Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
apanos

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΔΙΛΑ

Recommended Posts

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ) ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΕΔΙΛΩΝ.

ΕΙΜΑΙ 1.:( ΠΕΡΙΠΟΥ 95 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΑΓΥΜΝΑΣΤΟΣ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ)

ΚΑΝΩ ΣΚΙ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΗΛ.ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΩ. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΤ'ΕΜΕ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ)

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ 3 ΕΩΣ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΝΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ.ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΙΣ 10 ΦΟΡΕΣ.

ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΚΙ 4,5 (ΕΦΟΣΟΝ Ο ΛΑΠΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 6), ΓΙΑ ΤΟΝ SPIDER ΕΙΜΑΙ "ΑΡΧΑΡΙΟΣ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚ Ο ΜΕΣΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΚΙΕΡ.

ΠΑΩ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕ, ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΠΑΓΟΣ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ SKIDΑΡΩ?), ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΑΡΔΙΕΣ ΚΑΛΟΣΤΡΩΜΕΝΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ (ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ) ΜΑΥΡΕΣ ΚΛΠ ΑΠΛΩΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟ (ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥ SNOWCLUB, PLANHTARXHS ΚΛΠ 80 )

ΤΟ ΣΤΥΛ ΜΟΥ (ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΚΡΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ TON ΛΟΓΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΠΕΔΙΛΟ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ (ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥ SNOWCLUB).

KAI ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΕΔΙΛΟ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΑΚΤΙΝΑ ΣΤΡΟΦΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 12

'Η ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 16 (ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΟ FORUM, TO ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΤΕΝΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΕΔΙΛΑ ΜΙΑ ΒΑΘΜΙΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΩ ΤΟ ΣΤΥΛ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ).

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΕΔΙΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ. ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ BADGASTEIN ΕΝΟΙΚΙΑΣΑ ΠΕΔΙΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΟΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:

FISCHER PROGRESSOR 9 TOY 2010 ΣΤΟ 1,75 (ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ 1,70 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ) ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ, ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΟ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΚΛΗΡΟ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΑΝΑ ΣΚΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΩ ΚΑΛΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ (ΠΑΓΟΥΣ, ΣΚΑΜΕΝΑ ΚΛΠ)

FISCHER PROGRESSOR 8 ΤΟΥ 2010 ΣΤΟ 1,70 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ (ΑΣΤΑΘΕΣ ΛΟΓΩ ΕΛΕΙΨΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ?)

FISCHER PROGRESSOR 10 TO ΕΔΩΣΑ ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ ΠΙΣΩ.

Head iSupershape Magnum TO ΕΔΩΣΑ ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ ΠΙΣΩ.

ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΤΡΙΒΕΙ ΕΥΚΟΛΑ, Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΟ BADGASTEIN ΤΣΑΝΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ

ATOMIC D2 RACE SL ΣΤΟ 1,65

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΚΙ ΜΕ RACE ΠΕΔΙΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΟΥΣΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΟ ΦΤΥΑΡΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ (ΣΤΑΘΕΡΑ) ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ ΚΛΠ.ΚΛΠ.

ΤΑ ΠΕΔΙΛΑ ΕΣΤΡΙΒΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΠΙΣΤΑ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ. ΤΑ ΕΧΑΝΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΑΝ 900 ΕΥΡΩ ΘΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΑ.

ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ

ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ROSIGNIOL ZENITH Z4 ΤΟΥ 2007? ΣΤΟ 1,78 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΑΣΤΑΘΗ)

ΚΑΙ AC30 TITANIUM 2007 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ, ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΟ, ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ

ΤΙΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΩΣΤΑ ΣΚΙ ΣΥΓΚΛΙΝΩ ΣΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΠΕΔΙΛΑ ΕΠΕΙΔΗ

ΜΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΛΥΓΙΣΩ ΣΤΙΣ ΑΚΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΣΩΣΤΑ.

Ο ΝΙCKEL ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ATOMIC METRON 10 ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΠΛΕΟΝ ή

Κ2 STRYKER, ΚΑΘΌΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ Κ2 CROSSFIRE (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ 2006? ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ "ΤΟ ΠΕΔΙΛΟ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ", ΟΤΑΝ ΕΚΟΒΑ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΨΑΧΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ)

ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΔΙΛΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΩ ΕΙΝΑΙ

VOLKL RTM 77 ή FISCHER PROGRESSOR 900 ή 800 ή rosigniol z76

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

σε καλο δρομο εισαι (σε θεμα επιλογης)και σε καλη παρεα...........

o τρελος του χωριου......

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Με αυτά τα κεφαλαία μας κούρασες και δεν σου απαντάμε 80

Επειδή όμως έχει βύσμα...προσωπικά θα έλεγα ότι όποιο μαλακό στριφτερό πέδιλο με ακτίνα 12 -16 καθαρά για πίστα θα είναι κατάλληλο για σένα και θα το χαρείς στο 90% του σκι που κάνεις. Αν σε παρασύρω εκτός πιο πολύ θα σε βοηθήσει ότι θα έχεις μάθει πιο σωστό σκι παρά το τι πέδιλο θα φοράς

Θα έλεγα να ξεκινήσεις από το πιο μαλακό στριφτερό με ακτίνα 12-16 πέδιλο μπορείς να βρεις πιο φτηνά και δούλεψε κι άλλο όπως δουλεύεις ήδη το σκι σου να στρώσεις σωστή τεχνική. Μόλις στρώνει σιγά σιγά η τεχνική σου και το πέδιλο θα χαρείς και αν έχεις όρεξη πάρε και ένα ζευγάρι εκτός ή ένα 50-50. Μέχρι τότε νομίζω για πέδιλα καθαρά πίστας είσαι και πιο πολύ θα έδινα σημασία στο να βρεις φτηνό προπέρσινο μοντέλο. Μη πάρεις race γιατί παρόλο που στρίβουν με τη σκέψη σε μια μπλε καλοστρωμένη με καλό χιόνι, θα αργήσεις πολύ να στρώσεις τεχνική σε οτιδήποτε εκτός από τέτοια πίστα.

Εσύ ποιόν ξέρεις που να του αρέσει ο πάγος? Το να skidarεις είναι μια άσκηση και ο πάγος θέλει ακμές.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Προτασεις θα υπαρξουν .

Εκεινο το οποιο για μενα ειναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ,ειναι οτι η συζητηση γινεται σε ορους snowclub .

Εξηγουμαι για να μην παρεξηγουμαι .

Εχει αναρτηθει στην ενοτητα εκπαιδευτικα trailer το συνολο τεχνικων επιπεδων του συγχρονου ΙΤΑΛΙΚΟΥ ski ... το αγνοεις ...επιλογη σου !

Εχει αναρτηθει στην ιδια ενοτητα basic carving trailer WARREN SMITH .... το αγνοεις...επιλογη σου

Μολις χθες εχει επισυναφθει ενα PDF -το ολη η αληθεια για τα ροκερ - οπου ενας αναγνωρισμενος προπονητης και σχεδιαστης για 30 χρονια περιγραφει

ποιο διαστασιολογιο με ποιο πυρηνα ποιο shape κανει τι ,πως και που ... το αγνοεις ....επιλογη σου

Εχουν δωθει διευθυνσεις ολων των εκδοσεων που παρουσιαζουν σε ΤΕΣΤ ολες τις συλλογες .... το αγνοεις.... επιλογη σου.

Ορεξη να εχεις να διαβαζεις ....

Αν το ιδιο προβληματισμο ...ξεχνα το κοστος ...επρεπε να το αναφερεις ζητοντας συμβουλη στο εξωτερικο - δασκαλο -καταστημα -....θα επικαλουσουν 5 καλοπροαιρετουςφιλους ?

Αν ειναι ετσι, δωσετους ενα ποσο να σου φερουν τα πεδηλα στο σπιτι !!!

Ανεφερες 5 ανθρωπους με αλλα υψη ,αλλο βαρος ,αλλη ανατομια ,αλλη φυσικη κατασταση ,αλλο επιπεδο και ζητας αλλων τοσων τη γνωμη ...Θατην εχεις ,θα ειναι καλοπροαιρετη

αλλα επιφυλασσομαι αν θα ειναι η καταλληλη για σενα . Ζητας γραπτα την εντυπωση που σου εχουν πει προφορικα .

Ο Αυστριακουλης κατι σου ειπε ....και το αγνοησες // σκι των 900 euro με αλλα L/X-XXL διαστασιολογια /σκληροτητες ... ειχε να σου προτεινει ,δεν το εκανε .

Οτι σου ειπαν στην πιστα τα παιδια ...θα σου πουν στο περιπου και εδω ...

Τωρα στο 1.85 με 90 κιλα τι ειναι σκληρο και μαλακο σηκωνει συζητηση ...η οποια δεν εχει αξια να γινει ...η εμπειρικη γνωση που ζητας δεν ειναι τεκμηριωση .

Οπως δεν εχει αξια να χιλιοεπαναληφθει οτι τα ποιοτικα σκι εχουν κατα μηκος διαφορετικη σκληροτητα και διαφορετικο βαθμο ακαμψιας ....

Edited by snowhow

Συγνώμη, αλλά για μένα τον τουρίστα χιονοδρόμο το να κάνω σκι με το nickel την όλγα τον MIK τον spider και όλα τα υπόλοιπα παιδιά του SNOWCLUB από το la tania στο val torrens μετ'επιστροφής αυθημερόν (απόσταση που διακρίνεται στον χάρτη του google) και προσπαθώντας να ακολουθήσω τον ρυθμό τους και τις γραμμές τους είναι ανεπανάληπτη εμπειρία συν την παρέα συν κλπ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΣΚΙ SNOWCLUB" ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΙΓΟ.

Τα υπόλοιπα για μένα τον τουρίστα σκιέρ είναι περιττά.

συμφωνώ με τους παραπάνω - ελπίζω λοιπόν να μη σε μπερδέψω

επειδή το ανέφερες ως πιθανή αγορά εγώ θα σου πω μόνο την προσωπική μου εμπειρία από το Ζ76 (Ti) το οποίο αγόρασα πέρσι μετά από πολύ ψάξιμο και πρωτοχρησιμοποίησα επίσης στο Bad Gastein

σημειωτέον ότι είμαι επίσης 1.85 αλλά 80 κιλά και το επίπεδό μου κατά τη γνώμη μου γύρω στο 7

αν εξαιρέσουμε την πρώτη ημέρα γνωριμίας (που ήταν και η πρώτη μέρα χιονοδρομίας της σεζόν για μένα οπότε δε μετράει), το πέδιλο κάνει πραγματικά αυτό που υπόσχεται, στρίβει πολύ καλά σε μεγάλη ταχύτητα (αυτό είναι το δικό μου κουσούρι) και με βοήθησε αρκετά στο να νιώσω πιο άνετα και να ξεκινήσω να ασχολούμαι λίγο πιο σοβαρά στο off piste πεδίο στο οποίο όμως θέλω πολύ δουλειά ακόμα (όπως είπε δηλ. και ο ΜΙΚ δεν είναι μόνο το πέδιλο - προηγείται η σωστή τεχνική)

όσο για τις μικρές στροφές που λες ότι σου αρέσουν, η απόκρισή του είναι επίσης πολύ ικανοποιητική

το καλύτερο σκι ίσως και της ζωής μου το έκανα την 2η-3η μέρα στο Bad Gastein όπου αν θυμάσαι ψιλοχιόνιζε τόσο κατά την διάρκεια της μέρας όσο και την προηγούμενη νύχτα και είχε ένα στρώμα 10-20 cm φρέσκου χιονιού πάνω στο (τεχνητό κυρίως) προϋπάρχον

εκεί το πέδιλο πραγματικά ... πετούσε...δεν πίστευα ότι άκουγε τόσο

γενικά θα έλεγα ότι είναι ένα ισορροπημένο πέδιλο αλλά έχει και κάποιες απαιτήσεις που κρίνοντας από τα γραφόμενά σου ίσως δεν μπορέσεις να ικανοποιήσεις

προσπάθησε να βελτιωθείς όσο το δυνατόν περισσότερο με ένα φτηνότερο και λιγότερο απαιτητικό

ενδεχομένως ένα τέτοιο πέδιλο να είναι το μεθεπόμενό σου και όχι το επόμενο

ΥΓ επειδή απ' ότι καταλαβαίνω έχεις σκοπό να διαθέσεις ένα σοβαρό ποσό, κοίτα και διάβασε για το rocker - λογικά θα είναι το επόμενο βήμα για όλους μας

Συγνώμη, αλλά για μένα τον τουρίστα χιονοδρόμο το να κάνω σκι με το nickel την όλγα τον MIK τον spider και όλα τα υπόλοιπα παιδιά του SNOWCLUB από το la tania στο val torrens μετ'επιστροφής αυθημερόν (απόσταση που διακρίνεται στον χάρτη του google) και προσπαθώντας να ακολουθήσω τον ρυθμό τους και τις γραμμές τους είναι ανεπανάληπτη εμπειρία συν την παρέα συν κλπ.

Το snowclub εχει φροντισει μεσα σε πολλες ενοτητες να κοινοποιησει πολυ σημαντικα αρθρα,trailer,link κορυφαιων σχολων,επαγγελματιων και εκδοσεων ...

τα αποια θελεις να τα αγνοεις ...πιθανα γιατι τα <<παιρνεις >>στην παραδοση .

Η Ολγα , o Nickel και ο Spider ,εχουν δουλεψει,εχουν μαθητευσει,εχουν διαβασει,εχουν γυμναστει και τα εχουν σκασει κανονικα για να πανε παρακατω ....

ειναι στο snowclub , βοηθουν το snowclub ... αλλα ski δεν εμαθαν στο η μεσω του snowclub ...γιατι ακομα θα ψαχνοντουσαν οπως εσυ .

Τονισα οτι οι γνωμες ειναι καλοπροαιρετες ,αλλα προερχονται απο αναβατες με διαφορετικα ανατομικα χαρακτηριστικα και δεξιοτητες εντελως διαφορετικες .

Εδω δεν κρινεται η παρεα,η ανεπαναληπτη εμπειρια ουτε τεθηκε σε ψηφοφορια το ευχαριστο κλιμα στο snowclub .

Eθεσες ενα ερωτημα και μπηκα στον κοπο να σου απαντησω συγκεκριμενα ....

Επρεπε να μετρησω ποσους ρωτησες ,ποσα αξιολογοτατα σκι φορεσες η επεστρεψες πισω ,σε ποσες χωρες τεσταρες ...για να καταλαβω οτι η

συζητηση ειναι τουλαχιστον χασιμο χρονου ... τον οποιο καλα κανεις να καταχρασαι οπως ολοι οι ημιμαθεις , απροπονητοι και μαθητευομενοι δια της προσκολησεως .

Edited by snowhow

Επειδη ολοι μας ειμαστε στον εναν η τον αλλο τομεα ημιμαθεις (η οτι αλλο γινεται εκ των υστερων editing :( 80 )

δεν χρειαζεται να ειμαστε τουλαχιστον ερειστικοι , αγενεις και παντα ειρωνικοι .

Ας κραταμε ενα επιπεδο, που στον καθενα αντιστοιχει η ταιριαζει καλυτερα, για να λεμε και καμμια κουβεντα.

Επειδη ειμαστε απλως τουριστες χιονοδρομοι, οι περισοτεροι, και εχουμε και αλλες ασχολιες ο καθενας μας

ρωταμε ειτε δημοσιως ειτε κατα προσωπο και ,παντα ,κρινουμε και φιλτραρουμε τις απαντησεις .

Μεγαλα παιδια εξαλλου ειμαστε ....

Εξαλλου συμμετεχει σε μια συζητηση καποιος που θελει ,δεν τον υποχρεωνει κανεις .

Ψυχραιμια....

Ενας ακομα ημιμαθης.......

Με αυτά τα κεφαλαία μας κούρασες και δεν σου απαντάμε 80

Επειδή όμως έχει βύσμα...προσωπικά θα έλεγα ότι όποιο μαλακό στριφτερό πέδιλο με ακτίνα 12 -16 καθαρά για πίστα θα είναι κατάλληλο για σένα και θα το χαρείς στο 90% του σκι που κάνεις. Αν σε παρασύρω εκτός πιο πολύ θα σε βοηθήσει ότι θα έχεις μάθει πιο σωστό σκι παρά το τι πέδιλο θα φοράς

Θα έλεγα να ξεκινήσεις από το πιο μαλακό στριφτερό με ακτίνα 12-16 πέδιλο μπορείς να βρεις πιο φτηνά και δούλεψε κι άλλο όπως δουλεύεις ήδη το σκι σου να στρώσεις σωστή τεχνική. Μόλις στρώνει σιγά σιγά η τεχνική σου και το πέδιλο θα χαρείς και αν έχεις όρεξη πάρε και ένα ζευγάρι εκτός ή ένα 50-50. Μέχρι τότε νομίζω για πέδιλα καθαρά πίστας είσαι και πιο πολύ θα έδινα σημασία στο να βρεις φτηνό προπέρσινο μοντέλο. Μη πάρεις race γιατί παρόλο που στρίβουν με τη σκέψη σε μια μπλε καλοστρωμένη με καλό χιόνι, θα αργήσεις πολύ να στρώσεις τεχνική σε οτιδήποτε εκτός από τέτοια πίστα.

Εσύ ποιόν ξέρεις που να του αρέσει ο πάγος? Το να skidarεις είναι μια άσκηση και ο πάγος θέλει ακμές.

+1

ο παγος εκτος απο ακμες θελει κιαλλα πραγματα οπως αρτια τεχνικη καταρτιση σωστο πατημα και ειδικα σωστο γωνιασμα .

παρε το Ζ 76 για μενα και κατσε να δουλεψεις στον κοκκινο ηρακλη.

εκει θα ειμαστε και θα σε βοηθησουμε οσο μπορουμε.

αυτο το σκι δεν εχει πολυ γρηγορο transision(76 μεση) οπως ενα slalom με αποτελεσμα να εχεις χρονο να διορθωσεις το λαθος στην στροφη σου η να στο διορθωσει το ιδιο το σκι

(και δεν ειναι και τοσο σκληρο)

τωρα οι κλειστες στροφες που θες να κανεις ειναι ιστορια αμαρτωλη :(

θελουν πολυ δουλεια.προσπαθησε να μπεις σε ακμες κανοντας σκι στον περικλη με μεσαιες στροφες(ολοκληρωμενες) και σταδιακα θα τις κλεισεις.

σε οτι εχει πει ο snowhow θα συμφωνησω να δεις τα βιντεο που εχει βαλει.ειναι πολυ καλα απο κορυφαιους σκιερ και θα σε κανουν να προβληματιστεις.βαλε στο μυαλο σου τις κινησεις-ασκησεις και ετοιμασου να τις κανεις με την πρωτη ευκαιρια .θα σε βοηθησει πολυ

αν εχεις καποιο βιδεο βαλτο να σε δουμε

αυτοι που ανεφερες κανουν διαφορετικο σκι ο ενας απο τον αλλον.να θυμασαι οτι αν παιρνεις Tips απο πολυ κοσμο θα μπερδευεσαι και δεν θα μαθεις τουλαχιστον σωστα.αν μπορεις περνε συμβουλες απο εναν σκιερ οχι παραπανω.οταν κανεις σκι με καλυτερους παντα θα βελτιωνεσαι αλλα αν προσπαθεις να κανεις οπως ολοι αυτοι θα μπερδευτεις.

κανε και την υπερβαση και παρε ενα δασκαλο (θα σου πει ο Μιχαλης ποιον)στον παρνασσο και στρωσου στην δουλεια .το off piste αστο προς το παρων..

DALTONS POW ROBBERY.....

....ρε μεγάλε...εμένα γιατί με ξέχασες ;;

Δεν ήμουν ακόμη κορυφαίος ακόμα ;;

:P :P :P :P :P :P :P :P

...Τιμος ακουει...snowclub ακουει...?

Φίλε Μemnona, εσύ με περίμενες, τους άλλους τους κυνηγούσα, αλλά τελικά όλοι με άφησαν μόνο μου στον παγετώνα la ceron στις 15:00, μόλις 30κάτι χλμ. από το la tania και μόλις 2 ώρες απόσταση με TAXI. Από την μεγάλη παρέα που είχαμε ξεκινήσει εκείνη την μέρα, πολλοί γύρισαν πίσω με λεωφορεία, ελικόπτερα κλπ. Εγώ για καλή μου τύχη (αν και πρώτη μέρα στο trois valleys) κατάφερα και έφτασα με τα σκι στην courchevelle στις 17:45. Κατηφόριζα μόνος στα βουνά ενώ βράδιαζε και έτρεμα στην σκέψη να βγάλω την νύχτα στο βουνό, όπως ακούγαμε ιστορίες από σκιέρ που είχαν ξεμείνει όλη την νύχτα στα χιόνια στο la plagne. Φοβερή εμπειρία.

σιγουρα θα σε μαζευε καποιος πιστερ.

το οτι ξεκινησαμε εκεινη την μερα 20-30 ατομα δεν σημαινει οτι θα τελειωναμε και την μερα μαζι

αυτοι που γυρισαμε με τα σκι στο λα τανια προλαβαμε το κλεισιμο της 6θεσιας απο μεριμπελ προς κορυφη λα τανια με τις μποτες λυμενες

(δεν προλαβαιναμε καν να τις κουμπωσουμε )...

εκεινη την ωρα σηκωναν τα μαξιλαρακια οι υπαλληλοι και μας αφησαν να ανεβουμε γιατι ειχε δυο γυρους ακομα η καρεκλα..

γυρισαμε 7 ατομα.

κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να περιμενει κανεναν σε ενα τετοιο μεγαλο πεδιο και γενικα σε μια εκδρομη εξωτερικου.

εκει ο καθε ενας πληρωνει 1200+ευρω για να κανει το σκι του και να το ευχαριστηθει οποτε κανονιζει την παρεα που θελει αναλογα το επιπεδο και φευγει.

DALTONS POW ROBBERY.....

σιγουρα θα σε μαζευε καποιος πιστερ.

το οτι ξεκινησαμε εκεινη την μερα 20-30 ατομα δεν σημαινει οτι θα τελειωναμε και την μερα μαζι

αυτοι που γυρισαμε με τα σκι στο λα τανια προλαβαμε το κλεισιμο της 6θεσιας απο μεριμπελ προς κορυφη λα τανια με τις μποτες λυμενες

(δεν προλαβαιναμε καν να τις κουμπωσουμε )...

εκεινη την ωρα σηκωναν τα μαξιλαρακια οι υπαλληλοι και μας αφησαν να ανεβουμε γιατι ειχε δυο γυρους ακομα η καρεκλα..

γυρισαμε 7 ατομα.

κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να περιμενει κανεναν σε ενα τετοιο μεγαλο πεδιο και γενικα σε μια εκδρομη εξωτερικου.

εκει ο καθε ενας πληρωνει 1200+ευρω για να κανει το σκι του και να το ευχαριστηθει οποτε κανονιζει την παρεα που θελει αναλογα το επιπεδο και φευγει.

Σωστός :P

Τέλος πάντων, έχει κανείς άλλος να δώσει κάποια συμβουλή και να προτείνει κανένα πεδιλάκι? Ο καιρός πλησιάζει.

Είδε κανένας τον Nickel?