anemar 6 Report post Posted February 3, 2005 Ξερετε ποιος φερνει δεστρες Marker στη Β.Ελλαδα?Ο Μαντζιος στη Ναουσα εχει τα φετινα μοντελα? Ο Φωκας εχει αλλα δεν ξερω αν ειναι τα φετινα. Επισης ποια η διαφορα μεταξυ Motion LT,Motion LT Easy Step και Motion TT? Στο site της Marker δεν εχει αυτες τις ονομασιες.Εχει αλλες σειρες?? :roll: οποτε δεν μπορω να βρω λεπτομερειες. Αν ξερει κανεις ,please help!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted February 3, 2005 Ανέστη οι δέστρες που αναφέρεις είναι αποκλειστικά για το σύστημα motion της volkl οπότε και στο site της Marker δεν υπάρχουν. Μεταξύ τους οι δέστρες που παραθέτεις έχουν διαφορά βάρους. Η Motion easy step LT είναι η καλύτερη απο τις τρεις. Νομίζω όμως πως για έναν καλό σκιερ δεν θα παίξει και τόσο η διαφορά μεταξύ τους. Νομίζω μάλιστα πως η σειρα LT είναι και προτεινόμενη για την γυναικεία σειρά Γama της volkl. Τώρα, η μεγάλη διαφορά υπάρχει στην motion AT που είναι η αγωνιστική της δέστρα και upgreadable σε piston control. Καμία απο τις παραπάνω δεν μπορεί να πάρει piston control εκτός της AT. Ειδα και εγώ στον Φωκά τα κομμάτια που έχει αλλά η ΑΤ που με ενδιέφερε δεν υπάρχει όυτε στον γενικό αντιπρόσωπο. Ας είναι καλά το ΕΒΑΥ για ακόμα μια φορά. :wink: Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted February 8, 2005 Παιδια απιστευτα πραγματα. Ειπαμε να ειναι οι πωλητες ασχετοι αλλα οχι και ετσι.Δεν ξερουν ουτε τις δεστρες να βαλουν? Πηγα που λετε αγορασα τις Marker Motion LT Easy Step για να τις τοποθετησω στα καινουρια μου Volkl.Τις περναει ο νεαρος(ευκολη εγκατασταση λογω του συστηματος motion)και ξεκινανε τα δυσκολα...Του λεω πως δεν κεντραρε σωστα με αποτελεσμα η μποτα να κλεινει 2-2,5 εκ. μακρια απο το κεντρο βαρους του πεδιλου(η γραμμουλα Ι στο πλαινο μερος του πεδιλου πρεπει να συμπιπτει με την γραμμουλα στο κατω μερος της μποτας-στο κεντρο της περιπου).Με κοιτουσε σαν να τον ειχα ρωτησει πως φτιαχνεται ατομικη βομβα Τελος παντων.Δεν ειχε κατσαβιδι (το ειχε χασει)με αποτελεσμα να μην μπορει να τελειωσει την εγκατασταση.Αφου ειχα καταλαβει οτι δεν ξερει και πολλα,τις πηρα και εφυγα να τις τοποθετησω μονος μου καλυτερα. Παιδευτηκα ωρες(ζαλισα και τον batucada...)και δεν μπορουσα να πετυχω κεντρο βαρους.Τελικα ειπα να ριξω μια ματια και στο internet.Βρηκα την παρακατω φωτογραφια(σε διαφορα site) Οπως θα προσεξετε το μπροστινο και το πισω μερος της δεστρας,ενωνονται με 2 κομματια.Ενα μαυρο πισω(σαν δαγκανα που ειναι)και ενα γκρι μακροστενο μπροστα που κουμπωνει με το πισω.Οταν ειδα αυτην την φωτο τρελαθηκα Ο τυπος ειχε βαλει το μαυρο μπροστα και το γκρι πισω.Οταν τα τοποθετησα οπως στην φωτο ηρθε η μποτα και καθησε ακριβως στο κεντρο βαρους.Αντε λεω,θα μπερδευτηκε το παληκαρι.Αμ δε.Σε επικοινωνια μου με τον talos1 που επισης πηρε την ιδια δεστρα μου επιβεβαιωσε ακριβως το ιδιο.Η δεστρα του ηταν τοποθετημενη λαθος,οπως και σε μενα.Ευτυχως δεν επαθε και τιποτα απροοπτο,γιατι δεν το ειχε καταλαβει οτι ηταν λαθος. Οποτε οσοι εχετε αγορασει πεδιλα Volkl απο Fokas Sport Θεσσαλονικης,με δεστρα Marker ριξτε μια ματια αν ειναι οπως στην φωτογραφια παραπανω. Πιστευω οτι και σαν συλλογος,πρεπει να τους ενημερωσουμε,γιατι προκειται για θεμα ασφαλειας. Τι να πω.