Jump to content
Nickel

Κριτική / συμβουλές για βελτίωση

Recommended Posts

Guest afrodite

Αυτό είναι καλύτερο και μπορώ να δω και την τεχνική σου για να σου δωσω συμβουλες. Ναι εβλεπα τη σκιά σου και ήξερα τι έκανες :angry: . Έχεις βελτιωθεί πολυ μαθητούδι μου απο πέρσυ και παίρνεις γρήγορα τα "γράμματα" βλέπω. Δουλεύεις καλύτερα τις μύτες από της φτέρνες κατι που πρεπει να διορθώσεις γιατι τα κωλοτουμπίδια δεν τα γλυτώνεις. Βλέπω οτι δε φοβάσαι να βάζεις τη σανίδα στη κλίση και να τρεχεις.

Μερικά πράμματα που πρέπει να διορθώσεις.

Μετεφερε το βαρος σου στο κέντρο της σανίδα.(εχω την εντύπωση οτι κάθεσαι πίσω). Εχε λυγιζμένα τα πόδια σου. Τα έχεις λυγισμένα αλλα θές λίγο παραπάνω.

Και την επόμενη φορα κανε την εξης άσκηση. Κατέβα με στροφή όλο το βουνο και έχε τα χέρια σου σταυρωτά στο στήθος. και την επόμενη φορά έχετα δεμενα στη μέση σου. Πρεπει τώρσ :D να μαθεις να στριβεις με το σωμα σου κι οχι με τα χερια σου.

Προς μοντς: Παρτε το ποστ μου και το βιντεο και βαλτε το στην ενοτητα που είναι τα βιντεο και οι τεχνικές http://www.snowclub.gr/forums/index.php?sh...40&start=40 . Αφηστε ομως κι εδω το βιντεο να υπάρει ως βιντεο του Παρνασσου. Θα το εκανα εγω αλλα δεν ξερω το πως.

Edited by afrodite

Ευχαριστω δασκαλα μου.Ειναι η 5η φορα που δενω σανιδι στα ποδια μου οποτε "συγχωρουντε" τα λαθη μου.Το αλλο σκ που θα ανεβω θα δοκιμασω τις συμβουλες σου

εδω ειμαι παλι :P ,ζητωντας την συμβουλη σας...μετα απο τις συμβουλες και τις παρατηρηρσεις σας (σελιδα 2 του topic) προσπαθησα να βελτιωθω οσο το δυνατον,πηρα επιτελους και τα μπατον στο χερι, αν και δεν τα πολυχρησιμοποιω :P ....

κατεβασμα στο ελατοχωρι την προηγουμενη εβδομαδα, με παρα πολυ καλο καιρο και πολυ καλο χιονι.Προσπαθησα μεσα στο διαστημα που μεσολαβησε( απο το προηγουμενο βιντεο) να εφαρμοσω μερικα πραγματακια,καποια μου βγηκαν, καποια οχι..

το πρωτο βιντεο ειναι του ελατοχωριου και το δευτερο ειναι το παλιο στο πηλιο που μπορειτε να το δειτε και στη σελιδα 2 του topic..

Περιμενω τις συμβουλες σας... :P

υ.γ. προχωρηστε το βιντεο μεχρι τα 55 sec γιατι πιο πριν ριχνουμε "κουπι" για να φτασουμε στιν πιστα...

Ελατοχώρι

YouTube Video ->

Πήλιο

YouTube Video ->

Let it snow, let us ski !!!

Στο βίντεο δεν βλέπω συγκλονιστικά λάθη, αλλά αν θέλεις την γνώμη μου, τα μπατόν να τα χρησιμοποιείς πιο πολύ. Σε τοποθετούν σωστά σε προετοιμασία για την επόμενη στροφή και είναι αυτά που θα βάλουν το σώμα σου σε ρυθμό, το Α και το Ω μιας σωστής κατάβασης.

Make Parnassos Great Again!

Συμφώνώ με τον Χρήστο απλά πρέπει κάποιος να στο δείξει σωστά. Κάτω-μπατόν-σηκώνομαι απαλά-στρίβω μάθημα θες

Έφτασε η ώρα ή να ξέρεις κάποιον φίλο που μπορεί να στο δείξει σωστά ή να πάρεις ένα μάθημα και αμέσως θα άνέβεις επίπεδο

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μήτσο μπράβο, έφυγες, καμμία σχέση στο Ελατοχώρι με το άλλο βίντεο.

(βέβαια έχει διαφορά και η πίστα, είχα πει να επιμείνεις στις εύκολες)

Το στυλ σου φέρνει προς κάρβινγκ, λογικό αφού τα σημερινά πέδιλα σε πάνε προς τα εκεί από μόνα τους, (δοκίμασε ωστόσο να πηγαίνεις με λιιίγο πιό κλειστά τα πόδια)

Μου άρεσε επίσης που ασχολήθηκες με τον βηματισμό (skating), πολλοί τον αμελούν, να επιμείνεις, θα σε βοηθήσει πολύ στην ισορροπία και σε γενική βελτίωση.

Στο κάρβινγκ στυλ υπάρχει ένα μπέρδεμα στη χρήση των μπατόν και γενικότερα υπάρχουν διαφορές με την τεχνική του κλασσικού παράλληλου. Ωστόσο επειδή υπάρχουν συνθήκες όπου είναι αναγκαίο να το κατέχεις και αυτό, πρέπει να το μάθεις ΤΩΡΑ. Είναι πολύ εύκολο να περάσεις από το παράλληλο στο κάρβινγκ, το αντίθετο όμως είναι δύσκολο.

Όπως λοιπόν σου είπαν και οι πιό πάνω, είναι ώρα για μάθημα..

Μητσακο σφίγγεσαι πολύ, βάζεις δύναμη στο εξω ποδι το σπρωχνεις μακρυα και φρενάρεις, οσο τεντώνει σε ρίχνει πίσω και μέσα, τα χέρια σου ειναι πολύ χαμηλά ειδικά το αριστερό, αναρχη κατεβασιά.

φερε τα ποδια σου πιο κοντα πατα και λυγισε και τα δυο μαζι με τα χέρια μπροστά και ψηλά σα να οδηγάς ποδήλατο.

Και όλα τα παραπάνω κοίτα να δουλεύεις ένα ένα

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

εγω που κοντεψα να παω με το κεφαλι κατω τι με συμβουλευετε :huh: ?????

YouTube Video ->

DALTONS POW ROBBERY.....

thank you guys.....

ηταν ενα μεγαλο βημα για εμενα να συνηθισω τα μπατον,απλα να συνηθισω να τα κραταω..τωρα που το ξεπερασα αυτο θα ακολουθησω τις συμβουλες σας για την χρηση τους..εδω να αναφερω πως πραγματικα απο την στιγμη που τα πηρα στο χερι με βοηθησαν στο να εχω πιο ομαλη πορεια,χωρις να πετιουνται τα χερια δεξια αριστερα, τωρα ισως ειναι και ιδεα μου αλλα ετσι μου φανηκε..

@nickel εχεις μεγαλο δικιο σε αυτο..ειδικα στις δεξιες στροφες βαζω υπερβολικη δυναμη στο αριστερο, σε σημειο που μετα απο 2-3 κατεβασματα να με ποναει..

θα προσπαθησω να φερω τα ποδια λιγο πιο κοντα και να τα πηγαινω οσο το δυνατον "μαζι" και τα δυο..

@athos σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια, μου δωσαν πολυυυυυ θαρρος... :huh:

μπηκα και στην κοκκινη αλλα πιστευω πως στο ελατοχωρι η κοκκινη ειναι ισαξια της μπλε στον παρνασσο..anyway μεχρι εκει κανω, μαυρη δεν πλησιαζω με τπτ , ουτε "καλη" κοκκινη..

φετος δεν με βλεπω να καταφερνω να κανω μαθημα λογο οικονομικων αλλα απο του χρονου σιγουρα θα παρακολουθησω καποιες ωρες...

