τοποθεσία μέσα στα δέντρα.

Τέλος, φωτός δεν έβγαλα ιδιαίτερα αλλά ιδού ένα βιντεάκι από μια κατάβαση στην πίστα Yastrebetz 3.

YouTube Video ->

Ωραίο report. Αφού τσουλήσατε και λίγο, ούτε του παπά μην το πεις!

Υπόψη, ότι τα διάσπαρτα topics για το Borovets ενοποιήθηκαν. <_<

λεω και εγω, εδω τοπικ, εκει τοπικ, που ειναι το τοπικ? ;)

επισης να προσθεσω την αηδια που νοιωθεις οταν συνειδητοποιείς οτι για την διαδρομη Αθηνα-Θεσσαλονικη πρεπει να πληρωσεις διοδια 9 (!!!) φορες... και αλλες τοσες στον γυρισμο. σχεδον 50 ευρω στο πηγαινε-ελα!

αηδια επισης οι Βουλγαροι μπατσοι την στηνουν για να σε γραψουν κανοντας διαφορα κολπα οπως π.χ σου κανουν σημα την στιγμη που περνας απο μπροστα τους και οχι απο πριν. για να σταματησεις θα πρεπει να προκαλεσεις ατυχημα ή να σταματησεις την κυκλοφορια στο ρευμα που κινείσαι. μετα σε κυνηγανε λες και εισαι κακοποιος, σου λενε κανονικα στα Ελληνικα οτι θα σου παρουν το διπλωμα κλπ και μετα σου ζητανε μιζα για να σε αφησουν να φυγεις. 100 ευρω μας πηγε η συγκεκριμενη ιστορια, ακριβως οπως την περιγραφω...

Edited by clouseau

Έβαλα μερικές φωτογραφίες από ένα 3ήμερο στο Borovets (26-29/1/2012) στη gallery του forum για όσους ενδιαφέρονται.

Borovets    Sytniakovo 1

Edited by flocon

Καλησπέρα σε όλους. 24/2 έχω κλείσει ένα τριήμερο στο Borovets λόγω οτι στο Bansko γινόταν χαμός επειδη είχε FIS downhill γυναικών. Έτσι λοιπον αποφάσισα borovets που θα το συνδυασω με επαγγελματικό ταξίδι Sofia.

Ξενοδοχείο έχω κλείσει οπότε οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με το resort, πίστες, καταστήματα σκι (με ενδιαφέρει να νοικιάσει πέδιλα και ίσως να αγοράσω κιόλας) που να μπορώ να νοικιάσω premium πέδιλα....

Γενικά οποία πληροφορία ευπρόσδεκτη