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 8, 2005 θα διαβασε το manual αναποδα... πεταξου μεχρι το φωκα και πες το παντος... Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted October 25, 2005 θα διαβασε το manual αναποδα...πεταξου μεχρι το φωκα και πες το παντος... Τους ειχα ενημερωσει περισυ,και την επομενη μερα ειδα οτι στα ski που ειχαν στη βιτρινα,τις εβαλαν σωστα. Απλα το ξαναανεβαζω το θεμα,γιατι πιθανο καποιοι να μην το εχουν προσεξει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KOSTAS 0 Report post Posted November 1, 2005 Χαιρετώ την εκλεκτή παρέα, μετά τις τελευταίες συζητήσεις περί σωστού συνδυασμού κέντρου βάρους μπότας και ski, ελέγχοντας τα δικά μου διαπίστωσα ότι στο ένα σκί η ένδειξη της μπότας πέφτει 1 cm πίσω από την έδειξη του ski, και στο άλλο 3 cm πίσω από την έδειξη του ski. Είναι άραγε αυτές οι αποκλίσεις καθοριστικές ? μπορούν τώρα οι δέστρες να ξαναρυθμιστούν σωστά ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 1, 2005 Μιαλάμε για το ίδιο ζευγάρι πέδιλα έτσι...?????? Να σε ρωτήσω έχεις κάνει σκι με αυτά τα πέδιλα ή τα πήρες τώρα????Αν έχεις κάνει σκι με αυτά,περιμένω σχόλια....αν πάλι δεν έχεις κάνει σκέψου το πριν το κάνεις. :? :? :? :? :? Αν είσαι σίγουρος για τις μετρήσεις....μάλλον πρόκειται για τρελό λάθος.Τέτοια απόκλιση.....???!!!?!?!?!!?! Εφόσον μιλάμε για καρφωτές δέστρες,εγώ θα πήγαινα να μου τις επανατοποθετήσουν αμέσως και πραγματικά θα διερωτόμουν για την αφηρημάδα τους,διότι δεν υπάρχει λογική πάνω σε αυτό.Είναι αρκετά χοντρή απόκλιση!!!! Αν είναι rails τσέκαρε τη θέση της δέστρας πάνω τους. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
KOSTAS 0 Report post Posted November 1, 2005 Φίλε ΖΟΧ ευχαριστώ κατ΄αρχήν για την απάντηση, χρησιμοποιώ αυτά τα ski τα 3 τελευταία χρόνια. Πάντα είχα την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά, κυρίως ότι χρειάζονται πολύ πίεση - ματαφορά βάρους για να στρίψουν. Το επίπεδό μου όμως δεν μου επιτρέπει να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα . Το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι όταν έκανα ski στο εξωτερικό με νοικιασμένα Atomic, νόμιζα ότι τα ski έστριβαν μόνα τους. Αυτό βέβαια ίσως ωφείλεται και στο ίδιο το πέδιλο. Για την ιστορία τα πέδιλα είναι Volkl και οι δέστρες Marker 1200, αγορασμένα και τοποθετημένα σε γνωστό μαζαζί της Αθήνας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 1, 2005 Πήγαινε στο μαγαζί και δείξε την απόκλιση....εξάλλου κάνει ΜΠΑΜ.Στη συνέχεια κάτσε καραούλι με τη μεζούρα και πες τους να σου επανατοποθετήσουν τις δέστρες,ακριβώς πάνω από το recommended point.Τις τρύπες να στις γεμίσουν με κάποιο ειδικό υλικό,ειδάλλως μετά bye bye πέδιλο. Αν τύχει να σου ζητήσουν λεφτά ή να κάνουν τις πάπιες,άρχισε τα φαπίδια..... Έστω κράτα τα πέδιλα για ένα χρόνο ακόμα,διότι μέχρι τώρα θα ήταν σαν να οδηγούσες αυτοκίνητο χωρίς ζυγοστάθμιση....Κρίμα ρε παιδάκι μου,τρία χρόνια τώρα.....Τι να πω...πάλι καλά που δεν σκοτώθηκες Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Athos 12 Report post Posted November 7, 2005 Καλημέρα παιδιά διάβασα αυτό το θέμα καθώς και το άλλο "Λάθος τοποθέτηση δέστρας", και θυμήθηκα που πριν 5 χρόνια είχα αγοράσει ένα ζευγάρι Κ2 και τα βίδωσαν 7 πόντους πιό μπροστά, αν έχετε Θεό. (τα Κ2 είχαν γραμμή για το μπροστινό μέρος της μπότας). Φαινόταν το λάθος από μακριά. Μου πρότειναν να μου δώσουν άλλα σκι αλλά εγώ απαίτησα τα λεφτά μου πίσω (150.000 δρχ τότε) πράγμα που έγινε. Έχουν μεγάλη ευθύνη και μπορείτε να τους χορέψετε στο ταψί. Επίσης, σκί διπλοτρυπημένο είναι πιά μόνο για νοικιάρικο, μη σας πούν για γέμισμα των τρυπών, το σκι έχει πιά χάσει τα χαρακτηριστικά του.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 7, 2005 Δεν νομίζω ότι αν ξανατρυπήσεις μια φορά τα πέδιλα είναι για πέταμα....Εγώ δε θα ήμουν τόσο αυστηρός.Εντάξει από την τρίτη φορά κι ύστερα,ίσως θμίζει σουρωτήρι,αλλά από αυτά που έχω ακούσει και διαβάσει κατά καιρούς,το πρώτο re-mount δεν δημιουργεί κάποια τραγικά side-effects.Πάντως το κύριο έμα είναι οι εναπομείνουσες τρύπες. Anyway οι Pro-rad και Maximus θα γνωρίζουν καλύτερα. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
magicsnow 0 Report post Posted November 8, 2005 καλησπέρα καί από εμένα,ήθελα να δώ τις συζητήσεις και συμβουλές για τις δέστρες,σε ποιό θέμα μπορώ να τις βρώ? Ανασκαφέα λειτούργησε Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted November 8, 2005 :arrow: Κεντρική Σελίδα Συνδέσμων/Εξοπλισμός Ski/Συζητήσεις για δέστρες Quote Share this post Link to post Share on other sites
DarK_HumOuR 0 Report post Posted January 16, 2006 τελικα καλα κανω που δεν τα δινω ουτε για σερβις τα σκι μου εγω εδω.. θα παω μια αυστρια (ελπιζω..) και θα τα κανω εκει.. Quote Drope The Poles! Carving Is Beautifull!! ATOMIC SL 11 Race Edition(1,55/1,63)/ ATOMIC GS 11 Race Edition(1,83) ATOMIC C 9 PULS - XENTRIX 412/DYNAMIC 310/NEOX 412/RACE 614 (ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΤΟΜΙΚΣ!) Share this post Link to post Share on other sites
D_Kikeridis 0 Report post Posted August 27, 2006 μηκος μπότας 319mm βάρος Ι υψος Κ ηλικια 15 επίπεδο 1,5-2 Στο μαγαζί τις δεστρες μου τις εβαλαν στο 5,5 κ απλως επειδη δεν με ρωτησε κιλα η τπτ τετοιο ειπα να το τσεκαρω..Καλα ειναι? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted September 13, 2006 Βάρος; Ύψος; (I, K, δε λένε και πολλά...) Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 13, 2006 Δημητρη, 319 μμ μποτα ειναι η στηλη 5 στον πινακα της Marker. Με υψος Κ, πανω απο 1,67 (μεχρι 1,78) η αρχικη ρυθμιση ειναι 5. Λογω ηλικιας (κατω των 16) την κατεβαζεις στο 4. Του χρονου στο 5! Φιλικα ΜακηςΜ ΥΓ Το σχετικο αρθρο ειναι: Αυτο Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
zermatt 0 Report post Posted September 14, 2006 Δημητρη, 319 μμ μποτα ειναι η στηλη 5 στον πινακα της Marker. Με υψος Κ, πανω απο 1,67 (μεχρι 1,78) η αρχικη ρυθμιση ειναι 5. Λογω ηλικιας (κατω των 16) την κατεβαζεις στο 4. Του χρονου στο 5! Φιλικα ΜακηςΜ ΥΓ Το σχετικο αρθρο ειναι: Αυτο Φιλικα ΜακηςΜ εγω παλι αλλιως την καταλάβα τη ρυθμιση της δεστρας : - παιρνουμε τον υψηλοτερο στον πινακα κωδικο απο τους Ι και Κ αρα τον Ι - λογω ηλικιας παει στο Η - λογω επιπεδου .... (το 1.5 με 2 δεν λεει τιποτα..) με επιπεδο 1 εχουμε Η, με επιπεδο 2 εχουμε Ι - με 319mm μποτα η ρυθμιση στο επιπεδο 1 ειναι στο 2.5 στο επιπεδο 2 ειναι στο 3.25 οταν γινεις 17 χρονων 3.25 και 4 αντιστοιχα φιλικα Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 14, 2006 εγω παλι αλλιως την καταλάβα τη ρυθμιση της δεστρας : - παιρνουμε τον υψηλοτερο στον πινακα κωδικο απο τους Ι και Κ αρα τον Ι - λογω ηλικιας παει στο Η - λογω επιπεδου .... (το 1.5 με 2 δεν λεει τιποτα..) με επιπεδο 1 εχουμε Η, με επιπεδο 2 εχουμε Ι - με 319mm μποτα η ρυθμιση στο επιπεδο 1 ειναι στο 2.5 στο επιπεδο 2 ειναι στο 3.25 οταν γινεις 17 χρονων 3.25 και 4 αντιστοιχα φιλικα Δικιο εχεις!.. το Ι παιρνουμε, στο 2,5 για φετος, στο 3,25 για του χρονου! Που ειχα το μυαλο μου??? Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted September 14, 2006 και σιγα η δεστρα που θα εχουν τα rossi μη ξεκιναει κατω απο 4... αντι να ψαχνεστε στο πινακακι εχει φτιαξει ο ccgr ενα προγραμματακι που τα βγαζει ολα αυτοματα! http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=3785 οντως 2.5 και 3.25 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted September 14, 2006 Δεν μπορώ να το ανοίξω... Μου βρίσκετε παρακαλώ κι εμένα πού πρέπει να είναι οι δέστρες μου;; Ύψος: 1,66 μ Βάρος: 52 Νούμερο μπότας: 38 Ηλικία: μέτρια Επίπεδο: Advanced beginner με είπε ο Ιάσωνας, αλλά δεν με είδε μετά το Hintertux και πριν σκοτωθώ πόσο είχα προοδεύσει!!!! (Δεν ξέρω αν θα του ξαναμιλήσω ) Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
zermatt 0 Report post Posted September 15, 2006 Δεν μπορώ να το ανοίξω... Μου βρίσκετε παρακαλώ κι εμένα πού πρέπει να είναι οι δέστρες μου;; Ύψος: 1,66 μ Βάρος: 52 Νούμερο μπότας: 38 Ηλικία: μέτρια Επίπεδο: Advanced beginner με είπε ο Ιάσωνας, αλλά δεν με είδε μετά το Hintertux και πριν σκοτωθώ πόσο είχα προοδεύσει!!!! (Δεν ξέρω αν θα του ξαναμιλήσω ) advanced beginner .. ας πουμε επιπεδο 2? ηλικια μετρια = πανω απο 17 και κατω απο 50 θα πρεπει να μετρησεις το μηκος της μποτας σου σε χιλιοστα, δυστυχως το 38 μπορει να διαφερει αρκετα απο μποτα σε μποτα ... και μετα το υπολογιζουμε ... φιλικα zermatt Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 15, 2006 Φιλε Zermatt, ισως δεν την ξερεις την Ταμια μας και μιλας για επιπεδο . Ας την στο 1, γιατι την επομενη φορα που θα παθει ατυχημα, το ασθενοφορο απ'εξω θα γραφει LEGO και θα την στειλουν στο εργοστασιο στη Δανια (LEGO) για να την ξανασυναρμολογησουν οι ειδικοι. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
zermatt 0 Report post Posted September 15, 2006 Φιλε Zermatt, ισως δεν την ξερεις την Ταμια μας και μιλας για επιπεδο . Ας την στο 1, γιατι την επομενη φορα που θα παθει ατυχημα, το ασθενοφορο απ'εξω θα γραφει LEGO και θα την στειλουν στο εργοστασιο στη Δανια (LEGO) για να την ξανασυναρμολογησουν οι ειδικοι. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted September 15, 2006 Όταν έχει κανείς τέτοιους φίλους............ Ας λες ό,τι θέλεις φίλτατε Μάκη μου...Δεν θα συνβρεθούμε για σκι κάποια στιγμή;;;; Τη σκόνη μου θα βλέπεις..... Θα έχω διακτινιστεί Θα μετρήσω τη μπότα μου καλέ μου Zermatt από εβδομάδα γιατί τώρα νύσταξα και θα σας πώ να μου πείτε (την ηλικία τη βρήκες!!!!)... Ευχαριστώ και μή δίνεις βάση, δηλαδή, η LEGO τί του φταίει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites