ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 24, 2011 Γράφω κυρίως για Νότια Ελλάδα Καταρχάς ψυχραιμία γιάτί έχει και μερικά αρνητικά η κακοκαιρία της Παρασκευής-Σαββάτου ειδικά θερμοκρασίες και αέρα(Πέμπτη δε βλέπω κάτι) Ας αρχίσουμε με τα σημερινά καταιγιδάκια το απόγευμα που έχουν ελπίδες για καλά ποσά χιονιού ειδικά Καλάβρυτα. Από αύριο θα έλεγα ότι όλες οι μέρες είναι ΑΝΕΒΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΓΙΑ ΣΚΙ με τα παλιά σου πέδιλα. Η κακοκαιρία της Παρκασκεύής καταρχάς δεν είναι δεδομένο ότι θα έρθει έτσι όπως φαίνεται. Δεύτερον μάλλον θα χάσουμε πολλές ώρες χιονιού σα βροχή και μην ξεχνλαμε τον αέρα που με αυτόν τον αέρα δεν βάζει πολύ ειδικά ο Παρνασσός αλλά ούτε τα Καλάβρυτα. Για αυτό έγραφα το 70-%. Μάλλον άυριο θα ξεκαθαρίσει πόσο τελικά χιόνι μπορούμε να περιμένουμε όπως και το ακόμα πιο σημαντικό για μένα της επόμενης κακοκαιρίας από Δευτέρα που αν κάτσουν καλά δυο κακοκαιρίες κρατάνε το βουνό με μπόλικο χιόνι όλο το Φλεβάρη. Μην τρελαθείτε με τις αλλάγες που θα έχει το snow-forecast μέσα στη βδομάδα γιατί θα αλλάζει συνέχεια. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
MrPinkEyes 131 Report post Posted January 24, 2011 δηλαδη κακα τα νεα ε? Quote But where are the clowns? Quick! Send in the clowns! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 24, 2011 Όπως είπα 70-% κερδίσαμε πολύ χιόνι στις πίστες του Παρνασσού από δύο κακοκαιρίες η μία Παρασκευή Σάββατο και η άλλη τη Δευτέρα. Απλά υπάρχει 20-30% να χαθεί κάποιο χιόνι σε μορφή βροχής για κάποιες ώρες και ο δυνατός αέρας να μην επιτρέψει να κάτσει το χιόνι που θεωρητικά πέφτει. Δεν θα έλεγα κακά νέα, θα έλεγα να είμαστε αισιόδοξοι ότι το βουνό την άλλη βδομάδα θα έχει εξαιρετική εικόνα και πολύ καλή χιονοκάλυψη κατά 70-%. Αν το ερώτημα είναι τι χιόνι θα έχουν οι πίστες του Παρνασσού την άλλη βδομάδα θα έλεγα 30% 1 μέτρο και, 40% μισό μέτρο και, 20% 30-50 πόντους και 10% λιγότερο Μια χαρά ήταν και προχτές δηλαδή αλλά σίγουρα με ένα μέτρο χιόνι ακόμα θα είναι ακόμα καλύτερα. Απλά δεν είναι ακόμα προγνωστικά σίγουρο ότι πρέπει να πανηγυρίσουμε. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
deathlok 12 Report post Posted January 24, 2011 δηλαδη κακα τα νεα ε? +1 και εμένα έτσι μου φάνηκαν τα νέα που μας μεταφέρει ο mik. Όσο για σκι με παλιά πέδιλα....δεν έχω παλιά πέδιλα και δεν είμαι και σε θέση να μετατρέψω την αγορασμένη πέρυσι σανίδα μου σε παλιά μέσα σε μία σεζόν. Αμάν πια έχει πάει τέλη Ιανουαρίου και ακόμα παλεύουμε για χιόνι (ΧΚΚ και ΧΚΠ) που τέτοια εποχή το μόνο που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι ο αέρας και η ομίχλη και όχι αν έχει χιόνι ή όχι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 24, 2011 Και σήμερα θα ριιιιιιξειιιιιι Για τα καινούργια σανίδια φίλε...με 10 ευρώ νοίκιασες. Εσύ αποφασίζεις πόσο θες η δεν θες να τσουλήσεις. Για μένα από αύριο αξίζει και τα 10 να νοικιάσεις και τα 30-70 βενζίνη και τα 12 της κάρτας. Περί ορέξεως και οικονομικών κολοκυθόπιττα η αλήθεια είναι ότι είναι εξαιρετικά ακριβό το σπορ πας και σίγουρα η τσέπη του καθενός αντέχει άλλα. Για μένα όταν βλέπεις καλές μέρες χτύπα τες αν μπορείς γιατί πια με τον παλιόκαιρο ζήτημα είναι να βγάζεις 10-20 τη σεζόν οπότε τα αξίζουν τα λεφτά τους. Επαναλαμβάνω και σήμερα καταιγιδάκια μπορεί να βάλουν αρκετό. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 24, 2011 ω ρε που μας καταντησαν...να θες να ξοδεψεις και να το σκεφτεσαι.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 24, 2011 (edited) Οι mods πρέπει να επέμβουν Περίπου τα κόστη για μένα μόνος με το τζιπ αυθημερόν Παρνασσό. 1999 μαμά δώσε 40 ευρώ να πάω για σκι 2005 μαμά δώσε 60 ευρώ να πάω για σκι 2011 μαμά δώσε 100 ευρώ να πάω για σκι Αν σκεφτούμε ότι ο μισθός της μαμάς μου ανέβηκε 20% το πολύ ενώ τα άλλα έξοδά της (σούπερ μάρκετ κλπ κλπ) ανέβηκαν 100% το να έχει ανέβει το σκι μου 150% μάλλον θα πάω για λιγότερο σκι. ΡΙΧΝΕΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟ.Αύριο θα είναι κούκλα το βουνό. Ανεβείτε νωρίς γιατί και αύριο έχει καταιγιδάκι να βάλει και άλλο. Υ.Γ. Αν δω ότι θα κλείσει πολύ νωρίς ο καιρός θα προσπαθήσω να το προλάβω το βράδυ να το γράψω Edited January 24, 2011 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted January 24, 2011 βάζει βάζει, ήδη ασπρίζει και η Φτερόλακα Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
deathlok 12 Report post Posted January 24, 2011 θα πάω αύριο βρήκα παρέα να μοιράσω βενζίνες και σανίδα θα προσέχω. Με αυτά που νοικιάζουν άστο καλύτερα (και έχω δοκιμάσει από πολλούς). Εννοείται πως ότι γράφω είναι για τσαντίλα στο καιρό και όχι προς εσένα που βοηθάς πάρα πολύ. Μία ερώτηση μόνο για αρχάριο ο Αίολος έχει χιόνι η θέλει και αυτός νοικιάρικο; Quote Share this post Link to post Share on other sites
KSpecial 17 Report post Posted January 24, 2011 (edited) Ο Αίολος δεν είχε πρόβλημα ούτως ή άλλως. Νομίζω ότι μετά και τη σημερινή χιονόπτωση ελάχιστες πέτρες θα υπάρχουν στις πίστες που θα είναι ανοικτές. Το σκέφτομαι κι εγώ για αύριο που θα έχει φρέσκο χιονάκι αλλά είμαι διστακτικός γιατί φοβάμαι την πιθανότητα για κλειστό καιρό και ομίχλη. Edited January 24, 2011 by KSpecial Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 24, 2011 Σωστός ο kspecial ειλικρινά αύριο μπορεί να είναι σούπερ μπορεί και να κλείσει νωρίς ο καιρός. Επίσης Αίολο κάνεις χωρίς κανένα πρόβλημα και με καινούργιο. Τετάρτη-Πέμπτη powder party με λιακάδα για όσους έχουν πέδιλα για πέταμα και πίστα λογικά χωρίς πέτρες για όσους τα λυπούνται. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
deathlok 12 Report post Posted January 24, 2011 ok ευχαριστώ πολύ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted January 25, 2011 Mε καθημερινή παρακολούθηση στο windgourou, snowforecast και χαρτες αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι πράγματι έρχονται καταιγίδες με χιόνια αλλά ένα θερμό στρώμα το εμποδίζει κάπως. Οι Νοτιάδες και δυνατοί είναι και θερμοί οπότε καλό θα ήταν να κρατάμε και μια πισινή αλλά παρόλα αυτά χιόνι θα δούμε. Το μόνο εκνευριστικό είναι ότι τα συνολικά εκατοστά μειώνονται συνεχώς. Τετάρτη θα έχει ΚΩΛΟΚΡΥΟ με ήλιο αλλά έτσι όπως το κόβω, θα υπάρχουν μερικές πουδραριστές διαδρομές, εννοείται πάντα με καυσόξυλο. Αν κρίνω τους χειμώνες που έχουμε κάθε χρόνο, οι καλύτερες powder alert days είναι μέσα Φλεβάρη και φέτος έτσι θα είναι, είτε χιονίζει από νωρίς είτε όχι. Κάνω λάθος? Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 25, 2011 Βασικά Παναγιώτη έρχεται καραμπινάτο από τα καλά Μεσογειακό χαμηλό που βαθαίνει στα ζεστά νερά του Ιονίου όπως θέλουμε τη Παρασκευή. Αυτό που θα συμβεί σίγουρα είναι η σύγκρουσή των ζεστών αερίων μαζών που φέρνει ουσιαστικά κατευθείαν από Αφρική (δες το χαμηλό στο gfs θα δείς ότι ο αέρας αντίθετα με τους δείκτες του ρολογιού έρχεται από πολύ Νότια σε αντίθεση με ένα κλασσικό μικρό χαμηλό μόνο στο Ιόνιο) με τις κρύες αέριες μάζες που έχουν παραμείνει από το χαμηλό που μας αποχαιρετά σήμερα. Για την Βόρεια Ελλάδα αν και δεν ξέρω τι χιόνια πιάνουν τα χιονοδρομικά ακριβώς τα πράγματα είναι πολύ αισιόδοξα και λογικά μετά το Σάββατο τα χιονοδρομικά της θα είναι κομπλέ σε χιόνι. Ποσότητες χιονιού που φαίνονται υπερβαίνουν το μισό μέτρο σε κάποιες περιπτώσεις. Εξαιρεση αρνητική το Φαλακρό. Για τα Καλάβρυτα έχουμε υετό που θα αντιστοιχούσε σε εκατοστά χιόνι. Φοβάμαι και μακάρι να πέσω τραγικά έξω ότι το μισό θα πέσει σα βροχή ση βάση του χιονοδρομικού ενώ ψηλά θα πέφτει με τόσο αέρα που όπως έδειχνε ο ΤΕΟ πέρσι είναι σα να μη πέφτει. Για τον Παρνασσό έχουμε αντίστοιχο ποσό υετού και λίγο καλύτερες θερμοκρασίες. Υπομονή θετική σκέψη και το πόσο χιόνι θα κάτσει τελικά θα κριθεί στις λεπτομέρειες αλλά λογικά ειδικά ο Παρνασσός με αυτή τη κακοκαιρία και τη συνέχεια από Δευτέρα καθάρισε με γεμάτες πίστες για καιρό. Μαι Παναγιώτη τα στοιχεία δείχνουν ότι θα περάσουμε έναν κλασσικό Φεβρουάριο με power day alerts πάμε πάρα πολύ καλά. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 25, 2011 φορεστε τον εξοπλισμό σας... ολα ειναι αναλώσιμα... ορμάτε γενναίοι μου ηρθε η ώρα... ΜΙΚ Κυριακη στο 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted January 25, 2011 Ειναι για πιστολιά στη δουλειά και ανέβα για αυριο Τετάρτη ΄΄΄΄ Για πούδρες φαίνεται να ειναι καλύτερα καλάβρυτα αλλα αν δεν ανοίξουν την Αγκυρα δεν αξίζει να πάει κανείς Μέχρι αυτη την ώρα την εχουνε πορτοκαλί για αύριο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted January 25, 2011 Λεω να ανεβω Παρνασσο Κυριακη...... αντε να ξεκιναμε σιγα σιγα Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted January 25, 2011 Καλιοπη... Καλή χρονια σου ευχόμαστε .. Nickel μην μιλάς για αναλώσιμα υλικά .... Τι ώρα στην 7? Quote Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 26, 2011 φορεστε τον εξοπλισμό σας... ολα ειναι αναλώσιμα... ορμάτε γενναίοι μου ηρθε η ώρα...ΜΙΚ Κυριακη στο 7 Γιατί το Σάββατο έχεις δουλειά? Κάποιος που ασχολείται με ταινίες μήπως έχει καμιά πανοπλία?Κάποιος γιατρός να συμβουλεύσει αν με 6 θλάσεις και 4 κακώσεις μπορείς να κάνεις σκι ανάμεσα στα έλατα please? Kερδίσαμε γενικά τις δυο κακοκαιρίες που έλεγα Παρασκευή μέχρι Σάββατο και Κυριακή απόγευμα Δευτέρα. Και οι δύο έχουν πολυ πολύ πολυ χιόνι ειδικά η πρώτη θα έχει εκρηκτικές καταστάσεις. Τα δύο αλλά του 20% παραμένουν δυστυχώς 1) με τον πολύ αέρα να μη κάτσει στις πίστες τόσο πολύ και το ότι 2)είναι πολύ πιθανό στα Καλάβρυτα κάποιο χιόνι να χαθεί υπό μορφή βροχής χαμηλά. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 26, 2011 6 θλασεις;; που; αν ειναι στον τρικεφαλο κατι γινεται...αν ειναι ποδια αστοοοοοοοο κακωσεις....μαλλον δυσκολο.... σε αγωνα street fighting ησουνα; Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 26, 2011 6 θλασεις;; που; αν ειναι στον τρικεφαλο κατι γινεται...αν ειναι ποδια αστοοοοοοοοκακωσεις....μαλλον δυσκολο.... σε αγωνα street fighting ησουνα; Θα στο στείλω με fax είναι μια σελίδα η διάγνωση έχει(είχε) και κάταγμα. snowkite χωρίς χιόνι. Απλά αντί να ξεριζωθεί ο αγκώνας έπαθαν ζημιά λιγότερο η περισσότερο όλα τα μέλη του ΠΟΥΟΥΟΥΔΡΑ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted January 26, 2011 Η πρόβλεψη της εβδομάδας, για την ευρύτερη περιοχή Παρνασσού Quote Share this post Link to post Share on other sites
JIMNIUS 0 Report post Posted January 26, 2011 MIK σε ο,τι αφορα βορεια ελλαδα και ειδικα Σελι, 3-5 Πηγαδια, μπορουμε να εχουμε προβλεψη για τα φαινομενα που φαινονται να ερχονται; Στην χθεσινη κακοκαιρια ΕΝΑ ανοιγμα ειχε η νεφωση κι αυτο περασε απο πανω μας! Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 26, 2011 Η πρόβλεψη της εβδομάδας, για την ευρύτερη περιοχή Παρνασσού To απανω απανω με τα μπλε και αασπρα ειναι η ακτινογραφια του χεριου σου; Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 26, 2011 http://www.windguru.cz/int/index.php?go=1&...=1&pu=40950 Νομίζω JIMNIUS θα πέσει μέσα γενικά μέχρι τη Δευτέρα. Αν δω κάτι άλλο θα το γράψω. Θα θαφτείτε με απλά λόγια και πολύ ωραίες μέρες από Σάββατο (οριακά) και Κυριακή και μετά. Enjoy Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites