Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
anemar

Δέστρες, συζήτηση και απορίες!

Recommended Posts

καλο ειναι να βάλεις τη δέστρα που προτείνει η εταιρεία (δηλαδή Look), πάντως σε καμία περίπτωση μην βάλεις plates σε freeride πεδιλο (και αυτό το έχω ακούσει).

Άλλη επιλογή ειναι η Fritsci (freeride/touring δεστρα για να μπορείς να ανέβεις και μερικά μέτρα αν δεις κανα καλό πουδράκι)

πρόσεξε μόνο να να σου βάλουνε wide brakes γιατι οι περισσότεροι δεν έχουνε και έχω δεί αρκετά κουφά σε σχέση με freestyle kai freeride ski.

αν και γενικότερα θα σου προτεινα σε freeride (και ειδικά σε αυτή τη διάσταση) κάποια ποιό εξειδικευμένη εταιρεία όπως 4front,line,K2 factory,armada η movement

φιλικά

www.LINESKIS.com

Να έχουμε επίσης υπόψη ότι η καλύτερη περιοχή "εργασίας" της δέστρας είναι περίπου στη μέση του διαστήματος της σκληρότητας της.

Είναι δηλαδή κακή η επιλογή μιάς αγωνιστικής δέστρας αν πρόκειται να την χρησιμοποιούμε στο 5 ή στο 6.

Απορία:

Ποια είναι η αντιστοιχία της κλίμακας DIN με τις ροπές (στροφικές και μπρος-πίσω) για την απελευθέρωση της δέστρας ;

Υπάρχουν μαγαζιά που να διαθέτουν μηχανήματα ελέγχου των δεστρών για τις ροπές αυτές;

Παρελαβα σημερα τα πεδιλα απο το εξωτερικο αλλα εχω προβλημα με τη δεστρα..

Δεν χωραει η μποτα.Την ανοιξα απο πισω αλλα θελει και αλλο γυρω στα 2 cm ακομα.

pls help... Εχω το manual και μια φωτο απο τη δεστρα.

dsc006712zk5.th.jpg

1gl4.th.jpg

2ua2.th.jpg

3tz4.th.jpg

Φιλε πρεπει να ξεβιδωσεις τη δεστρα και να την ξαναβιδωσεις στη μεγαλυτερη διασταση που εχει.!!!!!

MAKE SKI NOT WAR

δυσκολο το κοβω αυτο....μπορεις σε παρακαλω να μου πεις εαν ξερεις βασει του manual πως μπορω να το κανω?

ΕΛΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΝ ΛΕΥΚΟ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΝΑ ΣΤΟ ΦΤΙΑΞΩ

Που μενεις?

Οπως γραφει ο Ταx εχει δυο θεσεις, εαν τη ξεβιδωσεις θα τη βιδωσεις παλι σε αυτη που σου ταιριαζει...

Σ'ευχαριστω φιλε μου αλλα ειναι δυσκολο να ερθω εκει καθως ειμαστε αρκετα μακρια.

1. ΞΕΒΙΔΩΣΕ ΤΗΝ ΒΙΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΣΤΡΑΣ

2. ΤΡΑΒΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΒΙΔΑ

3. ΣΠΡΩΞΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΤΗ ΔΕΣΤΡΑ ΠΙΕΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ . ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΥΡΤΑΡΩΤΑ

4. ΞΕΒΙΔΩΣΕ ΜΕ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΙΣΩ ΚΟΜΑΤΤΙ ΤΗΣ ΔΕΣΤΡΑΣ. ΕΧΕΙ 4 ΒΙΔΕΣ

5. ΞΑΝΑΒΙΔΩΣΕΤΟ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΤΡΥΠΕΣ.

6. ΞΑΝΑΒΑΛΕ ΣΥΡΤΑΡΩΤΑ ΤΟ ΠΙΣΩ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΙΣ ΔΕΣΤΡΑΣ.

7. ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΣΤΙΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΑΡΙΣΜΕΝΕΙ Η ΜΠΟΤΑ ΣΟΥ

ΠΑΡΕ ΜΕ ΤΗΛ. 2267 29101 ΓΙΑ ΟΝLINE HELP

MAKE SKI AND LOVE

Σ'ευχαριστω θα το δοκιμασω αυριο γιατι χρειαζομαι ηλεκτρικο κατσαβιδι καθως οι βιδες δεν ξεβιδωνουν και τιποτα με απλο, και δεν θελω να τις κανω ζημια.

Θα δοκιμασω να κανω οτι μου ειπες και αν βρω καποια δυσκολια θα σε παρω τηλ.

Να σε καλα.

παλι καλα που δεν εχει τηλεφωνο με 090 B)

Ειναι απλο κ μην σε αγχωνει καθολου,ειναι πολυ απλό. Κάνε οτι σου λέεο ο tax, αν το μήκος της μπότα σου είναι μικρότερο απο 340mm δεν χρειαζεται να ξεβιδώσεις τίποτα παραπάνω εκ΄τος από την κεντρική βίδα εκεί που λέει central. Μόλις κάνεις αυτό χτύπα με το εσωτερικό της παλάμης σου την δέστρα κ το μπροστα κ το πισω μερος. Θα συρει κάνοντας ενα θόρυβο κροταλισματος γιατι μεταξύ τους πιανουν με δοντακια. Για να ειναι ζυγισμένη η μπότα με την δέστρα θα πρέπει για παραδειγμα αν το μήκος σου ειναι 320mm να ειναι κ τα δυο τετραγωνακια στο 32,αν ειναι 321mm το βάζεις αναμεσα στο 32 κ 33 στο βελακι. Μην ξεχασεις να ρυθμίσεις το flex της δέστρας.

Flex: αφου ρυθμίσεις την σκληρώτητα της δεστρας μπρος κ πισω, κουμπώνεις την μπότα κ στην πίσω δέστρα βιδωνεις την κάτω βιδα (εκει που ειναι για την σκληρωτητα) ετσι ώστε να ειναι πρόσωπο με τον κορμο της δεστρας. Οταν θα βγάλεις την μποτα θα δεις οτι η πισω δεστρα μετακινητε μπροστα,αλλα μόλις την ξανακουμπωσεις παει πίσω στη θεση της.

.....διευκρινηση για το flex, είναι η κάτω βίδα,, οχι αυτη που ειναι για την σκληροτητα. Κ μεγαλη προσοχη τα νουμερα στα τετραγωνακια να ειναι ακριβως τα ιδια στη ρυθμιση του μηκους της μποτας......

Πρίν από λίγες ημέρες έκανα μία συντηρησούλα στις μπάρες οροφής και στην μπαγκαζιέρα οροφής του κάρου μου.....πλάκωσα όλες τις κλειδαριές με το γνωστό WD-40 μιάς και είχαν φάει άφθονο αλάτι όλο το καλοκαίρι....

Εχει δοκιμάσει κανείς να "λαδώσει" με το συγκεκριμένο προιόν και τις δέστρες των σκί;

Κάνει καλό, άραγε;

Αλλιώς είναι γενικότερα ενδεδειγμένο να λιπαίνονται τα μεταλλικά ΄μερη της δέστρας μας, όπως τα ελατήρια, οι βίδες που κανονίζουν τα din της δέστρας μας κ.τ.λ....

Και εάν ναί με τί είδους προίόντα;

Φιλικά

Σπύρος <_<

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Σπυρο παντως αποκλείεται να κανει οποιοδήποτε κακό το WD40. Επισης αν εχουν σκουριά τα μαχαίρια των σκι, αντι να τριβεις με γομμα η λεπτο γυαλοχαρτακι κτλ, ριχνεις λιγο WD40 σε μια χαρτοπετσετα και τριβεις. Τα κανει αόρατα :rolleyes:

no friends on a powder day

Σπυρο, μια μοναδικη επιφυλαξη, (χωρις να ξερω/εχω στοιχεια), ειναι μεν λεπτο λαδι, αλλα σε μεγαλα κρυα (-20C και κατω) φοβαμαι μην τυχον χοντραινει και κολλαει. Το εβαλα μια φορα στα παλια μας σκι και δεν ειδα κανενα προβλημα μεχρι -10/-12C, αλλα αν πας σε κανα παγετωνα;

Προτιμω σπρευ σιλικονης για την περισταση. Ξερει κανεις να μας διαφωτησει;

Φιλικα

ΜακηςΜ

Πολύ φοβάμαι πως το WD-40 θα διαλύσει το γράσσο που έχουν οι δέστρες στις αρθρώσεις. Καλύτερα με τη σιλικόνη όπως λέει και ο MakisM.

Από εμπειρία που έχω σε άλλον τομέα θα σου πρότεινα να αγοράσεις ειδικό σπρέι για δέστρες (Binding spray έχουν σχεδόν όλες οι γνωστές εταιρίες που έχουν υλικά συντήρησης κεριά κλπ) γιατί το wd 40 είναι καλό για απομάκρυνση σκουριάς αλλά όχι το καλύτερο προϊόν για λίπανση

Το WD-40 είναι κυρίως καθαριστικό και ελαφρά λιπαντικό με λεπτόρευστη υφή...

Με τις θερμοκρασίες δεν έχει πρόβλημα.

Αντιδρά με το γράσο και το διαλύει, επομένως αν το βάλουμε στις δέστρες, θέλει κάθε φορά που κάνουμε σκι να ψεκάζουμε και λίγο, ώστε να υπάρχει μια στοιχειώδης λίπανση...

Εγώ χρησιμοποιώ γράσο σπρέι για τις δέστρες μου και μια φορά το χρόνο το απομακρύνω με WD-40 η άλλο διαλυτικό και τις ψεκάζω πάλι με γράσο σπρέι...

Καλά είναι πριν τις ψεκάσουμε ξανά, να σαπουνίσουμε πρώτα τις δέστρες και να τις ξεπλύνουμε καλά με νερό και να τις αφήσουμε να στεγνώσουν... B)

Η σιλικόνη δεν κάνει κακό, από πάνω όμως στις δέστρες, γιατί λίπανση δεν κάνει, αλλά δεν αφήνει να συγκεντρώνονται βρωμιές και δεν κολλάει το χιόνι πάνω της.

Με σιλικόνη καλά είναι να περνάμε και όλο το σκι από πάνω για να μην μαζεύει το λιωμένο και ξαναπαγωμένο χιόνι πάνω του... :D

Μήπως ξέρει κανείς που μπορώ στην Αθήνα να βρω κατάστημα να μου προσαρμόσει τις δέστρες που αγόρασα στα ίδιας μάρκας πέδιλά μου? Δεν ξέρω αν σημαίνει τίποτα αυτό, αλλά μου είπαν από το μαγαζί ότι η δέστρα είναι τρυπητή (ή μήπως όλες έτσι είναι?). Επίσης, παίρνει χρόνο η διαδικασία ή μπορεί να γίνει και επιτόπου? Ευχαριστώ.

Συγνώμη για τη λάθος καταχώριση στο snowboard... = Μετακινήθηκε στο σωστό forum. Χ.Λ.

Mαρουσι, εμπορικο κεντρο Αιθριο

2ο οροφο

Φίλος μου αγόρασε τα zenith 3 και τον έβαλαν δέστρα την axium 100 ενώ παντού στο ιντερνετ τα έχουν με δέστρα axium 110. Απάτη απο το κατάστημα...ή η 110 είναι κατα επιλογή?

δεν εχει καμια διαφορα η μια με την αλλη συγκεκριμενα στην 100 το ντιν ειναι 3,5-10 και στην 110 το ντιν ειναι3,5 -11

τοιχο-τοιχο :sword::drinks: