Jump to content
Nickel

Κριτική / συμβουλές για βελτίωση

Recommended Posts

τα πιό συνηθισμένα προβλήματα στο μεσαίο επίπεδο είναι

-- να μη μπορείς να κρατήσεις σταθερή ακτίνα καμπυλότητας σε όλο το μήκος της στροφής (συνήθως να "κλείνεις" τη στροφή στην έξοδο)

-- να έχεις προτίμηση σε μιά συγκεκριμένη καμπυλότητα (είτε ανοιχτή είτε κλειστή)

-- να πλαγιολισθαίνεις

-- να μην πατάς καλά στο εσωτερικό πόδι

-- να μην είναι ίδιες η δεξιά και η αριστερή στροφή σου

-- να δυσκολεύεσαι στο παγωμένο ή στο μαλακό τερραίν

εντοπισμός του προβλήματος με τη βοήθεια πιό έμπειρου παρατηρητή,

και εξάσκηση εξάσκηση εξάσκηση...

Edited by Athos

ναι apoplanitarxi ειμαι καλός μάντης...

αν θέλετε να γράψετε κάτι για το θέμα να το γράψετε αλλιώς καλό ειναι να διαβάζετε μόνο...

γράφει ο MIK:

evagele, στηρίζεσαι στο μέσα πόδι, δε λυγίζεις αρκετά το έξω και κάθεσαι αρκετά πίσω...

ξεκίνα τις στροφές σου με πιο ισορροπημενο το βάρος και στα δύο πόδια , να προσέχεις το έξω πόδι να είναι αρκετά λυγισμένο για να μη μένει πίσω και παντα να πιεζεις τα καλάμια σου στις μπότες...

Ευάγγελε μην τον ακούς γράψε χιλιόμετρα αγόρι μου και το μόνο που θες ειναι ένα καλό σετ ασκησούλες με καλό χιόνι να μπορείς να μεινεις ωωωωωρααααα μέσα στη στροφή.

ναι θελεις ενα καλό σετ ασκησεις και εισαι μια χαρά.... σε 9000χλμ θα εχει ανοιξει και το μοτερ και θα ξυριζει...

Για πές ρε Nickel κανα σχόλιο και για αυτά που βλέπεις σε μένα, τι λάθη θα μπορούσα να βελτιώσω σε τεχνική-κλίση ώματος κτλ??
Έχεις βρει ένα πολύ ωραίο κόλπο για να στρίβεις με τον κορμό (πριν πολύ πολύ πολύ καιρό) και συνεχίζεις να το χρησιμοποιείς ενώ το επίπεδό σου είναι 10 κλικ πάνω.

Υπάρχει σαφέστατη άσκηση και είσαι έτοιμος(κεντράρεις το σημείο με τον κορμό και κάνεις σκι...σωστά). Βασικά κάνεις ότι κάνουν όλοι οι αλλοι σκιερ. ΔΕΝ στρίβουν με τον κορμό.

για σπάσε και ξαναρίξε γιατι εγώ δε κατάλαβα τι εννοείς ΜΙΚ.

T-driver Στο σκι ειναι σημαντικό να κάνεις μια σωστή στροφή ΑΛΛΑ Εξισου σημαντικό ειναι να ενώσεις 2 στροφές σωστα... στο transition λοιπον της μιας στροφης στην άλλη εισαι σφιγμένος και εκβιάζεις τον εξοπλισμό σου να στρίψει γρηγορότερα με αποτελεσμα να πλαγιολισθαίνεις πολυ και τα σκι σου να ειναι ασταθή.

Το κεφάλι σου συγκεκριμένα πρεπει να ακολουθεί το κορμό σου και οχι να κοιταει και αντιθετα και λοξα αλλα και χαμηλά... θα εντυπωσιαστείς τι διαφορα κάνει η σωστή τοποθετηση του...μου θυμισε παρόμοιο σκιερ στο Περικλή... που μετα τη λεπτομέρεια αλλαξε τελειως.

Με Τι σκι κάνεις?

Παναγώτη είδα την κόρη σου στον alpha τόσα χρόνια ακόμα να τα διορθώσει τα λάθη της :lol:

μονο εγώ δε την είδα φτου...

Καναμε μαθημα στο πλατό και στο τέλος μου ζήτησε να ανέβει σε καρεκλάκι, τελικά κάναμε μια κατάβαση τον Αίολο πολυ καλυτερα απ'οτι περίμενα... αν είχε και λιγότερο κόσμο και δεν έβαζαν ολοι στοίχημα να περάσουν όσο πιο κοντά της θα την ξαν'ανεβαζα

Πάνο,

όταν πριν χρόνια ήμουν εκεί που είσαι, τις ημέρες με πολύ κόσμο έβαζα την κόρη μου μπροστά και έκανα σκι 20 πόντους πίσω από αυτήν.

Για σκέψου το.

Φιλικά

gtsap

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

για σπάσε και ξαναρίξε γιατι εγώ δε κατάλαβα τι εννοείς ΜΙΚ.

μονο εγώ δε την είδα φτου...

Καναμε μαθημα στο πλατό και στο τέλος μου ζήτησε να ανέβει σε καρεκλάκι, τελικά κάναμε μια κατάβαση τον Αίολο πολυ καλυτερα απ'οτι περίμενα... αν είχε και λιγότερο κόσμο και δεν έβαζαν ολοι στοίχημα να περάσουν όσο πιο κοντά της θα την ξαν'ανεβαζα

To ίδιο με σένα απλά εστιάζεις στο κεφάλι και σωστά. Προφανώς θέλει από κοντά εξήγηση αλλά πιστεύω κατάλαβε τι εννοώ

Δεν την προφταίνει! :P

:P

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ειχα βάλει τη μαμά απο πίσω... το Νεφελάκι είναι σε φάση βλέπω τον μπαμπά και πάω... πάντως το γλέντησε με τη ψυχή της...

την εκανα και κάποιες καταβάσεις στους ώμους με ταχύτητα και πορώθηκε, μόνο έτσι ήθελε μετά :P

Με Τι σκι κάνεις?

Atomic Metron 11 B5

ski is talking to god!!

Evagelos , θέλεις περισσότερη ταχύτητα για να κάνεις αυτο που φαντάζεσαι (για αυτό αναγκάζεσαι στην αρχή να πατάς στο εσωτερικό σκι)

T- Driver στην αριστερη στροφή σου ο κορμός κοιτάζει στην γραμμή κλίσης, ΔΕΝ ακολουθεί την κατεύθυνση των ποδιών σου.

Αυτά ειναι περικετικά τα σχόλια που μπορούν να γίνουν στα παραπάνω βίντεο. Τι διάολο τους λετε .... :lol: :LOL:

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Evagelos , θέλεις περισσότερη ταχύτητα για να κάνεις αυτο που φαντάζεσαι (για αυτό αναγκάζεσαι στην αρχή να πατάς στο εσωτερικό σκι)

Καλά σίγουρα, βασικά δεν υπολογίζεται η αρχή του βίντεο, δεν έχει νόημα, δεν έχω ξεκινήσει στην ουσία να κάνω σκι, απλά χαζεύω τσουλώντας για να δώ από ποια πλευρά θα πάω, και επίσης πάω σιγά για να ακολουθεί και και η κάμερα...μετά που αυξάνω ταχύτητα έφυγα πολύ μπροστά και δεν φαίνομαι στο βίντεο (!καταραμένα κινητα)...οταν ξανανέβω θα ακολουθήσω συμβουλές Nickel και θα τραβήξω HD βίντεο για να είναι καλύτερη ποιότητα!

...οταν ξανα-αναίβεις φρόντησε να δώσεις την κάμερα σε κάποιον που σε προλαβαίνει (δώστην στον νικελ :rolleyes::unsure:) και μετά ξαναπόσταρε να δούμε. ;)

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

...οταν ξανα-αναίβεις φρόντησε να δώσεις την κάμερα σε κάποιον που σε προλαβαίνει (δώστην στον νικελ :P:P )

:P:lol::(:P

YouTube Video ->

:lol: :LOL: :lol:

γελαστε ελευθερα.....λοιπον ειναι η 4 φορα που ανεβαινω σε πεδιλα,οποτε να ειστε επιεικης.. :lol:
εδω κατεβαινω την πιστα 2 στο πηλιο..Το χιονι εχει πολλα "σαμαρακια" θα το καταλαβαιτε πιστευω..
για πειτε μου..κανω και κατι σωστα ή ολα ειναι λαθος?? :lol:

Let it snow, let us ski !!!

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=7901

Νο1: Χεράκια μέχρι Νο3 Ευελίξία και 6 tiboing

Πολύ θα ήθελα να σε δω με ήλιο σε καλοστρωμένη πίστα και μπατόν. Τέλος με αυτό το χιόνι αν πήγαινες 50% πιο γρήγορα θα έστριβες 100% πιο εύκολα.

Μια χαρά πας για 4η φορά δε γέλασα :lol:

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=7901

Νο1: Χεράκια μέχρι Νο3 Ευελίξία και 6 tiboing

Πολύ θα ήθελα να σε δω με ήλιο σε καλοστρωμένη πίστα και μπατόν. Τέλος με αυτό το χιόνι αν πήγαινες 50% πιο γρήγορα θα έστριβες 100% πιο εύκολα.

Μια χαρά πας για 4η φορά δε γέλασα :lol:

ευχαριστω για τα σχολια..μου εδωσες κουραγιο..αυτο για τα μπατον μου το λεει και ο φιλος μου,οτι δηλαδη πρεπει να αρχισω να παιρνω μαζι μου..η πιστα ειχε αυτα τα "σαμαρακια" και να σου πω την αληθεια φοβομουν να παω πιο γρηγορα...

αυριο θα ξανα παω και ελπιζω οι πιστες να ειναι λιγο καλυτερα στρωμενες...

ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες :lol: ...

γελαστε ελευθερα.....λοιπον ειναι η 4 φορα που ανεβαινω σε πεδιλα,οποτε να ειστε επιεικης..

Μητσο μου εγώ θα σε κουρέψω λίγο, γιατί ρε αγόρι μου 4η φορά και κατεβαίνεις από κεί ?

και 55 φορές να την κατέβεις (όρθιος εννοώ) μηδέν το αποτέλεσμα, την τεχνική μόνο στα εύκολα θα την κατακτήσεις..

Το στυλ "είμαι αθληταράς κι όλα τα καταφέρνω" (σόρυ, δε σε ξέρω, αλλά το λέω από άλλους) δε βοηθάει καθόλου να μάθεις σκι.. και σε βάζει και σε κινδύνους..

Η βελτίωση σου δεν έχει καμμία σχέση με τις πίστες που μπορείς να κατεβαίνεις. Αν έχεις τίποτα ξεπεταγμένους φίλους πέστους να κάνουν υπομονή..

Ο δρόμος δεν είναι εκεί; Τι δυσκολία έχει; :rolleyes:

να σου πω, στο Πήλιο έχω να πάω πάρα πολλά χρόνια, και δε θυμάμαι τίποτα από το ποιές είναι οι κατάλληλες πίστες για εκπαίδευση εκεί, αυτό που είδα τώρα είναι ένα αρχάριο που φυσικά δεν έχει καμμιά τεχνική να κατεβαίνει ένα μέρος που δεν είναι στις δυνατότητες του (ίσως και να ψιλοκαμαρώνει), και επειδή παλεύοντας μαθαίνεις να στέκεσαι όρθιος αλλά σκι δε μαθαίνεις ποτέ, του την είπα.. Και δηλαδή λέω πάλι καλά που το χιόνι ήταν άστρωτο και εμπόδιζε ταχύτητα αλλιώς το μέρος είναι έως και επικίνδυνο

Edited by Athos

Μητσο μου εγώ θα σε κουρέψω λίγο, γιατί ρε αγόρι μου 4η φορά και κατεβαίνεις από κεί ?

και 55 φορές να την κατέβεις (όρθιος εννοώ) μηδέν το αποτέλεσμα, την τεχνική μόνο στα εύκολα θα την κατακτήσεις..

Το στυλ "είμαι αθληταράς κι όλα τα καταφέρνω" (σόρυ, δε σε ξέρω, αλλά το λέω από άλλους) δε βοηθάει καθόλου να μάθεις σκι.. και σε βάζει και σε κινδύνους..

Η βελτίωση σου δεν έχει καμμία σχέση με τις πίστες που μπορείς να κατεβαίνεις. Αν έχεις τίποτα ξεπεταγμένους φίλους πέστους να κάνουν υπομονή..

συμφωνω μαζι σου αλλα υπηρχε λογος. την πισω την πιστα που ειναι μπλε την ειχαν κλειστη. ολες οι αλλες ειναι κοκκινες και γυριζουν στο τελος για λιγο σε μπλε..η αρχαριων που ειναι μπροστα στο σαλε ειναι σαν ευθεια, ουτε καν τσουλας...αλλα συμφωνω με αυτο που λες και προς θεου δεν εχω την ιδεα του "αθληταρα" για τον εαυτο μου, το αντιθετο μαλιστα με θεωρω πολυ "ατσουμπαλο" :rolleyes: ..τωρα θα μου πεις γιατι δεν πηγα σε αλλο χιονοδρομικο,δεν ηξερα οτι η μπλε θα ηταν κλειστη,στο snowreport τα δειχναν ολα ανοιχτα...

Α, παιδιά πολύ ωραίο θέμα.

Εδώ και 4-5 χρόνια έχω μείνει ...στάσιμος στην τεχνική μου.

Αυτό ήταν; Δεν θα γίνω καλύτερος σκιέρ; :lol:

θα ήθελα να κάνω μάθημα (και κυρίως για απάτητο) με κάποιον πολύ καλό πιστοποιημένο δάσκαλο.

Αλλά που θα τον βρω εδώ στα Βόρεια; (στείλτε PM αν συστήνετε κάποιον)

Το αποφεύγω γιατί κάποια στιγμή που ήμουν έτοιμος να κάνω μάθημα κατάλαβα ότι ο δάσκαλος ;

εεε έκανε χειρότερο σκι από εμένα :rolleyes:

Αυτό πάντως με τα βίντεο πραγματικά βοηθάει απίστευτα στο να εντοπίσεις διάφορα λάθη σου.

Μήτσο οκ, και μη διστάσεις τις επόμενες φορές να περνάς όλη σου τη μέρα στη μπλε, θα είσαι λίγο μοναχικά γιατί οι φίλοι είναι πάντα πιό ανυπόμονοι από ότι πρέπει, αλλά αξίζει την υπομονή.

Edited by Athos

Μήτσο οκ, και μη διστάσεις τις επόμενες φορές να περνάς όλη σου τη μέρα στη μπλε, θα είσαι λίγο μοναχικά γιατί οι φίλοι είναι πάντα πιό ανυπόμονοι από ότι πρέπει, αλλά αξίζει την υπομονή.

να σου πω την αληθεια προτιμω την μοναξια οταν κανω σκι,αν εχει κοσμο τριγυρω σου αποσπουν πολυ την προσοχη...τεσπα..ευχαριστω για τις συμβουλες... :rolleyes:

mitsakoz μπραβο σου... αυτο που ειδα μου εδειξε οτι "γραφεις" πολυ γρήγορα.

ΑΛΛΑ εδω που εισαι τώρα το να μην έχεις μπατον θα σου αφήσει κουσούρια στο τρόπο που στρίβεις γιατι το υποβοηθάς με άλλους τρόπους... πχ κωλοσπρώξιμο :rolleyes:

ΠΑΡΕ μπατον και χρησιμοποιησε τα σωστα στο επόμενο βιδεο η τεχνικη θα εχει κάνει άλμα.

ασε το carving που μπορει να ακους απο τους αλλους και μαθε να ελεγχεις τη ταχυτητα σου με κλειστες στροφές και μπατόν.

mitsakoz μπραβο σου... αυτο που ειδα μου εδειξε οτι "γραφεις" πολυ γρήγορα.

ΑΛΛΑ εδω που εισαι τώρα το να μην έχεις μπατον θα σου αφήσει κουσούρια στο τρόπο που στρίβεις γιατι το υποβοηθάς με άλλους τρόπους... πχ κωλοσπρώξιμο :lol:

ΠΑΡΕ μπατον και χρησιμοποιησε τα σωστα στο επόμενο βιδεο η τεχνικη θα εχει κάνει άλμα.

ασε το carving που μπορει να ακους απο τους αλλους και μαθε να ελεγχεις τη ταχυτητα σου με κλειστες στροφές και μπατόν.

το επομενο βημα θα ειναι σιγουρα να παρω μπατον και να διορθωσω οσο μπορω την θεση των χεριων που ανεφερε και ο ΜΙΚ.

ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες,ελπιζω να τα καταφερω :rolleyes: ..

μια ερωτησουλα, οταν λες οτι "γραφω" πολυ γρηγορα τι εννοεις? :lol:

Guest afrodite
Ενα δειγμα με την gopro στο κρανος απο το Σαββατο 05/02/2010 στον Βακχο Παρνασσος

YouTube Video ->

Σορρυ για την προχειροτητα,το βιντεο ειναι αμονταριστο. :D:lol:

Ρε συ Γιάννη κανα βίντεο που να τσουλάς σε πιστα γιατί δεν έβαζες;;; Αχ...χαμένη που πάει η μηχανήηηηηη :angry:

Ρε συ Γιάννη κανα βίντεο που να τσουλάς σε πιστα γιατί δεν έβαζες;;; Αχ...χαμένη που πάει η μηχανήηηηηη :angry:

Εχω 4 ωρες βιντεο απο το Σαββατο και επειδη δεν εχω κατσει να κανω edit ανεβασα κατι απο την αρχη.

Το διορθωνω σε 5 λεπτα :(:P

BTW. Για να μην παει χαμενη η καμερα αν σε ενδιαφερει την πουλαω :D:lol:

Edited by gi@nnis