Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Spanti

εξοπλισμός

Recommended Posts

έχουμε και λέμε διαστάσεις...1,90cm 83-85κιλά...

από ό,τι κατάλαβα από το διάβασμα που έριξα στο φορουμ θα πρέπει να αγοράσω δικές μου μπότες...στο sb έκανα πάντα με νοικιάρικες αλλά μια αίσθηση ποδαρίλας πάντα της αισθανόσουν ειδικά όταν τελείωνες και τις έβγαζες..

από ότι καταλαβαίνω λόγω του επιπέδου μου καλό είναι να μην ρίξω και τα τρελά λεφτά στην μπότα μιας και μετά μπορεί να θέλω πιο σκληρό flex..σωστά?

πόνους γενικά δεν έχω παρά μόνο κάποιες περιοστίτιδες λόγω υπερκόπωσης στο τέννις-τρέξιμο..

για αρχή τι flex θα με συμβουλεύατε να επιλέξω(δώστε μου ένα εύρος γιατί όπως διάβασα από μάρκα σε μάρκα διαφέρει το νούμερο)?δεν με πειράζει να είναι λίγο σκληρό στην αρχή και μετά με το που ανέβω επίπεδο να είναι οκ..

επίσης τι μάρκες να κοιτάξω?

για πέδιλα τώρα...

δεν σκοπεύω να αγοράσω ακόμα γιατί η χρήση του αρχάριου είναι η χειρότερη και λογικά θα τα φάω σε καμιά πέτρα..

τι διάσταση σε μήκος είναι για μένα?

έχω δει να αναφέρεστε στο πλάτος του πέδιλου στην μέση..εκεί τι παίζει?

βάρος πεδίλου?

δλδ στα νοικιάρικα τι πέδιλο να ψάχνω?

τι μάρκες παίζουν?

δέστρες δίνονται μαζί με το πέδιλο?

υπάρχει συμβατότητα μεταξύ των μερών του εξοπλισμού?δλδ μια μπότα rossignol ταιριάζει και στα head Πέδιλα?

από το τέννις ξέρω ότι σε όλες τις μάρκες υπάρχουν καλές και κακές ρακέτες..τι μοντέλα προτείνετε?

και επειδή σας τα έπρηξα και για να αισθανθώ καλύτερα όποιος θέλει να ξεκινήσει τέννις τις απορίες του σε μένα..

Λοιπόν... :)

με το ύψος και βάρος που έχεις και αφου απο την αναλογία φαίνεται οτι είσαι αθλητικός τύπος

οι μπότες σου για αρχή θα πρεπει να είναι μεταξυ 70-90 φλέξ... οσο κατεβαίνεις σε σκληροτητα είναι πιο άνετες αλλά οι μπότες lagαρουν... οι εντολές μεταφέρονται και με καθυστέρηση και πιο "αδυνατες" Αλλα εχουν μεγαλύτερα περιθώρια να σώσεις ενα λάθος ή να σου κοστίσει και το λάθος.

οσο σκληραίνεις το flex βελτιώνεις την ακρίβεια των κινήσεων και εχεις μεγαλυτερη σταθερότητα οσο ανεβάζεις ταχύτητα.

Χάνεις σε άνεση αλλα εσυ προσωπικά δεν την έχεις ανάγκη...

προσωπικα θα σου ελεγα να παρεις μια μποτα με 90 flex.

κατα παράδοση καλές μπότες βγαζουν οι Nordica,lange,dalbelo,tecnica και άλλες...

η καλύτερη μπότα είναι αυτή που ταιριάζει στο πόδι σου, να ειναι σφιχτή και να μην σε πονάει σε συγκεκριμένα σημεια πιεσης.

είναι απαραίτητο η σκληρότητα της μποτας σου να συμβαδίζει με την σκληρότητα των σκι σου...

μια πολυ μαλακή μποτα θα εκανε τη ζωή δύσκολη σε οποιονδηποτε ήθελε να στριψει σωστα με ενα σκληρο αγωνιστικό σκι...

Για τα σκι ολες οι εταιρίες βγαζουν καταλληλα σκι για σένα.

Διάλεξε ενα να ειναι 1.70+ και μεσαίας σκληρότητας...

Το radius (ακτίνας στροφής) να είναι μεταξύ 14-16m και το φάρδος της μέσης να ειναι γυρω στα 72-74mm

Τα σκι πανε μαζι με δέστρες.

το din ρυθμίζεται συμφωνα μη ηλικία,επιπεδο τεχνικής,μηκος μποτας και βάρος αναβάτη. (οσο πιο μεγάλο πόδι έχεις τόσο μειωνεις το din, καπου εχουμε και ενα προγραμματακι που το βρισκει)

Θα προτεινα να χαλασεις καποια λεφτά να παρεις δικά σου σκι. Η διαφορά ειναι τεράστια και το κόστος ειναι συγκρίσιμο ακομα και με ενοικιαση...

αν εχεις σκεφτει ενα budget που θελεις να διαθεσεις μπορουμε να σε βοηθησουμε με συγκεκριμένες λύσεις.

μην σκεφτεσαι οτι θα τα χτυπήσεις σαν αρχάριος... αυτο ειναι κατι που μπορει να συμβει ανεξαρτήτου επιπέδου... μη σου πω οτι η επικινδυνοτητα να καταστρεψεις ενα ζευγάρι σκι ειναι στον προχωρημενο intermediate παρα στον αρχάριο :)

το din ρυθμίζεται συμφωνα μη ηλικία,επιπεδο τεχνικής,μηκος μποτας και βάρος αναβάτη. (οσο πιο μεγάλο πόδι έχεις τόσο μειωνεις το din, καπου εχουμε και ενα προγραμματακι που το βρισκει)

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?s=...ost&p=38998 :)

Make Parnassos Great Again!

από ότι έχω δει σε τιμές είχα σχηματίσει στο μυαλό μου ένα budget περί τα 200-300 ευρώ για μπότες,300-400 ευρώ για πέδιλα,δέστρες δεν έχω ιδέα πόσο κάνουν...δηλαδή ένα σύνολο 600-800 ευρώ...

αυτά είναι υπεραρκετα λεφτά ακόμα και το κάτω όριο που έβαλες...

θα ερθεις σημερα στην συνάντηση ή θελεις να σου γράψω και εδω? :unsure:

σήμερα έχω υποσχεθεί cinemaδάκι ...αν μπορέσεις να γράψεις εδώ θα σου ήμουν υπόχρεος..καθε πότε έχετε συναντήσεις?

Συνήθως κάθε Τετάρτη. Βγαίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Επίσης: άκου τον Nickel :huh:

από ότι έχω δει σε τιμές είχα σχηματίσει στο μυαλό μου ένα budget περί τα 200-300 ευρώ για μπότες,300-400 ευρώ για πέδιλα,δέστρες δεν έχω ιδέα πόσο κάνουν...δηλαδή ένα σύνολο 600-800 ευρώ...

Η συνταγη NICKEL , εκτελειται ανετα με 500 euro ανετα,για να μην πω ...πλουσια .

Και μην ξεχνας τα μπαστουνια ...δεν ειναι αξεσουαρ . Ειναι το εργαλειο αποφορτισης του σκελετου και των μυων σε καθε στροφη .Ειναι ο φιλος των γονατων και της

λεκανης και το booster του εξοπλισμου . Μαθε να τα χρησιμοποιεις ...σωστοτερα να τα εκμεταλευτεις .

έχω πελαγώσει...είναι τόσες πολλές οι μάρκες και τόσα τα μέρη του εξοπλισμού που υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί...

μέτρησα την πατούσα μου με λεπτή κάλτσα και είναι 28cm Μήκος και 10,2cm πλάτος..η πλαινή προεξοχή στο πλάι του μεγάλου δακτύλου είναι περίπου 20 cm από την φτέρνα..τι μοντέλα να κοιτάω?

Edited by Spanti

Ξεκίνα να δοκιμάζεις μπότες. Ολες τις μάρκες. Ξόδεψε πολύ χρόνο σε κάθε δοκιμή. Και κάνε ασκήσεις που ομοιάζουν με τη στάση που έχουμε όταν κάνουμε σκι. Κανονικά ο πωλητής πρεπει να στις δείξει. Αν δεν ξέρει αυτοσχεδίασε.

Οπως ανεφερε ο Πάνος η καλύτερη μπότα είναι αυτή που κάθεται καλύτερα στο πόδι σου. Ολες οι μάρκες καλές είναι. Δες ποια ταιριάζει στο ΔΙΚΟ σου πόδι.

ελα θάνο πρότεινε σκι απο τη Nordica

Αφου... για μποτες ψαχνει ο ανθρωπος ρε... :lol:

και για πέδιλα... :lol:

Θανοοοοο!!!.... Πελατης!!...yahoo.gif

se Nordica δες το speedmachine 2 και το Sportmachine74 to καινουριο. μπορεις να βρεις speedmachine 2-3(Παλαιοτερο) γυρω στα 300€

σε Fischer υπάρχει progressor 7 Καινουριο με 300€ και κατι (δε θυμαμαι ακριβως) σε μαγαζί στην Αμφίκλεια. που ειναι πολυ καλή επιλογη για σενα.

σε Rossignol Z3-Z6+

To Z6,5 υπαρχει στην Ελλάδα στα 350+€ skibill kai skishop.gr, to Z3 κατω απο 300€ στο skishop.gr

H rossignol Πλεον αντιπροσωπευεται απο το Best O , για να την πάρει σίγουρα εδωσε πολλά λεφτά και φορτώθηκε αρκετά ζευγάρια... στάνταρ μεσα στον Ιανουαριο θα κανει καλες προσφορες για να τα ξεφορτωθεί, ειδικά με την κακη σαιζον που τρέχει ήδη... αν πλακωθεί στα χιόνια ο καιρος θα κρατησουν τιμή :P

Δες τα... Strato 7 και Ζenith72 Και κάποια απο τα allias

Σε Dynastar Δες τα Contact εχει διαφορα μοντέλα που σου ταιριάζουν... στον Δημητριαδη, Αθηνα,Αράχωβα...

Oλα τα σκι που θα δεις να ειναι 1.70 , παραπανω να πας μερικα εκατοστα, μικροτερο όχι.

μποτες Nordica sportmachine 90 φαινεται καλή επιλογή

Lange Blaster 90

dalbello venom90 - axium 8-10

1.sportmachine 74 carbon /2 wood09-10

2.speedmachine1 carbon / 2wood 09-10

http://http://www.worldskitest.com/en/resu...und-2009/"

3.hot rod igniter ca carbon /2wood 09-10

http://http://www.metrosnow.co.uk/action/g...?article_id=462

sportmachine2power 1(1/1.70)

hot rod overdrive 1(1/1.70)

sportmachine 90

hot rod 90

Edited by snowhow

thanx snowhow...

για τα blizzard τι ξέρετε?

Οτι τα εχει αλλος αντιπροσωπος!shysterical.gifshysterical.gif

Εμενα προσωπικα, οσες φορες νοικιασα για test στο εξωτερικο, δεν μου εκατσαν... ;) Γουστα ειναι αυτα...

thanx snowhow...

για τα blizzard τι ξέρετε?

Αν κανεις τετοιου τυπου ερωτησεις δεν προκειται να εκτιμησεις και να αξιοποιησεις ...ουτε το ski που τελικα θα επιλεξεις!

Γινε συγκεκριμενος ,ορισε τιμη ,ορισε κατηγορια ,ορισε προσδοκια σε τεχνικη ,προσβασιμοτητα ,χρηστικοτητα .

Απαντηση δεν υπαρχει στην ερωτηση σου .

Καθε εταιρια προτεινει συλλογες με συγκεκριμενες στοχευσεις .

Προσαρμοζει τις προτασεις της αναλογα με το δικτυο λιανικης /πολη βουνο , τροπο και λογο χρησης , ηλικια και παραγοντες marketing και lifestyle .

Eπισης και στο ski υπαρχουν εταιριες και προιοντα που βρισκονται σε διαφορετικο σταδιο αναπτυξης και εχουν -δεν εχουν συμπληρωσει τον κυκλο ζωης /απηχησης

του προιοντος .

κοίτα από το τόπικ που έχω ανοίξει και έχω πει τα πάντα τα κριτήρια της ερώτησής μου είναι γνωστά...

δεν ρωτάω για blizzard race Πέδιλα ή πέδιλα να κάνω κωλοτούμπες ...

πέδιλα για αρχάριο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από intermediate..

Edited by Spanti

εγω παντως απο τα nordica εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος για το επιπεδο μου και πιο πολυ για την τσεπη μου,αφου εχω αγορασει 2 ζευγαρια μποτες και 3 ζευγαρια σκι σε τιμη που δεν βρηκα πουθενα αλλου.