Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 15, 2011 Πάω να χτενιστώ γιατί έχουν κατσαρώσει τα μαλλιά μου από τον φόβο. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 15, 2011 Στην Ελλάδα μέχρι τις 25 Γενάρη έχει πάρει μια μικρή αναβολή ο χειμώνας μόνο μια μικρή πασπάλα αύριο. Δεν ασχολούμαστε με πούδρες μη Ελληνικές και Αμερικάνικα πουδροπέδιλα(10 Απρίλη υγειά να έχουμε θα πάμε Άλπεις λεφτά για πέδιλα δεν έχουμε τα φάγαμε στους γιατρούς) Από εκεί και πέρα υπάρχει δεδομένη μια διάταξη η οποία για πρώτη φορά επιτέλους μοιάζει με τυπικό χειμώνα. Επαναλαμβάνω μέχρι τώρα δεν υπηρχε. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
deathlok 12 Report post Posted January 15, 2011 καλά κρασιά 25 Γενάρη....παράταση ο χειμώνας....μας μαύρισες πάλι. Υ.Γ. Ευχαριστούμαι πάντως για την ενημέρωση . Άλλωστε δεν κανονίζεις εσύ τον καιρό Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 15, 2011 σαβουρωγαμώπτερος ο μονόχειρας... αδερφέ μη μου το μεγαλώνεις πάλι... ελεγες 12 Ιαν... μετά το κανατε μέχρι 20 Ιαν... τώρα γράφεις μεχρι 25 Ιαν... το νου σου γιατι θα περάσω απο το σπίτι και δε θα γράφεις ουτε με το άλλο χέρι Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pilotos 0 Report post Posted January 15, 2011 25 Γενάρη αρχίζει ο χειμώνας,24 Γενάρη αρχίζει η εξεταστική. Ευτυχώς το καρεκλάκι στα 3-5 κάνει γύρω στα 15',οπότε στις 8 κατεβασιές έχουμε 8x15'=2 ωρίτσες για διάβασμα,comple Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 16, 2011 Στην Ελλάδα μέχρι τις 25 Γενάρη έχει πάρει μια μικρή αναβολή ο χειμώνας μόνο μια μικρή πασπάλα αύριο. Δεν ασχολούμαστε με πούδρες μη Ελληνικές και Αμερικάνικα πουδροπέδιλα(10 Απρίλη υγειά να έχουμε θα πάμε Άλπεις λεφτά για πέδιλα δεν έχουμε τα φάγαμε στους γιατρούς) Από εκεί και πέρα υπάρχει δεδομένη μια διάταξη η οποία για πρώτη φορά επιτέλους μοιάζει με τυπικό χειμώνα. Επαναλαμβάνω μέχρι τώρα δεν υπηρχε. ποια διαταξη; βαλε κανα χαρτη αν μπορεις ετσι να μαθαινουμε κατι. 25 ε ???? πω πω....ολο και πιο πισω. Ευτυχως και γω θα παω Πασχα καπου και θα κλεισει καπως η χρονια.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 16, 2011 Κλασσικο πανηγυρι!!! Υψηλο στον Ατλαντικο, χαμηλο στη Ρωσια! Δεξιοστροφο το, μεν αριστεροστροφο το δε! Ανοιγει ο αεροδιαδρομος για ψυχρες αεριες μαζες απο τον Β. Πολο! Σαν κυλιομενος ιμαντας ενα πραγμα να πουμε! Και με υετο! :) Αρκει να μην το παρει πισω... Edit: Μολις αλλαξε στο 06Ζ Quote Share this post Link to post Share on other sites
MrPinkEyes 131 Report post Posted January 16, 2011 τι εννοεις αλλαξε? χαλασε? Quote But where are the clowns? Quick! Send in the clowns! Share this post Link to post Share on other sites
KSpecial 17 Report post Posted January 16, 2011 Όχι, με τα σημερινά δεδομένα από 21 θα έχουμε τα πρώτα χιονάκια... Ένταση, ποσότητα κλπ.. ρευστά προς το παρόν... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 16, 2011 Να ζητήσω μια συγνώμη γιατί ως Παρνασσομανής και κάτοικος Νότιας Ελλάδας αγνόησα την ΠΙΘΑΝΗ κακοκαιρία 22 του μηνός η οποία θεωρώ ότι είναι καθαρά για τα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας και για αυτό έγραψα αναβολή χειμώνα μέχρι τις 25. Με τα σημερινά δεδομένα έχουμε τα παρακάτω: Τάση και μόνο τάση για κακοκαιρία που ευνοεί τη Βόρεια Ελλάδα και ίσως μόνο Βασιλίτσα Πισοδέρι για σοβαρό χιόνι το διάστημα 22-24. Όπως γράφει και ο φίλος KSpecial ρευστά προς το παρών. Η εμπειρία μου δείχνει ότι για τέτοιες κακοκαιρίες με τέτοια προγνωσημότητα δεν είσαι αισιόδοξος για ΠαρνασσοΚαλαβρυτα και δεν περιμένεις πολύ χιόνι σχεδόν σε κάνενα άλλο χκ πλην Βασιλίτσας άντε και Πισοδέρι αλλά ποιος ξέρει μπορεί να αλλάξει και θα το παρακολουθούμε. Γνώμη μου είναι μάπα θα βγει αλλά παρακαλάω να πέσω έξω και έχει ακόμα πιθανότητες. Η εικόνα που έχουμε είναι για κεντραρισμένο Αζορικό όπως έδειξε ο Μάκης (ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΝ ΤΑ 06Ζ ΚΑΙ 18Ζ ΕΙΠΑΜΕ ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 90% ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΟ ) και για κανονικό Ελληνικό χειμώνα. Το κύριο είναι ότι σπάει το μπλοκ στη Γροιλανδία οπότε σπάει η πίεση στα χαμηλά να ενισχύονται στον Ατλαντικό όπότε θεωρώ ιδιαίτερα χιονοφόρο για τα χιονοδρομικά μας το διάστημα 25-10 Γενάρη. Βλέπουμε στατιστικά αυτή η διάταξη να δίνει δύο καλές κακοκαιρίες με δύο χαμηλά στο Ιόνιο εκ των οποίν το δεύτερο περνάει Αιγαίο η πρώτη 25 η δεύτερη 29. Μετά άμεση βελτίωση του καιρού στην αλλαγή του μήνα και με ενεργοποίηση του Αζορικού λίγο πιο Νότια θέση με 70% πιθανότητες που έχουν άλλα δύο καλά χιονοφόρα χαμηλά μέχρι τις 10 Γενάρη. Υπομονή θα το δούμε και βλέπω να πω την αμαρτία μου ένα 30% για Αλκυωνίδες στην αλλαγή του μήνα αλλά πιστεύω συμφωνούμε όλοι να το αγνοήσουμε εκτός αν έχουν ανοίξει τα χιονοδρομικά με τις δυο κακοκαιρίες στα τέλη του μήνα οπότε δε μας χαλάει. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 16, 2011 μμμ...σκουρα μου φαινονται τα πραγματα....αλλα ελπιζουμε Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 16, 2011 ...Η εικόνα που έχουμε είναι για κεντραρισμένο Αζορικό όπως έδειξε ο Μάκης (ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΝ ΤΑ 06Ζ ΚΑΙ 18Ζ ΕΙΠΑΜΕ ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 90% ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΟ ) και για κανονικό Ελληνικό χειμώνα. Το κύριο είναι ότι σπάει το μπλοκ στη Γροιλανδία οπότε σπάει η πίεση στα χαμηλά να ενισχύονται στον Ατλαντικό όπότε θεωρώ ιδιαίτερα χιονοφόρο για τα χιονοδρομικά μας το διάστημα 25-10 Γενάρη.... Δασκαλε.. εγω ποσταρα τις προγνωσεις του 00Ζ κατ'ευθειαν, γιατι βαριομουν να τις κατεβασω και να τις ξαναανεβασω για να ειναι οι εικονες μονιμες. Σε 5 λεπτα, ανεβασαν τις προγνωσεις 06Ζ και επρεπε να μπω να κανω edit τα url των καρτων... .. γιατι αλλαξαν. Τωρα το ποστ μου δειχνει τα 12 Ζ Και γουσταρω τους υετους, αλλα οι θερμοκρασιες δεν μου αρεσουν... ελπιζω να μην ειναι βροχα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 16, 2011 ωωωω...βροχη; Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 16, 2011 Eντάξει Μάκη είναι πρόβλημα και για αυτό σου προτείνω να το γράφεις "αγνοήστε τα 18Ζ και 06Ζ δε πα να δείχνουν ότι τα πήρε πίσω ή έφερε 10 μέτρα χιόν¨" Ναι turms και Μάκη ένας λόγος που το αγνοώ το χαμηλό στις 21 είναι ότι μάλλον πάει για βρόχα σε αρκετά χκ. Για μετά δεν θα ανησυχούσα. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 16, 2011 φτου σου ρε ....παλι την πατησαμε. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
MrPinkEyes 131 Report post Posted January 16, 2011 τι εγινε? Quote But where are the clowns? Quick! Send in the clowns! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 17, 2011 (edited) Δες την καλή πλευρά turms. Τίποτα δεν έγινε πάει κανονικά η εξέλιξη με μια κακοκαιρία διαρκείας το Σαββατοκύριακο 22-23. Για αυτήν όπως είπα χτες η αίσθησή μου είναι ότι δεν θα βάλει τίποτα σπουδαιό στο Παρνασσό (ο οποίος βέβαια λίγο λίγο τις γεμίζει τις πίστες), στα Καλάβρυτα θα είναι πολύ οριακά από άποψης θερμοκρασίας και πολύ χιόνι θα χαθεί σαν βροχή ενώ ευνοημένα βλέπω τα Βόρεια χιονοδρομικά με Βασιλίτσα άντε και Πισοδέρι χωρίς βέβαια να ξέρω αν τα 3-5 ή το Σέλι ευνοούνται με τέτοια κακοκαιρία. Μια άλλη ανάγνωση της κατάστασης του Σαββατοκύριακου βέβαια είναι ότι στο ψυχρό του μέτωπο θα έχουμε χιονοκαταιγίδες που ίσως ρίξουν 20και 30 πόντους χιόνι σε κάποια χιονοδρομικά αλλά από τώρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι και πως. Για την Δευτέρα 24 και μετά σήμερα υπάρχει διχογνωμία για το πως θα είναι η διάταξη από euro και gfs. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει σενάριο που να μην φτιάχνει κακοκαιρία Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη με χιόνια στα βουνά μιας και οι θερμοκρασίες πια κατεβαίνουν. Πιθανότατα έχουμε πέρασμα χαμηλού στο Αιγαίο με έντονες χιονοπτώσεις διαρκείας στα πιο πολλά χιονοδρομικά μέχρι τις 26/27 Η συνέχεια όπως έγραψα χτες έχει άλλη μια κακοκαιρία στο τέλος του μήνα και άμεση βελτίωση αρχές Γενάρη όπου είτε βάζει καλό καιρό για 5-6 μέρες (30%) είτε φτιάχνει για δύο μέρεες ο καιρός και έχουμε δύο καλές κακοκαιρίες μέχρι τις 10 Γενάρη. Συμερασματικά αυτές οι δυο/τρεις κακοκαιρίες μέχρι τα τέλη του μηνα δείχνουν ικανές να δώσουν αρκετό χιόνι να ανοίξουν κανονικά κάποια χιονοδρομικά ή έστω να έχουν κάποιο σοβαρό χιόνι και να ανοίξουν κάποιες πίστες σε αυτά που τώρα δεν έχουν τίποτα. Για τον Παρνασσό πιστεύω τσούκου τσούκου αρχές Φεβρουάρη θα μπορούν να ανοίξουν τις πιο πολλές πίστες. Edited January 17, 2011 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted January 17, 2011 Η συνέχεια όπως έγραψα χτες έχει άλλη μια κακοκαιρία στο τέλος του μήνα και άμεση βελτίωση αρχές Γενάρη όπου είτε βάζει καλό καιρό για 5-6 μέρες (30%) είτε φτιάχνει για δύο μέρεες ο καιρός και έχουμε δύο καλές κακοκαιρίες μέχρι τις 10 Γενάρη. Έχεις ένα ''θέμα '' με τον Φεβρουάριο Μιχάλη, να το κοιτάξεις Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 17, 2011 Έχεις ένα ''θέμα '' με τον Φεβρουάριο Μιχάλη, να το κοιτάξεις Εκτος αν μιλαει για το Γεναρη του 2012... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 17, 2011 Τίποτα δεν έγινε πάει κανονικά η εξέλιξη με μια κακοκαιρία διαρκείας το Σαββατοκύριακο 22-23. Για αυτήν όπως είπα χτες η αίσθησή μου είναι ότι δεν θα βάλει τίποτα σπουδαιό στο Παρνασσό (ο οποίος βέβαια λίγο λίγο τις γεμίζει τις πίστες), στα Καλάβρυτα θα είναι πολύ οριακά από άποψης θερμοκρασίας και πολύ χιόνι θα χαθεί σαν βροχή ενώ ευνοημένα βλέπω τα Βόρεια χιονοδρομικά με Βασιλίτσα άντε και Πισοδέρι χωρίς βέβαια να ξέρω αν τα 3-5 ή το Σέλι ευνοούνται με τέτοια κακοκαιρία. Μια άλλη ανάγνωση της κατάστασης του Σαββατοκύριακου βέβαια είναι ότι στο ψυχρό του μέτωπο θα έχουμε χιονοκαταιγίδες που ίσως ρίξουν 20και 30 πόντους χιόνι σε κάποια χιονοδρομικά αλλά από τώρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι και πως. Για την Δευτέρα 24 και μετά σήμερα υπάρχει διχογνωμία για το πως θα είναι η διάταξη από euro και gfs. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει σενάριο που να μην φτιάχνει κακοκαιρία Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη με χιόνια στα βουνά μιας και οι θερμοκρασίες πια κατεβαίνουν. Πιθανότατα έχουμε πέρασμα χαμηλού στο Αιγαίο με έντονες χιονοπτώσεις διαρκείας στα πιο πολλά χιονοδρομικά μέχρι τις 26/27 Η συνέχεια όπως έγραψα χτες έχει άλλη μια κακοκαιρία στο τέλος του μήνα και άμεση βελτίωση αρχές Φεβρουαρίου όπου είτε βάζει καλό καιρό για 5-6 μέρες (30%) είτε φτιάχνει για δύο μέρεες ο καιρός και έχουμε δύο καλές κακοκαιρίες μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Συμερασματικά αυτές οι δυο/τρεις κακοκαιρίες μέχρι τα τέλη του μηνα δείχνουν ικανές να δώσουν αρκετό χιόνι να ανοίξουν κανονικά κάποια χιονοδρομικά ή έστω να έχουν κάποιο σοβαρό χιόνι και να ανοίξουν κάποιες πίστες σε αυτά που τώρα δεν έχουν τίποτα. Για τον Παρνασσό πιστεύω τσούκου τσούκου αρχές Φεβρουάρη θα μπορούν να ανοίξουν τις πιο πολλές πίστες. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Spanti 3 Report post Posted January 17, 2011 να ρωτήσω κάτι αφελές? ή φταίει το πολύ διάβασμα για την εξεταστική των τελευταίων ημερών ή πολλά κομμάτια του ΜΙΚ είναι ίδια.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted January 17, 2011 Καρπενησι θα το πιασει καθολου ΜΙΚ? Φιλικα Δημητρης Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted January 17, 2011 Προτεινω να ΚΛΕΙΣΕΙ και αυτο το τοπικ και να ανοιξουμε αλλο!!!! Η γκαντεμια συνεχιζεται!!!! Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 17, 2011 να ρωτήσω κάτι αφελές?ή φταίει το πολύ διάβασμα για την εξεταστική των τελευταίων ημερών ή πολλά κομμάτια του ΜΙΚ είναι ίδια.. Διόρθωσα κάτι μήνες που είχα λάθος. Φταίει και η πολλή δουλειά των τελευταίων ημερών συγνώμη. Καρπενησι θα το πιασει καθολου ΜΙΚ? Φιλικα Δημητρης Για αυτό το βουνό ειλικρινά δεν έχω καταλάβει πως το πιάνει το χιόνι. Θα έλεγα ναι η πρώτη κακοκαιριία αλλά όχι πολύ χιόνι. Προτεινω να ΚΛΕΙΣΕΙ και αυτο το τοπικ και να ανοιξουμε αλλο!!!! Η γκαντεμια συνεχιζεται!!!! Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Spanti 3 Report post Posted January 17, 2011 βρε συ τι συγνώμη?μην σε ανησυχεί..το κέφι μας κάνουμε.. Quote Share this post Link to post Share on other sites