Σας ευχαριστω πολυ παιδια για τις συμβουλες και την βοηθεια που δωσατε..... :(

ελα Παρνασσό το τριήμερο να κάνουμε παρέα...

ελα Παρνασσό το τριήμερο να κάνουμε παρέα...

Τριήμερο 25ης φαντάζομαι ε? ε τότε θα έχεις πολλά μαθητούδια....

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

δυστηχως στις 25 δουλευω...μπορει ομως 26 Σαββατο, να μπορεσω να κατεβω...αν μου καθισει το σκηνικο θα ενημερωσω,,,, :huh:

mitsakoz δες αυτο....

αυτο πρεπει να κάνεις τωρα

mitsakoz δες αυτο....

αυτο πρεπει να κάνεις τωρα

ευχαριστω nickel, θα το προσπαθησω...

:):);)

Τελικά ας μου πεί κάποιος γιατί έχω μπερδευτεί:

Κάποιοι λένε για τη σωστή στάση του σώματος:

Βάρος μπροστά, χέρια μπροστα (να φαίνονται μέσα στη μάσκα), κνήμες- πλάτη παράληλα (Σαν τεθλασμένο S - κεραυνός), θώρακας προς τη γραμμή πτώσης

Σε

προηγουμένως o τύπος λέει θώρακας εμπρός στα σκι κι όχι στη γραμμή πτώσης.

Επίσης, στρίβοντας α λα κάρβ, το "πωπουδάκι" δε θέλει λίγο προς το εσωτερικό της στροφής? -> άρα θώρακας στη γραμμή πτώσης?

Aκόμα, καρβάροντας αλλάζει κάτι στο pole planting?

Πώς θα εξασκηθώ να πατάω 50-50 γέρνοντας στο πλάι ? - ή μήπως δεν είναι σωστό?

Κι άλλες ερωτήσεις από κοντά ή σε επόμενο πόστ.

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

το 50-50 δεν είναι καθόλου απλό, έχε 70-30 και ανεβαίνεις.

στο κάρβινγκ στυλ βίντεο Nickel τα μπατόν είναι διακοσμητικά. Όμως τα κρατάς γιατί άμα παρακάτω χρειαστείς άλλη τεχνική άντε να τα βρίσκεις.

κάτι το ίδιο ισχύει και για τη θέση του θώρακα, στο κάρβινγκ δεν είναι ανάγκη να βρίσκεται προς τη γραμμή πτώσης

ΥΓ για εξάσκηση δοκίμασε πάνω στη στροφή να ελαφρώνεις στιγμιαία το εξωτερικό πόδι, ιδανικά θα πρέπει να μπορείς και να το σηκώνεις, βέβαια θα αρπάξεις και πτώσεις..

Edited by Athos

Θωρακας μπροστά (old school) χρησιμοποιουμε οταν κάνουμε κλειστες τεχνικες στροφές.

ο τυπος κάνεις μεσαιες στροφές σε μπλε πιστα για να δειξει τη σωστη τοποθετηση των ποδιων και των χεριων...

λιγο πριν τη στροφη θα μπορουσε να χτυπησει το μπατον με το καρπο του, αλλα ειναι στο επόμενο μάθημα :) ... τωρα ο μιτσακοζ πρεπει να κανει αυτο.

υπαρχουν απλα διαφορετικες σχολες σκι

αλλο στυλ οι αυστριακοι αλλο οι γαλλοι κ.ο.κ..

οι γαλλοι πχ δεν εχουν ποτε τον κορμο μαζι με τα σκι αλλοι σου λενε ο κορμος ευθεια με τα πεδιλα..

ακρη δεν βγαζεις κανε αυτο που νομιζεις οτι σου αρεσει καλυτερα

DALTONS POW ROBBERY.....

δηλαδη ο γαλλος θα μπει σε στροφη gs με τον κορμο να κοιτάει το fall line? και που θα παει στα δεντρα? ή ο αυστριακος που υπονοεις οτι δε κοιταει fall line θα κατεβει moguls χωρις να κοιταει fall line?

εχεις δει αγωνα σλαλομ που να μη κοιταει fall line η αγωνα super G που να κοιτανε fall line?

οταν κανεις μικρες στροφες κοιτας fall line, οταν εισαι πουδρα κοιτας fall line , oταν κανεις πουδρα με rocker και μπορεις να εχεις "αθλητικο stance" και ανοιγεις τις στροφες σου μπορεις να πας μαζι με τα σκι,

οταν κανεις μεσαιες , μεγαλες στροφες μπορεις να ξεκινησεις με "ωμο" κοιτωντας fall line αλλα αν δεν πας με τα σκι σωστη στροφη δε θα βγαλεις...

ρε συ για καρβινγκ δε μιλαμε?

τι απατητα super g και διαφορα αλλα λες ?

ξεκαθαρα λογια του Στερκου στο ser chevalier

ο κορμος μας στο καρβινγκ δεν κοιταει ποτε τα σκι αλλα ουτε το fall line

ειναι γυρτος 45 μοιρες απο τα πεδιλα μας ετοιμος να μπει στην στροφη(ρωτα και τον αδερφο)

κατι δλδ σαν και αυτο που ειπες με τον ωμο..

θα σου κανω ενα γαλλικο μαθημα μεθαυριο μπας και μαθεις λιγακι να καρβαρεις :):happy2: :happy2: :happy2:

DALTONS POW ROBBERY.....

δε ξερω σε πια ενοτητα διαβαζεις και σε πια γραφεις, εδω μιλαμε για τον μιτσακοζ και σχολιαζουμε το σκι που κανει και τι πρεπει να κανει...

ο πανχριστος ρωταει αν αλλαζει κατι στο carving και στο χτυπημα του μπατον...

carving λοιπον ειναι ολες οι στροφες ειτε μικρες ειτε μεσαιες... οσο μεγαλώνεις τις στροφές σου τοσο λιγοτερο χρησιμοποιεις τα μπατον... πχ οι αθλητες στο gs δε τα ακουμπουν στο χιονι...

στο βιδεο που εχει βαλει ο ΜΙΚ που πηγαμε να τρακαρουμε αχνοφαινεται γιατι κοιταει χαμηλα μερικες στροφες μου με πολυ κλειστες στροφες οι οποιες ειναι ολες στην ακμή και κοιταει fall line, και αυτο carving λεγεται...

το ξάπλωμα λεγεται fun carve , ή extreme carve ακόμα και "εξομοιωση αγωνιστικής στροφής" ή το λες οπως θελεις... πες το αναμπελ... ANAΛΟΓΩΣ ΛΟΙΠΟΝ της στροφής που θελεις να κανεις, τοποθετεις ποδια,λεκανη,κορμό αναλογα!

στυλ σκι υπαρχει πχ σε αυτους που προτιμουν να βγαζουν τη λεκανη πολυ εξω απο το κεντρο βαρους και σε αλλους που στριβουν με περισσοτερο angulation παρα inclination... και αυτο σε ορισμενες στροφες... χαρακτηριστικοι ειναι ο Χερμαν Μαιερ που προτιμουσε το inclination και ο Βοδι Μιλλερ που προτιμουσε το angulation...

ξεφευγουμε ομως...

ξεφευγουμε ομως...

τα υπολοιπα στην πραξη πανω στο χιονι...

DALTONS POW ROBBERY.....

Σε ένα μάθημα με πολύ καλό Γάλλο δάσκαλο μας είχε ξεκινήσει με την ατάκα "υπάρχουν δύο είδη carving και τα δύο ολόσωστα". Inclination και angulation με απλά λόγια λεκάνη έξω ή γωνία όλόκληρος. Υποθέτω το ένα περιγράφει ο Χρήστος και το άλλο ο Πάνος.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ωραίες συμβουλές και ωραία βιντεάκια. Thanks!

Μόνο σε μία φάση με super g και fall line σας έχασα :whistling: