ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 21, 2011 (edited) Διαταραχή θα έχουμε σίγουρα την Δευτέρα (Κυριακή απόγευμα μπαίνει) κατά πάσα πιθανότητα light κακοκαιρία. Πιο πολύ Βόρεια Ελλάδα να μπλέξεις με ομίχλες κλπ αλλά από τώρα δεν μπορώ να πω. Από την Τρίτη 27 όπως έχω πει πάμε σε λιακάδες με χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι τις 2 Αύριο πρωί γερό ψάξιμο να ριξω ένα καλό update. Λύσαξα να ανοίξουν σήμερα γιατί κάτι μου λέει ότι μόνο το Σάββατο θα μας κάνει τη χάρη ο καιρός, (μετά από Τρίτη 27 του μήνα) και το το Σάββατο κρίση ξεκρίση θα έχει πάρα πολύ κόσμο και παγωμένα κλειστά λιφτ λογικά. Για όποιον το σκέφτεται για αύριο, είναι μια καλή τολμηρή κίνηση, για Παρνασσό βλέπω κάποια ανοίγματα και ίσως γενικά να βλέπεις, αλλά προσωπικά θα εργαστώ Πιο πολύ άσχημα είναι τα νέα ότι μάλλον χάνουμε τη Παρασκευή Edited December 21, 2011 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 22, 2011 (edited) Μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη. Έχει περάσει και το ψυχρό μέτωπο και περνάμε και καιρό σύσφιξης όπου έχουμε nimostratus παρεα με cumulonimbus οπότε περιμένουμε σε όλα τα χιονοδρομικά σταθερή χιονόπτωση με κάποια πολύ δυνατά ξεσπάσματα χαρτοπετσετών και κάποια διαστήματα παυσης. Για αύριο Παρασκευή δυστυχώς με τα τωρινά δεδομένα η κακοκαιρία έχει πάρει παράταση στην σύσφιξη τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. όπως ααφέρθηκε από προχτές μάλλον θα είναι μια μέρα που κάποια χιονοδρομικά κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα θα έχουν ανοίγματα από το πρωί, και κάποια άλλα θα έχουν κολλημένα ορογραφικά σύννεφα και ίσως δεν προλάβει να ανοίξει ο καιρός μέχρι το απόγευμα. Εξακολουθεί να παραμένει μέρα ΑΝΕΒΑ αλλά μάλλον ειδικά στη Νότια Ελλάδα κάποια στιγμή θα ανοίξει ο καιρός, ελπίζουμε να είναι στις 11 και όχι στις 3. Ισχυροί έως θυελλώδεις ΒΒΔ άνεμοι. Γενικά για αύριο όσο πιο Βόρεια και πιο Δυτικά τόσο πιο γρήγορα θα φτιάξει ο καιρός. Στο Πήλιο μάλλον θα φτιάξει μετά το βράδυ πχ.Βασιλίτσα σφαίρα. Θα ξαναγράψω μέχρι το βράδυ μήπως είμαστε πιο τυχεροί και κόψει η κακοκαιρία πιο γρήγορα. Το Σάββατο θα είναι μια υπέροχη μέρα για σκι. Μέτριοι Βόριοι άνεμοι (εκτός από Καιμάκ δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα με τον αέρα). Το πρόβλημα θα είναι ο κόσμος και πόσο γρήγορα θα προλάβουν να ξεπαγώσουν λιφτ. Μάλλον θα έχουμε συννεφιά από Πήλιο και κάτω αλλά επίσης μάλλον θα τραγουδάμε, μαζί μου έλα.... Παρόλα αυτά λόγω υψηλής αστάθειας και υγρασίας δεν αποκλείεται να έχουμε σχηματισμό νεφών που να δημιουργήσουν ομίχλη όσο περνάει η μέρα. Κυριακή απόγευμα έχουμε νέο μέτωπο να μπαίνει. Με τα σημερινά στοιχεία κάνουμε καλό σκι παρόλα αυτά σε Βασιλίτσα, Καιμάκ και Πισοδέρι πρώτα ο καιρός θα κλείσει. Επειδή ακόμα δεν έχει κλειδώσει ακρβώς η υφή της κακοκαιρίας είναι πολύ πιθανό και να κλείσει ο καιρός πολύ πιο γρήγορα αλλά και να καθυστερήσει η κακοκαιρία. Με τα σημερινά στοιχεία είναι κατά πάσα πιθανότητα μια χαρά μέρα για σκι αλλά για πιο σίγουρα η πρόγνωση θα ξεκαθαριστεί αύριο το απόγευμα. Δευτέρα και Τρίτη έχουμε light κακοκαιρία με κάποιες μομονωμένες χιονοκαταιγίδες κυρίως στα Ανατολικά προσύνεμα. Με τα σημερινά στοιχεία και τις δύο μέρες δεν θα είναι πολύ κακός ο καιρός θα κάνουμε σκι με εναλλαγές ομίχλης και συννεφιάς αλλά όπως είπαμε δεν είναι "κλειδωμένη" η κατάσταση και θα υπάρξει νέα εκτίμηση. Από την Τρίτη ξεκινάει νέα βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας αλλά όχι τέτοια που να την ανεβάσει σε θετικές τιμές στα χιονοδρομικά. Το 2011 θα κλεισει με ιδανικές συνθήκες για σκι με λιακάδες, αραιή συννεφιά και ασθενής ανέμους. Επόμενη κακοκαιρία στην αλλαγή του χρόνου ενω παρατηρούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρων την διάταξη που πάει να δημιουργηθεί για το διάστημα 5-9 Ιανουαρίου 2012. Καλή σεζόν σε όλους Edited December 22, 2011 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 22, 2011 Oooooooooooollllleeeeeeeeeeee!!!!!! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 22, 2011 Oooooooooooollllleeeeeeeeeeee!!!!!! Άστα αυτά και πάρε αλεξίπτωτο. Car pouli για άυριο? Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted December 22, 2011 Aνοίγω εγώ το θέμα του Δεκεμβρίου για τον καιρό, μήπως και φανώ γουρλής και δούμε άσπρη μέρα...που δεν το βλέπω..... Ας ελπίσουμε να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο..... Τελικά ο Βαγγέλης μας βγήκε πολύ γουρλής.....! :LOL: Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 22, 2011 Άστα αυτά και πάρε αλεξίπτωτο. Car pouli για άυριο? Το Σάββατο υπάρχει περίπτωση να πετάξουμε μετά; Να πάρω και το πανί μαζί μου; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 22, 2011 ΜΙΚ περιμενω αν μπορεις τελευταιες info για αυριο πλιιιζζζζζζζζ θανκς!!! Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
mitsakoz1989 0 Report post Posted December 22, 2011 Επιτελους μια καλη ασπρη μερα στις καμερες τψν χιονοδρομικων... Αυριο λεμε με κανα δυο φιλαρακια να ανεβουμε προς Βασιλιτσα..ΜΙΚ πως τα βλεπουμε αυριο για Βασιλιτσα?? θα μας κανει την χαρη?? Quote Let it snow, let us ski !!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 22, 2011 Εεεεεε βρε παιδιά τα έχω γράψει στο κείμενο. Ο καλύτερος καιρός αύριο θα είναι Βασιλίτσα (γενικά προς το Βορειοδυτικά σπάει η κακοκαιρία). Αν μπορούσα σαφώς και θα ανέβαινα παρόλα αυτά δεν αποκλείετε να έχει μικρά διαστήματα ομίχλης και με λίγη ατυχία να κάτσει κάνα σύννεφο στο βουνό. Λάππα έχω γράψει ρητά ποιές μέρες θα μπορείς να απογειώσεις αλεξίπτωτο. Σάββατο και Κυριακή. Συγκλονιστικός ουρανός στην Αθήνα, πέρασε ένα γερό nimbostratus με ξέφτια σαν σίφουνες προς τα κάτω και άνοιξε ο καιρός οπότε φάνηκε cumulonibus στο Σαρωνικό και στο βάθος wave. Enjoy the show προτείνουμε ζεστή σοκολάτα στο παράθυρο όλη μέρα Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
snowjim 212 Report post Posted December 22, 2011 ΜΙΚ σε ευχαριστουμε πολυ για την καθημερινη ενημερωση ακομα μια φορα.να σε καλα!!!!! καλη χιονοχρονια σε ολους!!!!!! Quote https://www.youtube.com/watch?v=AXaCeEtlsRE JIB...AND JIB AGAIN Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 22, 2011 Λάππα έχω γράψει ρητά ποιές μέρες θα μπορείς να απογειώσεις αλεξίπτωτο. Σάββατο και Κυριακή. Οκ, θα πάρω και το πανί και αν κάτσει και πτήση ακόμα καλύτερα! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Spanti 3 Report post Posted December 22, 2011 πραγματικά MIK αφιερώνεις πάρα πολύ χρόνο και σε ευχαριστούμε για αυτό.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted December 22, 2011 cumulonibus.. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted December 22, 2011 Xμ... Απο τις κάμερες φαίνεται να ανοίγει ο καιρος ενώ εδινε κακοκαιρια για σημερα το βραδυ Τωρα μπορει βεβαια να ξανακλειση αργοτερα .... Εγω ανεβαινω αυριο αν και δεν θα με χαλαγε λιγο βραδυνο χιονακι Οπως και ναχει παντος ας μην ειμαστε πλεονεκτες :Batting Eyelashes: Quote Share this post Link to post Share on other sites
mitsakoz1989 0 Report post Posted December 22, 2011 MΙΚ σε ευχαριστουμε παρα πολυ για τις πολυτιμες πληροφοριες και συγνωμη που σε πρηζουμε με τις ερωτησεις μας.....αυριο θα ακολουθησουν φωτογραφιες και βιντεο απο την ομορφη βασιλιτσα.... καλα κατεβασματα παιδια... :Just Kidding: :Nail Biting: :Batting Eyelashes: Quote Let it snow, let us ski !!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 22, 2011 (edited) Άντε περιμένουμε φώτος Τωρα μπορει βεβαια να ξανακλειση αργοτερα ....Εγω ανεβαινω αυριο αν και δεν θα με χαλαγε λιγο βραδυνο χιονακι Πιθανότατα δεν χαλάει κατά τις 6 το πρωί ένα θηριάκι που θα φτιαχτεί. Γράψε άλλα 10 ποντάκια Για όσους περιμένουν να βρουν ποουουουουδρα λυπάμαι που θα απογοητεύσω αλλά σπάνια έως αδύνατων να βρεις κάτι με μισή στρώση χιονιού από κάτω το οποίο να μπορεί να χαρακτηριστεί "μη βαρύ φρέσκο χιόνι". Γενικά τσιμεντόχιονα θα είναι, αλλά σε όσους κάνουν snowboard αρέσουν κάτι τέτοια. Μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη. Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο και την εκπληκτική ανίχνευση της κακοκαιρία και τον θρίαμβο του Ευρωπαϊκού μοντέλου πρόγνωσης έναντι του Αμερικάνικου παγκοσμιου μοντέλου. Και τα δύο όμως σκιαγράφησαν με πάρα πολύ σαφή τάση ακόμα και σε μεσοπρόθεσμη πρόγνωση το ότι θα είχαμε κακοκαιρία με 50+ πόντους φρέσκο χιόνι ακόμα και 10-12 πριν έρθει. Υπέροχο καιρικά διήμερο στην Αττική με εναλλαγές ανοιγμάτων n(im)b(ostratus) και c(umulonim)b(us), και το ίδιο συνέβη και στα πιο πολλά χιονοδρομικά. Υπήρχαν αναφορές ακόμα και για 10 πόντους της ώρα σε cb. Για αύριο Παρασκευή δυστυχώς με τα τωρινά δεδομένα η κακοκαιρία έχει πάρει παράταση τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μάλλον θα είναι μια μέρα που κάποια χιονοδρομικά κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα θα έχουν ανοίγματα από το πρωί, και κάποια άλλα θα έχουν κολλημένα ορογραφικά σύννεφα και ίσως δεν προλάβει να ανοίξει ο καιρός μέχρι το απόγευμα. Σε επίπεδο nowcasting δεν μπορεί να βγει καμία καλύτερη άκρη ενώ ίσως έχουμε μια τάση το χαμηλό να πάει λίγο πιο Νότια λίγο πιο γρήγορα, οπότε έχουμε αύξηση στην πιθανότητα για μικρή μείωση των ανέμων. Εξακολουθεί να παραμένει μέρα ΑΝΕΒΑ αλλά μάλλον ειδικά στη Νότια Ελλάδα κάποια στιγμή θα ανοίξει ο καιρός, ελπίζουμε να είναι στις 11 και όχι στις 3. Ισχυροί έως θυελλώδεις ΒΒΔ άνεμοι με αρκετή πιθανότητα να είναι Μέτριοι προς ισχυροί όσο περνά η μέρα. Γενικά για αύριο όσο πιο Βόρεια και πιο Δυτικά τόσο πιο γρήγορα θα φτιάξει ο καιρός. Στο Πήλιο μάλλον θα φτιάξει μετά το βράδυ πχ.Βασιλίτσα και Πισοδέρι ίσως είναι τα πιο καθαρά.. Το Σάββατο θα είναι μια υπέροχη μέρα για σκι. Μέτριοι Βόριοι άνεμοι (εκτός από Καιμάκ δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα με τον αέρα). Το πρόβλημα θα είναι ο κόσμος και πόσο γρήγορα θα προλάβουν να ξεπαγώσουν λιφτ. Μάλλον θα έχουμε συννεφιά από Πήλιο και κάτω αλλά επίσης μάλλον θα τραγουδάμε, μαζί μου έλα.... Παρόλα αυτά λόγω υψηλής αστάθειας και υγρασίας δεν αποκλείεται να έχουμε σχηματισμό νεφών που να δημιουργήσουν ομίχλη όσο περνάει η μέρα. Πρέπει να υπολογιστεί cloud top το οποίο από σήμερα δεν μπορεί να γίνει, οπότε μάλλον αύριο θα ξεκαθαρίσει αν είναι βέβαιη η λιακάδα. Από Πήλιο και πάνω είναι πεντακάθαρα. Κυριακή απόγευμα έχουμε νέο μέτωπο να μπαίνει. Με τα σημερινά στοιχεία κάνουμε καλό σκι, παρόλα αυτά σε Βασιλίτσα, Καιμάκ και Πισοδέρι πρώτα ο καιρός θα κλείσει. Επειδή ακόμα δεν έχει κλειδώσει ακρβώς η υφή της κακοκαιρίας είναι πολύ πιθανό και να κλείσει ο καιρός πολύ πιο γρήγορα αλλά και να καθυστερήσει η κακοκαιρία. Με τα σημερινά στοιχεία είναι κατά πάσα πιθανότητα μια χαρά μέρα για σκι αλλά για πιο σίγουρα η πρόγνωση θα ξεκαθαριστεί αύριο το απόγευμα. Δευτέρα και Τρίτη έχουμε light κακοκαιρία με κάποιες μεμονωμένες χιονοκαταιγίδες κυρίως στα Ανατολικά προσύνεμα. Με τα σημερινά στοιχεία και τις δύο μέρες δεν θα είναι πολύ κακός ο καιρός θα κάνουμε σκι με εναλλαγές ομίχλης και συννεφιάς, αλλά όπως είπαμε δεν είναι "κλειδωμένη" η κατάσταση και θα υπάρξει νέα εκτίμηση. Από την Τρίτη ξεκινάει νέα βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας αλλά όχι τέτοια που να την ανεβάσει σε θετικές τιμές στα χιονοδρομικά. Το 2011 θα κλεισει με ιδανικές συνθήκες για σκι με λιακάδες, αραιή συννεφιά και ασθενής ανέμους. Επόμενη κακοκαιρία στην αλλαγή του χρόνου ενω παρατηρούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρων την διάταξη που πάει να δημιουργηθεί για το διάστημα 5-9 Ιανουαρίου 2012. Edited December 22, 2011 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted December 22, 2011 Μιχάλη μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης τί προτείνεις? Και τη Κυριακή σκέφτομαι αλλά φοβάμαι ότι δεν θα έχω χώρο να φορέσω τα πέδιλα απ' τον συνωστισμό... Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 22, 2011 (edited) Μιχάλη μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης τί προτείνεις? 1 3.00 Χ 3.20 2 1.8Ο το βλεπες, το παιξές :Batting Eyelashes: Κυριακή θα έχει λιγότερο κόσμο από το Σάββατο (πάνε για μαμ) Γιατί δε παίζεις σύστημα Κυριακή Τρίτη :Just Kidding: ? Edited December 22, 2011 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted December 22, 2011 1 3.00 Χ 3.20 2 1.8Ο το βλεπες, το παιξές :Batting Eyelashes: Κυριακή θα έχει λιγότερο κόσμο από το Σάββατο (πάνε για μαμ) Γιατί δε παίζεις σύστημα Κυριακή Τρίτη :Just Kidding: ? Είμαι παντελώς άσχετος από στοίχηματίζειν. Καταλαβαίνω σωστά ότι η Τρίτη είναι πιο πιθανή? Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 22, 2011 (edited) :Batting Eyelashes: Με βλέπεις επιφυλακτικό γιατί προγνωστικά είναι πολύ μακριά η Δευτέρα. Πόσο μάλλον η Τρίτη. Edited December 22, 2011 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
gi@nnis 7 Report post Posted December 22, 2011 Το Σαββατο θα γινεται πολεμος στον παρνασσο αλλα θα το υποστουμε.Η στερηση δεν παλευεται αλλο. Καλες γιορτες σε ολους και καλη σαιζον! Quote Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post Posted December 23, 2011 ξέρω ότι σας ξενερώνω γιατί μόλις ανοίξαμε στο Ελλάντα, αλλά Μιχάλη (btw συγχαρητήρια-νομίζω ότι τον έχεις για πλάκα το Σάκη), βλέπεις άλλη κακοκαιρία στις Άλπεις (κατά προτίμηση Νότιο Τυρόλο) μέχρι τις 10 Γενάρη;; το ότι θα έβλεπα Σέλι με 1 μέτρο και Δολομίτες 25 cm ούτε στο πιο τρελό όνειρο Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted December 23, 2011 Τελικά είμαι γουρλής....άνοιξα το θέμα και άνοιξαν όλα τα Χ/Κ τα Χριστούγεννα.... :Nail Biting: Και το άλλο μήνα θα το ανοίξω εγώ μπας και δούμε άσπρη μέρα.... Από αύριο Βασιλίτσα....Καλές γιορτές σε όλους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobius 11 Report post Posted December 26, 2011 Χρόνια πολλά everyone! Πως το βλέπετε για αύριο μεθαύριο; To sf δίνει λιακάδα και λίγο αέρα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 26, 2011 (edited) Ανέβα, ανέβα, ανέβα, κατέβα για ψώνια τη Παρασκευή αλλά αν τα έχεις κάνει ανέβα, κατέβα για παραμονή αλλά μη πιείς πολύ και ανέβα να πούμε καλή χρονιά Για να δίνει το sf λιακάδα και λίγο αέρα κάτι θα ξέρει ENJOY THE SNOW Και από αύριο μιας και χάλασε το cd χτες και σήμερα:μαζί μου έλα... Η κακοκαιρία η οποία θα μας απασχολήσει στο ρεβεγιόν δεν είναι και κάτι το φοβερό αλλά θα βάλει ένα ακόμα στρώμα Για όσους φίλους μέσα στο Σαββατοκύριακο και σήμερα φάγανε ομίλχη τύπου "whiteout δε βλέπω το Χριστό μου", να τους ενημερώσω ότι βρισκόντουσαν μέσα σε ένα σύννεφο cumulus, γνωστό και ως προβατάκι, το οποίο θα το βρούμε μετά την κακοκαιρία και σε μέρες με καλό καιρό. Δεν έχει και άλλα σύννεφα βασικά το culumus-προβατάκι είναι όταν έχει καλό καιρό (και μέσα στη κακοκαιρία κάτι άλλα κακά). Για κοιτάξτε λίγο τον ουρανό τις επόμενες μέρες θα έχει πανέμορφα cumulus δεν είναι δύσκολο να τα καταλάβεις. Παρόλα αυτά στο προβατάκι δέν βλέπεις το Χριστό σου ενώ με κακοκαιρία μπορεί και να βλέπεις και να είσαι μέσα στο σύννεφο. Edited December 26, 2011 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites